זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 22X31
מצרכים:
רבע כוס (50 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה”כ 500 מ”ל)
400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)
לטבילת הביסקוויטים: חצי כוס חלב
לקישוט מעל: 4 חטיפי מקופלת מפוררים (100 גרם)
אופן הכנה:
– להקציף את השמנת המתוקה למשך חצי דקה בערך. להוסיף חלב, פודינג וניל וסוכר, ולהמשיך בהקצפה עד שהקצפת יציבה.
– להוסיף גבינה לבנה ולערבב בעזרת כף בתנועות קיפול.
– לטבול את הביסקוויטים בחלב לטבילה קצרה ולסדר שכבה בתבנית (כדי להתאים לגודל התבנית ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים לגודל הנדרש).
– מעל הביסקוויטים ליצוק כשליש מקרם הגבינה. מעליה לסדר שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליהם שליש נוסף של קרם הגבינה. להניח שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים ולסיים עם קרם הגבינה.
– לפזר על העוגה מקופלת מגורדת לעטוף בנייר כסף ולשמור במקרר 4 שעות (לפחות) לפני ההגשה. המלצה שלי? עדיף להכין יום קודם.
*הערה: אם לא רוצים מקופלת אפשר להחליף בשוקולד רגיל מגורד, או להכין גנאש שוקולד חלב. אם יש ממרח שוקולד חלבי שאתם אוהבים אפשר לזלף פסים או דוגמאות ממנו.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת בורקס
לאור המחסור בשמנת מתוקה להקצפה,האם אפשר להמיר לשמנת צמחית באותם היחסים?
כן אפשר.
היי רציתי לשאול
האם זה בסדר להכין גנאש בשלב מאוחר יותר ? כלומר אחרי שהעוגה בתנור?
ומתי מוזגים את הגנאש שהוא קר או חם?
(אחרי זה אצטרך להחזיר למקרר)
כן, אין בעיה.
את הגנאש שמים כשהוא חמים.
עוגה טעימה אש תודה רבה
שמחה שיצא טעים❤️
יצא מעולה! תודה!
שמתי שוקולד חלבי מעל
לא היה לי מקופלת
שמחה שיצא טעים🙂
תודה אילה
אשמח בבקשה לכמויות בשביל תבנית בגודל 32×25
תודה רבה!
יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
אני גיוונתי בסוגי הפתי בר ובצבעים וגם גירדתי כמה סוגי שוקולד על גבי העוגה וזה משדרג את הטעם
מהמם🙂
תודה על השיתוף!
הכנתי אותה כבר כמה פעמים, עוגה פשוט מושלמת תודה על המתכון!!
שמחה לשמוע:)
תודה קארין💜
היי יש לי תבנית זכוכית 17X26 ס״מ, האם אני צריכה לשנות את הכמויות של המצרכים?
ביסקוויטים לפי הצורך
מיכל וחצי שמנת
3 כפות סוכר
רבע כוס חלב
4 כפות פודינג וניל
200 גרם גבינה לבנה
תודה לך!😊
היי אפרת, יש סיכוי שאוכל להכין אותה בלי שמנת מתוקה בכלל? מעדיפה לוותר עליה. אפשר להוסיף משהו אחר במקום? תודה
השמנת היא זו שתורמת למרקם קצפתי-קרמי ולדעתי זה יוצא יותר טעים ומוצלח עם שמנת אבל אפשר להשתמש בגבינת שמנת שהיא יותר סמיכה ולשים 500 גרם ולוותר על השמנת והחלב (פשוט לערבב את הגבינה עם הפודינג ואבקת סוכר במקום סוכר – לפי הטעם).
אני מכינה עם שמנת חמוצה מעורבבת בפודינג וניל ומעט חלב, יוצא טעים ממש.
תודה רבה על המתכון יצא טעים מאד!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
יצאאא פשוטטטטט מושלםםםםםםם
וטעיםםם אין עליך
איזה כיף לשמוע🙂
תודה הדס
היי אפרת , רוצה להכין ביום חמישי ולאכול בשבת. האם כדאי להקפיא ואז להוציא ביום שישי בערב למקרר?
כן אפשר.
אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולהוציא יום לפני בערב, מה שתחליטי🙂
היי אפרת, רוצה מאוד להכין אבל אין לי אינסטנט פודינג.. יש תחליך או שעדיף להכין משהו אחר?
היי
אפשר לשים 3-4 כפות אבקת סוכר במקום, ומומלץ לשים גבינה לבנה 9%.
מה עושים אם יש לי רק שמנת לבישול???:(
שמנת לבישול לא מתאימה. כדאי לקנות שמנת מתוקה או להכין מתכון אחר(:
טעים בטירוף תודה רבה רבה האמת שיניתי מעט עשיתי את הכל טבעוני וללא גלוטן בשביל אחותי שהיא רגישה יצא טעים מאוד כולם טרפו את זה
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה וקל ביותר!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, כמה ימים העוגה יכולה לשרוד במקרר?
היי
העוגה במיטבה כ-4 ימים במקרר.
צהריים טובים אני נהנת מאד מהמתכונים שלכם
שאלה האם אני יכולה להשתמש בשמנת אחת ?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים שמנת מתוקה אחת, אבל לא יהיה מספיק קרם.
את יכולה להכין חצי מכל הכמויות.
כמה זמן זה טוב בהקפאה
העוגה במיטבה סמוך להכנה או לאחר יום במקרר. אם בכל זאת תקפיאי מומלץ לשמור עד שבוע.
אם יש לי שמנת להקצפה 38% אבל לא רשום עליה מתוקה, אפשר להוסיף סוכר?
כן.
כמה סוכר היית מובילה למיכל אחד?
תודה רבה!
כמו שרשום במתכון:)
רבע כוס לשני מיכלים + 5 כפות פודינג וניל שגם הוא מוסיף מתיקות.
שכחתי להוסיף חלב להקצפה
זה יהיה בסדר?
הקצפת עשויה לצאת מעט דחוסה ויציבה יותר.
שימי לב שבהוראות הכנה לא רשום להכניס את החלב
לכן בעצם שכחתי
צודקת.
תיקנתי במתכון. תודה.
יש אפשרות להכין באישיות לפורר עוגיות או משו בסגנון?
אפשר להכין בכוסות אישיות או תבניות אישיות, לפורר ביסקוויטים עם חמאה ולהכין שכבות עם הקרם.
חצי כוס חלב לתוך ההקצפה נכון?
חוץ ממה שעשוי לטבילת הבסקויטים
היי
נכון(:
שלום אפרת,
את המתכון הזה שלך הכנתי כבר כמה פעמים, הוא ממש ממש מוצלח! תודה!!
נראה לך שאפשר להמיר איכשהו את השמנת מתוקה (אולי בשמנת חמוצה?) אני רוצה להכין בכיתה עם ילדות.
ואם ממש אי אפשר לוותר, אז אולי יש לך מתכון אחר שמתאים לילדים ובלי אפיה?
תודה רבה!!!
היי
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בגבינת שמנת 30% או מסקרפונה וכדומה, אבל תצא מלית גבינה ולא קרם.
אפשר להכין את הגבינת שמנת משמנת מסוננת עם מלח כמו שכתבת פעם ב”הדרך”?
והאם אפשר להקציף שמנת מתוקה יום קודם, לשמור במקרר ואז להביא לכיתה לילדות ולערבב עם שאר החומרים?
