שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש (66 ג’) כוס סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

חצי כוס (120 ג’) מיץ תפוזים

חצי כוס (67 ג’) קמח מצה דק לעוגות

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כוס (62 ג’) אבקת שוקולית

1 כף גדושה (17 ג’) קמח תפו”א

ציפוי גנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 ג’)

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח מצה, אבקת אפיה, שוקולית וקמח תפו”א).

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן ואח”כ את מיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את החומרים בקערת היבשים ומערבבים עד לאיחוד התערובות.

-יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש (במידה שמשתמשים בקצפת צמחית- יש לחמם בלבד). מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. יוצקים את התערובת על העוגה בעודה חמה. לאחר שהעוגה מצטננת לטמפ’ החדר, יש לשמור אותה במקרר.

 

עוגת שוקולד כשרה לפסח, עוגת שוקולד לפסח מתכונים, עוגת שוקולד לפסח פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
לחמניות לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דבי (20:24 2.04.2021)

העוגה נשרפה מלמעלה כעבור 20 דק ומיימית מבפנים… עוגת יומולדת. אוף…

מתכונים ב-10 דקות (18:41 3.04.2021)

היי דבי,
מצטערת לשמוע, כדאי להבין מה הייתה הבעיה- האם דייקת בכמויות המצרכים? אפית בחום עליון ותחתון על 180 מעלות? חיממת לפני האפייה את התנור?

סילבי (12:31 1.04.2021)

חג שמח
קודם כל אציין שאני מאד אוהבת את המתכונים שלך !
ראיתי שניתן להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח מצה וקמח תפוח אדמה . כמה לשים לתבנית 24 ?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:24 1.04.2021)

היי סילבי,
אפשר לשים כוס + 2 כפות גדושות קמח תופח לפסח.
חג שמח🙂

גלית (07:39 30.03.2021)

עוגה מצויינת, הכפלתי כמויות ושדרגתי עם קצפת..

מתכונים ב-10 דקות (08:50 30.03.2021)

מעולה! תודה על השיתוף🌷

לינוי (23:42 29.03.2021)

אם אני אופה בטוסטר אובן כמה זמן לאפות??

מתכונים ב-10 דקות (00:07 30.03.2021)

היי לינוי,
זמן האפייה עשוי להתארך לכ-50 דקות, אבל הכי טוב לבדוק עם קיסם/שיפוד שיוצא יבש עם פירורים:)

לינוי (15:55 1.04.2021)

יצא ממש מעולה. העוגה הכי טובה שהכנתי בפסח טעימה ורכה
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (16:55 1.04.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על העדכון😊

ענת (15:17 29.03.2021)

היי אפרת, אפשר מתכון מדויק לתבנית בקוטר 26?
תודה 🙏

מתכונים ב-10 דקות (15:41 29.03.2021)

היי ענת,
יש להכפיל כמויות פי 3:
מצרכים:

6 ביצים

כוס סוכר

כוס שמן קנולה

כוס וחצי מיץ תפוזים

כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות

שקית+ כפית אבקת אפיה

כוס וחצי אבקת שוקולית

3 כפות גדושות קמח תפו”א

ציפוי גנאש:

מיכל וחצי שמנת מתוקה / קצפת צמחית

300 גרם שוקולד מריר

Yaacov Putterman (23:29 28.03.2021)

היי אפרת חג שמח אם אין קקאו, אשר לשים שוקולד שהומס בבן מארי ?

מתכונים ב-10 דקות (00:56 29.03.2021)

היי,
במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי מאחר והקקאו משמש כחלק מהקמח במתכון.

עדי (09:38 27.03.2021)

היי
יש לי רק קמח תפוח אדמה
אפשר להחליף כמויות רק עם קמח תפוח אדמה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:57 28.03.2021)

היי עדי,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.

יעקב (23:43 25.03.2021)

היי, כמה שאלות
1. אפשר להשתמש בסוכר חום?

2. אין לי מיץ תפוזים, אפשר לסחוט לימון עם סוכר?

3. יש לי אבקת אפיה,
קמח שמרים כשר לפסח, וקמח מצות רגיל.
אפשר פשוט לשים קמח שמרים + אבקת אפיה ולערבב
כתחליף לקמח מצות וקמח תפוח אדמה?

4. אפשר חצי כוס קקאו כתחליף לשוקולית?
אם כן, כמה כפות סוכר יספיקו?

5. לציפוי אפשר לעשות קקאו, שמן סוכר?
ואם כן באיזה כמויות?

תודה 😊

מתכונים ב-10 דקות (01:15 26.03.2021)

היי יעקב,
1. פחות כדאי אבל אפשר.
2. אפשר לשים מים או חלב.
3. קמח שמרים מתאים למאפי שמרים ופחות לעוגות.
4. פחות מומלץ להשתמש בקקאו כי הכמות כאן יחסית גדולה. אם אין שוקולית כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
5. מצרפת מתכון לציפוי שוקולד.
חג שמח!

Avigail Ben David (22:09 25.03.2021)

הכפלתי כמויות
יצא מושלם!! לא מרגישים בכלל שזו עוגה לפסח

מתכונים ב-10 דקות (22:22 25.03.2021)

איזה כיף! חג שמח🙂

יהודית (21:38 25.03.2021)

הי
אפשר בלי קמח מצה

מתכונים ב-10 דקות (21:46 25.03.2021)

היי יהודית,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.

יעל (20:47 25.03.2021)

היי יעל, אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או בחלב?

