שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק 

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

חצי כוס (100 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי

קליפה מגורדת של חצי תפוז

1 כוס (150 ג’) קמח תמי תופח

רבע כוס קוקוס טחון

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (*אני השתמשתי בתבנית מרובעת קטנה בגודל 17X17).

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים קמח תמי תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מאפינס בננה ללא גלוטןמאפינס בננה ללא גלוטן
מאפינס זיתים מאפינס זיתים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אלישבע (15:58 15.10.2024)

היי רציתי לדעת האם אפשר להכין את זה עם קמח תופח אדמה? ואם כן – יש שינוי בכמויות? תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:07 15.10.2024)

לא בטוחה אם ייצא מוצלח

avatar
ליאת (12:05 18.04.2024)

הי ,
אפשר קמח תמי רב תכליתי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:35 19.04.2024)

אפשר רק תוספי כפית אבקת אפיה.

avatar
יעל יוסף (09:20 5.01.2024)

שלום ותודה על המתכונים. יש לי קמח תמי שכתוב עליו תגמיש קמח למאפי שמרים. זה מתאים למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 5.01.2024)

אם זה מה שיש לך זה בסדר.

avatar
יעל יוסף (19:51 6.01.2024)

אוקי. תודה. וצריך להוסיף אבקת אפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 6.01.2024)

כן, יש לערבב עם הקמח כפית אבקת אפיה.

avatar
יעל יוסף (22:40 6.01.2024)

תודה רבה!

avatar
יעל (20:22 1.01.2024)

היי יצא טעים.איך שומרים את העוגה במקרר מקפיא? כמה ימים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 1.01.2024)

העוגה נשמרת מחוץ למקרר כ-3 ימים.
אפשר גם להקפיא ל3-4 שבועות.

avatar
יעל (14:17 18.01.2024)

אה רק עכשיו קראתי..שמרתי במקרר היא נהייתה יבשה כזו ,זה בגלל הקמח ללא גלוטן או המקרר? אם הייתה בחוץ לא היתה מתייבשת?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 18.01.2024)

גם וגם:)
המקרר מייבש את העוגה במיוחד כשמשתמשים בקמח ללא גלוטן.

avatar
הודיה (10:29 24.10.2023)

היי אפרת, אפשר להשתמש עם קמח רגיל במתכון הזה? להוסיף אבקת אפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 24.10.2023)

כן אפשר לשים כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה.
תוסיפי גם עוד 2 כפות מיץ תפוזים.

avatar
הודיה (12:09 24.10.2023)

תודה רבה!!

avatar
ליאת (16:19 6.10.2023)

האם ניתן לשים קמח קוקוס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 6.10.2023)

במקום קמח תמי? לא בטוחה אם ייצא מוצלח.

avatar
צליאקית שמוצאת כאן פתרונות (18:26 18.09.2023)

העיסה אמורה להיות מימית/ מוצקה? לי זה יצא מוצק והוספתי עוד טיפה מהמיץ. אבל מה באמת הייתי צריכה לעשות.
תודה מראש גם על המתכונים וגם על מענה על כל השאלות שלנו.
העוגה נראית בסדר. מבחינתי שרק תצא טעימה. אני מחכה לצאת הצום כדי לטעום ממנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 18.09.2023)

היי
העיסה אמורה לצאת מעט סמיכה ולא לגמרי נוזלית.

avatar
אפי (19:14 24.08.2023)

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוא או בקורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:50 25.08.2023)

היי
אפשר לנסות לשים 3/4 כוס קמח שקדים+ 1/3 כוס קמח תפו”א, אך המרקם והטעם יצאו שונים.

avatar
אינה (11:57 27.07.2023)

1 כוס (150 ג’) קמח תמי תופח-איך אפשר להחליף לקמח שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:19 28.07.2023)

היי
מצרפת מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים(:

avatar
דיאנה (21:54 27.04.2023)

היי,
אשמח לדעת , נשאר לי קמח לפוח אדמה ושקדים טחונים.
האם משהו מהם יכול להתאים למתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 27.04.2023)

