התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

עוגת גבינה וביסקוויטים ללא אפיה – קלה להכנה, קוצרת מחמאות וטעימה בטירוף!

עוגת גבינה וביסקוויטים

תבנית מלבנית בגודל 22X31

מצרכים:

400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)

2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה"כ 500 מ"ל)

חצי כוס (120 מ"ל) חלב קר

רבע כוס (50 ג') סוכר

5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

לטבילת הביסקוויטים: חצי כוס חלב

לקישוט מעל: 4 חטיפי מקופלת מפוררים (100 גרם)




אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, סוכר, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.

-טובלים ביסקוויטים בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים שכבה בתבנית (ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים כדי להתאימם לגודל התבנית).

-יוצקים מעל כשליש מקרם הגבינה. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל שליש נוסף של קרם גבינה. מניחים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בחלב ומסיימים בקרם גבינה.

-מפוררים מעל מקופלת מפוררת, עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם).

*הערה: במקום מקופלת ניתן לפזר מעל שוקולד מגורד או להכין גנאש שוקולד חלב. ניתן גם לזלף פסים/דוגמאות של ממרח שוקולד חלבי שאוהבים.

עוגת גבינה וביסקוויטים

ראו גם
פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת
קוביות עוף בציפוי

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
הודיה (18:10 4.01.2020)

היי, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קטנה (למשל אינגליש קייק או מלבנית קטנה)
את יכולה להתאים לי כמויות?

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 4.01.2020)

היי הודיה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)

Avatar
חן (16:31 4.01.2020)

האם יש אופציה להשתמש בהקצפה של האינסטנט בחלב נטול/דל לקטוז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 4.01.2020)

כן.

Avatar
שירי (19:57 7.12.2019)

היי תודה על המתכון ! ניסיתי להכין את הקרם ופעלתי צעד צעד לפי ההוראות, כמו כן השתמשתי במיקסר ידני והקצפתי לפחות 7 דקות ולא הגעתי לקצפת יציבה.. זה נשאר בגדר קרם נוזלי🥺 מה עושים במצב כזה? הוספתי קצת אינסטנט פודינג וטרפתי עוד 2 דקות לא עזר.. יש לך רעיון למה התפקשש לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 7.12.2019)

כנראה שהשמנת לא היתה מספיק קרה.
במקרה כזה כדאי להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך כרבע שעה (שתהיה קרה מאוד אבל לא קפואה). לאחר מכן להוציא ולהוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ולהקציף שוב.

Avatar
הדס (14:14 17.11.2019)

הי אפרת, תודה על המתכון לעוגה המושלמת! יצא טעים והמרקם של הקרם מעולה! הוספת מעל ציפוי שוקולד וקישוט של מקופלת של שוקולד לבן (בלונדי):)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 17.11.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה לך

Avatar
בתאל א. (11:51 15.11.2019)

מושלמת וקלה בטירוף.
מרקם אליפות
עושה אותה בכל מיני רעיונות נחטפת במהירות..
פה עשיתי עם בסקוויטים וניל המסתי..
למעלה המסתי כף גדולה ממרח אגוזי לוז ולמעלה גירדתי שוקולד חלב…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 15.11.2019)

נראה מעולה! 😍
תודה בתאל

Avatar
הדס (10:24 11.11.2019)

הי, האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת או מסקרפונה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 11.11.2019)

כן. עדיף גבינת שמנת.

Avatar
תמיר (00:36 6.11.2019)

שלום אפרת ותודה רבה על המתכונים וההשקעה מזמנך לטובת הכלל!
האם אפשר לטבול את הביסקוויטים בנס קפה?
אם כן,באיזה אופן להכין את הנס?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 6.11.2019)

כן. אפשר לערבב חצי כפית נס קפה וכפית סוכר עם רבע כוס מים רותחים ולהוסיף חלב קר עד חצי כוס.

Avatar
תמיר (15:22 6.11.2019)

תודה רבה!

Avatar
שרון אלון (12:09 3.10.2019)

היי, יש אפשרות לעשות אותה פרווה?
כלומר לוותר על הגבינה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית או חלופות אחרות?
זה ייצא טעים לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 3.10.2019)

היי שרון,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית ובחלב סויה קר ולוותר על הגבינה.
לדעתי במקרה כזה אפשר לוותר גם על הסוכר.
מומלץ לפזר מעל שוקולד מריר מגורד.