מתכונים ב-10 דקות (21:36 25.03.2021)

היי יעל,
אפשר😊

AYALA ASHKENAZI (18:09 25.03.2021)

שלום וברכה,
ראשית המתכונים כמו תמיד יוצאים מצוינים!
שנית לשאלתי האם צריך להפריד את הביצים? אם כן האם מוסיפים בשלבים הבאים את החלמונים.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (18:52 25.03.2021)

היי,
אין צורך להפריד את הביצים:)

לירז (17:18 25.03.2021)

היי אפרת
מתכננת להכין מחר 🙂
ראיתי שענית שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח, האם זה מחליף גם את קמח המצה וגם את אבקת האפייה?

כמו כן, אין לי קמח תפוח אדמה, האם ניתן לשים עוד כף קמח תופח במקום?
תודה רבה וחג שמח🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:45 25.03.2021)

היי לירז,
אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום קמח המצה וקמח תפו”א ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה (במקום כפית).
חג שמח 🌺

יעל (16:32 25.03.2021)

היי אפרת, אפשר בבקשה מתכון מדויק לקוטר 24 🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 25.03.2021)

הי ייעל,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
כוס קמח מצה דק לעוגות
2 כפיות אבקת אפיה
כוס אבקת שוקולית
2 כפות גדושות קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר

נורית (11:13 25.03.2021)

היי
אין לי שמנת מתוקה אך יש לי קצפת ריץ’
אפשר להחליף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 25.03.2021)

בטח 🙂

לי (20:19 23.03.2021)

שלום
האם ניתן במקום קמח מצה +א.אפייה להשתמש בקמח תופח לפסח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:35 23.03.2021)

היי לי,
כן, אפשר😊

הילה (07:18 16.03.2021)

האם ניתן להשתמש רק הקמח תפוחי אדמה או בקרונפלור ללא קמח מצה?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 16.03.2021)

היי הילה,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.

מיטל (21:18 8.03.2021)

שלום רב האם ניתן לשים קמח תופח לפסח וכמה?וכמה קקאו לשים במקום השוקולית?תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:17 8.03.2021)

היי מיטל,
אפשר לשים קמח תופח לפסח. לגבי קקאו- פחות מומלץ להשתמש בו כי הכמות כאן יחסית גדולה. אם אין שוקולית כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.
בהצלחה:)

רחלי (18:24 16.04.2020)

הי אפרת- יש מצב להוריד את השוקולית לגמרי? שיצא עוגת וניל..
תודה (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 16.04.2020)

היי רחלי,
מעבר לטעם השוקולית משמשת גם כחלק מהקמח במתכון ולכן אני לא יודעת לומר איך זה ייצא בלי השוקולית.

שרון (16:48 14.04.2020)

קודם כל, מתה על האתר והמתכונים שלך 😀 אני ממליצה באהבה לכל מי שמחפש מתכונים זריזים וטעימים.
יצאה עוגה אוורירית רכה וטעימה. במקום קמח תפו״א שמתי קמח מצה והרטבתי את העוגה בקפה שיצאה מהתנור.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 15.04.2020)

העוגה נראית מעולה 😍
תודה שרון

בתיה (13:19 14.04.2020)

טעים!!! תבורכי על כל המתכונים הנפלאים :))

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 15.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה בתיה

טלי (11:09 14.04.2020)

יצא מעולה!!!! סוף סוף מצאתי מתכון לעוגת שוקולד שהיא גם כשל\”פ וגם מוצלחת!!!
השתמשתי בשמן אגוזים (במקום קנולה), בקמח מצה רגיל (במקום דק לעוגות) והמרתי את השוקולית ב1/4 כוס קקאו + 1/3 כוס סוכר.
שדרגתי עם פצפוצי שוקולד בתוך הבלילה, אבל הם נמסו באפייה ולא ממש הורגשו.
בסיבוב השני הכנתי את המתכון כמאפינס (במנג\’טים) ויצא מושלם!!!
תודה רבה על המתכון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 15.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

שיר (20:29 13.04.2020)

היי אפשר להחליף קמח מצה בקמח שקדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 13.04.2020)

לא בטוחה אבל יש מתכון לעוגת שקדים ושוקולד.

אורי (10:15 13.04.2020)

היי אפרת,
אפשרי להמיר את הקמח תפו\”א בקורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:13 13.04.2020)

כן אפשר.

אושרית (21:16 12.04.2020)

איזו עוגה מעולה!!
אפילו בלי ציפוי אהבנו מאוד,
תודה על המתכונים המעולים שעושים לנו הרבה עונג שבת והרבה שלום בית…:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 13.04.2020)

שמחה שאהבתם ❤️
תודה אושרית וחג שמח!

עדינה (19:52 12.04.2020)

העוגת שוקולד הכי טעימה לפסח שהכנתי… הכפלתי כמויות, השתמשתי בקקאו במקום שוקולית.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 12.04.2020)

שמחה שאהבת ❤️

יפעת (09:33 12.04.2020)

היי, האם אפשר להוסיף אגוזים טחונים לבלילה?. אני באמצע ההכנה, אודך לך על תשובתך המהירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 12.04.2020)

כן אפשר.

יפעת (13:32 12.04.2020)

יצא נהדר, כמו כל המתכונים שלך🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 12.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

רבקה בצלאל (23:17 11.04.2020)

תודה אפרת על מתכון נהדר! עוגה מאוד טעימה, המרקם יפה ולא דחוס, לא מרגישים שהעוגה עם קמח מצה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 12.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבקה

הודיה (13:39 10.04.2020)

היי אפרת מה אפשר לשים במקום כוס מיץ תפוזים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.04.2020)

אפשר לשים מים.

