שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן

100 גרם חמאה מומסת

עוגת גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ”ל)

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

2 כפות מלאות (25 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס (180 מ”ל) חלב

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

שקית ג’לטין (14 גרם)

רבע כוס (60 מ”ל) מים קרים

רוטב פירות יער:

2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים

רבע כוס (60 מ”ל) מים

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר




אופן הכנה:

תחתית:

מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.

עוגת גבינה:

-מניחים בקערה את הג’לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג’לי שקוף.

בינתיים מכינים את קרם הגבינה:

-מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.

-לאחר שהג’לטין הפך לג’לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג’לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג’לטין יירתח).  מצננים את הג’לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג’לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.

-יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).

רוטב פירות יער:

מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.

*לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.

מומלץ – מדריך מפורט  איך לעבוד עם ג’לטין.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת תרד וקישואים
לזניה תרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטלי (10:11 12.07.2021)

היי אפרת,
ג’לטין של איזה חברה מומלץ? אני מוכנה להגיע במיוחד גם לחנויות למוצרי אפיה.
כבר היה לי ניסיון מר עם חברה מסויימת שהיתה היחידה בסופר שבו הייתי.

מתכונים ב-10 דקות (11:17 12.07.2021)

אני מכירה את הג’לטין של “מיימונס” (Maimon’s) ו”שף קונדיטור”. שתי החברות טובות.
בהצלחה!

לימור (12:37 4.01.2021)

האם אפשר להחליף את פרות היער בתותים ? אם כן, האם באותה דרך כמו הפירות יער ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:52 4.01.2021)

כן אפשר באותו אופן.

יפית (14:23 24.04.2020)

כמות החלב לא גדולה מידי ביחס לכמות של האינסטנט הרשומה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 24.04.2020)

בגלל שיש ג’לטין אז אין בעיה.

טובה (17:57 27.05.2020)

שלום אפרת,
שואלת כאן, מאחר ומשום מה אני לא מוצאת את הפונקציה להוספת תגובה במתכון זה?!
הכנתי כעת את העוגה, לרוב אני מסתדרת מאד עם ג\’לטין ולמרות זאת נהיו לי גושים. העברתי כעת את כל התערובת דרך מסננת.
לדעתי בקושי נשאר ג\’לטין בעוגה. האם לדעתך כדאי להכין תערובת ג\’לטין חדשה ולהוסיפה שנית לעוגה?
מקווה לקבל את תשובתך המהירה.
המון תודה וחג שמח!
טובה

טובה (18:49 27.05.2020)

רק מעדכנת.

הכנתי בשנית את הג’לטין והפעם נראה שזה הצליח.
עליתי על הטעות, בפעם הקודמת אחרי שהוספתי 3 כפות מתערובת הגבינה לג’לטין, סיננתי ישירות לבלילה המרכזית. הפעם סיננתי לקערה נפרדת ווידאתי שאין גושים ורק אז קיפלתי לבלילה המרכזית.
לא הרגשתי גושים, מקווה שכך יהיה גם אחרי הקפאה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 27.05.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח ❤️

גליה (07:40 21.02.2020)

תודה גדולה לך אהובה!!!

גליה (18:09 20.02.2020)

ועוד משהו: בעלי עשה קניות בסופר וקנה אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד, וחמוציות קפואות(הוא לא מבין כלום בקניות, כל פעם קונה לי את מה שלא צריך, ולי אין כוח לצאת מהבית ולעשות, ולכן לפעמים אני שולחת את הבן הקטן שלי איתו לסופר, שמאוד מתמצא ברשימה שאני כותבת כדי שיעזור לו, חחחח.) האם זה יפגע בעוגה באיזשהו אופן? שוב תודה רבה לך, וסליחה על העומס של התגובות והמלל שלי…

גליה (17:51 20.02.2020)

היי אפרת, זאת גליה, לא התראינו במשך הרבה זמן… רציתי לשאול אותך האם אפשר להחליף את החצי קילו גבינה לבנה, ב250 גרם גבינה לבנה, וב250 גרם שמנת חמוצה, אני רוצה לנסות את זה, אולי זה יצא טוב? תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 20.02.2020)

היי גליה,
מה שלומך? 🙂
אפשר לשלב שמנת חמוצה עם גבינה לבנה.
לגבי הפודינג, האמת שלא יצא לי לנסות את הסוג הזה. אני מניחה שפשוט ירגישו בעוגה קצת חתיכות שוקולד.
לגבי חמוציות קפואות, אני חושבת שאת יכולה להכין עם זה את הרוטב אבל אולי תצטרכי לשים קצת יותר סוכר (1-2 כפות נוספות).

