שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית עגולה חד פעמית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

1/2 כוס (100 ג’) סוכר

3/4 כוס (180 מ”ל) שמן

1.5 כוסות (360 מ”ל) מים חמים

1 כוס (135 ג’) קמח מצה לעוגות

1 שקית (10 ג’) אבקת אפיה

3/4 כוס (95 ג’) אבקת שוקולית

1/2 כוס (45 ג’) קוקוס טחון

קרם קוקוס:

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ”ל)

1 כף (12.5 ג’) סוכר

20 גרם חמאה/ נטורינה

2/3 כוס (60 ג’) קוקוס טחון

1/2 כפית תמצית וניל

 




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את קמח המצה, אבקת האפיה, אבקת השוקולית והקוקוס.

מקציפים (במיקסר) בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה (במשך כ-3 דקות). מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות (תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (תבנית עגולה 24).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת קרם קוקוס: מחממים במיקרוגל (או על הכיריים) שמנת/קצפת צמחית ומוציאים. מוסיפים סוכר וחמאה ומערבבים עד שהחמאה וסוכר נמסים. מוסיפים את הקוקוס ותמצית הוניל ומערבבים.

-כשהעוגה מוכנה, יוצקים את קרם הקוקוס על העוגה. מצננים לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה במקרר.

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח, עוגת שוקולד לפסח, עוגת שוקולד כשרה לפסח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שוקולד צ’יפס לפסחעוגיות שוקולד צ’יפס לפסח
עוגת שוקולד לפסח עוגת שוקולד לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שפרה (20:53 15.04.2023)

שבוע טוב ומבורך.
חייבת לציין … עוגה אליפות !!!!!
עשיתי אותה כמה פעמים במהלך הפסח והיא פשוט חוסלה תוך דקות .
תודה על עוד מתכון מנצח .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 16.04.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
ויוי (11:10 4.04.2023)

היי, שאלה: את הקצפת לציפוי לא עדיף להקציף? (שתהיה יציבה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 4.04.2023)

היי,
בגלל שהציפוי לא אמור להיות קרם אין צורך להקציף🙂

avatar
ויויאן (11:56 5.04.2023)

האם אפשרי אבל? (פוחדת שיהיה נוזלי מדי…לא שמה חמאה/מרגרינה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 5.04.2023)

אפשר. זה ישנה את המרקם של הציפוי (יהיה יותר קרמי ופחות כמו שכבת קוקוס).

avatar
ויויאן (13:39 5.04.2023)

תודה רבה רבה! חג שמח!

avatar
רחל (11:48 21.04.2022)

היי אפרת הכנתי את העוגה עכשיו אבל הקרם יצא נוזלי.. ככה זה אמור להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 21.04.2022)

היי,
הקרם לא אמור לצאת נוזלי ממש, האם מדדת את הקוקוס בכוס מדידה?
את יכולה להוסיף קוקוס לפי הצורך עד שהתערובת יותר סמיכה. לאחר קירור הקרם מתייצב.
חג שמח!

avatar
יעל (13:27 15.04.2022)

היי אפרת יקרה, אין לי חמאה…אפשר לוותר בקרם או לשים משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 15.04.2022)

היי,
החמאה מסמיכה את הציפוי. אם רוצים לוותר עליה אפשר להמיר את החמאה ב-3 כפות שמנת/קצפת צמחית (בנוסף לחצי כוס).
חג שמח!

avatar
אפרת א (09:35 14.04.2022)

הי אפרת אני תמיד לוקחת את המתכונים שלך את פשוט אלווווווווווופה.
רציתי לשאול אם אפשר לשים במקום מרגרינה שמן וכמה

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.04.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
החמאה/מחמאה מייצבים את קרם הקוקוס מאחר והם מתקשים לאחר קירור. אם יש לך מרגרינה או שמן קוקוס, אפשר לשים במקום.
אם לא, פשוט תכיני בלי ואם שכבת הקרם סמיכה מידי תוסיפי עוד 1-3 כפות שמנת מתוקה.

avatar
ענת (14:21 12.04.2022)

היי אפרת אפשרי במקום כוס הקמח מצה לעוגות לשים קמח תופח כשר לפסח? וכמובן לא להוסיף את האבקת אפיה שרשומה במתכון?
כמה משקל בגרם שווה כוס קמח תופח כשר לפסח?
אני יודעת שקמח תופח רגיל שווה 140 גרם – אבל הבנתי שההמרה לגרם שונה בפסח.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 12.04.2022)

היי ענת,
עדיף להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד שהוא עם קמח תופח לפסח, ולצפות בקרם הקוקוס שבמתכון הנוכחי.
בהצלחה!

avatar
ענת (17:10 12.04.2022)

תודה.אבל כמה שווה כוס קמח תופח כשר לפסח בגרם?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 12.04.2022)

ככל הידוע לי גם כוס קמח תמי אחת שווה 140 גרם.

avatar
מעיין (15:08 1.04.2021)

אפרת יקירה,
חייבת להגיד לך שכל מה שאני מכינה מהאתר שלך קוצר מחמאות. ואני מכינה המון!! אז תודה רבה רבה.
לא נתקלתי ששאלו וחשוב לי לדעת, אם מכינה בתבנית מלבנית חד פעמי סטנדרטי(לדעתי זה 31×22) מה הכמויות? כמו של ה26ולגבי ההקצפה,אין לי מקסר לפסח.. אפשר לטרוף חזק ומהר ידנית כמו לעוגות בחושות?או פחות מומלץ..?
מועדים לשמחה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 1.04.2021)

היי מעיין,
את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר ידנית בעזרת מטרפה/כף במשך כ-3 דקות בתנועות מהירות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואז להוסיף את שאר החומרים כרגיל.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית 22*31😊

avatar
מעיין (21:15 1.04.2021)

תודה רבה, אחזור לעדכן בלי נדר
😊😊

avatar
idit (17:39 26.03.2021)

אפרת יקרה שאלה לי, אם אין לי שוקולית מה אפשר במקום? יש לי רק קקאו
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 28.03.2021)

היי,
אפשר לשים שני שליש כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס ורבע לפחות.

avatar
אמונה נקש (22:11 24.03.2021)

אוואוווו יצא מ ה מ ם אפרת את אלופההההה
ממליצה בחוםםם

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 24.03.2021)

שמחה לשמוע:) חג שמח😊

avatar
דבורי (20:25 24.03.2021)

שלום אפרת .
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הקמח מצה לקמח תפוחי אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 24.03.2021)

היי דבורי,
חושבת שלא יצא מוצלח. אבל אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית אינגליש קייק – מאפינס שוקולד לפסח.

avatar
יעל (19:40 22.03.2021)

לא יודעת אם יש כזה דבר שוקולית פרווה.
רוצה להכין את העוגה לערב החג וחייב שזה יהיה פרווה.
אז אם אין כזה דבר שוקולית פרווה מה אפשר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 22.03.2021)

היי יעל,
כל השוקולית שאני מכירה הן פרווה:)

avatar
רבקה (08:23 15.03.2021)

האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 15.03.2021)

היי רבקה,
אפשר🙂

avatar
מיכל (16:03 30.12.2020)

