זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
חצי כוס (120 ג’) מיץ תפוזים
חצי כוס (67 ג’) קמח מצה דק לעוגות
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (62 ג’) אבקת שוקולית
1 כף גדושה (17 ג’) קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 ג’)
100 גרם שוקולד מריר
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח מצה, אבקת אפיה, שוקולית וקמח תפו”א).
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן ואח”כ את מיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את החומרים בקערת היבשים ומערבבים עד לאיחוד התערובות.
-יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.
–הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש (במידה שמשתמשים בקצפת צמחית- יש לחמם בלבד). מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. יוצקים את התערובת על העוגה בעודה חמה. לאחר שהעוגה מצטננת לטמפ’ החדר, יש לשמור אותה במקרר.
עוגת שוקולד כשרה לפסח, עוגת שוקולד לפסח מתכונים, עוגת שוקולד לפסח פרווה
היי אפרת מועדים לשמחה
מכינה היום בע״ה לבת ליום הולדתה
האם אפשר שמנת מתוקה רק מעל
או אינסטנד פודינג וניל או מה ואיך כדאי שהציפוי יהיה לבן הכוונה שלי
מה את מציעה לי ואיזה אפשרויות
תודה רבה
אם התכוונת לקצפת לבנה אז אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל עד לקצפת יציבה ולשים מעל העוגה.
תודה הכנתי טעימה מאוד
הוספתי כוס חלב.
לפני שקיבלתי תשובתך
להבא אדע שאםשר בלי גם 😍
כמה זמן להקציף 2 ביצים? תודה
דקה
הי אפרת. לתבנית 31X22 כמה ביצים L לשים? 4 ? רוצה לסיים את שאריות הקמח של פסח. אותו זמן אפיה? חג רגוע שיהיה לנו.
תודה רבה.
4 ביצים L
מה אפשר לשים במקום קמח תפוא?
אפשר לשים קורנפלור או קמח תופח לפסח.
עוגה מעלפתתת לפסח
שמתי במקום א אפיה שליש כפית סודה לשתיה
במקום מיץ תפוזים מים
ובמקום שוקולית שליש כוס קקאו והגדלתי את הסוכר לפי ההמלצה שלך בתגובות
ויצא טעיםם מאוד
העוגה תפחה לי ממש יפה
תודה וחג שמח
תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח❤️
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס לבלילה?
כן אפשר:)
אפשר קקאו במקום שוקולית ?
עדיף עם שוקולית.
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים רבע עד שליש כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס לפחות
תודה על האתר הנפלא , קמח מצה דק לעוגות לא מצאתי , רכשתי קמח תופח לפסח. אני מניחה שניתן להשתמש בקמח תופח לפסח ( כמות זהה לקמח מצה דק) ולוותר על אבקת אפיה. האם נכון ? תודה וחג שמח
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר.
חג שמח:)
מועדים לשמחה
מה אפשר לשים במקום אבקת אפייה?
והאם אפשר להכין על הכיריים?
היי,
אפשר לשים שליש כפית אבקת סודה לשתייה במקום אבקת אפייה.
לא בטוחה איך יצא, לא ניסיתי😊
תודה רבה על המענה המהיר
אין לי סודה לשתייה
יש עוד משהו שאפשר?
אין תחליף אחר, סורי(:
היי אפשר להחליף את השוקולית בקקאו?
היי,
אפשר לשים רבע עד שליש כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס לפחות
יצא מושלם
כרגיל במתכונים שלך…
כיף לשמוע!
תודה על השיתוף וחג שמח😊
אפשר להחליף את הקמח מצה במשהו אחר? לאלה שלא אוכלים גלוטן?
היי,
ממליצה לך להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד.
היה מעולה !! הכנתי כמות כפולה מיד בהתחלה , סמכתי עליך כמו תמיד.המתכונים מדוייקים 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ועל הפרגון🌺
אצלי העוגה יצאה נמוכה מאוד ויבשה. הייתי חייבת ליצוק עליה כמות של שוקולד שתאזן אותה.
היי,
עוגות לפסח יוצאות נמוכות יותר, אך לא אמורות לצאת יבש. ראי את תגובתי לשאלה זהה ששאלת על מתכון לעוגת קינמון ואגוזים.
תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
בקושי הספקתי לצלם….
הכנתי כמות של אינגליש קייק בתבנית עגולה קטנה.
מעל – גנאש שוקולד.
עוגה טעימה, רכה ואוורירית. בכלל לא מרגישים שהעוגה מקמח מצה ועמילן תפוח אדמה.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי, מכפילה כמויות לתבנית עגולה 24, האם במקום שוקולית ניתן לשים קקאו, כמה כפות?
היי,
פחות מומלץ להשתמש בקקאו כי הכמות כאן יחסית גדולה.
אם אין לך שוקולית כדאי לשים (לכמות הכפולה פי 2) חצי כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס.
למה הכמות כל כך מעט למרות שהכפלתי והיא לא עלתה בכלל
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
השתמשת בתבנית הנכונה?
מה אפשר לשים במקום קמח תפו”א?
היי,
אפשר לשים קורנפלור או קמח ללא גלוטן כשר לפסח.
מועדים לשמחה
בבקשה תגידי לי שאפשר לאפות במיקרוגל?
היי,
לא בטוחה שאפשר לאפות במיקרוגל.
הנה מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל. ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו תמי/כרגיל).
חג שמח(:
תודה ושבוע טוב ומבורך וחג מימונה שמח 🙂
הכנתי בעבר את העוגה הזו ויצאה מצוין
שלום אפרת חג שמח!!