היי,
תכיני את המתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים.

avatar
לינוי (20:20 12.03.2023)

היי לכולם לי היה בבית קמח מולינו עשיתי בדיוק לפי המתכון עם ביצים גדולות והוספתי כפית אבקת אפייה יצא לי עוגה גבוהה אוורירית ומושלמת תודה רבה לכם!! והשתמשתי במיץ תפוזים סחוט וכששמתי מעל אז לא הוספתי אבקת סוכר ולא סיננתי את המיץ יצא עוגה ממש יפה ברוך ה’ זה הוסיף יופי שראו את חתיכות התפוזים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 12.03.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤

avatar
קמה שמחה (20:32 14.10.2023)

איזה מולינו? ירוק?כחול? כתום?

avatar
לינוי (19:45 12.03.2023)

אם אני רוצה לשים מיץ תפוזים מעל שהעוגה תצא עוד יותר טעימה אז שופכים כשהעוגה קרה או חמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 12.03.2023)

אפשר לשפוך מיץ תפוזים בטמפ’ החדר על עוגה רותחת. אפשר גם להכין סירופ תפוזים כדי שיהיה מתוק יותר.

avatar
לינוי קצב (18:27 27.02.2023)

יצא לי מרקם מאוד מוזר לפני שהכנסתי לתנור…. זה אמור להיות כך? לא נוזלי בכלל ממש בצקי כזה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 27.02.2023)

המרקם אמור להיות שונה בגלל שאין כאן קמח, אבל הוא לא אמור להיות עד כדי כך בצקי.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? השתמשת בביצים קטנות או גדולות? כי עדיף להשתמש בגדולות.

avatar
לינוי קצב (10:58 28.02.2023)

השתמשתי בביצים מדיום ובכוס מדידה של 240 מ”ל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 28.02.2023)

באפייה ללא גלוטן כדאי להשתמש בביצים גדולות. מעולה שהשתמשת בכוס מדידה.
חשוב גם לזכור שהיות ואין כאן קמח המרקם יוצא שונה מעוגה רגילה, קצת יותר כבד ופירורי.
את יכולה להכין סירופ תפוזים כדי להרטיב את העוגה ולהפוך את המרקם לעסיסי יותר.

avatar
לינוי קצב (17:04 28.02.2023)

את בטוחה שהתמונה שבמתכון זה המצרכים שכתובים במתכון? כי יצא לי מאוד דחוס ולא אוורירי כמו בתמונה אז איך זה הגיוני? ויצא לי גם נמוך והשתמשתי באינגליש קייק. אז מה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 28.02.2023)

את העוגה הכנתי לפי המצרכים והכמויות שרשומים במתכון בתבנית 17×17 שהיא דומה בנפח לתבנית אינגליש חד”פ.
השתמשת באינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
בטוחה שהשתמשת בקמח תמי תופח ולא בקמח תמי אחר?
העוגה כן יוצאת קצת נמוכה אבל לא מאוד.
המרקם לא אמור לצאת דחוס. אם העוגה יצאה נמוכה מאוד ודחוסה זה יכול לנבוע מכמה סיבות:
-התערובת עורבבה יתר על המידה- לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
-אפיה לא מספיקה: העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
-פתיחה מוקדמת של דלת התנור.

avatar
לינוי קצב (17:05 28.02.2023)

“המרקם אמור להיות שונה בגלל שאין כאן קמח” למה אין קמח? ברור שיש הרי כתבתצ קמח במתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 28.02.2023)

זו עוגה ללא גלוטן, אין כאן קמח.
קמח תמי הוא תערובת של עמילנים ו’קמחים’ ללא גלוטן.

avatar
לינוי קצב (22:30 28.02.2023)

לא הבנתי כתבת להקציף את הביצים ובעצם אח”כ להוסיף הכל ולערבב אז מה עשינו בזה שהקצפנו הכל יורד? והשתמשתי בקמח מולינו וקמח אורז ערבבתי חצי חצי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:34 28.02.2023)

