זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי
תבנית עגולה בקוטר 26
2 דפי מלוואח בקוטר 25-26
קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)
כף קורנפלור או קמח לבן
120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)
50 גרם מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)
חצי ביצה טרופה
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
להברשה: חצי ביצה טרופה
לקישוט: שומשום
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מרפדים תבנית עגולה 26 בנייר אפיה ומניחים ומניחים בתחתית עיגול מלוואח.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים מעל הבצק באופן שווה. את הדפנות מסביב יש להשאיר נקיות.
-מורחים על הדפנות ביצה טרופה, מניחים עיגול מלוואח נוסף מעל המילוי ומהדקים את הדפנות.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור החום ואופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.
-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות.
היי אפשר לעשות את זה עם דפי פילו?
אפשר להכין את זה עם פילו לפי אופן ההכנה במתכון הזה- בורקס יווני
הי אפרת
הכנתי את המתכון טעים ממש, הבעיה שלאחר האפיה כאשר חתכתי המילוי נשפך לי ולא התגבש, ועשיתי את הכמויות במדויק, מה יכולה להיות הסיבה? ומה ניתן לעשות?
היי מיכל,
חתכת את זה כשזה היה עוד חם?
כי זה מתייצב קצת רק לאחר קירור אבל עדיין לא מתייצב ממש לגמרי.
היי, מה אפשר לשים במקום המלאווח?
בצק עלים או בצק פילאס.
היי אפרת, שלום:)
אפשרי להכין את המלאווח 3 ימים מראש ולשמור במקרר? ואז לחמם או שלא יצא טוב?
אפשר. יש לחמם לפני ההגשה.
היי , נראה נהדר,
אפשר לעשות עם בצק עלים בתבנית מלבנית זכוכית, נכון?
כן:)
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס קפוא?
כן
האם ניתן להכין עם מילוי אחר, כגון ירקות, בשר טחון, תפוחי אדמה?
כן, זה אמור לעבוד.
היי, מה זה אומר חצי ביצה טרופה?
הכוונה שיש לטרוף את הביצה בקערית (כמו לפני שמכינים חביתה) ולהשתמש בחצי מהבלילה.
אני גרה בארה״ב ואין לי בתנור חימום עליון ותחתון. החימום הרגיל הוא מלמטה ויש ברוילר שהוא למעלה אבל חזק מדי. אז איך אופים בתנור כזה ? 🙏🙏
היי מילי,
במקרה כזה כדאי תמיד לעקוב אחרי האפיה ולבדוק שהחלק העליון לא משחים מידי באמצע האפיה. אם כן, יש לכסות ולהמשיך לאפות.
שלום, האם אפשרי עם בצק פילאס/בצק עלים מקורר (מהמקרר של הסופר ולא מהקפואים)? תודה
כן בטח🙂
תודה על התשובה המהירה.
תודה רבה
יש מצב למילוי של גבינה מתוקה?
אפשר להכין מילוי כמו במתכון הזה – גביניות שמרים.
שבוע טוב אפרת
נראה מתכון מעולה!
היכן ניתן למצוא מלוואח בקוטר 25-26? לא נתקלתי מלבד זה המוכר.
שבוע טוב ניצן,
אם אני לא טועה השתמשתי במלוואח של חמסי.
אם המלאווח קצת קטן מקוטר התבנית זה לא נורא, אפשר למתוח אותו מעט אחרי שהוא מפשיר.
היי אפרת, אפשר גם עם בצק פילו? אם כן אפשר הוראות איך?
כן אבל תכיני כמו במתכון הזה- בורקס יווני.
תודה על כל המתכונים הטובים!
אגב, בתמונה רואים שחתוך למשולשים, ובמתכון כתוב לחתוך לריבועים.
השאלה שלי, הכוונה לחתוך עד הסוף גם את המלוואח התחתון או רק את המלוואח העליון?
בנוסף, האם המלוואח נאפה טוב מבפנים או נשאר רטוב?
צודקת, טעות שלי🙂 תיקנתי.
החיתוך הוא רק בחלק העליון (זה רק לצורך סימון).
המלוואח נאפה כמו שצריך. בסוף גם אופים בחלק התחתון כדי שהתחתית תאפה כמו שצריך.
נראה גאוני 🙂 חייבת להכין. זה יוצא אפקט של בצק עלים?
כן🙂
שלום אפרת יקרה, יש לך הצעה לבצק אחר? (בגלל אחוזי שומן אני נמנעת ממלוואח, בצק עלים ופילו)
היי שיר,
אולי דפי אורז? ואז אפשר להכין את המתכון הזה- מאפה גבינות מדפי אורז.