תודה…!
אפשר להשתמש בשמנת, כפי שכתבתי קודם תצא מלית גבינות.
אפשר להכין קצפת מראש, רק שהמרקם שלה ישתנה מעט.
האם ניתן להכין את הקרם לילה לפני ואת העוגה בבוקר? שואלת כדי לדעת אם ניתן להכין את העוגה עם הילדים בכיתה וכדי לחסוך בלאגן להכין מראש
היי
מומלץ לעשות הפוך- את העוגה להכין בלילה ואת הקרם כמה שיותר סמוך לזמן הציפוי.
האם אפשר לעשות את אותן כמויות בתבנית של 25*32?
היי,
אפשר(:
היי כמה זמן נשמר טוב בקירור?
היי,
העוגה נשמרת במיטבה כ-4 ימים.
היי אפרת,
המתכון יצא מושלם וגם הקצפת מאוד יציבה למרות ששמתי 500 גרם גבינה. תודה.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
מתכון קל, פשוט וטעים ממש!
אני הכנתי הכל עם סויה ויצא ממש מוצלח ב”ה.
שבת שלום! 🌹
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
תוכלי לתת לי את המתכון בגירסה פרווה ללא חלב סויה?
היי,
לגרסה פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית, להמיר את הגבינה במעדן סויה וניל, ובמקום חלב לשים חלב קוקוס או מים מעורבבים עם חצי כפית נס קפה.
אם אין לך מעדן סויה אפשר לוותר עליו.
שלום אפרת,
כרגיל, אין על האתר שלך!!!
אם אין לי מקציף ולא מיקסר – יש לי אפשרות לעשות את העוגה הנל?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר❤
אפשר להקציף ידנית אבל זה פחות מוצלח וקצת יותר מצריך מאמץ. כל הפרטים במדריך לקצפת.
היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות לתבנית 25*35 ?
היי,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 1.5 (600 ג’ ביסקוויטים, 3 שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב…).
תודה אפרת, ניתן להקפיא?
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להקפיא.
שלום לך אפרת
כרגע אני מכינה את העוגה לכבוד חג השבועות הקרב ובא.
רציתי לדעת לכמה אנשים זה מספיק?
היי,
מהעוגה יוצאות כ-24 חתיכות יפות.
תודה ענקית
תודה רבה!מאד מאד מוסיף לשים עיגולי קליק של חבילה מלבנית גם המראה וגם הטעם מושלמים!
ממש שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
איזה ביסקוויטים יותר מוצלחים שוקולד או פטל?
תודה רבה על המתכון
היי,
זה לגמרי עניין של טעם אישי(:
שמחה שאהבת את המתכון!
שלימות של עוגה!!
מאמצת את המתכון הזה..
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
עוגה מעולה ממש!
מכינה הרבה עוגות, וזאת אחת המוצלחות!!
איזה כיף שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף😊
היי אשמח לקבל מתכון לתבנית אינגליש פס אחת אין לי פשוט מה לעשות בגודל כזה
היי,
לתבנית אינגליש קייק יש להכין חצי מהכמויות במתכון.
בהצלחה!
אני רוצה להכין ציפוי שוקולד, איך להכין ומתי לשפוך אותו על העוגה?
היא כבר מוכנה…
רק עכשיו שמתי לב שמצויין במתכון איך להכין ציפוי גנאש שוקולד…
תודה וסליחה 🙂
הכל בסדר! בהצלחה😊
יצא מושלם!!! לא נשאר פירור……… {הכנתי מעוגיות ללא גלוטן}
שמחה מאד שאהבת את המתכון, גם בגרסה ללא גלוטן! תודה על השיתוף😊
היי אפרת בוקר טוב יש לי גביע גבינה 750 כמה כפות מתוך זה ייצא 250 גבינה,אשמח לתשובה בהקדם,תודה וחג שמח🙏
היי רינת,
לא כדאי למדוד בכפות כי זה הרבה כפות יחסית(:
פשוט תמדדי שליש מכל הכמות ותשתמשי בה.
חג שמח!
פעם לא יודעת מה שאני מכינה את העוגה הזאת ותמיד זה כזה: “וואי ספיר, תמיד תכיני את העוגה הזאת הכי שווה שיש”
מכינה גם לימי הולדת בצורת מספר
איזה כיף לשמוע! תודה ספיר❤
היי🙏🏼 האם אפשר להכין את העוגה הזו עם ג’לטין בכדי שתעמוד יציב ללא תבנית?
אשמח לדעת יחסים וכמויות
ממש תודה
היי אפרת,
היות ויש כאן ביסקוויטים הם מייצבים את העוגה וכך היא יציבה ללא צורך בג’לטין.
אם את בכל זאת מעוניינת- הנה אופן ההכנה:
שלב 1: מניחים בקערה שקית ג’לטין (14 גרם) ומוסיפים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומשרים בצד במשך 10-15 דקות, עד שהתערובת מקבלת מרקם של ג’לי שקוף.
שלב 2: מכניסים את הקערה למיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד שהתערובת הופכת לנוזלית אך לא רותחת! מניחים לתערובת להתקרר כדקה אחת.
שלב 3: מוסיפים לקערת הג’לטין 3-4 כפות מתערובת הקרם ומערבבים עד לבלילה חלקה. בשלב זה אם רוצים לוודא שלא יהיו גושים בתערובת, מסננים את הג’לטין המומס לאחר ערבובו עם חלק מהתערובת ולפני הקיפול עם יתר התערובת. פעולה זו מבטיחה מרקם חלק ונטול גושים.
שלב 4: מוסיפים את הבלילה ליתר הקרם ומערבבים בתנועות קיפול.
מדהים תודה רבה!
יצא מושלם וטעים בטירוףףףף ❤️
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי אפרת אהובה, בא לי שיהיה לה גם קצת טעם של קפה. תמליצי לי איך לשלב נס קפה מומס אפילו או כל רעיון קליל 🙂
תודה!
היי,
אפשר לטבול את הביסקוויטים בנס קפה, ואפשר להוסיף כפית נס קפה גם בקרם.
תודה! נראה לי שמעדיפה לקרם, אבל יבש או להמיס? שהמים של ההמסה לא יהרסו את הקרם
תערבבי את הנס קפה בחלב😊
במקום לטבול בחלב לטבול בנס קפה מומס מרוכז
השתמשתי בקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה וזה מייצב מעולה. חשבתי שהסוכר יהיה נחוץ במקום המתיקות של השמנת אך ממש אין צורך בסוכר. עוגה טעימה ומהירה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אביגיל😊
יש לי שרוול ביסקוויטים אחד, מה הכמויות?
והאם נראה לך שיתאימו הביסקויטים החדשים בטעם פטל למתכון?
תעשי חצי כמות (ושכבת הקרם תהיה יותר עבה).
ביסקוויט פתיבר פטל יכול בהחלט להתאים😊
לאיזה תבנית זה יתאים?
האם אפשר להפחית סוכר?
תבנית אינגליש קייק אמורה להספיק. אפשר לוותר על הסוכר- יהיה פחות מתוק…
מעולה תודה רבה על התשובות!
שכחתי לשאול, כמה זה בכמויות חצי מגבינה של 250 גר’?