אורית (02:27 10.04.2020)

היי אפרת,
נראה לך מתאים לסיר פלא?
אין לי תנור לפסח…
תודה רבה וחג שמח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 10.04.2020)

אפשר לנסות (לא ניסיתי כך שאני לא יודעת).

רעות (00:48 10.04.2020)

היי, אם אין לי שוקולית מה אפשר לשים במקום??
תודה רבה☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 10.04.2020)

אולי אפשר בקקאו הבעיה שכמות של חצי כוס קקאו היא גדולה מידי, להבדיל מאבקת שוקולית שהיא מעודנת יותר בטעם ואז אין בעיה. אם כבר כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לשני שליש סוכר
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.

סיגל (10:48 9.04.2020)

עוגה מעולה רכה ועסיסית תודה אפרת חג שמח 🌸

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיגל

מעיין (13:12 8.04.2020)

היי אני מכינה כרגע את העוגה ולא שמתי לב שצריך להקציף ביצים בנפרד זה קריטי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 8.04.2020)

לא קריטי.
חג שמח 🌺

רינת (13:00 4.04.2020)

הי יש לי קמח מצה תופח לעוגות זה אפשרי לעשות עם זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 4.04.2020)

לא ניסיתי אבל לדעתי זה ייצא יותר מוצלח עם קמח מצה לעוגות.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין עם קמח תופח לפסח.

הודיה דהרי (18:00 31.03.2020)

חייב את הציפוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 31.03.2020)

לא חייב.

תהילה (11:19 26.04.2019)

היי מה אפשר לשים במקום קמח תפוא האם אפשר במקום להגדיל את כמות הקמח מצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 27.04.2019)

היי תהילה,
במקום קמח תפו”א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח או קורנפלור. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.

שני (13:53 25.04.2019)

שאלה דחופה, חייב להקציף את הביצים? אפשר רק לערבב בכף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 25.04.2019)

אפשר גם לערבב ידנית.

אושר (10:25 25.04.2019)

העוגה יצאה פשוט מצויינת הכנתי לחג ראשון והכפלתי כמויות מראש…
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 25.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח 💝

שירה (22:17 24.04.2019)

היי יש לי ביצים בגודל M כמה לשים? חג שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 24.04.2019)

2 ביצים.
חג שמח 🌺

אוריה (19:45 23.04.2019)

היי הכנתי את העוגה (כמות כפולה) והבלילה יצאה די נוזלית.. מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 23.04.2019)

זה בסדר.

ורד (16:46 22.04.2019)

הכפלתי את הכמויות והסליחה יצאה מאד נוזלית. האם אמור להיות כך? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 22.04.2019)

היי ורד,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא מידי. תעברי על הכמויות ותוודאי שלא פספסת שום דבר.

רייצ׳ל (09:40 22.04.2019)

הכנתי את העוגה פעם שניה
חצי כוס מים במקום מיץ תפוזים
לא להאמין שזו עוגה לפסח
מאוד מוצלחת
מומלץ בחום !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 22.04.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה רייצ’ל וחג שמח

סיגל (09:38 21.04.2019)

בוקר טוב וחג שמח
אפשר לעשות רק מקמח מצה דק וא. אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 21.04.2019)

היי סיגל,
במקום קמח תפו”א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.

גלית (11:38 19.04.2019)

שלום לא קיבלתי תגובה בנוגע לשאלה שלי..

האם אפשר להמיר לקמח תופח כשר לפסח אם כן כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 19.04.2019)

ממש מוזר 😐 אני זוכרת שעניתי אבל אני באמת לא רואה את התשובה.
בכל מקרה, לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני חושבת שאפשר.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח עם קמח תופח לפסח. אפשר להכין אותו כעוגה אחת.
חג שמח 💝

ב.צ. (00:54 19.04.2019)

שלום רב,ראשית ברצוני להודות לך על המתכונים המיוחדים והמקצועיים.תבורכי.
ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש רק בקמח תפו”א במקום קמח מצות?
ואם לאו,אשמח לקבל מתכונים קליליים/בחושים על בסיס קמח תפו”א.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 19.04.2019)

היי,
מצורף מתכון למאפינס שוקולד לפסח שניתן להכין מקמח תפוח אדמה (אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס).
מצרוף גם מתכון לעוגיות מקמח תפוח אדמה.
חג שמח 🙂

אירית (21:34 16.04.2019)

הי !
המתכונים מעולים כתמיד(:
שכחתי לקנות מיץ תפוזים כמה זה קריטי למתכון? ניתן להכין בלעדיו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 16.04.2019)

אפשר לשים מים.
חג שמח 🌷

גלית (14:11 16.04.2019)

אפרת שלום!
האם ניתו להמיר את הקמחים בקמח תופח כשר לפסח? אם כן מה הכמויות החדשות?
תודה מראש

עדי (22:20 11.04.2019)

הי, אני צריכה למדוד את הכמויות שכתבת בגרמים לפי כוסות כי אין לי משקל. באיזו כוס להשתמש למדידה? חד פעמית 180 מ”ל/חד פעמית 200 מ”ל או יותר?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 11.04.2019)

היי עדי,
כוס זכוכית רגילה עם ידית.

