שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

3 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

3/4 כוס (150 ג’) שמן

4 כפות (80 ג’) דבש

3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים

גרידת תפוז קטן (אפשר גם לימון)

2 כוסות (280 ג’) קמח

2 כפיות מלאות (11 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז/לימון.

-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).

-יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אפשר לערבב את החומרים ידנית בעזרת מטרפה/כף או במיקסר. הקצפה במיקסר של הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד לתערובת תפוחה ובהירה מעניקה נפח לעוגה, והעוגה יוצאת גם גבוהה יותר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קבבוני טלה
פרגיות ממולאות בשר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מגי (09:14 4.09.2021)

הי אפרת, ראיתי באחת התגובות שאלה לגבי עטיפת העוגה בניילון נצמד.
אף פעם לא שמעתי על זה ואשמח אם תוכלי להרחיב טיפה על כך.
תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (21:45 4.09.2021)

היי מגי,
עטיפת עוגות חמות מהתנור בניילון נצמד מתאימה בעיקר לעוגות בחושות ולפעמים גם בעוגות שמרים.
הפעולה הזו גורמת לסביבה לחה יותר לעוגה ובכך שומרת על עסיסיות העוגה.

שרה (20:11 1.08.2021)

נראה טעים! מה אפשר להשים במקום מיץ תפוזים? ויש לך אולי מתכון לעוגה גבוהה? (כזאת שמכסים בקצפת, אבל לאו דווקא). תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:22 1.08.2021)

היי שרה,
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בלימונדה: לסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, למלא מים עד 3/4 כוס, להוסיף כף סוכר ולערבב.
אפשר גם להחליף את מיץ התפוזים בחלב.
מצרפת לך מתכון לעוגת טורט שאפשר לצפות בקרם.

אמונה ג' (22:41 4.01.2020)

עוגה מעולה!! התמזל מזלי והכנתי אותה עם דבש גרוזיני ריחני – וואו!

המרקם מושלם, לח, עסיסי, טעימה מאוד! ממליצה לכולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 5.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!

אביטל (13:12 3.06.2019)

האם אפשר להקפיא את העוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 3.06.2019)

כן אפשר.

גליה (21:16 27.12.2018)

היי אפרת, ערב טוב, במקום קמח רגיל אפשר להשתמש בקמח תופח בשביל העוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 27.12.2018)

כן אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.

רינת (18:41 5.06.2018)

היי אפרת,
תודה רבה כל המתכונים הנהדרים והמענה המהיר !!
אני יכולה להוסיף מעט קקאו על מנת להפוך את העוגה לעוגת דבש כהה? אם כן, כמה?

תודה והמשך שבוע נפלא:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 5.06.2018)

היי רינת,
אפשר לשים 1-2 כפות קקאו אבל קחי בחשבון שתוספת הקקאו תהפוך את העוגה לעוגה שוקולית כהה. לטעם מעודן יותר אפשר לשים כף שוקולית.

מיכל (17:58 15.09.2017)

ועוד שאלה
האם זה יכול להספיק לתבנית בינונית ועוד אינגליש קייק אחת?
ואם לא מה כמות המרכיבים שתספיק לשתי התבניות האלה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 16.09.2017)

היי יעל,
ראי בתגובה קודמת את הכמות שרשמתי לך. היא מתאימה לתבנית בינונית 20X30 + תבנית אינגליש קייק.

מיכל (17:56 15.09.2017)

יש לי שאלה
אני רוצה להכין את העוגה לגן ל20 ילדים
אני יכולה להשתמש בתבנית בינונית?
אם כן, האם הכמות של המרכיבים נשארת אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 16.09.2017)

היי מיכל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.
כדי להיות בטוחה שלא חסר אני ממליצה להכין בתבנית מלבנית בגודל 25X32 את הכמות הזאת:
5 ביצים קטנות או 4 ביצים גדולות
חצי כוס סוכר
כוס שמן + 2 כפות שמן
6 כפות דבש
כוס ורבע מיץ
גרידת קליפת תפוז/לימון
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
*זמן האפיה עשוי להתארך ל40-45 דקות.