בערך חצי כוס (120 מ”ל)/ 6 כפות
אשמח להבין: כשכתוב במתכונים שמנת מתוקה לא תמיד אני מבינה עם מדובר בשמנת להקצפה או בגביע שמנת (כמו לבן) כזה שאוכלים גם לבד. אשמח לתגובתך. תודה יקרה
היי,
כאשר כתוב שמנת מתוקה הכוונה לשמנת להקצפה 38%/32%. אם כתוב שמנת חמוצה הכוונה לגבינת שמנת בגביע.
מקווה שעזרתי:)
האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 24%?
לא מומלץ כי הקצפת תהיה נוזלית יחסית…
וואו! יצא מעולה! תודה רבה♥
שמחה מאד לשמוע! חג שמח יקרה😊
וואוו איזה טעים יצאא! הכנתי ביום שישי לשבועות וכבר לא נשאר… בדרך להכין עוד אחת:) טיפ ששידרג את העוגה ברמות – לשפוך מלמעלה ריבת חלב (לא כמו גאנש יותר כקישוט) גם יפה וגם טעים ממש! מומלץ!!
וואו נראה מעולה! קישוט מושלם! תודה על השיתוף וחג שמח😊
באמת עוגה מוצלחת, שלחתי להורים בערב שבת ובקושי נשאר לחג.
שמחה כל כך לשמוע! תודה וחג שמח😊
הי רוצה להכין ואין לי ביסקויטים מה אפשר לשים במקומם? עוגיות זה טוב?
היי עדן,
אפשר עם כל עוגיה מלבנית/ מרובעת. אפשר גם עם לוטוס, רק שיצא יחסית מתוק. אפשר גם להכין עם ביסקוטי ואז יצא סוג של טירמיסו.😊
הי אפרת, האם יש דרך מיוחדת לפורר את המקופלת?
היי מגי,
אין דרך מיוחדת😊 פשוט לפורר עם הידיים או לחתוך עם סכין.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית גדולה (32*25), האם להכפיל את כל הכמויות פי 1.5 זה מספיק?
היי יהודית,
זה אמור להספיק ואפילו לצאת גבוה יותר😊
היי אפרת
אני חייבת לציין ..
הכנתי את העוגת בסקווטים יום לפני ,יום למחרת יצא מאוד מוצלח רך רך לא יבש בכלל תודה על מתכון מוצלח מאוד!!!!!!!
אני השתמשתי בשמנת מתוקה אחת וזה הספיק לי ,והוספתי 2 קופסאות גבינה לבנה 5% ויצא אאשש..לא נשאר כלום …
תודה על השיתוף בת אל! שמחה מאד שיצא מוצלח😍
הי אפרת.
ברצוני לשאול אם אין לי פודינג האם יש משהו חלופי?
היי שרית,
אפשר להשתמש ב4 כפות אבקת סוכר במקום.
שבת שלום🌷
כן? אפשר להמיר איסטנט באבקת סוכר?
אבל מה יתן את היציבות שצריך?
חשבתי להחליף את האיסטנט בקורנפלור ולהוסיף סוכר וניל. אבל תוהה לעצמי מה המינון הנכון להמהרה כזו. את יודעת אולי? 🙂
עדיף לשים אבקת סוכר😊
הכנתי את העוגה בגרסה פרווה ויצא פגז.
חלב = משקה שיבולת שועל
גבינה = גבינת סויה בטעם טבעי
שמנת = שמנת להקצפה פרווה
מקופלת = שוקולד מריר
אה וויתרתי על הסוכר כי השמנת להקצפה פרווה מתוקה מידי לטעמי.
בנוסף חייבת לציין טיפ שלוקחת להמשך… הגשתי אותה כמעט קפואה וזה היה מושלם. הקפאתי אותה יום קודם והורדתי אותה למקרר בערך שעה וחצי לפני ההגשה וזה יצא מרקם נהדר.
העוגה נראית מעולה! תודה על השיתוף, זה יעזור לכל מי שרוצה להכין בגרסה פרווה🙂
שלום אפרת.
כבר כמה פעמים קורה לי שאני לא מצליח לייצר קצפת יציבה (עשיתי הכל לפי המתכון). יש לך אולי איזה טיפ או הערה שיכולה לעזור לי להסדיר את העניין?
תודה רבה🙏
היי שמואל,
מצרפת לך מדריך עם כל הטיפים איך להכין קצפת😊
בס”ד
שלום,
תודה. הכל מפורט וברור. רציתי לשאול בבקשה: מבינה שתפקיד פודינג הוניל לייצב, האם אפשר להשתמש בקורנפלור במקומו? איכשהו, נראה לי שפודינג וניל זה משהו סינטתי כזה, והאם עם קורנפלור הטעם ייפגע?
חודש טוב!
היי אמונה,
פודינג וניל נותן טעם טעים ועשיר יותר מאשר קורנפלור. אם אין לך פודינג את יכולה לשים אבקת סוכר במקום. שימוש בקורנפלור פחות מומלץ.
היי, האם ניתן להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן נמוכים יותר? או לערבב מיכל שמנת 38% עם שמנת לבישול 15%?
היי אלינור,
כדי שתיווצר קרם יציב חייב להשתמש בשמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים.
מה שכן, את יכולה לנסות להשתמש בשמנת אחת 38% ושמנת שנייה 15%.
בנוסף, מישהי בתגובות שיתפה שבמקום שמנת היא שמה מעדן (קרלו וניל). אז אולי זו גם אפשרות להשתמש במעדן וניל אחד במקום שמנת.
בהצלחה!
מה הכמויות לאינגלייש קייק?
היי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)
פשוט יפה
תודה רבה🙂
היי אפרת
מה מטרת נייר הכסף?
אפשר נייר אפייה במקום?
תודה מראש .
זה רק כדי לכסות את העוגה.
אם את מצליחה לעטוף עם נייר אפיה אין בעיה.
היי
אינסטנט פודינג ריבת חלב יתאים כאן?
כמה ימים מראש ניתן להכין אם שומרים במקרר?
היי יעל,
לא הכנתי עם אינסטנט פודינג ריבת חלב, אבל זה יכול להתאים.
אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.
אפשר להקפיא.
יצא טעים… תודה רבה!
נראה מדהים! שמחה לשמע 😘
היי,
אני יכולה לעשות עם שמנת מתוקה אחת?
היי 🙂
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק.
היי אני מכינה את העוגה היום, ויאכלו אותה ביום רביעי
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא אותה? במידה וכן ואני מעוניינת להוסיף סוכריות קופצות ומקופלת , זה רק לאחר הפשרה ברביעי?
ודבר אחרון 😊
אני רוצה לעשות אותה בתבנית עגולה אבל לצערי אין לי לבני קפיץ אלא רק חד פעמית, במידה ואני עושה אותה בחד פעמית ונייר אפייה מתחת, לדעתך היא תהיה מספיק חזקה כדי להעביר אותה לכלי אחר?
תודה רבה!
היי אופיר 🙂
אפשר להקפיא את העוגה, ואם מדובר בסוכריות קופצות אז באמת הייתי מפזרת בסמוך להגשה 🙂
לגבי הרמת העוגה עם נייר האפייה – הייתי מציעה לנסות לעשות זאת לאחר ההקפאה ( ביום רביעי )
בהצלחה❤️
היי , האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה 3% / 1.5%?
כן.
היי, אם יש לי ממש מעט גבינה (1 כף) אפשר לשלב עם שמנת חמוצה 15%??
כן מירב 🙂
היי אפרת, אפשר להכין הפוך?
פתי בר וניל וקרם שוקולד?