ענתי (08:07 11.04.2019)

והאם את הביצים עם הסוכר מקציפים במיקסר עד שהקצף תפוח?תודה

ענתי (08:05 11.04.2019)

היי אפרת -לאור ההמלצות אשמח להכין את העוגה. יש אפשרות לרשום לי כמויות שאוכל לשקול במשקל?יודעת שבאפיה צריכים להיות מדוייקים.תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 11.04.2019)

בוקר טוב 🌷
עדכנתי כמויות.
מספיקה הקצפה קצרה של עד חצי דקה. אין צורך להקציף עד לקבלת קצף תפוח.

אודליה (06:21 7.04.2018)

העוגה יצאה מעולה! עסיסית, אוורירית וטעימה!! בפעם השניה שאפיתי אותה פשוט הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית מלבנית. במקום הציפוי שמתי סירופ שוקולד קנוי.
תודה רבה על מתכונים מדהימים ומהירים. הפסח הזה ביקרתי באתר שלך הרבה פעמים😀. הצלחתי להעביר לילדי הרגשה של פסח אמיתי וטעים וזה הזכיר לי את הבית בארץ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 7.04.2018)

העוגה נראית מעולה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה אודליה.

ליטל (08:43 18.04.2019)

היי
הבת שלי אלרגית לביצים האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 18.04.2019)

היי ליטל,
בעוגות של פסח, בגלל “כבדות” הקמחים הביצים יותר הכרחיות.
לא ניסיתי עם תחליף אחר כך שלצערי אין לי תשובה.

ענבל דבוש (19:24 6.04.2018)

יצא מעולה טעים מאוד … ממש לא הרגישו שהעוגה בלי קמח הכל חוסל
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 7.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🙂

שרונה (15:27 5.04.2018)

היי יצא לי קצת מרה אולי כי שמתי קצת קקאו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 5.04.2018)

זה בגלל הקקאו. היה צריך להגדיל את כמות הסוכר.
חג שמח 🙂

ענבל (23:14 29.03.2018)

האם אפשר להחליף לקמח קונדיטור במקום קמח מצות וקמח תפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 30.03.2018)

היי ענבל,
לא בטוחה שכדאי.
מצרפת מתכון לשתי עוגות שוקולד מקמח קונדיטור – עוגת שוקולית ללא גלוטן, עוגת שוקולד וקוקוס.
חג שמח 🙂

תמר (22:45 29.03.2018)

הכנתי הערב את העוגה, ויצא טעים ומשמח.
הוספתי כפית נס קפה מגורען וזה הוסיף טעם נהדר. כמו כן המרתי חלק מקמח המצות באגוזי מלך קצוצים.
תודה על המתכון!
חג שמייח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 29.03.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה תמר וחג שמח!

Shira (19:58 29.03.2018)

הכנתי היום את העוגה לערב חג מחר
יצא מאוד טעים, לא מרגישים בכלל שמדובר בעוגה כשרה לפסח
מומלץ ביותר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 29.03.2018)

תודה שירה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

רינת (08:02 29.03.2018)

היי. 2 שאלות:
1. האם חובה להקציף (עם מכונה מקציפה) את הביצים והסוכר או שאפשר פשוט לערבב אותם ידנית?
2. אבקת שוקולית = אבקה להכנת שוקו נמס, נכון?….

תודה וחג שמח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 29.03.2018)

היי רינת,
1. אפשר לערבב ידנית.
2. נכון.
חג שמח 🙂

ורד (11:17 27.03.2018)

שלום,
העוגה בהחלט טובה (ניסיתי אתמול).
האם אפשר להוסיף קוקוס ואגוזים? במידה וכן האם להוסיף נוזלים?
איך אפשר לגרום לה להיות יותר גבוהה.

כל הכבוד על המענה המהיר.
ורד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 27.03.2018)

היי ורד,
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס קוקוס ורבע כוס אגוזים קצוצים. אין צורך לשים יותר נוזלים.
התוספת של הקוקוס והאגוזים יוסיפו לה קצת יותר גובה.
את מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
חג שמח 🙂

ורד (17:15 27.03.2018)

ניסיתי בתבנית מלבנית קטנה ואין לי מושג מה המידות שלה(לא אינגליש). אני אנסה היום את המתכון לתבנית 26.
אנסה להוסיף צילום מחר.

תודה רבה רבה

חסויה (19:57 25.03.2018)

אפשר במקום קמח מצה לעוגות לשים קמח מצה רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 25.03.2018)

היי,
קמח מצה לעוגה פשוט טחון יותר דק ואז הטעם יותר מעודן אבל אפשר להשתמש גם בקמח מצה רגיל.

קרן (22:29 24.03.2018)

הי לא הבנתי איך להכפיל את הכמויות אם אני מכינה בתבנית יותר גדולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 24.03.2018)

היי קרן,
אפשר להכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 30X20 ולהכפיל את כל הכמויות ב-2 (4 ביצים, שני שליש כוס סוכר וכו’).
זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אלינור כהן (17:18 16.04.2017)

חג שמח
אם אין לי קמח תפו”א מה ניתן להמיר את זה או לוותר ?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2017)

שימי במקום כף שטוחה קמח מצה.
חג שמח 🙂

איריס (17:42 14.04.2017)

הכמויות במתכון מתאימות לאיזו גודל תבנית?

