זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
3 כפות (38 ג’) סוכר
שליש (66 ג’) כוס שמן
שליש כוס (113 ג’) דבש
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח (*ניתן לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה)
כפית (2 ג’) אבקת נס קפה
רבע כפית תבלין הל
50 גרם אגוזי פקאן טחונים (כחצי כוס)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (ידנית או במיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, מים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, נס קפה והל ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*העוגה נשמרת עטופה בניילון נצמד, מחוץ למקרר במקום מוצל וקריר במשך 3-4 ימים.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אפשר לוותר על האגוזים? (כי נגמר לי)
כן(:
אפרת היקרה, העוגה עכשיו יצאה התנור, אבל היא אבדה גובה ובמקום להשאר תפוחה ואורירית היא חזרה לגודל המקורה של הבלילה. מה הסיבה לדעתך? האם זה נעוץ בעובדה שאולי במקום מים שמתי תה/השמטתי קפה/אגוזי פקאן? אשמח לדעת ולהבין. זה כבר המתכון השלישי שהעוגה צונחת. העוגה כן מוכנה מוודאת עם קיסם. היא לא רטובה מלמעלה
שכחתי להוסיף, השתמשתי בכוס מדידה ושמתי קנמון במקום. ובדקתי וודאתי שהעוגה מוכנה. אפיתי בחום של 160 מעלות ללא טורבו רק עליון ותחתון
היי אביטל,
הסיבה לכך יכולה להיות ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח וכן האפייה על חום נמוך מהדרוש- יש לאפות על 180 מעלות.
בוקר אור ותודה על התשובה.
אבל אם אופים בחום כזה העוגה מתבקעת לא? עוגת דבש נוטה ליזול לכן הבנית שאופים בחום לא של 180מעלות
אפיתי את העוגה שלך על 170 מעלות
היא יצאה מהממת לדקה אבל אח”כ צנחה ונהיתה דביקה
יש מצב שזה באמת בגלל ערבוב יתר. איך אפשר להמנע? אם אני רואה שיש בבלילה גושים של קמח איך אפשר לפתוח אותם?
ותודה על הכל
נ.ב פעם ראשונה שיוצא לי לפשל כלכך הרבה פעמים על עוגת דבש אחת (כבר הלך לי ליטר דבש:)
הסיכון הזה של התבקעות העוגה אמנם פוחת כשאופים על חום נמוך, אך אם אופים בחום נמוך יותר אפקט אבקת האפייה פוחת והעוגה עלולה לצנוח.
חשוב לערבב בעדינות ורק עד שאין גושים גדולים רבים. אם נשארים מעט גושים קטנים אין צורך לערבב עוד.
אגב, את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
כן יש לי כוסות מדידה. איך את מוסיפה קמח לבלילה
מוסיפה כרגיל-שופכת לתוך הקערה. אם יש אפשרות כדאי לנפות את הקמח לתוך הקערה בעזרת מסננת, אבל זה ממש לא חובה.
שופכת הכל בפעם אחת או ב3 פעימות?
ושכחתי – יש לי ביצים מדיום -להשתמש ב2.5 ביצים או מספיק 2?
כדאי להוסיף את הקמח בפעמיים ולא בפעם אחת, לערבב מעט מאד בין הפעמים.
אפשר 2 ביצים M.
תודה על הסבלנות ועל שענית. הולכת להכין היום ואעדכן איך יצא
❤
ערב מקסים, חוזרת לעדכן יצא מהמם אחרי הטיפים שלך כמובן שמתי שקדים פרוסים מלמעלה כדי שישלים את הטקסטורה. יצא טוב ולא צנח אפילו בטיפה. את אלופה!!!!! תודה על הכל. את לא יודעת כמה אושר זה הביא לי (וכמה חומר הלך בדרך אבל מי סופר) שסופסוף הצלחתי להכין עוגת דבש נורמלית. שלשתי כמויות ועכשיו נגלה ב עושה שוב בכמות משולשת. חג שמח שנה טובה ומבורכת
איזה כיף לשמוע שיצא מוצלח! עשית לי את היום(:
תודה על השיתוף ושנה טובה❤
אפשר עם קמח כוסמין?