אם כן, איך אני מכינה את הקרם שוקולד?
אפשר להכין הפוך.
קרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה”כ 500 מ”ל)
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
רבע כוס (50 ג’) סוכר
5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
כף אבקת קקאו
היי אפרת
אני רוצה לעשות את העוגה לסכרתיים, במה אפשר להמיר את השמנת המתוקה? (כל השמנות בסופר להקצפה ובישול עם הסימון של האדום )
היי יפעת,
בלי שמנת מתוקה הקרם לא ייצא סמיך ויציב.
מישהי בתגובות שיתפה שבמקום שמנת היא שמה מעדן (קרלו וניל). אז אולי זה פתרון להשתמש במעדן וניל ללא סוכר.
האם אפשר לכין את העוגה הזו עם ריצ’ ומים כדי שיהיה פרווה? או ריצ’ וחלב? פשוט יש לי רק ריצ’ וחצי שמנת מתוקה
האם אפשר לערבב ביניהם-ריצ’ ושמנת מתוקה?
אפשר לשלב ריצ’ ושמנת מתוקה.
יש לך סה”כ מיכל וחצי של שמנת (צמחית וחלבית)?
גבינה את רוצה לשים?
כן וכן
כן הייתי רוצה לשלב גבינה לבנה
את יכולה להכין את המתכון כמו שהוא רשום עם מיכל וחצי שמנת (שילוב של צמחי וחלבי).
פודינג וניל שימי 4 כפות וגבינה לבנה – 200 גרם. אין שינוי ביתר הכמויות.
אוקי
תודה
היי להקציף במקסר?
כן.
היי יכולה לעלות תמונה של הביסקוויטים שאת משתמשת יש הרגה סוגים
היי קרין,
אפשר להשתמש בכל סוג של פתי בר בטעם שוקולד. מצרפת תמונה של הביסקוויטים שאני בדר”כ משתמשת בהם.
המתכון האהוב עליי! כל פעם יוצא מעולה ברמות❤❤
שמחה לשמוע ❣️
תודה אסתר
הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה
נראה מושלם 🙂
תודה מני
אפרת את פשוט אלופה………😍
תעלי עוד מתכונים בגנון הזה מושלם!!!
שמחה שאהבת ❤️
תודה מעין
*סגנון
העוגה יצאה מושלם!!! תודה רבה אפרת!! כיף לי ככ שהכרתי את המתכונים שלך. בימים האחרונים הספקתי להכין כבר מספר מתכונים שלך וכולם יצאו נהדרים!! תודה רבה לך!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה לימור
יצא פשוט מ-ט-ו-ר-ף!!!
שמחה לשמוע ❣️
תודה חני
יצא מדהים!
ונגמר……
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,
קודם כל אני מטורפת על האתר שלך!
כל דבר מיד מחפשת בו..
דבר שני אני מכינה את העוגה היום ויאכלו אותה מחרתיים, עדיף לשמור בינתיים במקרר או במקפיא?
אפשר לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
חג שמח 🌺
אני מכינה פרווה עם קצפת צמחית מוכנה במיכל התזה הזה. האם ניתן או צריך להכין בנפרד את הפודינג וניל ולערבב עם הקצפת המוכנה??
כמה ימים זה יהיה טוב מקרר? והאם אפשר יהיה להקפיא?
תודה רבה!!!
אשמח לתשובה במייל
אין צורך להוסיף פודינג. תוודאי רק שהקצפת טעימה כי זה ישפיע על הטעם של העוגה.
אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.
אפשר להקפיא.
היי, יש לי אינסטנט פודינג שהתוקף שלו נגמר ב26.3.20. לזרוק אותו או שאפשר עוד להשתמש בו? רוצה להכין את העוגה לשבועות.
אפשר להשתמש בו.
קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים!
הכנתי כבר פעם אחת והיתה הצלחה!!
עכשיו רוצה להכין בשביל הגן של בני אבל מחפשת רעיון באיזה כלי/תבנית לא זכוכית אפשר להכין אותה כשעדיין יראו את השכבות. רעיון?
היי מעיין,
אני לא מכירה כלי חד”פ שקוף אבל זה לא נורא כי יראו את השכבות ברגע שיחתכו את העוגה 🙂
תודה על המתכון, שאלה למי שרוצה לצמצם את הגבינה במתכון האם ניתן לשלב יותר חלב במקום?
כן. אפשר להגדיל את כמות החלב לכוס.
אם במקרה אתה לא מצליח להקציף לקרם יציב, תכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא לרבע שעה, תוציא ותוסיף 1-2 כפות פודינג וניל ותמשיך להקציף (זה רלוונטי לכל מתכון עם קצפת).
תודה
שלום אפרת! האם אפשר להקפיא את העוגה ? ואם כן אז כמה זמן צריך להפשיר? והאם זה לא פוגע בטעם?
אפשר להקפיא. עדיף עד שבועיים אחרת הטעם מתחיל קצת להיפגע. יש לכסות היטב.
להעביר למקרר יום לפני או 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא?
כן אפשר.
היי,
אחרי שעתיים וחצי העוגה במקרר ניראית די יציבה.
אפשר לצמצם את הזמן במקרר ולאכול עכשיו?
מניחה שכבר אכלתם? 😉
היתה פה הסתערות. מה זו העוגה המושלמת הזו?! בפעם הבאה עם גאנש;)
שמחה שנהניתם! ❤️
אפרת יקרה
אני מכין עשרות מתכונים שלך ופעם ראשונה (אודות לימי הקורונה) שהכנתי את המתכון עם הבת שלי. העוגה יצאה מעולה טעימה נהדרת להכנה משותפת עם ילדים. עצה מצויינת להכין עם פתיבר בטעם שוקולד גם מבחינת הטעם וגם המראה. תודה!
ואו נראה מעולה 😍
תודה תום
איזה רעיון חמוד עם המקופלת
מעניין שלא ראיתי את המתכון הזה עד עכשיו
היום אני הולכת לעשות אותו לשבת!
תודה!!
❤️
היי אפרת. מה לשנות במתכון אם אני רוצה להוסיף 100-200 גרם שוקולד לבן? (ואוותר על שכבה אחת של ביסקוויטים). מבינה שצריך אולי להוריד בכמות הסוכר אבל האם העיסה לא תצא לי מוצקה מדי?
את השוקולד הלבן כדאי להמיס קודם עם שליש כוס שמנת מתוקה (מתוך כמות השמנת שיש במתכון). לקרר היטב את התערובת ואז להוסיף לשמנת המוקצפת יחד עם החלב והפודינג.
אפשר להפחית לכף סוכר אחת.
זה לא יעשה את העיסה מוצקה.
תודה אפרת. בינתיים כבר הימרתי ועשיתי עם קצת שינויים.. תגברתי האינסטנט לקופסה שלמה ובמקום חלב וסוכר שמתי עוד 250 גר גבינה לבנה ו150 גרם שוקולד לבן מומס. העוגה יצאה מצויינת בטעם שוקולד לבן כפי שרציתי. אך לפעם הבאה אשמח לעשותה רק על שכבה אחת של בסקוויטים (/בסקוויטים+חמאה) ולהפחית במתיקות. השאלה- מנסיונך, מה להפחית בלי לפגוע ביציבות העוגה- (או חלילה בטעם השוקולדי..) אינסטנט או שוקולד לבן?
את יכולה להפחית 1-2 כפות אינסטנט פודינג.