מתכונים ב-10 דקות (17:50 14.04.2017)

היי איריס,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂

צביה (13:36 14.04.2017)

היי….. חג שמח
האם אפשר להשתמש בקמח תופח אוסם במקום קמח מצה וקמח תפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 14.04.2017)

אני חושבת שכן.
חג שמח ושבת שלום 🙂

עדינה (12:18 14.04.2017)

אם אני רוצה להמיר את השוקולית לשוקולד מריר, מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 14.04.2017)

היי עדינה,
במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי מאחר והשוקולית משמשת כקמח במתכון.

שרה (08:11 14.04.2017)

הכנתי כפול לליל הסדר עם ציפוי גנאש ומעל קצפת. יצא מעולה וכולם שיבחו את העוגה. תודה על עוגה קלה וטעימה! שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (09:06 14.04.2017)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

איריס (19:30 11.04.2017)

יש לי בבית קמח מצה. מה זה קמח מצה לעוגות? האם ניתן להכין עם מה שיש לי?

מתכונים ב-10 דקות (19:52 11.04.2017)

קמח מצה לעוגות זה קמח מצות שטחנו אותו יותר דק, לאבקה ואז פחות מרגישים אותו בעוגה.
בכל מקרה אין בעיה להשתמש בקמח מצות רגיל.

ליאורה (15:22 10.04.2017)

חובה להקציף? אני מחפשת מתכון של עוגת שוקולד/שוקולית כשרה לפסח בלי הקצפה

מתכונים ב-10 דקות (15:35 10.04.2017)

לא חובה, את יכולה גם לערבב ידנית את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה-דקה ואז להוסיף את יתר החומרים.

ליאורה (15:42 10.04.2017)

אוקיי.. אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (15:45 10.04.2017)

לתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.

ליאורה (15:47 10.04.2017)

גם להכפיל בציפוי?

מתכונים ב-10 דקות (15:47 10.04.2017)

כן, מומלץ.

לימור (10:24 10.04.2017)

הי
אני צריכה להביא את העוגה לסדר, האם אפשר להכפיל את הכמוות ולהכין בתבנית אפייה מכסף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:30 10.04.2017)

כן אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
חג שמח 🙂

אסנת (01:07 10.04.2017)

רציתי לשאול מה לגבי החלמונים??
להכניס אותם עם המצרכים הרטובים בהמשך או לא??

מתכונים ב-10 דקות (09:32 10.04.2017)

היי אסנת,
את הביצים מקציפים שלמות עם הסוכר. אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים.
חג שמח 🙂

ביתיה (22:37 8.04.2017)

היי אני פחות אוהבת תפוזים רציתי לשאול אם יש טעם של תפוזים ואם יש מה אני יכולה לשים במקום ???

מתכונים ב-10 דקות (22:43 8.04.2017)

הטעם לא מורגש כל כך אבל בכל מקרה את יכולה לשים במקום חלב, חלב סויה או מים.
חג שמח 🙂

שרה (08:40 7.04.2017)

שלום וברכה. האם אפשר להקפיא את העוגה? להכין היום ולהקפיא עד פסח – יום ב’. תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:41 7.04.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה. חשוב רק לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
חג שמח 🙂

איריס (19:13 6.04.2017)

שלום,האם לדעתך ניתן לשים חלב סויה במקום מיץ התפוזים?

מתכונים ב-10 דקות (21:09 6.04.2017)

כן איריס, אפשר.

שרון (19:01 2.04.2017)

ראיתי באחת התגובות שמישהי הכינה קרם וניל במקום הגנאש איך מכינים קרם כזה ואיך אפשר לקשט מעליו?

מתכונים ב-10 דקות (19:36 2.04.2017)

היי שרון,
אפשר להקציף חצי מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל (אם זה חלבי מומלץ לשים רבע כוס חלב) ולשטח על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפ’ החדר.
לעוגה עסיסית יותר אפשר להכין ציפוי גנאש ומעליו לשים את קרם הוניל (חשוב רק להניח לציפוי להתקרר לפני ששמים קרם).
לאחר ששמת את הקרם יש לשמור את העוגה במקרר כמה שעות עד שהקרם מתייצב ואז אפשר לקשט מעליו מה שרוצים. אפשר לזלף שוקולד מריר מומס. אפשר גם להכין את הגנאש ולזלף קישוטים מקרם וניל.

אהובה (17:10 2.04.2017)

שלום לך

האם אפשר לשים קקאו במקום שוקולית ואם כן האם צריך להוסיף סוכר

תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:28 2.04.2017)

היי אהובה,
פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בקקאו. עדיף להכין עם שוקולית כי היא הרבה יותר מעודנת בטעם.

אלייה (20:11 30.03.2017)

אם ממירים משוקולית לקקאו אזי כמה קקאו וסוכר ?

מתכונים ב-10 דקות (22:52 30.03.2017)

היי אלייה,
במקרה הזה אני מתלבטת מאחר וכמות של חצי כוס קקאו היא גדולה מידי, להבדיל מאבקת שוקולית שהיא מעודנת יותר בטעם ואז אין בעיה. אם כבר כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.

pnina (09:51 28.03.2017)

אפרת יקרה
אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. ואת הסבלנות שלך לענות לכולם! כל הכבוד.
אני רוצה לעשות את העוגה הזאת למישהו שחוגג יומולדת. אבל זה צריך לעבור שעת נסיעה באוטו. יחזיק? אם לא, יש לך המלצה לעוגת יומולדת כשרה לפסח שתחזיק שעה נסיעה?
תודה מראש
פנינה

מתכונים ב-10 דקות (10:34 28.03.2017)

תודה פנינה 🙂
לגבי הנסיעה, לא אמורה להיות שום בעיה.
יום מקסים!

