זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
1 ביצה גדולה
2-5 כפות מיץ תפוזים (או מים חמים)
למילוי: 3-4 כפות ממרח תמרים, כפית שטוחה אבקת קינמון, רבע כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ/מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20X30 ס”מ (אם הבצק קשה או מתפרק מומלץ להוסיף עוד מים עד שהבצק נעשה רך ונוח לרידוד). מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון ואגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה).
-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).
-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין. רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות לפי הסימון.
רולדת תמרים, עוגיות תמרים ואגוזים
היי אפרת :),
אפשר להשתמש בבצק הזה בשביל להכין עוגיות שושנים?
יש מצב שתפרסמי מתישהו מתכון לעוגיות שושנים?
אני מאוד אוהבת את האתר שלך והמתכונים בדרך כלל מוצלחים וקלים
אני חושבת שכן.
אשתדל להכין ולפרסם:)
היי אפרת,
1. איך אפשר לרדד לצורת מלבן? תמיד יוצא לי מעוות כזה
2. למה לא חותכים לפני האפיה את העוגיות?
אפשר לרדד וליישר למלבן עם סכין
אפשר לחתוך לפני.
היי אפרת. תודה רבה על המתכון! כל שבוע מכינה ויוצא מושלםם
תודה יסכה❤️
היי אפרת, האם יש לך מתכון לבצק פריך בלי חמאה/ מרגרינה?
היי
כן, כמו במתכון לעוגיות פריכות. רק קחי בחשבון שהמרקם שלו שונה מבצק פריך רגיל.
שלום אפרת
תודה על המתכונים הקלים והטעימים
אני רוצה להכין ללא גלוטן מה לדעתך עדיף מולינו או תמי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין הבדל, שניהם טובים(: תשתמשי במה שזמין לך.
אפרת הי, החיילת שלי רצתה להכין את העוגיות האלה והפניתי אותה לאתר שלך. הכינה בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה ממש !!! תודה רבה על עוד מתכון מוסבר היטב ומדויק 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת האלופה – מה ההבדל בין המתכון הזה למגולגלות תמרים שלך? ומה יותר טעים?
היי
יש הבדל קטן במרקם, שני המתכונים מעולים-לבחירתך(:
האם אפשר להחליף את התמרים בשוקולד?
כן(:
היי אפרת,
האם אני יכולה להחליף את הקמח הרגיל בכוס קמח כוסמין מלא 100% וכוס קמח כוסמין לבן?
תודה!
היי
אפשר, המרקם יהיה קצת יותר כבד.
כן, בדיעבד, אני מבינה זאת אך הן יצאו מהממות!!!
עשיתי עם קמח לבן עוד עוגיות במילוי ריבת דובדבנים שחורים ושוקולד וקרה דבר מוזר- עוגיות השוקולד התפוררו מעט לאחר האפייה. נתתי להן מספיק זמן להתקרר ואת הבצק שהיה בתחילה פירורי לשתי המון עד שהתגבש.
מצרפת תמונות. אני מכינה מתכונים רק שלך. כל הבית פה מבסוט בזכותך 😆😆🤣🤣😂😘😘😘😘😘🙂
מתכונים מנצחים!!!!
צליל
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב
אפשר להשתמש במיץ תפוזים לא טבעי ( הכוונה מבקבוק של משקאות קלים )
תודה
היי
אם אין תפוזים אפשר(:
יצא טעים מאד (עם שמן קוקוס)!!
תודה רבה:)
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🙂
שלום אפרת.
שאלה:
אני רואה שלא כתוב למרוח בביצה.
האמנם?
ואם באמת אין צורך, אז אחרי האפייה זה לא יוצא מחוספס?
אפשר למרוח?
אין צורך למרוח ביצה. הביצה בד”כ נחוצה בעוגיות/מאפי שמרים.
שלום ותודה לך אפרת,
האם אפשר לוותר על השמן ולהוסיף עוד חמאה במקום?
כדאי? (אם כבר חמאה אז…)
היי
אפשר לשים 100 גרם חמאה סה”כ🙂
כמה רולדות יוצא?
יוצאת רולדה אחת גדולה (כ-25 עוגיות).
הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות פרוה,
ישמצב להמיר את המרגרינה? אם כן, באילו יחסים?
תודה על אתר מדהים, הכל יוצא מוצלח פה 🙂
היי,
אפשר לשים מרגרינה או מזולה באותה כמות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤️
המתכון השני:
חצי קילו קמח
2 סוכר וניל
1 א אפיה
1 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים חם
לערבב
לחלק ל3
לפזר ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים
כ- 30 דקות על חום של 180
או עד שזה מזהיב.
תודה על השיתוף❤
אפרת השפית והקונדטורית המעולה !!
אני כל פעם מסתכלת אצליך באתר , מתכונים עם מצרכים שנמצאים בבית , מדוייקים , ובעיקר יוצאים טוב .
אלופהה ממש.
לגבי המתכון הזה – פחות יצא לי טוב ( לא נורא – קורה) ואם את מעוניינת לנסות יש לי מתכון מיוחד וקל שיוצא מעדן ובלי מרגרינה או חמאה .
אשמח לשתף בשמחה אם תיהיי מעונינת …
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אשמח שתפרטי מה היה לא מוצלח בעוגיות (טעם? מרקם פירורי או קשה מדי?…) על מנת שנסה להבין מה הסיבה לכך.
