זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה 24
מצרכים:
תחתית:
כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן
100 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ”ל)
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
2 כפות מלאות (25 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית ג’לטין (14 גרם)
רבע כוס (60 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
אופן הכנה:
תחתית:
מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.
עוגת גבינה:
-מניחים בקערה את הג’לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג’לי שקוף.
בינתיים מכינים את קרם הגבינה:
-מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.
-לאחר שהג’לטין הפך לג’לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג’לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג’לטין יירתח). מצננים את הג’לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג’לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.
-יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).
רוטב פירות יער:
מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.
*לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.
מומלץ – מדריך מפורט איך לעבוד עם ג’לטין.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
היי אפרת,
יש תחליף לג’לטין?
היי דותן,
הג’לטין מייצב את העוגה, במיוחד בחיתוך.
אפשר לוותר על הג’לטין ולהוסיף כף נוספת של אבקת אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב יותר את הקרם.
כדי שיהיה קל לחתוך את העוגה אפשר להקפיא אותה ולהעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
היי אפרת, בזמן ההכנה קצפת הייתה לא יציבה, לא כמו שתמיד אני מקציפה אבל במקרר העוגה התייצבה ויצא מושלם! אכלנו אותה עם דובדבנים אמרנה וריבת חלב. תודה רבה על המתכון!
ואו נראה מעולה!!
תודה על השיתוף❤️
היי אפרת שאלה לגביי הוספת ג׳לטין לרחוב פירות יער מלמעלה, איך להוסיף אותו ובאיזה שלב בהכנה וכמה את חושבת שצריך להוסיף בשביל הייצוב?
תודה:)
היי,
אישית לא בטוחה אם הייתי משתמשת בג’לטין לרוטב כאן…
כדאי להוסיף במקום הג’לטין כף קורנפלור מעורבבת עם המים ששמים.
תודה רבה! מתה על המתכונים שלך ומכינה את העוגה הזאת כל הזמן.. אחזור לעדכן לגביי הציפוי
❤
חזרתי לעדכן, החלטתי בסוף לנסות להוסיף קצת ג׳לטין וזה יצא ממש טוב. יציב וטעים:)
וואו נראה מעולה ויפה!
תודה על השיתוף🙂
אחלה אתר שבעולם, תודה רבה לך אפרת!
ממליצה להכין בכמות כפולה. הכנתי עם שמנת חמוצה, חצי תבנית נעלמה עוד לפני שלב ההתייצבות במקרר. עוגה בטעם עדין וממש בקלי קלות 🙂
שמחה שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר❤
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת יקרה
אני מחפשת עוגת גבינה קרה עם אוכמניות ובלי ג’לטין, העוגה הזו תוכל להתאים עם שינויים או עוגה אחרת שלך?
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגת גבינה, ולהחליף את ציפוי הלוטוס ברוטב אוכמניות בדומה לרוטב שבמתכון הנוכחי.
תודה רבה אפרת! אשמח לתשובות על עוד כמה שאלות….:
1. בעגת לוטוס שהצעת -לוטוס הולך עם אוכמניות או עדיף בסקויט וחמאה לתחתית?
2. וכן איך אפשר לשדרג עם גבינות שיותר יתאימו לאוכמניות?
3. לבסוף איפה קונים אוכמניות כדי לטחון כמו המתכון הזה? האם עדיף כבר לקנות מעדן אוכמניות? לשים מראש או לפני ההגשה?
-לטעמי לוטוס ישתלב פחות טוב עם האוכמניות.
-הגבינות הכתובות במתכון מתאימות גם עם אוכמניות. אפשר לשים גבינה אחרת- מסקרפונה/ גבינת שמנת.
-ניתן למצוא אוכמניות קפואות במקפיאים כמעט בכל סופר. אם אין- אפשר לקנות מלית אוכמניות מוכנה ולשפוך לפני ההגשה.
היי
אני באמצע להכין והקצפת לאחר שהוספתי את הפודינג והחלב לא מתייצבת לי
מה אני יכולה לעשות?
היי,
האם דייקת בכמויות המרכיבים והשתמשת בכוס מדידה?
הקצפת תתייצב לאחר הוספת הג’לטין.
היי אפרת
שמתי במקרר ואחרי כמה שעות זה יתיצב לגמרי, תודה רבה
ושאלה אחרת את הרוטב חובה לשים רק לפני ההגשה או אפשר לשים מראש?