היי נועה,
אפשר, המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר כבד.
הכנסנו לתנור, מריח מדהים. תודה רבה, כל שבוע אופים מכאן עוגה
איזה כיף שיצא מוצלח ושאתם נהנים מהמתכונים! תודה על השיתוף😊
שלום אפרת תודה על מתכונים מעולים
ועכשיו לשאלה על עוגת הדבש קפה
האם אני יכולה להוריד לגמרי את האגוזים( אי לא רוצה שום סוג אחר של פיצוח)אפשרי?
היי יעל,
בוודאי, את יכולה לוותר על האגוזים(:
הי אפרת,
מה אפשר להחליף את הפקאן הטחון בשקדים / אגוזים טחונים?
היי,
אפשר להחליף את הפקאן באגוזי מלך או כל אגוז אחר קצוץ, ואפשר גם להחליף בשו’קולד צ’יפס.
הי אפרת
פקאן מסוכר יתאים פה במתכון?
כן.
הי אפרת! תודה רבה על המתכונים המופלאים! האם אפשר להחליף את אבק הנס קפה בקפה ממכונה או קפה מגורען או קפה שחור?
אפשר להשתמש בקפה מגורען ולהמיס כחצי כפית עם חצי כוס המים שבמתכון.
תודה רבה ושנה טובה!!!
פעם ראשונה שאני באתר והמתכונים נראים מעולה ממש
יש לי 2 שאלות-
האם בשביל 4 תבניות אינגליש קייק פשוט צריך להכפיל את הכמות פי 4?
וכמה זמן הן נשמרות במקרר?
היי שיר,
אלה כמויות ל-4 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות:
5 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
כוס ושליש שמן
כוס ושליש דבש
2.5 כוסות מים
4 כוסות קמח תופח
4 כפיות אבקת נס קפה
כפית שטוחה תבלין הל
200 גרם אגוזי פקאן טחונים (כ2 כוסות)
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל ומומלץ לערבב במיקסר ידני מאחר והכמות גדולה.
במקרר העוגה קצת מתייבשת לכן רצוי לעטוף היטב ולשמור במקום מוצל וקריר על השיש, עד 3 ימים.
אפשר להכין לפני ולהקפיא.
תודה רבה על התשובה המהירה
האם כמות הביצים לא קטנה ביחס של תבנית 1 ל4?
והאם בכמות של 4 הכמות סופר לא גדולה מידי ביחס לכמות של 2?
ושוב המון תודה!!!!
לא מומלץ לערבב כל כך הרבה ביצים בתערובת אחת ולכן רשמתי לך להכין עם 5 ביצים גדולות והגדלתי את כמות הנוזלים בחצי כוס.
לא בטוחה שהבנתי את השאלה השנייה.
חשוב לי רק לציין שלפעמים שמכינים כמות שהיא גדולה מידי, המרקם יוצא קצת פחות אוורירי לכן עדיף להכין בפעמיים כמות כפולה. זה מצריך קצת יותר עבודה אבל שווה יותר במבחן התוצאה 🙂
שוב המון תודה
התכוונתי האם כמות הסוכר ל4 תבניות לא גדול מידי ביחס לכמות הסוכר בתבנית 1?
ואם אעשה 2 נגלות (2 עוגות בבת אחת) אז פשוט להכפיל את הכמות המקורית ל2?
סליחה על השיגועים ושוב תודה
לא כי 3 כפות סוכר כפול 4 יוצא 12 כפות סוכר = 3/4 כוס.
וכן, אם את מכינה ב-2 נגלות, תכפילי את הכמות המקורית ב-2. ממליצה לרשום קודם על דף כדי למנוע טעויות.