לגבי המתכון שלך- את מוזמנת לפרסם כאן בתגובה נפרדת וגולשים שירצו יוכלו לנסות את המתכון🌺
יצא לי באמת קשה מידי , ומתפורר אבל אני מניחה שזה באמת בגלל ששמתי שמן במקום חמאה
אשמח לדעת איזה מילויים נוספים אפשר לשים בפנים במקום תמרים?
ממרח חלווה/נוטלה לדוגמה זה ייצא טוב?
תודה!
היי ליאת,
אפשר למלא כל ממרח שאוהבים: חלווה, נוטלה, לוטוס, ריבת חלב…
חג שמח(:
יצא לי ממש מוצלח😀😀😀
לכמה זמן אפשר לאחסן בחוץ?
והאם ניתן להקפיא?
או שזה פוגע בטעם?
איזה כיף שיצא מוצלח(:
אפשר לאחסן בקופסה אטומה על השיש כ-4-5 ימים או להקפיא למשך כחודש.
בוקר טוב אפרת ואנצל את ההזדמנות ואגיד לך חג שמח:)
האמת המתכונים הטעימים שלך הופכים כל יום לסוג של חג גם לבשלנים מתחילים
שאלה לגבי הרכיבים ה”בעייתים”
לגבי הסוכר-האם במקום הסוכר אפשר לשים דבש ואם כן כמה במקום ה30 גרם סוכר(בגלל שזה בעייתי למדוד במשקל שלי אז אם תגידי בכפות זה יקל עליי)
לגבי החמאה-יש לי שמן יד מרדכי עדין(דרגה 2) מותאם לעוגות אז כמה לשים שמן במקום החמאה(תגידי במ”ל יש לי משקל דיגיטלי)?
ובמקום הביצה איזה תחליף אפשר לשים(בפשטידה המלצת לי על חומוס וזה מושלם)במקום הביצה ובאיזה כמויות
היי,
שמחה שנהנית מהמתכונים באתר(:
1. לא ממליצה להמיר את הסוכר בדבש- זה ישנה את המרקם ויקשה על ההתעסקות בבצק. אם מעוניינים בכל זאת אפשר לשים 2 כפות דבש.
2. אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן (יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון- 120-80 מ”ל). עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.
3. הביצה תורמת לגמישות הבצק, אך אפשר לשים רבע כוס רסק תפוחים או מיץ תפוזים בהדרגה לפי הצורך.
בהצלחה וחג שמח
שאלת תם אין פה צורך בהתפחה?
לא(:
שאלה לגבי הרסק תפוחים?
רבע כוס זה 60 גרם/מ”ל?
רבע כוס= 60 מ”ל.
לגבי ה5 כפות זה בערך 80 מ”ל מים חמים/מיץ תפוזים נכון?
כן, 75 מ”ל.
תודה על הסבלנות:)
הכנתי כפול,חצי קמח מלא כוסמין ,חצי קמח לבן רגיל.יצא טעים מאוד.יאמי.מתכון מעולה.
שמחה שאהבת את המתכון, נראה משגע! תודה שחזרת לשתף😊
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן כמה?
היי שרית,
אפשר להשתמש בחלק המוצק של שמן קוקוס (לאחר קירור של לילה) באותה כמות.
אם אני משתמשת בכוס חד פעמית חמה..
כמה גרם קמח יש בכוס אחת?
היי,
כוס קמח= 140 גרם (כוס חד פעמית לשתייה חמה זהה לכוס מדידה).
היי,
האם אפשר להמיר את החמאה/ מרגרינה בשמן? אם כן, בכמה?
היי,
אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון).
עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.
תודה רבה!
אפרת ,תודה על מתקונים הכל יוצא ממש מושלם
שמחה מאד שאהבת את המתכונים! תודה על הפרגון🌺
שלום אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!
אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות?
וגם האם יש לך מתכון לעוגיות דומות עם קמח שקדים?
תודה רבה!
היי אפרת,
אפשר להקפיא את העוגיות.
אין לי מתכון דומה עם קמח שקדים (בעוגיות מגולגלות זה בעייתי כי הבצק יוצא פירורי עם קמח שקדים ולא ניתן לעצב ממנו את הצורה), אבל אני מניחה שאפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים.
היי, יש לי כמה שאלות בקשר למתכון.
ביצה גדולה הכוונה לגודל L או XL?
מה ההבדל אם אשים מיץ תפוזים במתכון לבין מים חמים רגילים?
הבצק במתכון הזה יוצא מספיק מתוק כדי להשתמש בממרח תמרים טבעי ללא תוספת סוכר?
תודה מראש!
היי,
ביצה גדולה= L.
מומלץ לשים מיץ תפוזים כי הוא משדרג את הטעם.
הבצק יוצא די מתוק אבל לא מאד.
אם את משתמשת בממרח תמרים ללא סוכר זה עשוי להיות מתוק מספיק, ואם זה לא יצא מתוק לטעמך- אפשר לפזר כשעתיים לאחר האפייה אבקת סוכר על העוגיות.
בהצלחה!
מתכון מנצח !! מכינה אותו המון ותמיד מקבלת פדבקים טובים.
אני מאוד אוהבת את הבצק הזה האם מתאים גם לעוגיות פרחי ריבה ועוגיות שושנים?
היי מיטל,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הבצק עשוי להתאים אבל הוא קצת פחות נוח ליצירת הצורות וגם יש סיכוי שכעוגיות ולא כרולדה הן יתפרקו.