כמובן גם השנה הכנתי רק את המתכונים שלך..
שאלה לגבי המתכון הזה האם אפשרי להקפיא את העוגה?- זה ישאר מוצלח כמו שזה יוצא מתנור?
כי את ה-מאפינס שוקולד לפסח הקפאתי וההקפאה לא עשתה לזה טוב ככ…
תודה רבה!
היי חני,
שמחה שאהבת את מתכוני הפסח(:
אפשר להקפיא את העוגה, אך היא יותר מוצלחת סמוך להכנה.
חג שמח!
היי ניתן להמיר את התפוזים בחלב?
היי,
אפשר(:
עוגה ממש קלה להכנה
והטעם אליפות!
רכה עסיסית
תודה רבה 🙏
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
היי אפרת,
האם במקום 100 גר’ שוקולד מריר ניתן להשתמש בשוקולד השחר לציפוי?
חג שמח!
היי,
אפשר להמיס במיקרוגל 5-10 שניות 4 כפות גדושות ממרח שוקולד עם 3-4 כפות מים, לערבב ולצפות את העוגה. הציפוי יהיה נוזלי יותר.
חג שמח(:
היי אפרת,
חג שמח, האם אפשר להשתמש בשמן חמניות במקום בקנולה והאם ניתן להשתמש במטרפה ידנית לצורך הכנת העוגה?
תודה.
היי,
אפשר לשים שמן חמניות ואפשר להשתמש במטריפה ידנית.
חג שמח!
היי אפרת
חג שמח
קודם כל אציין שאני מאד אוהבת את המתכונים שלך, ובמיוחד עוגת השוקולד הרגילה (לא לפסח) שכולם עפים עליה !
ראיתי שניתן להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח מצה וקמח תפוח אדמה . מה המתכון לתבנית 24? ומה המתכון לתבנית 26?
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים באתר!
לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל את כמויות המרכיבים פי 2, ולתבנית בקוטר 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח מצה ללא שינוי נוסף במתכון.
חג שמח!
אם אני רוצה להחליף את הקמח מצה+קמח תפוח אדמה בקמח תופח לפסח.
האם זה אפשרי?
וגם מה נותן מיץ תפוזים? בעוגת השוקולד הרגילה אין מיץ תפוזים והיא מושלמת…. (אופה מתחילה (: )
כן, זה אפשרי- שימי חצי כוס + כף קמח תופח לפסח.
המיץ משמש כמרכיב נוזלי חשוב בעוגה וגם תורם למרקם ולטעם(:
הכמוית של הקמח תופח לפסח שרשמת זה לתבנית של אינגליש קייק או תבנית 24/26?
כמה זה לתבנית 24 וכמה לתבנית 26?
תודה רבה רבה (::
חצי כוס+כף זו הכמות לתבנית אינגליש.
לתבנית 24- להכפיל פי 2, לתבנית 26- פי 3.
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
הי אפרת, אפשר להחליף את הביצים בבננות או משהו אחר עבור טבעונים?
היי,
לא בטוחה שיצא מוצלח ללא ביצים.
את יכולה לנסות להכין את המתכון הזה ולהמיר את הקמח בקמח תופח כשר לפסח.
בהצלחה!
היי אפרת, אם אני מכינה בתבנית 22/24 צריך להכפיל כמויות הבנתי?
אם משתמשים בקמח תופח בתבנית גדולה מה הכמויות?
ואם אני רוצה פרווה אז כיצד אני מכינה את הציפוי עם הקצפת הצמחית, מחממים במיקרו?
תודה וחג שמח
היי,
לתבנית בגודל 22*31 יש להכפיל כמויות פי 2.
לציפוי פרווה אפשר להמיס כרגיל על הגז ואפשר גם במיקרו.
חג שמח!
אפרת היקרה תודה רבה על התשובות.
לגבי הציפוי הכמויות אותם כמויות כמו שרשום במתכון?
אם את מכינה בתבנית 24 יש להכפיל פי 2 גם את כמויות הציפוי.
תודה רבה. חג שמח
וביצים 4 בקוטר 24 תבנית.
אני משתמשת ב לארג – זה בסדר?תודה
כן, ביצים L זה מצוין.
היי אפרת -החלטתי לאפות את העוגה הזאת .ראיתי המון המלצות.
אעשה קוטר 24 .ראיתי שרשמת כמויות.
אפשרי להכין הכל בכוס מידה אונברסלי?
כי אצלך יוצא כוס קמח מצה 134 גרם. שבעצם כוס שווה 140 גרם.-לפי המרת מידות.
אותו דבר לגבי השוקולית שהוא 120 גרם ואצלך 144 גרם. לפי המרת מדידות אפילו אצלך באתר.
בקיצור מבולבלת..
היי ענת,
אם את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) תשתמשי בה למדידת כל המרכיבים, וכנ”ל לגבי שקילה בגרמים.
המידות בגרמים הן מדויקות מאד- אכן כוס קמח מצה=134 גרם, וכוס שוקולית= 124 גרם.
בהצלחה(:
היי
האם אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל, לא קמח דק לעוגה?
זה יוצא טעים?
היי,
קמח מצה לעוגה פשוט טחון יותר דק ואז הטעם יותר מעודן אבל אפשר להשתמש גם בקמח מצה רגיל.
העוגה נשרפה מלמעלה כעבור 20 דק ומיימית מבפנים… עוגת יומולדת. אוף…
היי דבי,
מצטערת לשמוע, כדאי להבין מה הייתה הבעיה- האם דייקת בכמויות המצרכים? אפית בחום עליון ותחתון על 180 מעלות? חיממת לפני האפייה את התנור?
