זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
לתחתית:
שני שליש כוס (90 ג') קמח לבן
כף מלאה (12 ג') אבקת שוקולית
כף (10 ג') אבקת סוכר
חצי חלמון של ביצה (הצהוב)
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
*לגרסה ללא גלוטן – ראו הערה בתחתית המתכון
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 גרם) סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)
כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).
הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:
-מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.
-בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.
הערה:
לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד) ולערבב 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
- עוגת ריבה ופירורים |
- סלט חלומי |
- עוגת גבינה וקפה |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים
תגובות
שלום,
תודה על המתכון
יש לי שאלה עוגת גבינה אפויה עם הפרדת ביצים אפשר להקפיא?
תודה
היי טל,
פחות מומלץ כי המרקם קצת נפגע לאחר הפשרה.
שלום אפרת!
יש לי פודינג בטעם ריבת חלב- זה בסדר? או עדיף להמיר אותו בקורנפלר ותמצית וניל?
תודה רבה.
זאת רק כף אחת אז נראה לי שזה בסדר.
שלום שלום,
אני מתכוונת להכין את העוגה בתור עוגת יומהולדת לבן – הוא פשוט מת על עוגות גבינה! וזה הולך להיות בתבנית ענקית 33*39. אפשר פשוט להכפיל את כמות המצרכים ב4? והאם משתנה זמן אפייה? תודה.
היי מריה,
כעקרון יש להכפיל כמויות ב-4.
אני מאוד ממליצה קודם לעשות חישוב ולרשום את הכמויות המוכפלות על דף כדי למנוע טעויות.
זמן אפית התחתית לדעתי יתארך לכ-15 דקות.
זמן אפית העוגה לדעתי כ-70 דקות.
יש להשאיר חצי שעה בפנים לאחר סיום האפיה.
יום הולדת שמח והמון מזל טוב 🎉
תודה רבה!
לכמה ימים העוגה טובה במקרר?
והאם ניתן להכין אותה בתבנית עגולה 22.5? ומה כמות המצרכים?
היי ורד,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 (בתחתית את יכולה לשים חלמון אחד ולהוסיף 5-6 כפות מים).
העוגה נשמרת במקרר עטופה היטב במשך כ-5 ימים.
אני רוצה לעשות בתבנית מרובעת רגילה R29 בכמה להכפיל?
היי שירה,
רק רוצה לוודא- הכוונה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X17?
היי אפרת,
נראה טעים, קליל ומושלם. רק שאלה….לא מקציפים? לא צריך מיקסר ???
אין צורך להקציף 🙂
עוגה טעימה במיוחד!!
קשה לעמוד בפניה..
תודה תודה💐
תודה בתיה 🌺
כמה קלוריות העוגה? סוכרים? כולסטרול?
כ-200 קלוריות לחתיכה.
תודה על המתכון!
במה אפשר להחליף את האבקת סוכר?
אפשר לשים סוכר לבן רגיל.
היי אפרת
תודה על האתר המיוחד!!
אולי תוכלי לעזור לי – אני מחפשת מתכון עם ממרח פסק זמן, הכנתי עוגה מהאתר של עלית ולא יצא משהו
משום מה, כשאני מכינה מתכונים שלך יש 99% הצלחה…
אשמח אם יהיה לך רעיון
תודה רבה 🙂
היי תמר 🙂
את יכולה להכין את המתכון הזה עם ממרח פסק זמן (במקום ממרח השחר) – מאפינס השחר העולה.
תודה רבה לך!
האם יש חלופה לקירור לפני הגשה? דרך מהירה יותר כלומר האם אפשר לקרר במקפיא בזמן קצר יותר ואז להעביר למקרר?
במקרה הזה לא מומלץ לשים במקפיא. רצוי לשים במקרר ולהמתין כמה שעות.
אין לי פודינג שוקולד- מה ניתן לשים במקום? קקאו או משהו? (לא רוצה לשים וניל)
את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור באותה כמות.
הי אפרת המתכונים שלך אליפות!!!
אין לי שמנת חמוצה. יש מה לשים במקום?
אשמח לתגובה מהירה…
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להמיר בגבינה לבנה באותה כמות.
