שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26

2 דפי מלוואח בקוטר 25-26

קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)

כף קורנפלור או קמח לבן

120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)

50 גרם מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)

חצי ביצה טרופה

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

להברשה: חצי ביצה טרופה

לקישוט: שומשום

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון).

-מרפדים תבנית עגולה 26 בנייר אפיה ומניחים ומניחים בתחתית עיגול מלוואח.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים מעל הבצק באופן שווה. את הדפנות מסביב יש להשאיר נקיות.

-מורחים על הדפנות ביצה טרופה, מניחים עיגול מלוואח נוסף מעל המילוי ומהדקים את הדפנות.

-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור החום ואופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 

ראו גם
עוגיות רייבהעוגיות רייבה
פסטה ועוף בנינג’ה פסטה ועוף בנינג’ה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יפעת (15:04 3.06.2024)

היי , נראה נהדר,
אפשר לעשות עם בצק עלים בתבנית מלבנית זכוכית, נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 3.06.2024)

כן:)

avatar
יפעת (18:44 9.06.2024)

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 9.06.2024)

כן

avatar
דנה (12:49 16.05.2024)

האם ניתן להכין עם מילוי אחר, כגון ירקות, בשר טחון, תפוחי אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 16.05.2024)

כן, זה אמור לעבוד.

avatar
לידיה (18:25 13.03.2024)

היי, מה זה אומר חצי ביצה טרופה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 13.03.2024)

הכוונה שיש לטרוף את הביצה בקערית (כמו לפני שמכינים חביתה) ולהשתמש בחצי מהבלילה.

avatar
מילי (20:24 18.02.2024)

אני גרה בארה״ב ואין לי בתנור חימום עליון ותחתון. החימום הרגיל הוא מלמטה ויש ברוילר שהוא למעלה אבל חזק מדי. אז איך אופים בתנור כזה ? 🙏🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 19.02.2024)

היי מילי,
במקרה כזה כדאי תמיד לעקוב אחרי האפיה ולבדוק שהחלק העליון לא משחים מידי באמצע האפיה. אם כן, יש לכסות ולהמשיך לאפות.

avatar
יפה (18:41 17.02.2024)

שלום, האם אפשרי עם בצק פילאס/בצק עלים מקורר (מהמקרר של הסופר ולא מהקפואים)? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 17.02.2024)

כן בטח🙂

avatar
יפה (18:56 17.02.2024)

תודה על התשובה המהירה.

avatar
ענת (09:10 16.02.2024)

תודה רבה
יש מצב למילוי של גבינה מתוקה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:33 16.02.2024)

אפשר להכין מילוי כמו במתכון הזה – גביניות שמרים.

avatar
ניצן .ה. (19:08 10.02.2024)

שבוע טוב אפרת
נראה מתכון מעולה!
היכן ניתן למצוא מלוואח בקוטר 25-26? לא נתקלתי מלבד זה המוכר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 10.02.2024)

שבוע טוב ניצן,
אם אני לא טועה השתמשתי במלוואח של חמסי.
אם המלאווח קצת קטן מקוטר התבנית זה לא נורא, אפשר למתוח אותו מעט אחרי שהוא מפשיר.

avatar
אירית (14:29 8.02.2024)

היי אפרת, אפשר גם עם בצק פילו? אם כן אפשר הוראות איך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 8.02.2024)

כן אבל תכיני כמו במתכון הזה- בורקס יווני.

avatar
רבקי (10:35 8.02.2024)

תודה על כל המתכונים הטובים!

אגב, בתמונה רואים שחתוך למשולשים, ובמתכון כתוב לחתוך לריבועים.

השאלה שלי, הכוונה לחתוך עד הסוף גם את המלוואח התחתון או רק את המלוואח העליון?
בנוסף, האם המלוואח נאפה טוב מבפנים או נשאר רטוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 8.02.2024)

צודקת, טעות שלי🙂 תיקנתי.
החיתוך הוא רק בחלק העליון (זה רק לצורך סימון).
המלוואח נאפה כמו שצריך. בסוף גם אופים בחלק התחתון כדי שהתחתית תאפה כמו שצריך.

avatar
מיכל (22:19 7.02.2024)

נראה גאוני 🙂 חייבת להכין. זה יוצא אפקט של בצק עלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 8.02.2024)

כן🙂

avatar
שיר (10:31 9.02.2024)

שלום אפרת יקרה, יש לך הצעה לבצק אחר? (בגלל אחוזי שומן אני נמנעת ממלוואח, בצק עלים ופילו)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:31 9.02.2024)

היי שיר,
אולי דפי אורז? ואז אפשר להכין את המתכון הזה- מאפה גבינות מדפי אורז.

לקריאת כל התגובות