יפה בנעים (19:58 11.02.2020)

האם ניתן להקפיא את העוגה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 11.02.2020)

כן.

שירן (08:31 5.12.2019)

הי,
תוכלי להסביר יותר על הפירות יער שמבשלים והופך לסירופ?
מבשלים פירות יער קפואים בסיר עם רבע כוס מים ואז עם המוט ידני מועכים את הכל לסירופ או שיש חתיכות של פירות יער?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 5.12.2019)

היי שירן,
לאחר הבישול טוחנים רק חצי מהכמות למחית ואז מערבבים עם החצי השני שהוא לא טחון.

אביבה (08:27 25.10.2019)

הי, הכנתי את בלילת הגבינה בדיוק כמו שכתוב. ערבבתי את הגלטין המומס עם 3 כפות מתערובת הגבינה והתערובת הייתה חלקה מאוד.בעירבוב תערובת הגלטין עם יתר הגבינה נוצרו המון גושים! מה עודים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 25.10.2019)

היי אביבה,
בגלל זה חשוב להעביר את הבלילה דרך מסננת, גם אם התערובת נראית חלקה.
אני מבינה שכבר ערבבת עם יתר תערובת הגבינה. אם זה לא כזה נורא תשאירי ככה אבל אם יש המון גושים אולי כדאי להעביר את זה במסננת אבל בעדינות. אני רק מקווה שזה לא יפגע בהקצפה ובנפח הקרם.

איריס שמש (21:29 11.12.2019)

גם אצלי זה קרה המון גושים והיא בכלל לא הייתה יציבה… אני חושבת שהיה מיותר להעביר דרך המסננת..

שירלי (07:05 12.09.2019)

האם אפשר לשים מעל העוגה חתיכות של פירות טריים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 16.09.2019)

כן.

אפרת (08:02 14.06.2019)

הי אפרת,נהנת מהנתונים שלך אתר מעולה ,תודה האם יש אפשר לעשות את העוגות גבינה עם שמנת אחת בלבד או שחייב שתיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 14.06.2019)

היי אפרת,
כדי שהעוגה תצא גבוהה כדאי להשתמש ב-2 מיכלי שמנת.
אם יש לך רק שמנת אחת אפשר להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר כמו אינגליש קייק.

שרון (10:48 29.05.2019)

אפרת המקסימה!מתאים להכין את רוטב פירות היער על עוגת גבינה של בית מלון?האם צריך להפשיר את פירות היער הקפואים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 29.05.2019)

כן בטח.
לא חובה להפשיר לפני.

יהודית (13:25 1.03.2019)

היי.
יש מצב לעשות את העוגה ללא ג’לטין??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 1.03.2019)

כן. היא פשוט תהיה פחות יציבה. מבחינת טעם אין בעיה.

yeuda (23:22 28.02.2019)

האם אפשר לשים משהו אחר במקום גבינה לבנה? כמו ממרח סויה? אני רוצה את העוגה ללא חלב
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:47 1.03.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.

גליה (19:48 31.01.2019)

תודה!😁

גליה (21:03 29.01.2019)

היי אפרת לילה טוב. מצטערת על השעה המאוחרת, אבל רציתי לשאול אותך מהם הכמויות לתבנית 26? תודה ולילה טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 29.01.2019)

היי גליה,
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
2 כוסות ביסקוויטים מפוררים דק (200 גרם)
130 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (750 מ”ל)
כוס ורבע סוכר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית וחצי ג’לטין (21 גרם)
שליש כוס (80 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
לילה טוב 🌷

נטע (12:31 4.01.2019)

היי אם יש לי רק 4 שעות לאחר סיום ההכנה לשים את העוגה במקרר האם אפשר לשים אותה במקפיא מעט? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 4.01.2019)

אפשר לשים במקפיא בשעה האחרונה.

