שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית חד פעמית עגולה 20 / אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

1 כף שמן קנולה

1 כף מים/ מיץ תפוזים

1/3 כוס (45 ג’) קמח מצה לעוגות

1/3 כפית (2 ג’) אבקת אפיה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים

לקרם:

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ”ל)

1 כף גדושה (17 ג’) סוכר

1 כפית אבקת נס קפה

1 כף גדושה (15 ג’) אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: אגוזי מלך קצוצים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערה יחד עם האגוזים. מערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הקרם: מקציפים בקערה את חומרי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה. כשהעוגה מוכנה, מצננים אותה ולאחר מכן יוצקים את הקרם על העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.

*יש לשמור את העוגה במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שוקולד ואגוזיםעוגיות שוקולד ואגוזים
עוגיות בוטנים עוגיות בוטנים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תרצה (21:30 10.04.2023)

יש תחליף לפודינג וניל? אולי אבקת סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 10.04.2023)

אפשר לשים אבקת סוכר(:

avatar
מור (09:11 8.04.2023)

הכנתי באינגליש קייק אבל העוגה יוצאת נמוכה בטירוף.. ככה צריך להיות?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 8.04.2023)

היי,
העוגה אכן יוצאת נמוכה יחסית.
אם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות כנראה שיצא לך טוב(:

avatar
בת עמי (12:37 3.04.2023)

אפשר להקפיא? מכינה היום והחג ביום רביעי בערב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 3.04.2023)

היי,
פחות מומלץ להקפיא בגלל הקרם.

avatar
דינה (16:40 20.11.2022)

לגמרי שכחתי לעדכן שהכנתי עם 3/4 כוס קמח שקדים ו-1/4 כוס קמח תמי רב תכליתי בתוספת אבקת אפיה. טעם גן עדן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:57 21.11.2022)

איזה כיף שנהניתם מהמתכון😊
תודה שחזרת לשתף בתוצאות!

avatar
דינה (15:42 17.11.2022)

היי אפרת יקרה, לדעתך זה רעיון טוב להכפיל את כמויות הקרם? רוצה שכבה עבה של קרם, השאלה אם זה יתייצב ויחזיק מעמד בחיתוך. העוגה כעת בתנור. 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 17.11.2022)

היי דינה,
אין בעיה להכפיל את כמויות הקרם, ואז תהיה שכבה עבה של קרם. לא אמורה להיות בעיה בחיתוך.
בהצלחה!

avatar
דינה (20:40 17.11.2022)

תודה רבה! אעדכן.

avatar
דינה (16:36 20.11.2022)

אפרת, חייבת להגיד לך שיצא פשוט מושלם! אני ממש ממליצה להכפיל את כמות הקרם כי זה משדרג שלא יאמן. התחסלה במהירות שיא. עוגה מושלמת!

avatar
לילך (09:35 13.04.2022)

הי אפרת, אם אני רוצה לתבנית יותר גדולה של 24
מה הכמויות שכדאי לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 13.04.2022)

היי,
לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל את הכמויות פי 2.
בהצלחה!

avatar
בתיה (14:25 8.04.2022)

יצא מושללםםם!!! כמובן כמו שאר המתכונים שלך….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 8.04.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף🌺

avatar
אורית (21:53 28.03.2021)

אפשר להמיר את הקמח מצה במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 28.03.2021)

היי אורית,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאת יכולה לטחון מצה לקמח דק, או להחליף בשקדים טחונים.

avatar
אורית (21:58 28.03.2021)

תודה

avatar
מרים פרץ (01:47 14.04.2020)

יצא לי פשוט מטורף!
טרפו כמעט אותי מרוב שהיה להם טעים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 14.04.2020)

שמחה שיצא טעים 😄
תודה מרים וחג שמח!

avatar
סבטה (16:02 13.04.2020)

יצא מושלם! בעיה יחידה שנגמר מהר 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:33 13.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
מרים פרץ (16:35 7.04.2020)

האם להקציף בעוגת קרם אגוזים של פסח את 2 הביצים גם חלבון וגם חלמון יחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 7.04.2020)

כן.
חג שמח 🌺

avatar
שוש (23:23 5.04.2020)

שלום.רוצה להמיר בתוך העוגה אגוסים לשקדים מקווה שאפשרי?מה אפשר לפזר על השמנת במקום אגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 6.04.2020)

אפשר.
אפשר לפזר מעל הקרם שקדים טחונים או שוקולד מגורד.
חג שמח 🌺

avatar
מיה (14:32 5.04.2020)

היי,האם ניתן לשים קרונפלור או קמח תפוח אדמה במקום קמח מצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 5.04.2020)

לדעתי זה יהפוך את המרקם לפחות מוצלח.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קמח שקדים.

avatar
Evemor Bayner (13:54 23.03.2020)

לאיזה קמח ניתן להחליף על מנת להפוך את המתכון ,שיהיה ללא גלוטן?

עוגת קרם אגוזים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:27 24.03.2020)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.
אשתדל להכין ולפרסם בקרוב מתכון דומה שיהיה ללא גלוטן.

avatar
מיכל (10:47 15.04.2019)

היי
האם אפשר לוותר על אבקת נס קפה בקרם או להחליף בקקאו או נוטלה?
אני מפחדת שהילדים לא יאהבו את הטעם של הקפה
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 15.04.2019)

אפשר לוותר.
חג שמח ❤️

avatar
תהילה (17:24 1.04.2018)

היי תודה רבה המתכונים שהכנתי יצאו מצוינים
אבל הכמויות מדי קטנות והעוגה מתחסלת בשניות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 1.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

avatar
מלכה (17:14 18.03.2018)

הכנתי לכבוד ש״ק ויצא להיט!!!
בעזהי״ת הולכת להכין שוב היום אבל הפעם להכפיל כמויות. מתכון מעולה!
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 18.03.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מלכה 🙂

avatar
הילה (15:57 18.03.2018)

הי, שאלה, את השמן והמים גם מקציפים? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 18.03.2018)

חשוב להקציף רק את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן אפשר לערבב בעזרת המיקסר או ידנית עם כף או מטרפה.

avatar
רחל (21:10 9.04.2017)

ערב טוב,
בדיוק מכינה את העוגה ונתקלתי בדילמה…
האם למרוח את הקצפת על העוגה החמה?
כתוב למרוח ולתת לעוגות להצטנן, קצת בלבל אותי. ניסיתי טיפת קצפת על פני העוגה והיא מתמוססת מהחום.
אשמח לעזרתך
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 9.04.2017)

היי רחל,
יש לצנן את העוגה ורק אז לשים את הקצפת. בינתיים את הקצפת אפשר לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

avatar
רחל (21:45 9.04.2017)

וואו תודה על התגובה המהירה. אכן כך עשיתי.
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק במקום תבנית A4
לפי כמויות שנתת ל A4
יצאו נפלא

חג שמח

avatar
חן (01:30 7.04.2017)

היי מתכונים מדהימים אתר נפלא!
עשיתי את העוגה לפסח שנה שעברה וכולם ממש התלהבו, לא להאמין שזה עוגה של פסח!
מקווה שאני לא מסבכת אותך, אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום גדולה A4 מה הכמויות שאני צריכה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:37 7.04.2017)

היי חן,
לתבנית מלבנית בגודל A4 (שימי לב רק שהמדידה היא מהשוליים העליונים ולא התחתונים) יש להכפיל כמויות ב-2:
4 ביצים
4 כפות גדושות סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מים/מיץ תפוזים
שני שליש כוס קמח מצה דק
שני שליש כפית אבקת אפיה
4 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים
*משך אפיה של התחתית יכול ויתארך ל 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לקרם:
מיכל שמנת/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות סוכר
2 כפיות אבקת נס קפה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
חג שמח! 🙂

avatar
מאשה (14:57 19.01.2017)

אפרת יום טוב!
הקרם מצא חן בעיניי אך ברצוני להכין בסיס מקמח רגיל.
מה הכמויות של קמח רגיל ונוזלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 19.01.2017)

היי מאשה,
לדעתי כדאי להכין את התחתית לפי המתכון הזה:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
2 כפות אגוזים קצוצים
לאפות בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.

avatar
מאשה (21:34 19.01.2017)

תודה רבה!
אנסה בע”ה

avatar
שירי (19:27 29.04.2016)

שלום
אין לי קמח מצה לעוגות. אפשר לטחון מצה לקמח?זה אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 29.04.2016)

היי שירי,
את יכולה לטחון את קמח המצה הרגיל לאבקה.
אם אין לך קמח מצה את יכולה לטחון שברי מצה רגילה לקמח.
שבת שלום 🙂

avatar
חגית (09:58 28.04.2016)

האם אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 28.04.2016)

כן חגית, אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
מיטל (16:27 19.12.2015)

היי הכנתי את העוגה כמה פעמים בפסח האחרון ממש טעימה..
האם יש אפשרות לגרסה לא לפסח..כאילו מה לשים במקום קמח מצה?קמח רגיל?

אשמח לתשובה,
מיטל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 19.12.2015)

היי מיטל,
אני מניחה שאפשר לשים קמח רגיל רק אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אני מאמינה שזה ישנה מעט את המרקם אבל עדיין אמור לצאת טעים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבוע טוב!

avatar
נטלי (17:51 7.04.2015)

שמי נטלי פשוט לא כתבתי טוב מקודם
יש אפשרות להכין את העוגה בלי אבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 7.04.2015)

היי נטלי,
כן, יש אבקת אפיה כשרה לפסח. עדיף להשתמש באבקת אפיה אבל אם אין לך תכיני בלי.

avatar
נטךח (17:49 7.04.2015)

שלום!!
יש דבר כזה אבקת אפיה כשר לפסח?
פשוט לא מצאתי וששאלתי צחקו עלי
זה חובה או שיש תחליף?

לקריאת כל התגובות