ספיר (11:22 15.09.2017)

היי, כמה שאלות של מתלמדת ;).. מה ניתן להוסיף מעל העוגה לקישוט ומתי להוסיף לפני/אחרי האפיה? ומה הכוונה לגרידת תפוז/לימון קטן, הכוונה לגרד את כל הקליפה שלו? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 15.09.2017)

היי ספיר,
מספיק לפזר מעל אבקת סוכר, לאחר שהעוגה מתקררת ולפני ההגשה.
וכן, הכוונה לגרד את הקליפה של לימון או תפוז קטן.
שנה טובה 🙂

נעמה (18:09 20.07.2017)

כן לגביי איך שאפיתי באיזה תוכנית וגם במרכז התנור

מתכונים ב-10 דקות (20:44 20.07.2017)

אז פשוט היה צורך לאפות יותר זמן.

נעמה (16:43 20.07.2017)

לגביי אפית העוגה אני יודעת שהיא אפויה טוב ברגע שקיסם יוצא יבש לגמרי נכון?
יש במתכון שאני עושה הפרדת חלבונים חלמונים .
אני אנסה לנעוץ שיפוד ולא קיבם מאחר והיא עודה גבוהה מאד בערך 9 ס”מ.
ושהיא מתקררת היא יורדת ל 6 ס”מ.
היא אמורה לרדת ככה?

מתכונים ב-10 דקות (17:57 20.07.2017)

היי נעמה,
נכון הקיסם צריך לצאת יבש לגמרי וחשוב לנעוץ אותו בכמה מקומות במרכז העוגה. בעוגות גבוהות כדאי באמת להשתמש בשיפוד.
עוגות עם הפרדת ביצים בדר”כ נוטות לאבד קצת מגובהן לאחר האפיה. לדעתי אם העוגה היתה אפויה לגמרי היא היתה נופלת פחות. כדאי גם להוציא את העוגה בהדרגה מהתנור כלומר לפתוח את דלת התנור חצי פתיחה למשך 10 דקות ורק אז להוציא את העוגה לגמרי.
לגבי העוגה שלא נאפתה בתחתית, אפית בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) והנחת את העוגה במרכז התנור?
מתכון קצפת למילוי- מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית + 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב או 4 כפות מים קרים לפרווה. להקציף עד לקצפת יציבה.

נעמה (16:38 20.07.2017)

ועוד דבר ברשותך..
איזה מצרכים את מציעה לי לשים כקצפת לעוגת טורט.
שאני אוציא אותה אני אתן לה להתקרר טוב טוב. ואז אחתוך לחצי בחלק התחתון אשים מעל קצפת אסגור בחלק נוסף של העוגת טורט ואז שוב קצפת ותותים.
מה דעתך?

נעמה (16:34 20.07.2017)

צהריים טובים אפרת.
אציין ואומר שהעוגה מעולה טעימה וקלה להכנה. אז תודה.
דבר שני יש לי מתכון לעוגת טורט
הכנסתי את העוגה לתנור לחום של 170 מעלות למשך 43 דקות הקיסם יצא יבש. אבל כנראה בגלל שהעוגה מאד תפחה לא הצלחתי להכניס אותו עד הסוף . ושכיביתי את התנור השארתי את העוגה עוד רבע שעה בתוך התנור. הוצאתי את העוגה. נתתי לה 40 דקות בערך להתקרר על השיש. ואז פרסתי לטעום יצאה מעולה אבל התחתית לא מספיק אפוייה. זא שהייתי צריכה לתת לעוגה להיות עוד 10 דקות בערך בתנור. אבל העניין הוא שרק סנטימטר בערך בתחתית העוגה לא נאפה לגמרי.
מה הבעייה? או מה עליי לעשות לפעם הבאה?
תודה רבה.

אוריה (16:48 15.06.2017)

אם אין לי אבקת סודה לשתייה? זה בסדר אם לא אשים?

מתכונים ב-10 דקות (16:51 15.06.2017)

כן, זה בסדר.

ליטל (18:06 4.05.2016)

היום הכנתי את העוגה ויצאה לי ממש צהבהבה וטעימה,
ואני שמתי אותה במקרר למשך 10 דקות ואז ראיתי בתגובות שלא צריך לשמור אותה במקרר אז הוצאתי האם ישתנה\ייהרס משהו???