ואת הפירות יער אני יכולה לטחון את הכל?.
שמחה שיצא מוצלח!
מומלץ להוסיף רוטב לפני ההגשה אחרת הוא פוגע במרקם וגם במראה של העוגה.
אפשר לטחון את כל כמות הפירות.
תודה רבה רבה
המענה המהיר שלך זה משהו מיוחד
אין עליך ועל המתכונים שלך!!!
האם אפשר לוותר על חימום הג’לטין במיקרוגל?
היי,
במקום הכנה במיקרוגל אפשר להמיס על הגז באש ובלהבה הכי נמוכה שיש. ברגע שזה נעשה נוזלי מיד להסיר מהאש.
תודה על המענה המהיר ועל המתכונים בכללי
וסורי על השאלה הכפולה בטעות נשלח פעמיים
האם השמנת הזאת מתאימה לעוגה? היא כמו שמנת מתוקה?
תודה
היי,
אכן זו שמנת מתוקה(:
הקצפת לא יצאה לי יציבה, מאוד נוזלית.
היא אמורה להיות כך?
היי,
הקצפת אמורה לצאת יציבה.
מצרפת לך מדריך להכנת קצפת שתוכלי להיעזר בו.
תודה, שומרת לפעם הבאה.
הפעם הוספתי שקית אינסטנט עד שהתערובת התייצבה. כרגע היא במקרר, מקווה שהעוגה תצא יציבה🙏🏽
ממליצה שעה לפני ההגשה להכניס למקפיא?
אעדכן כמובן מחר איך יצא😊
שמחה שבסוף זה הסתדר(:
אם אתם מעדיפים עוגת גבינה קרה ובמרקם די קפוא- אפשר להכניס למקפיא.
הבטחתי לחזור עם תמונה😊
נראה מושלם! אגב, הוספתי לפירות היער ג’לטין כדי לייצב את השכבה
תודה על מתכונים מדהימים❤
וואו יצא לך מהמם! תודה שחזרת לעדכן🌺
היי אפרתוש,
אני נורא רוצה להכין עוגת גבינה יחד עם מחית של קינדר וקרם וניל…
זה יכול להשתלב עם העוגה הזו?
או אחת אחרת?
ואם כן אשמח לכמויות
תודה🙂
היי,
את יכולה לוותר על ציפוי פירות יער ולצפות בקצפת בטעם קינדר: תקציפי מיכל שמנת מתוקה+ 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ותוסיפי 4 כפות מחית קינדר.
לחלופין, אם התכוונת שאת מעוניינת בעוגה בטעם קינדר ומעל בקרם וניל- תוסיפי לעוגת הגבינה 5 כפות גדושות ממרח קינדר, ובמקום ציפוי פירות יער תצפי בקצפת.
* אגב, בעוגה כזו מתאים לצפות בגנאש ולא בקצפת, אבל היות ורצית קרם וניל כתבתי לך את אופן ההכנה הנ”ל.
תודה על התשובה המפורטת.
כוונתי הייתה לשלב בעוגה עצמה את אחד הטעמים האלו אם אפשר,או אפילו בעוגה אחרת.
האופציה הראשונה גם טובה אנסה.
האם יש לך עוגה/קינוח אחר שניתן לשלב את הקרם וניל?
תודה🙂
כשאת אומרת קרם וניל את מתכוונת לקצפת או לקרם פטיסייר? כי ניתן לשלב קצפת מעל כל עוגה בחושה כמעט וכן מעל עוגות גבינה.
אני מתכוונת לצנצנת של קרם וניל איכותי..לא לכיוון של קצפת
קרם וניל מתאים יותר למילוי בצקים- בצק עלים או בצק פריך כמו טארט ופאי. פחות מתאים לעוגת גבינה.
לאחר שהכנתי את העוגה. ואני מכינה את הפירות יער למחרת , היכן אני שומרת את הפירות יער? בכלי נפרד?
על מנת לשים כל פעם על העוגה?
היי,
את הרוטב יש לשמור בכלי אטום במקרר.
בהצלחה!
האם אפשר להחליף בריבה ?