היי
האם אפשר במקום שוקולית קקאו עם אבקת סוכר?? ואם כן מה היחס בין הקקאו לאבקת סוכר.
או שיש חלופה אחרת
תודה
דינה
השוקולית יותר מעודנת בטעם אבל אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה קקאו ולהוסיף כף מלאה אבקת סוכר.
העוגה טובה בהקפאה?
היי בת שבע,
לא ניסיתי להקפיא אבל לפעמים עוגות גבינה אפויות משנות קצת את מרקמן לאחר הפשרה לכן לא יודעת אם הייתי לוקחת סיכון.
שלום אפרת,
*האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או בכוסמין (מעדיפה כוסמין מלא/ 80% על פני קמח חיטה מלא)
*את הקורנפלור שכתבת שאפשר להחליף בקמח-גם..אפשר להחליף במלא/כוסמין?
*מבינה שאת הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל
* אפשר להחליף סוכר בסילאן,לפחות חלק?
כל דבר שניתן להחליף אשמח בבקשה לדעת אם יש שינוי בכמויות (קמח/סילאן) ואם משפיע על כמויות הנוזלים?
תודה מראש!
חן
היי חן,
1. אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא 80%.
2. את הקורנפלור לא מומלץ להמיר.
3. את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל.
4.פחות ממליצה במקרה הזה להמיר סוכר בסילאן.
*אין שינוי בכמויות.
לא מבינה איך מגיבים אלייך אז מגיבה לעצמי.. (;
תודה רבה על התשובות!
היי אפרת איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?
אני לא מכירה דרך לעשות את המתכון הזה פרווה.
יש מתכון לעוגת שוקולד עם קרם שהיא פרווה.
היי!
תודה על המתכון.
האם ילך גם בתבנית עגולה בקוטר 26?
ואם כן, מה הכמויות הממומלצות?
שבת שלום.
היי עינב,
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
כוס וחצי קמח לבן
2 כפות אבקת שוקולית
2 כפות מלאות אבקת סוכר
חלמון של ביצה (הצהוב)
חצי כוס שמן
2 כפות מים
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
300 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5%
600 גרם שמנת חמוצה 15%
4.5 כפות קורנפלור (או קמח רגיל)
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
זמן אפיה: תחתית 12 דקות, עוגה 55 דקות + חצי שעה בתנור מכובה.
היוש, אין לי פודינג יש תחליף?
גם לא פודינג וניל?
אם לא, שימי כף קורנפלור + חצי כפית תמצית וניל.
היי
אפשרי ללא ביצה ועם פודינג וניל?
אפשר עם פודינג וניל.
במקום חלמון בתחתית אפשר לשים 2-3 כפות מים.
לגבי הביצה שבעוגה, לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר.
תודה על ההסבר לגבי החלמון. הכנתי ויצא מדהים. שבת שלום🌹
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אין לי אינסטנט פודינג שוקולד, יש אפשרות להשתמש במקום בפודינג וניל?
כן.
אפרת בוקר טוב,
לתחתית העוגה, מה עדיף מים או חצי חלמון? ואם עדיף חלמון איך חוצים אותו בלי שיתפרק?
המשך יום נעים
טליה
היי טליה,
החלמון נותן לתחתית יותר פריכות אבל גם עם מים יוצא בסדר.
את החלמון טורפים עם מזלג ומשתמשים רק בחצי מהבלילה.
יום מקסים 🌷
הכנתי לשבועות ויצא מדהים מדהים!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה
קודם כל מקוה שנהנית בחופשה!!!!
אבל, לא היה לי את מי לשאול שאלות….
חחחחחח
❤️ 😀
העוגה ממש נפלאה, תודה על המתכון. השתמשתי בשוקולד מריר כי זה מה שהיה בבית.
אהבתי במיוחד את הבצק הפשוט והקל, ולהבא אכין אותו עם המים כמו בתגובה שמעלי.
נראה מעולה 😍
תודה ציפי
חג שבועות שמח💐🍒🍇🥕🍍ותודה על השפע שאת מעבירה לנו🍒🍇🍒
תודה יקרה ❤️
שלום אפרת היקרה,
אשמח לדעת – במה אפשר להחליף את חצי החלמון שבתחתית העוגה?
תודה רבה וחג שמח!
ב 2-3 כפות מים.