זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית שקעים (10-12 מאפינס)
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
2 תפוחים קטנים קלופים מגורדים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (קונדיטור) מנופה
שליש כוס (48 ג’) קמח אורז
1 כפית (5 ג’) אבקת אפייה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
שליש כוס (35 ג’) אגוזים קצוצים (לא חובה)
לקישוט: כפית קינמון וכפית סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות
-מערבבים בקערית קמח קונדיטור, קמח אורז, אבקת אפיה ואבקת קינמון.
-מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מיקסר או מטרפה, את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תפוחים מגורדים ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מערבבים כפית קינמון וכפית סוכר ומפזרים מעל.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
עוגת תפוחים ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן
האם יש תחליף לשמן, ולכמות הסוכר?
לא כדאי לוותר לגמרי על השמן. אפשר להפחית לרבע כוס.
סוכר את גם יכולה להפחית אבל לא פחות מרבע כוס אחרת זה יכול לצאת כמעט לגמרי ללא מתיקות.
שלום,
יש טעם לשים חלב סויה במקום מים? נשאר לי בבית ואני מחפשת מה לעשות איתו.. ואם לא, יש לך רעיון אחר למשהו קל בלי גלוטן ששם זה כן מתאים?
תודה
היי,
אין בעיה להמיר את המים בחלב סויה(:
תודה:)
הי האם אפשר לשים משהו אחר במקום הקמח אורז, כמו קמח שקדים או קמח שיבולת שועל או קמח תפוחי אדמה?
היי נעומי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שיצא טוב גם עם קמח שקדים או קמח שיבולת שועל. יתכן שינוי קל במרקם.
בהצלחה!
אני לא משתמשת בשום סוג של קמח בפסח,מה אוכל לשים במקום? תודה מראש על תגובתך,ובכלל על המתכונים המצויינים שלך,ודרך ההגשה שלהם!
היי מירי,
במתכון הזה בעייתי לוותר על הקמחים.
אפשר להכין את זה- בראוניז ללא גלוטן שהוא ללא קמח בכלל.
יש גם עוגת תפוזים מקמח שקדים שניתן להכין משקדים טחונים דק.
חג שמח 🌺
וואו,איזו תגובה מהירה! חבל שאין אופציה..את עוגת התפוזים הכנתי והיא יצאה מצויינת!
פסח כשר ושמח!
שמתי את התפוחים במיקרו (3), ויתרתי על המים, הוספתי קורט מלח, ומילאתי 11 מנג’טים יצאו לי מאפין תפוחים מדהימים. לא לוותר על קונמון עם קצת סוכר מעל, כי משדרג לאין ערוך.
מעולה 🙂
תודה סימה
בוקר טוב אפרת העוגה נראת טובה
אני רוצה להכין 2 אינגליש קייק האם להכפיל כמויות באותה קערה או להכין בפעמיים?
תודה ויום טוב
עוד שאלה כמה ביצים מדיום להשים לכמות שרשמת?
תודה
שימי 4 ביצים.
היי יערית,
אפשר להכפיל כמויות.
יום מקסים 🌷
עוגה ממש טעימה!
תודה
תודה שירן 🙂
היי, יש לי אלרגיה לחלבון של הביצה.. ישנה אפשרות להשתמש רק בחלמון או להחליף אותה במשהו אחר?
תודה רבה..
היי שני,
אני לא יודעת כי החלבונים מדביקים את החומרים וגם מעניקים נפח ואווריריות לעוגה.
נראה לי שאפשר לנסות להשתמש ב-2 חלמונים ובמקום החלבונים לשים כף חומץ תפוחים/רגיל + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה + 4 כפות מים.
היי, האם אפשר להחליף 2/3 קמח ללא גלוטן של קונדיטור לקמח אחר (קמח אורז/קמח טירס/תפואח אדמה)? לבעלי מותק רק קמח נקי ולא קמחים מוכנים
היי אלינה,
לא ניסיתי אז קשה לי לדעת. את יכולה לנסות שני שליש כוס קמח אורז עם שליש כוס קורנפלור אבל אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.
Shalom
I do not find rice flower , I have only flower without Gluten, what can I use instead?
thank you
Hi
if you have a coffee grinder you can grind white rice into a powder.
if you do not just use one glass of gluten free flour.