היי מאיה,
אפשר לשים ריבת פירות יער למרות שלדעתי עם רוטב פירות יער יוצא טעים יותר(:
אם את שמה ריבה יש למרוח אותה מעל העוגה לאחר שהיא התייצבה, ומומלץ להכניס אותה למקפיא למשך כשעה לפני כן כדי שהחלק העליון יתייצב ויהיה קל יותר לשים את הריבה מעל.
הי אפרת הכנתי את הרוטב ויצא מצוין אבל לקח הרבה זמן לנקות את הטיפות שניתזו לכל עבר כשטחנתי בבלנדר מוט… איך אפשר למנוע התזות? וכמובן כתמי פטל בבגדים…
היי,
אם הבלנדר שלך לא גבוה מספיק או ללא מכסה ייעודי כדי למנוע התזות אין כל כך פתרון להתזות(:
אולי אפשר לטחון חצי כמות כל פעם כדי להפחית את ההתזות…
כמה זמן העוגה נשארת טובה במקרר?
היי נעמי,
מומלץ לשמור במקרר עד שבוע.
היי אפרת,
ג’לטין של איזה חברה מומלץ? אני מוכנה להגיע במיוחד גם לחנויות למוצרי אפיה.
כבר היה לי ניסיון מר עם חברה מסויימת שהיתה היחידה בסופר שבו הייתי.
אני מכירה את הג’לטין של “מיימונס” (Maimon’s) ו”שף קונדיטור”. שתי החברות טובות.
בהצלחה!
האם אפשר להחליף את פרות היער בתותים ? אם כן, האם באותה דרך כמו הפירות יער ?
כן אפשר באותו אופן.
כמות החלב לא גדולה מידי ביחס לכמות של האינסטנט הרשומה?
בגלל שיש ג’לטין אז אין בעיה.
שלום אפרת,
שואלת כאן, מאחר ומשום מה אני לא מוצאת את הפונקציה להוספת תגובה במתכון זה?!
הכנתי כעת את העוגה, לרוב אני מסתדרת מאד עם ג\’לטין ולמרות זאת נהיו לי גושים. העברתי כעת את כל התערובת דרך מסננת.
לדעתי בקושי נשאר ג\’לטין בעוגה. האם לדעתך כדאי להכין תערובת ג\’לטין חדשה ולהוסיפה שנית לעוגה?
מקווה לקבל את תשובתך המהירה.
המון תודה וחג שמח!
טובה
רק מעדכנת.
הכנתי בשנית את הג’לטין והפעם נראה שזה הצליח.
עליתי על הטעות, בפעם הקודמת אחרי שהוספתי 3 כפות מתערובת הגבינה לג’לטין, סיננתי ישירות לבלילה המרכזית. הפעם סיננתי לקערה נפרדת ווידאתי שאין גושים ורק אז קיפלתי לבלילה המרכזית.
לא הרגשתי גושים, מקווה שכך יהיה גם אחרי הקפאה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח ❤️
תודה גדולה לך אהובה!!!
ועוד משהו: בעלי עשה קניות בסופר וקנה אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד, וחמוציות קפואות(הוא לא מבין כלום בקניות, כל פעם קונה לי את מה שלא צריך, ולי אין כוח לצאת מהבית ולעשות, ולכן לפעמים אני שולחת את הבן הקטן שלי איתו לסופר, שמאוד מתמצא ברשימה שאני כותבת כדי שיעזור לו, חחחח.) האם זה יפגע בעוגה באיזשהו אופן? שוב תודה רבה לך, וסליחה על העומס של התגובות והמלל שלי…
היי אפרת, זאת גליה, לא התראינו במשך הרבה זמן… רציתי לשאול אותך האם אפשר להחליף את החצי קילו גבינה לבנה, ב250 גרם גבינה לבנה, וב250 גרם שמנת חמוצה, אני רוצה לנסות את זה, אולי זה יצא טוב? תודה רבה!!!
היי גליה,
מה שלומך? 🙂
אפשר לשלב שמנת חמוצה עם גבינה לבנה.
לגבי הפודינג, האמת שלא יצא לי לנסות את הסוג הזה. אני מניחה שפשוט ירגישו בעוגה קצת חתיכות שוקולד.
לגבי חמוציות קפואות, אני חושבת שאת יכולה להכין עם זה את הרוטב אבל אולי תצטרכי לשים קצת יותר סוכר (1-2 כפות נוספות).
האם ניתן להקפיא את העוגה ?
כן.
הי,
תוכלי להסביר יותר על הפירות יער שמבשלים והופך לסירופ?
מבשלים פירות יער קפואים בסיר עם רבע כוס מים ואז עם המוט ידני מועכים את הכל לסירופ או שיש חתיכות של פירות יער?
היי שירן,
לאחר הבישול טוחנים רק חצי מהכמות למחית ואז מערבבים עם החצי השני שהוא לא טחון.
הי, הכנתי את בלילת הגבינה בדיוק כמו שכתוב. ערבבתי את הגלטין המומס עם 3 כפות מתערובת הגבינה והתערובת הייתה חלקה מאוד.בעירבוב תערובת הגלטין עם יתר הגבינה נוצרו המון גושים! מה עודים?
היי אביבה,
בגלל זה חשוב להעביר את הבלילה דרך מסננת, גם אם התערובת נראית חלקה.
אני מבינה שכבר ערבבת עם יתר תערובת הגבינה. אם זה לא כזה נורא תשאירי ככה אבל אם יש המון גושים אולי כדאי להעביר את זה במסננת אבל בעדינות. אני רק מקווה שזה לא יפגע בהקצפה ובנפח הקרם.
גם אצלי זה קרה המון גושים והיא בכלל לא הייתה יציבה… אני חושבת שהיה מיותר להעביר דרך המסננת..
האם אפשר לשים מעל העוגה חתיכות של פירות טריים ?
כן.
הי אפרת,נהנת מהנתונים שלך אתר מעולה ,תודה האם יש אפשר לעשות את העוגות גבינה עם שמנת אחת בלבד או שחייב שתיים?
היי אפרת,
כדי שהעוגה תצא גבוהה כדאי להשתמש ב-2 מיכלי שמנת.
אם יש לך רק שמנת אחת אפשר להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר כמו אינגליש קייק.
אפרת המקסימה!מתאים להכין את רוטב פירות היער על עוגת גבינה של בית מלון?האם צריך להפשיר את פירות היער הקפואים?
כן בטח.
לא חובה להפשיר לפני.
היי.
יש מצב לעשות את העוגה ללא ג’לטין??
כן. היא פשוט תהיה פחות יציבה. מבחינת טעם אין בעיה.
האם אפשר לשים משהו אחר במקום גבינה לבנה? כמו ממרח סויה? אני רוצה את העוגה ללא חלב
תודה רבה
אני לא יודעת, לא ניסיתי.
תודה!😁
היי אפרת לילה טוב. מצטערת על השעה המאוחרת, אבל רציתי לשאול אותך מהם הכמויות לתבנית 26? תודה ולילה טוב.
היי גליה,
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
2 כוסות ביסקוויטים מפוררים דק (200 גרם)
130 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (750 מ”ל)
כוס ורבע סוכר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית וחצי ג’לטין (21 גרם)
שליש כוס (80 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
לילה טוב 🌷
היי אם יש לי רק 4 שעות לאחר סיום ההכנה לשים את העוגה במקרר האם אפשר לשים אותה במקפיא מעט? תודה!
אפשר לשים במקפיא בשעה האחרונה.
תודה לך אפרת המהממת ….
אני פשוט מכורה לאתר שלך
כל מתכון מדוייק קליל ולא מתחכם
והכי חשוב טעיםםם
אני רוצה לעשות את העוגה הזאת בתבנית 26 קוטר כמה חומרים צריך?
היי אביבית,
קודם כל כיף לשמוע ❤️
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
2 כוסות ביסקוויטים מפוררים דק (200 גרם)
130 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (750 מ”ל)
כוס ורבע סוכר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית וחצי ג’לטין (21 גרם)
שליש כוס (80 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
יום מקסים 🌷
לגבי תבנית 26 . אשמח לדעת באיזה כוס מדובר ? כוס חמה חדפ מתאימה?
היי
תמיד יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל.
את מהממת!
תודה פאני 💜
שלום,
הכנתי את העוגה, אך , הציפוי של הפירות יער חדר לעוגה ולא נשאר כציפוי יציב מעליה ונהרסה העוגה. יש לך מושג אולי מה קרה? תודה מראש
היי רותם,
שמת במקרה את הציפוי מראש? כי רשמתי שצריך לשים את הציפוי לפני ההגשה או להגיש אותו בנפרד (מהסיבה הזאת).