חג שמח
קודם כל אציין שאני מאד אוהבת את המתכונים שלך !
ראיתי שניתן להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח מצה וקמח תפוח אדמה . כמה לשים לתבנית 24 ?
תודה רבה
היי סילבי,
אפשר לשים כוס + 2 כפות גדושות קמח תופח לפסח.
חג שמח🙂
עוגה מצויינת, הכפלתי כמויות ושדרגתי עם קצפת..
מעולה! תודה על השיתוף🌷
אם אני אופה בטוסטר אובן כמה זמן לאפות??
היי לינוי,
זמן האפייה עשוי להתארך לכ-50 דקות, אבל הכי טוב לבדוק עם קיסם/שיפוד שיוצא יבש עם פירורים:)
יצא ממש מעולה. העוגה הכי טובה שהכנתי בפסח טעימה ורכה
תודה לך
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על העדכון😊
היי אפרת, אפשר מתכון מדויק לתבנית בקוטר 26?
תודה 🙏
היי ענת,
יש להכפיל כמויות פי 3:
מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן קנולה
כוס וחצי מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות
שקית+ כפית אבקת אפיה
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפות גדושות קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
מיכל וחצי שמנת מתוקה / קצפת צמחית
300 גרם שוקולד מריר
היי אפרת חג שמח אם אין קקאו, אשר לשים שוקולד שהומס בבן מארי ?
היי,
במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי מאחר והקקאו משמש כחלק מהקמח במתכון.
היי
יש לי רק קמח תפוח אדמה
אפשר להחליף כמויות רק עם קמח תפוח אדמה?
תודה
היי עדי,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.
היי, כמה שאלות
1. אפשר להשתמש בסוכר חום?
2. אין לי מיץ תפוזים, אפשר לסחוט לימון עם סוכר?
3. יש לי אבקת אפיה,
קמח שמרים כשר לפסח, וקמח מצות רגיל.
אפשר פשוט לשים קמח שמרים + אבקת אפיה ולערבב
כתחליף לקמח מצות וקמח תפוח אדמה?
4. אפשר חצי כוס קקאו כתחליף לשוקולית?
אם כן, כמה כפות סוכר יספיקו?
5. לציפוי אפשר לעשות קקאו, שמן סוכר?
ואם כן באיזה כמויות?
תודה 😊
היי יעקב,
1. פחות כדאי אבל אפשר.
2. אפשר לשים מים או חלב.
3. קמח שמרים מתאים למאפי שמרים ופחות לעוגות.
4. פחות מומלץ להשתמש בקקאו כי הכמות כאן יחסית גדולה. אם אין שוקולית כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
5. מצרפת מתכון לציפוי שוקולד.
חג שמח!
הכפלתי כמויות
יצא מושלם!! לא מרגישים בכלל שזו עוגה לפסח
איזה כיף! חג שמח🙂
הי
אפשר בלי קמח מצה
היי יהודית,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.
היי יעל, אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או בחלב?
היי יעל,
אפשר😊
שלום וברכה,
ראשית המתכונים כמו תמיד יוצאים מצוינים!
שנית לשאלתי האם צריך להפריד את הביצים? אם כן האם מוסיפים בשלבים הבאים את החלמונים.
תודה רבה.
היי,
אין צורך להפריד את הביצים:)
היי אפרת
מתכננת להכין מחר 🙂
ראיתי שענית שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח, האם זה מחליף גם את קמח המצה וגם את אבקת האפייה?
כמו כן, אין לי קמח תפוח אדמה, האם ניתן לשים עוד כף קמח תופח במקום?
תודה רבה וחג שמח🙂
היי לירז,
אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום קמח המצה וקמח תפו”א ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה (במקום כפית).
חג שמח 🌺
היי אפרת, אפשר בבקשה מתכון מדויק לקוטר 24 🙏
הי ייעל,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
כוס קמח מצה דק לעוגות
2 כפיות אבקת אפיה
כוס אבקת שוקולית
2 כפות גדושות קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר
היי
אין לי שמנת מתוקה אך יש לי קצפת ריץ’
אפשר להחליף?
בטח 🙂
שלום
האם ניתן במקום קמח מצה +א.אפייה להשתמש בקמח תופח לפסח?
תודה
היי לי,
כן, אפשר😊
האם ניתן להשתמש רק הקמח תפוחי אדמה או בקרונפלור ללא קמח מצה?
היי הילה,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים.
שלום רב האם ניתן לשים קמח תופח לפסח וכמה?וכמה קקאו לשים במקום השוקולית?תודה
היי מיטל,
אפשר לשים קמח תופח לפסח. לגבי קקאו- פחות מומלץ להשתמש בו כי הכמות כאן יחסית גדולה. אם אין שוקולית כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.
בהצלחה:)
הי אפרת- יש מצב להוריד את השוקולית לגמרי? שיצא עוגת וניל..
תודה (:
היי רחלי,
מעבר לטעם השוקולית משמשת גם כחלק מהקמח במתכון ולכן אני לא יודעת לומר איך זה ייצא בלי השוקולית.
קודם כל, מתה על האתר והמתכונים שלך 😀 אני ממליצה באהבה לכל מי שמחפש מתכונים זריזים וטעימים.
יצאה עוגה אוורירית רכה וטעימה. במקום קמח תפו״א שמתי קמח מצה והרטבתי את העוגה בקפה שיצאה מהתנור.