היי אפרת
אם מכינים את העוגה לא בפסח, אפשר להשתמש בקמח רגיל/ קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 30.12.2020)

היי מיכל,
אפשר לשים כוס וחצי קמח לבן.

avatar
AYALA (15:29 14.04.2020)

היי אפרת
הכנתי את העוגה ויצא פצצה!!!!
כמו כל המתכונים שלך שמצליחים😊
שאלה ניסיתי להכין מוס מביצים מופרדות והקצף כנראה נשבר ולא הצליח יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם זה?
זה מורכב בגדול מ-6 ביצים הקצפתי בנפרד את החלבונים עם סוכר. וקקאו ושמן.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 15.04.2020)

סורי שאני משיבה באיחור.
אם זה עדיין רלוונטי אפשר להכין מזה עוגיות שוקולד ואגוזים.

avatar
איילת (20:25 13.04.2020)

עוגה מושלמת!!!במקום קמת מצה שמתי כוס קמח תופח לפסח..מעל הקרם קוקוס שפכתי שוקולד מומס.חג שמח🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🌺

avatar
טל (13:48 12.04.2020)

אפשר להכין עם(כמו) קמח תופח לפסח של אסם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:13 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אם יש לך קמח מצות רגיל או דק עדיף להשתמש בו.

avatar
הדס (10:55 10.04.2020)

שלום! אין לי קמח מצות, האם אפשר עם קמח תפו\”א?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 10.04.2020)

לא. אבל אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית אינגליש קייק – מאפינס שוקולד לפסח.

avatar
סיגל (10:27 9.04.2020)

עשיתי יצא מעולה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
טל (12:05 8.04.2020)

היי אפרת
האם ליצוק את הקרם קוקוס על העוגה כשהיא חמה או לחכות שהיא תתקרר קודם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 8.04.2020)

כן, כשהעוגה חמה.
חג שמח 🌺

avatar
עמליה (10:00 8.04.2020)

האם להוסיף את הקרם קוקוס כשהעוגה יוצאת מהתנור או לחכות שהעוגה תתקרר קצת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 8.04.2020)

כשהעוגה חמה.
חג שמח 🌺

avatar
לירז (14:36 7.04.2020)

יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום ? או בקמח מצב רגיל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 7.04.2020)

אפשר להכין עם קמח מצה רגיל.
חג שמח 🌺

avatar
נילי (09:55 7.04.2020)

מה זה קמח מצה לעוגות?אפשר קמח מצה רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 7.04.2020)

זה קמח מצה טחון דק יותר ואז המרקם יוצא פחות גרגירי.
אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל.

avatar
ברכה (14:02 6.04.2020)

אין לי אבקת אפיה כשרה לפסח ,אני יכולה לוותר עליה ?!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:53 6.04.2020)

זה ייצא דחוס בלי אבקת אפיה.

avatar
סיגל (23:25 4.04.2020)

היי
שמי סיגל נשואה ואמא לשלושה גברים
נשואה יותר מ25 שנה ומאז מבשלת ואופה לדעתי טוב.
מאז שהכרתי את האתר לפני כשנה גיליתי עולם אחר. ניסיתי אפיתי ובישלתי ממנו המון. וכמובן שלחתי תגובות ושאלות ואת תמיד היית שם.
למה אני כותבת את כל זה?
כי ראיתי אותך אצל זקי וראיתי אותך הפעם הראשונה וראיתי שאת יפה גם מבחוץ.
תמשיכי לתת עוד רגעים יפים עם המתכונים שלך.
תודה
סיגל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 5.04.2020)

תודה רבה סיגל יקרה ❤️
מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח והמון בריאות!

avatar
סיגל מוסייל (19:53 3.04.2020)

תודה רבה על תגובה מהירה
בנוסף עשיתי היום את הבצק שמרים מהאתר יצא אליפות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 4.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
סיגל (00:00 3.04.2020)

היי אפרת אפשר בעוגה לוותר על הקוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 3.04.2020)

כן אפשר. היא תצא קצת יותר נמוכה.

avatar
נעמי (22:25 27.04.2019)

פשוט מ ו ש ל ם😄😄😄
יצאה עוגה מדהימה וטעימה. תודה על המתכון.ועל כל המתכונים שתמיד תמיד מצליחים.ואף פעם לא מאכזבים. תודה והרבה הצלחה😊😊😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:39 27.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ❤️

avatar
יוליה (16:25 20.04.2019)

העוגה הייתה פשוט ואווו!!!עשיתי לה שינוי קטן😬
הפרדתי את הבלילה לשתי תבניות עגולות,את קרם הקוקוס מרחתי באמצע ולמעלה עשיתי גאנש שוקולד.לא נשאר פירור❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 20.04.2019)

רעיון מעולה 🙂
נראה ממש טוב 😍
תודה שחזרת לשתף!

avatar
דורית (16:06 18.04.2019)

אפרת המדהימה שיהיה חג שמח!
התלבטתי מאוד בין העוגה הזאת ובין העוגת שוקולד השניה שלך לליל הסדר. רוצה עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה לילדים. מתכננת להכין עם גנאש ולא עם הקוקוס כי לא אוהבים אצלנו. אציין שאין לי קמח תפוחי אדמה (שצריך לעוגה השניה)ואין לי זמן לקנות. ראיתי בתגובות שלך שהמלצת על העוגה הזאת למי שאין.אנא עזרי לי להכריע בין השתיים. כמו כן אם אני מכינה היום למחר עם גנאש שמכיל שמנת, האם לשמור במקרר או שזה בסדר בחוץ.
מקווה שתעני לי לפני החג😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 18.04.2019)

היי דורית,
תכיני את העוגה הזאת. אם יש לך תבנית בקוטר 22 אז עדיף אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה.
את יכולה לשמור את העוגה בחוץ עד מחר עם הגנאש (בימים חמים ובקיץ אני ממליצה להכניס למקרר אבל לא כל כך חם אז אין בעיה).
חג שמח 💗

avatar
דורית (11:31 23.04.2019)

אפרת המדהימה
חוזרת לשתף שהעוגה היתה מ ו ש ל מ ת!! כל כך אוורירית וטעימה שלא יאמן שהיא עשויה מקמח מצה. ביחד עם הגולאש המופלא שלך שתמיד קוצר מחמאות ומרק העוף שלך הוותיק והטוב (הוספתי גרונות להדגשת הטעם) היה מוששששש.
תודה לך ושיהיה לך חג נפלא.
את מתכונאית בחסד ועם זאת כה צנועה ונעימה ואיזה כיף שאת קיימת😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 23.04.2019)

תודה רבה דורית יקרה ❤️

avatar
ענבר (14:51 18.04.2019)

היי אפרת, האם לדעתך אני יכולה להפריד את העוגה ל-2 שכבות ולמרוח ביניהן את קרם הקוקוס? ובשכבה העליונה מעל כל העוגה גנאש שוקולד? תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 18.04.2019)

היי ענבר,
העוגות של פסח בדר”כ יוצאות במרקם מתפורר בגלל קמח המצה לכן נראה לי שעדיף לא לחתוך. אפשר לשים מעל גנאש שוקולד ולפזר קוקוס.
חג שמח 💗

avatar
ויקי (11:37 18.04.2019)

האם ניתן להמיר את קמח המצה לקמח תופח כשר לפסח ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 18.04.2019)