שמואל (22:05 21.03.2017)

האם יש לך מתכונים לעוגות/לחמניות מקמח מצה ללא סוכר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:25 22.03.2017)

היי שמואל,
יש לי מתכון ללחמניות לפסח (במקום כפית סוכר אפשר לשים תחליף סוכר).
מצורפים מתכונים לעוגות לפסח. אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמתאים לאפיה (אני אישית ממליצה על אבקת “כמו סוכר”).
יום נפלא 🙂

יומשמח (23:35 24.05.2016)

האם העוגה יוצאת גבוהה?
והאם כשאכין כמות כפולה שלא עוגת שוקולד ללא גלוטן(מתכון אחר) בתבנית קטנה היא תצא לי גבוהה?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:10 25.05.2016)

היי,
העוגה הזאת לא יוצאת מאוד גבוהה אבל בגובה סביר לגמרי.
לא תמיד מומלץ להכין עוגות בתבנית קטנה יותר כי אז הן עלולות דווקא לצאת דחוסות ופחות מוצלחות מהסיבה שאין לבלילה מקום לתפוח.
יום נפלא 🙂

אורטל (13:15 2.05.2016)

היי אפשר במקום הקמח מצה להשתמש בשקדים טחונים? והאם אפשר להכפיל כמויות לעוגה יותר גדולה? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:16 2.05.2016)

היי אורטל,
אני לא יודעת איך העוגה תצא עם קמח שקדים (לא ניסיתי).
בכל אופן יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים. אני חושבת שאת יכולה להוסיף 2 כפות קקאו לבלילה (ולהפחית 2 כפות קמח שקדים מכוס וחצי) ולוותר על גרידת התפוז ומומלץ גם להעלות את כמות הסוכר לפחות ל2/3 כוס (בגלל המרירות של הקקאו). אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 26 או תבנית מלבנית בינונית. ממליצה לצורך הניסוי להכין קודם בתבנית קטנה ורק אם יוצא מוצלח להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂

אורטל (18:26 2.05.2016)

תודה רבה:-)

מאיה (16:19 30.04.2016)

הכנתי את העוגה והיא יצאה מצוינת !

מתכונים ב-10 דקות (17:58 30.04.2016)

תודה מאיה, שמחה לשמוע 🙂

שרית (15:52 29.04.2016)

מחפשת מתכון לעוגה כשרה לפסח בלי אבקת אפיה וקמח תופח של פסח
משהו פשוט יש כזה דבר???

מתכונים ב-10 דקות (16:10 29.04.2016)

היי שרית,
מצורפים לינקים למתכונים שיכולים להתאים:
קינוח שכבות ללא אפיה
עוגת שוקולד עם קרם
בראוניז ללא גלוטן
בראוניז לפסח
חג שמח 🙂

מריה (08:43 29.04.2016)

מה הכמויות לתבנית עגולה 20?

מתכונים ב-10 דקות (09:52 29.04.2016)

היי מריה,
הכמויות במתכון מתאימות לתבנית עגולה 20.
חג שמח 🙂

ברכה (12:16 28.04.2016)

היי! הכנתי את העוגה עם קמח מצות רגיל כי זה מה שהיה לי..ובמקום מיץ תפוזים שמתי מים.. ויצא מעולה! תודה רבה על המתכון! ! חג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:23 28.04.2016)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה ברכה וחג שמח 🙂

עירית (07:36 28.04.2016)

בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים -( לא טבעי או סחוט ) בקבוק שתיה קלה ?
תודה
עירית

מתכונים ב-10 דקות (09:38 28.04.2016)

כן עירית, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂

בר (22:44 27.04.2016)

אפשר לותר על המיץ תפוזים?

מתכונים ב-10 דקות (23:17 27.04.2016)

היי בר,
את יכולה לשים במקום גם חצי כוס מים או חלב.
חג שמח 🙂

אסנת (18:15 27.04.2016)

הכפלתי כמויות כדי להכין בתבנית מלבנית. ערבבתי בטעות את הסוכר עם היבשים. התערובת יוצאת ממש צמיגה וכבדה, זה תקין?

מתכונים ב-10 דקות (18:37 27.04.2016)

היי אסנת,
התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית בגלל קמח המצה שהוא סופח נוזלים. אני מאמינה שזה לא אמור להשפיע על הטעם.

תמר (16:34 27.04.2016)

שמן קנולה לא מתאים לאוכלי קטניות במה אפשר להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (17:31 27.04.2016)

היי תמר,
אפשר לשים 80 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או שליש כוס שמן זית בתנאי שהוא בטעם מעודן.

ליאת (21:29 26.04.2016)

היי, אפשר לציפוי להחליף את השמנת בשמן קוקוס ואם כן, איזו כמות?
אגב, איך אפשר לעשות את העוגה קצת יותר מעניינת ולא חלבית?

מתכונים ב-10 דקות (00:43 27.04.2016)

היי ליאת,
השמנת מעשירה יותר את הציפוי אבל אפשר להכין גם עם שמן קוקוס ולהמיס חבילת שוקולד מריר עם כף מלאה שמן קוקוס (במצבו המוצק) + 3 כפות מים.
מה הכוונה מעניינת? את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כרבע כוס קוקוס או אגוזים טחונים או שוקולד צ’יפס.

לימור (19:11 26.04.2016)

הי אפרת,

צריך להפריד את הביצים בהקצפה?

