זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) סילאן

רבע כוס (60 מ”ל) דבש

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג’) קמח תופח

חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון

רבע כוס (25 ג’) קוקוס




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט פטריות קרסלט פטריות קר
אורז עם ערמונים ופטריות אורז עם ערמונים ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחל (08:54 30.08.2021)

אפשר להחליף לקמח כוסמין?
יש צורך להוסיף משו במידה ואני מחליפה לכוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 30.08.2021)

היי רחל,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, ללא שינוי במתכון. יתכן שהמרקם ישתנה מעט.

avatar
תהילה לוי (13:10 6.06.2021)

לאפרת המדהימה !
הכנתי את העוגה לשבת לפי ההוראות
שהוצאתי אותה היא היתה נראת מעולה
אך לאחר רבע שעה העוגה נפלה וכשפרסתי אותה
ראיתי שהיא כלל לא התבשלה
רציתי לדעת מה לדעתך עשיתי לא נכון?!
והאם הייתי צריכה להקציף קודם את הביצים עם הסוכר?
תודה על המענה המהיר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 6.06.2021)

היי,
זה יכול לקרות מכמה סיבות:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? באיזה גודל ביצים השתמשת?
האם השתמשת בתבנית אינגליש?
אפית על חום 180 מעלות במצב חום עליון ותחתון?
האם בדקת עם שיפוד בעוגה שיוצא כמעט יבש לחלוטין?
לא צריך להקציף כאן את הביצים אלא לערבב עם מטרפה.

avatar
פנינה (10:46 6.06.2021)

אפרת שלום,
המתכונים מעולים! המתכונים שלך הם המתכונים המועדפים אצלנו!
הכנתי את העוגה לפני הרבה זמן והיא יצאה טובה. השבוע הכנתי, אפיתי בלי טורבו היה המון זמן בתנור והקיסם יצא ממש רטוב, שמתי כ10 דק’ על טורבו, היה נראה מוכן ויפה, כשהוצאתי מהתנור צנח ונהיה רטוב ועיסתי. מהי צורת האפיה הנכונה כדי למנוע מצב כזה?
החלק העליון שנשאר יבש היה מאוד טעים, חוץ ממנו העוגה הלכה לפח:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 6.06.2021)

היי,
ברוב סוגי התנורים המצב המתאים לאפיית עוגות הוא חום עליון ותחתון, אך יש תנורים שמצב טורבו מתאים בהם לאפייה. לכן כדאי לנסות פעם אחת על מצב טורבו ולראות איך יוצא.
בכל מקרה, לא מומלץ להחליף תוכנית באמצע האפייה.
בנוסף חשוב לדייק בכמויות החומרים ולהשתמש בכוס מדידה כדי שיחס המרכיבים יהיה נכון ויאפשר אפייה טובה.
בהצלחה😊

avatar
פנינה (15:36 6.06.2021)

תודה על התגובה המהירה!
השתמשתי באותה הכוס למדידה של כל החומרים.
בעז”ה ננסה פעם הבאה עם טורבו.
בצפיה לגאולה,
פנינה

avatar
משה (00:44 25.05.2021)

הרגע הכנסנו לתנור. ערבבנו הרבה את העיסה – בלית ברירה, כיון שנוצרו גבישים קטנים לבנים של קמח בתוך התערובת. בפעם הבאה להשאיר כך, למרות הגבישים?
בהזדמנות זו: תודה על אוצר המתכונים שמאיר לנו את החיים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:20 25.05.2021)

היי משה,
אם הגושים גדולים ויחסית רבים- כדאי לערבב עוד קצת בעדינות. אם לא- אפשר לאפות.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים באתר😊

avatar
אודליה (15:39 23.04.2021)

עוגה טעימה ביותר! רכה, עסיסית וגם יחסית בריאה! כבר הספקתי להכין פעמים – בפעם השנייה כמובן הכפלתי כמויות 🙂 תודה רבה ושבת שלום ומבורך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 23.04.2021)

שמחה לשמוע אודליה, תודה על השיתוף!

avatar
נטע (13:13 11.01.2021)

היי אפרת, יש איזה ציפוי לעוגה? או לשים אבקת סוכר מעליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 11.01.2021)

לטעמי היא הכי טעימה עם פתיתי קוקוס מעל, גם אבקת סוכר הולך 🙂

avatar
לי (14:09 17.10.2020)

היי, אני מנסה להוזיל קלוריות במתכון. האם ניתן להחליף את השמן ברסק תפוחים ללא סוכר? והאם ניתן להשתמש רק בחלבונים של הביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 17.10.2020)

אפשר להשתמש בחלבון + ביצה גדולה למרות שזה מפחית רק כ-50 קלוריות מכל העוגה. לא בטוח שזה שווה את זה.
לגבי השמן, אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף כף מלאה רסק תפוחים. פחות שמן מזה, יפגע בטעם של העוגה.

avatar
שאנון (20:02 14.09.2020)

אפשר להחליף חצי מכמות התפוזים במים/חלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 14.09.2020)

כן.

avatar
אסף (01:07 20.04.2020)

הכנתי וחלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין + אבקת אפייה יצא מדהים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 20.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסף

avatar
מרים (09:21 23.01.2020)

אפשר לאפות בטוסטר אובן במקום בתנור?
ובאופן כללי במתכונים שלך אפשר בטוסטר אובן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 23.01.2020)

אפשר. ממליצה לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.

avatar
מרים (15:19 29.01.2020)