תודה רבה לך!!! שנה טובה
שנה טובה ומתוקה ❤️
היי! כל פעם שאני אופה את אחת מהעוגות שלך כולם מבקשים ממני את המתכון! את אלופה!אשמח לקבל את המתכון ל3 אינגליש קייק.
קודם כל תודה, כיף לשמוע ❤️
כמות ל-3 תבניות אינגליש קייק:
5 ביצים גדולות
חצי כוס + כף סוכר
כוס שמן
כוס דבש
1 כוס + ⅔ כוס (400 מ”ל) מים
3 כוסות (420 ג’) קמח תופח
3 כפיות אבקת נס קפה
חצי כפית תבלין הל
150 גרם אגוזי פקאן טחונים (כוס וחצי)
היי אפרת,
האם החלפה של המים במיץ תפוזים יכול לשדאג את העוגה או שבמקרה הזה זה לא מתאים?
תודה מראש🌹
כן, זה יוסיף טעם.
היי אפרת
צריך להקציף את הביצים?
או לערבב הכל יחד?
אין צורך להקציף את הביצים. מספיק לערבב אותם עם הסוכר ואז להוסיף את יתר המצרכים לפי מה שרשום במתכון.
הי, יש לי רק קפה נמס נטול קפאין של האג או קפה מגורען של טסטר צ׳ויס.. במה עדיף להשתמש? ובאיזו כמות? בהזדמנות זו אני רוצה להודו לך על על מתכונים הנפלאים! בכל שבת אני מכינה מהמתכונים שלך! תבורכי! חג שמח!
לא משנה. אם את משתמשת בקפה המגורען אז תמיסי כחצי כפית עם חצי כוס המים שבמתכון.
חג שמח 🌺
היי אפרת,
האם ניתן להמיר את העוגה לקמח כוסמין מלא?
במידה וניתן מה הכמות? וכמה אבקת אפיה?
האם קיים קמח כוסמין תופח?
תודה על כל התשובות את תמיד עונה…פשוט כיף שיש את מי לשאול🙏🙏🙏
אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה.
לא מכירה קמח כוסמין תופח.
שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן בעוגת הדבש שלך
ובכלל האם בעוגות בחושות אפשר להמיר את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן
תודה רבה
היי אורנית,
יש מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן.
בעוגה הזו ובכלל אפשר להמיר קמח רגיל בקמח תמי או כרגיל באותו יחס. אם ממירים קמח תופח אז יש להוסיף אבקת אפיה.
שלום אפרת.
האתר שלך מדהים!
תודה רבה!
עקבתי אחר ההוראות של המתכון.
הבלילה יצאה לי מאוד דלילה וממה שאני יודע ממתכונים אחרים, הבלילה צריכה להיות סמיכה/קשה. האם תוכלי להגיד בכל מתכון של עוגה, איך הבלילה צריכה לצאת?
היי ארז,
בדר”כ ברוב העוגות שלי הבלילות יוצאות במרקם די נוזלי ולא סמיך מידי.
חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית (צירפתי תמונה). יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה יותר ולכן זה יצא מאד דליל?
היי אפרת.
השתמשתי בכוס בנפח 300 מ”ל.
חייב לציין שהטעם של העוגה מיוחד. השתמשתי בסוכר חום ואגוזי מלך.
אז השתמשת בכוס גדולה ממה שצריך. יכול להיות שיצא דליל בגלל הדבש.
בכל מקרה, אני ממליצה להבא להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו הכוס שהתמונה שצירפתי. כך זה ייצא הכי מדויק 🙂
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הי אפרת, כמה שאלות ברשותך-
אין לי נס קפה, רק קפה גרגירים כדוגמת טסטרס צויס.האם מתאים?
בנוסף, מה לשים במקום הל?
לבסוף, אם יש לי ביצים בגודל m, לשים 3 ביצים או 2?
תודה רבה!!