אביבית ארז (06:21 3.01.2019)

תודה לך אפרת המהממת ….
אני פשוט מכורה לאתר שלך
כל מתכון מדוייק קליל ולא מתחכם
והכי חשוב טעיםםם

אני רוצה לעשות את העוגה הזאת בתבנית 26 קוטר כמה חומרים צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 3.01.2019)

היי אביבית,
קודם כל כיף לשמוע ❤️
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
2 כוסות ביסקוויטים מפוררים דק (200 גרם)
130 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (750 מ”ל)
כוס ורבע סוכר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית וחצי ג’לטין (21 גרם)
שליש כוס (80 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
יום מקסים 🌷

פאני (12:51 22.11.2018)

את מהממת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 22.11.2018)

תודה פאני 💜

רותם (09:48 17.11.2018)

שלום,
הכנתי את העוגה, אך , הציפוי של הפירות יער חדר לעוגה ולא נשאר כציפוי יציב מעליה ונהרסה העוגה. יש לך מושג אולי מה קרה? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 17.11.2018)

היי רותם,
שמת במקרה את הציפוי מראש? כי רשמתי שצריך לשים את הציפוי לפני ההגשה או להגיש אותו בנפרד (מהסיבה הזאת).

חנה סונגו (20:23 17.05.2018)

נראה שהעוגה בסדר אבל את ה ג’לטין שמתי בכל העיסה של הגבינה מקווה שיצא בסדר, הייתי צריכה לשים קודם במעט גבינה לערבב ואחר כך לשפוך לתוך הגבינה מקווה שיצא בסדר

לאה (08:52 17.04.2018)

יש לי פטל אדום מוקפא. האם יתאים כאן במקום פירות יער?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 17.04.2018)

כן.
יום נפלא 🙂

ללי (19:58 8.03.2018)

היי, רציתי לדעת האם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת לבישול (פחות משמין)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 8.03.2018)

היי ללי,
לא ניתן להקציף שמנת לבישול ולכן זה לא מתאים במקרה הזה.

ליאב דורון (16:41 25.01.2018)

היי
אפשר להכין ללא הקצפה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 25.01.2018)

בעייתי. יש להשתמש במיקסר.

ריבה (08:59 18.01.2018)

זה לא מתכון ב-10 דקות. יותר מידי פעולות, מסובך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 18.01.2018)

זה דווקא די פשוט אפילו שאולי זה נראה מסובך.
בכל מקרה יש עוגות אחרות, את לא חייבת להכין את זו.
יום נפלא

נטלי (12:48 14.12.2017)

היי אפרת,
תודה על המכונים הנפלאים
האם מלית דובדבנים או אוכמניות של מיימונס מתאימה במקום פירות היער?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 14.12.2017)

כן נטלי, זה אמור להתאים.

ואלרי (08:03 30.08.2017)

אני ממש רוצה להכין את העוגה ליום ושל האיש אבל יש לי אילוץ אני צריכה שזה יהיה בלי סוכר. דבש או סילן או סירופ טבעי זה בסדר. זה יכול לעבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 30.08.2017)

היי ואלרי,
לא בטוחה שזה יעבוד בעוגת גבינה. אני חוששת זה ישנה את המרקם (סילאן בכלל עלול לצבוע את כל העוגה).
אני חושבת שעדיף כבר להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי. אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

אריאלה מרכוס (10:58 23.11.2018)

אם אסור לו סוכר יתכן שהוא סוכרתי ואז כל החמרים שציינת גם הם אסורים לו.
עדיף להשתמש בממתיק מלאכותי על בסיס סוכרלוז המשוווק בצנצנות ואיננו בעל טעם לוואי.

נועה כהן (12:02 4.08.2017)

היי, אני בדיוק עושה את המתכון ועקבתי בדיוק אחרי ההוראות שלך ואני לא מצליחה שתערובת הגבינה תהפוך למקשה היא נשארת נוזלית מה לעשות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 4.08.2017)

היי נועה,
האם השמנת המתוקה קרה מאוד לפני ההקצפה? אולי את מקציפה יותר מידי?

יעל (18:27 11.06.2019)

גם אצלי.
השמנת קרה ובאחוזי שומן גבוהים. הקערה נקיה ויבשה. עוקבת אחרי ההוראות בדיוק ולא נהית קצפת יציבה.

אבל אחרי הכל, הגלטין מייצב את הבלילה בקירור, וזה יוצא ממש ממש טעים.