האם אפשר להמיר את קמח האורז בקמח קוקוס?
היי ויקי,
אני לא יודעת. אין לי ניסיון עם קמח קוקוס.
שבת שלום 🙂
החלטתי להכין לנכדה את עוגת תפוחי עץ. במתכון שבחרתי צריך להשתמש בקמח נטול גלוטן (קונדיטור) מנופה. אין לי קמח הזה . יש לי קמח של אותה חברה אבל לא מנופה. יש לי גם קמח תירס ו קמח תפוחי אדמה. מה אלטרנטיבה להצלחה? תודה
היי צילה,
את יכולה לנפות את הקמח בעצמך. פשוט להעביר אותו דרך מסננת דקה. גם אם לא תעשי זאת זה בסדר.
יום נפלא 🙂
תודה רבה על המתכונים המנצחים אני כל הזמן מכינה וזה יוצא מעולה
השאלה היא האם אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה או קמח חומוס במקום האורז??
אולי קמח חומוס אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אם את מנסה אני ממליצה לשים 3/4 כוס קמח קונדיטור ו1/4 כוס קמח חומוס.
אשמח לעדכון איך יצא.
שבוע טוב 🙂
היי,
נראה קליל ופשוט! חושבת על להשתמש בקמח אורז ושקדים טחונים ללא הקמח קונדיטור. מה דעתך?
יש לך המלצה לגבי הכמויות?
היי רותם,
האמת שלא יצא לי לנסות את שילוב הקמחים האלה בעוגה כך שלגבי כמויות אני באמת לא יודעת. בכל מקרה אני חושבת שמבחינת מרקם יהיה כדאי לשלב גם 2 כפות קורנפלור או קמח תפו”א.
בהצלחה 🙂
שלום,
אפשר להוסיף עוד קמח קונדיטור במקום הקמח אורז שאין לי?
היי אריאלה,
אפשר אבל זה ייצא פחות מוצלח.
אם יש לך קמח אחר כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” עדיף להשתמש באחד מהם.
מתכון מעולה מכינה אותו כבר פעם שניה ומאמינה שעוד מלא פעמים
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
נראה טעים. האם חובה לנפות את הקמח קונדיטור ולמה? אם כן, יש אפשרות לשים קמח אחר ללא גלוטן במקום הקונדיטור?
היי שיר,
לא חובה לנפות אבל מומלץ רק כדי לאוורר את הקמח. איזה קמח אחר יש לך?
היי,
קודם רציתי להודות לך על המתכונים הפשוטים והנפלאים. כל מתכון שהכנתי יצא מעולה וזכה למחמאות רבות!!
אפילו בני בן ה10 כבר שמר אצלו כמה מתכוני עוגות והוא מכין לבד ללא עזרתי. אז המון תודה!!
לגבי עוגת התפוחים, אם אני רוצה להשתמש ברסק תפוחים כדי להחליף את השמן, כמה צריך לשים?
היי אלה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים וכל הכבוד לבן שלך החמוד 🙂
כעקרון אפשר להמיר שמן ברסק תפוחים באותו היחס (במקרה הזה שליש כוס רסק) אך לא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאין לי מושג איך זה ייצא.
הצלחה!
יצא מאוד טעים
שמחה לשמוע עדנה!
תודה על העדכון.
טעים מאוד ומוצלח , אהבתי!!! תודה רבה
שמחה שאהבת לירון 🙂
טעים
אפשר לשים קמח מלא במקום שני הקמחים הרשומים
היי אדם,
אם אתה רוצה להשתמש בקמח מלא אז עדיף להכין את המתכון של עוגת התפוחים הרגילה.
מומלץ מאוד לנפות את הקמח המלא לפני השימוש כדי לאוורר אותו מעט ולהוסיף עוד רבע כוס מים מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל.
יצא יחסית צמיגי, ורוצה שיהיה יותר תפוחי, כמה תפוחים מקסימום אפשר להוסיף למתכון?
היי שרית,
על כמות כזאת לדעתי את יכולה לשים עד 3 תפוחים גדולים.
ואוו יצא מעולה !!! ממש ממכר
תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂
מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
Very testy