זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
חצי כוס דבש
2 כפות מלאות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)
חצי כוס (120 מ"ל) תה פושר
כוס (140 ג') קמח לבן
כפית (5 ג') אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (30 ג') קוקוס
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה את הביצים עם השמן. מוסיפים דבש, טחינה, תה ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (שימו לב שערבוב יתר עלול לפגוע במרקם הסופי של העוגה).
-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 27-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (27 דק’)
+
טיימר פועל
תגובות
עוגה נהדרת!! רכה ובעלת מתיקות מעודנת..
תודה ליבנת 🙂
מה לדעתך אפשר לעשות עם העוגה שיצאה לא מתוקה?(פשוט עשיתי הכל כפול 4 וחבל לי על זה…
אולי לפורר ולעשות כדורי עוגה כלשהם ?
אשמח לתגובה.
אם הבעיה היא במתיקות אז אפשר להרטיב אותה בסירופ מתוק ולערבב כמה כפות דבש עם כמה כפות מים ולזלף מעל העוגה.
תודה על המתכונים – כל מה שהכנתי היה טעים וטוב!
בעוגת הדבש חסר מתיקות וכדאי להוסיף סוכר!
תודה חנה 🙂
בעוגת הדבש אין סוכר. האם שליש כוס שמן זה מספיק שלא תצא יבישה מידי?
נכון, אין בה תוספת סוכר. הדבש מספיק.
העוגה לא יוצאת יבשה אבל אם רוצים אפשר להגדיל לחצי כוס שמן.