עסיסי!!! אין מילה אחרת!
תודה אפרת אין עליך😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 29.01.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

avatar
אסתי (15:04 20.09.2019)

היי, רואה שהשבת כאן חמישהי על כטס חד פעמית שצריך כוס מדידה.
במידה ואני משתמשת בחד פעמית – מה בערך הכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 20.09.2019)

מידות לכוס חד פעמית מפלסטיק (לשתיה קרה):
2 ביצים
חצי כוס שמן
שליש כוס סילאן
שליש כוס דבש
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כוס ושליש קמח תופח
חצי כפית אבקת קינמון
שליש כוס קוקוס

avatar
ליזה (15:36 14.09.2019)

היי אפרת האם אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא?
במידה וכן כמה וכמה אבקת אפיה?
ניתן להוסיף אגוזים קצוצים?
תודה🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 16.09.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.

avatar
אלירז (14:23 29.07.2019)

שלום, אפשר להכין את העוגה עם קמח שיבולת שועל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 29.07.2019)

לא מומלץ. זה ייצא דחוס.

avatar
ב (10:25 30.06.2019)

אפשר סילאן טבעי?
ואפשר אולי להחליף את הסילאן בדבש (דהיינו חצי כוס דבש במקום רבע)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 30.06.2019)

אפשר סילאן טבעי ואפשר להחליף את הסילאן בדבש.

avatar
ליאת (16:48 15.06.2019)

החלפתי את מיץ התפוזים בחלב, יצאה עוגה מושלמת!
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 15.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאת

avatar
הילה (20:14 28.11.2018)

חיפשתי עוגה בחושה ללא תוספת סוכר ומצאתי. הכנתי בחמישי ויצא ממש טעים. תודה על ההשקעה במתכונים המיוחדים

avatar
חגית (20:09 27.11.2018)

אפשר לשמור במקרר וכמה זמן מחזיקה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 27.11.2018)

עדיף לשמור מחוץ למקרר כי בקירור העוגה מתייבשת קצת.
יש לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד. העוגה מחזיקה כ-3 ימים מחוץ למקרר.

avatar
דודו (21:54 22.11.2018)

היי
הכנתי היום את הרולדה ללא גלוטן שלך ויצא מעדן (חברה שלי לא אוכלת גלוטן). תודה!
רציתי לשאול אם יש דרך להכין את העוגה הזאת בנוסח ללא גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 23.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
רינה (17:45 22.11.2018)

שמן קנולה זה בסדר? בכלל כשאת מזכירה שמן במאפים האם שמן קנולה תמיד טוב (אלא אם כן צויין אחרת)?
אבקת קינמון הכוונה לקינמון הטחון שקונים כמו שקונים את שאר התבלינים?
האם אפשר להכין את זה עם קמח שמרים ללא גלוטן? האם קמח שמרים וקמח תופח זה אותו דבר? האם צריך לשנות משהו במתכון?
כמה זמן מומלץ להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד אחרי האפייה?
איך וכמה זמן שומרים את העוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 22.11.2018)

לגבי שמן קנולה – כן.
אבקת קינמון – כן.
קמח שקדים לא מתאים במקרה הזה. אפשר להכין עם כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
קמח שמרים וקמח תופח זה לא אותו דבר.
יש להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד עד שהיא מתחסלת.
העוגה נשמרת מחוץ למקרר כ-3 ימים.

avatar
חגית (06:40 22.11.2018)

אפשר להקפיא את העוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 22.11.2018)

כן.

avatar
דניאל (14:39 15.11.2018)

היי,
בתור בחור שלא אוהב קוקוס וקינמון, האם ניתן לוותר עליהם במתכון הזה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.11.2018)

כן אפשר.

avatar
עדן (11:04 13.11.2018)

שלום!
אני מכינה עכשיו את העוגה.
אעדכן בעז”ה איך יצא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 13.11.2018)

מעולה 🙂
יום מקסים

avatar
רעות (17:43 9.11.2018)

יצא ממש טעים. בהחלט מאמצת את המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 10.11.2018)

תודה רעות 🙂

avatar
יפי (16:28 9.11.2018)

עבדתי לפי ההוראות ללא שינויים .
ולצערי יצא לי דחוס ולא מוצלח…..:(

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 10.11.2018)

היי,
יש מצב שהשתמשת בכוס חד פעמית?

avatar
יפי (18:04 24.11.2018)

לא,כוס מדידה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 24.11.2018)

אז אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי העוגה לא אמורה לצאת דחוסה.

avatar
יפי (12:13 9.11.2018)

היי לשתי תבניות אינגליש קייק להכפיל את הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 9.11.2018)

כן.

avatar
ספיר (11:30 9.11.2018)

שלום אני רוצה להכין את העוגה האם העטיפה בניילון היא זמנית או שאפשר כמה ימים להשאיר בניילון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 9.11.2018)

אפשר ורצוי להשאיר עם הניילון הנצמד. זה שומר על הטריות.
שבת שלום 🌷

avatar
יאנה (10:39 9.11.2018)

היי אפשר מים במקום מיץ תפוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 9.11.2018)

כן.

avatar
מיכל (23:14 8.11.2018)

היי.
אפשר הכל מסילאן, ולא דבש+סילאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 9.11.2018)

היי מיכל,
אפשר אבל בגלל שלסילאן יש טעם חזק הטעם יהיה בהתאם.

avatar
חדוה (09:08 8.11.2018)

שלום אפרת
אפשר להכין מקמח כוסמין ואבקת אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 8.11.2018)

כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🌷

לקריאת כל התגובות