זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
ביצה גדולה
שליש כוס (66 ג') סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
בננה וחצי בינוניות בשלות מעוכות עם מזלג
חצי כוס (67 ג') קמח מצות דק
רבע כוס (35 ג') קמח תפוחי אדמה
כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה (2 ג') אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (65 ג') אגוזים קצוצים דק
כף גדושה קוקוס (לא חובה)
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערית קמח מצות, קמח תפו"א, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה.
-בקערה נפרדת מקציפים את הביצה עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ובננה ומערבבים.
-מוסיפים את הקמחים ומערבבים. מוסיפיo אגוזים, קוקוס ושוקולד צ'יפס ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
*מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח |
- עוגת גבינה במיקרוגל |
- רולדה ללא גלוטן
תגובות
אפרת
שניייים לא אפיתי בפסח. הייתי סקפטית אבל חייבת לעדכן שהעוגה יצאה פגז! הכפלתי כמויות באינגליש קייק גדולה. לא שמתי אגוזים. הבנות הבררניות שלי חיסלו 😍
תודה רבה וחג שמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל
יצאה לי ממש טעימה! המרקם יצא דחוס, אבל הטעם עשיר ומעניין! שווה לנסות
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפדר להשתמש בקמח קונדיטור במקום ?
יש מתכון לעוגת בננה עם קמח קונדיטור – עוגת בננות ללא גלוטן.
האם אפשר להמיר את הקמח בשקדים טחונים?
לא בטוחה, לא ניסיתי.
טוב , זה טעים בטירוף! וזה הזמן לומר תודה ! בתור זוג שפעם ראשונה עושה פסח בבית, עם כל הבאסה של התקופה הזו.. האתר שלך עזר מאוד! את כל המתכונים לליל הסדר ולחג לקחתי מפה, ואמרתי לעצמי, לפחות מבחינת האוכל, אני מסודרת!
תודה וחג שמח לך ולמשפחתך
שמחה לשמוע 🙂
תודה מוריה. חג שמח ❤️
חוזרת להכין אותה פעם שניה…
התחסלה מהרררר
באמת עוגה הכי טעימה שיש!!!
תודה 🙂
שמחה לשמוע ❤️
היי, האם אפשר להכין בתבנית סילקון שקעים כמאפינס או בגביעים ? אם כן למשך כמה זמן אפייה ובאיזו טמפרטורה?
חג שמח
כן אפשר. טמפ' לא משתנה, זמן אפיה עשוי להתקצר ל18-22 דקות.
האם ישנו תחליף לקמח תפו\"א? תודה
אפשר לשים קמח תופח לפסח אם יש לך או להוסיף רבע כוס קמח מצה אבל אז העוגה תצא קצת יותר דחוסה.
שלום אפרת ותודה על המתכונים הנהדרים🙏
שאלה, מה ( וכמה) ניתן לשים במקום הסודה לשתיה? תודה
אפשר להכין בלי.
הי אפרת! לדעתך אפשר להוסיף חמאת בוטנים במקום חלק מהשמן? איזה כמויות?
לא בטוחה אם כדאי, במיוחד לא בעוגה עם קמחים כשרים לפסח.
האם ניתן להכין את העוגה בסיר פלא?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי,אם משתמשים בקמח תופח לפסח מה הכמות שצריך לשים?
לא ניסיתי אבל אני מניחה ש¾ כוס. אם יש לך קמח מצה אז עדיף לשלב חצי כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תופח לפסח.
העוגה יוצאת קצת נמוכה אבל ממש פשוטה להכנה ומאוד טעימה 😋
תודה יפעת 🙂
היי, תודה על המתכון 🙂
יש לי רק קמח תופח לפסח. אפשר להשתמש בזה במקום קמח מצות וקמח תפו\"א?
היי אור,
אני לא הכנתי אבל מישהי בתגובות שיתפה שהכינה ויצא מוצלח.
נפלא! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
ישלי קמח תפוד, לא אוהבת קמח מצה במה אפשר להחליף?
עם קמח תפו"א בלבד המרקם יהיה פחות מוצלח.
האם זה לא קצת ביצה אחת? העוגה תצא נמוכה… בתמונה זה נראה יחסית גבוה לביצה אחת
העוגה יוצאת נמוכה יחסית, בגובה של התבנית.
את יכולה לשים 2 ביצים.
היי 🙂 יש לי רק קמח מצה, האם יכול להחליף קמח תפוחי אדמה ?
אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום.
אם אין לך אפשר לשים רבע כוס קמח מצה אבל העוגה תצא קצת יותר דחוסה.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בגודל חמגשית.
לחלק את הבלילה ל2 תבניות או שמספיקה תבנית אחת כזאת?