היי ויקי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם יש לך קמח מצות רגיל או דק עדיף להשתמש בו.
חג שמח 💗

avatar
מירי (09:57 18.04.2019)

נראה נהדר וגם התגובות מצויינות.שתי שאלות: 1. האם אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק? 2. אפשר לאפות היום ולהגיש מחר? עדיין יהיה טעים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 18.04.2019)

היי מירי,
1. אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
2. אפשר להכין יום לפני. לשמור מכוסה היטב.
חג שמח ❤️

avatar
נועה (14:49 16.04.2019)

האם ניתן להמיר בקמח תפוחי אדמה ובאיה עוגות שלך ניתן להמיר בקמח תפוח אדמה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 16.04.2019)

היי נועה,
במתכון הזה אני לא בטוחה אם כדאי אבל מחר אפרסם מתכון למאפינס שוקולד שאפשר להכין עם קמח תפוח אדמה (אפשר להכין כעוגה במקום מאפינס).
חג שמח 🙂

avatar
אילה (17:55 15.04.2019)

היי יקירה!
יש לי רק קמח תפוחי אדמה לפסח האם זה יעבוד? אם כן באיזה כמות??
אתר נפלא!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 15.04.2019)

היי אילה,
במתכון הזה אני לא יודעת איך זה ייצא אבל יש לי מתכון למאפינס שוקולד שעדיין לא פרסמתי שאפשר להכין אותו גם עם קמח תפו”א וכעוגה שלמה. שולחת לך למייל.

avatar
ננסי (13:05 9.04.2019)

היי 🙂
בעוגה האם אפשר קקאו במקום שוקולית?
ובקרם אם אשמיט את החמאה זה יעבוד?
בתודה וחג שמח ❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 9.04.2019)

היי ננסי,
יותר טעים עם שוקולית אבל אפשר להשתמש גם בקקאו ולשים שני שליש כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס ורבע לפחות. (אפשר גם לשלב חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית ואז זה יוצא יותר טעים).
החמאה בעצם מסמיכה את הציפוי. אם רוצים לוותר עליה אפשר להמיר את החמאה ב-3 כפות שמנת/קצפת צמחית (בנוסף לחצי כוס).
חג שמח 💕

avatar
שרה (23:09 2.04.2019)

הי אפרת.. המתכון נראה סוף הדרך רק רציתי לדעת בבקשה כמה זה 2/3 כוס קוקוס בגרם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 3.04.2019)

60 גרם.
יום מקסים 🌷

avatar
שרי נוי (10:12 6.04.2018)

תודה על המתכון הנפלא, הכנתי אותה לחג השני , האורחים התלהבו מהמראה ומהטעם הנימוח (אני הוספתי מעל הקרם קוקוס, גנאש שוקולד, זה משדרג את העוגה).
החלטתי לאמץ את העוגה גם בימים רגילים , פשוט אחליף את הקמח מצה בקמח רגיל.
תודה תודה תודה (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 6.04.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שרי וחג שמח!

avatar
שרי נוי (12:11 7.04.2018)

צילמתי את העוגה, פרוסה ממנה כי זה מה שנשאר, טרפו הכל, שוב תודה, טעימה מאוד (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 7.04.2018)

נראה מעולה!!
תודה שרי 🙂

avatar
גיל (10:26 12.05.2018)

הקרם שוקולד שהוספת בתמונה נראה מוצלח מאוד וסמיך. מה המתכון בשבילו?? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 12.05.2018)

היי גיל,
היא הוסיפה גנאש שוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה.

avatar
לימור (04:03 6.04.2018)

הי,
אפיתי את העוגה פעמיים מתחילת החג והיא קצרה הרבה מחמאות!!
פעם אחת עפי המתכון המקורי ופעם אחת שיניתי את הקרם לגנאש שוקולד ומעליו פיזרתי קוקוס. בשתי הווריאציות יצא נהדר.
תודה רבה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 6.04.2018)

מעולה!
תודה לימור וחג שמח 🙂

avatar
שרה (15:17 5.04.2018)

מבקשת להודות לך על המתכון הנפלא. אין לי הצלחה באפיה, בזכותך הצלחתי!!! תודה רבה !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 5.04.2018)

נראה מעולה!
תודה שרה וחג שמח 🙂

avatar
דינה (14:04 5.04.2018)

אפשר להוסיף ציפוי שוקולד מעל הקוקוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 5.04.2018)

כן אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
שלומית (23:34 4.04.2018)

יצאה לי עוגה פצצה!!!! 👌

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:46 4.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית

avatar
סימה (22:00 4.04.2018)

הייהייהי אפשר לאפות בסיר פלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 4.04.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
שרה (18:17 4.04.2018)

יש לי מיכל שמנת של 250מ״ל. מזה לקחת חצי? ( זה המיכל הקטן של השמנת)? בדרך לאפות את העוגה😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 4.04.2018)

כן, חצי ממנו.

avatar
שרה (21:39 4.04.2018)

תודה רבה ותבורכי💐

avatar
ליאת (19:27 3.04.2018)

עוגה מהמממת וטעימה מאוד תודה לך על מתכון מוצלח מאוד 🤗

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 3.04.2018)

תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לאהה (22:40 4.04.2018)

מספיק 2 ביצים זה לא קצת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 4.04.2018)

אם אלה ביצים קטנות (S או M) שימי 3.

avatar
ליבנה (08:35 2.04.2018)

חייבת לומר שהעוגה מדהימה, אוורירית, טעימה בטירוף ומאוד קלה להכנה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 2.04.2018)

תודה ליבנה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לימור (08:49 1.04.2018)

הי, באחת התגובות כתבת שאפשר לשים 3 ביצים (במקום 2 במתכון המקורי), אך לא התייחסת לשאר המרכיבים.
האם זה אומר שהכמויות נשארות אותו דבר ואין צורך להגדילן?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 1.04.2018)

היי לימור,
אין צורך להגדיל את יתר הכמויות, רק את כמות הביצים.

avatar
שולה (15:32 31.03.2018)

הייתי סקפטית לגבי עוגה טעימה לפסח והופתעתי בענק! העוגה מצויינת, עסיסית ומתוקה במידה.
החלפתי את השמנת הצמחית בקרם קוקוס ויצא נהדר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 31.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
הודיה (13:20 30.03.2018)

היי, אם אני רוצה להכין תבנית אחת?
מה הכמויות?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 30.03.2018)

תכיני מחצית כמויות אינגליש קייק:
2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
חצי כוס קמח מצה לעוגות
כפית מלאה אבקת אפיה
1/3 כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס קוקוס טחון
לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
חג שמח 🙂

avatar
עומר (17:59 29.03.2018)

היי אפשר במקום קמח מצה. שקדים טחונים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 29.03.2018)

לא חושבת שזה מתאים. אפשר להכין את עוגת השוקולד והשקדים ומעל לשים ציפוי קוקוס.
חג שמח 🙂

avatar
מירי סיטבון (17:20 28.03.2018)

היי. האם זה בסדר שהבלילה נוזלית ? ושאלה נוספת, האם אפשר במקום קמח מצה קמח תפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 28.03.2018)