דנה (13:26 20.06.2017)

שלום אפרת.
יש לך רעיון לתת לי במקום גלטין מה לשים או לא לשים ובמקום לטחון פירות יער מה כן ניתן לעשות?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:05 20.06.2017)

היי,
אפשר לוותר על הג’לטין. מומלץ להוסיף כף נוספת של אבקת אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב יותר את הקרם.
במקום פירות יער אפשר להכין ציפוי גנאש משוקולד חלב או שוקולד לבן. מצרפת לינק – גנאש שוקולד.

אלה (22:18 9.06.2017)

בטח, העברתי במסננת ועבדתי בדיוק לפי ההוראות שלך. אז באיזה שלב בערבוב טעיתי, לפי דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (21:26 10.06.2017)

היי אלה,
אם למרות שסיננת הג’לטין הורגש בעוגה, במיוחד בחלקים ממנה אז זה כנראה כתוצאה מזה שלא ערבבת מספיק עד להטמעה מלאה ואחידה.
פעם הבאה יש לערבב קצת יותר אבל חשוב לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לפגוע ביציבות הקצפת.
שבוע טוב 🙂

אלה (13:03 9.06.2017)

יפעת, הכנתי את העוגה, אבל בחיתוך היא לא יציבה ומרגישים את הג’לאטין בתוך חלקים של העוגה. זה אומר שלא הרבבתי את כל החומרים היטב? האם חייבים כל הזמן לערבב במיקסר? אני שמחה שלהרבה אנשים העוגה יצאה שזה אומר יש לי עדיין סיכוי.

מתכונים ב-10 דקות (14:07 9.06.2017)

היי אלה,
העברת את הג’לטין במסננת?
יכול להיות שזה כתוצאה מערבוב לא מספיק.

אסתר (11:46 5.06.2017)

העוגה יצאה מוצלחת בטירוף, המתכונים שלך פשוט מושלמים.

מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.06.2017)

תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂

רבקה (08:42 4.06.2017)

תקשיבי, איזה עוגה חבל על הזמן, כמה מחמאות קיבלתי, מתכון פשוט מאלף.

מתכונים ב-10 דקות (08:56 4.06.2017)

תודה רבקה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבוע נפלא

ויקטוריה (20:55 29.05.2017)

אם לא שמים ג׳לטין העוגה לא תיתפס ?

מתכונים ב-10 דקות (21:25 29.05.2017)

אפשר לוותר על הג’לטין. העוגה תהיה פחות יציבה בחיתוך.
חג שמח 🙂

רבקה (09:08 29.05.2017)

כמה זה 2 כוסות של פירות יער (בגרמים)
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (11:58 29.05.2017)

היי רבקה,
זה יוצא בסביבות 250 גרם.
חג שמח 🙂

אלה זינגרמן (08:33 29.05.2017)

שלחתי אתמול כמה שאלות אבל אינני רואה אותן עכשיו.

מתכונים ב-10 דקות (08:44 29.05.2017)

היי אלה,
כרגע השבתי לשאלות.
יום מקסים 🙂

אלה זינגרמן (22:09 28.05.2017)

ועוד שאלה, האם אפשר במקום פירות היער הקפואים לשים ריבת פירות היער. אם כן, איך מכינים ומשתמשים בריבה. ותודה על העוגה האהובה עליי. האם היא באמת יוצאת כל כך יפה כמו שהיא נראת בתמונה? יפה וכנראה טעימה??

אלה זינגרמן (22:06 28.05.2017)

יש לי שאלה לגבי ג’לאטין. באיזו עוצמת החום (המקסימום?) לחמם את הג’לאטין במיקרוגל? כי אסור שהג’לאטין ירתח הרי.

מתכונים ב-10 דקות (08:43 29.05.2017)

היי אלה,
אפשר לחמם את הג’לטין בעוצמה הגבוהה ביותר אבל רק 10-15 שניות.
אפשר לשים ריבת פירות יער למרות שלדעתי עם רוטב פירות יער יוצא טעים יותר.
אם את שמה ריבה יש למרוח אותה מעל העוגה לאחר שהיא התייצבה. מומלץ אפילו להכניס אותה למקפיא למשך כשעה כדי שהחלק העליון יתייצב ויהיה קל יותר לשים את הריבה מעל.
וכן, העוגה יוצאת גבוהה ויפה בין היתר בזכות הג’לטין שמייצב אותה.
חג שמח 🙂

קרינה (15:53 28.05.2017)

תודה רבה על המענה המהיר ועל המתכונים הנהדרים הכול עכשיו בשלב ההכנה בחג אגיד איך יצא:)

קרינה (15:39 28.05.2017)

היי אפרת,
האם הרוטב של העוגה פירות יער מתאים גם לעוגה אפויה או שרק לעוגת גבינה קרה?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:51 28.05.2017)

גם לעוגה אפויה.

