זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
8-10 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
16 שיני שום קלופות שלמות
⅔ כוס יין לבן
⅔ כוס מים
3 גבעולי טימין (קורנית)
תיבול: ⅔ כפית מלח, שן שום כתושה, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון
-מחממים סיר רחב או סיר סוטאז’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את חלקי העוף כדקה מכל צד, עד להזהבה בחלק החיצוני (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את שיני השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים יין לבן ומים ומתבלים במלח, שן שום כתושה, פלפל שחור ואבקת קינמון.
-מפזרים גבעולי טימין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי (יש לערבב כל חצי שעה).
*במהלך הבישול העוף ייראה קצת חיוור. לקראת סוף הבישול מומלץ להגביר קצת את האש ולבשל כמה דקות, עד שהעוף יקבע צבע יפה והרוטב יצטמצם.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
האם להוריד את העור מהעוף לפני הבישול?
אין צורך.
אני לא אוהבת בשר ביין אבל הפעם אמרתי אני אנסה ופשוט לא האמנתי כמה טעים זה יצא מעולה כדאי
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
אין לי יין לבן יבש יש לי יין לבן מתוק מוגז- מוסקטו.
זה יצא אותו טעם?
ובמה אפשר להחלף את העלי טימין?
זה לא אותו טעם אבל זה אמור לצאת בסדר.
אפשר לוותר על עלי הטימין.
היי שאלה, מה הכוונה כוס? איזו כוס?
בכל המתכונים באתר מדובר בכוס בנפח 240 מ”ל.
שלום
אפשר לשים יין אדום במקום לבן?
משנה לטעם או רק לצבע?
וכן, יין לבן יבש?
היי
אפשר לשים יין אדום אבל הוא משתלב פחות מוצלח עם הטעם של העוף ויותר מתאים לבשר.
אפשר לשים יין יבש לבן.
היי
תודה על המתכונים הטעמים !!!
אני לא אוהבת קינמון. מה אפשר לשים במקום ?
היי,
אפשר לוותר על הקינמון.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
היי אפרת איך היית מציעה לעשות בתנור?
תודה
היי,
להכנה בתנור יש להניח את העוף בתבנית, להוסיף את התיבול (להפחית את כמות המים לשליש כוס ולשים רק 2 כפות יין) ולאפות על 190 מעלות כ-45-60 דקות.
סגרתי את העופות בסיר אבל אז העברתי לפיירקס בתנור למשך 90 דק ויצא מעולה.
הוספתי שזיפים שחורים מגולענים וזה מאוד הוסיף למנה ובפעם הבאה כנראה שאוסיף תיבול כלשהו לעוף או אמרח בסילאן. חייבת לומר שהמנה היתה טובה יותר יום אחרי.
טיפ ממני- יש להיזהר עם כמות עלי הטימין שכן חלק מהאורחים לא אהבו את הריח. מספיק לשים 2 ענפים.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
*אם אני עושה אותו שלם בתנור- אפשר להוסיף לתיבול קצת רוטב סויה ו\או סילאן ולמרוח אותו?
כן, אפשר.
הי, אפשר להכין בתנור עם עוף שלם? יש שינוי כלשהו בכמויות או בזמן האפיה?
היי,
עוף שלם לא מתאים לבישול, אלא אם כן מבשלים אותו בסיר לבישול איטי למשך כ-8-10 שעות..
תוכלי להכין לפי המתכון הזה את העוף בתנור.
דווקא יצא לי להכין מתכון ממש דומה לזה (באנגלית) עם עוף שלם בסיר 🙂
אין לי קורנית….. זה נורא?
טימין יבש יכול לשמש תחליף הולם?
היי,
קורנית=טימין. אפשר להשתמש בטימין יבש.
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!!
רציתי לשאול אם אפשר לאפות בתנור במקום לבשל בסיר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לאפות(:
האם ניתן להחליף את היין הלבן ביין אדום? אני רוצה עוף מתוק
היי,
יין אדום פחות מתאים לעוף אלא לתבשילי בשר. אם את מעדיפה את יכולה בכל זאת לנסות(:
תודה בעד המתכון הטעים ❤️! בנוגע ליין אני בד״כ משתמשת ביין לבן שרדונה , לא חשוב אייזו חברה .. 😋
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף😊
יצא מעולה, כבר הכנסתי לתפריט הקבוע
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת. נראה ממש מגרה. שאלה: מה קורה לשיני השום השלמות בבישול/צמצום? האם הופכות משחתיות? כי אצלנו פחות אוהבים שיניים שלמות, אלא אם הן משנות מצב צבירה. תודה על המענה.
היי שרון,
שיני השום השלמות הופכות לאחר הבישול לרכות ונימוחות, אבל הן לא אמורות להתפרק או להימעך למשחה.