הייתי מכינה את המתכון הזה לעוגיות.
בגלל שהכנתי את המתכוןמכבר מספר רב של פעמים, קודם כל אני חותכת ממש עוגיה עוגיה ולא ברולדה ודבר שני כשאני משתמדת במיקסר הבצר הרבה יותר נוח מאשר שאני לשה ידנית.
אם כך אז מעולה, תוכלי לנסות להכין את העוגיות מהבצק הזה(:
שלום אפרת היקרה!
רציתי לשאול מה הההדל בין המתכון הזה למתכון “רולדת בצק פריך”? חוץ מהמילוי כמובן. אני מבינה שזה בעצם אותו עיקרון, רק שהמתכון שונה ואשמח לדעת למה הוא שונה:)
תודה רבה!!
היי מוריה,
בצק פריך הוא מונח כללי לבצק על בסיס קמח, סוכר וחמאה. המרקם שלו ייחודי ויציב.
לעומת זאת, במתכון הנוכחי הבצק משודרג עם עוד דברים (מיץ תפוזים, שמן, ביצה…) שהופכים את טעמו ומרקמו לשונה ונימוח קצת יותר.
תודה על המתכון. האם מכינים עם כף וידיים? במידה וכן..תמיד מרגישה שהחמאה לא עד הסוף מוטמעת שווה ומתערבבת על כל הבצק אם מבינה למה מתכוונת..האם יש טיפ לערבב את הבצק טוב? ) אין לי מעבד מזון..
והאם לא מומלץ להקפיא קצת את הבצק לפני שמורחים עליו את הממרח תמרים?
היי יעל,
עיבוד בצק פריך ידנית באמת מצריך קצת יותר מיומנות, אבל בכלל לא מסובך(:
יש להקפיד שהחמאה תהיה רכה (אם כי לא נוזלית), ואפשר לחתוך אותה לקוביות קטנות כדי להקל על העיבוד.
את הלישה כדאי לעשות במקום קריר יחסית, וללוש בעדינות עם קצות האצבעות ולא עם כל כף היד כמו בבצק שמרים.
אין צורך לקרר את הבצק (אלא אם כן הוא ממש בלתי ניתן לגלגול, ואז אפשר).
בהצלחה!
תודה רבה על המענה המהיר! כייף ולא מובן מאליו.
במידה ויש אפשרות לכך, האם את ממליצה לערבב קודם במעבד או מכרבל עם וו גיטרה או לא קריטי?
זה לא נחוץ במתכון הזה, הבצק נעים ולא בעייתי כמו בצק פריך של פאי למשל.
תודה רבה
היי אפרת הכנתי ..יצא מושלם
איך לאחסן אצ העוגיות
ולכמה זמן הם נשמרות?
היי שמרית,
העוגיות נשמרות במיטבן עד שבוע בקופסה אטומה במקום קריר.
שמחה שאהבת את המתכון🌺
מומלץ מאוד גם בריא וגם טעים בטירוף!
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
שלום אפרת
ניתן לשים נטורינה במקום המרגרינה?
אם כן יש לי 40 גרם כמה שמן צריך עוד להוסיף?
תודה רבה!!!
היי מיכל,
אפשר בהחלט להשתמש בנטורינה.
שימי סה”כ שליש כוס שמן (במקום רבע כוס)😊
ראשית תודה רבה על המתכונים המאלפים שלך…
רציתי לשאול אם אפשר להחליף מרגרינה בשמן?ומה הכמות?
היי לאה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון).
עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.
היי אפרת, המתכון המנצח שלי זה העוגיות האלו! ממש טעימות
האם ניתן להכין מאותו בצק את העוגיות פרחי ריבה?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להכין עם הבצק עוגיות ריבה, אבל הוא קצת פחות נוח לרידוד ויצירת פרחים עם קורצן.
אפשר אולי ליצור עיגולים ולשטח אותם עם היד במקום לקרוץ, וכך זה יהיה נוח יותר😊
עוגיות מאלפות!!
מלאתי בממרחים אחרים שהיו לי בבית, (נוגט וחלבה)
וזה היה מדהים!!
בצק שכייף להתעסק איתו ופשוט יאממייי…
שמחה שיצא מוצלח! נוגט וחלבה נשמע מעולה😊
עוגיות מעולות, מסוכן להכין אי אפשר להפסיק לאכול אותם.
קטפתי היום מחמאות בלי סוף ולעוגיות דווקא היה סוף למרות שמראש הכנתי כמות כפולה.
מתכון מומלץ (ויתרתי על הסוכר בבצק).
תודה רבה
תודה עדי😊 שבת שלום
האם ניתן להוציא את הסוכר מהבצק ולפזר בסיום האפייה אבקת סוכר על העוגיות?
היי זהר,
מניחה שניתן להשמיט סוכר:)
זהירות עוגיות מושלמות וממכרות.
הכנתי אותן קצת יותר בריאות עם קמח כוסמין, סוכר קוקוס, שמן זית ותמרים טחונים.
המתכון קליל ותוך חצי שעה העוגיות מוכנות.
נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף ❤️
היי אפרת
אין על המתכונים שלך
סומכת עלייך בעיניים עצומות
שאלה- אפשר עם קמח תופח?
היי הילה 🙂
אם יש לך קמח רגיל אז עדיף שתשימי כוס קמח תופח + כוס קמח לבן (אין צורך להוסיף אבקת אפיה).
אם אין לך אז שימי קמח תופח.
היי אפרת
במה אפשר להשתמש במקום מרגרינה?