Avatar
שרון אלון (13:56 3.10.2019)

תודה רבה אני אנסה!

Avatar
עדי (13:04 26.09.2019)

שלום
אני רוצה לעשות עוגת גבינה פירורים (עם בצק למטה ופירורים למעלה) מהמרכיבים הבאים כי אני רוצה יותר את הטעם הגבינתי, אז כמה סוכר אני צריכה לשים.

אומנם שיהיה טעם גבינתי אבל לא חמוץ, ושיהיה מתוק במידה הנכונה ולא מידי אבל שגם לא יהיה חמוץ מהגבינות ושלא יהיה חסר סוכר כי יש פה שימוש בשמנת מתוקה אחת

החומרים :
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מל 38 אחוז
רבע כוס חלב
חבילת פודינג 80 גרם
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
גבינת שמנת 30 אחוז 200 גרם

התבנית 26 או 28 עגולה (אחת מהן), ואני רוצה שיהיה ממש יציב ללא  שום צורך בג'לטין

לגבי הטעם:
זה בסדר עם שמנת מתוקה אחת כל השילוב הזה?
או כדאי יותר? למרות שאני מעדיפה רק אחת וגבינות יותר. אני שואלת בגלל הגבינה זה נדמה לי או שגבינת שמנת 30 אחוז חמוצה יותר מגבינה לבנה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 26.09.2019)

אני מציעה לך להשתמש באבקת סוכר כך שתוכלי להוסיף גם בסוף לפי הטעם. תתחילי ברבע אבקת סוכר.
עדיף תבנית 26. זה לא יכול להיות ממש יציב בלי ג'לטין.

Avatar
עדי (05:51 27.09.2019)

כן אבל עם הגבינת שמנת זה כן אמור לצאת יציב כמה שניתן בלי גלטין, לא ?

לגבי הסוכר
אם תוכלי בבקשה לציין בכפות כמה לשים, 5 כפות או 6 או יותר ?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 27.09.2019)

זה ייצא קצת יותר יציב.
תתחילי ב-5 כפות.

Avatar
בתאל (22:13 23.11.2019)

את את רוצה עוגה מרשימה זו העוגה של קרין גורן.
גבינה פירורים
או גבינה פירורים מעלפת
תבחרי מה טוב לך.אני הולכת תמיד על המעלפת,היא קוצרת מחמאות מתכונים באינטרנט.
בהצלחה

Avatar
ניקול (17:11 10.09.2019)

היי,
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 10.09.2019)

עדיף גבינה לבנה או שמנת חמוצה כי המרקם של היוגורט קצת דליל.
אם יש לך רק יוגורט אז כדאי לסנן אותו קצת מנוזלים (לשים אותו במסננת דקה כרבע שעה).

Avatar
חנה שינדר (11:27 6.09.2019)

הכנתי,למעלה פיזרתיאבקת שוקולית באמצעות מסננת דקה\יצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 6.09.2019)

מעולה 🙂
תודה חנה ושבת שלום!

Avatar
אריאלה (09:48 26.08.2019)

אפשר מלוטוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 26.08.2019)

אפשר בגלל שיש בעוגה 3 שכבות ביסקוויטים זה עלול לצאת מתוק מידי.
יש מתכון לעוגת גבינה ולוטוס עם תחתית לוטוס.

Avatar
אירה (09:43 29.07.2019)

היי, מה שלומך?
יש לי תבנית גדולה 33×39.
מה הכמויות לגודל הזה?שתצא גבוהה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 29.07.2019)

יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

Avatar
מירי (09:40 26.07.2019)

מתכון מעולה. יש לי בבית רק מיכל אחד של שמנת מתוקה. האם ניתן להקטין את כל הכמויות ויצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 26.07.2019)

אפשר להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק.

Avatar
מלכי (17:06 23.07.2019)

עוגה כייפית להכנה וטעימה,מתה על האתר הזה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 23.07.2019)

תודה מלכי ❤️

Avatar
לידור אשמח למענה מהיר (08:39 19.07.2019)

בוקר טוב
רוצה להכין את העוגה ממש עכשיו
אני רוצה להכין עם 2 תבניות אינגליש קייק
האם הכמות שרשמת מתאימה ל2 תבניות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 19.07.2019)

כן ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

Avatar
נוריה (13:08 12.07.2019)

הי אפרת,
אין לי שמנת מתוקה במקרר ולא ריץ':(
יש מצב לעשות את העוגה הזאת בלי? להחליף במשהו?
ממש בא לי עליה:)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 12.07.2019)

סורי, אי אפשר. עם גבינה בלבד זה לא יהיה כל כך טעים.

