זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) סילאן
רבע כוס (60 מ”ל) דבש
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כוס (140 ג’) קמח תופח
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
רבע כוס (25 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אפשר לוותר על הקוקוס?
כן, אפשר(:
החלפתי את הקמח התופח בקמח כוסמין מלא+כפית אבקת אפיה. יצא מושלם! תודה רבה
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
יש צורך להוסיף משו במידה ואני מחליפה לכוסמין?
היי רחל,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, ללא שינוי במתכון. יתכן שהמרקם ישתנה מעט.
לאפרת המדהימה !
הכנתי את העוגה לשבת לפי ההוראות
שהוצאתי אותה היא היתה נראת מעולה
אך לאחר רבע שעה העוגה נפלה וכשפרסתי אותה
ראיתי שהיא כלל לא התבשלה
רציתי לדעת מה לדעתך עשיתי לא נכון?!
והאם הייתי צריכה להקציף קודם את הביצים עם הסוכר?
תודה על המענה המהיר
היי,
זה יכול לקרות מכמה סיבות:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? באיזה גודל ביצים השתמשת?
האם השתמשת בתבנית אינגליש?
אפית על חום 180 מעלות במצב חום עליון ותחתון?
האם בדקת עם שיפוד בעוגה שיוצא כמעט יבש לחלוטין?
לא צריך להקציף כאן את הביצים אלא לערבב עם מטרפה.
אפרת שלום,
המתכונים מעולים! המתכונים שלך הם המתכונים המועדפים אצלנו!
הכנתי את העוגה לפני הרבה זמן והיא יצאה טובה. השבוע הכנתי, אפיתי בלי טורבו היה המון זמן בתנור והקיסם יצא ממש רטוב, שמתי כ10 דק’ על טורבו, היה נראה מוכן ויפה, כשהוצאתי מהתנור צנח ונהיה רטוב ועיסתי. מהי צורת האפיה הנכונה כדי למנוע מצב כזה?
החלק העליון שנשאר יבש היה מאוד טעים, חוץ ממנו העוגה הלכה לפח:(
היי,
ברוב סוגי התנורים המצב המתאים לאפיית עוגות הוא חום עליון ותחתון, אך יש תנורים שמצב טורבו מתאים בהם לאפייה. לכן כדאי לנסות פעם אחת על מצב טורבו ולראות איך יוצא.
בכל מקרה, לא מומלץ להחליף תוכנית באמצע האפייה.
בנוסף חשוב לדייק בכמויות החומרים ולהשתמש בכוס מדידה כדי שיחס המרכיבים יהיה נכון ויאפשר אפייה טובה.
בהצלחה😊
תודה על התגובה המהירה!
השתמשתי באותה הכוס למדידה של כל החומרים.
בעז”ה ננסה פעם הבאה עם טורבו.
בצפיה לגאולה,
פנינה
הרגע הכנסנו לתנור. ערבבנו הרבה את העיסה – בלית ברירה, כיון שנוצרו גבישים קטנים לבנים של קמח בתוך התערובת. בפעם הבאה להשאיר כך, למרות הגבישים?
בהזדמנות זו: תודה על אוצר המתכונים שמאיר לנו את החיים!
היי משה,
אם הגושים גדולים ויחסית רבים- כדאי לערבב עוד קצת בעדינות. אם לא- אפשר לאפות.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים באתר😊
עוגה טעימה ביותר! רכה, עסיסית וגם יחסית בריאה! כבר הספקתי להכין פעמים – בפעם השנייה כמובן הכפלתי כמויות 🙂 תודה רבה ושבת שלום ומבורך 🙂
שמחה לשמוע אודליה, תודה על השיתוף!
היי אפרת, יש איזה ציפוי לעוגה? או לשים אבקת סוכר מעליה?
לטעמי היא הכי טעימה עם פתיתי קוקוס מעל, גם אבקת סוכר הולך 🙂
היי, אני מנסה להוזיל קלוריות במתכון. האם ניתן להחליף את השמן ברסק תפוחים ללא סוכר? והאם ניתן להשתמש רק בחלבונים של הביצה?
אפשר להשתמש בחלבון + ביצה גדולה למרות שזה מפחית רק כ-50 קלוריות מכל העוגה. לא בטוח שזה שווה את זה.
לגבי השמן, אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף כף מלאה רסק תפוחים. פחות שמן מזה, יפגע בטעם של העוגה.
אפשר להחליף חצי מכמות התפוזים במים/חלב?
כן.