נראה שהעוגה בסדר אבל את ה ג’לטין שמתי בכל העיסה של הגבינה מקווה שיצא בסדר, הייתי צריכה לשים קודם במעט גבינה לערבב ואחר כך לשפוך לתוך הגבינה מקווה שיצא בסדר
יש לי פטל אדום מוקפא. האם יתאים כאן במקום פירות יער?
כן.
יום נפלא 🙂
היי, רציתי לדעת האם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת לבישול (פחות משמין)?
היי ללי,
לא ניתן להקציף שמנת לבישול ולכן זה לא מתאים במקרה הזה.
היי
אפשר להכין ללא הקצפה ?
בעייתי. יש להשתמש במיקסר.
זה לא מתכון ב-10 דקות. יותר מידי פעולות, מסובך
זה דווקא די פשוט אפילו שאולי זה נראה מסובך.
בכל מקרה יש עוגות אחרות, את לא חייבת להכין את זו.
יום נפלא
היי אפרת,
תודה על המכונים הנפלאים
האם מלית דובדבנים או אוכמניות של מיימונס מתאימה במקום פירות היער?
כן נטלי, זה אמור להתאים.
אני ממש רוצה להכין את העוגה ליום ושל האיש אבל יש לי אילוץ אני צריכה שזה יהיה בלי סוכר. דבש או סילן או סירופ טבעי זה בסדר. זה יכול לעבוד?
היי ואלרי,
לא בטוחה שזה יעבוד בעוגת גבינה. אני חוששת זה ישנה את המרקם (סילאן בכלל עלול לצבוע את כל העוגה).
אני חושבת שעדיף כבר להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי. אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
אם אסור לו סוכר יתכן שהוא סוכרתי ואז כל החמרים שציינת גם הם אסורים לו.
עדיף להשתמש בממתיק מלאכותי על בסיס סוכרלוז המשוווק בצנצנות ואיננו בעל טעם לוואי.
היי, אני בדיוק עושה את המתכון ועקבתי בדיוק אחרי ההוראות שלך ואני לא מצליחה שתערובת הגבינה תהפוך למקשה היא נשארת נוזלית מה לעשות ?
היי נועה,
האם השמנת המתוקה קרה מאוד לפני ההקצפה? אולי את מקציפה יותר מידי?
גם אצלי.
השמנת קרה ובאחוזי שומן גבוהים. הקערה נקיה ויבשה. עוקבת אחרי ההוראות בדיוק ולא נהית קצפת יציבה.
אבל אחרי הכל, הגלטין מייצב את הבלילה בקירור, וזה יוצא ממש ממש טעים.
שלום אפרת.
יש לך רעיון לתת לי במקום גלטין מה לשים או לא לשים ובמקום לטחון פירות יער מה כן ניתן לעשות?
תודה.
היי,
אפשר לוותר על הג’לטין. מומלץ להוסיף כף נוספת של אבקת אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב יותר את הקרם.
במקום פירות יער אפשר להכין ציפוי גנאש משוקולד חלב או שוקולד לבן. מצרפת לינק – גנאש שוקולד.
בטח, העברתי במסננת ועבדתי בדיוק לפי ההוראות שלך. אז באיזה שלב בערבוב טעיתי, לפי דעתך?
היי אלה,
אם למרות שסיננת הג’לטין הורגש בעוגה, במיוחד בחלקים ממנה אז זה כנראה כתוצאה מזה שלא ערבבת מספיק עד להטמעה מלאה ואחידה.
פעם הבאה יש לערבב קצת יותר אבל חשוב לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לפגוע ביציבות הקצפת.
שבוע טוב 🙂
יפעת, הכנתי את העוגה, אבל בחיתוך היא לא יציבה ומרגישים את הג’לאטין בתוך חלקים של העוגה. זה אומר שלא הרבבתי את כל החומרים היטב? האם חייבים כל הזמן לערבב במיקסר? אני שמחה שלהרבה אנשים העוגה יצאה שזה אומר יש לי עדיין סיכוי.
היי אלה,
העברת את הג’לטין במסננת?
יכול להיות שזה כתוצאה מערבוב לא מספיק.
העוגה יצאה מוצלחת בטירוף, המתכונים שלך פשוט מושלמים.
תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
תקשיבי, איזה עוגה חבל על הזמן, כמה מחמאות קיבלתי, מתכון פשוט מאלף.
תודה רבקה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבוע נפלא
אם לא שמים ג׳לטין העוגה לא תיתפס ?
אפשר לוותר על הג’לטין. העוגה תהיה פחות יציבה בחיתוך.
חג שמח 🙂
כמה זה 2 כוסות של פירות יער (בגרמים)
תודה רבה.
היי רבקה,
זה יוצא בסביבות 250 גרם.
חג שמח 🙂
שלחתי אתמול כמה שאלות אבל אינני רואה אותן עכשיו.
היי אלה,
כרגע השבתי לשאלות.
יום מקסים 🙂
ועוד שאלה, האם אפשר במקום פירות היער הקפואים לשים ריבת פירות היער. אם כן, איך מכינים ומשתמשים בריבה. ותודה על העוגה האהובה עליי. האם היא באמת יוצאת כל כך יפה כמו שהיא נראת בתמונה? יפה וכנראה טעימה??
יש לי שאלה לגבי ג’לאטין. באיזו עוצמת החום (המקסימום?) לחמם את הג’לאטין במיקרוגל? כי אסור שהג’לאטין ירתח הרי.
היי אלה,
אפשר לחמם את הג’לטין בעוצמה הגבוהה ביותר אבל רק 10-15 שניות.
אפשר לשים ריבת פירות יער למרות שלדעתי עם רוטב פירות יער יוצא טעים יותר.
אם את שמה ריבה יש למרוח אותה מעל העוגה לאחר שהיא התייצבה. מומלץ אפילו להכניס אותה למקפיא למשך כשעה כדי שהחלק העליון יתייצב ויהיה קל יותר לשים את הריבה מעל.
וכן, העוגה יוצאת גבוהה ויפה בין היתר בזכות הג’לטין שמייצב אותה.
חג שמח 🙂
תודה רבה על המענה המהיר ועל המתכונים הנהדרים הכול עכשיו בשלב ההכנה בחג אגיד איך יצא:)
היי אפרת,
האם הרוטב של העוגה פירות יער מתאים גם לעוגה אפויה או שרק לעוגת גבינה קרה?
תודה רבה.
גם לעוגה אפויה.
היי
האם ניתן להוסיף גם ג’לטין לפירות היער כדי שהרוטב יצא יציב יותר?
היי שלי,
אפשר להכין ציפוי מג’לי. מחר אפרסם קינוח גבינה עם ג’לי ותוכלי לראות איך זה נראה.
ג’לטין לא מתאים לרוטב הפירות. אם את רוצה שהציפוי יהיה פחות נוזלי אפשר לשים פחות מרבע כוס מים ולטחון את כל הרוטב למחית.
חג שמח 🙂
האם ניתן שרוטב פירות היער יהיה יציב ולא יישפך לצדדים
איך להמיס את הפירות יער על האש כשהם קפואים או להפשיר אותם קודם.
היי רבקה,
אין צורך להפשיר לפני. אפשר לחמם אותם כשהם עוד קפואים.
חג שמח 🙂
היי אפרת .
אפשר במקום שמנת מתוקה לישתמש בשמנת צימחית, פשוט המיקסר שלי פרווה.
תודה.
אפשר. רק צריך לקחת בחשבון שהשילוב של קצפת צמחית עם גבינה פחות מוצלח משמנת חלבית עם גבינה.
היי אפרת
רציתי לשאול עם יש בסופר פרות יער ואם במקום פירות יער אפשר לישתמש בדובדבנים
היי ליאל,
יש בסופר פירות יער קפואים. זה נמצא במקררים בדר”כ ליד הגלידות וכו’.
אם הכוונה לדובדבנים רגילים אפשר רק צריך להסיר מהם את הגלעין (דובדבנים מסוכרים אני פחות ממליצה).
היי אפרת,
רציתי לישאול האם ניתן להכין בסיס לעוגה אפוי כמו הבסיס של עוגת הגבינה האפויה?ויש לי פחד להכין עם ג’לטין זאת הפעם הראשונה שיצא לי להכין עם ג’לטין אבל בהחלט אנסה להכין ואגיד איך יצא.
תודה רבה.
כן אפשר. מומלץ לאפות את התחתית עד שהיא מזהיבה (15-17 דקות) ואז לקרר לגמרי לפני שיוצקים מעליה את שכבת הגבינה.
בהצלחה 🙂
הי
יש לך אולי תחליף לג’לטין,
ואם לא באיזו חנות קרובה למודיעין אפשר להשיג ג’לטין
אפשר להכין גם בלי הג’לטין.
ג’לטין אפשר להשיג כמעט בכל סופר. זה נמצא במדפי האפיה, ליד אינסטנט פודינג וכו’.
העוגה יצאה טעימה גבוהה ויפה! פעם ראשונה שהשתמשתי בג’לטין. מתכון מצוין תודה.
תודה רבה!אפשר לשים את הרוטב על כל העוגה אחרי מספר שעות שהיא התקררה במקרר?
אפשר אבל אני ממליצה לשים את הרוטב סמוך להגשה (כך זה פשוט נראה הכי רענן וטוב).
את פירות היער צריכים להפשיר על השיש לפני הכנת הרוטב?
לא, אין צורך.
אפרת המקסימה רוצה שהתחתית תיחתך בקלות אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב ולשים 150 גר’ חמאה?ניתן להוריד את הסוכר בתערובת הגבינה לחצי כוס לא רוצה שייצא מתוק מידי?ניתן לטחון את כל כמות הפירות הקפואים?כמה גר’ זה יוצא 2 כוסות?תודה רבה!
היי שרון,
בנוסף לכמה כפות חלב ו150 גרם חמאה, כדי שהתחתית תהיה יותר יציבה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים.
אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
ניתן לטחון את כל תערובת הפירות.
לא זוכרת כמה גרם בדיוק זה יוצא אבל בכל מקרה, זה לא חייב להיות מדויק.
שבת שלום 🙂
אוללה
אני רואה שסיננת לי תגובה……. מה הבעיה בה?
יש תקנון מסוים לתגובות?
אולי תעדכני אותנו.
🙁
היי דבורי,
אשמח אם תרשמי לי את המייל שלך ואסביר לך בפרטי את הסיבה.
היי
מה אפשר לשים במקום פירות יער?
שוקולד יתאים? ואפשרי בלי כלום בכלל?
תודה
היי דנה,
אפשר לשים מעל סירופ שוקולד או להכין ציפוי גנאש שוקולד. אפשר גם להגיש בלי כלום מעל.
המתכון ממש נראה טוב, יש אפשרות לסנן את הגבינה וכך העוגה תצא יציבה יותר.
רעיון מעולה, תודה לאה 🙂
המתכונים שלך נפלאים, אפשר לסנן את הגבינה במפת אל בד (שקונים בחנות של חד פעמי) והגבינה תתקשה לאחר הוצאת הנוזלים.
האם ניתן להקפיא?
כן, אפשר.
איך אפשר להמיס את הג’לטין אם אין לי מיקרוגל?
תודה רבה, אני מאד נהנת מהאתר שלך, המתכונים פשוט מאלפים.
היי רבקה,
אפשר להמיס על הגז באש ובלהבה הכי נמוכה שיש. ברגע שזה נעשה נוזלי מיד להסיר מהאש.
המשך יום מקסים 🙂
הי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?
תודה על המתכונים המעולים! כל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מושלם!!!!!
היי מלכה,
אפשר לוותר על הג’לטין. העוגה תצא קצת פחות יציבה בחיתוך אבל הטעם יישאר אותו דבר.
תודה על התשובה המהירה.
מה בקשר לקורנפלור? האם הוא יכול להוות תחליף מתאים? ואם כן מה הכמות?
פחות מומלץ. קורנפלור פוגע בטעם כשמדובר בעוגות ללא אפיה.
בוקר טוב.
איזה מתכון מהמם לעוגה!!!
בגדול, אני לא משתמשת שג’לטין כי אין לי מושג איך עושים את זה, אבל עכשיו אם המדריך המפורט שלך אני יכולה להכין את העוגה עם ג’לטין והיא תצא לי גבוהה, יציבה ויפה כמו בסרטים…… 😉
אז חכי חכי. אני אכין אותה לשבועות וכבר תיראי איך כל המשפחה תגיב לך……..
בייייייי 🙂
מחכה לשמוע איך יצא 😉
בוקר טוב. כודם כל המון תודה על האתר הנפלא שלך. שיאלה בקשר העוגה: האם אפשר להכין אותה בלי ג’לטין?
כן, אפשר. היא פשוט תהיה קצת פחות יציבה.
יום מקסים 🙂