ושיהיה פרווה
תודה רבה!
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה/מרגרינה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.
האים אפשר לשים מיץ תפוזים מתפוזים רגילים או מציץ תפוזים גזוז
אפשר מיץ מתפוזים רגילים 🙂
מודה שהייתי סקפטית לגבי הבצק , אבל יצא….. מושלם !! מושלם זו לא מילה!
הכי טעים שאי פעם אכלתי !
נראה מעולה מוהר 🙂
שמחה שיצא מוצלח ❤️
ואוו איך יצא לך כזה יפה ולא מתפורר?
כל פעם שאני מכינה מתפורר לי העוגיות ולא נחתך טוב …
ערב טוב,
אני רו1צה להכין עוגיות עם ממרח השחר אבל להוסיף לזה קצת טעם של שוקולד מריר האם מתאים להמיס שוקולד עם קנולה ולערבב עם שוקולד השחר?
אודה לתשובה בדחיפות.
היי מירב,
ראיתי רק עכשיו.
את רוצה להכין את המתכון הזה או להכין מתכון אחר לעוגיות?
אם זה המתכון הזה אז אין בעיה.
המתכון הזה, תודה
אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים במקום?
ובאיזה כמות?
היי ענת,
אפשר 🙂 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
היי איך מכפילה כמויות במידה ורוצה כמות גדולה יותר?
היי קרן מה כוונתך?
פשוט להכפיל כמויות, נניח במקום 2 כוסות קמח- 4
מתכון מעולה. התמכרתי!
שמחה לקרוא שאהבת יפעת 🙂
יום נפלא❤️
שלום אפרת היקרה!
האם אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?
היי מוריה,
אני חושבת שאפשרי, שימי לב להוסיף את הנוזלים בהדרגה ולפי הצורך
יצא מעולה!
תודה:)
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מתכון מושלם ! החלפתי חצי מהקמח בכוסמין מלא ויצא מהמם. כל בני המשפחה התלהבו.
תודה רבה על העדכון יקירה 🙂
שבוע נפלא
טעים ביותר,אבל כל פעם הבצק יוצא לי מעט מתפורר ונוקשה , מה עושים?
תוסיפי יותר מיץ/מים.
מדהים מדהים מדהים, מכינה בפעם השניה כי זה ממכר.
נגמר הסוכר הלבן, אפשר להשתמש בסוכר חום ? ייצא מספיק מתוק ?
כן אפשר. המילוי מתוק אז לא אמורה להיות בעיה.
אפרת שלום
במתכון הזה כמה רולדות זה יוצא ?
רולדה אחת גדולה.
תקשיבי אפרת שאת פשוט גאונה
מה זה האתר המושלם הזה הגאונות נמצאת בפרטים הכי קטנים בפרט ובכלל! אני מכורה לאתר ומאוהבת קשות
שמחה לשמוע! תודה רבה ❤️
מסכימה עם כל מילה 🙂
באמת מאז אני מכינה מתכונים מפה – אני מבינה יותר באפיה ויוצא לי רק דברים מוצלחים .
איזה כיף! תודה על הפרגון🌺
אפרת,
מתכון מדהים, פעם שניה שאני מכינה ויצא פצצה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות
הכנתי רק עם שמן כי אני לא משתמשת במרגרינה בכלל ויצא פשוט מדהים תודה על המתכונים
מעולה 🙂
תודה מיכל
עוגיות טעימות ומוצלחות. תודה.
שמחה שאהבת 🙂
אחלה עוגיות!!!!
תבורכי הכנתי לשבת קודש ,10 דקות ולתנור בלי הרבה עבודה יצא ממש טעים
שבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 💜
תודה שרה
עוגיות טעימות בטירוףףףףף
קלות להכנה!
שמחה שיצא טעים 🙂
שאלה האם לשם ביצה לפני האפיה אי לא????
את הביצה יש לערבב עם יתר החומרים. אין צורך למרוח ביצה מעל הרולדה.
מתכון מעולה. במקום חמאה שמן קוקוס, והשתמשתי בשמן זית לכמות של חצי כוס שמן. יצא מדהים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת הכנתי את עוגיות התנאים ויצא נהדר. תודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
החמאה כבר שעתיים בחוץ ולא הפשירה, יש אפשרות לחמם אותה טיפה במיקרו?
היי קרן,
מספיק שהחמאה תתרכך מעט. היא לא צריכה להיות נוזלית.
תחתכי אותה לקוביות קטנטנות ותערבבי עם יתר המצרכים.
היי אפרת,
אז בסוף הכנתי אני אנסה להעלות תמונה זה מבחוץ נראה אפוי אבל מבפנים קצת רטוב. השאלה אם ברגע שזה יתקרר זה יהיה בסדר או שזה צריך עוד זמן אפיה?
אם זה עדיין לא אפוי לגמרי מבפנים גם אחרי קירור אני ממליצה לפרוס לעוגיות, לשים על נייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות ולאפות במשך 15-20 דקות.
יצא פשוט מושלם ! תודה
מעולה 🙂
היי אפרת
אפשרי להשרות תמרים במים ולמעול במזלג בתור ממרח תמרים
וגם קמח כוס מין לבן או 80 אחוז או חצי רמח כוס מין לבן וחצי כיסמין מלא או חצי כיסמין 80 אחוז וחצי כוס מין לבן יכולים להתאים מה עדיף
תודה
אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.
רצוי לשלב כוס קמח כוסמין 80% + כוס קמח כוסמין לבן.
הכנתי את העוגיות. שמתי כוס קמח מלא וכוס קמח רגיל. יצאו מעולה!!!
תודה רבה .מתכון קל וטעים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל
היי אפרת הכנתי השבוע כמות כפולה יצא מ ע ו ל ה הכל חוסל הולכת להכין שוב .אני חתכתי את הרולדה מראש לעוגיות ואחכ שמתי אבקת סוכר. תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה גילה
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות אבל עם שוקולד.
איך מכינים את השוקולד? או שזה יהיה טעים גם עם ממרח שוקולד?
הכי טעים עם ממרח שוקולד 🙂
היי תודה על מתכון מדהים אבל למה הן נשברות לי באפיה ?.
תמיד הכנתי ולא קרה למה הפעם כן ??
הבצק היה מספיק אחיד?
היי אפרת, השתמשתי בכוס עם ידית כמו שאת משתמשת והשתמשתי בקמח לבן שפניתי אליך
לאחר מכן השתמשתי גם מבקמח כוסמין מלא דווקא היה יותר קל פתחתי אותו עם הידיים ולא עם מערוך הוספתי הפעם עוד כף תפוזים סה”כ 3 כפות.
ב2 הפעמים העוגיות היו מאוד טעימות אבל הפתיחה והגלגול היו קצת קשים.
אשמח לדעתך. אגב החמאה לא אמורה להיות רכה מאוד?
אגב איזה חמאה מומלצת החמאות הישראליות ירדו מהמדפים מה את ממליצה?
תודה מראש🙏
היי ליזה,
החמאה צריכה להיות רכה אבל לא מומסת.
ניסית לרדד על נייר אפיה? אם הבצק נדבק למערוך אפשר לשמן את המערוך או לשים מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעל הנייר.
עד היום השתמשתי בחמאה של תנובה כך שלצערי אין לי המלצה.
היי אפרת,
בהמשך לתגובה הקודמת שכחתי לציין השתמשתי בחמאה ולא במחמאה והיא היתה מחוץ למקרר.כ- 3 שעות לפני שהתחלתי להכין את הבצק.
היא לא היתה מומסת אבל ממש ממש רכה.
מציינת שאולי יעזור לך לתת לי מענה.
תודה
היי אפרת,
הכנתי את הבצק והוא הרגיש נוח לעבודה.
ושהתחלתי לרדד הבצק התחיל להתפרק ולהדבק למערוך.
מציינת הוספתי 2 כפות מיץ תפוזים לשאר כל המרכיבים מה דעתך? למה זה קרה ומה אני צריכה לעשות להבא?
מה שעשיתי זה בעצם למתוח את הבצקים עם הידים הוספתי את התוספת וגם בגלול לא היה קל מקווה שיצא משהו בסוף.
תודה
היי ליזה,
השתמשת בקמח רגיל או בקמח כוסמין מלא?
השתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית?
היי אפרת,
העוגיות יצאו טעימות אך שחתכתי חלקן קצת התפרקו לי.חיכית שהתקררו אולי לא מספיק?
יש לך המלצה?
אגב מרחתי עליהן ממרח השחר ופיזרתי אגוזי המלח גרוסים יצא ממש טוב.
תודה ושבת שלום🙏
יש פעמים שהן יוצאות קצת מתפוררות. גם לי זה קורה.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
המיץ תפוזים לא להוסיף מראש בכלל לא ממש הבנתי?
תודה שאת מתייחסת תמיד לכל פניה🙏
תתחילי מ-2 כפות מיץ ותוסיפי יותר לפי הצורך.
היי
התנור אמור להיות על מצב טורבו?
לא. חום עליון וחום תחתון.
היי אפשר להמיר לשמן קוקוס וכמה בסה”כ במקום החמאה?
תודה
אפשר להמיר את החמאה ב-2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר לפני השימוש).
היי
אפשר לוותר על הסוכר והלחליף לקמח ללא גלוטן?
בלי סוכר בכלל אולי ייצא חסר טעם. כדאי לשים לפחות כף אחת.
לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן.
או דבש במקום סוכר? מה עדיף? תודה!
היי רוני,
אפשר להמיר באבקת סוכר באותה כמות.
עדיף קמח רגיל ואבקת אפיה אבל אם אין לך אז אפשר להכין עם קמח תופח.
היי האם אפשר להחליף את הסוכר באבקת סוכר? ואם כן מה הכמות
ואפשר במקום קמח רגיל ואבקת אפיה פשוט להשתמש בקמח תופח ? תודה!
היי בוקר טוב…הכנתי את העוגיות האלה….אבל במקום לשים 1/4 כוס שמן שמתי 1/3 הוספתי קמח לייצב את הבצק מקווה שיצא טעים
מאמינה שייצא בסדר 🙂
יוצא לי בצק לא אחיד ומתפרק. למה? מה לעשות?
סורי ראיתי עכשיו. במקרה כזה יש להוסיף עוד כמה כפות מיץ תפוזים עד שהבצק מתגבש.
המתכונים מדהימים, ואמשיך ליהנות מהם. תודה, אפרת!
גם לי יצא את אותו הבצק. קצת נלחמתי איתו אבל בסוף יצא טוב, על אף הבצק המתפרק.
עכשיו אני יודעת כיצד להבא.
תודה!!