העוגה נראית מעולה 😍
תודה שרון
טעים!!! תבורכי על כל המתכונים הנפלאים :))
נראה מעולה 🙂
תודה בתיה
יצא מעולה!!!! סוף סוף מצאתי מתכון לעוגת שוקולד שהיא גם כשל\”פ וגם מוצלחת!!!
השתמשתי בשמן אגוזים (במקום קנולה), בקמח מצה רגיל (במקום דק לעוגות) והמרתי את השוקולית ב1/4 כוס קקאו + 1/3 כוס סוכר.
שדרגתי עם פצפוצי שוקולד בתוך הבלילה, אבל הם נמסו באפייה ולא ממש הורגשו.
בסיבוב השני הכנתי את המתכון כמאפינס (במנג\’טים) ויצא מושלם!!!
תודה רבה על המתכון!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפשר להחליף קמח מצה בקמח שקדים?
לא בטוחה אבל יש מתכון לעוגת שקדים ושוקולד.
היי אפרת,
אפשרי להמיר את הקמח תפו\”א בקורנפלור?
כן אפשר.
איזו עוגה מעולה!!
אפילו בלי ציפוי אהבנו מאוד,
תודה על המתכונים המעולים שעושים לנו הרבה עונג שבת והרבה שלום בית…:)
שמחה שאהבתם ❤️
תודה אושרית וחג שמח!
העוגת שוקולד הכי טעימה לפסח שהכנתי… הכפלתי כמויות, השתמשתי בקקאו במקום שוקולית.
שמחה שאהבת ❤️
היי, האם אפשר להוסיף אגוזים טחונים לבלילה?. אני באמצע ההכנה, אודך לך על תשובתך המהירה
כן אפשר.
יצא נהדר, כמו כל המתכונים שלך🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת על מתכון נהדר! עוגה מאוד טעימה, המרקם יפה ולא דחוס, לא מרגישים שהעוגה עם קמח מצה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבקה
היי אפרת מה אפשר לשים במקום כוס מיץ תפוזים ?
אפשר לשים מים.
היי אפרת,
נראה לך מתאים לסיר פלא?
אין לי תנור לפסח…
תודה רבה וחג שמח!
אפשר לנסות (לא ניסיתי כך שאני לא יודעת).
היי, אם אין לי שוקולית מה אפשר לשים במקום??
תודה רבה☺
אולי אפשר בקקאו הבעיה שכמות של חצי כוס קקאו היא גדולה מידי, להבדיל מאבקת שוקולית שהיא מעודנת יותר בטעם ואז אין בעיה. אם כבר כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לשני שליש סוכר
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.
עוגה מעולה רכה ועסיסית תודה אפרת חג שמח 🌸
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיגל
היי אני מכינה כרגע את העוגה ולא שמתי לב שצריך להקציף ביצים בנפרד זה קריטי?
לא קריטי.
חג שמח 🌺
הי יש לי קמח מצה תופח לעוגות זה אפשרי לעשות עם זה?
לא ניסיתי אבל לדעתי זה ייצא יותר מוצלח עם קמח מצה לעוגות.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין עם קמח תופח לפסח.
חייב את הציפוי?
לא חייב.
היי מה אפשר לשים במקום קמח תפוא האם אפשר במקום להגדיל את כמות הקמח מצה?
היי תהילה,
במקום קמח תפו”א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח או קורנפלור. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.
שאלה דחופה, חייב להקציף את הביצים? אפשר רק לערבב בכף?
אפשר גם לערבב ידנית.
העוגה יצאה פשוט מצויינת הכנתי לחג ראשון והכפלתי כמויות מראש…
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח 💝
היי יש לי ביצים בגודל M כמה לשים? חג שמח 🙂
2 ביצים.
חג שמח 🌺
היי הכנתי את העוגה (כמות כפולה) והבלילה יצאה די נוזלית.. מה לעשות?
זה בסדר.
הכפלתי את הכמויות והסליחה יצאה מאד נוזלית. האם אמור להיות כך? תודה!
היי ורד,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא מידי. תעברי על הכמויות ותוודאי שלא פספסת שום דבר.
הכנתי את העוגה פעם שניה
חצי כוס מים במקום מיץ תפוזים
לא להאמין שזו עוגה לפסח
מאוד מוצלחת
מומלץ בחום !
נראה מעולה 🙂
תודה רייצ’ל וחג שמח
בוקר טוב וחג שמח
אפשר לעשות רק מקמח מצה דק וא. אפיה?
היי סיגל,
במקום קמח תפו”א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.
שלום לא קיבלתי תגובה בנוגע לשאלה שלי..
האם אפשר להמיר לקמח תופח כשר לפסח אם כן כמה לשים?
ממש מוזר 😐 אני זוכרת שעניתי אבל אני באמת לא רואה את התשובה.
בכל מקרה, לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני חושבת שאפשר.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח עם קמח תופח לפסח. אפשר להכין אותו כעוגה אחת.
חג שמח 💝
שלום רב,ראשית ברצוני להודות לך על המתכונים המיוחדים והמקצועיים.תבורכי.
ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש רק בקמח תפו”א במקום קמח מצות?
ואם לאו,אשמח לקבל מתכונים קליליים/בחושים על בסיס קמח תפו”א.
תודה רבה.
היי,
מצורף מתכון למאפינס שוקולד לפסח שניתן להכין מקמח תפוח אדמה (אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס).
מצרוף גם מתכון לעוגיות מקמח תפוח אדמה.
חג שמח 🙂
הי !