Avatar
נוריה (11:31 5.09.2019)

אז בסוף הכנתי עם גבינה
שמתי חלב עם פודינג במקום השמנת המתוקה
יצא מושלםםםםםםםםםםם!!!
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 5.09.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אלמוג (15:27 19.06.2019)

אפשר להכין את העוגה יום מראש? להקפיא? לשים במקרר?
או לפחות להכין את המילוי קצפת מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 19.06.2019)

כן אפשר להכין יום לפני לשמור במקרר.

Avatar
דנה כרמי (03:03 15.06.2019)

מושלם מושלם מושלם!
העוגה יצאה נהדרת עשיתי חצי כמות ונעלמה אחרי 10 דק!
כל האוכל בבית מהאתר הזה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 15.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה

Avatar
טוהר (10:48 7.06.2019)

עוגה מהממת וקלה להכנה, תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 9.06.2019)

מהמם 😍
תודה טוהר

Avatar
נתנאל (17:51 5.06.2019)

היי אפרת.
אם אני רוצה להכין את המתכון בתבנית חדפ גדולה בכמה אני צריך להכפיל את המצרכים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 10.06.2019)

הכוונה לתבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית?

Avatar
סיון כהן (09:58 5.06.2019)

אפרת שלום
האם אפשר להמיר את מיכלי השמנת המתוקה בחלב פשוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 9.06.2019)

לא ניתן להקציף חלב לקצפת יציבה.

Avatar
מירב (08:32 5.06.2019)

היי אפרת. תודה רבה על המתכונים המעולים והקלים.
רציתי לשאול אם במקום ביסקוויטים רגילים אפשר להשתמש בביסקוויטים לוטוס? ואם כן האם הכמויות נשארות זהות כפי שציינת במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 5.06.2019)

אפשר אבל קחי בחשבון שעוגיות לוטוס מאוד מתוקות וזה ייצא מאד מתוק כמה שכבות של לוטוס.
לדעתי עדיף להכין את העוגה הזאת – עוגת לוטוס.

Avatar
shishi (21:04 3.06.2019)

היי אפרת,
כמה ימים זה מחזיק במקרר? אני רוצה להכין ביום שלישי ושיהיה טוב לשבועות – יום ראשון, מה את אומרת?
אגב במקום שמנת אני מכינה עם קרלו וניל וזה יוצא ממש טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 4.06.2019)

את יכולה להכין ביום שלישי ולהקפיא. יום ראשון תעבירי למקרר.
*אהבתי את הרעיון עם הקרלו.

Avatar
shishi (15:17 4.06.2019)

אוקי, מעולה. תודה רבה!!

Avatar
שני (16:21 12.04.2019)

מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 12.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רווית (17:53 14.03.2019)

שלום
אני מבקשת לשאול לגבי תבנית עגולה 26
המינונים של השמנת מתוקה, והמרת גבינה לבנה בגבינת שמנת כמה לשים ובהתאם לכך גם מינון שאר המרכיבים

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 14.03.2019)

לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.

Avatar
רווית (02:06 15.03.2019)

ראיתי את הכמות הזאת שציינת למישהי ששאלה,
כוונתי היא אחרת אם אני רוצה בתבנית 26 עגולה , לשים רק 2 שכבות ולא 3 ולשים במקום השיכבה השלישית קרם גאנש

זאת אומרת אם אני רוצה לשים 2 וחצי שמנת מתוקה( החצי האחרון הנותר לגאנש) ,אז כמה גבינת שמנת ? (שאני שמה במקום הגבינה לבנה) ,ובהתאם לכך שאר המצרכים

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 15.03.2019)

תקציפי 2.5 מיכלי שמנת עם 3/4 כוס חלב קר, שליש כוס סוכר, 7 כפות אבקת פודינג וניל, 350 גרם גבינה לבנה.

Avatar
רווית (20:41 16.03.2019)

אני שואלת פעם נוספת בגלל שציינתי הוספת גבינת שמנת ולא גבינה לבנה כפי שרשמת, אז אין בעייה לשים 2.5 מיכלי שמנת מתוקה + 350 גבינת שמנת ?

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 16.03.2019)

תתחילי ב250 גרם גבינת שמנת ותטעמי. תמיד אפשר להוסיף יותר בסוף.

Avatar
אורלי (04:38 12.03.2019)

אתר מעולה ומתכונים טובים
ובעיקר הסברים מפורטים ותגובות ומענה לכל שאלה

אני רוצה לשאול לגבי עוגת ביסקוויטים רגילה אך גם משודרגת וקצת אחרת, לתבנית עגולה קוטר 26, ושיכול להתאים אולי גם ל 28

שתהיה מורכבת מהשכבות הבאות:
1. תחתית קלתית
250 גרם ביסקוויטים מפוררים בטעם וניל + 100
גרם חמאה מומסת

2. קרם קצפת שוקולד

3. שיכבת של שרוול ביסקוויטים בטעם שוקו שלמים וטבולים בחלב

4. קרם קצפת שמנת

5. לבסוף גאנש 100 גרם שוקולד חלב+ חצי שמנת מתוקה

חשוב לי שהעוגה עשירה אך לא כבדה מידי , נוסף שתהיה מאוזנת במתיקות ולא מתוקה מידי ושהקרמים יהיו יציבים

העדפה ל- 3 יחידות שמנת מתוקה לכל העוגה כולל הגאנש , בתנאי שזה יספיק כמובן לעוגה בגודל כזה

שאלתי היא לגבי הקרמים אם ניתן לקבל בבקשה עזרה וכמות מדוייקת של המרכיבים והוראות הכנה מדוייקות

לגבי קצפת השוקולד:
להכנה מפודינג שוקולד, חלב ושמנת מתוקה
אז כמה לשים בדיוק מכל מרכיב?

לגבי קצפת וניל:
אני רוצה להכין מ שמנת מתוקה ו- 200 גרם גבינת שמנת 30 אחוז של גד ורצוי גם פודינג וניל לשם היציבות ואם צריך אז גם חלב וגם סוכר
 
גבינת שמנת – טמפרטורת חדר או קרה ?

יש כאלה מתכונים שמוסיפים נוסף על הקצפת שמנת מתוקה ,  גם נוסף לזה חלב ובעיקר גם גבינה לבנה נוסף על הגבינת שמנת

לא ברור לי אם הגבינה הלבנה זה מיותר או רק יוסיף  כי חשוב לי שיהיה מורגש הטעם של הגבינת שמנת .

אם זה לא יעפיל על הטעם של הגבינה שמנת, אז כדאי להוסיף 250 גרם גבינה לבנה או גביע אישי-125 גרם – כדי שיוסיף לטעם ,או שזה יגרום לגבינת שמנת פחות להיות מורגשת? או שזה גם עלול להיות כבד מידי 2 סוגי גבינות ועוד שמנת ?

השילוב שאני תמיד מכינה עם שמנת מתוקה וגבינה לבנה ממש טעים , אבל אני רוצה לנסות הפעם את הגבינת שמנת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 12.03.2019)

היי אורלי,
קרם שוקולד – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד + חצי כוס חלב קר
קרם וניל – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל + רבע כוס אבקת סוכר + חצי כוס חלב קר. לאחר שהקצפת לקצפת יציבה יש להוסיף בתנועות קיפול עדינות 200 גרם גבינת השמנת + 125 גרם גבינה לבנה.

Avatar
אורלי (12:17 13.03.2019)

ממש תודה על הסבלנות והמענה, כי אחרים כששאלתי בקושי טורחים לענות משפט בלי שום הסבר.

יש לי מספר שאלות נוספות גם לצורך העוגה וגם לשם ידע כללי:

בנוגע לקרם שוקולד

1. לדעתך עדיף להשתמש בשוקולד חלב מומס עם 4 כפות חלב ואז להקציף יחד עם 1 שמנת מתוקה?
או לשים פודינג שוקולד ?

לעומת זאת במתכון שלך טריקולד באתר ראיתי שיש את שניהם גם שוקולד מומס + חלב וגם פודינג שוקולד
מה ההבדל מבחינת טעם ויציבות בכל האפשרויות האלה?

2. בקרם השוקו, גם כן כדאי לשים 125 גרם גבינה לבנה לשם טעם ויציבות ? או שהשילוב של שוקולד וגבינה יהיה כבד מידי? או שזה כבר טעם אישי?
במידה וכן זה מתאים יותר כשמוסיפים פודינג שוקולד או שוקולד חלב מומס+ חלב , או גם וגם?

 השיכבת ביסקוויטים

1. לגבי השיכבת ביסקוויטים הראשונה שהיא 250 גרם ביסקוויטים מפוררים + 100 גרם חמאה מומסת, זה בסדר היחס הזה ?
 לשם ידע כללי מי שמעדיף כמה שפחות חמאה ניתן להשתמש גם בפחות, אבל לא על חשבון הטעם  ?  או 100 גרם יוצא יותר קריספי ?
אבל אז גם שמים פחות ביסקוויטים ?
אני רוצה שיהיה מאוד קריסיפי אך גם לא קשה מידי

2. בנוסף לזה ראיתי במתכון טריקולד שלך באתר שנוסף לחמאה הוספת גם 4 כפות חלב לביסקוויטים , מעניין לדעת מה תורם החלב כאן חוץ מהחמאה , זה מוריד מעט מהקריספיות? ומתאים יותר לביסקוויטים בטעם שוקו מאשר וניל?

שאלות כלליות
ברוב במתכונים שמים כוס חלב, בהתחשב ביחס החומרים ובגודל תבנית 26 או 28 זה מספיק חצי כוס כפי שציינת?

לגבי סוכר ואבקת סוכר מה ההבדל ביניהם בהוצפה להקצפה, ואם משתמשים בסוכר אז כמות זהה ?

שוב תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 13.03.2019)

קרם שוקולד
1. שוקולד חלב לא תורם ליציבות. רק הפודינג לכן אם את מכינה שכבה אחת של שוקולד מספיק להשתמש בפודינג.
2. עניין של טעם (אישית פחות ממליצה).
שכבת ביסקווטים
לדעתי תחתית פירורי הביסקוויטים עם החמאה מיותרת ועדיף לשים שכבה של ביסקוויטים טבולה בחלב גם בתחתית. כך את גם חוסכת שימוש בחמאה.
בעוגת טריקולד אין שכבות ביסקוויטים ולכן יש שכבה אחת של תחתית עם חמאה. החלב מרכך קצת את התחתית.
כללי
אם את מכינה בתבנית 28 שימי ¾ כוס חלב קר. לדעתי עדיף להכין בתבנית 26.
הסוכר יותר גרגירי ולפעמים מורגש בקצפת אם הוא לא נמס כמו שצריך. בכל מקרה אפשר לשים סוכר בכמות זהה.
גבינות קרות מהמקרר.

Avatar
אורלי (12:22 13.03.2019)

http://www.10dakot.co.il/עוגת-טריקולד/

זה המתכון שעליו גם שאלתי חלק מהשאלות

לגבי הגבינות
צריכות להיות קרות מהמקרר או בטמפרטורת החדר?

Avatar
אורלי (14:55 14.03.2019)

בקשר לקצפת
כדי שלא תשבר, את אמרת לקפל את כל הגבינה בהדרגה לתוך הקצפת
ניתן לקבל יותר הסבר?

לא עדיף בצורה כזאת:
שמים את כל הגבינות בקערה ומוסיפים 2 או 3 כפות מהקצפת ומקפלים , ואחר כך מקפלים את כל שאר הקצפת הנותרת?

או שזה לא משנה , לא ברור השלבים כי הקצפת ממש עדינה ויכולה להיבלע בקלות בתוך כל הגבינה

לשאלה כללית:
מה היחס התמידי שצריך להיות של ביסקוויטים מול גרם חמאה
על כל 250 ביסקוויטים מוסיפים 100 חמאה?
כי יש מלא גירסאות שיש כאלה שמוסיפים רק 70 ומשהו או 80 גרם

מתי יש צורך ואם בכלל להוסיף גם חלב,כשמדובר בביסקוויטים וניל , האם זה כן במקצת מוריד בקריספיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 14.03.2019)

אפשר לערבב את הגבינה בעזרת "לקקן" בתנועות קיפול עדינות או להכין בצורה שציינת. לא משנה.
היחס בין הביסקוויטים לחמאה משתנה בהתאם למרקם הרצוי. אם שמים פחות חמאה המרקם יותר מתפורר. אם שמים יותר חמאה המרקם יותר קשה ויציב.
לא תמיד צריך להוסיף חלב, רק אם רוצים שהתחתית תהיה פחות קשה. בדר"כ זה רק בגלל שקשה לחתוך אותה עם סכין כי מבחינת טעם זה טעים כשהיא קשה ואין בעיה עם זה. אם לא שמים הרבה חלב, זה עדיין נשאר פריך.

Avatar
אפרת (07:40 14.02.2019)

חייבת להגיד-
היה באלי על המתכון המטריף הזה בשתיים בלילה
אך לצערי היה במקרר רק גבינה ובארון ביסקויטים
על המזל שלי ניסיתי להמיר בקונפלור + סוכר וניל + מעט יותר חלב + תמצית ןניל ולערבב טוב טוב שלא יהי גושים
יצא מוושששללם(צריך רק בחכמה עם הכמיות(:
ללא שמנת מתוקה ללא פודינג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 14.02.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
אפרת ויקטור (04:21 25.01.2019)

האם ניתן להקפיא?
איך אפשר להמיר לעוגה ללא גלוטן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 25.01.2019)

אפשר להקפיא.
אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.

Avatar
ניצן (20:12 22.01.2019)

היי אפשר לערבב באופן ידני את המצרכים או שזה מחייב מיקסר כי אין לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 22.01.2019)

סורי אבל צריך מיקסר למתכון הזה.

Avatar
ליזה (07:16 11.01.2019)

היי אפרת,
האפשר להשתמש בגבינת ריקוטה?
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 11.01.2019)

כן אפשר.

Avatar
רעות (23:13 16.12.2018)

היי אפרת, קודם כל תודה על אתרך הנהדר! כולנו בבית עפים עליו⁦☺️⁩
האם זה הולך לשים במקום שכבת הפתי בר התחתונה שכבת עוגיות אוראו? (חצאי עוגיות, ללא הממרח הלבן כלומר)
תודה,
רעות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 17.12.2018)

אפשר בהחלט. גם את החצאים עם הקרם.
דרך אגב יש מתכון לעוגת גבינה ואוראו.
יום מקסים 🌺

Avatar
ליזה (18:31 15.10.2018)

היי לכמות גדולה יותר של 26 כותר תבנית עגולה
מה כמות המצרכים הנדרשת ל3 שכבות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 15.10.2018)

היי ליזה,
לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.

Avatar
אנה (11:57 23.09.2018)

שלום, מה הכמויות לתבנית נייר 28.5*19?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 23.09.2018)

הכמויות במתכון מתאימות.
חג שמח 🌺

Avatar
נדיה (21:39 16.09.2018)

תודה רבה!

Avatar
ספיר (18:36 31.08.2018)

יש לי מערבל ידני אפשר להשתמש בו (לא מכונה )?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 31.08.2018)

הכוונה למטרפה ידנית? אם כן, קשה להקציף איתה לקרם יציב.

Avatar
ספיר (11:41 1.09.2018)

כן ידני
אבל זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 1.09.2018)

כן בגדול זה אפשרי אבל לוקח הרבה יותר זמן.
מומלץ להכניס את השמנת למקפיא למשך 15 דקות לפני ההקצפה כדי שהיא תהיה קרה מאוד (זה מסייע להקצפה) ואז להקציף בתנועות נמרצות וברצף במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.

Avatar
ספיר (18:48 26.08.2018)

יש מצב שאת רושמת לי את ההנחיות לתבנית אינגליש קייק אחת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 26.08.2018)

כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)

Avatar
ספיר (08:55 27.08.2018)

תודה רבה רבה (:

Avatar
ספיר (09:48 24.08.2018)

אם אני מכינה בתבנית אינגליש קייק מה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 24.08.2018)

יש להכין מחצית מכל הכמויות.
את יכולה להכין את הכמות במתכון ב-2 תבניות אינגליש קייק ותבנית אחת לעטוף היטב ולהקפיא.

Avatar
צילי (06:23 23.07.2018)

היי אפרת, האם ניתן להכין את העוגה בלי מיקסר ?
אם לא, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לעוגת ביסקוויטים ללא מיקסר אם קיים באתר.
תודה מראש 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 23.07.2018)

בלי מיקסר זה בעייתי כי חייבים להקציף את הקצפת לקרם יציב.
יש מתכון לעוגת שוקולד מביסקוויטים ללא מיקסר.

Avatar
אורי (04:09 23.07.2018)

היי אפרת לילה הזה היה לי משעמם ורציתי להכין עוגה אז חפשתי מתכונים ומאצתי את שלך קראתי את התגובות וראיתי שהם נהדרות אז רצתי להביא מצרכים בגלל שאני בן אני לא אופה עוגות זו העוגה הראשונה ואת האמת היא יצאה מושלמת יותר ממה שחשבתי רק בעיה קטנה בכמויות לא יותר מזה עכשיו היא במקרר אשמח להגיב לך איך היא יצאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 23.07.2018)

היי אורי,
קודם כל כל הכבוד לך 🙂
לגבי הכמויות, זה כבר קשור בתבנית. יכול להיות שהשתמשת בתבנית גדולה או קטנה ממה שצריך.