מיכל
היי מיכל,
תמיסי כחצי כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס המים שבמתכון.
תוותרי על ההל.
שימי 2 ביצים M.
שלום אני רוצהלהכין עם שמן זית.זה יורגש בטעם לפי דעתך?
צודה רבה
אם זה שמן זית בטעם מעודן זה בסדר.
היי
תודה על מתכון נפלא!
הכנתי ומשום מה העוגה נבקעה בצורה ממש לא אסתטית.
יש לך רעיון לקרם לכיסוי שתיראה קצת יותר יפה?
האם קרם שוקולד פשוט יתאים על עוגה כזו עם דבש?
תודה!!
כן, ציפוי שוקולד יכול להתאים.
גם אפשר אבקת סוכר
מתכון מעולה! כל פעם שאני מגיעה לאמא שלי היא מבקשת שאכין אותו. ניסיתי גם עם אגוזי מלך ויוצא מצויין
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 🌺
שבת שלום😊 אפשא להכין את בעוגה עם חתיכות פקאן סיני במקום הפקאן הטחון?
כן אפשר.
חג שמח 🌺
אפשר להכין עם קמח שקדים?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכדאי לשלב חצי כוס קמח שקדים עם חצי כוס קמח רגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
מומלץ להפחית מכמות המים ולשים כשליש כוס.
אפשר להחליף את הפקאנים בשוקולד ציפס?
כן אפשר.
הי אפרת
אוהבת מאוד את האתר שלך!!
מכינה ונהנית….
היום הכנתי את הטעמי – יצא מדהים!!
רציתי לשאול לגבי העוגה הזו
אם בוטנים גרוסים יהיו טובים במקום הפקאנים, או שזה ישנה את הטעם…
אם כן – עדיף כלום, או עדיף לחכות למחר?
היי רינה,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
בוטנים טועמים אחרת אבל זה עדיין אמור לצאת טעים. שימי בסביבות רבע-שליש כוס.
הכנתי בלי הל ויצא מדהיםםםם….. תודה ☺
שמחה לשמוע!
תודה נועה.
שבוע נפלא
יצא טעים ביותר,אין לי נס רגיל שמתי חצי כפית נס גרגירים וויתרתי על הסוכר.
נקווה שלא יתחסל לפני שבת.
תודה 😊
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום
אפשר מייפל במקום דבש?
תודה וחג שמח!
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אפרת,
מעומיינת להכין את העוגה אבל יש לי רק אגוזי מלך. זה מתאים? תודה!
כן, אפשר.
הי,
אין לי דבש כרגע..
האם אפשר להמיר בסילאן תמרים?
תודה
אני חושבת שכן.
הי אפרת
תודה על התשובה.
אם אין לי הל אני יכולה להשתמש בקפה עם הל?
אם כן אז כמה קפה על והאם זה משפיע על כמות הנס קפה?
כמו כן האם צריך להמיס את הקפה במים רותחים או להוסיף אותו כמו שהוא?
תודה וחג שמח
אור
היי אור,
את יכולה לוותר על ההל. אני חוששת שהטעם ייצא חזק מידי עם שימוש בקפה שחור.
הי אפרת
הכנתי 2 עוגות דבש אחרות שלך שיצאו נהדר ואני רוצה לנסות את העוגה הזו.
יש לי 2 שאלות:
1. מים – מהברז, חמים או רותחים?
2. האם אפשר/כדאי להוסיף קינמון (בנוסף או במקום הל)?
תודה וחג שמח
אור
היי אור,
1. מים מהברז
2. ההל מוסיף ארומה, טעם של תיבול ביתי. לקינמון יש טעם דומיננטי בפני עצמו לכן לדעתי הוא מיותר אם שמים הל. קינמון בדר”כ יש בעוגות דבש אז אם בא לך לנסות הפעם משהו קצת שונה כדאי ללכת על ההל. אם בא לך ללכת על המוכר אז אפשר לשים קינמון ולוותר על ההל.