שלום אפרת
אני רוצה לתבנית 26 להכין קרם אחד מ 1 שמנת מתוקה+ 3 כפות פודינג+ 2 או 3 כפיות נס קפה.
כדי לשמור על היציבות וגם לטעם מורגש של מוקה מעודן , האם יש צורך להוסיף גם רבע כוס חלב או כדאי לוותר ?
בשיכבה השנייה אני רוצה להכין משמנת מתוקה אחת ו- 350 או 400 גרם גבינה לבנה, רבע כוס חלב. לגבי הפודינג וניל והסוכר, 5 כפות פודינג יספיקו ? וכף סוכר תספיק ?
לרוב היחס שאני אוהבת הוא ליחס של 2 שמנות ו-500 גרם גבינה לבנה אני שמה 5 כפות פודינג+כף סוכר ואם אני שמה 250 גבינה לבנה אז אני בכלל לא שמה סוכר חוץ מ5 הכפות פודינג
אבל אני שואלת היות וכאן אני שמה הפעם רק שמנת מתוקה אחת נוסף ל 350/400 גבינה לבנה, ולכן אני שואלת אם לדעתך חוץ מ5 כפות פודינג, האם כף סוכר תספיק כאן ?
1.אפשר להוסיף רבע כוס חלב.
2. כדאי להוסיף עוד 2-3 כפות סוכר.
היי, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קטנה (למשל אינגליש קייק או מלבנית קטנה)
את יכולה להתאים לי כמויות?
תודה 🙂
היי הודיה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)
האם יש אופציה להשתמש בהקצפה של האינסטנט בחלב נטול/דל לקטוז?
כן.
היי תודה על המתכון ! ניסיתי להכין את הקרם ופעלתי צעד צעד לפי ההוראות, כמו כן השתמשתי במיקסר ידני והקצפתי לפחות 7 דקות ולא הגעתי לקצפת יציבה.. זה נשאר בגדר קרם נוזלי🥺 מה עושים במצב כזה? הוספתי קצת אינסטנט פודינג וטרפתי עוד 2 דקות לא עזר.. יש לך רעיון למה התפקשש לי?
כנראה שהשמנת לא היתה מספיק קרה.
במקרה כזה כדאי להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך כרבע שעה (שתהיה קרה מאוד אבל לא קפואה). לאחר מכן להוציא ולהוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ולהקציף שוב.
הי אפרת, תודה על המתכון לעוגה המושלמת! יצא טעים והמרקם של הקרם מעולה! הוספת מעל ציפוי שוקולד וקישוט של מקופלת של שוקולד לבן (בלונדי):)
נשמע מעולה 🙂
תודה לך
מושלמת וקלה בטירוף.
מרקם אליפות
עושה אותה בכל מיני רעיונות נחטפת במהירות..
פה עשיתי עם בסקוויטים וניל המסתי..
למעלה המסתי כף גדולה ממרח אגוזי לוז ולמעלה גירדתי שוקולד חלב…
נראה מעולה! 😍
תודה בתאל
הי, האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת או מסקרפונה? תודה
כן. עדיף גבינת שמנת.
שלום אפרת ותודה רבה על המתכונים וההשקעה מזמנך לטובת הכלל!
האם אפשר לטבול את הביסקוויטים בנס קפה?
אם כן,באיזה אופן להכין את הנס?
תודה
כן. אפשר לערבב חצי כפית נס קפה וכפית סוכר עם רבע כוס מים רותחים ולהוסיף חלב קר עד חצי כוס.
תודה רבה!
היי, יש אפשרות לעשות אותה פרווה?
כלומר לוותר על הגבינה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית או חלופות אחרות?
זה ייצא טעים לדעתך?
היי שרון,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית ובחלב סויה קר ולוותר על הגבינה.
לדעתי במקרה כזה אפשר לוותר גם על הסוכר.
מומלץ לפזר מעל שוקולד מריר מגורד.
תודה רבה אני אנסה!
שלום
אני רוצה לעשות עוגת גבינה פירורים (עם בצק למטה ופירורים למעלה) מהמרכיבים הבאים כי אני רוצה יותר את הטעם הגבינתי, אז כמה סוכר אני צריכה לשים.
אומנם שיהיה טעם גבינתי אבל לא חמוץ, ושיהיה מתוק במידה הנכונה ולא מידי אבל שגם לא יהיה חמוץ מהגבינות ושלא יהיה חסר סוכר כי יש פה שימוש בשמנת מתוקה אחת
החומרים :
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מל 38 אחוז
רבע כוס חלב
חבילת פודינג 80 גרם
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
גבינת שמנת 30 אחוז 200 גרם
התבנית 26 או 28 עגולה (אחת מהן), ואני רוצה שיהיה ממש יציב ללא שום צורך בג’לטין
לגבי הטעם:
זה בסדר עם שמנת מתוקה אחת כל השילוב הזה?
או כדאי יותר? למרות שאני מעדיפה רק אחת וגבינות יותר. אני שואלת בגלל הגבינה זה נדמה לי או שגבינת שמנת 30 אחוז חמוצה יותר מגבינה לבנה ?
אני מציעה לך להשתמש באבקת סוכר כך שתוכלי להוסיף גם בסוף לפי הטעם. תתחילי ברבע אבקת סוכר.
עדיף תבנית 26. זה לא יכול להיות ממש יציב בלי ג’לטין.
כן אבל עם הגבינת שמנת זה כן אמור לצאת יציב כמה שניתן בלי גלטין, לא ?
לגבי הסוכר
אם תוכלי בבקשה לציין בכפות כמה לשים, 5 כפות או 6 או יותר ?
תודה
זה ייצא קצת יותר יציב.
תתחילי ב-5 כפות.
את את רוצה עוגה מרשימה זו העוגה של קרין גורן.
גבינה פירורים
או גבינה פירורים מעלפת
תבחרי מה טוב לך.אני הולכת תמיד על המעלפת,היא קוצרת מחמאות מתכונים באינטרנט.
בהצלחה
היי,
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט?
עדיף גבינה לבנה או שמנת חמוצה כי המרקם של היוגורט קצת דליל.
אם יש לך רק יוגורט אז כדאי לסנן אותו קצת מנוזלים (לשים אותו במסננת דקה כרבע שעה).
הכנתי,למעלה פיזרתיאבקת שוקולית באמצעות מסננת דקה\יצא מעולה.
מעולה 🙂
תודה חנה ושבת שלום!
אפשר מלוטוס?
אפשר בגלל שיש בעוגה 3 שכבות ביסקוויטים זה עלול לצאת מתוק מידי.
יש מתכון לעוגת גבינה ולוטוס עם תחתית לוטוס.
היי, מה שלומך?
יש לי תבנית גדולה 33×39.
מה הכמויות לגודל הזה?שתצא גבוהה?
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
מתכון מעולה. יש לי בבית רק מיכל אחד של שמנת מתוקה. האם ניתן להקטין את כל הכמויות ויצא טוב?
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק.
עוגה כייפית להכנה וטעימה,מתה על האתר הזה!
תודה מלכי ❤️
בוקר טוב
רוצה להכין את העוגה ממש עכשיו
אני רוצה להכין עם 2 תבניות אינגליש קייק
האם הכמות שרשמת מתאימה ל2 תבניות?
תודה
כן ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
הי אפרת,
אין לי שמנת מתוקה במקרר ולא ריץ’:(
יש מצב לעשות את העוגה הזאת בלי? להחליף במשהו?