המתכונים מעולים כתמיד(:
שכחתי לקנות מיץ תפוזים כמה זה קריטי למתכון? ניתן להכין בלעדיו?
אפשר לשים מים.
חג שמח 🌷
אפרת שלום!
האם ניתו להמיר את הקמחים בקמח תופח כשר לפסח? אם כן מה הכמויות החדשות?
תודה מראש
הי, אני צריכה למדוד את הכמויות שכתבת בגרמים לפי כוסות כי אין לי משקל. באיזו כוס להשתמש למדידה? חד פעמית 180 מ”ל/חד פעמית 200 מ”ל או יותר?
תודה.
היי עדי,
כוס זכוכית רגילה עם ידית.
והאם את הביצים עם הסוכר מקציפים במיקסר עד שהקצף תפוח?תודה
היי אפרת -לאור ההמלצות אשמח להכין את העוגה. יש אפשרות לרשום לי כמויות שאוכל לשקול במשקל?יודעת שבאפיה צריכים להיות מדוייקים.תודה רבה
בוקר טוב 🌷
עדכנתי כמויות.
מספיקה הקצפה קצרה של עד חצי דקה. אין צורך להקציף עד לקבלת קצף תפוח.
העוגה יצאה מעולה! עסיסית, אוורירית וטעימה!! בפעם השניה שאפיתי אותה פשוט הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית מלבנית. במקום הציפוי שמתי סירופ שוקולד קנוי.
תודה רבה על מתכונים מדהימים ומהירים. הפסח הזה ביקרתי באתר שלך הרבה פעמים😀. הצלחתי להעביר לילדי הרגשה של פסח אמיתי וטעים וזה הזכיר לי את הבית בארץ.
העוגה נראית מעולה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה אודליה.
היי
הבת שלי אלרגית לביצים האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר?
היי ליטל,
בעוגות של פסח, בגלל “כבדות” הקמחים הביצים יותר הכרחיות.
לא ניסיתי עם תחליף אחר כך שלצערי אין לי תשובה.
יצא מעולה טעים מאוד … ממש לא הרגישו שהעוגה בלי קמח הכל חוסל
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🙂
היי יצא לי קצת מרה אולי כי שמתי קצת קקאו
זה בגלל הקקאו. היה צריך להגדיל את כמות הסוכר.
חג שמח 🙂
האם אפשר להחליף לקמח קונדיטור במקום קמח מצות וקמח תפוא?
היי ענבל,
לא בטוחה שכדאי.
מצרפת מתכון לשתי עוגות שוקולד מקמח קונדיטור – עוגת שוקולית ללא גלוטן, עוגת שוקולד וקוקוס.
חג שמח 🙂
הכנתי הערב את העוגה, ויצא טעים ומשמח.
הוספתי כפית נס קפה מגורען וזה הוסיף טעם נהדר. כמו כן המרתי חלק מקמח המצות באגוזי מלך קצוצים.
תודה על המתכון!
חג שמייח!
נשמע מעולה 🙂
תודה תמר וחג שמח!
הכנתי היום את העוגה לערב חג מחר
יצא מאוד טעים, לא מרגישים בכלל שמדובר בעוגה כשרה לפסח
מומלץ ביותר!
תודה שירה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
היי. 2 שאלות:
1. האם חובה להקציף (עם מכונה מקציפה) את הביצים והסוכר או שאפשר פשוט לערבב אותם ידנית?
2. אבקת שוקולית = אבקה להכנת שוקו נמס, נכון?….
תודה וחג שמח!!
היי רינת,
1. אפשר לערבב ידנית.
2. נכון.
חג שמח 🙂
שלום,
העוגה בהחלט טובה (ניסיתי אתמול).
האם אפשר להוסיף קוקוס ואגוזים? במידה וכן האם להוסיף נוזלים?
איך אפשר לגרום לה להיות יותר גבוהה.
כל הכבוד על המענה המהיר.
ורד
היי ורד,
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס קוקוס ורבע כוס אגוזים קצוצים. אין צורך לשים יותר נוזלים.
התוספת של הקוקוס והאגוזים יוסיפו לה קצת יותר גובה.
את מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
חג שמח 🙂
ניסיתי בתבנית מלבנית קטנה ואין לי מושג מה המידות שלה(לא אינגליש). אני אנסה היום את המתכון לתבנית 26.
אנסה להוסיף צילום מחר.
תודה רבה רבה
אפשר במקום קמח מצה לעוגות לשים קמח מצה רגיל?
היי,
קמח מצה לעוגה פשוט טחון יותר דק ואז הטעם יותר מעודן אבל אפשר להשתמש גם בקמח מצה רגיל.
הי לא הבנתי איך להכפיל את הכמויות אם אני מכינה בתבנית יותר גדולה?
היי קרן,
אפשר להכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 30X20 ולהכפיל את כל הכמויות ב-2 (4 ביצים, שני שליש כוס סוכר וכו’).
זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
חג שמח
אם אין לי קמח תפו”א מה ניתן להמיר את זה או לוותר ?
שימי במקום כף שטוחה קמח מצה.
חג שמח 🙂
הכמויות במתכון מתאימות לאיזו גודל תבנית?
היי איריס,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂
היי….. חג שמח
האם אפשר להשתמש בקמח תופח אוסם במקום קמח מצה וקמח תפוחי אדמה?
אני חושבת שכן.
חג שמח ושבת שלום 🙂
אם אני רוצה להמיר את השוקולית לשוקולד מריר, מה הכמויות?
היי עדינה,
במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי מאחר והשוקולית משמשת כקמח במתכון.
