זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 עוגות אישיות
סוג: חלבי/פרווה
תבנית שקעים
מצרכים:
30 גרם חמאה/ מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר ללא גלוטן
2 כפות סוכר
1 ביצה
כפית שטוחה קמח אורז
כפית שטוחה קמח תפו”א
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 200 מעלות.
-ממיסים במיקרוגל את החמאה עם השוקולד ומערבבים לתערובת שוקולד חלקה.
-מערבבים קודם את הביצה, הסוכר והקמחים ולאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
–משמנים 2 שקעים של תבנית סיליקון ויוצקים לתוכם את הבלילה.
-אופים 7-8 דקות ומוציאים מהתנור (כשהעוגה נראת מוכנה מבחוץ אך נוזלית ורכה מבפנים). מגישים ואוכלים מיד.
*ניתן להגיש עם כדור גלידה.
ראו גם
- קינוח גבינה והשחר |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- סברינה כשרה לפסח
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
אפשר לשים 2 כפיות קורנפלור?
כן
אחת העוגות הכי פשוטות והכי טעימות
לאחר כמה פעמים שעשיתי , לטעם של משפחתנו הורדתי בחצי את כמות הסוכר , ואת אותה כמות עושה על 4 תבניות קפקייק כי זאת עוגה מרוכזת מאוד …
שידרוג שלי לשים בתחתית קוביות שוקולד לבן
האתר עם מתכונים מעולים , הסברים ברורים והבונוס שהוא מנוהל ע”י מישהי איכפתית שגם עונה תמיד וגם מאפשרת שידרוגים בהתאם למגבלות המבקש…
שאפו ענק לאפרת
היי דבורה,
שמחה ממש שאהבתם את המתכון ותודה לך על התגובה המפרגנת❤
מסכימה עם כל מילה🥰
כדאי לדעתי לתייג את המתכון הזה גם במתכונים כשרים לפסח
תודה על ההערה, הוספתי😊
אני ממליצה(רק למי שאוהב שוקולד…) להכין מראש מתכון כפול ואפילו משולש…
יצא לי אפילו יותר מגרה מהתמונה…(לדעתי…)
מתכון מושלם יצא טעים ברמותתתת וכולם חיסלו את זה הבעיה שהכמות נורא קטנה…(אני הכנתי בגודל יותר קטן אז יצא לי 6 במקום 2 אבל זה מתכון יחסית קטן)
הכמות כאן באמת יחסית קטנה בגלל שזה מצריך הרבה שוקולד…
שמחה שאהבתם😍
שלום אפרת, אני חייבת לציין שהאתר נהדר, המתכונים ברורים מאד והתשובות תמיד מוסיפות ידע וזה כיף גדול! שמתי לב שלעיתים יש שאלות מעצבנות ועדיין את עונה בצורה מכבדת ונעימה. כל הכבוד ממש!!!!!!
תודה לך על הפירגון אנונימית😊
היי.. רציתי לדעת באיזה קמח אפשר להשתמש במקום הקמח תפוח אדמה?
קמח רגיל או קמח ללא גלוטן כמו קונידטור, תמי או כרגיל.
היי, תודה על המתכונים המדהימים,
אני רוצה להכין את העוגה עם קמח רגיל וללא מרגרינה/חמאה, איך אני ממירה כמויות?
אשמח לתשובתך.
היי מירב,
אפשר לשים 2 כפיות קמח רגיל ו 3.5 כפות שמן.
האתר שלך פשוט מושלם ואני תמיד ממליצה לכל החברות 🙂 (וכמובן למשפחה)
תודה על המענה המהיר.
❤️
הי אפרת,
יש אפשרות להחליף את הקמח אורז?
והאם העוגה יוצאת אותו טעם כמו קמח רגיל?
תודה רבה!
אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קמח תפו”א.
כמעט ולא מרגישים את הקמח.
זאת העוגת שוקולד ללא גלוטן מצולמת לאחר שאפית בסיר פלא.
בהסבר ציינת תבנית שקעים. מאוד מבלבל לאלה שלומדים. קשה לשחק עם המתכון. לכן חשוב להביא את המתכון כפי שמצולם ולא לבלבל.
תודה
העוגה לא נעשתה בסיר פלא אלא בתבנית מאפינס. ראי את גודל הכפית לעומת גודל העוגה.
הי אפרת,
האם ניתן להכין בתבנית אחת גדולה? ובנוסף להגדיל כמויות?
אם אכן, ניתן להשתמש בתבנית גדולה( לא אישית) כמה זמן אפייה?
תודה וחג שמח!
היי זיוה, חג שמח 🙂
בגלל שזו עוגה שהיא נוזלית מבפנים אני לא חושבת שתבנית גדולה תתאים. עדיף להכין בתבניות אישיות.
אם אני רוצה להכין מראש שומרים אותה במקרר? צריך לאכול אותה חמה?
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.
עדיף לאפות אותה כמה שיותר סמוך להגשה. מגישים אותה חמה.
אם לא מסתדר, אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל כמה שניות לפני ההגשה.
אפשר להכין אותה עם קמח רגיל?אם כן מה הכמויות?תודה
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל.
היי אפשר להכין עם שוקולד חלב? אני לא כול כך אוהב שוקולד מריר
אני חושבת שכן.
היי אפשר לשים 2 כפיות קמח תפוחי אדמה?
כן ירדן, אפשר.
תודה רבה על המתכון המעולה ! אני וחברה שלי הכנו את זה אבל עם כף סוכר אחת פחות (אני בת 11 ואני עם צליאק )
כל הכבוד גליה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום וחג שמח!
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים ההנהדרים שאת חולקת אתנו. רוצה לנסות את זה בגרסת הפרווה. מאחר שהשימוש בחמאה הוא באמצעות המסתה אני מניחה שלא תהיה בעיה להחליפה בשמן במתכון זה (בטח יהיה קצת פחות טעים, אבל לא נורא. עדיף משימוש לא בריא במחמאה). מה את אומרת?
היי גיתה,
אני לא חושבת שתהיה בעיה להמיר בשמן (3-4 כפות שמן).
המשך יום נפלא וחג שמח!
האם חייבים לשים גם קמח אורז גם קמח תפוא? אי אפשר לשים רק אחד מהם?
וגם מה הכמויות ל10 יחידות? הסתבכתי…
היי שושה,
אם יש לך את שניהם אז עדיף. לא ניסיתי להכין רק עם סוג אחד של קמח אבל אם כבר אז עדיף קמח תפו”א.
הכמות במתכון מספיקה ל2 מנות אישיות לכן ל10 מנות יש להכפיל כמויות ב-5.
מכינה את המתכון הזה כמעט כל שבוע קינוח לליל שבת, תודה!
שמחה לשמוע מירי!
תודה על העדכון.
שבת שלום וחג שמח 🙂
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או נוטלה ?
הי גל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בשמן קוקוס.
עוגה מעולה וטעימה. תודה על מתכון מפנק!
בשמחה אלישבע ושבוע נפלא 🙂
העוגה יצאה דחוסה, וחונקת!!
היי לירון, זה לא מסוג עוגות השוקולד האווריריות. עוגה זאת היא אכן יותר דחוסה ומרוכזת מאחר והיא מבוססת בעיקר על שוקולד וזאת הסיבה שהיא קטנה ואישית. מתאימה בעיקר למי שאוהב שוקולד.