שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

רכיבים

8-10 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)

16 שיני שום קלופות שלמות

⅔ כוס יין לבן

⅔ כוס מים

3 גבעולי טימין (קורנית)

תיבול: ⅔ כפית מלח, שן שום כתושה, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה

-מחממים סיר רחב או סיר סוטאז’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את חלקי העוף כדקה מכל צד, עד להזהבה בחלק החיצוני (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים את שיני השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים יין לבן ומים ומתבלים במלח, שן שום כתושה, פלפל שחור ואבקת קינמון.

-מפזרים גבעולי טימין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי (יש לערבב כל חצי שעה).

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*במהלך הבישול העוף ייראה קצת חיוור. לקראת סוף הבישול מומלץ להגביר קצת את האש ולבשל כמה דקות, עד שהעוף יקבע צבע יפה והרוטב יצטמצם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גלידת קפה ופקאן
עוגת שיש עם יוגורט

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אבנגיל (09:50 27.08.2021)

הי, אני ממש באמצע להכין והנוזלים ממש הצטמצמו, התאדו, נראה שחסר, מה לעשות? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:38 27.08.2021)

היי,
אפשר להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך😊

רננה (14:57 22.08.2021)

האם אפשר לבשל בלי טימין?

מתכונים ב-10 דקות (16:10 22.08.2021)

כן, אפשר לוותר על הטימין.

רינת (13:03 5.08.2021)

זה יין לבן מוסקטו או יבש

מתכונים ב-10 דקות (13:24 5.08.2021)

עדיף יין יבש (משום מוסקטו מעט מתוק ופירותי יותר), אבל אפשר להשתמש גם בו.

ענת (02:08 3.08.2021)

הי אפרת, מה שלומך?
האם ניתן לדעתך לעשות את המתכון הזה עם פילטים עוף? אם כן, אשמח לדעת כמה זמן לדעתך צריך לבשל זאת…
ואםלא, האם יש לך מתכון לפילה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (09:24 3.08.2021)

היי ענת,
אפשר להכין עם פילה עוף: יש להפחית את כמות המים לחצי כוס ואת כמות היין לחצי כוס, ולבשל כ-45-60 דקות.

ענת (11:02 3.08.2021)

הי,
לא הבנתי למה צריך לבשל את זה כ”כ הרבה זמן, זה הרי חתיכות קטנות, כמו חזה עוף….

הסתכלתי על המתכון של הפרגיות בצ’ילי ודבש, וזה נראה לי אותו דבר, רק תיבול שונה, לא? משהו קצר כזה, כמעט מוקפץ, לא? או שאני מפספסת משהו?

מתכונים ב-10 דקות (11:16 3.08.2021)

במתכון הנוכחי יש יותר נוזלים- יין ומים, ומשך הבישול הארוך יותר מאפשר לעוף לספוג את הטעמים ולצאת רך יותר מאשר במתכון השני.
את כמובן יכולה להכין את העוף בהקפצה קצרה- כמו במתכון השני, אך במקרה כזה יש לשים פחות שיני שום ופחות נוזלים וממליצה להוסיף כף סילאן.

ענת (12:52 3.08.2021)

תודה רבה👍🌺🙏

יעל (14:17 30.07.2021)

הי אפרת
המתכון נראה מעולה
מעוניינת לנסות לשבת..
האם אפשר להחליף את גבעולי הטימין בטימין יבש שיש לי? וכמה לשים?
אשמח לתשובה מהירה!
תודה מראש
יעל

מתכונים ב-10 דקות (16:41 30.07.2021)

היי יעל,
אפשר לשים חצי כפית- כפית טימין יבש, ולהוסיף עוד לפי הטעם.

ענת (01:15 28.07.2021)

הי,
חזרתי לעדכן שיצא מושששש….
טעים מאוד עם היין הלבן השום הטימין והקינמון, ממש קלי קלות ומושלם.
אפרת, אין כמוך!!!

מתכונים ב-10 דקות (01:57 28.07.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה ששיתפת ענת🌺

נועה (23:59 14.07.2021)

זה מתכון מדהים! כל כך טעים. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:24 15.07.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה נועה🌺

נועה Sivan (11:38 15.07.2021)

שכחתי לשים ⅔ כוס מים והרוטב הצטמצם כבר אחרי 70 דקות. הורדתי את הסיר מהאש, ועדיין לא יכולתי להרוס את זה. היה קרמלי ומשגע.

מתכונים ב-10 דקות (12:27 15.07.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה נועה😊

ענת (00:44 13.07.2021)

הי אפרת, מה שלומך?

אשמח להמלצה לגבי יין לבן שאת משתמשת במתכון זה

האם את שמה את גבעולי הטימין שלמים בסיר, או מפזרת את העלים?

אם מדובר רק בשוקיים, זמן הבישול משתנה? שלא יתייבשו בשעה וחצי…

ואם יש לך מתכונים נוספים לשוקיים עוף, אשמח לראות

תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (08:02 13.07.2021)

היי ענת,
אפשר כל יין לבן, עדיף חצי יבש.
כדאי לפזר את העלים של הטימין.
את השוקיים אפשר לבשל קצת פחות משעה וחצי, תלוי בכמות הנוזלים שנשארים…
מתכונים נוספים: שוקיים בתנור, שוקיים בסיר.
בהצלחה🙂

יעקב (14:01 8.07.2021)

ניראה פשוט ניפלא רק יש לי שאלה האם היין חצי יבש לבן או מתוק לבן בתודה וסוף שבוע ניפלא יעקב

מתכונים ב-10 דקות (14:45 8.07.2021)

היי יעקב,
שתי האפשרויות מתאימות, תלוי איזה טעם אוהבים יותר.