Avatar
אסתר (19:00 19.07.2018)

שלום אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 19.07.2018)

כן אפשר.

Avatar
אביגיל (15:06 6.07.2018)

עוגה ליגה !!! האמת שהיה לי את המתכון אך שלך יותר מוצלח עם הטיפים והכמויות המדויקות. סוכר לא שמתי כלל ובשכבה העליונה הזלפתי עם כף חמאת שקדים וליקר שוקולד והוספתי קוקוס ויצא ממש טעים.
תודה ושבת שלום ומבורך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 6.07.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה אביגיל ושבת שלום 🌷

Avatar
אפרת (22:27 28.06.2018)

מעולה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 28.06.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

Avatar
adi (23:29 14.06.2018)

העוגה האהובה עליי, באמת שזה ממש טעים וכל כך קל שזה מדהים.
הכנתי לאבא שלי והוא נורא אהב, והוא נורא אוהב שוקולד גם אז הוא הציע אולי לשים גם קרם שוקולד בין שכבות הפתי בר.
יש דרך לעשות את זה? זה יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 15.06.2018)

כן בטח, זה דווקא יכול להשתלב מעולה. לדעתי כדאי להמיס חפיסת שוקולד (ממליצה שוקולד חלב רגיל) עם 2-3 כפות חלב עד לתערובת נוזלית חלקה ואז לזלף בין שכבות הפתי בר (קודם לשים את הפתי בר, מעל לזלף שוקולד ואז לשים את קרם הגבינה. נגיעות השוקולד ייתנו טוויסט מעניין 🙂

Avatar
ליטל יפת (14:09 8.06.2018)

אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך… עשיתי את העוגת גבינה והיו תגובות ממש טובות תודה לך ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 8.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 💜

Avatar
קרינה (13:55 4.06.2018)

יצא טעים ובמתיקות מעודנת שמתי גבינה לבנה קופסא וחצי:)

Avatar
קרינה (13:56 4.06.2018)

התמונה לא צורפה שולחת שוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 4.06.2018)

תקשיבי זה נראה מעולה! 🙂

Avatar
קרינה (21:56 4.06.2018)

תודה רבה וטעים:)

Avatar
קרינה (18:23 3.06.2018)

הינה העוגה המוכנה בסוף שמתי גבינה לבנה קופסא וחצי:)ואחר-כך אשלח תמונה אחרי שתיתייצב עידכון לגבי הטעם למרות שטעמתי וטעים יצא תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 3.06.2018)

מעולה! 🙂

Avatar
קרינה (16:31 2.06.2018)

היי אפרת,
חייבת להכין את עוגת הגבינה ורציתי לישאול האם ניתן להכין עם ביסקוויטים לבנים הרגילים ומעל לעשות ג'ילי בטעם תות ולישפוך מעל עוגת הגבינה ליופי? זה יהיה מתאים?
תודה רבה על המתכונים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 2.06.2018)

היי קרינה,
אפשר להשתמש בביסקוויטים רגילים.
אפשר גם לשים ג'לי תות מעל. אני ממליצה רק להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה-שעה כדי שהקרם יתייצב ורק אז לשים את הג'לי. אח"כ אפשר לשמור במקרר.

Avatar
קרינה (23:46 2.06.2018)

תודה רבה על המענה המהיר.אכין ואעדכן איך יצא:)ופעם הבאה האם ניתן לשים 2
קופסאות של גבינה לבנה או שקופסא אחת מספיקה כדי להרגיש את הגבינה?
שוב תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 3.06.2018)

אפשר לשים קופסת גבינה נוספת אם רוצים להרגיש יותר את הטעם של הגבינה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
יוליה (11:26 2.06.2018)

בוקר טוב. האם ניתן לפזר מעל במקום מקופלת עוגיות אוריו שבורות? או שזה פחות מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 2.06.2018)

כן, מתאים.

Avatar
דניאלה (20:00 24.05.2018)

יצא מהמם!!!!!!!!!!!!!!!!!ליקקו את האצבעות!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 24.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דניאלה 🙂

Avatar
נעה (13:32 24.05.2018)

הי מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק?
המון תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 24.05.2018)

היי נעה,
יש להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.

