זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס דבש
2 כפות מלאות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)
חצי כוס (120 מ”ל) תה פושר
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה את הביצים עם השמן. מוסיפים דבש, טחינה, תה ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (שימו לב שערבוב יתר עלול לפגוע במרקם הסופי של העוגה).
-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 27-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (27 דק’)
+
טיימר פועל
עוגה מעולה. תודה
שמחה שאהבת את המתכון😊
שלום אפרת!
אחרי שהכנסתי את הקמח, ערבבתי בזהירות, אבל נשארו גושים של קמח בעיסה
לכן ערבבתי עוד, אבל זה לא כל כך עזר.
לבסוף אפיתי כך, מה שקרה, שאמצע העוגה לא נאפה, אפיתי עוד ועוד
לא עזר כלום, האמצע נשאר בצק!
מה הייתי אמורה לעשות ומה אפשר לעשות עכשיו,
אחרי שאכלנו את הצדדים?
תודה מראש על התשובה.
אני נהנית ממך איך שאת מתייחסת לכל תגובה!
היי מירי,
יכולות להיות כמה סיבות לתקלה הזו:
1. חוסר דיוק בכמויות ואי שימוש בכוס מדידה (כוס בנפח 240 מ”ל)
2. שימוש בביצים גדולות- L או XL
3. חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
4. הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש
5. שימוש בתבנית לא נכונה
עם שאריות העוגה אני חושבת שאפשר להכין כדורי שוקולד מעוגה או לפורר לפירורים ולאפות כ-10-15 דקות על 170 מעלות. בפירורים אפשר להשתמש בעוגות בחושות עם פירורים או כחלק מקינוח כוסות. אפשר גם להקפיא אותם.
תודה על התשובה!
אבל עשיתי בדיוק בדיוק לפי ההוראות,
רק הביצים הם בגודל s
אולי יש בעיה לתנור?
ואם קורה לי שוב שנהיה גושים של קמח, מה לעשות?
תודה!
על איזה חום אפית וכמה זמן?
בפעם הבאה כדאי לערבב היטב את הבלילה לפני הוספת הקמח, ולאחר הוספתו לערבב רק עד שאין הרבה גושים. ערבוב יתר פוגע במרקם העוגה.
אפיתי בדיוק כמו שכתוב בחום 180, ואחרי 30 דקות הכנסתי קיסם
ויצא ממש רטוב אז המשכתי עוד לאפות, שוב בדקתי, ויצא רטוב…
כנראה הייתי צריכה לערבב פחות,
חשבתי שצריך שלא יהיה גושים בכלל.
איך מערבבים את הרטוב עם היבש? לאט?
ממש תודה לך על התשובות!!!
אם יצא לך ממש רטוב מבפנים זה לא אמור להיות רק בגלל ערבוב יתר, ככל הנראה התנור שלך לא מאד חזק ולכן היה צריך לאפות יותר זמן- בסביבות 40-50 דקות.
את המרכיבים הרטובים כדאי לערבב היטב עד שאין גושים בעזרת מטרפה. לאחר מכן לאחד אותם עם היבשים בעזרת לקקן או כף בתנועות עדינות ולא מהירות מדי.
אמורה להתקבל בלילה די חלקה שאין בה כמעט גושים.
מקווה שעזרתי(:
אפרת יקרה, גמר חתימה טובה!
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך והכנתי את העוגה הזו לראש השנה והיא יצאה ממש לא טעימה. עשיתי כפול שתיים וזרקתי את שתיהן לפח וזה היה ממש מבעס.
אשמח לדעת אם יש לך הערכה מה לא עשיתי טוב ?
בנוסף , במצרכים כתבת אבקת סודה לשתיה ובסדר לא כתב היכן להוסיף את זה?
תודה מראש, יעל.
היי יעל,
יכולים להיות הרבה דברים שגרמו לתקלה… הנה כמה סיבות:
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
הקפדת על סדר הכנסת המרכיבים לקערה?
נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
נמנעת מלהשהות את העוגה לפני הכנסתה לתנור?
אפית במצב קו עליון ותחתון, בחום הנכון ובתבנית המתאימה?
נמנעת מאפיית יתר?
-את הסודה לשתייה יש לערבב יחד עם הקמח.
מקווה שעזרתי(:
עוגה נהדרת!! רכה ובעלת מתיקות מעודנת..
תודה ליבנת 🙂
מה לדעתך אפשר לעשות עם העוגה שיצאה לא מתוקה?(פשוט עשיתי הכל כפול 4 וחבל לי על זה…
אולי לפורר ולעשות כדורי עוגה כלשהם ?
אשמח לתגובה.
אם הבעיה היא במתיקות אז אפשר להרטיב אותה בסירופ מתוק ולערבב כמה כפות דבש עם כמה כפות מים ולזלף מעל העוגה.
תודה על המתכונים – כל מה שהכנתי היה טעים וטוב!
בעוגת הדבש חסר מתיקות וכדאי להוסיף סוכר!
תודה חנה 🙂
בעוגת הדבש אין סוכר. האם שליש כוס שמן זה מספיק שלא תצא יבישה מידי?
נכון, אין בה תוספת סוכר. הדבש מספיק.
העוגה לא יוצאת יבשה אבל אם רוצים אפשר להגדיל לחצי כוס שמן.