מתכונים ב-10 דקות (18:40 4.05.2016)

היי ליטל,
הכל בסדר 🙂

אדוה (23:13 27.04.2016)

היי, האם ניתן לעשות את העוגה עם קמח תופח לפסח?…

מתכונים ב-10 דקות (23:25 27.04.2016)

היי אדוה,
אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח תופח לפסח (הכנתי איתו את עוגת השיש והמרקם יצא קצת “צמיגי”). בכל אופן אם את מחליטה לנסות אני ממליצה להכין מחצית מהכמויות ולשים 2 ביצים.
חג שמח 🙂

נעמה (18:55 19.04.2016)

היי, האם ניתן להמיר את הקמח במשהו אחר, כדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח? נגיד קורנפלור או קמח תפו”א? היא יוצאת טעימה גם כך?

תודה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (20:36 19.04.2016)

היי נעמה,
אולי אפשר להמיר בכוס קמח מצה דק + 3/4 כוס קמח תפו”א אבל קחי בחשבון שזה לא יוצא אותו הדבר כמו עם קמח רגיל.
יש להקציף את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה ורק אז להוסיף את השמן ויתר החומרים.
חג שמח!

נעמה (20:42 19.04.2016)

תודה רבה על המענה.
חבל, כי אין לי מיקסר כשר לפסח ולכן חיפשתי עוגה בחושה פרווה כשרה לפסח שגם תהיה ללא אף סוג של אגוז/שקד מפאת אלרגיה של קרובת משפחה שמתארחת בחג אצל חמותי (שם גם אני מתארחת), וגם ללא שוקולד, רק קקאו/שוקולית, גם מפאת האלרגיה.
יש לך הצעה טובה?

מתכונים ב-10 דקות (20:56 19.04.2016)

בגלל שהקמחים של פסח הם יחסית “כבדים” מומלץ להקציף את הביצים כדי שיתנו אווריריות לעוגה.
אם יש לך מטרפה ידנית את יכולה לטרוף את הביצים עם הסוכר באופן ידני כ-2 דקות ואז לערבב רגיל עם כף את שאר החומרים.
קקאו ושוקולית באים בחשבון? אם כן את יכולה להכין באותה צורה גם את עוגת השוקולד לפסח ואת הציפוי לעשות מקקאו במקום הציפוי הקיים עם השוקולד (כף וחצי קקאו, 2 כפות גדושות סוכר, 20 גרם חמאה/מרגרינה, 2-3 כפות מים חמים – מחממים על הגז על אש הכי נמוכה עד להמסה ויוצקים על העוגה בעודה חמה).
מחר אני מתכוונת לפרסם גם עוגת שיש שיכולה להתאים. ממליצה לך לעקוב 🙂

נעמה (21:17 19.04.2016)

אני אעקוב כמובן. תודה רבה רבה לך!!
חג שמח 🙂

מרסל (21:54 17.03.2016)

שלום וברכה,
לאחר שהעוגה מוכנה, האם יש להכניס מייד למקרר? היא מתוכננת למחר

מתכונים ב-10 דקות (22:22 17.03.2016)

היי מרסל,
אין לשמור אותה במקרר. יש לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.

שרית (13:51 16.03.2016)

תודה רבה על המתכון! נראה מעולה! כמה שאלות לפני ההכנה: מה מוסיף הדבש לעוגה והאם ניתן לוותר עליו? ולמה צריך גם אבקת אפייה וגם סודה? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:41 16.03.2016)

היי שרית,
הדבש מוסיף לעוגה בעיקר טעם. את יכולה לשים במקום סוכר.
אבקת אפיה מתפיחה את העוגה לגובה וסודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ומעניקה אווריריות לעוגה.

הילה (02:26 25.02.2016)

בס”ד

עוגה מדהימה!
עשיתי עם קמח מלא כהרגלי
שמתי פחות מרבע כפית שטוחה אבקת אפיה ועוד שליש כפית סודה לשתיה והעוגה תפחה יפה וטעימה מאוד. לא צריך את כל הכימיקלים האלה, לא בריא וגם בלי כל זה היא תופחת והטעם…. ממכר 🙂
תודה רבה על עוד מתכון נפלא

מתכונים ב-10 דקות (06:27 25.02.2016)

תודה הילה 🙂

שרונה (08:51 17.01.2016)

הכנתי לכבוד שבת
בתבנית גדולה
יצאה עוגה גבוהה ואוורירית וטעימה
תודה על המתכון והאתר הנפלא !