ומה לגבי משך זמן אפייה?
תודה רבה! אני מכינה הרבה מהמתכונים שלך לפסח הקרוב 🙂
בוקר טוב,
מה גודל החמגשית? אורך ורוחב
לא כתוב לי. זה החמגשית הסטנדרטית
הבעיה שאני לא זוכרת את הגודל של החמגשית.
אם יש לך סרגל תמדדי לי אורך ורוחב מהחלק העליון. אם לא, את יכולה למלא במים תבנית אינגליש קייק חד"פ ואז לשפוך את המים לחמגשית ולבדוק אם הנפח זהה.
22.5 על 17.5
אז הכמות אמורה להספיק לתבנית אחת. אפילו יכול להיות שהעוגה תצא קצת נמוכה אלא אם כן התבנית נמוכה ואז זה בסדר.
לא אמור להיות שינוי בזמן האפיה.
במה אפשר להחליף את הקמח תפוא?
בקמח תופח לפסח.
חג שמח 💝
יצאה מצוין. מתכון מהיר ומאד מוצלח לפסח.
לא היתה לי סודה לשתיה, הוספתי "שפריץ" של סודה רגילה וזה עשה את העבודה.
חוסלה מהר ומכינה עכשיו עוד אחת.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח 💝
העוגה יצאה מדהים!!! תודה רבה! הורדתי את הסוכר ושמתי טיפה מייפל במקום. הוספתי פקאנים. יצא מושלם!
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח!
אין לי קמח תפוא, במה אני יכולה להחליף?
אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום.
חג שמח 🌷
עשיתי עם סוכרזית ויצא מאוד טעים תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אמילי
אם אפשר לעשות בתבנית מאפינס?
כן.
יצא מדהים! לא הייתי בטוחה איך תצא עוגה עם קמח מצות אבל באמת יצא יותר טוב מעוגת בננה רגילה. הכנתי גם חלבי עם חמאה במקום שמן, מעולה. תודה וחג שמח!
שמחה שאהבת 🙂
תודה בלה וחג שמח!
שכחתי לקנות סודה לשתיה והחנויות סגורות האם אפשר בלי?
אשמח לתגובה
כן.
חג שמח 🌸
בוקר טוב, אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן (בין רבע לשליש כוס).
חג שמח 🌷
אפשר להחליף במשהו את המיץ תפוזים?
אפשר לשים שליש כוס לימונדה: לערבב כף מיץ לימון, להשלים בשליש כוס מים ולהמתיק בכפית סוכר.
אפרת המקסימה!אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 2 אינגליש קייק?קמח מצה רגיל גם יתאים?
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות (אולי קצת יותר).
עם קמח מצה דק המרקם יוצא יותר מוצלח אבל אפשר להכין גם עם קמח מצה רגיל.
כן. ולא ברור.
חיכיתי שיתקרר: יצא טעים אך קצת מר ולח.
עוגיות הפקאן (כרגיל עשיתי משקדים קלויים) יצאו מעדן כתמיד אבל הן מזהיבות לי מאד מהר.
כשאופים את ה"עוגת גבינה האפויה" בתבנית יותר קטנה כך שיוצא יותר גבוהה צריך להאריך את הזמן?
תןדה רבה!
כמה זמן העוגה היתה בתנור?
עוגות בננה יוצאות קצת לחות. לגבי המרירות, הבננה היתה כבר שחורה? או שאולי המרירות מהאגוזים?
עוגיות פקאן- נסי פעם הבאה לאפות ב10 מעלות פחות ממה שאת אופה.
עוגת גבינה אפויה- אין צורך לשנות את זמן האפיה.
ערב טוב לך,
הוצאת עכשיו מהתנור ומקווה שלא מדי מוקדם כי הקיסם יוצא בצבע שחור אבל כנראה בגלל השוקולד,
איך יודעים?
הרבה תודה!
הכנסתי את כדורי הפקאן שלך מיד אחר כך ועוד מעט את עוגת הגבינה האפויה.
שבת שלום!
ניסית לנעוץ את הקיסם בכמה אזורים?
אוי, אל תשווי העוגה פה נראית עם רטיבות ומתיקות מיוחדת לא?
מה עושה את המראה הזה?
לדעתך זה דומה בטעם?
אגב, הבננות מורגשות ומזוהות כשאוכלים?
הרבה תודה!
הצבע של העוגה זה בעיקר מקמח המצות.
את יודעת מה את יכולה לשים כוס קמח רגיל (במקום חצי כוס קמח מצות + רבע כוס קמח תפו"א) ולוותר על האגוזים.
בור אור!
אפשר לא בפסח עם קמח רגיל ובלי אגוזים?