שלי (13:58 28.05.2017)

היי
האם ניתן להוסיף גם ג’לטין לפירות היער כדי שהרוטב יצא יציב יותר?

מתכונים ב-10 דקות (15:19 28.05.2017)

היי שלי,
אפשר להכין ציפוי מג’לי. מחר אפרסם קינוח גבינה עם ג’לי ותוכלי לראות איך זה נראה.
ג’לטין לא מתאים לרוטב הפירות. אם את רוצה שהציפוי יהיה פחות נוזלי אפשר לשים פחות מרבע כוס מים ולטחון את כל הרוטב למחית.
חג שמח 🙂

שלי (13:45 28.05.2017)

האם ניתן שרוטב פירות היער יהיה יציב ולא יישפך לצדדים

רבקה (09:54 28.05.2017)

איך להמיס את הפירות יער על האש כשהם קפואים או להפשיר אותם קודם.

מתכונים ב-10 דקות (10:44 28.05.2017)

היי רבקה,
אין צורך להפשיר לפני. אפשר לחמם אותם כשהם עוד קפואים.
חג שמח 🙂

ליאל (21:54 27.05.2017)

היי אפרת .
אפשר במקום שמנת מתוקה לישתמש בשמנת צימחית, פשוט המיקסר שלי פרווה.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (23:47 27.05.2017)

אפשר. רק צריך לקחת בחשבון שהשילוב של קצפת צמחית עם גבינה פחות מוצלח משמנת חלבית עם גבינה.

ליאל (16:09 23.05.2017)

היי אפרת
רציתי לשאול עם יש בסופר פרות יער ואם במקום פירות יער אפשר לישתמש בדובדבנים

מתכונים ב-10 דקות (17:03 23.05.2017)

היי ליאל,
יש בסופר פירות יער קפואים. זה נמצא במקררים בדר”כ ליד הגלידות וכו’.
אם הכוונה לדובדבנים רגילים אפשר רק צריך להסיר מהם את הגלעין (דובדבנים מסוכרים אני פחות ממליצה).

קרינה (22:44 21.05.2017)

היי אפרת,
רציתי לישאול האם ניתן להכין בסיס לעוגה אפוי כמו הבסיס של עוגת הגבינה האפויה?ויש לי פחד להכין עם ג’לטין זאת הפעם הראשונה שיצא לי להכין עם ג’לטין אבל בהחלט אנסה להכין ואגיד איך יצא.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (11:36 22.05.2017)

כן אפשר. מומלץ לאפות את התחתית עד שהיא מזהיבה (15-17 דקות) ואז לקרר לגמרי לפני שיוצקים מעליה את שכבת הגבינה.
בהצלחה 🙂

דונדון (19:14 21.05.2017)

הי
יש לך אולי תחליף לג’לטין,
ואם לא באיזו חנות קרובה למודיעין אפשר להשיג ג’לטין

מתכונים ב-10 דקות (20:06 21.05.2017)

אפשר להכין גם בלי הג’לטין.
ג’לטין אפשר להשיג כמעט בכל סופר. זה נמצא במדפי האפיה, ליד אינסטנט פודינג וכו’.

Rozi (15:39 21.05.2017)

העוגה יצאה טעימה גבוהה ויפה! פעם ראשונה שהשתמשתי בג’לטין. מתכון מצוין תודה.

שרון (15:10 21.05.2017)

תודה רבה!אפשר לשים את הרוטב על כל העוגה אחרי מספר שעות שהיא התקררה במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (15:15 21.05.2017)

אפשר אבל אני ממליצה לשים את הרוטב סמוך להגשה (כך זה פשוט נראה הכי רענן וטוב).

שרון (13:58 21.05.2017)

את פירות היער צריכים להפשיר על השיש לפני הכנת הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 21.05.2017)

לא, אין צורך.