חג שמח 🙂
היי אפרת, האם העוגה תתאים לאפייה גם בתבנית עגולה?חשבתי לצפות בגנאש שוקולד לבן, נראה לך זה יתאים?
היי דני,
המתכון כמו שהוא כעת מתאים לתבנית עגולה קטנה בקוטר 20. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 24.
גנאש שוקולד לבן כציפוי נשמע לי מעולה 🙂
תודה רבה! הכנתי ויצא מעולה:)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת האים ההקצפה של הביצים עם הסוכר צריכה להיות ממושכת עד שהקצף יהיה קרמי ויציב?
לא, מספיק להקציף כחצי דקה.
יום מקסים 🌺
אפשר לוותר על תבלין הל ?
כן, אפשר.
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
אני חוגגת על האתר שלך!!
פשוט מדהים!!
עכשיו סיימתי להכין את העוגת גזר.. בפעם העשירית… כולם ממש אוהבים אותה..
עכשיו אני רוצה להכין את העוגת דבש קפה ופקאן..
מה אני יכולה לשים במקום הל?
תודה רבה על המתכונים.. והסבלנות!!
את מדהימה!!
היי אפרת,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
את יכולה לוותר על ההל.
שנה טובה!
הי אפרת,
הכנתי את העוגה כבר פעמיים. מתכננת להכין אותה גם לראש השנה.
טעימה מאוד וקלה להכנה.
תוקד!!!!!!
תודה יעל 🙂
שנה טובה ומתוקה!
יצא מעולה
תודה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להוריד/להחליף את הסוכר? אם כן במה?
חצי כוס דבש (בסה”כ) תכסה על העדר הסוכר?
היי יהודית,
אני מניחה שכן, העוגה תצא פשוט במתיקות מעודנת.
שלטם רב.
רציתי לשאול אם אפשר לאפות בתוכנית טורבו בתנור, או באפיה רגילה?
אני תמיד מתלבטת בעוגות בחושות איך לאפות…
תודה ויום מקסים
היי אורית,
בעוגות בחושות תמיד כדאי לאפות בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון). טורבו עלול לייבש את העוגה.
יום נפלא 🙂
העוגה יצאה מאוד טעימה. נהננו ממנה בשבת, מתכננת להכין גם בראש השנה. תודה על המתכון
תודה ורד 🙂
היי אפרת,
הכנתי את העוגה אך משום מה היא יצאה דחוסה ולא אוורירית.
לפני שהוצאתי אותה מהתנור בדקתי עם קיסם(הקיסם יצא יבש).
מה לדעתך הייתה הבעיה ?
תודה רבה:)
היי אפרת,
אפית בתבנית אינגליש קייק?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
דרך אגב, העוגה תפחה או נשארה באותו גובה פחות או יותר?
היי אפרת,
תודה על התגובה המהירה.
הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק.
ייתכן וערבבתי יותר מדי(הכנתי את הבלילה במיקסר).
כאשר הוצאתי את העוגה היא הייתה תפוחה וגבוהה ולאחר מכן היא צנחה.
תודה:)
אז זה בגלל שהיא צנחה..
אם העוגה תפחה יפה ואח”כ צנחה זה יכול להיות כתוצאה של הקצפת יתר או אפיה בחום גבוהה מידי (בהנחה והתנור שלך חזק מהרגיל) או שהעוגה לא היתה אפויה לגמרי. כמה זמן אפית את העוגה? נעצת קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה או רק במיקום אחד?
אפיתי במשך 30 דק׳. ובדקתי רק במקום אחד:/
אני אנסה להכין אותה שוב.
ממש תודה!!!!!
האם אפשר להוסיף תבלין ציפורן במקום הל?
אם כן, כמה?
תודה
כן, ממש קמצוץ עם האצבעות.
נורא בלי פקאנים?
אפשר להכין גם בלי או להמיר באגוזי מלך.
חייבים תבלין הל או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר.