זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
6 מצות שלמות
ממרח חצי חצי – השחר העולה
כוס נס קפה (כפית אבקת נס קפה, כפית גדושה סוכר, חצי כוס מים רותחים, חצי כוס חלב)
ציפוי שוקולד: 70 גרם שוקולד מריר + 4 כפות שמנת מתוקה/לבישול
לקישוט (לא חובה): סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
-מכינים נס קפה ושופכים לתבנית מלבנית.
-מרטיבים מצה עם נס קפה כ-3 שניות מכל צד ומניחים בצלחת שטוחה. מעל מורחים ממרח שוקולד בטעם קקאו.
-מרטיבים מצה נוספת באותו אופן ומניחים מעל. מורחים מעל ממרח קרם חלב לבן. ממשיכים כך 5 שכבות.
-מניחים מעל את המצה השישית. יוצקים מעל את ציפוי השוקולד (יש להמיס שוקולד מריר עם שמנת) ומפזרים סוכריות צבעוניות.
-מכניסים למקפיא למשך כ-3 שעות, מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לריבועים (ההקפאה היא כדי שיהיה קל לחתוך).
-שומרים בקופסה סגורה במקרר.
ראו גם
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- כדורי השחר |
- שבלולי השחר מטורטיה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
שלמות הדור👍
❤️❤️
איך מכינים פרווה?
עם ממרח פרווה.
האם אפשר לאכול מייד?
אפשר אבל יהיה קצת קשה לחתוך לריבועים.
האם אפשר להכין קרם שוקולד בין השכבות במקום ממרח שוקולד ואם כן אז איך?
כן אפשר להקציף שמנת מתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.
תודה רבה על האתר המקסים!
האם אפשר לוותר על החלב ולהרטיב את המצה בנס קפה שהוא לא באמת נס קפה, במקום חצי כוס חלב להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים?
אפשר.
צריך לשים חצי כוס מים/חלב רותחים עם חצי כוס מים/חלב קרים (לא משנה חלב או מים).
תודה רבה!! 🙂
האם אפשר להקפיא לכמה ימים ואז להוציא מהמקפיא כשרוצים להגיש ולחתוך לקוביות?
כן
אפשר גם להקפיא כמה שעות ולחתוך לקוביות ואז להחזיר למקפיא.
ככה לא תצטרכי להתעסק עם זה לפני ההגשה.
האם חייב לשמור במקרר
לא חייב אבל רצוי (במיוחד בימים חמים).
אלופה!
נוסטלגיה!
❤️❤️