מתכונים ב-10 דקות (09:11 17.01.2016)

שמחה לשמוע שרונה!
תודה על העדכון ושבוע נפלא 🙂

שרונה (10:22 17.01.2016)

ושאלה-יש לך מתכון ללחמניות שמרים פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (10:56 17.01.2016)

יש באתר מתכון לחלה שניתן להכין אותו כלחמניות במקום שתי חלות – מתכון לחלה.

טלי (18:46 30.12.2015)

היי בנות! בעבר הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה!
אני חושבת להכין אותה שוב אבל הפעם אני רוצה להכין 2 ממנה בתבנית עגולה ולזלף
אתן חושבות שהיא מתאימה לזילוף? שהקרם יתאים איתה?

מתכונים ב-10 דקות (20:49 30.12.2015)

היי טלי,
אם את רוצה לזלף מעל קרם לדעתי כדאי לך להכין את העוגה הזאת- עוגת דבש עם קרם.

יעל (07:01 16.12.2015)

היי,
הכנתי ויצא נהדר! אבל משום מה זמן האפייה לקח לי כ-45 דקות.. העוגה עצמה השחימה אבל הבפנים עדיין לא היה אפוי ולכן יצא שלאחר 30 דקות כל הזמן הוצאתי ובדקתי… עד שהבפנים היה מוכן החלק העליון של העוגה כבר היה כהה ואפילו כמעט חרוך (אבל עדיין טעים)
יש לך מושג למה זה יצא לי ככה?

מתכונים ב-10 דקות (08:50 16.12.2015)

היי יעל,
אפית בתבנית אחת? אם כן, באיזה סוג תבנית?
האפיה היתה ב170 מעלות בתוכנית אפיה הרגילה (לא טורבו)?

אור (15:58 12.12.2015)

האם אפשר להשתמש במיץ לימון במקום מי תפוזים

מתכונים ב-10 דקות (17:12 12.12.2015)

היי אור,
עדיף מיץ תפוזים אבל אם אין אפשר להכין לימונדה: לסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, למלא מים עד 3/4 כוס ולהוסיף כף סוכר ולערבב.
אם יש לך בקבוק מיץ לימון ממותק מוכן אפשר להשתמש בו. אם זה סירופ מרוכז כמובן שיש להוסיף מים.

לילי טל (13:30 27.11.2015)

האם אפשר להשתמש בעוגת דבש-תפוזים בקמח כוסמין ? והאם להוסיף אבקת אפיה ?
תודה רבה. לילי

מתכונים ב-10 דקות (14:08 27.11.2015)

היי לילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. שימי 2 כוסות קמח כוסמין+ 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

רונה (12:45 14.11.2015)

הכנתי. יצא טעים אבל לא צהובה ויפה כמו בתמונה אלא יותר חומה. מדוע?

מתכונים ב-10 דקות (18:22 14.11.2015)

היי רונה,
השתמשת בסוכר חום כהה? בקמח שאינו קמח לבן? הוספת במקרה אבקת קינמון?

רונה (19:23 17.11.2015)

לא, בדיוק כמו במתכון!
אולי הדבש שלי כהה יותר, גם האפיה אצלי לוקחת טיפה יותר זמן.

מתכונים ב-10 דקות (19:43 17.11.2015)

אז יכול להיות שזה שילוב של הדבש הכהה ואבקת הסודה לשתיה שהיא מכהה.

מיכל (14:02 20.10.2015)

היי
עש לי שאלה באופן כללי, האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח עוגות של שטיבל?
וכמובן להוסיף אבקת אפייה

מתכונים ב-10 דקות (14:14 20.10.2015)

כן, אפשר בהחלט.

אמי (00:58 28.09.2015)

רוצה להכין את העוגה היום. האם ניתן
להשתמש בקמח תופח והאם ניתן לוותר על הסודה לשתיה?