הכנתי כפול לליל הסדר עם ציפוי גנאש ומעל קצפת. יצא מעולה וכולם שיבחו את העוגה. תודה על עוגה קלה וטעימה! שבת שלום
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
יש לי בבית קמח מצה. מה זה קמח מצה לעוגות? האם ניתן להכין עם מה שיש לי?
קמח מצה לעוגות זה קמח מצות שטחנו אותו יותר דק, לאבקה ואז פחות מרגישים אותו בעוגה.
בכל מקרה אין בעיה להשתמש בקמח מצות רגיל.
חובה להקציף? אני מחפשת מתכון של עוגת שוקולד/שוקולית כשרה לפסח בלי הקצפה
לא חובה, את יכולה גם לערבב ידנית את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה-דקה ואז להוסיף את יתר החומרים.
אוקיי.. אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית מה הכמויות?
לתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
גם להכפיל בציפוי?
כן, מומלץ.
הי
אני צריכה להביא את העוגה לסדר, האם אפשר להכפיל את הכמוות ולהכין בתבנית אפייה מכסף?
תודה
כן אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
חג שמח 🙂
רציתי לשאול מה לגבי החלמונים??
להכניס אותם עם המצרכים הרטובים בהמשך או לא??
היי אסנת,
את הביצים מקציפים שלמות עם הסוכר. אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים.
חג שמח 🙂
היי אני פחות אוהבת תפוזים רציתי לשאול אם יש טעם של תפוזים ואם יש מה אני יכולה לשים במקום ???
הטעם לא מורגש כל כך אבל בכל מקרה את יכולה לשים במקום חלב, חלב סויה או מים.
חג שמח 🙂
שלום וברכה. האם אפשר להקפיא את העוגה? להכין היום ולהקפיא עד פסח – יום ב’. תודה
כן, לא אמורה להיות בעיה. חשוב רק לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
חג שמח 🙂
שלום,האם לדעתך ניתן לשים חלב סויה במקום מיץ התפוזים?
כן איריס, אפשר.
ראיתי באחת התגובות שמישהי הכינה קרם וניל במקום הגנאש איך מכינים קרם כזה ואיך אפשר לקשט מעליו?
היי שרון,
אפשר להקציף חצי מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל (אם זה חלבי מומלץ לשים רבע כוס חלב) ולשטח על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפ’ החדר.
לעוגה עסיסית יותר אפשר להכין ציפוי גנאש ומעליו לשים את קרם הוניל (חשוב רק להניח לציפוי להתקרר לפני ששמים קרם).
לאחר ששמת את הקרם יש לשמור את העוגה במקרר כמה שעות עד שהקרם מתייצב ואז אפשר לקשט מעליו מה שרוצים. אפשר לזלף שוקולד מריר מומס. אפשר גם להכין את הגנאש ולזלף קישוטים מקרם וניל.
שלום לך
האם אפשר לשים קקאו במקום שוקולית ואם כן האם צריך להוסיף סוכר
תודה
היי אהובה,
פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בקקאו. עדיף להכין עם שוקולית כי היא הרבה יותר מעודנת בטעם.
אם ממירים משוקולית לקקאו אזי כמה קקאו וסוכר ?
היי אלייה,
במקרה הזה אני מתלבטת מאחר וכמות של חצי כוס קקאו היא גדולה מידי, להבדיל מאבקת שוקולית שהיא מעודנת יותר בטעם ואז אין בעיה. אם כבר כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.
אפרת יקרה
אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. ואת הסבלנות שלך לענות לכולם! כל הכבוד.
אני רוצה לעשות את העוגה הזאת למישהו שחוגג יומולדת. אבל זה צריך לעבור שעת נסיעה באוטו. יחזיק? אם לא, יש לך המלצה לעוגת יומולדת כשרה לפסח שתחזיק שעה נסיעה?
תודה מראש
פנינה
תודה פנינה 🙂
לגבי הנסיעה, לא אמורה להיות שום בעיה.
יום מקסים!
האם יש לך מתכונים לעוגות/לחמניות מקמח מצה ללא סוכר?
תודה
היי שמואל,
יש לי מתכון ללחמניות לפסח (במקום כפית סוכר אפשר לשים תחליף סוכר).
מצורפים מתכונים לעוגות לפסח. אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמתאים לאפיה (אני אישית ממליצה על אבקת “כמו סוכר”).
יום נפלא 🙂
האם העוגה יוצאת גבוהה?
והאם כשאכין כמות כפולה שלא עוגת שוקולד ללא גלוטן(מתכון אחר) בתבנית קטנה היא תצא לי גבוהה?
תודה רבה!
היי,
העוגה הזאת לא יוצאת מאוד גבוהה אבל בגובה סביר לגמרי.
לא תמיד מומלץ להכין עוגות בתבנית קטנה יותר כי אז הן עלולות דווקא לצאת דחוסות ופחות מוצלחות מהסיבה שאין לבלילה מקום לתפוח.
יום נפלא 🙂
היי אפשר במקום הקמח מצה להשתמש בשקדים טחונים? והאם אפשר להכפיל כמויות לעוגה יותר גדולה? תודה 🙂
היי אורטל,
אני לא יודעת איך העוגה תצא עם קמח שקדים (לא ניסיתי).