יעקב (15:04 8.07.2021)

ראשית תודה על התשובה הזריזה ושנית באיזה יין באמת עדיף ומה מתאים גם לילדים וגם למבוגרים תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:51 8.07.2021)

אם המנה מיועדת לילדים לא בטוח שכדאי לשים יין. אפשר לנסות לשים 2/3 כוס יין ואפשר לשים רק 1/3 כוס יין + 1/3 כוס מים. סוג היין הלבן לא משנה.

נחמה (19:38 5.07.2021)

אין על האתר המושלם הזה!!!!!
יד ימיני במטבח
תודה אפרת היקרה! לא הייתי מסתדרת בלעדייך..
הכל יוצא כזה טעיםםם

מתכונים ב-10 דקות (21:01 5.07.2021)

תודה לך נחמה על הפרגון! שמחה מאד שאת נהנית מהאתר❤

מילי (07:58 30.06.2021)

בוקר טוב 🙂
כבר זמן מה ששמתי עין על המתכון הזה, בעלי אוהד רציני של שום ורציתי ממש להכין לו.
רק שאין לי בבית יין לבן. רק יין אדום מתוק.
זה יכול ללכת? או להשקיע ולקנות יין לבן?
תודה מראש ויום טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:55 30.06.2021)

היי מילי,
יין לבן משתלב היטב עם עוף בגלל טעמו המאוזן.
יין אדום מתוק עשוי לתת טעם מתוק יותר לעוף (ולכן הוא מתאים בעיקר לתבשילי בשר), אבל אפשר להשתמש בו.
בהצלחה😊

מילי (11:46 30.06.2021)

תודה על ההסבר 🙂
אז אולי עדיף לדלל את היין האדום באופן כלשהו? נגיד עם מים ותבלינים או חומץ או איזה נוזל לא-מתוק אחר?

מתכונים ב-10 דקות (12:42 30.06.2021)

אפשר לשים שליש כוס יין ולהגדיל את כמות המים לכוס אחת.
בהצלחה!

לילי (11:10 18.06.2021)

הי!
איזה תוספת יכולה להתאים למנה?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:22 18.06.2021)

היי לילי,
הכי קלאסי- אורז לבן, אפשר להוסיף צנוברים.
אם לא רוצים אורז אפשר להגיש עם תפחי אדמה. מצרפת לך מתכונים לתפוחי אדמה בתנור.
בהצלחה!

לילי (12:32 18.06.2021)

וואו תודה רבה על המענה המהיר!
הולכת להכין…

מתכונים ב-10 דקות (12:42 18.06.2021)

רונית (14:09 3.06.2021)

הי, נראה מעולה. אפשר גם עם פרגיות (לא שיפודים) במקום ירכיים?

מתכונים ב-10 דקות (14:10 3.06.2021)

כן, אמור לצאת מעולה😊

רונית (14:24 4.06.2021)

תודה! זה משפיע על זמן הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (16:31 4.06.2021)

כן, זמן הבישול אמור להתקצר ל45 דקות-שעה. את תוכלי לדעת גם בעצמך כשתראי שכבר אין נוזלים והפרגיות השחימו מעט.
בנוסף, שכחתי לכתוב לך קודם שכדאי להתחיל מכמות של 1/3 כוס מים ולהוסיף את השאר רק במידת הצורך.
בהצלחה!

רונית (16:01 5.06.2021)

תודה רבה!!

רחל (12:22 3.06.2021)

רציתי לדעת אם משנה איזה סוג של יין לבן? תודה רבה על המתכונים באתר, ממש שימושיים!

מתכונים ב-10 דקות (14:04 3.06.2021)

היי,
לא כל כך משנה איזה, רק חשוב שתאהבו את הסוג😊

שרית (12:21 3.06.2021)

היי
זה יעבוד לדעתך גם עם חזה עוף או שזה לא קשור?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 3.06.2021)

היי,
גם עם חזה עוף חתוך לרצועות זה אמור לצאת מצוין😊

ריקי (09:08 3.06.2021)

תודה על המתכונים המוצלחים שלך!
2 שאלות:
1. האם אפשר להכניס תפו”א וירקות נוספים לבישול?
אם כן באיזה שלב
2. שאלת תם 😉 מעולם לא השתמשתי בטימין…. בא לי לנסות. זה תבלין או עלה כמו שמיר? כלומר איפה לחפש בחנות….?

מתכונים ב-10 דקות (09:53 3.06.2021)

היי ריקי,
1. אפשר להוסיף ירקות למנה, בשב של טיגון השום. שימי לב שיתכן ותצטרכי להוסיף עוד קצת מים בהתאם לכמות הירקות שתוסיפי.
2. טימין הוא צמח תבלין שמשדרג מאד את טעם המנה. הוא נמכר גם בצורתו הטבעית- עלים שלמים וגם בתור תבלין טחון.
בהצלחה😊

בצי (18:52 3.06.2021)

הטימין דומה מעט במראה לרוזמרין, אבל יש לו טעם עדין יותר (מתאים מאוד גם לדגים)

ריקי (20:05 3.06.2021)

תודה גם בצי 🙂

מרגו (09:28 1.06.2021)

נראה מושלם!
מה אפשר לשים במקום טימין? אולי שמיר?
לא גומרת להפתיע:)
תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:30 1.06.2021)

היי,
אפשר כל תבלין שאת אוהבת, רוזמרין ישתלב טוב🙂

ריקי (09:56 3.06.2021)

תודה רבה רבה!!!!
אנסה בעז”ה
כל מתכון שניסיתי אצלך באתר (וניסיתי המון) יצא מוצלח
מתכונים ברורים וטעימים….

מתכונים ב-10 דקות (10:51 3.06.2021)

איזה כיף לשמוע! בהצלחה😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.