מתכונים ב-10 דקות (19:52 26.04.2016)

לא לימור, אין צורך. להקציף אותן שלמות.
חג שמח 🙂

ליאל (12:59 25.04.2016)

האם ניתן להחליף את הששמנת המתוקה שבגאנש לשמנת צמחית?

מתכונים ב-10 דקות (13:26 25.04.2016)

כן ליאל, אפשר.

הדסה (15:17 24.04.2016)

יצא מהמם!!קשה להאמין שזו עוגה כשרה לפסח.השתמשתי בקמח מצה של מצות שמורות טחון רגיל ובכל זאת מאד מוצלח. תודה ומועדים לשמחה!

מתכונים ב-10 דקות (15:21 24.04.2016)

שמחה לשמוע הדסה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

רחלי גלאי (16:17 23.04.2016)

הכנתי את העוגה לסדר. יצא לי נהדר. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:11 23.04.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

O (14:05 22.04.2016)

היי יש הבדל בין קמח מצב רגיל לבין קמח מצה לעוגה ?

O (14:06 22.04.2016)

קמח מצה *

מתכונים ב-10 דקות (14:26 22.04.2016)

היי,
מדובר באותו קמח רק שקמח מצה לעוגה טוחנים דק יותר והמרקם שלו מתאים יותר לעוגות.
חג שמח 🙂

מיטל (12:33 22.04.2016)

אם רוצים להמיר כמויות לתבנית 26 עגולה?

מתכונים ב-10 דקות (12:51 22.04.2016)

היי מיטל,
אלה הכמויות לתבנית 26:
מצרכים:
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס שמן קנולה
כוס וחצי מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח מצה לעוגות
3 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפות גדושות קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר
חג שמח 🙂

גל ים וענונו (11:49 21.04.2016)

האם אפשר להשתמש רק בקמח תפוא אדמה ולא גם בקמח מצה כי קניתי במיוחד ואין לי קמח מצה או זמן ללכת לשנות קמח מצה

מתכונים ב-10 דקות (12:40 21.04.2016)

היי,
סורי אבל זה לא ייצא מוצלח עם קמח תפו”א בלבד.
חג שמח 🙂

אפרת (22:06 20.04.2016)

היי,
לפי מה שהבנתי נכון, זה בסדר יהיה לערבב ביצים וסוכר ללא מיקסר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:19 20.04.2016)

היי אפרת,
כמובן שעדיף להקציף במיקסר אם יש אפשרות אבל גם אם לא, אפשר לערבב ידנית בעזרת מטרפה במשך כ-2 דקות.
חג שמח 🙂

רינת (14:17 20.04.2016)

היי,
קודם כל תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה, אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח במקום קמח מצה וקמח תפו”א? ואם כן, מהי הכמות?
תודה רבה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (15:36 20.04.2016)

היי רינת,
למרות שבעוגות שוקולד זה קצת פחות מורגש, אני אישית פחות אהבתי את התוצאה שקמח התופח נותן בעוגות (המרקם של העוגה יוצא קצת צמיגי). ההמלצה שלי היא להכין לפי המתכון. מה שכן, את יכולה להמיר כף גדושה קמח תפו”א בכף גדושה קמח תופח לפסח (וחצי כוס קמח מצה דק להשאיר).
חג שמח 🙂

ענת (08:21 20.04.2016)

האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את העודה?

מתכונים ב-10 דקות (08:42 20.04.2016)

היי ענת,
אני חושבת שכן. רק חשוב לעטוף היטב את העוגה.
חג שמח 🙂

שרון (23:15 18.04.2016)

היוש קודם כל אין על המתכונים שלך!!מדהימים!שאלה.לא מצאתי קמח מצטת לעוגה .יש קמח מיוחד לשמרים בסוף קניתי את הרגיל?האם עדיף לחפש מיוחד לעוגות??

מתכונים ב-10 דקות (23:24 18.04.2016)

תודה שרון 🙂
לעוגות כדאי להשתמש בקמח מצות לעוגה כי הוא פשוט טחון יותר דק ואז פחות מרגישים את הגרגיריות שלו בעוגה.
משום מה השנה קצת יותר קשה למצוא את הקמח הזה בסופרים. אם ייצא לך ללכת לרשת סופר אחרת נסי לחפש שם אבל גם את לא מוצאת אז לא נורא, תשתמשי בקמח מצות הרגיל.
חג שמח!

ליאל (12:40 18.04.2016)

מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה ?

מתכונים ב-10 דקות (15:33 18.04.2016)

היי ליאל,
אני חושבת שאפשר לשים במקום גם קורנפלור.

ליאל (12:36 18.04.2016)

מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 18.04.2016)

עם מיץ תפוזים זה יוצא יותר טעים אבל אפשר לשים גם מים.

הילה (16:58 17.04.2016)

הי, האם ניתן להכין ציפוי רק משוקולד מריר, מרגרינה ומים? כמו לעוגות השוקולד ה”רגילות”?

מתכונים ב-10 דקות (18:29 17.04.2016)

כן הילה אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם מרגרינה + 2 כפות מים.
חג שמח 🙂

מירי (13:21 16.04.2016)

היי רציתי לדעת האם ניתן להכין את העוגה גם בתבנית עגולה או מלבנית?
ואם כן, האם צריך להגדיל כמויות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:51 16.04.2016)

היי מירי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20.
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22×31 או עגולה בקוטר 24.
חג שמח 🙂

מירי (16:09 17.04.2016)

תודה רבה
וחג שמח

נירית (16:33 8.04.2015)

היי,
הכוונה היא לביצה שלמה או רק לחלבון?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:24 8.04.2015)

היי נירית,
נכון, הכוונה לביצה שלמה (אין צורך להפריד בין חלבונים לחלמונים).