אם הכנת לפי המתכון אז זה בסדר. לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קמח תפו”א.
חג שמח 🙂

avatar
לינדה (14:06 27.03.2018)

קודם כל תודה על כל המתכונים הפשוט נפלאים.
האתר שלך מככב אצלי קבוע במטבח.
אני הולכת להכין את העוגה לערב פסח, יש שני סוגים של קמחים בסופר, באיזה מהם להשתמש? יש קמח מצה רגיל שיש בו רק קמח מצה ומים ויש גם קמח תופח לפסח של אסם.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 27.03.2018)

היי לינדה,
הכוונה לקמח מצה רגיל. ואם את מוצאת “קמח מצה לעוגות” עוד יותר טוב.
חג שמח! 🙂

avatar
לימור (03:34 27.03.2018)

הי,
אני רוצה להכין את העוגה לערב פסח ואין לי בעיה שלא תהיה פרווה.
האם ישדרג את הטעם אם אחליף את המים בנוזל אחר, כמו חלב למשל?
או שעדיף להישאר עם המים והם לא רק בגלל הפרווה…?
תודה וחג שמח 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 27.03.2018)

היי לימור,
זה יוצא טעים עם המים. לא יהיה הרבה הבדל אם תשתמשי בחלב. בקרם הקוקוס את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה וחמאה.
חג שמח 🙂

avatar
לימור (02:35 28.03.2018)

תודה רבה על המענה המהיר.
אשתף איך יצא לי…
מקווה שטעים כמו לכולם 😊

avatar
מלכה (14:20 22.03.2018)

שלום אפרת יקרה,
הכנתי את העוגה הטעימה שלך אבל לא היה לי שוקלות אז שמתי קקאו ובמקום הסוכר שמתי סירופ מייפל (מטעמי בריאות) שמתי מעט סוכר רק להקצפה.
הבלילה היתה טעימה והיה לי כוס יוגורט טבעי שרציתי להתפטר ממנו לפני פסח אז הוספתי את זה לעוגה… כשהעוגה יצאה מהתנור היתה מאוד רכה וטעם לא מי יודע מה אז הצטערתי שהוספתי את היוגורט אבל את הנעשה אין להשיב אז הכנסתי למקרר… למחרת בבוקר החלטתי לקחת חתיכה כדי להתפטר מהעוגה והנה חסדי השם, הופתעתי לטובה כי אחרי לילה במקרר היא יצאה טעימה להפליא!!! ממש מעולה!! מתגברת על עצמי לא לקחת עוד חתיכה… 😉
תודה על עוד מתכון נהדר!
שבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 22.03.2018)

אני שמחה שיצא טעים עם כל האלתורים 🙂
תודה מלכה ושבת שלום!

avatar
דנה (21:26 10.08.2017)

שלום 🙂 העוגה נראית טעימה מאוד! ורציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח לקמח רגיל , ואת השמנת מתוקה בקרם קוקוס? תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:26 10.08.2017)

היי דנה,
אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח לבן.
אפשר לשים קרם קוקוס במקום השמנת המתוקה.
שבת שלום 🙂

avatar
רינת (23:47 15.04.2017)

אם אני ממירה שוקולית בקקאו גם לשים 3/4 כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 16.04.2017)

היי רינת,
אני לא בטוחה אם במקרה הזה כדאי להמיר את השוקולית לקקאו כי מדובר בכמות גדולה ויכול להיות שהעוגה תצא קצת מרה או חזקה בטעם של הקקאו. בכל אופן אם את מחליטה לשים, שימי 2/3 כוס קקאו והגדילי את כמות הסוכר לכוס ורבע לפחות.

avatar
אוריתה (11:58 30.03.2018)

הי אפרת, האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר מומס? אין לי שוקולית וקקאו כרגע וזה ערב החג…תודה רבה! חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 30.03.2018)

היי אוריתה,
מאחר ואבקת השוקולית משמשת גם במקום קמח אני לא בטוחה שזה יתאים בעוגה הזאת. אולי את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולהפחית מכמות המים כרבע כוס ולהכין בתבנית קצת קטנה יותר.
חג שמח 🙂

avatar
רינת (23:39 15.04.2017)

איזו תשובה מהירה! תודה!

avatar
רינת (23:22 15.04.2017)

היי אפרת, יש לי רק מקצף ידני לפסח, אפשרי להשתמש בו? העוגה תצא אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 15.04.2017)

היי רינת,
זה בסדר, את יכולה להשתמש בזה ועדיין העוגה תצא טעימה 🙂

avatar
שיר (16:48 14.04.2017)

היי.אשמח בבקשה שתרשמי לי מתכונים לפסח של עוגות ללא קמח מצה מכל סוג, יש לי רק קמח תפוא’ ובלי שמנות למיניהם וקרמים…יש לך משו?אני ממש אודה לך.
שבת שלום
*אגב גם אינלי שוקולית.

avatar
שיר (16:50 14.04.2017)

או חמאה מרגרינה וכאלה- גם לא
תודב רבה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 14.04.2017)

היי שיר,
בראוניז ללא גלוטן
עוגת פרג ושוקולד (אפשר לשים 2 כפות קמח תפו”א במקום)
עוגת תפוזים מקמח שקדים
שבת שלום 🙂

avatar
רעות בן זקן (12:40 14.04.2017)

היי,
אני רוצה להכין את הקרם קוקוס לעוגה ואין לי חמאה או מחמאה.
מה אפשר לשים במקום??
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 14.04.2017)

היי רעות,
החמאה/מחמאה מייצבים את קרם הקוקוס מאחר והם מתקשים לאחר קירור. אם יש לך מרגרינה או שמן קוקוס, אפשר לשים במקום.
אם לא, פשוט תכיני בלי ואם שכבת הקרם סמיכה מידי תוסיפי עוד 1-3 כפות שמנת מתוקה.
חג שמח ושבת שלום 🙂

avatar
רינה (23:02 4.04.2018)

אני עכשיו מנסה כי אני חשבתי להמיר בשמן וזה רעיון ממש טוב!!!
האתר שלך פשוט מושלם הוא מככב במטבח שלי!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:47 4.04.2018)

תודה רינה 🙂

avatar
מיכל (17:04 10.04.2017)

אם אני רוצה רק תבנית אינגליש קייק אחת אז מבחינת כמויות ואיך מבחינת הציפוי גנאש מעל במקום הקרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 10.04.2017)

היי מיכל,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
חצי כוס קמח מצה לעוגות
כפית מלאה אבקת אפיה
1/3 כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס קוקוס טחון
לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

avatar
ענת (15:31 4.04.2017)

שלום, ותודה על המתכון!
קרם הקוקוס ממש לא יצא לי כמו בתמונה … נראה שהוא “נשבר”, צבעו צהבהב, ואין לו נפח כלל, הוא שטוח … מה יכולה להיות הסיבה?
אגב, גם העוגה עצמה יצאה לי נמוכה (2 ס”מ) … (אפיתי בתבנית 24)
כמו כן, המרקם של פנים העוגה נראה כמו של עוגה שלא נאפתה די, למרות שהחלק התחתון והחלק העליון אפויים. האם כך היא אמורה לצאת?
ועוד דבר … היא לא מספיק מתוקה לטעמי. יש בעיה להוסיף סוכר מעבר לרשום במתכון?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 4.04.2017)

