התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

עוגת גבינה אפויה בשילוב שוקולד חלב – קלה להכנה וממכרת..

עוגת גבינה בטעם שוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

לתחתית:

שני שליש כוס (90 ג') קמח לבן

כף מלאה (12 ג') אבקת שוקולית

כף (10 ג') אבקת סוכר

חצי חלמון של ביצה (הצהוב)

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

*לגרסה ללא גלוטן – ראו הערה בתחתית המתכון

עוגת גבינה בטעם שוקולד:

100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב 

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 גרם) סוכר

250 גרם גבינה לבנה 5%

200 גרם שמנת חמוצה 15%

כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)

כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם שוקולד




אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:

-מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.

-בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

הערה:

לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד) ולערבב 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).

עוגת גבינה בטעם שוקולד

ראו גם
סלט חסה עם קרוטונים
עוף בתנור עם ירקות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
תמר (16:53 12.01.2020)

היי אפרת
תודה על האתר המיוחד!!
אולי תוכלי לעזור לי – אני מחפשת מתכון עם ממרח פסק זמן, הכנתי עוגה מהאתר של עלית ולא יצא משהו
משום מה, כשאני מכינה מתכונים שלך יש 99% הצלחה…
אשמח אם יהיה לך רעיון
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 12.01.2020)

היי תמר 🙂
את יכולה להכין את המתכון הזה עם ממרח פסק זמן (במקום ממרח השחר) – מאפינס השחר העולה.

Avatar
תמר (11:01 13.01.2020)

תודה רבה לך!

Avatar
יובל (10:57 23.11.2019)

האם יש חלופה לקירור לפני הגשה? דרך מהירה יותר כלומר האם אפשר לקרר במקפיא בזמן קצר יותר ואז להעביר למקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 23.11.2019)

במקרה הזה לא מומלץ לשים במקפיא. רצוי לשים במקרר ולהמתין כמה שעות.

Avatar
עדינה (00:25 15.11.2019)

אין לי פודינג שוקולד- מה ניתן לשים במקום? קקאו או משהו? (לא רוצה לשים וניל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 15.11.2019)

את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור באותה כמות.

Avatar
רעות (10:12 12.11.2019)

הי אפרת המתכונים שלך אליפות!!!
אין לי שמנת חמוצה. יש מה לשים במקום?
אשמח לתגובה מהירה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 12.11.2019)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להמיר בגבינה לבנה באותה כמות.

Avatar
דינה צפריר (10:29 4.10.2019)

היי
האם אפשר במקום שוקולית קקאו עם אבקת סוכר?? ואם כן מה היחס בין הקקאו לאבקת סוכר.
או שיש חלופה אחרת
תודה
דינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 4.10.2019)

השוקולית יותר מעודנת בטעם אבל אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה קקאו ולהוסיף כף מלאה אבקת סוכר.

Avatar
בת שבע (14:17 17.09.2019)

העוגה טובה בהקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 17.09.2019)

היי בת שבע,
לא ניסיתי להקפיא אבל לפעמים עוגות גבינה אפויות משנות קצת את מרקמן לאחר הפשרה לכן לא יודעת אם הייתי לוקחת סיכון.

Avatar
חן ל (15:16 20.08.2019)

שלום אפרת,

*האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או בכוסמין (מעדיפה כוסמין מלא/ 80% על פני קמח חיטה מלא)
*את הקורנפלור שכתבת שאפשר להחליף בקמח-גם..אפשר להחליף במלא/כוסמין?
*מבינה שאת הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל
* אפשר להחליף סוכר בסילאן,לפחות חלק?

כל דבר שניתן להחליף אשמח בבקשה לדעת אם יש שינוי בכמויות (קמח/סילאן) ואם משפיע על כמויות הנוזלים?