ממש בא לי עליה:)
תודה
סורי, אי אפשר. עם גבינה בלבד זה לא יהיה כל כך טעים.
אז בסוף הכנתי עם גבינה
שמתי חלב עם פודינג במקום השמנת המתוקה
יצא מושלםםםםםםםםםםם!!!
תודה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להכין את העוגה יום מראש? להקפיא? לשים במקרר?
או לפחות להכין את המילוי קצפת מראש?
כן אפשר להכין יום לפני לשמור במקרר.
מושלם מושלם מושלם!
העוגה יצאה נהדרת עשיתי חצי כמות ונעלמה אחרי 10 דק!
כל האוכל בבית מהאתר הזה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה
עוגה מהממת וקלה להכנה, תודה!!
מהמם 😍
תודה טוהר
היי אפרת.
אם אני רוצה להכין את המתכון בתבנית חדפ גדולה בכמה אני צריך להכפיל את המצרכים?
הכוונה לתבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית?
אפרת שלום
האם אפשר להמיר את מיכלי השמנת המתוקה בחלב פשוט?
לא ניתן להקציף חלב לקצפת יציבה.
היי אפרת. תודה רבה על המתכונים המעולים והקלים.
רציתי לשאול אם במקום ביסקוויטים רגילים אפשר להשתמש בביסקוויטים לוטוס? ואם כן האם הכמויות נשארות זהות כפי שציינת במתכון?
אפשר אבל קחי בחשבון שעוגיות לוטוס מאוד מתוקות וזה ייצא מאד מתוק כמה שכבות של לוטוס.
לדעתי עדיף להכין את העוגה הזאת – עוגת לוטוס.
היי אפרת,
כמה ימים זה מחזיק במקרר? אני רוצה להכין ביום שלישי ושיהיה טוב לשבועות – יום ראשון, מה את אומרת?
אגב במקום שמנת אני מכינה עם קרלו וניל וזה יוצא ממש טעים.
את יכולה להכין ביום שלישי ולהקפיא. יום ראשון תעבירי למקרר.
*אהבתי את הרעיון עם הקרלו.
אוקי, מעולה. תודה רבה!!
מושלם
שמחה שאהבת 🙂
שלום
אני מבקשת לשאול לגבי תבנית עגולה 26
המינונים של השמנת מתוקה, והמרת גבינה לבנה בגבינת שמנת כמה לשים ובהתאם לכך גם מינון שאר המרכיבים
תודה
לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
ראיתי את הכמות הזאת שציינת למישהי ששאלה,
כוונתי היא אחרת אם אני רוצה בתבנית 26 עגולה , לשים רק 2 שכבות ולא 3 ולשים במקום השיכבה השלישית קרם גאנש
זאת אומרת אם אני רוצה לשים 2 וחצי שמנת מתוקה( החצי האחרון הנותר לגאנש) ,אז כמה גבינת שמנת ? (שאני שמה במקום הגבינה לבנה) ,ובהתאם לכך שאר המצרכים
תודה
תקציפי 2.5 מיכלי שמנת עם 3/4 כוס חלב קר, שליש כוס סוכר, 7 כפות אבקת פודינג וניל, 350 גרם גבינה לבנה.
אני שואלת פעם נוספת בגלל שציינתי הוספת גבינת שמנת ולא גבינה לבנה כפי שרשמת, אז אין בעייה לשים 2.5 מיכלי שמנת מתוקה + 350 גבינת שמנת ?
תודה רבה
תתחילי ב250 גרם גבינת שמנת ותטעמי. תמיד אפשר להוסיף יותר בסוף.
אתר מעולה ומתכונים טובים
ובעיקר הסברים מפורטים ותגובות ומענה לכל שאלה
אני רוצה לשאול לגבי עוגת ביסקוויטים רגילה אך גם משודרגת וקצת אחרת, לתבנית עגולה קוטר 26, ושיכול להתאים אולי גם ל 28
שתהיה מורכבת מהשכבות הבאות:
1. תחתית קלתית
250 גרם ביסקוויטים מפוררים בטעם וניל + 100
גרם חמאה מומסת
2. קרם קצפת שוקולד
3. שיכבת של שרוול ביסקוויטים בטעם שוקו שלמים וטבולים בחלב
4. קרם קצפת שמנת
5. לבסוף גאנש 100 גרם שוקולד חלב+ חצי שמנת מתוקה
חשוב לי שהעוגה עשירה אך לא כבדה מידי , נוסף שתהיה מאוזנת במתיקות ולא מתוקה מידי ושהקרמים יהיו יציבים
העדפה ל- 3 יחידות שמנת מתוקה לכל העוגה כולל הגאנש , בתנאי שזה יספיק כמובן לעוגה בגודל כזה
שאלתי היא לגבי הקרמים אם ניתן לקבל בבקשה עזרה וכמות מדוייקת של המרכיבים והוראות הכנה מדוייקות
לגבי קצפת השוקולד:
להכנה מפודינג שוקולד, חלב ושמנת מתוקה
אז כמה לשים בדיוק מכל מרכיב?
לגבי קצפת וניל:
אני רוצה להכין מ שמנת מתוקה ו- 200 גרם גבינת שמנת 30 אחוז של גד ורצוי גם פודינג וניל לשם היציבות ואם צריך אז גם חלב וגם סוכר
גבינת שמנת – טמפרטורת חדר או קרה ?
יש כאלה מתכונים שמוסיפים נוסף על הקצפת שמנת מתוקה , גם נוסף לזה חלב ובעיקר גם גבינה לבנה נוסף על הגבינת שמנת
לא ברור לי אם הגבינה הלבנה זה מיותר או רק יוסיף כי חשוב לי שיהיה מורגש הטעם של הגבינת שמנת .
אם זה לא יעפיל על הטעם של הגבינה שמנת, אז כדאי להוסיף 250 גרם גבינה לבנה או גביע אישי-125 גרם – כדי שיוסיף לטעם ,או שזה יגרום לגבינת שמנת פחות להיות מורגשת? או שזה גם עלול להיות כבד מידי 2 סוגי גבינות ועוד שמנת ?
השילוב שאני תמיד מכינה עם שמנת מתוקה וגבינה לבנה ממש טעים , אבל אני רוצה לנסות הפעם את הגבינת שמנת
היי אורלי,
קרם שוקולד – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד + חצי כוס חלב קר
קרם וניל – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל + רבע כוס אבקת סוכר + חצי כוס חלב קר. לאחר שהקצפת לקצפת יציבה יש להוסיף בתנועות קיפול עדינות 200 גרם גבינת השמנת + 125 גרם גבינה לבנה.
ממש תודה על הסבלנות והמענה, כי אחרים כששאלתי בקושי טורחים לענות משפט בלי שום הסבר.
יש לי מספר שאלות נוספות גם לצורך העוגה וגם לשם ידע כללי:
בנוגע לקרם שוקולד
1. לדעתך עדיף להשתמש בשוקולד חלב מומס עם 4 כפות חלב ואז להקציף יחד עם 1 שמנת מתוקה?
או לשים פודינג שוקולד ?
לעומת זאת במתכון שלך טריקולד באתר ראיתי שיש את שניהם גם שוקולד מומס + חלב וגם פודינג שוקולד
מה ההבדל מבחינת טעם ויציבות בכל האפשרויות האלה?
