זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי
קליפה מגורדת של חצי תפוז
1 כוס (150 ג’) קמח תמי תופח
רבע כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (*אני השתמשתי בתבנית מרובעת קטנה בגודל 17X17).
-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים קמח תמי תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- מאפינס בננה ללא גלוטן |
- בראוניז שוקולד מקמח תמי |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- עוגת גבינה שיש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי רציתי לדעת האם אפשר להכין את זה עם קמח תופח אדמה? ואם כן – יש שינוי בכמויות? תודה!!
לא בטוחה אם ייצא מוצלח
הי ,
אפשר קמח תמי רב תכליתי?
אפשר רק תוספי כפית אבקת אפיה.
שלום ותודה על המתכונים. יש לי קמח תמי שכתוב עליו תגמיש קמח למאפי שמרים. זה מתאים למתכון?
אם זה מה שיש לך זה בסדר.
אוקי. תודה. וצריך להוסיף אבקת אפיה?
כן, יש לערבב עם הקמח כפית אבקת אפיה.
תודה רבה!
היי יצא טעים.איך שומרים את העוגה במקרר מקפיא? כמה ימים
העוגה נשמרת מחוץ למקרר כ-3 ימים.
אפשר גם להקפיא ל3-4 שבועות.
אה רק עכשיו קראתי..שמרתי במקרר היא נהייתה יבשה כזו ,זה בגלל הקמח ללא גלוטן או המקרר? אם הייתה בחוץ לא היתה מתייבשת?
תודה
גם וגם:)
המקרר מייבש את העוגה במיוחד כשמשתמשים בקמח ללא גלוטן.
היי אפרת, אפשר להשתמש עם קמח רגיל במתכון הזה? להוסיף אבקת אפיה?
כן אפשר לשים כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה.
תוסיפי גם עוד 2 כפות מיץ תפוזים.
תודה רבה!!
האם ניתן לשים קמח קוקוס ?
במקום קמח תמי? לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
העיסה אמורה להיות מימית/ מוצקה? לי זה יצא מוצק והוספתי עוד טיפה מהמיץ. אבל מה באמת הייתי צריכה לעשות.
תודה מראש גם על המתכונים וגם על מענה על כל השאלות שלנו.
העוגה נראית בסדר. מבחינתי שרק תצא טעימה. אני מחכה לצאת הצום כדי לטעום ממנה
היי
העיסה אמורה לצאת מעט סמיכה ולא לגמרי נוזלית.
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוא או בקורנפלור?
היי
אפשר לנסות לשים 3/4 כוס קמח שקדים+ 1/3 כוס קמח תפו”א, אך המרקם והטעם יצאו שונים.
1 כוס (150 ג’) קמח תמי תופח-איך אפשר להחליף לקמח שקדים?
היי
מצרפת מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים(:
היי,
אשמח לדעת , נשאר לי קמח לפוח אדמה ושקדים טחונים.
האם משהו מהם יכול להתאים למתכון?
היי,
תכיני את המתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים.
היי לכולם לי היה בבית קמח מולינו עשיתי בדיוק לפי המתכון עם ביצים גדולות והוספתי כפית אבקת אפייה יצא לי עוגה גבוהה אוורירית ומושלמת תודה רבה לכם!! והשתמשתי במיץ תפוזים סחוט וכששמתי מעל אז לא הוספתי אבקת סוכר ולא סיננתי את המיץ יצא עוגה ממש יפה ברוך ה’ זה הוסיף יופי שראו את חתיכות התפוזים!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
איזה מולינו? ירוק?כחול? כתום?
אם אני רוצה לשים מיץ תפוזים מעל שהעוגה תצא עוד יותר טעימה אז שופכים כשהעוגה קרה או חמה?
אפשר לשפוך מיץ תפוזים בטמפ’ החדר על עוגה רותחת. אפשר גם להכין סירופ תפוזים כדי שיהיה מתוק יותר.
יצא לי מרקם מאוד מוזר לפני שהכנסתי לתנור…. זה אמור להיות כך? לא נוזלי בכלל ממש בצקי כזה…
המרקם אמור להיות שונה בגלל שאין כאן קמח, אבל הוא לא אמור להיות עד כדי כך בצקי.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? השתמשת בביצים קטנות או גדולות? כי עדיף להשתמש בגדולות.
השתמשתי בביצים מדיום ובכוס מדידה של 240 מ”ל
באפייה ללא גלוטן כדאי להשתמש בביצים גדולות. מעולה שהשתמשת בכוס מדידה.
חשוב גם לזכור שהיות ואין כאן קמח המרקם יוצא שונה מעוגה רגילה, קצת יותר כבד ופירורי.