ההקצפה כאן היא של ביצים שלמות ולא חלבונים (כשמקציפים חלבונים יש להוסיף את המרכיבים בתנועות קיפול ולא ערבוב), היא נועדה לשפר את המרקם ולגרום לעוגה לצאת קצת יותר אוורירית.
לגבי הקמחים שהשתמשת- היות ולא השתמשת בתמי תופח האם הוספת אבקת אפייה?
בנוסף גם השינוי שעשית של חצי כמות קמח אורז עשוי להיות הגורם למרקם שיצא לך.

avatar
לינוי קצב (08:43 1.03.2023)

לא הוספתי אבקת אפייה… מה את אומרת אני רוצה להכין שוב, אם אני רוצה לשים קמח מולינו ואבקת אפייה מה הכמויות? ויש איזה פטנט שיצא אוורירי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 1.03.2023)

על כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפייה.
וכמו שכתבתי לך- עדיף להשתמש בביצים גדולות וכן חשוב להימנע מערבוב ממושך אחרי הוספת הקמח.
בהצלחה!

avatar
לינוי קצב (08:43 1.03.2023)

ותודה על התגובות המהירות!🙂

avatar
ערן (13:47 2.02.2023)

האם אפשר להשתמש בקמח כזה במקום?

עוגת תפוזים בחושה ללא גלוטן
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 2.02.2023)

היי,
אני לא רואה איזה קמח זה, אבל אני רואה שזו תערובת קמחים ללא גלוטן. בעיקרון ניתן להשתמש בה.

avatar
ערן (10:26 6.02.2023)

השתמשתי בקמח הזה, הוספתי כפית אבקת אפיה, יצא מדהים יותר טעים מקמח חיטה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 6.02.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
סיון (11:05 9.12.2022)

היי,
המתכון יתאים גם לתבנית קוגהולף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 9.12.2022)

היי,
אפשר להכין בתבנית קוגלהוף בקוטר 22.

avatar
יהודית (11:50 16.10.2022)

אם לא אוהבים את הטעם של הקוקוס, להוריד? לשים משהו במקום?
אפשר במקום תמי תופח לשלב כרגיל + מולינו? אם כן להוסיף אבקת איפה? כמה?
תודה רבה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 16.10.2022)

אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים או להוסיף עוד כף קמח תמי.
אפשר לשלב את שני הקמחים ולהוסיף כפית אבקת אפייה.

avatar
יהודית (13:56 16.10.2022)

תודה. לאפות על טורבו? או פס למעלה ולמטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 16.10.2022)

על פס עליון ותחתון(:

avatar
ליטל (16:06 20.09.2022)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור- תחליף קמח, במקום קמח תמי בכל המתכונים ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 20.09.2022)

היי,
במתכונים שבהם יש קמח תמי רב תכליתי (ולא תערובת תמי לעוגת שוקולד או קמח תמי למאפי שמרים) אפשר.

avatar
לאה (15:50 7.08.2022)

האם אפשר להתשמש בקמח תפוחי אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 7.08.2022)

היי,
לא ניסיתי, אבל עם קמח תפוחי אדמה בלבד ככל הנראה לא יצא מוצלח.

avatar
ורד (20:53 16.05.2022)

היי
אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח?
וגם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 16.05.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכל קמח תופח ללא גלוטן או לפסח.

avatar
חגית (16:25 7.05.2022)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 7.05.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
עדיף להכין את המתכון הזה לעוגה מקמח שקדים.

avatar
תהילה (22:34 30.04.2022)

הכנתי עם קמח כרגיל, יצא מושלם!!!
תודה 🤍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:06 1.05.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
שני (10:11 24.04.2022)

שלום וברכה!

רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום קמח תמי? אני דיי חדשה בתחום הללא גלוטן. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 24.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום קמח תמי. במקרה של קמח תמי תופח יש להוסיף אבקת אפייה (על כל כוס- כפית אבקת אפייה).

לקריאת כל התגובות