אתי (14:08 4.04.2015)

עוגה מעולה

מתכונים ב-10 דקות (15:18 4.04.2015)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אתי וחג שמח!

לירון (18:19 3.04.2015)

אם אין לי מיץ תפוזים אפשר להשתמש במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (18:26 3.04.2015)

היי לירון,
אפשר לשים חלב או מים.
חג שמח 🙂

הדס (14:28 24.03.2015)

האם ניתן בקמח מצה רגיל ?או שחיים שיהיה רשןם לעוגת?

מתכונים ב-10 דקות (14:31 24.03.2015)

היי הדס,
בעוגות ובפשטידות תמיד עדיף להשתמש בקמח מצות דק. הוא יותר עדין ולכן פחות מורגש בתוצאה הסופית אבל אם יש לך את הקמח מצה הרגיל זה גם בסדר 🙂

שושנה (18:24 15.03.2015)

המתכון נראה מבטיח, אך עדיין איני יכולה להשתמש בכל הרכיבים. אפשר לוותר על אבקת האפייה? או משהו אחר לשים במקום? ומה אפשר לשים במקום קמח מצה לעוגות? זה שרויה ואנחנו לא משתמשים. אפשר קמח תפו”א רגיל או אבקת שקדים? ובמקום שמן קנולה אפשר לשים שמן אגוזים?
אשמח לתשובתך!
תודה, שושנה

מתכונים ב-10 דקות (19:39 15.03.2015)

הי שושנה,
אני חוששת שאם תוותרי על אבקת האפיה העוגה תצא דחוסה ולא אוורירית.
במקום קמח מצה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה אבל אני ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה ורק אח”כ להוסיף את שאר החומרים כדי שהעוגה תצא אוורירית.
לגבי שמן אגוזים, לא ניסיתי להשתמש בו אבל אם יש לך ניסיון אפיה עם השמן אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉

שילת (16:58 20.04.2014)

העוגה יצא ממש מוצלח בכלל בלי טעם של פסח עשיתי מלמעלה קרם וניל ומעל גנש שוקולד אגוזים ממש מוצלח

מתכונים ב-10 דקות (17:12 20.04.2014)

הי שילת, נשמע מעולה! תודה שעדכנת אותנו וחג שמח 🙂

שילת (02:08 22.04.2014)

תודה רבה ישר כוח

רוחה (15:19 20.04.2014)

מתכון כל כך פשוט וכל כך מוצלח וטעים.
הכפלתי כמויות ל 2תבניות אינגליש קייק.יצא נהדר

מתכונים ב-10 דקות (15:27 20.04.2014)

תודה על העדכון רוחה וחג שמח!

ליאל (14:45 20.04.2014)

אם אין קמח תפוח אדמה , במה ניתן להמיר?
תודה ויום טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:03 20.04.2014)

היי ליאל, קמח תפוח האדמה משפר את מרקם העוגה. אם אין, אני ממליצה להכין את עוגת השוקולד והקוקוס שהיא רכה וטעימה (אפשר לוותר על הקוקוס בתוך העוגה וגם על הציפוי קוקוס ולהכין במקום את הציפוי שבעוגה הזאת).
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

חלי (07:13 20.04.2014)

הקצפת הביצים והסוכר צריכה להיות במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה?

מתכונים ב-10 דקות (09:40 20.04.2014)

היי חלי, מומלץ אבל לא חובה. בעוגה הזאת מספיקה הקצפה קצרה יותר.

אילנית (07:47 18.04.2014)

שלום רב, המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת? אם ארצה לאפות עוגה גדולה יותר האם להכפיל כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (09:44 18.04.2014)

היי אילנית, הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ואין בעיה להכפיל כמויות אם את רוצה עוגה גדולה יותר.

שני (15:39 14.04.2014)

עוגה מעולה, אני ממש שמחה שבחרתי להכין אותה. חג שמח!

טלי (15:09 14.04.2014)

אין לי שוקולית מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (15:29 14.04.2014)

היי טלי, עם שוקולית זה הכי טעים אבל את יכולה לשים במקום קקאו ויותר סוכר, זאת אומרת במקום 1/3 כוס סוכר, תשימי 1/2 כוס סוכר.
חג שמח 🙂

אור (12:43 14.04.2014)

אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקורנפלור?

מתכונים ב-10 דקות (12:47 14.04.2014)

היי אור, במקרה הזה לא מומלץ כי המרקם של הקמחים שונה. אם אין לך קמח תפו”א את יכולה להכין את עוגת השוקולד עם הקוקוס ואם את רוצה לוותר על ציפוי הקוקוס, את יכולה להכין במקום את ציפוי השוקולד גנאש של העוגה הזאת.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

אלינור (18:02 10.04.2014)

קניתי במיוחד קמח תפוח אדמה (גם לעוגיות) והעוגה יצא מעולה! חג שמח

יעל (15:21 13.04.2017)

שלום,
ראשית, תודה על המתכונים המוצלחים.
שנית, שואלת האם אפשר להמיר את הקמח מצה בקמח תפו”א?

מתכונים ב-10 דקות (17:10 13.04.2017)

היי יעל, חג שמח 🙂
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.