בכל אופן יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים. אני חושבת שאת יכולה להוסיף 2 כפות קקאו לבלילה (ולהפחית 2 כפות קמח שקדים מכוס וחצי) ולוותר על גרידת התפוז ומומלץ גם להעלות את כמות הסוכר לפחות ל2/3 כוס (בגלל המרירות של הקקאו). אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 26 או תבנית מלבנית בינונית. ממליצה לצורך הניסוי להכין קודם בתבנית קטנה ורק אם יוצא מוצלח להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂
תודה רבה:-)
הכנתי את העוגה והיא יצאה מצוינת !
תודה מאיה, שמחה לשמוע 🙂
מחפשת מתכון לעוגה כשרה לפסח בלי אבקת אפיה וקמח תופח של פסח
משהו פשוט יש כזה דבר???
היי שרית,
מצורפים לינקים למתכונים שיכולים להתאים:
קינוח שכבות ללא אפיה
עוגת שוקולד עם קרם
בראוניז ללא גלוטן
בראוניז לפסח
חג שמח 🙂
מה הכמויות לתבנית עגולה 20?
היי מריה,
הכמויות במתכון מתאימות לתבנית עגולה 20.
חג שמח 🙂
היי! הכנתי את העוגה עם קמח מצות רגיל כי זה מה שהיה לי..ובמקום מיץ תפוזים שמתי מים.. ויצא מעולה! תודה רבה על המתכון! ! חג שמח 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה ברכה וחג שמח 🙂
בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים -( לא טבעי או סחוט ) בקבוק שתיה קלה ?
תודה
עירית
כן עירית, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂
אפשר לותר על המיץ תפוזים?
היי בר,
את יכולה לשים במקום גם חצי כוס מים או חלב.
חג שמח 🙂
הכפלתי כמויות כדי להכין בתבנית מלבנית. ערבבתי בטעות את הסוכר עם היבשים. התערובת יוצאת ממש צמיגה וכבדה, זה תקין?
היי אסנת,
התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית בגלל קמח המצה שהוא סופח נוזלים. אני מאמינה שזה לא אמור להשפיע על הטעם.
שמן קנולה לא מתאים לאוכלי קטניות במה אפשר להחליף?
היי תמר,
אפשר לשים 80 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או שליש כוס שמן זית בתנאי שהוא בטעם מעודן.
היי, אפשר לציפוי להחליף את השמנת בשמן קוקוס ואם כן, איזו כמות?
אגב, איך אפשר לעשות את העוגה קצת יותר מעניינת ולא חלבית?
היי ליאת,
השמנת מעשירה יותר את הציפוי אבל אפשר להכין גם עם שמן קוקוס ולהמיס חבילת שוקולד מריר עם כף מלאה שמן קוקוס (במצבו המוצק) + 3 כפות מים.
מה הכוונה מעניינת? את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כרבע כוס קוקוס או אגוזים טחונים או שוקולד צ’יפס.
הי אפרת,
צריך להפריד את הביצים בהקצפה?
לא לימור, אין צורך. להקציף אותן שלמות.
חג שמח 🙂
האם ניתן להחליף את הששמנת המתוקה שבגאנש לשמנת צמחית?
כן ליאל, אפשר.
יצא מהמם!!קשה להאמין שזו עוגה כשרה לפסח.השתמשתי בקמח מצה של מצות שמורות טחון רגיל ובכל זאת מאד מוצלח. תודה ומועדים לשמחה!
שמחה לשמוע הדסה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
הכנתי את העוגה לסדר. יצא לי נהדר. תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
היי יש הבדל בין קמח מצב רגיל לבין קמח מצה לעוגה ?
קמח מצה *
היי,
מדובר באותו קמח רק שקמח מצה לעוגה טוחנים דק יותר והמרקם שלו מתאים יותר לעוגות.
חג שמח 🙂
אם רוצים להמיר כמויות לתבנית 26 עגולה?
היי מיטל,
אלה הכמויות לתבנית 26:
מצרכים:
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס שמן קנולה
כוס וחצי מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח מצה לעוגות
3 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפות גדושות קמח תפו”א
ציפוי גנאש:
מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר
חג שמח 🙂
האם אפשר להשתמש רק בקמח תפוא אדמה ולא גם בקמח מצה כי קניתי במיוחד ואין לי קמח מצה או זמן ללכת לשנות קמח מצה
היי,
סורי אבל זה לא ייצא מוצלח עם קמח תפו”א בלבד.
חג שמח 🙂
היי,
לפי מה שהבנתי נכון, זה בסדר יהיה לערבב ביצים וסוכר ללא מיקסר?
תודה!
היי אפרת,
כמובן שעדיף להקציף במיקסר אם יש אפשרות אבל גם אם לא, אפשר לערבב ידנית בעזרת מטרפה במשך כ-2 דקות.
חג שמח 🙂
היי,
קודם כל תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה, אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח במקום קמח מצה וקמח תפו”א? ואם כן, מהי הכמות?
תודה רבה וחג שמח!
היי רינת,
למרות שבעוגות שוקולד זה קצת פחות מורגש, אני אישית פחות אהבתי את התוצאה שקמח התופח נותן בעוגות (המרקם של העוגה יוצא קצת צמיגי). ההמלצה שלי היא להכין לפי המתכון. מה שכן, את יכולה להמיר כף גדושה קמח תפו”א בכף גדושה קמח תופח לפסח (וחצי כוס קמח מצה דק להשאיר).
חג שמח 🙂
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את העודה?
היי ענת,
אני חושבת שכן. רק חשוב לעטוף היטב את העוגה.
חג שמח 🙂
היוש קודם כל אין על המתכונים שלך!!מדהימים!שאלה.לא מצאתי קמח מצטת לעוגה .יש קמח מיוחד לשמרים בסוף קניתי את הרגיל?האם עדיף לחפש מיוחד לעוגות??