מעולה 🙂
העוגיות יצאו מעולה הימרתי לרכיבים טבעיים כגון , קמח כוסמין מלא ,שמן קוקוס , סוכר קוקוס, במקום תמרים מרחתי שוקולד ועליו שקדים טחונים כפי בקשת בני הבית .תודה על מתכונים נהדרים תמשיכי לעשות חייל .
מעולה 🙂
תודה הילה
יש אפשרות לשים מילוי של שוקולד ואם כן איזה?
אני רוצה להכין לשבת
כן. כל ממרח שוקולד יכול להתאים.
אם אין לך ממרח אז אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.
עוגיות מוצלחות. יש לי מתכון אחר לבצק אבל אני בהחלט מאמצת מהיום והלאה את הבצק הזה.
מחר אני ינסה אם אותו בצק להכין אזני המן.
תודה על האתר המוצלח.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עוגיות מעולות! הכנה מהירה בטירוף. תוך רבע שעה הכל היה בתנור.
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
עוגיות מדהימות מכינה אותן בקביעות. יש לי שאלה, האם ניתן להשתמש בבצק הזה להכנת אוזני המן? הכנתי את המתכון הרגיל לאוזני המן ופחות אהבתי. לאוזני המן של אמא שלי היה טעם ומרקם בדיוק כמו של העוגיות האלו. אשמח לתשובה תודה.
כן אפשר 🙂
היי
האם אפשר להחליף תקמח ללא גלוטן
דבש במקום סוכר
היי דנה,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח כרגיל או תמי באותה כמות.
אפשר לשים דבש. לדעתי יהיה צורך בפחות מיץ כי הדבש נוזלי.
מתכון קל ופעם ראשונה שאני מכין את זה(חדש יחסית במטבח).
יצא מוצלח מאד…..
תודה רבה ואשמח להמשיך להנות מהאתר גם בעתיד.
נראה מעולה 🙂
תודה מאיר.
הי אפרת,
אני ממש רוצה לנסות את המתכון הזה. יש במקרה דרך להמיר את ממרח התמרים בסילאן ועוד משהו שיסמיך את הסילאן? אין לי ממרח תמרים כרגע. כן יש תמרים. תודה מראש
בוקר טוב שיר,
פחות מוצלח עם סילאן. אפשר לשים במקום ממרח שוקולד או ריבה.
אם את רוצה להכין ממרח תמרים בעצמך אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.
נהדר. אנסה עם תמרים. כמה תמרים יתאימו לרולדה ועם איזו כמות מים להשרות?
תכיני עם כ-15 תמרים ואם תשאר לך תערובת את יכולה לשמור במקרר או להקפיא.
רציתי לעדכן שהרולדה יצא מצוין יחד עם ממרח התמרים הביתי שהצעת. השתמשתי גם בקמח כוסמין. נהננו מאוד. תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי. עוגיות מעולות יופי של (עוד) מתכון
תודה ניר 🙂
עוגיות פשוט מושלמות!! כמו כל המתכונים שבאתר:)
נראה מעולה 🙂
תודה גל
אפרת יקרה,
כצה רולדות יוצאות?
רולדה אחת שאותה חותכים לעוגיות בסוף האפיה.
היי! איך לשמור את העוגיות אחרי האפייה?
בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
העוגיות יצאו מעולות אבל היה מאוד קשה לרדד את הבצק
העיקר שבסוף יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר לוותר על ביצה?
היי שימרית,
הביצה תורמת לגמישות הבצק. יכול להיות שאפשר לשים קרם קוקוס במקום הביצה או מיץ התפוזים, בהדרגה ולפי הצורך.
גם אני הכנתי יצא מאוד טעים. תודה על כל מתכונים מעולים. שבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרינה
הכנתי ויצא ממש טעים , מומלץ! ותודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה זוהר
האם אפשר לשים מילוי של תפוחים חלוטים ומגורדים?
כן. מומלץ לפזר עליהם סוכר ולהוסיף קצת אבקת קינמון.
היי האם אפשר למלא במילוי שוקולד שעשוי משוקולד מריר ולא קקאו? אשמח למתכון. תודה!
היי שירה,
עדיף למלא בממרח שוקולד.
אם לא, אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.
בוקר טוב אפרת, אפשר לשים קמח כוסמין במקום קמח לבן?
כן אפשר. את המיץ יש להוסיף רק במידת הצורך ובהדרגה.
היי
האם ניתן לעשות את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?
כן.
היי, ניסיתי להכין את העוגיות, והבצק שיצא לא מצא חן בעיני.. הוא היה מעין נמס ומתפרק ולא נוח לעבודה..מציינת ששמתי 2 כפות מיץ תפוזים ואת כל שאר המתכון עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב.. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שהוא יהיה יותר נוח לעבודה? או שהוא אמור להיות כך.. תודה. (ד.א, אתר מהמם אוהבת מאוד את המתכונים כאן!)
היי שיר,
החמאה היתה בטמפ’ החדר או מומסת?
ממליצה להוסיף ביצה נוספת. עדיף קטנה אם יש לך.
הי אפרת
אפשר שמן במקום מרגרינה?
אפשר שוקולד במקום התמרים?
תודה
היי חני,
כשניסיתי להכין את המתכון עם שמן בלבד הוא נקרע לי ולא הצלחתי לגלגל אותו.
אפשר ממרח שוקולד במקום ממרח תמרים.
האם אפשר להוציא לגמרי את הסוכר מהבצק ולאחר האפייה לפזר אבקת סוכר על העוגיות?
אני מניחה שאפשר כי המילוי עצמו מתוק.