Avatar
אורנה (12:07 23.05.2018)

היי. האם אפשר לשנות את היחס בין הגבינה לשמנת מתוקה? בצורה כזו שתהיה יותר גבינה מאשר שמנת מתוקה? כך שיהיה "בריא" יותר…אם אפשרי אשמח לדעת כמויות. עוגה טעימה ביותר :-]

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 23.05.2018)

היי אורנה,
אפשר לנסות לשים מיכל שמנת אחד ו500 גרם גבינה לבנה, רק כדאי לטעום את הקרם ולוודא שהוא מתוק מספיק. אם יש צורך אפשר להוסיף כמה כפות אבקת סוכר.

Avatar
רותי ב. (16:02 21.05.2018)

שבוע טוב, מה שלומך? חזרתי לעדכן….הכנתי ביום שישי, עוגה מעולה. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 21.05.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה רותי.

Avatar
עינת (10:08 21.05.2018)

היי אפרת.
הכנתי את העוגה אבל לא חלבית. יצא מעולה. תודה רבה אוהבת את המתכונים שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 21.05.2018)

תודה עינת, כיף לשמוע 🙂

Avatar
אורנה (08:28 21.05.2018)

הכנתי אותה לשבועות. יצא מעולה עם פתי בר רגיל. 5 כפות פודינג הביא אותי בדיוק לאריזה של 80 גרם פודינג. הילדה פיזרה מלמעלה סוכריות צבעוניות קטנטנות לפי בקשתה.
אכן קל להכנה וטעים ממש.
תודה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 21.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורנה.

Avatar
יוליה (18:26 18.05.2018)

אפשר להכין בלי גבינה? ואם כן, התבנית נשארת באותו הגודל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 20.05.2018)

כן וכן.

Avatar
סתיו (13:50 18.05.2018)

אפשר להשתמש בפודינג שוקולד במקום וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 20.05.2018)

לטעמי פחות מומלץ.

Avatar
adi (23:56 17.05.2018)

היי,אפשר לערבב ביד עד להקצפה במקום במיקסר? אין לי מיקסר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 20.05.2018)

במקרה הזה לא.

Avatar
Zipi (18:27 17.05.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים🍰🍒🍒חג שבועות מלא הטנא 🌽🌽🌽בדברים נפלאים💐💐

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.05.2018)

תודה יקירה 🙂

Avatar
ציון (14:15 17.05.2018)

אפשר להחליף את הגבינה בשמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 20.05.2018)

בגבינת שמנת – כן.

Avatar
אלי (11:15 17.05.2018)

חג שמח אפרת
האם אפשר להוסיף לחלב שבו טובלים את הביסקוויטים קפה אספרסו או איזה סוג של ליקר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 17.05.2018)

כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂

Avatar
אורנה (10:49 17.05.2018)

אפרת זה נראה מעולה!!!
יכולה להסביר מה הכוונה בתנועות קיפול? לא רוצה להרוס את ההקצפה.
תודה וחג שבועות כיפי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 17.05.2018)

היי אורנה,
מספיק לערבב בעדינות.
חג שמח 🙂

Avatar
ליטל ר (08:50 17.05.2018)

נראה מעולה! נתקתי עם כמה גביעי יוגורט.. האם בעיניך ניתן להחליף בגבינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 17.05.2018)

לדעתי עדיף גבינה לבנה כי המרקם שלה יותר יציב.
מהיוגורט שיש לך את יכולה להכין מאפים ללא שמרים כמו לחמניות, לחם, פיצה, מאפינס פיצה וכו'.

Avatar
עידית (08:10 17.05.2018)

תודה רבה!! חג שמח 🙂

Avatar
עידית (22:25 16.05.2018)

היי אפרת,
אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום 25X32, איך ניתן לשנות את הכמויות?
בנוסף, האם ניתן במקום המקופלת ליצוק שוקולד מומס עם שמנת?
תודה רבה,
עידית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:19 16.05.2018)

היי עידית,
לתבנית בגודל שציינת יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
אפשר ליצוק מעל גנאש (שוקולד מומס עם שמנת).
חג שמח 🙂

Avatar
נדיה (13:53 16.09.2018)

היי, אודה לכמויות לתבנית 32X40. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 16.09.2018)

היי נדיה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.