הי שאלה קטנה, טעם היין מורגש פה? בעלי פעם השרה עוף לעל האש ביין לבן ולא יכולנו לאכול אותו מרוב הטעם, לכן שואלת:) מן הסתם השרייה זה שונה אבל בכל אופן אם אפשר לדעת אשמח.
אתר מושלם ומתכונים מושלמים:) תמיד מגיעה לפה
היי דינה,
היין מוסיף טעם למנה ולא מאד מורגש, אבל כן ניתן למצוא בטעם נוכחות שלו…
אם את חוששת מהטעם אפשר לוותר על היין.
סבבה תודה!
הי! נהינת כל כך מהמתכונים שלך!
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הקינמון? בעלי פחות אוהב את הטעם… תודה רבה!!
היי מעיין,
איזה כיף שאהבת את המתכונים❤
אפשר לוותר על הקינמון(:
היי, אפשר להשתמש ביין מוסקטו?
היי,
אפשר🙂
יצא מעולה!
בכללי הרוב המוחץ של המתכונים שלך יצאו לי טעימים מאוד 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון שירן😊
יצא רך, עסיסי וטעייים. מושלם! תודה רבה על המתכון
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
הי, אני ממש באמצע להכין והנוזלים ממש הצטמצמו, התאדו, נראה שחסר, מה לעשות? תודה רבה
היי,
אפשר להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך😊
האם אפשר לבשל בלי טימין?
כן, אפשר לוותר על הטימין.
זה יין לבן מוסקטו או יבש
עדיף יין יבש (משום מוסקטו מעט מתוק ופירותי יותר), אבל אפשר להשתמש גם בו.
הי אפרת, מה שלומך?
האם ניתן לדעתך לעשות את המתכון הזה עם פילטים עוף? אם כן, אשמח לדעת כמה זמן לדעתך צריך לבשל זאת…
ואםלא, האם יש לך מתכון לפילה עוף?
היי ענת,
אפשר להכין עם פילה עוף: יש להפחית את כמות המים לחצי כוס ואת כמות היין לחצי כוס, ולבשל כ-45-60 דקות.
הי,
לא הבנתי למה צריך לבשל את זה כ”כ הרבה זמן, זה הרי חתיכות קטנות, כמו חזה עוף….
הסתכלתי על המתכון של הפרגיות בצ’ילי ודבש, וזה נראה לי אותו דבר, רק תיבול שונה, לא? משהו קצר כזה, כמעט מוקפץ, לא? או שאני מפספסת משהו?
במתכון הנוכחי יש יותר נוזלים- יין ומים, ומשך הבישול הארוך יותר מאפשר לעוף לספוג את הטעמים ולצאת רך יותר מאשר במתכון השני.
את כמובן יכולה להכין את העוף בהקפצה קצרה- כמו במתכון השני, אך במקרה כזה יש לשים פחות שיני שום ופחות נוזלים וממליצה להוסיף כף סילאן.
תודה רבה👍🌺🙏
הי אפרת
המתכון נראה מעולה
מעוניינת לנסות לשבת..
האם אפשר להחליף את גבעולי הטימין בטימין יבש שיש לי? וכמה לשים?
אשמח לתשובה מהירה!
תודה מראש
יעל
היי יעל,
אפשר לשים חצי כפית- כפית טימין יבש, ולהוסיף עוד לפי הטעם.
הי,
חזרתי לעדכן שיצא מושששש….
טעים מאוד עם היין הלבן השום הטימין והקינמון, ממש קלי קלות ומושלם.
אפרת, אין כמוך!!!
נראה פשוט מעולה! תודה ששיתפת ענת🌺
זה מתכון מדהים! כל כך טעים. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה נועה🌺
שכחתי לשים ⅔ כוס מים והרוטב הצטמצם כבר אחרי 70 דקות. הורדתי את הסיר מהאש, ועדיין לא יכולתי להרוס את זה. היה קרמלי ומשגע.
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה נועה😊
הי אפרת, מה שלומך?
אשמח להמלצה לגבי יין לבן שאת משתמשת במתכון זה
האם את שמה את גבעולי הטימין שלמים בסיר, או מפזרת את העלים?
אם מדובר רק בשוקיים, זמן הבישול משתנה? שלא יתייבשו בשעה וחצי…
ואם יש לך מתכונים נוספים לשוקיים עוף, אשמח לראות
תודה מראש
היי ענת,
אפשר כל יין לבן, עדיף חצי יבש.
כדאי לפזר את העלים של הטימין.
את השוקיים אפשר לבשל קצת פחות משעה וחצי, תלוי בכמות הנוזלים שנשארים…
מתכונים נוספים: שוקיים בתנור, שוקיים בסיר.
בהצלחה🙂
ניראה פשוט ניפלא רק יש לי שאלה האם היין חצי יבש לבן או מתוק לבן בתודה וסוף שבוע ניפלא יעקב
היי יעקב,
שתי האפשרויות מתאימות, תלוי איזה טעם אוהבים יותר.