תודה מראש!
חן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:24 20.08.2019)

היי חן,
1. אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא 80%.
2. את הקורנפלור לא מומלץ להמיר.
3. את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל.
4.פחות ממליצה במקרה הזה להמיר סוכר בסילאן.
*אין שינוי בכמויות.

Avatar
חן (17:20 21.08.2019)

לא מבינה איך מגיבים אלייך אז מגיבה לעצמי.. (;

תודה רבה על התשובות!

Avatar
הלל מושל (19:01 1.08.2019)

היי אפרת איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 1.08.2019)

אני לא מכירה דרך לעשות את המתכון הזה פרווה.
יש מתכון לעוגת שוקולד עם קרם שהיא פרווה.

Avatar
עינב (10:56 19.07.2019)

היי!
תודה על המתכון.
האם ילך גם בתבנית עגולה בקוטר 26?
ואם כן, מה הכמויות הממומלצות?
שבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 19.07.2019)

היי עינב,
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
כוס וחצי קמח לבן
2 כפות אבקת שוקולית
2 כפות מלאות אבקת סוכר
חלמון של ביצה (הצהוב)
חצי כוס שמן
2 כפות מים
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
300 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5%
600 גרם שמנת חמוצה 15%
4.5 כפות קורנפלור (או קמח רגיל)
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
זמן אפיה: תחתית 12 דקות, עוגה 55 דקות + חצי שעה בתנור מכובה.

Avatar
שרית (09:59 17.07.2019)

היוש, אין לי פודינג יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 17.07.2019)

גם לא פודינג וניל?
אם לא, שימי כף קורנפלור + חצי כפית תמצית וניל.

Avatar
ספיר (12:00 24.06.2019)

היי
אפשרי ללא ביצה ועם פודינג וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 24.06.2019)

אפשר עם פודינג וניל.
במקום חלמון בתחתית אפשר לשים 2-3 כפות מים.
לגבי הביצה שבעוגה, לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר.

Avatar
טליה (20:12 20.06.2019)

תודה על ההסבר לגבי החלמון. הכנתי ויצא מדהים. שבת שלום🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 20.06.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
ורד (12:41 20.06.2019)

אין לי אינסטנט פודינג שוקולד, יש אפשרות להשתמש במקום בפודינג וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 20.06.2019)

כן.

Avatar
טליה (07:56 18.06.2019)

אפרת בוקר טוב,
לתחתית העוגה, מה עדיף מים או חצי חלמון? ואם עדיף חלמון איך חוצים אותו בלי שיתפרק?

המשך יום נעים
טליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 18.06.2019)

היי טליה,
החלמון נותן לתחתית יותר פריכות אבל גם עם מים יוצא בסדר.
את החלמון טורפים עם מזלג ומשתמשים רק בחצי מהבלילה.
יום מקסים 🌷

Avatar
הודיה (14:57 13.06.2019)

הכנתי לשבועות ויצא מדהים מדהים!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 13.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה

Avatar
שירה (12:12 12.06.2019)

קודם כל מקוה שנהנית בחופשה!!!!
אבל, לא היה לי את מי לשאול שאלות….
חחחחחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 12.06.2019)

❤️ 😀

Avatar
ציפי (11:15 10.06.2019)

העוגה ממש נפלאה, תודה על המתכון. השתמשתי בשוקולד מריר כי זה מה שהיה בבית.
אהבתי במיוחד את הבצק הפשוט והקל, ולהבא אכין אותו עם המים כמו בתגובה שמעלי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 10.06.2019)

נראה מעולה 😍
תודה ציפי

Avatar
Zipi (17:18 7.06.2019)

חג שבועות שמח💐🍒🍇🥕🍍ותודה על השפע שאת מעבירה לנו🍒🍇🍒

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 9.06.2019)

תודה יקרה ❤️

Avatar
שירה (17:23 6.06.2019)

שלום אפרת היקרה,
אשמח לדעת – במה אפשר להחליף את חצי החלמון שבתחתית העוגה?

תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 9.06.2019)

ב 2-3 כפות מים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.