זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית חד פעמית עגולה 20 / אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
1 כף שמן קנולה
1 כף מים/ מיץ תפוזים
1/3 כוס (45 ג’) קמח מצה לעוגות
1/3 כפית (2 ג’) אבקת אפיה
2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים
לקרם:
1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ”ל)
1 כף גדושה (17 ג’) סוכר
1 כפית אבקת נס קפה
1 כף גדושה (15 ג’) אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערה יחד עם האגוזים. מערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.
-מעבירים לתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
–הכנת הקרם: מקציפים בקערה את חומרי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה. כשהעוגה מוכנה, מצננים אותה ולאחר מכן יוצקים את הקרם על העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.
*יש לשמור את העוגה במקרר.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח
יש תחליף לפודינג וניל? אולי אבקת סוכר?
אפשר לשים אבקת סוכר(:
הכנתי באינגליש קייק אבל העוגה יוצאת נמוכה בטירוף.. ככה צריך להיות?!
היי,
העוגה אכן יוצאת נמוכה יחסית.
אם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות כנראה שיצא לך טוב(:
אפשר להקפיא? מכינה היום והחג ביום רביעי בערב…
היי,
פחות מומלץ להקפיא בגלל הקרם.
לגמרי שכחתי לעדכן שהכנתי עם 3/4 כוס קמח שקדים ו-1/4 כוס קמח תמי רב תכליתי בתוספת אבקת אפיה. טעם גן עדן!
איזה כיף שנהניתם מהמתכון😊
תודה שחזרת לשתף בתוצאות!
היי אפרת יקרה, לדעתך זה רעיון טוב להכפיל את כמויות הקרם? רוצה שכבה עבה של קרם, השאלה אם זה יתייצב ויחזיק מעמד בחיתוך. העוגה כעת בתנור. 🙂
היי דינה,
אין בעיה להכפיל את כמויות הקרם, ואז תהיה שכבה עבה של קרם. לא אמורה להיות בעיה בחיתוך.
בהצלחה!
תודה רבה! אעדכן.
אפרת, חייבת להגיד לך שיצא פשוט מושלם! אני ממש ממליצה להכפיל את כמות הקרם כי זה משדרג שלא יאמן. התחסלה במהירות שיא. עוגה מושלמת!
הי אפרת, אם אני רוצה לתבנית יותר גדולה של 24
מה הכמויות שכדאי לשים?
היי,
לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל את הכמויות פי 2.
בהצלחה!
יצא מושללםםם!!! כמובן כמו שאר המתכונים שלך….
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף🌺
אפשר להמיר את הקמח מצה במשהו אחר?
היי אורית,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאת יכולה לטחון מצה לקמח דק, או להחליף בשקדים טחונים.
תודה
יצא לי פשוט מטורף!
טרפו כמעט אותי מרוב שהיה להם טעים.
שמחה שיצא טעים 😄
תודה מרים וחג שמח!
יצא מושלם! בעיה יחידה שנגמר מהר 🙂
שמחה לשמוע ❤️
האם להקציף בעוגת קרם אגוזים של פסח את 2 הביצים גם חלבון וגם חלמון יחד?
כן.
חג שמח 🌺
שלום.רוצה להמיר בתוך העוגה אגוסים לשקדים מקווה שאפשרי?מה אפשר לפזר על השמנת במקום אגוזים?
אפשר.
אפשר לפזר מעל הקרם שקדים טחונים או שוקולד מגורד.
חג שמח 🌺
היי,האם ניתן לשים קרונפלור או קמח תפוח אדמה במקום קמח מצה?
לדעתי זה יהפוך את המרקם לפחות מוצלח.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קמח שקדים.
לאיזה קמח ניתן להחליף על מנת להפוך את המתכון ,שיהיה ללא גלוטן?
אני לא יודעת, לא ניסיתי.
אשתדל להכין ולפרסם בקרוב מתכון דומה שיהיה ללא גלוטן.
היי
האם אפשר לוותר על אבקת נס קפה בקרם או להחליף בקקאו או נוטלה?
אני מפחדת שהילדים לא יאהבו את הטעם של הקפה
תודה ויום טוב
אפשר לוותר.
חג שמח ❤️
היי תודה רבה המתכונים שהכנתי יצאו מצוינים
אבל הכמויות מדי קטנות והעוגה מתחסלת בשניות
שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.
הכנתי לכבוד ש״ק ויצא להיט!!!
בעזהי״ת הולכת להכין שוב היום אבל הפעם להכפיל כמויות. מתכון מעולה!
תודה.
שמחה שיצא טעים!
תודה מלכה 🙂
הי, שאלה, את השמן והמים גם מקציפים? תודה!
חשוב להקציף רק את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן אפשר לערבב בעזרת המיקסר או ידנית עם כף או מטרפה.
ערב טוב,
בדיוק מכינה את העוגה ונתקלתי בדילמה…
האם למרוח את הקצפת על העוגה החמה?
כתוב למרוח ולתת לעוגות להצטנן, קצת בלבל אותי. ניסיתי טיפת קצפת על פני העוגה והיא מתמוססת מהחום.
אשמח לעזרתך
חג שמח
היי רחל,
יש לצנן את העוגה ורק אז לשים את הקצפת. בינתיים את הקצפת אפשר לשמור במקרר.
חג שמח 🙂
וואו תודה על התגובה המהירה. אכן כך עשיתי.
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק במקום תבנית A4
לפי כמויות שנתת ל A4
יצאו נפלא
חג שמח
היי מתכונים מדהימים אתר נפלא!
עשיתי את העוגה לפסח שנה שעברה וכולם ממש התלהבו, לא להאמין שזה עוגה של פסח!
מקווה שאני לא מסבכת אותך, אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום גדולה A4 מה הכמויות שאני צריכה לשים?
היי חן,
לתבנית מלבנית בגודל A4 (שימי לב רק שהמדידה היא מהשוליים העליונים ולא התחתונים) יש להכפיל כמויות ב-2:
4 ביצים
4 כפות גדושות סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מים/מיץ תפוזים
שני שליש כוס קמח מצה דק
שני שליש כפית אבקת אפיה
4 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים
*משך אפיה של התחתית יכול ויתארך ל 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לקרם:
מיכל שמנת/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות סוכר
2 כפיות אבקת נס קפה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
חג שמח! 🙂
אפרת יום טוב!
הקרם מצא חן בעיניי אך ברצוני להכין בסיס מקמח רגיל.
מה הכמויות של קמח רגיל ונוזלים?
היי מאשה,
לדעתי כדאי להכין את התחתית לפי המתכון הזה:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
2 כפות אגוזים קצוצים
לאפות בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.
תודה רבה!
אנסה בע”ה
שלום
אין לי קמח מצה לעוגות. אפשר לטחון מצה לקמח?זה אותו הדבר?
היי שירי,
את יכולה לטחון את קמח המצה הרגיל לאבקה.
אם אין לך קמח מצה את יכולה לטחון שברי מצה רגילה לקמח.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן?
כן חגית, אפשר.
חג שמח 🙂
היי הכנתי את העוגה כמה פעמים בפסח האחרון ממש טעימה..
האם יש אפשרות לגרסה לא לפסח..כאילו מה לשים במקום קמח מצה?קמח רגיל?
אשמח לתשובה,
מיטל
היי מיטל,
אני מניחה שאפשר לשים קמח רגיל רק אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אני מאמינה שזה ישנה מעט את המרקם אבל עדיין אמור לצאת טעים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבוע טוב!
שמי נטלי פשוט לא כתבתי טוב מקודם
יש אפשרות להכין את העוגה בלי אבקת אפיה?
היי נטלי,
כן, יש אבקת אפיה כשרה לפסח. עדיף להשתמש באבקת אפיה אבל אם אין לך תכיני בלי.
שלום!!
יש דבר כזה אבקת אפיה כשר לפסח?
פשוט לא מצאתי וששאלתי צחקו עלי
זה חובה או שיש תחליף?