היי ענת,
העוגה לא אמורה להיות כל כך נמוכה. בטוח זאת תבנית 24 ולא 26? הקצפת את הביצים עם הסוכר כ-3 דקות?
המרקם צריך להיות אפוי לגמרי. כנראה שהעוגה לא נאפתה עד הסוף. כמה זמן היא היתה בתנור? בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?
אין בעיה להוסיף עוד סוכר.
לגבי הצבע הצהבהב של קרם הקוקוס, יכול להיות שחיממת יותר מידי את השמנת? כעקרון יש לחמם אותה עד כמה דקות עד שהיא חמה אבל לא רותחת. הקרם אמור להיות שטוח אך אוורירי. מאחר ולא מקציפים את השמנת לא אמור להיות לו נפח יותר מידי.

avatar
נגה (13:10 2.04.2017)

שלום! קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים שאתה מעלה!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר את השמנת או הקצפת צמחית – בגבינה לבנה או ביוגורט?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 2.04.2017)

היי נגה,
לדעתי כדאי להשאר עם הקצפת הצמחית מאחר וזה יוצא טעים יותר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אביה דוד (13:26 5.05.2016)

היי!!
הכנתי את העוגה בפסח! ויצא להיטטט!!.. בא לי עוד ממנה.. (בהיריון..)
לא נשאר לי קמח מצה או קמח מצה לעוגות.. אפשר להמיר בקמח אחר?? וזה עדין יצא באותו מרקם??
תודה רבה!!
אוהבת את האתר שלך וממליצה לכולם!!!! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 5.05.2016)

היי אביה,
אני שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת ותודה על ההמלצות! 🙂
את יכולה להכין את עוגת השוקולית הרגילה. היא עשויה מקמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה) ועליה להכין את ציפוי קרם הקוקוס במתכון הזה. זה לא ייצא ממש אותו דבר כי לקמח המצה יש מרקם אחר אבל זה ייצא טעים.

avatar
שרון (13:26 30.04.2016)

אפרת המקסימה,הכנתי ב2 אינגליש קייק עם ציפוי שוקולד פשוט ופיזרתי מעט קוקוס מעליהן.העוגות יצאו נימוחות וטעימות כל כך!קיבלתי קומפלימנטים רבים,כולל מהבן הקטן בן ה3.5 של בת דודתי שחיסל 2 פרוסות במכה.תודה רבה על הסבלנות הרבה לכל שאלותיי ושיהיה שבוע מקסים לכולם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 30.04.2016)

תודה יקירה, אני ממש שמחה לשמוע! 🙂

avatar
שיר (15:20 28.04.2016)

כוס הכוונה לכוס חד פעמית עבה או דקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 28.04.2016)

היי שיר,
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית (זאת עם הידית) בנפח של 240 מ”ל.
חג שמח!

avatar
שרון (12:55 28.04.2016)

אפרת כמה שמן ומים צריך לציפוי שוקולד פשוט ל2 אינגליש קייק והאם המים צריכים להיות רותחים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 28.04.2016)

היי שרון,
100 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 4 כפות מים רותחים.

avatar
שיר (11:30 28.04.2016)

הי אפשר לעשות עוגה זו בלי קוקוס כאילו עוגת שוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 28.04.2016)

כן שיר, אפשר.
במקום ציפוי קרם הקוקוס אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל.
חג שמח 🙂

avatar
יעל (10:47 28.04.2016)

יצא ממש טעים

avatar
יעל (10:46 28.04.2016)

הכנתי תעוגה ממש טעים אפשר להכין עם קמח מצה רגיל יצא פיצוץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 28.04.2016)

שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

avatar
שש (07:44 28.04.2016)

עושה 2 אינגליש קייק יש לי ביצים L רוצה שיצאו גבוהות כדאי לשים 3?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 28.04.2016)

כן, אפשר לשים 3 ביצים (הביצים מעניקות נפח לעוגה).
חג שמח 🙂

avatar
לימור (03:04 1.04.2018)

האם צריך להגדיל כמויות אם שמים 3 ביצים במקום 2 ?
ואם כן, תוכלי לרשום לי מה וכמה.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 1.04.2018)

היי לימור,
אין צורך להגדיל את יתר הכמויות.

avatar
אורית (20:49 27.04.2016)

שלום רב,
מתכננת להכין את העוגה למחר בערב וממש מצפה כבר לטעום אותה!
שאלה לגבי ציפוי הקוקוס – עד לאיזה שלב עליי לחמם את השמנת – האם עד להרתחה? אם לא, איך אדע שחוממה מספיק להכנת הקרם?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:16 27.04.2016)

היי אורית,
אין צורך להביא את השמנת לרתיחה, רק לחמם אותה קצת כדי שהחמאה והסוכר יימסו (אם זה במיקרוגל מספיק 15-20 שניות).
חג שמח!

avatar
שווק דוד (15:24 27.04.2016)

עוגה מדהימה קלה להכנה ונטרפת . תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:53 27.04.2016)

תודה דוד, שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
חג שמח

avatar
תהילה (13:07 26.04.2016)

היי..רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקוקוס באגוזים..תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 26.04.2016)

היי תהילה,
בתוך התערובת עצמה אין בעיה להמיר באגוזים קצוצים. בקרם עצמו זה פחות מתאים אבל אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל ומעליו לפזר אגוזים קצוצים.
חג שמח 🙂

avatar
לירון (09:52 25.04.2016)

היי 🙂
אני רוצה להכין את העוגה יום לפני ההגשה ויש לי נסיעה לצפון בערך כשעתיים נסיעה
האם אני יכולה לשמור את העוגה במקפיא עד שאצא לדרך ?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:21 25.04.2016)

היי לירון,
אין צורך להכניס את העוגה למקפיא (אין בה קצפת או קרם מוס), מספיק לשמור אותה במקרר עד שתצאי לדרך וכשתגיעי תכניסי אותו למקרר אם יש לך אפשרות.
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
ורד (22:19 23.04.2016)

העוגה יצאה נהדר וקיבלה המון מחמאות.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:32 24.04.2016)

תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אילנית (18:06 21.04.2016)

אפרת היקרה,
גם אני לא הצלחתי למצוא קמח מצה לעוגות. האם העוגה תצליח בוודאות גם עם קמח מצה רגיל ? אני ממש פוחדת ליפול …
תודה מראש על המענה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 21.04.2016)

היי אילנית,
העוגה תצליח ותהיה טעימה גם עם קמח מצות רגיל, ההבדל הוא שהמרקם שלה יהיה קצת “גרגירי”.
אגב, בימים האחרונים אני מוצאת את זה יותר על המדפים בסופרים כאשר לפני זה היה יותר קשה למצוא.
חג שמח 🙂

avatar
ליאת (10:30 21.04.2016)

הכוונה שעל העוגה יש הרבה סדקים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 21.04.2016)

זה יכול לקרות לפעמים וזה בסדר 🙂

avatar
לידר (11:48 22.04.2016)

להקציף רק את הלבן או את כל הביצה
לא הבנתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 22.04.2016)

את הביצים בשלמותם. אין צורך להפריד חלמון וחלבון.

avatar
ליאת (10:07 21.04.2016)

עשיתי עכשיו את העוגה והעוגה יצאה עם קרעים בדפנות… זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 21.04.2016)

היי ליאת,
מה הכוונה קרעים בדפנות? שהעוגה התנתקה מהדפנות?
בכל מקרה, זה לא משהו שאמור לפגום בטעם.

avatar
ליאת (07:55 21.04.2016)

אני רוצה להכין עוגת פרווה אז מה לשים במקןם חמאה

avatar
ליאת (07:24 21.04.2016)

אני עושה את העוגה פרווה מה אני יכולה לשים במקום חמאה בתבנית של 27?
והכמיות זהות לזו של ה 26 שרשמת…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:04 21.04.2016)

היי ליאת,
אפשרות עדיפה במקום חמאה היא לשים מחמאה או מרגרינה (הן מייצבות ומסמיכות את הציפוי). אפשרות נוספת היא לוותר ולשים 3 כפות נוספות של קצפת צמחית במקום (זאת אומרת שסה”כ לציפוי – חצי כוס + 3 כפות).
לגבי התבנית, באחת התגובות ציינתי כמויות לתבנית 26. לדעתי בתבנית 27 העוגה תצא קצת נמוכה לכן אני ממליצה להכין ב26.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (21:14 20.04.2016)

אפרת,
לא מצאתי בסופר קמח מצה לעוגות, אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל?
נתקלתי בקמח תופח כשר לפסח זה יכול להתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 20.04.2016)

היי ענת,
מבחינת מרקם וטעם עדיף להשתמש בקמח מצות רגיל מאשר בקמח התופח.

avatar
ענת (13:57 20.04.2016)

קניתי שמנת ריצ’, אפשר להשתמש בזה לקרם קוקוס במקום מה הקצפת הצימחית/מתוקה?

מחכה בכיליון עיניים להכין את המתכונים שלך לפסח,
אני נהנית לבשל בזכות המתכונים שלך. בכל הזדמנות אני מודה לך!
חג שמח, כשר והכי חשוב טעים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 20.04.2016)

כן בטח, שימי חצי מיכל ריץ’ במקום השמנת/קצפת צמחית.
ושוב תודה רבה! תמיד כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

avatar
אלייה (19:44 19.04.2016)

האם אפשר קקאו במקום שוקולת ושמן במקום חמאה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 19.04.2016)

היי אלייה,
יותר טעים עם שוקולית אבל אפשר להשתמש גם בקקאו ואם כן יש להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת (אפשר גם לשלב חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית ואז זה יוצא יותר טעים).
החמאה בעצם מסמיכה את הציפוי. אם רוצים לוותר עליה אפשר להמיר את החמאה ב-3 כפות שמנת/קצפת צמחית (בנוסף לחצי כוס).
חג שמח 🙂

avatar
שרון (12:01 18.04.2016)

תודה אפרת!מה כדאי לשים מעל ציפוי השוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 18.04.2016)

נראה לי שמספיק לפזר מעל הציפוי קצת קוקוס.

avatar
לידר (11:45 22.04.2016)

תגידי שכתוב להקציף את הביצים זה אומר רק את הלבן או כל הביצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 22.04.2016)

את כל הביצים יחד (חלמון וחלבון).
חג שמח!

avatar
שיר (10:07 18.04.2016)

שלום, אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית הסטנדרטית הכמויות שונות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 18.04.2016)

היי שיר,
את יכולה להכין בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24 או ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
חג שמח 🙂

avatar
שרון (20:46 17.04.2016)

תודה לשמור במקרר אחרי צינון?לילה טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 17.04.2016)

את לא חייבת לשמור במקרר אם את לא מכינה את ציפוי הקוקוס עם השמנת. את יכולה לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ.

avatar
שרון (20:18 17.04.2016)

תודה רבה!העוגה תצא גבוהה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 17.04.2016)

כן, היא אמורה לצאת גבוהה. בכל אופן, ממליצה לך להקציף את הביצים עם הסוכר 2-3 דקות כדי לתת נפח לעוגה.

avatar
שרון (19:38 17.04.2016)

הי אפרת רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אבל עם ציפוי שוקולד פשוט מה הכמויות והאם אפשר להכין עם שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 17.04.2016)

היי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
חצי כוס קמח מצה לעוגות
כפית מלאה אבקת אפיה
1/3 כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס קוקוס טחון
לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.

avatar
שרון (15:00 27.04.2016)

אפרת מכינה בסוף ציפוי שוקולד פשוט עם שמן ל2 אינגליש קייק מה הכמויות?לצקת על העוגה ישר כשיוצאת מהתנור וצריך לצנן את הציפוי לפני?

avatar
שרון (15:02 27.04.2016)

שכחתי לשאול לכמה ימים העוגה טובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 27.04.2016)

היי שרון,
הכמויות ל2 תבניות אינגליש קייק הן הכמויות במתכון.
וכן, את הציפוי מומלץ לצקת על העוגה בעודה חמה.
העוגה נשמרת 3-4 ימים מחוץ למקרר עטופה בניילון נצמד.

avatar
שרון (17:07 27.04.2016)

לצקת את הציפוי כשהוא חם?לקשט עם קוקוס רק אחרי שהעוגה מצטננת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 27.04.2016)

כן, עדיף לצקת את הציפוי כשהוא עוד חם ולפזר קוקוס אחרי 7-10 דקות (כשהציפוי חמים אבל לא חם מאוד), כי כשהציפוי מתקרר לגמרי הקוקוס כבר לא נדבק אליו.

avatar
שרון (09:29 22.03.2016)

תודה רבה!נערכת כבר עם מתכונים לפסח. יום מקסים גם לך!

avatar
שרון (08:30 22.03.2016)

שכחתי לציין שאני רוצה שתצא גבוהה בתבנית 26

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 22.03.2016)

בוקר טוב,
כמויות לתבנית 26:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן + 4 כפות
2+1/4 כוסות מים חמים
1.5 כוסות קמח מצה לעוגות
שקית אבקת אפיה + כפית מלאה
כוס אבקת שוקולית + כף גדושה
3/4 כוס קוקוס טחון
קרם קוקוס:
3/4 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
כף וחצי סוכר
30 גרם חמאה/מחמאה
כוס קוקוס טחון
כפית תמצית וניל
יום מקסים 🙂

avatar
שרון (08:12 22.03.2016)

הי אפרת מה כמות המרכיבים לתבנית 26?

avatar
הדסה (11:20 30.07.2015)

הי! רציתי לשאול, במקום אחד כתוב לעשות בתבנית של 24 ובמקום אחר במתכון כתוב בתבנית של 26, מה יותר נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 30.07.2015)

היי הדסה,
צודקת, הטעות תוקנה 🙂 הנכון הוא תבנית 24.
יום נפלא!

avatar
ענבל (14:16 18.05.2015)

שלום רב
החלפתי את הקמח לקמח רגיל כוס ורבע והעיסה יצאה נוזלית. העיסה אמורה להיות נוזלית?אם לא מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 18.05.2015)

אם הוספת כוס ורבע קמח זה בסדר. תכניסי לתנור במהרה אחרת חומרי ההתפחה ששמת בעוגה יפגעו והעוגה לא תתפח.

avatar
ענבל (14:08 18.05.2015)