2. בקרם השוקו, גם כן כדאי לשים 125 גרם גבינה לבנה לשם טעם ויציבות ? או שהשילוב של שוקולד וגבינה יהיה כבד מידי? או שזה כבר טעם אישי?
במידה וכן זה מתאים יותר כשמוסיפים פודינג שוקולד או שוקולד חלב מומס+ חלב , או גם וגם?
השיכבת ביסקוויטים
1. לגבי השיכבת ביסקוויטים הראשונה שהיא 250 גרם ביסקוויטים מפוררים + 100 גרם חמאה מומסת, זה בסדר היחס הזה ?
לשם ידע כללי מי שמעדיף כמה שפחות חמאה ניתן להשתמש גם בפחות, אבל לא על חשבון הטעם ? או 100 גרם יוצא יותר קריספי ?
אבל אז גם שמים פחות ביסקוויטים ?
אני רוצה שיהיה מאוד קריסיפי אך גם לא קשה מידי
2. בנוסף לזה ראיתי במתכון טריקולד שלך באתר שנוסף לחמאה הוספת גם 4 כפות חלב לביסקוויטים , מעניין לדעת מה תורם החלב כאן חוץ מהחמאה , זה מוריד מעט מהקריספיות? ומתאים יותר לביסקוויטים בטעם שוקו מאשר וניל?
שאלות כלליות
ברוב במתכונים שמים כוס חלב, בהתחשב ביחס החומרים ובגודל תבנית 26 או 28 זה מספיק חצי כוס כפי שציינת?
לגבי סוכר ואבקת סוכר מה ההבדל ביניהם בהוצפה להקצפה, ואם משתמשים בסוכר אז כמות זהה ?
שוב תודה
קרם שוקולד
1. שוקולד חלב לא תורם ליציבות. רק הפודינג לכן אם את מכינה שכבה אחת של שוקולד מספיק להשתמש בפודינג.
2. עניין של טעם (אישית פחות ממליצה).
שכבת ביסקווטים
לדעתי תחתית פירורי הביסקוויטים עם החמאה מיותרת ועדיף לשים שכבה של ביסקוויטים טבולה בחלב גם בתחתית. כך את גם חוסכת שימוש בחמאה.
בעוגת טריקולד אין שכבות ביסקוויטים ולכן יש שכבה אחת של תחתית עם חמאה. החלב מרכך קצת את התחתית.
כללי
אם את מכינה בתבנית 28 שימי ¾ כוס חלב קר. לדעתי עדיף להכין בתבנית 26.
הסוכר יותר גרגירי ולפעמים מורגש בקצפת אם הוא לא נמס כמו שצריך. בכל מקרה אפשר לשים סוכר בכמות זהה.
גבינות קרות מהמקרר.
https://www.10dakot.co.il/עוגת-טריקולד/
זה המתכון שעליו גם שאלתי חלק מהשאלות
לגבי הגבינות
צריכות להיות קרות מהמקרר או בטמפרטורת החדר?
בקשר לקצפת
כדי שלא תשבר, את אמרת לקפל את כל הגבינה בהדרגה לתוך הקצפת
ניתן לקבל יותר הסבר?
לא עדיף בצורה כזאת:
שמים את כל הגבינות בקערה ומוסיפים 2 או 3 כפות מהקצפת ומקפלים , ואחר כך מקפלים את כל שאר הקצפת הנותרת?
או שזה לא משנה , לא ברור השלבים כי הקצפת ממש עדינה ויכולה להיבלע בקלות בתוך כל הגבינה
לשאלה כללית:
מה היחס התמידי שצריך להיות של ביסקוויטים מול גרם חמאה
על כל 250 ביסקוויטים מוסיפים 100 חמאה?
כי יש מלא גירסאות שיש כאלה שמוסיפים רק 70 ומשהו או 80 גרם
מתי יש צורך ואם בכלל להוסיף גם חלב,כשמדובר בביסקוויטים וניל , האם זה כן במקצת מוריד בקריספיות?
אפשר לערבב את הגבינה בעזרת “לקקן” בתנועות קיפול עדינות או להכין בצורה שציינת. לא משנה.
היחס בין הביסקוויטים לחמאה משתנה בהתאם למרקם הרצוי. אם שמים פחות חמאה המרקם יותר מתפורר. אם שמים יותר חמאה המרקם יותר קשה ויציב.
לא תמיד צריך להוסיף חלב, רק אם רוצים שהתחתית תהיה פחות קשה. בדר”כ זה רק בגלל שקשה לחתוך אותה עם סכין כי מבחינת טעם זה טעים כשהיא קשה ואין בעיה עם זה. אם לא שמים הרבה חלב, זה עדיין נשאר פריך.
חייבת להגיד-
היה באלי על המתכון המטריף הזה בשתיים בלילה
אך לצערי היה במקרר רק גבינה ובארון ביסקויטים
על המזל שלי ניסיתי להמיר בקונפלור + סוכר וניל + מעט יותר חלב + תמצית ןניל ולערבב טוב טוב שלא יהי גושים
יצא מוושששללם(צריך רק בחכמה עם הכמיות(:
ללא שמנת מתוקה ללא פודינג.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האם ניתן להקפיא?
איך אפשר להמיר לעוגה ללא גלוטן?
תודה
אפשר להקפיא.
אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
היי אפשר לערבב באופן ידני את המצרכים או שזה מחייב מיקסר כי אין לי?
סורי אבל צריך מיקסר למתכון הזה.
היי אפרת,
האפשר להשתמש בגבינת ריקוטה?
תודה מראש 🙂
כן אפשר.
היי אפרת, קודם כל תודה על אתרך הנהדר! כולנו בבית עפים עליו☺️
האם זה הולך לשים במקום שכבת הפתי בר התחתונה שכבת עוגיות אוראו? (חצאי עוגיות, ללא הממרח הלבן כלומר)
תודה,
רעות
אפשר בהחלט. גם את החצאים עם הקרם.
דרך אגב יש מתכון לעוגת גבינה ואוראו.
יום מקסים 🌺
היי לכמות גדולה יותר של 26 כותר תבנית עגולה
מה כמות המצרכים הנדרשת ל3 שכבות ?
היי ליזה,
לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
שלום, מה הכמויות לתבנית נייר 28.5*19?
הכמויות במתכון מתאימות.
חג שמח 🌺
תודה רבה!
יש לי מערבל ידני אפשר להשתמש בו (לא מכונה )?
הכוונה למטרפה ידנית? אם כן, קשה להקציף איתה לקרם יציב.
כן ידני
אבל זה אפשרי?
כן בגדול זה אפשרי אבל לוקח הרבה יותר זמן.
מומלץ להכניס את השמנת למקפיא למשך 15 דקות לפני ההקצפה כדי שהיא תהיה קרה מאוד (זה מסייע להקצפה) ואז להקציף בתנועות נמרצות וברצף במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.
יש מצב שאת רושמת לי את ההנחיות לתבנית אינגליש קייק אחת?
תודה
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)
תודה רבה רבה (:
אם אני מכינה בתבנית אינגליש קייק מה הכמויות?
יש להכין מחצית מכל הכמויות.
את יכולה להכין את הכמות במתכון ב-2 תבניות אינגליש קייק ותבנית אחת לעטוף היטב ולהקפיא.
היי אפרת, האם ניתן להכין את העוגה בלי מיקסר ?
אם לא, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לעוגת ביסקוויטים ללא מיקסר אם קיים באתר.