תודה שרון 🙂
לעוגות כדאי להשתמש בקמח מצות לעוגה כי הוא פשוט טחון יותר דק ואז פחות מרגישים את הגרגיריות שלו בעוגה.
משום מה השנה קצת יותר קשה למצוא את הקמח הזה בסופרים. אם ייצא לך ללכת לרשת סופר אחרת נסי לחפש שם אבל גם את לא מוצאת אז לא נורא, תשתמשי בקמח מצות הרגיל.
חג שמח!
מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה ?
היי ליאל,
אני חושבת שאפשר לשים במקום גם קורנפלור.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ?
עם מיץ תפוזים זה יוצא יותר טעים אבל אפשר לשים גם מים.
הי, האם ניתן להכין ציפוי רק משוקולד מריר, מרגרינה ומים? כמו לעוגות השוקולד ה”רגילות”?
כן הילה אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם מרגרינה + 2 כפות מים.
חג שמח 🙂
היי רציתי לדעת האם ניתן להכין את העוגה גם בתבנית עגולה או מלבנית?
ואם כן, האם צריך להגדיל כמויות?
תודה
היי מירי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20.
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22×31 או עגולה בקוטר 24.
חג שמח 🙂
תודה רבה
וחג שמח
היי,
הכוונה היא לביצה שלמה או רק לחלבון?
תודה
היי נירית,
נכון, הכוונה לביצה שלמה (אין צורך להפריד בין חלבונים לחלמונים).
עוגה מעולה
שמחה שאהבת 🙂
תודה אתי וחג שמח!
אם אין לי מיץ תפוזים אפשר להשתמש במשהו אחר?
היי לירון,
אפשר לשים חלב או מים.
חג שמח 🙂
האם ניתן בקמח מצה רגיל ?או שחיים שיהיה רשןם לעוגת?
היי הדס,
בעוגות ובפשטידות תמיד עדיף להשתמש בקמח מצות דק. הוא יותר עדין ולכן פחות מורגש בתוצאה הסופית אבל אם יש לך את הקמח מצה הרגיל זה גם בסדר 🙂
המתכון נראה מבטיח, אך עדיין איני יכולה להשתמש בכל הרכיבים. אפשר לוותר על אבקת האפייה? או משהו אחר לשים במקום? ומה אפשר לשים במקום קמח מצה לעוגות? זה שרויה ואנחנו לא משתמשים. אפשר קמח תפו”א רגיל או אבקת שקדים? ובמקום שמן קנולה אפשר לשים שמן אגוזים?
אשמח לתשובתך!
תודה, שושנה
הי שושנה,
אני חוששת שאם תוותרי על אבקת האפיה העוגה תצא דחוסה ולא אוורירית.
במקום קמח מצה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה אבל אני ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה ורק אח”כ להוסיף את שאר החומרים כדי שהעוגה תצא אוורירית.
לגבי שמן אגוזים, לא ניסיתי להשתמש בו אבל אם יש לך ניסיון אפיה עם השמן אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
העוגה יצא ממש מוצלח בכלל בלי טעם של פסח עשיתי מלמעלה קרם וניל ומעל גנש שוקולד אגוזים ממש מוצלח
הי שילת, נשמע מעולה! תודה שעדכנת אותנו וחג שמח 🙂
תודה רבה ישר כוח
מתכון כל כך פשוט וכל כך מוצלח וטעים.
הכפלתי כמויות ל 2תבניות אינגליש קייק.יצא נהדר
תודה על העדכון רוחה וחג שמח!
אם אין קמח תפוח אדמה , במה ניתן להמיר?
תודה ויום טוב 🙂
היי ליאל, קמח תפוח האדמה משפר את מרקם העוגה. אם אין, אני ממליצה להכין את עוגת השוקולד והקוקוס שהיא רכה וטעימה (אפשר לוותר על הקוקוס בתוך העוגה וגם על הציפוי קוקוס ולהכין במקום את הציפוי שבעוגה הזאת).
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
הקצפת הביצים והסוכר צריכה להיות במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה?
היי חלי, מומלץ אבל לא חובה. בעוגה הזאת מספיקה הקצפה קצרה יותר.
שלום רב, המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת? אם ארצה לאפות עוגה גדולה יותר האם להכפיל כמויות?
היי אילנית, הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ואין בעיה להכפיל כמויות אם את רוצה עוגה גדולה יותר.
עוגה מעולה, אני ממש שמחה שבחרתי להכין אותה. חג שמח!
אין לי שוקולית מה אפשר לשים במקום?
היי טלי, עם שוקולית זה הכי טעים אבל את יכולה לשים במקום קקאו ויותר סוכר, זאת אומרת במקום 1/3 כוס סוכר, תשימי 1/2 כוס סוכר.
חג שמח 🙂
אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקורנפלור?
היי אור, במקרה הזה לא מומלץ כי המרקם של הקמחים שונה. אם אין לך קמח תפו”א את יכולה להכין את עוגת השוקולד עם הקוקוס ואם את רוצה לוותר על ציפוי הקוקוס, את יכולה להכין במקום את ציפוי השוקולד גנאש של העוגה הזאת.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
קניתי במיוחד קמח תפוח אדמה (גם לעוגיות) והעוגה יצא מעולה! חג שמח
שלום,
ראשית, תודה על המתכונים המוצלחים.
שנית, שואלת האם אפשר להמיר את הקמח מצה בקמח תפו”א?
היי יעל, חג שמח 🙂
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא.