שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית חד פעמית עגולה 20 / אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

1 כף שמן קנולה

1 כף מים/ מיץ תפוזים

1/3 כוס (45 ג’) קמח מצה לעוגות

1/3 כפית (2 ג’) אבקת אפיה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים

לקרם:

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ”ל)

1 כף גדושה (17 ג’) סוכר

1 כפית אבקת נס קפה

1 כף גדושה (15 ג’) אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערה יחד עם האגוזים. מערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הקרם: מקציפים בקערה את חומרי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה. כשהעוגה מוכנה, מצננים אותה ולאחר מכן יוצקים את הקרם על העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.

*יש לשמור את העוגה במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שוקולד ואגוזיםעוגיות שוקולד ואגוזים
עוגיות בוטנים עוגיות בוטנים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורית (21:53 28.03.2021)

אפשר להמיר את הקמח מצה במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (21:57 28.03.2021)

היי אורית,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאת יכולה לטחון מצה לקמח דק, או להחליף בשקדים טחונים.

אורית (21:58 28.03.2021)

תודה

מרים פרץ (01:47 14.04.2020)

יצא לי פשוט מטורף!
טרפו כמעט אותי מרוב שהיה להם טעים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 14.04.2020)

שמחה שיצא טעים 😄
תודה מרים וחג שמח!

סבטה (16:02 13.04.2020)

יצא מושלם! בעיה יחידה שנגמר מהר 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:33 13.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

מרים פרץ (16:35 7.04.2020)

האם להקציף בעוגת קרם אגוזים של פסח את 2 הביצים גם חלבון וגם חלמון יחד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 7.04.2020)

כן.
חג שמח 🌺

שוש (23:23 5.04.2020)

שלום.רוצה להמיר בתוך העוגה אגוסים לשקדים מקווה שאפשרי?מה אפשר לפזר על השמנת במקום אגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 6.04.2020)

אפשר.
אפשר לפזר מעל הקרם שקדים טחונים או שוקולד מגורד.
חג שמח 🌺

מיה (14:32 5.04.2020)

היי,האם ניתן לשים קרונפלור או קמח תפוח אדמה במקום קמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 5.04.2020)

לדעתי זה יהפוך את המרקם לפחות מוצלח.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קמח שקדים.

Evemor Bayner (13:54 23.03.2020)

לאיזה קמח ניתן להחליף על מנת להפוך את המתכון ,שיהיה ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:27 24.03.2020)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.
אשתדל להכין ולפרסם בקרוב מתכון דומה שיהיה ללא גלוטן.

מיכל (10:47 15.04.2019)

היי
האם אפשר לוותר על אבקת נס קפה בקרם או להחליף בקקאו או נוטלה?
אני מפחדת שהילדים לא יאהבו את הטעם של הקפה
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 15.04.2019)

אפשר לוותר.
חג שמח ❤️

תהילה (17:24 1.04.2018)

היי תודה רבה המתכונים שהכנתי יצאו מצוינים
אבל הכמויות מדי קטנות והעוגה מתחסלת בשניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 1.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

מלכה (17:14 18.03.2018)

הכנתי לכבוד ש״ק ויצא להיט!!!
בעזהי״ת הולכת להכין שוב היום אבל הפעם להכפיל כמויות. מתכון מעולה!
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 18.03.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מלכה 🙂

הילה (15:57 18.03.2018)

הי, שאלה, את השמן והמים גם מקציפים? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 18.03.2018)

חשוב להקציף רק את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן אפשר לערבב בעזרת המיקסר או ידנית עם כף או מטרפה.

רחל (21:10 9.04.2017)

ערב טוב,
בדיוק מכינה את העוגה ונתקלתי בדילמה…
האם למרוח את הקצפת על העוגה החמה?
כתוב למרוח ולתת לעוגות להצטנן, קצת בלבל אותי. ניסיתי טיפת קצפת על פני העוגה והיא מתמוססת מהחום.
אשמח לעזרתך
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (21:23 9.04.2017)

היי רחל,
יש לצנן את העוגה ורק אז לשים את הקצפת. בינתיים את הקצפת אפשר לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

רחל (21:45 9.04.2017)

וואו תודה על התגובה המהירה. אכן כך עשיתי.
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק במקום תבנית A4
לפי כמויות שנתת ל A4
יצאו נפלא

חג שמח

חן (01:30 7.04.2017)

היי מתכונים מדהימים אתר נפלא!
עשיתי את העוגה לפסח שנה שעברה וכולם ממש התלהבו, לא להאמין שזה עוגה של פסח!
מקווה שאני לא מסבכת אותך, אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום גדולה A4 מה הכמויות שאני צריכה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (08:37 7.04.2017)

היי חן,
לתבנית מלבנית בגודל A4 (שימי לב רק שהמדידה היא מהשוליים העליונים ולא התחתונים) יש להכפיל כמויות ב-2:
4 ביצים
4 כפות גדושות סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מים/מיץ תפוזים
שני שליש כוס קמח מצה דק
שני שליש כפית אבקת אפיה
4 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים
*משך אפיה של התחתית יכול ויתארך ל 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לקרם:
מיכל שמנת/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות סוכר
2 כפיות אבקת נס קפה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
חג שמח! 🙂

מאשה (14:57 19.01.2017)

אפרת יום טוב!
הקרם מצא חן בעיניי אך ברצוני להכין בסיס מקמח רגיל.
מה הכמויות של קמח רגיל ונוזלים?

מתכונים ב-10 דקות (17:38 19.01.2017)

היי מאשה,
לדעתי כדאי להכין את התחתית לפי המתכון הזה:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
2 כפות אגוזים קצוצים
לאפות בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.

מאשה (21:34 19.01.2017)

תודה רבה!
אנסה בע”ה

שירי (19:27 29.04.2016)

שלום
אין לי קמח מצה לעוגות. אפשר לטחון מצה לקמח?זה אותו הדבר?

מתכונים ב-10 דקות (19:51 29.04.2016)

היי שירי,
את יכולה לטחון את קמח המצה הרגיל לאבקה.
אם אין לך קמח מצה את יכולה לטחון שברי מצה רגילה לקמח.
שבת שלום 🙂

חגית (09:58 28.04.2016)

האם אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן?

מתכונים ב-10 דקות (10:07 28.04.2016)

כן חגית, אפשר.
חג שמח 🙂

מיטל (16:27 19.12.2015)

היי הכנתי את העוגה כמה פעמים בפסח האחרון ממש טעימה..
האם יש אפשרות לגרסה לא לפסח..כאילו מה לשים במקום קמח מצה?קמח רגיל?

אשמח לתשובה,
מיטל

מתכונים ב-10 דקות (18:55 19.12.2015)

היי מיטל,
אני מניחה שאפשר לשים קמח רגיל רק אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אני מאמינה שזה ישנה מעט את המרקם אבל עדיין אמור לצאת טעים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבוע טוב!

נטלי (17:51 7.04.2015)

שמי נטלי פשוט לא כתבתי טוב מקודם
יש אפשרות להכין את העוגה בלי אבקת אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (18:59 7.04.2015)

היי נטלי,
כן, יש אבקת אפיה כשרה לפסח. עדיף להשתמש באבקת אפיה אבל אם אין לך תכיני בלי.

נטךח (17:49 7.04.2015)

שלום!!
יש דבר כזה אבקת אפיה כשר לפסח?
פשוט לא מצאתי וששאלתי צחקו עלי
זה חובה או שיש תחליף?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.