ראשית תודה על התשובה הזריזה ושנית באיזה יין באמת עדיף ומה מתאים גם לילדים וגם למבוגרים תודה
אם המנה מיועדת לילדים לא בטוח שכדאי לשים יין. אפשר לנסות לשים 2/3 כוס יין ואפשר לשים רק 1/3 כוס יין + 1/3 כוס מים. סוג היין הלבן לא משנה.
אין על האתר המושלם הזה!!!!!
יד ימיני במטבח
תודה אפרת היקרה! לא הייתי מסתדרת בלעדייך..
הכל יוצא כזה טעיםםם
תודה לך נחמה על הפרגון! שמחה מאד שאת נהנית מהאתר❤
בוקר טוב 🙂
כבר זמן מה ששמתי עין על המתכון הזה, בעלי אוהד רציני של שום ורציתי ממש להכין לו.
רק שאין לי בבית יין לבן. רק יין אדום מתוק.
זה יכול ללכת? או להשקיע ולקנות יין לבן?
תודה מראש ויום טוב 🙂
היי מילי,
יין לבן משתלב היטב עם עוף בגלל טעמו המאוזן.
יין אדום מתוק עשוי לתת טעם מתוק יותר לעוף (ולכן הוא מתאים בעיקר לתבשילי בשר), אבל אפשר להשתמש בו.
בהצלחה😊
תודה על ההסבר 🙂
אז אולי עדיף לדלל את היין האדום באופן כלשהו? נגיד עם מים ותבלינים או חומץ או איזה נוזל לא-מתוק אחר?
אפשר לשים שליש כוס יין ולהגדיל את כמות המים לכוס אחת.
בהצלחה!
הי! רציתי לשאול אם התשובה תקפה גם לגבי יין אדום יבש…?
תודה רבה!! אין על המתכונים שלך!
היי מעיין😊
כן, אמנם מומלץ יין לבן אך אפשר להשתמש בשליש כוס יין אדום יבש ולהגדיל את כמות המים לכוס אחת.
הי!
איזה תוספת יכולה להתאים למנה?
תודה רבה!
היי לילי,
הכי קלאסי- אורז לבן, אפשר להוסיף צנוברים.
אם לא רוצים אורז אפשר להגיש עם תפחי אדמה. מצרפת לך מתכונים לתפוחי אדמה בתנור.
בהצלחה!
וואו תודה רבה על המענה המהיר!
הולכת להכין…
❤
הי, נראה מעולה. אפשר גם עם פרגיות (לא שיפודים) במקום ירכיים?
כן, אמור לצאת מעולה😊
תודה! זה משפיע על זמן הבישול?
כן, זמן הבישול אמור להתקצר ל45 דקות-שעה. את תוכלי לדעת גם בעצמך כשתראי שכבר אין נוזלים והפרגיות השחימו מעט.
בנוסף, שכחתי לכתוב לך קודם שכדאי להתחיל מכמות של 1/3 כוס מים ולהוסיף את השאר רק במידת הצורך.
בהצלחה!
תודה רבה!!
רציתי לדעת אם משנה איזה סוג של יין לבן? תודה רבה על המתכונים באתר, ממש שימושיים!
היי,
לא כל כך משנה איזה, רק חשוב שתאהבו את הסוג😊
היי
זה יעבוד לדעתך גם עם חזה עוף או שזה לא קשור?
היי,
גם עם חזה עוף חתוך לרצועות זה אמור לצאת מצוין😊
תודה על המתכונים המוצלחים שלך!
2 שאלות:
1. האם אפשר להכניס תפו”א וירקות נוספים לבישול?
אם כן באיזה שלב
2. שאלת תם 😉 מעולם לא השתמשתי בטימין…. בא לי לנסות. זה תבלין או עלה כמו שמיר? כלומר איפה לחפש בחנות….?
היי ריקי,
1. אפשר להוסיף ירקות למנה, בשב של טיגון השום. שימי לב שיתכן ותצטרכי להוסיף עוד קצת מים בהתאם לכמות הירקות שתוסיפי.
2. טימין הוא צמח תבלין שמשדרג מאד את טעם המנה. הוא נמכר גם בצורתו הטבעית- עלים שלמים וגם בתור תבלין טחון.
בהצלחה😊
הטימין דומה מעט במראה לרוזמרין, אבל יש לו טעם עדין יותר (מתאים מאוד גם לדגים)
תודה גם בצי 🙂
נראה מושלם!
מה אפשר לשים במקום טימין? אולי שמיר?
לא גומרת להפתיע:)
תודה!!!
היי,
אפשר כל תבלין שאת אוהבת, רוזמרין ישתלב טוב🙂
תודה רבה רבה!!!!
אנסה בעז”ה
כל מתכון שניסיתי אצלך באתר (וניסיתי המון) יצא מוצלח
מתכונים ברורים וטעימים….
איזה כיף לשמוע! בהצלחה😊