שלום רב
התערובת אמורה להיות נוזלית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 18.05.2015)

כן ענבל, זה בסדר 🙂

avatar
שרון (17:42 11.04.2015)

חגגנו היום יום הולדת לאחותי וקיבלתי מחמאות רבות מכולם. אחותי שהיא אנינת טעם ידועה אצלנו נהנתה מאוד מהעוגה המדהימה הזאת. זאת פעם ראשונה שעוגה כשרה לפסח יוצאת טוב כל כך מבלי שקמח המצות מהווה חיסרון במרקם ובטעם. תודה רבה על המתכון המעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 11.04.2015)

היי שרון,
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע טוב!

avatar
מזלי (19:04 9.04.2015)

עוגה מעולה!!!!!! סוף סוף מתכון מצויין לעוגה כשרה לפסח, וקלה קלה להכנה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 9.04.2015)

תודה! שמחה שאהבת וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 9.04.2015)

כן, מומלץ עם שמן.

avatar
שרון (17:26 9.04.2015)

שלום,שאלה אחרונה: צריך לשמן את התבנית (קניתי מקרטון שמיועדת לאפייה) לפני?בשמן או חמאה?

avatar
שרון (15:13 9.04.2015)

תודה רבה וחג שמח!

avatar
שרון (14:36 9.04.2015)

ואם אני רוצה להכין רק בתבנית אחת בקוטר 22, האם יש שינוי בכמויות החומרים לעוגה ובזמן האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 9.04.2015)

היי שרון,
אם את רוצה להכין בתבנית אחת את צריכה להכין מחצית מהכמות: 1 ביצה, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, 3/4 כוס מים חמים, חצי כוס קמח מצות דק, כפית גדושה אבקת אפיה, שליש כוס שקולית, רבע כוס קוקוס.
לקרם הקוקוס: רבע כוס שמנת, חצי כף סוכר, 10 גרם חמאה, שליש כוס קוקוס, 2-3 טיפות תמצית וניל.
170 מעלות, בסביבות 30-40 דקות אפיה.

avatar
שרון (12:35 9.04.2015)

הי בתבנית 22 ס”מ שיש לי כמה זמן אפייה צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 9.04.2015)

היי שרון,
אני מאמינה שהכמות תספיק לך ל-2 תבניות בקוטר 22.
בסביבות 40 דקות אפיה.
חג שמח 🙂

avatar
ליטל (10:40 9.04.2015)

היי,
אין לי קמח מצות לעוגה.
אם אני מנפה את הקמח מצות הרגיל כמה פעמים, זה שווה ערך לקמח מצות לעוגה?
מה הכמות שאני צריכה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 9.04.2015)

היי ליטל,
רק אם את טוחנת את הקמח ליותר דק אז מתקבל קמח מצות לעוגות (לא קשור לניפוי).
אבל לא נורא אם אין לך, את יכולה להכין גם מקמח מצות רגיל (אותה כמות).
חג שמח 🙂

avatar
אורלי (00:16 9.04.2015)

אחרי חיפוש ארוך אחר מתכון לעוגה שכולה אפויה הגעתי לכאן .
הניסיון הראשון היה בהחלט מוצלח וטעים אך בניסיון השני (אחרי 3 ימים) הימרתי והחלפתי את המים בחלב, וחלק מהשוקולית הוחלף בקקאו הימור שלטעמינו השתלם ועל כן המתכון נישמר כדי שנוכל להכין אותו שוב כשרק נרצה 🙂
תודה רבה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 9.04.2015)

היי אורלי,
נשמע מצוין!
תודה על השיתוף וחג שמח 🙂

avatar
שרון (20:29 8.04.2015)

הי תבנית חד פעמית מקרטון שמיועדת לאפייה בקוטר 22 ס”מ תתאים פה?מצאתי רק קמח מצות רגיל,זה יתאים? אני מכינה את העוגה ליום הולדת של אחותי וחשוב לי מאוד שתצא טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 8.04.2015)

היי שרון,
אפשר להשתמש גם בקמח מצות רגיל ותבנית בקוטר 22 תתאים. מקסימום אם תשאר לך בלילה תוכלי לצקת אותה לתבנית מאפינס קטנה.
שיהיה מזל טוב 🙂

avatar
מריאנה (11:46 8.04.2015)

הי אורטל, חג שמח!
אין לי שמנת להקצפה/צמחית :-/ מה אפשר לשים במקום שיתאים לעוגה? יש לי פודינג וניל אם זה עוזר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 8.04.2015)

היי מריאנה,
אפשר להמיר את השמנת בקרם או חלב קוקוס ואם אין לך אז חלב רגיל או חלב סויה.

avatar
נועה (00:44 5.04.2015)

אפשר להכין בלי ציפוי הקוקוס? עם קרם רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 5.04.2015)

כן בטח נועה 🙂

avatar
טניה (17:37 4.04.2015)

טעים. מאוד …תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 4.04.2015)

שמחה לשמוע!
חג שמח טניה 🙂

avatar
אורטל (12:15 4.04.2015)

היי,

הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש ממש טעימה! הבעיה היחידה היתה שכשחתכתי לפרוסות היא ממש התפוררה ולא הצלחנו להרים אותה אפילו מהתבנית. מה יכולה להיות הבעיה? השתמשתי בקמ מצות רגיל ולא מיוחד לעוגה.. אולי זאת הבעיה?
תודה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:15 4.04.2015)

היי אורטל,
זה יכול להיות בגלל קמח המצות הרגיל כי הוא יותר גרגירי ולכן פחות “תופס”. סיבה נוספת יכולה להיות שימוש בביצים קטנות (כי הביצים תפקידם ל”קשור” את החומרים בעוגה).
הכי חשוב שיצא טעים 😉
חג שמח!

avatar
רדה (13:55 2.04.2015)

היי,

קודם כל אני רוצה להגיד שהאתר הזה נהדר! כל מתכון שהכנתי יצא מדהים 🙂
יש לי בעיה קטנה,המיקסר שלי התקלקל ואני ממש רוצה להכין את העוגה לפסח, עד כמה זה נורא שאני אערבב ביד?

תודה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 2.04.2015)

היי רדה,
אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
הקצפת הביצים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה מעניקה נפח לעוגה ותורמת לאווריריות שלה (במיוחד אם מכינים עוגה מקמח מצה שגורם לעוגה להיות יותר “כבדה”). את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר ידנית בעזרת מטרפה/כף במשך כ-3 דקות בתנועות מהירות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואז להוסיף את שאר החומרים כרגיל.
חג שמח! 🙂

avatar
רדה (19:06 2.04.2015)

תודה על התשובה המהירה 🙂

avatar
מיכל (13:06 2.04.2015)

העוגה נראית נהדר אבל אצלנו לא אוכלים קוקוס. האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בפודינג וניל עם שמנת מתוקה וגם האם אפשר לוותר על הקוקוס בעוגה או להחליף במשהו? אם כן במה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 2.04.2015)

היי מיכל,
אין בעיה לוותר על הקוקוס בתוך העוגה עצמה.
לגבי הציפוי- את יכולה להכין קרם וניל (להקציף שמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג וניל) ולצפות את העוגה ואפשר גם להכין ציפוי גנאש (להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה).
חג שמח 🙂

avatar
נירה (17:01 28.03.2015)