מתכונים ב-10 דקות (09:35 28.09.2015)

היי אמי,
אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח תופח (במקום קמח רגיל ואבקת אפיה).
אפשר לוותר על הסודה לשתיה.
חג שמח 🙂

חגית (23:25 25.09.2015)

הכנתי את העוגה היום, היא ממש טעימה, רכה מאוד, טעם תפוזי עם דבש עדין שמשתלב
מצוין יחד.
ממליצה בחום להכין אותה 🙂
תודה רבה על מתכון נהדר וקל!!

מתכונים ב-10 דקות (00:53 26.09.2015)

שמחה לשמוע חגית!
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ 🙂

דבי (19:43 21.09.2015)

ערב טוב, במה אפשר להחליף גרידה של פרי? תודה וגמח”ט

מתכונים ב-10 דקות (19:48 21.09.2015)

היי דבי,
את יכולה לוותר על הגרידה של הפרי.
גמר חתימה טובה 🙂

יהודית (18:16 21.09.2015)

בקשר להקצפה של הביצים הכוונה לחלבונים לבד עם סוכר או הביצה כולה רק כדי שיצא אויררי ?תודה על המתכון נשמע מעולה כבר בדרך לעשות …

מתכונים ב-10 דקות (18:40 21.09.2015)

היי יהודית,
אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים. מספיק להקציף את כל הביצים עם הסוכר.
גמר חתימה טובה 🙂

שרון (13:33 21.09.2015)

תודה רבה וגמר חתימה טובה לכל בית ישראל!

שרון (13:21 21.09.2015)

הדבש מורגש בטעם של העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (13:24 21.09.2015)

מורגש בצורה עדינה.

יוכי (13:06 21.09.2015)

אני כל כך אוהבת את האתר / המתכונים שלך
רוב האפייה והבישולים שאני מכינה הם מהאתר שלך ..

לארונה הכנתי עוגת דבש..עוגת שוקולד וקוקוס ..טעיםםםם ברמות

שנה טובה ,,וגמר חתימה טובה

מתכונים ב-10 דקות (13:19 21.09.2015)

תודה יוכי! איזה כיף לשמוע 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה!

שרון (13:01 21.09.2015)

תודה רבה על התשובה המפורטת!

מתכונים ב-10 דקות (13:05 21.09.2015)

בשמחה! גמר חתימה טובה 🙂

דורלדור (12:39 21.09.2015)

עדיין אין אצלנו תפוזים.האם גם מיץ לימונים יתאים?

מתכונים ב-10 דקות (12:50 21.09.2015)

אפשר להשתמש במיץ טבעי קנוי (למשל של פרימור או פריגת) או אלה בקופסאות הקרטון (לדוג’ “נקטר תפוזים” של ספרינג).
אפשרות אחרונה היא להשתמש בבקבוק לשתיה קלה ועדיף של “תפוזינה” מאחר ויש שם גם חתיכות פרי.
גמר חתימה טובה 🙂

שרון (12:19 21.09.2015)

הכנתי את עוגת הדבש העסיסית – האם גם בעוגה זו כדאי להכין סירופ מדבש ומים רותחים ולשים על העוגה 2-3 דק’ אחרי שיוצאת מהתנור וגם לעטוף עם ניילון נצמד 5 דק’ אחרי שיוצאת מהתנור?

שרון (11:59 21.09.2015)

כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק אחת ומה כמות כל אחד מהמרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (12:39 21.09.2015)

היי שרון,
לגבי הרטבת העוגה- לדעתי אין צורך בעוגה הזאת כי היא יוצאת כבר עסיסית. אפשר לעטוף בניילון נצמד אחרי 5 דקות (זה טיפ שמתאים כמעט לכל העוגות הבחושות כדי שיהיו לחות ורכות יותר).
זמן אפיה בתבנית אינגליש קייק הוא 20-25 דקות.
אלה הכמויות:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
2 כפות גדושות דבש
שליש כוס מיץ
גרידת חצי תפוז/לימון
כוס קמח + כפית מלאה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה

שרון (22:56 1.10.2015)

יספיקו לחצי כמות 2 ביצים M?

מתכונים ב-10 דקות (08:44 2.10.2015)

כן שרון 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.