היי אפרת רציתי לשאול אם אפשרי לחתוך את הרולדה גם לפני האפייה ? כלומר שהעוגיות יכנסו כבר חתוכות
אפשר פשוט המילוי נשאר עסיסי יותר כשאופים שלם. כשהעוגיות נאפות כשהן חתוכות המילוי עשוי להתייבש.
שנה טובה 🌺
הבצק התפורר לי והיה בלתי ניתן לשימוש. ממש התאכזבתי… ת
זה אומר שיש יותר מידי קמח ביחס לנוזלים. פשוט צריך להוסיף עוד קצת מיץ תפוזים עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.
עוגיות טעימות
תודה רבה על המתכון! יצא טעים ממש:)
במקום החמאה השתמשתי ברבע כוס שמן קוקוס, ויצא מעולה!
שבת שלום
תודה ליאורה 🙂
שבת שלום
הי אפרת,
תודה על המתכונים המעולים. עשיתי את המתכון הזה כבר הרבה פעמים, והוא תמיד יוצא מוצלח מאוד.
רציתי לשאול אם יש לך הצעה למלית תפוחים במקום התמרים. אני פשוט לא יודע איך להכין מלית תפוחים מתאימה, והייתי מאוד רוצה לנסות את המתכון זה עם מלית תפוחים.
תודה,
אסף.
היי אסף,
מלית תפוחים:
2 תפוחים גדולים קלופים מגורדים (מומלץ לסחוט מנוזלים לאחר הגירוד)
חצי כפית שטוחה אבקת קינמון
כפית מיץ לימון
2 כפות סוכר
רבע כוס אגוזי מלך טחונים
*מערבבים את כל החומרים ומורחים על הבצק בצורה שווה.
הי אפרת,
ראשית, תודה רבה על התשובה.
ניסיתי לעשות את המלית שהצעת.
בהתחלה השארתי את התפוחים לאחר הגירוד במסננת, אחרי זה ניסיתי לסחוט אותם פשוט עם הידיים ויצאו די הרבה נוזלים. אני לא יודע אם התכוונת ממש לסחוט כמו שעשיתי או רק לתת לנוזלים לטפטף קצת.
בכל מקרה, כששמתי את המלית על הבצק, אז בגלגול הבצק התפרק לי ל-ג-מ-ר-י. נראה לי שפשוט התפוחים באמת מכילים יחסית הרבה נוזלים והם פירקו את הבצק.
יש לך רעיון איך אפשר להתגבר על זה? איך נכון או כדאי לסחוט אותם? האם לדעתך הבצק באמת התפרק בגלל עודף הנוזלים בתפוחים (עם התמרים זה אף פעם לא התפרק לי, ועשיתי כבר הרבה פעמים עם תמרים)? אולי כדאי לעשות את הבצק יותר יבש, כלומר לשים יותר קמח, כדי שהנוזלים של התפוחים יוכלו להספג בו? אם כן, כמה קמח להוסיף?
בקיצור אין לי מושג מה לעשות כדי שזה יצליח. לאור התיאור שכתבתי תוכלי להציע פתרון?
תודה,
אסף.
היי אסף,
יכול להיות שהבצק התפרק כי הוא נעשה דביק ורך כתוצאה מהרטיבות של התפוחים. אם כן אז אפשר להכין את הבצק שיהיה קצת יותר יבש השאלה אם זה לא ישפיע על הגמישות שלו כי בכל זאת צריך לרדד אותו ואח”כ לגלגל. חשוב גם לעבוד מהר ברגע ששמים את המילוי.
אם זה לא קריטי לך שזה יהיה ברולדה אפשר להכין את הבצק בצורת עוגיות ממולאות. לקרוץ לעיגולים, למלא במלית תפוחים ולסגור. כמו במתכון של אוזני המן, רק שאפשר לסגור את המשולש לגמרי או להשאיר קצת פתוח.
ואגב, זה בסדר שסחטת עם הידיים.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
היי אפרת, האם אפשר להגין עוגיות תמרים מהבצק של ‘מיני אזני המן’? פשוט הכנתי בפורים אזני המן עם ממרח תמרים ויצא מעולה ממש.
תודה
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
תודה,
ואפשר להמיר את המרגרינה בשמן?
היי מאיה,
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.
המתכון הכי מדוייק והכי מוצלח שיש!!!
הכנתי אותו כבר עשרות פעמים וזה פשוט מושלם!
תודה אהובה❤️
תודה נטלי יקרה! 🌺
אהלן,
דבר ראשון המוןתודה,
העוגיות מעולות.
הבעיה היחידה שהצורה אףפעם לא יוצאת לי כמו שצריך.
אני מכניסה לתנור והגליל ממש מתרחב בתנור ומאבד את הצורה.
שמה את התנור בתוכנית רגילה ולא טורבו.
יש לך רעיון מה זה יכול להיות?
תודה!
היי שירה,
נסי פעם הבאה לשים חצי כפית אבקת אפיה (במקום כפית) ולאפות ב170 מעלות.
הכנתי הרגע,כל כך קל להכנה וכל כך טעים! סיימו הכל בעשר דקות. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מעיין.
שלום …העוגה יצאה מאוד טעימה ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה…פשוט עוגת רולדה במילוי תמרים סוף הדרך
תודה מרווה, שמחה לשמוע 🙂
כן,גלגלתי את בצק העוגיות והקצה היה בתחתית התבנית.
