זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 22X31
400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (*לרגישים לגלוטן -ניתן להשתמש ב’פתי בר’ ללא גלוטן)
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה”כ 500 מ”ל)
3 כפות גדושות סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)
לטבילת הביסקוויטים: חצי כוס חלב (או חצי כוס נס קפה מוכן)
ציפוי שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר, 35 גרם חמאה, 4 כפות חלב
לקישוט (לא חובה): שבבי שוקולד, קישוטי שוקולד (ניתן לרכוש בחנויות אפיה או חנויות חד-פעמי)
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים סוכר, חלב, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-טובלים ביסקוויטים בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים שכבה בתבנית (ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים כדי להתאימם לגודל התבנית).
-יוצקים מעל כחצי מכמות הקרם ומשטחים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל יוצקים את המחצית השניה של הקרם. מניחים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בחלב.
-מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר עם חמאה וחלב במשך כדקה ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הביסקוויטים העליונה ומשטחים באופן אחיד. מפזרים מעל עיטורי שוקולד (לא חובה).
-עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם).
- עוגת מייפל |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת בישקוטים |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת טירמיסו ביסקוויטים
היי 🙂 האם אפשר לשפוך את הציפוי כאשר הוא חם ? וישר להכניס למקרר ? הוא לא מתקשה במקרה ?
אפשר אבל כדאי קצת לקרר אותו. שיהיה חמים אבל לא חם מאוד.
במקרר הוא קצת מתקשה.
אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי שוקולד אבל בלי חמאה או שמנת.מה להוסיף לשוקולד ולחלב במקום?האם שופכים את הציפוי ישר אחרי שמכינים את העוגה ואז מכניסים למקרר?תודה!
שימי 2 כפות שמן במקום חמאה.
כן אפשר להוסיף את הציפוי אחרי הכנת העוגה ולמקרר.
שכחתי להוסיף להקצפה את החצי כוס חלב 😒. כמה זה קריטי?
לא נורא בכלל:)
תודה 😍
חבילה שלמה של אינסטנט פודינג?
זה יוצא כמעט חבילה שלמה.
כמה ימים נשמר במקרר? אפשר להקפיא?
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
במקפיא 3-4 שבועות (מעבר לזה הטעם מתחיל להפגע).
האם אפשר להכין בתבנית עגולה?
כן אפשר.
אולי יהיה צורך לחתוך קצת את הביסקוויטים שיתאימו לתבנית.
מה הכמויות שאינגליש קייק?
היי ניקול,
תכיני חצי מהכמות הרשומה במתכון.
שבת שלום🙂
עוגה מושלמתתתתתתתת שמתי שוקולד חלבי למעלה יצא שלמות
אתר מהמהם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש אפשרות להשתמש בשמנת אם אחוזים יותר נמוכים?
פחות מומלץ, הקרם לא יהיה יציב.
אפרת שלום,
שאלה שלא קשורה למתכון, אבל כן קשורה לקינוחים…
יש לי במזווה גביעי גלידה רבים. אני רוצה להשתמש בהם להכנת עוגה או עוגיות. האם יש לך רעיון נוסף מלבד גביעי גלידה ממולאים בכדורי שוקולד/ אפויים עם עוגת שוקולד?
תודה,
עינת
היי
ניתן למלא בקצפת או עוגת וניל, אך לטעמי עוגת שוקולד וכדורי שוקולד מתאימים יותר.
יש אפשרות להשתמש עם שמן במקום חמאה?
היי,
אפשר אבל הציפוי יצא פחות מוצלח.
אפשר לוותר על שמנת מתוקה ?(יש לי אחת ואני ארצה להשתמש בה ..
בנוסף אפשרי לוותר על החמאה ולהמיס רק את השוקולד ?
היי
לא ניתן להכין את העוגה ללא שמנת מתוקה כלל. המילוי יצא כמו תערובת גבינה מתוקה.
אפשר להמיס שוקולד בלבד עם כף חלב, הציפוי יצא פחות מוצלח.
יש לי שמנת מתוקה אבל אחת מתוך 2 ..
כדאי להכין חצי מהכמויות במקרה כזה.
אני רוצה להכין גודל אינגליש קייק, לשלוח לגן של הקטנה ליום הולדת שלה השבוע.
האם אפשר לחלק את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק, ולהשאיר אחת לנו בבית להתפנק? הכמות תהיה טובה?
היי,
אפשר לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק(:
דחחווווףףףף
אני באמצע ואין לי חמאה , מה עושיםםם?????
היי,
אפשר להכין ציפוי שוקולד אחר.
העוגה יצאה מצויינת, אבל איכשהו הספיקו 300 גר’ ביסקוויטים ומהקרם היה צריך כמות וחצי.
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
כמות הקרם תלויה בעובי השכבות שעושים(:
בוקר טוב
אפשר בציפוי להשתמש בשוקולד לבן? תודה
היי,
כן, אפשר להכין ציפוי שוקולד לבן.
אני מחפשת המון זמן מתכון לעוגת ביסקויטים של פעם-שאימי ז”ל היתה מכינה בילדותי עם קרם על בסיס מרגרינה,ואת הביסקויטים היתה טובלת ביין אדום.
עוגה מעלפת.רק שאני לא בטוחה לגבי שאר המרכיבים שהיתה שמה בקרם.
האם יש למישהו מושג לגבי העוגה הזאת?אשמח לתגובות.
אני מכירה עוגה כזו,
את יכולה ליצור איתי קשר
הנה זה:
מרתיחים בסיר 1.5 כוסות מים, 4 סוכר וניל וכוס סוכר
מערבבים בבלנדר 2 ביצים, שליש כוס קמח ורבע כוס מים
מוסיפים את תכולת הבלנדר לסיר ומערבבים להסמכה
מכבים את האש ומוסיפים חבילה מרגרינה (נראה לי ניתן להפחית)
בתבנית גדולה שוטחים 3 שכבות ביסקויטים טבולים ביין אדום, ובין השכבות 2 שכבות של קרם.
למעלה ציפוי שוקולד
ניתן ליצור שבבי שוקולד משוקולד מוצקי על ידי קולפן, שיש בכל בית.
נכון מאד(: תודה על השיתוף🌺
היית אנחנו מכינים את זה עם גבינה רגילה 5%, 500 גר, ללא הקצפה.. אריזה אחת של איסטנט ווניל, 2ץ5-3 כפות סוכר ותמצית ווניל.. משלבים פתי-בר שוקו ורגיל, ללא טבילה בקפה או חלב.. מידי פעם מוסיפים מיץ לימון לטוויסט לימוני..יוצא מעולה
שמחה שאהבתם את המתכון🌷
קניתי!!!!!! יותר מתאים לי גבינה מאשר 1/2 ליטר שמנת . תודה
היי שכחתי לציין, שליש כוס חלב כמו במתכון הזה ואני מוסיף שמנת גדולה או שתיים קטנות, מעשיר מאד את הטעם