תודה!
בוקר טוב,
אם זה עם קמח רגיל אז כדאי שתכיני את המתכון הזה- עוגת בננות וקוקוס
או זה – עוגת בננות (אפשר לוותר על הפקאן ולהוסיף שוקולד צ'יפס).
היי
אפשר עם קמח ללא גלוטן במקום קמח מצות?
היי דנה,
מצרפת מתכון לעוגת בננות ללא גלוטן.
הכנתי עם קמח תופח לפסח. הוספתי עוד קמח מצות (היה לי ורציתי לגמור אותו). מעולה! אחת העוגות הכי טעימות לפסח שאני מכירה
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מעולה ועדיף להכפיל כמויות.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת
האם אפשר לוותר על הביצה לשים ציה או רסק תפוחים?
לפי המתכון צריך להקציף הביצה מה עושים?
היי מלי,
בגלל שקמח מצות הוא יחסית "כבד" אין לי מושג איך המרקם ייצא בלי ביצה.
היי! האם אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בעוד קמח מצה? ואם כן מה הכמויות? תודה
אפשר לשים רבע כוס אבל העוגה תצא קצת יותר דחוסה.
חג שמח 🙂
היי אפרת אפשרי להישתמש רק בקמח תפוא?
ומה יכול להיות תחליף לסודה לשתיה?
היי עדי,
לדעתי המרקם והטעם יהיו הרבה פחות מוצלחים בשימוש עם קמח תפו"א בלבד.
אפשר לוותר על הסודה לשתיה.
חג שמח 🙂
הי אפרת
אץ חושבת שהעוגה תעבוד עם קמח תופח כזה של פסח?
איכשהו נתקעתי עם שלוש חבילות..
או שיש לך המלצה על עוגה אחרת שתתאים?
תודה
והמשך חג שמח!
היי מיכל, חג שמח 🙂
יש כאלה שממירים את הקמחים בעוגות (קמח מצה ותפו"א) לקמח תופח לפסח וטוענים שיוצא טעים. אני אישית פחות אוהבת את הטעם והמרקם של קמח תופח לפסח בעוגות. זה עניין של טעם. את יכולה לנסות בעוגה אחת ולטעום איך יוצא.
אין לי כוס מדידה לפסח
איך ממירים בכוס חדפ 180 מל או של שתייה חמה?
היי עילית,
היכן שרשום חצי כוס שימי 3/4 כוס + חצי כף (כוס חד פעמית לשתיה קרה).
היכן שרשום שליש כוס שימי חצי כוס + כף (כוס חד פעמית לשתיה קרה).
היכן שרשום רבע כוס שימי שליש (כוס חד פעמית לשתיה קרה).
תודה רבה!
אני מעוניינת שגם התינוק יטעם…
מה אפשר לשים במקום האגוזים? או אולי פשוט להוריד אותם? זה לא יפריע למרקם העוגה?
את יכולה לוותר כל האגוזים.
התכוונת מקציפים את החלבון ? (ולא את הביצה)
מקציפים את הביצה (חלמון וחלמון ביחד). אין צורך להפריד.
הי, ברשימת המצרכים רשמת ביצה גדולה ואילו באופן ההכנה רשמת להקציף ביצים. אם מדובר בביצים, אז בכמה מדובר?
תודה
תוקן.
הי! מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים שליש כוס לימונדה: לערבב כף מיץ לימון, להשלים בשליש כוס מים ולהמתיק בכפית סוכר.
אין לי סודה לשתיה, אפשר להחליף באבקת אפיה?
אפשר פשוט לוותר על הסודה לשתיה.
האם אפשר 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (סה"כ 3/4 כוס)במקום קמח מצה?
היי צילה,
לא בטוחה שזה ייצא מוצלח עם קמח תפו"א בלבד.
אפשר לאפות בסיר פלא על הגז?
אני חושבת שכן.
ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה במשהו אחר? אולי קורנפלור?
יכול להיות שכן. לא ניסיתי.
האם חייבים להקציף?
רצוי אבל לא חובה.
במתכון רשמת להוסיף תמצית וניל אך במצרכים לא מופיעה תמצית וניל. מה הכנות? תודה
היי אפרת. תודה על המתכונים הנהדרים. במתכון זה האם ניתן להוסיף יותר מבננה וחצי? האם אפשר לשים 3 בננות ואיך זה ישפיע על המרקם?
היי לינה,
לדעתי 3 בננות ישנו את המרקם לרטוב יותר ואני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח בשילוב עם קמח מצות שהוא קצת "כבד".
אין צורך בתמצית וניל. טעות שלי שתוקנה.
האם העוגה נשמרת בהקפאה?
נראה לי שכן.