היי , אני רוצה להכין את העוגה לערב החג עם גנאש שוקולד במקום הקרם קוקוס. אם אני רוצה שהעוגה תצא ממש כושית אבל עדיין להשתמש בשוקולית ולהוסיף לזה גם אבקת קקאו.איך עליי לשלב בין שתי האבקות ??תודה מראש וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 28.03.2015)

היי נירה,
את יכולה לשים מחצית מהכמות אבקת קקאו ומחצית מהכמות שוקולית (סה”כ 3/4 כוס) ואז העוגה תצא כהה יותר.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

avatar
ריקי (14:04 16.03.2015)

הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק והיא יצאה ממש נמוכה.. למה זה קרה? מאוד התאכזבתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 16.03.2015)

הי ריקי,
מוזר, העוגה דווקא אמורה לתפוח. העוגה לא תפחה בכלל או שתפחה ונפלה?
ערבבת היטב שקית אבקת אפיה עם הקמח?
האם הקצפת בהתחלה את הביצים עם הסוכר עד לתערובת תפוחה?

avatar
ריקי (16:29 16.03.2015)

העוגה תפחה בתנור ואז כשכיביתי את התנור היא ירדה, עשיתי הכל לפי ההוראות ולא הבנתי מה התפקשש.. אני עשיתי הרבה מתכונים של עוגות מהאתר שלכם והילדים שלי מאוד מרוצים ככה שמאוד הופתעתי שהפעם לא הצליח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 16.03.2015)

הי ריקי,
אם העוגה תפחה ולאחר מכן ירדה זה לא קשור למתכון (זה יכול לקרות בכל עוגה) אלא לסיבות אחרות כמו:
-אפיה בחום גבוה (האם אפית ב 170 מעלות?)
-זה יכול להיות בגלל שהעוגה הוצאה מהתנור לפני שהייתה אפויה לגמרי (האם בדקת עם קיסם האם העוגה מוכנה?)
-דלת התנור נפתחה מוקדם מידי ונכנס קור שגרם לעוגה ליפול.
בכל אופן, אם העוגה אכילה למרות שהיא נמוכה אני ממליצה להכין ציפוי גנאש שישדרג את העוגה ואת הטעם-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94/

avatar
ריקי (20:23 16.03.2015)

אוקי תודה 🙂

avatar
ריקי (08:20 16.03.2015)

אם אני מכינה את העוגה בלי ציפוי הקוקוס, אני עדיין צריכה לשמור אותה במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 16.03.2015)

הי ריקי,
אם את לא מכינה את ציפוי הקוקוס אין בעיה לשמור את העוגה מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
יום נהדר 🙂

avatar
גדא (07:32 23.02.2015)

תודה

avatar
גדא (17:31 22.02.2015)

כמה זמן זה יכול להחזיק בלי מקרר!?
כי אני צריכה אותו לדרך כמעט45 דקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 22.02.2015)

הי גדא,
אין שום בעיה. את יכולה להשאיר את העוגה מחוץ למקרר גם כמה שעות.

avatar
גדא (16:38 14.02.2015)

אני לא מכירה את האפקה הזאת וכל כך באלי לעשות את העוגה כי אני דלוקה על האתר המדהים שלכם
אבל יש לי שאלה אבקת שוקולית זאת דומה לאבקה של שוקו שעושים לשתיה!? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 14.02.2015)

אני שמחה לשמוע שאת אוהבת את האתר 😉
ונכון, אבקת שוקולית זאת האבקה ממנה מכינים משקה שוקו אבל אם אין לך ואת מאוד רוצה להכין את העוגה אז את יכולה להכין עם השינויים שרשמתי לך או שתכיני עוגת שוקולד אחרת באתר שמבוססת על קקאו (צירפתי קישור לעוגה) ותוסיפי לבלילה חצי כוס קוקוס טחון ואת הציפוי קוקוס לעוגה תכיני לפי מה שרשום במתכון הזה 🙂
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/

avatar
גדא (08:56 14.02.2015)

יש לי אבקת קקאומזה בסדר!?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 14.02.2015)

לא מכירה אבל אני מניחה שזאת אבקת קקאו רגילה.
בגלל שהטעם של קקאו יותר חזק ומר אני ממליצה לשים חצי כוס אבקת קקאו (במקום 3/4 אבקת שוקולית), 3/4 כוס סוכר (במקום חצי כוס) וכוס ורבע מים חמים (במקום כוס וחצי).

avatar
גדא (12:45 13.02.2015)

אבקת שוקולית זה אבקת קקאו??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 13.02.2015)

לא, יש אבקת שוקולית ויש אבקת קקאו. הטעם של אבקת קקאו יותר חזק ומודגש.

avatar
גדא (08:57 13.02.2015)

אפשר לשים קמח לבן רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 13.02.2015)

היי גדא,
כן אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל.

avatar
מירה (11:55 6.06.2014)

היי העוגה מעולה.
אהבתי אותה מאוד והייתי רוצה לדעת איך להמיר את כמות הקמח מצה לקמח רגיל על מנת להכין אותה כעוגה רגילה ולא לפסח.
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 6.06.2014)

הי מירה,
במקום כוס קמח מצה תשימי כוס ורבע קמח רגיל.
שבת שלום 🙂

avatar
יעל (15:16 20.04.2014)

היי האם אפשר במקום קמח מצה לעוגה להשתמש בקמח תופח לפסח?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 20.04.2014)

היי יעל, קמח תופח לפסח מורכב גם מעמילן תפו”א כך שאני לא יודעת איך זה ייצא (גם יחס הנוזלים משתנה). אם יש לך קמח מצות רגיל (לא לעוגה) עדיף להשתמש בו.
אם יש ברשותך קמח תופח בלבד, תנסי לשים כוס אחת של קמח תופח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לכפית אחת ולשים כוס אחת של מים חמים (במידת הצורך, תוסיפי עוד מים בסוף). שימי לב שבסוף צריכה לצאת בלילה מעט נוזלית אך לא יותר מידי נוזלית.
אשמח לעדכון 🙂

avatar
מירב (20:29 17.04.2014)

היי האם אפשר להחליף את הקצפת בקרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 17.04.2014)

היי מירב, אפשר (ואם הוא מספיק מתוק אולי אפשר לוותר על כף הסוכר).

avatar
שריתוש (19:12 16.04.2014)

הי , אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח והמחמאה היא אם הקטניות ניתן להחליף בשמן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 16.04.2014)

היי, המחמאה אמורה להסמיך את הציפוי (מה שהשמן לא יעשה). עדיף לוותר בכלל על המחמאה ולשים יותר קוקוס במידת הצורך.

avatar
יפה כהן (15:45 14.04.2014)

עוגה רכה עסיסית וטעימה כל כך, אמליץ בהחלט על המתכון.

avatar
ליאת (12:59 14.04.2014)

צריך להפריד את הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 14.04.2014)

אין צורך.

avatar
נחמה (12:30 14.04.2014)

מעולה ,כל כך קלה ונימוחה ממש עונג צרוף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 14.04.2014)

תודה וחג שמח 🙂

avatar
גליה (18:47 10.04.2014)

עוגה אלוהית!!

לקריאת כל התגובות