זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: פרווה
תבנית מאפינס
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
¾ כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
רבע כוס (60 מ”ל) טחינה גולמית
כפית חומץ 5%
שליש כוס (66 ג’) סוכר
כוס + 2 כפות (160 ג’) קמח לבן
כפית גדושה אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כוס (30 ג’) קוקוס
*ראו הערות בתחתית המתכון
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את המרכיבים הרטובים: שמן, מיץ, טחינה וחומץ. מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת.
-מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת במרקם מעט סמיך).
-מניחים מנג’טים מנייר בתוך תבנית מאפינס ויוצקים את התערובת לתוך המנג’טים. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי כדי שתתייצב.
*העוגה מאוד מתפוררת אבל טעימה.
*מאחר והעוגה מתפוררת בחיתוך אני ממליצה להכין אותה בתבניות מאפינס ולא בתבנית אחת.
*לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים במקרה הזה מאחר והעוגה גם ככה יוצאת קצת דחוסה.
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגת תפוחים מעלפת |
- עוגת גזר אוורירית
היי אפרת ,
האם אפשר לשים חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל?
היי,
אני חושבת שאפשר.
היי, אפרת!
חייבת לומר לך שזה אחד המתכונים היותר מוצלחים שלך! מאז שראיתי אותו לראשונה, הכנתי כבר לפחות 10 פעמים!!!
מכינה עם קמח כוסמין 80%, ושמה כוס קמח במקום כוס+2 כפות. זה יוצא מושלםםםם, ואורירי, בכלל לא דחוס. אני מקפיאה לי כמות ומפשירה כל יום ללימודים, וגם אחרי שבוע בהקפאה, זה טרי כאילו הרגע הכנתי.
תודה, תמשיכי לפרסם עוד ועוד מתכונים טבעוניים
איזה כיף שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף ופורים שמח❤
שבוע טוב אפרת, כפי שכבר כתבתי לך בעבר- אני עפה על המתכון הזה ומשינה אותו כל הזמן. עכשיו אני רוצה להכין אותו ללא סוכר. יש לך רעיון לתחליף סוכר שלא יפגע במרקם ובטעם? תודה רבה!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכון!
אפשר לשים דבש או ממתיק מלאכותי (סוויטאנגו וכדומה), אבל באופן כללי אין תחליף שלא ישנה את המרקם ומעט את הטעם.
מאפינס מהממים. קלים להכנה, עדינים ועשירים בטעם. יצאו לי עשרה גדולים.
איזה כיף שיש מתכונים טבעוניים מעולים
תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
שלמות של מתכון;) הכנסתי דבש במקום סוכר, והילדים אהבו מאוד! תודה!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(: תודה על השיתוף!
אז היא כבר לא טבעונית
היי.
האם אפשר לוותר על הקוקוס?
מה אפשר לשים במקום?
היי מגי,
לא ממליצה לוותר על הקוקוס, אבל מניחה שאפשר להמיר אותו באגוזים טחונים או לשים סה”כ כוס ורבע קמח.
האם יש לך מתכונים לעוגות ועוגיות לחולי סכרת? בלי קמח לבן. קמח שקדים
היי,
מצרפת מתכונים:
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר,
עוגיות שקדים ללא סוכר,
עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר,
עוגיות שומשום ללא סוכר.
שבת שלום
היי אפרת,,
רציתי לשאול אם אפשר באופן כלשהו להוסיף שוקולד לעוגה?
היי,
אפשר להוסיף רבע כוס קקאו ולשים רק כוס קמח, רצוי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ואפשר גם להחליף את מיץ התפוזים בחלב/ חלב סויה לטבעונים.
אם את מעוניינת להוסיף שוקולד- יש להמיס 50 גרם שוקולד עם כפית שמן ולהוסיף לתערובת המרכיבים הרטובים.
היי.
שאלה:
מה יכול להחליף מיץ תפוזים-משקה/תפוזים?
היי מיכל,
אפשר להשתמש במיץ קנוי או סחוט, ואפשרות נוספת אבל פחות טעימה- להשתמש במים עם כף מיץ לימון באותה כמות.
אם העוגה לא מיועדת לטבעונים- אפשר גם להחליף את המיץ בחלב.
האם אפשר להשתמש בעוגה זו, בקמח כוסמין לבן?
היי אסתי,
אפשר:)
האם אפשר לוותר על החומץ?
ומה בנוגע לקמח כוסמין 80% בגלל אלרגיה לחיטה?
היי,
במקום חומץ אפשר לשים כפית מיץ לימון, אך פחות כדאי.
לגבי הקמח, אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%, אך המרקם יצא דחוס. (וכמובן שיש להשתמש בכוסמין רק בתנאי שמותר לצרוך אותו במקרה של האלרגיה לחיטה😊)
ברור.
תודה רבה!!!
אוהבת מאד את כל המתכונים שלך, תודה
איך אפשר להפוך את העוגה שתתאים לפליאו? ללא סוכר ושמן קוקוס?
היי יעל,
במקום סוכר אפשר לשים תחליף סוכר “כמו סוכר”/ סטיביה וכדומה.
אפשר גם לשים במקום סוכר רבע כוס דבש או שליש כוס סילאן, אבל המרקם יצא שונה ופחות יציב.
במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאת שקדים (ושוב, המרקם ישתנה), אם כי ככל הידוע לי אפשר לצרוך שמן קוקוס בפליאו?
מקווה שעזרתי:)
תודה על המענה המהיר.
רק לידיעה, פליאו לא משתמשים בסטיביה וכד’ אבל בהחלט אפשר להשתמש בדבש וסילאן
תודה יעל:)