את יכולה להכין סירופ תפוזים כדי להרטיב את העוגה ולהפוך את המרקם לעסיסי יותר.
את בטוחה שהתמונה שבמתכון זה המצרכים שכתובים במתכון? כי יצא לי מאוד דחוס ולא אוורירי כמו בתמונה אז איך זה הגיוני? ויצא לי גם נמוך והשתמשתי באינגליש קייק. אז מה?
את העוגה הכנתי לפי המצרכים והכמויות שרשומים במתכון בתבנית 17×17 שהיא דומה בנפח לתבנית אינגליש חד”פ.
השתמשת באינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
בטוחה שהשתמשת בקמח תמי תופח ולא בקמח תמי אחר?
העוגה כן יוצאת קצת נמוכה אבל לא מאוד.
המרקם לא אמור לצאת דחוס. אם העוגה יצאה נמוכה מאוד ודחוסה זה יכול לנבוע מכמה סיבות:
-התערובת עורבבה יתר על המידה- לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
-אפיה לא מספיקה: העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
-פתיחה מוקדמת של דלת התנור.
“המרקם אמור להיות שונה בגלל שאין כאן קמח” למה אין קמח? ברור שיש הרי כתבתצ קמח במתכון!
זו עוגה ללא גלוטן, אין כאן קמח.
קמח תמי הוא תערובת של עמילנים ו’קמחים’ ללא גלוטן.
לא הבנתי כתבת להקציף את הביצים ובעצם אח”כ להוסיף הכל ולערבב אז מה עשינו בזה שהקצפנו הכל יורד? והשתמשתי בקמח מולינו וקמח אורז ערבבתי חצי חצי
ההקצפה כאן היא של ביצים שלמות ולא חלבונים (כשמקציפים חלבונים יש להוסיף את המרכיבים בתנועות קיפול ולא ערבוב), היא נועדה לשפר את המרקם ולגרום לעוגה לצאת קצת יותר אוורירית.
לגבי הקמחים שהשתמשת- היות ולא השתמשת בתמי תופח האם הוספת אבקת אפייה?
בנוסף גם השינוי שעשית של חצי כמות קמח אורז עשוי להיות הגורם למרקם שיצא לך.
לא הוספתי אבקת אפייה… מה את אומרת אני רוצה להכין שוב, אם אני רוצה לשים קמח מולינו ואבקת אפייה מה הכמויות? ויש איזה פטנט שיצא אוורירי?
על כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפייה.
וכמו שכתבתי לך- עדיף להשתמש בביצים גדולות וכן חשוב להימנע מערבוב ממושך אחרי הוספת הקמח.
בהצלחה!
ותודה על התגובות המהירות!🙂
האם אפשר להשתמש בקמח כזה במקום?
היי,
אני לא רואה איזה קמח זה, אבל אני רואה שזו תערובת קמחים ללא גלוטן. בעיקרון ניתן להשתמש בה.
השתמשתי בקמח הזה, הוספתי כפית אבקת אפיה, יצא מדהים יותר טעים מקמח חיטה!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי,
המתכון יתאים גם לתבנית קוגהולף?
היי,
אפשר להכין בתבנית קוגלהוף בקוטר 22.
אם לא אוהבים את הטעם של הקוקוס, להוריד? לשים משהו במקום?
אפשר במקום תמי תופח לשלב כרגיל + מולינו? אם כן להוסיף אבקת איפה? כמה?
תודה רבה!!!!
אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים או להוסיף עוד כף קמח תמי.
אפשר לשלב את שני הקמחים ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
תודה. לאפות על טורבו? או פס למעלה ולמטה?
על פס עליון ותחתון(:
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור- תחליף קמח, במקום קמח תמי בכל המתכונים ללא גלוטן?
היי,
במתכונים שבהם יש קמח תמי רב תכליתי (ולא תערובת תמי לעוגת שוקולד או קמח תמי למאפי שמרים) אפשר.
האם אפשר להתשמש בקמח תפוחי אדמה?
היי,
לא ניסיתי, אבל עם קמח תפוחי אדמה בלבד ככל הנראה לא יצא מוצלח.
היי
אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח?
וגם
היי,
אפשר להשתמש בכל קמח תופח ללא גלוטן או לפסח.
שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים?
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
עדיף להכין את המתכון הזה לעוגה מקמח שקדים.
הכנתי עם קמח כרגיל, יצא מושלם!!!
תודה 🤍
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום וברכה!
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום קמח תמי? אני דיי חדשה בתחום הללא גלוטן. תודה
היי,
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום קמח תמי. במקרה של קמח תמי תופח יש להוסיף אבקת אפייה (על כל כוס- כפית אבקת אפייה).