תודה מראש 😊
בלי מיקסר זה בעייתי כי חייבים להקציף את הקצפת לקרם יציב.
יש מתכון לעוגת שוקולד מביסקוויטים ללא מיקסר.
היי אפרת לילה הזה היה לי משעמם ורציתי להכין עוגה אז חפשתי מתכונים ומאצתי את שלך קראתי את התגובות וראיתי שהם נהדרות אז רצתי להביא מצרכים בגלל שאני בן אני לא אופה עוגות זו העוגה הראשונה ואת האמת היא יצאה מושלמת יותר ממה שחשבתי רק בעיה קטנה בכמויות לא יותר מזה עכשיו היא במקרר אשמח להגיב לך איך היא יצאה
היי אורי,
קודם כל כל הכבוד לך 🙂
לגבי הכמויות, זה כבר קשור בתבנית. יכול להיות שהשתמשת בתבנית גדולה או קטנה ממה שצריך.
שלום אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל?
כן אפשר.
עוגה ליגה !!! האמת שהיה לי את המתכון אך שלך יותר מוצלח עם הטיפים והכמויות המדויקות. סוכר לא שמתי כלל ובשכבה העליונה הזלפתי עם כף חמאת שקדים וליקר שוקולד והוספתי קוקוס ויצא ממש טעים.
תודה ושבת שלום ומבורך
שמחה שיצא טעים!
תודה אביגיל ושבת שלום 🌷
מעולה תודה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
העוגה האהובה עליי, באמת שזה ממש טעים וכל כך קל שזה מדהים.
הכנתי לאבא שלי והוא נורא אהב, והוא נורא אוהב שוקולד גם אז הוא הציע אולי לשים גם קרם שוקולד בין שכבות הפתי בר.
יש דרך לעשות את זה? זה יצא טעים?
כן בטח, זה דווקא יכול להשתלב מעולה. לדעתי כדאי להמיס חפיסת שוקולד (ממליצה שוקולד חלב רגיל) עם 2-3 כפות חלב עד לתערובת נוזלית חלקה ואז לזלף בין שכבות הפתי בר (קודם לשים את הפתי בר, מעל לזלף שוקולד ואז לשים את קרם הגבינה. נגיעות השוקולד ייתנו טוויסט מעניין 🙂
אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך… עשיתי את העוגת גבינה והיו תגובות ממש טובות תודה לך ושבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 💜
יצא טעים ובמתיקות מעודנת שמתי גבינה לבנה קופסא וחצי:)
התמונה לא צורפה שולחת שוב.
תקשיבי זה נראה מעולה! 🙂
תודה רבה וטעים:)
הינה העוגה המוכנה בסוף שמתי גבינה לבנה קופסא וחצי:)ואחר-כך אשלח תמונה אחרי שתיתייצב עידכון לגבי הטעם למרות שטעמתי וטעים יצא תודה:)
מעולה! 🙂
היי אפרת,
חייבת להכין את עוגת הגבינה ורציתי לישאול האם ניתן להכין עם ביסקוויטים לבנים הרגילים ומעל לעשות ג’ילי בטעם תות ולישפוך מעל עוגת הגבינה ליופי? זה יהיה מתאים?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
אפשר להשתמש בביסקוויטים רגילים.
אפשר גם לשים ג’לי תות מעל. אני ממליצה רק להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה-שעה כדי שהקרם יתייצב ורק אז לשים את הג’לי. אח”כ אפשר לשמור במקרר.
תודה רבה על המענה המהיר.אכין ואעדכן איך יצא:)ופעם הבאה האם ניתן לשים 2
קופסאות של גבינה לבנה או שקופסא אחת מספיקה כדי להרגיש את הגבינה?
שוב תודה:)
אפשר לשים קופסת גבינה נוספת אם רוצים להרגיש יותר את הטעם של הגבינה.
שבוע נפלא 🙂
בוקר טוב. האם ניתן לפזר מעל במקום מקופלת עוגיות אוריו שבורות? או שזה פחות מתאים?
כן, מתאים.
יצא מהמם!!!!!!!!!!!!!!!!!ליקקו את האצבעות!!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה דניאלה 🙂
הי מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק?
המון תודה!
היי נעה,
יש להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
היי. האם אפשר לשנות את היחס בין הגבינה לשמנת מתוקה? בצורה כזו שתהיה יותר גבינה מאשר שמנת מתוקה? כך שיהיה “בריא” יותר…אם אפשרי אשמח לדעת כמויות. עוגה טעימה ביותר :-]
היי אורנה,
אפשר לנסות לשים מיכל שמנת אחד ו500 גרם גבינה לבנה, רק כדאי לטעום את הקרם ולוודא שהוא מתוק מספיק. אם יש צורך אפשר להוסיף כמה כפות אבקת סוכר.
שבוע טוב, מה שלומך? חזרתי לעדכן….הכנתי ביום שישי, עוגה מעולה. תודה רבה.
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה רותי.
היי אפרת.
הכנתי את העוגה אבל לא חלבית. יצא מעולה. תודה רבה אוהבת את המתכונים שלך.
תודה עינת, כיף לשמוע 🙂
וביסקויטים היו??
הכנתי אותה לשבועות. יצא מעולה עם פתי בר רגיל. 5 כפות פודינג הביא אותי בדיוק לאריזה של 80 גרם פודינג. הילדה פיזרה מלמעלה סוכריות צבעוניות קטנטנות לפי בקשתה.
אכן קל להכנה וטעים ממש.
תודה אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורנה.
אפשר להכין בלי גבינה? ואם כן, התבנית נשארת באותו הגודל?
כן וכן.
אפשר להשתמש בפודינג שוקולד במקום וניל?
לטעמי פחות מומלץ.
היי,אפשר לערבב ביד עד להקצפה במקום במיקסר? אין לי מיקסר
במקרה הזה לא.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים🍰🍒🍒חג שבועות מלא הטנא 🌽🌽🌽בדברים נפלאים💐💐
תודה יקירה 🙂
אפשר להחליף את הגבינה בשמנת?
בגבינת שמנת – כן.
חג שמח אפרת
האם אפשר להוסיף לחלב שבו טובלים את הביסקוויטים קפה אספרסו או איזה סוג של ליקר
כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂
אפרת זה נראה מעולה!!!
יכולה להסביר מה הכוונה בתנועות קיפול? לא רוצה להרוס את ההקצפה.
תודה וחג שבועות כיפי
היי אורנה,
מספיק לערבב בעדינות.
חג שמח 🙂
נראה מעולה! נתקתי עם כמה גביעי יוגורט.. האם בעיניך ניתן להחליף בגבינה?
לדעתי עדיף גבינה לבנה כי המרקם שלה יותר יציב.
מהיוגורט שיש לך את יכולה להכין מאפים ללא שמרים כמו לחמניות, לחם, פיצה, מאפינס פיצה וכו’.
תודה רבה!! חג שמח 🙂
היי אפרת,
אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום 25X32, איך ניתן לשנות את הכמויות?
בנוסף, האם ניתן במקום המקופלת ליצוק שוקולד מומס עם שמנת?
תודה רבה,
עידית
היי עידית,
לתבנית בגודל שציינת יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
אפשר ליצוק מעל גנאש (שוקולד מומס עם שמנת).
חג שמח 🙂
היי, אודה לכמויות לתבנית 32X40. תודה!
היי נדיה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.