שרון (17:24 19.05.2017)

אפרת המקסימה רוצה שהתחתית תיחתך בקלות אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב ולשים 150 גר’ חמאה?ניתן להוריד את הסוכר בתערובת הגבינה לחצי כוס לא רוצה שייצא מתוק מידי?ניתן לטחון את כל כמות הפירות הקפואים?כמה גר’ זה יוצא 2 כוסות?תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:35 19.05.2017)

היי שרון,
בנוסף לכמה כפות חלב ו150 גרם חמאה, כדי שהתחתית תהיה יותר יציבה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים.
אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
ניתן לטחון את כל תערובת הפירות.
לא זוכרת כמה גרם בדיוק זה יוצא אבל בכל מקרה, זה לא חייב להיות מדויק.
שבת שלום 🙂

דבורי המושלמת!!!!!!! (11:43 19.05.2017)

אוללה
אני רואה שסיננת לי תגובה……. מה הבעיה בה?
יש תקנון מסוים לתגובות?
אולי תעדכני אותנו.
🙁

מתכונים ב-10 דקות (13:12 19.05.2017)

היי דבורי,
אשמח אם תרשמי לי את המייל שלך ואסביר לך בפרטי את הסיבה.

דנה (17:11 18.05.2017)

היי
מה אפשר לשים במקום פירות יער?
שוקולד יתאים? ואפשרי בלי כלום בכלל?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:10 18.05.2017)

היי דנה,
אפשר לשים מעל סירופ שוקולד או להכין ציפוי גנאש שוקולד. אפשר גם להגיש בלי כלום מעל.

לאה בנזינו (14:03 18.05.2017)

המתכון ממש נראה טוב, יש אפשרות לסנן את הגבינה וכך העוגה תצא יציבה יותר.

מתכונים ב-10 דקות (14:41 18.05.2017)

רעיון מעולה, תודה לאה 🙂

לאה (14:01 18.05.2017)

המתכונים שלך נפלאים, אפשר לסנן את הגבינה במפת אל בד (שקונים בחנות של חד פעמי) והגבינה תתקשה לאחר הוצאת הנוזלים.

פייגי (12:33 18.05.2017)

האם ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (14:43 18.05.2017)

כן, אפשר.

רבקה (11:55 18.05.2017)

איך אפשר להמיס את הג’לטין אם אין לי מיקרוגל?
תודה רבה, אני מאד נהנת מהאתר שלך, המתכונים פשוט מאלפים.

מתכונים ב-10 דקות (14:41 18.05.2017)

היי רבקה,
אפשר להמיס על הגז באש ובלהבה הכי נמוכה שיש. ברגע שזה נעשה נוזלי מיד להסיר מהאש.
המשך יום מקסים 🙂

מלכה (11:19 18.05.2017)

הי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?
תודה על המתכונים המעולים! כל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מושלם!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:33 18.05.2017)

היי מלכה,
אפשר לוותר על הג’לטין. העוגה תצא קצת פחות יציבה בחיתוך אבל הטעם יישאר אותו דבר.

מלכה (13:32 18.05.2017)

תודה על התשובה המהירה.
מה בקשר לקורנפלור? האם הוא יכול להוות תחליף מתאים? ואם כן מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (14:37 18.05.2017)

פחות מומלץ. קורנפלור פוגע בטעם כשמדובר בעוגות ללא אפיה.

דבורי המושלמת!!!!!!! (10:56 18.05.2017)

בוקר טוב.
איזה מתכון מהמם לעוגה!!!
בגדול, אני לא משתמשת שג’לטין כי אין לי מושג איך עושים את זה, אבל עכשיו אם המדריך המפורט שלך אני יכולה להכין את העוגה עם ג’לטין והיא תצא לי גבוהה, יציבה ויפה כמו בסרטים…… 😉
אז חכי חכי. אני אכין אותה לשבועות וכבר תיראי איך כל המשפחה תגיב לך……..
בייייייי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:32 18.05.2017)

מחכה לשמוע איך יצא 😉

אולגה (09:22 18.05.2017)

בוקר טוב. כודם כל המון תודה על האתר הנפלא שלך. שיאלה בקשר העוגה: האם אפשר להכין אותה בלי ג’לטין?

מתכונים ב-10 דקות (09:51 18.05.2017)

כן, אפשר. היא פשוט תהיה קצת פחות יציבה.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.