הכנתי וחלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין + אבקת אפייה יצא מדהים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסף
אפשר לאפות בטוסטר אובן במקום בתנור?
ובאופן כללי במתכונים שלך אפשר בטוסטר אובן?
אפשר. ממליצה לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
עסיסי!!! אין מילה אחרת!
תודה אפרת אין עליך😍
תודה שחזרת לעדכן ❤️
היי, רואה שהשבת כאן חמישהי על כטס חד פעמית שצריך כוס מדידה.
במידה ואני משתמשת בחד פעמית – מה בערך הכמות?
מידות לכוס חד פעמית מפלסטיק (לשתיה קרה):
2 ביצים
חצי כוס שמן
שליש כוס סילאן
שליש כוס דבש
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כוס ושליש קמח תופח
חצי כפית אבקת קינמון
שליש כוס קוקוס
היי אפרת האם אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא?
במידה וכן כמה וכמה אבקת אפיה?
ניתן להוסיף אגוזים קצוצים?
תודה🙏
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.
שלום, אפשר להכין את העוגה עם קמח שיבולת שועל?
לא מומלץ. זה ייצא דחוס.
אפשר סילאן טבעי?
ואפשר אולי להחליף את הסילאן בדבש (דהיינו חצי כוס דבש במקום רבע)?
אפשר סילאן טבעי ואפשר להחליף את הסילאן בדבש.
החלפתי את מיץ התפוזים בחלב, יצאה עוגה מושלמת!
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאת
חיפשתי עוגה בחושה ללא תוספת סוכר ומצאתי. הכנתי בחמישי ויצא ממש טעים. תודה על ההשקעה במתכונים המיוחדים
אפשר לשמור במקרר וכמה זמן מחזיקה ?
עדיף לשמור מחוץ למקרר כי בקירור העוגה מתייבשת קצת.
יש לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד. העוגה מחזיקה כ-3 ימים מחוץ למקרר.
היי
הכנתי היום את הרולדה ללא גלוטן שלך ויצא מעדן (חברה שלי לא אוכלת גלוטן). תודה!
רציתי לשאול אם יש דרך להכין את העוגה הזאת בנוסח ללא גלוטן?
שמחה לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
שמן קנולה זה בסדר? בכלל כשאת מזכירה שמן במאפים האם שמן קנולה תמיד טוב (אלא אם כן צויין אחרת)?
אבקת קינמון הכוונה לקינמון הטחון שקונים כמו שקונים את שאר התבלינים?
האם אפשר להכין את זה עם קמח שמרים ללא גלוטן? האם קמח שמרים וקמח תופח זה אותו דבר? האם צריך לשנות משהו במתכון?
כמה זמן מומלץ להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד אחרי האפייה?
איך וכמה זמן שומרים את העוגה?
לגבי שמן קנולה – כן.
אבקת קינמון – כן.
קמח שקדים לא מתאים במקרה הזה. אפשר להכין עם כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
קמח שמרים וקמח תופח זה לא אותו דבר.
יש להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד עד שהיא מתחסלת.
העוגה נשמרת מחוץ למקרר כ-3 ימים.
אפשר להקפיא את העוגה?
כן.
היי,
בתור בחור שלא אוהב קוקוס וקינמון, האם ניתן לוותר עליהם במתכון הזה?
תודה!
כן אפשר.
שלום!
אני מכינה עכשיו את העוגה.
אעדכן בעז”ה איך יצא.
מעולה 🙂
יום מקסים
יצא ממש טעים. בהחלט מאמצת את המתכון
תודה רעות 🙂
עבדתי לפי ההוראות ללא שינויים .
ולצערי יצא לי דחוס ולא מוצלח…..:(
היי,
יש מצב שהשתמשת בכוס חד פעמית?
לא,כוס מדידה .
אז אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי העוגה לא אמורה לצאת דחוסה.
היי לשתי תבניות אינגליש קייק להכפיל את הכמויות?
כן.
שלום אני רוצה להכין את העוגה האם העטיפה בניילון היא זמנית או שאפשר כמה ימים להשאיר בניילון?
אפשר ורצוי להשאיר עם הניילון הנצמד. זה שומר על הטריות.
שבת שלום 🌷
היי אפשר מים במקום מיץ תפוזים?
כן.
היי.
אפשר הכל מסילאן, ולא דבש+סילאן?
היי מיכל,
אפשר אבל בגלל שלסילאן יש טעם חזק הטעם יהיה בהתאם.
שלום אפרת
אפשר להכין מקמח כוסמין ואבקת אפייה?
כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🌷