אז יכול להיות כשתוצאה מטמפ’ גבוהה מידי הבצק נפתח. אם אפית בתוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולא בטורבו או תוכנית אחרת אז יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק ופעם הבאה כדאי לנסות לאפות ב10-15 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
תודה על מתכונים המקסימים,
המתכון יצא אלוף!! הבצק יצא פריך ונהננו מאוד לאכול את העוגיות!
רציתי לשאול,כשאפיתי הבצק נפתח לשניים והעוגיה לא יצאה עגולה שלמה,והיה חתך כזה לאורך פס העוגיות,
מה צריך לעשות כדי שכל פס העוגיות יצא שלם?
היי ריקה,
קודם כל שמחה שיצא טעים.
לאחר שגלגלת את הבצק לרולדה, הנחת את החלק הפתוח בתחתית? הכוונה לפס שסוגר את הרולדה.
היי אפשר לשים קמח תופח??
אם זה מה שיש לך אז כן. שימי 2 כוסות וותרי על אבקת האפיה.
תודה למי שנתן את המתכון,קל וכייפי להכנה וגם טעים.
תודה יקי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
עוד מתכון מנצח!!!
תודה ורדה, שמחה שאהבת 🙂
נראה מעולההה. האם אין צורך לקרר את הבצק לאחר הכנתו? וכך יהיה קל יותר לרדד אותו?תודה
מומלץ לקרר אבל לא חובה.
עוגיות מצויינות. תודה רבה!!!
תודה אפי 🙂
היי,
האם ניתן להכין את הבצק במעבד מזון?
כן אפשר.
כמה עוגיות יוצאות בערך?
בסביבות 15-20 עוגיות.
שנה טובה 🙂
יצא מעולה תודה!
איפה כדאי לאכסן אותם? במקרר או בקופסא בחוץ?
תודה
היי הילה,
עדיף לשים בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר במטבח).
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על המתכון העוגיות יצאו מצויין!
רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות קילו קמח כמה אצתרך מכל מרכיב? תודה.
היי רות,
1 קילו קמח
3.5 כפיות אבקת אפיה
7 כפות מלאות סוכר
175 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
3/4 כוס שמן קנולה
3 ביצים גדולות
רבע-חצי כוס מיץ תפוזים (או מים חמים) – להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
למילוי: 12-14 כפות ממרח תמרים, 3 כפיות אבקת קינמון, 3/4 כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)
חוזרת על שאלתי כי לא הבנתי משהו. במתכון הזה יש גם חמאה וגם שמן קנולה. אז, לפי ההסבר שלך, זה אומר שאני יכולה במקום חמאה ובמקום קנולה להוסיף את שמן קוקוס, נכון?
חשבתי ששאלת באופן כללי.
לגבי המתכון הזה ספציפי אפשר להמיר את החמאה ב-2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (במקרה הזה עדיף דווקא להשתמש בשמן קוקוס מוצק).
אם את רוצה להמיר גם את השמן אז אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס בנוסף ל2 הכפות.
זאת אומרת לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס מוצק + רבע כוס שמן קוקוס מומס.
שלום חברי קהילת מתכון בעשר דקות! היום קניתי שמן קוקוס. אף פעם לא השתמשתי בו אבל רציתי לשאול כשמשתמשים בו צריכים להמיס אותו ואז לעשות את המדידות לפי השמן הנוזלי? ועוד האם אפשר לשים את השמן קוקוס במקום חמאה גם בבצק של העוגיות? אם כן, מהי כמות? ובכללי האם אפשר להחליף את שמן קוקוס במקום חמאה בכל מתכון? כנראה שהשמן הזה יותר בריא מחמאה, לא?
היי אלה,
אפשר להמיר את השמן הרגיל בשמן קוקוס מומס באותה כמות (לדוג’ חצי כוס שמן קנולה = חצי כוס שמן קוקוס מומס).
כתחליף לחמאה זה יוצא ש50 גרם חמאה = רבע כוס שמן קוקוס מומס. אפשר להמיר כמעט בכל מתכון את החמאה/מחמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.
שמן קוקוס אכן מאוד בריא.
היי, אני מאוד רוצה להכין כמות כפולה של העוגיות(המתכון ניראה ממש טוב/בלי מרגרינה)
ומה שכן רוצה להמיר את הקמח הלבן, בקמח כוסמין.
אפשר לקבל מתכון בהתאם, עם השינויים?
תודה רבה לך, מאוד נהנהת מהאתר!!
היי ריקי,
אין בעיה להמיר את הקמח בקמח כוסמין. הכמויות אינן משתנות.
יום מקסים 🙂
הי אפרת.
אני רוצה לנסות לאפות עם קמח כוסמין וזאת הפעם הראשונה..אשמח לדעת האם זה יוצא זהה בטעם במרקם או שאין שינוי?
היי שירן,
זה לא יוצא בדיוק כמו עם קמח רגיל אבל זה יוצא טעים. עד שלא תנסי לא תדעי 🙂
היי, הכנתי בשבת האחרונה את העוגיות והן יצאו מעולות. הכל חוסל. הפעם אני רוצה להכין כמות כפולה, חצי עם תמרים וחצי עם שוקולד, אבל לא רוצה להשתמש בממרח שוקולד נוטלה או השחר. יש מתכון למלית שהיא קצת יותר מרירה עם טעם של קקאו? כמו מלית של רוגלך למשל…
היי שירלי,
אפשר להכין מלית קקאו:
כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת (אפשר לשים גם רבע כוס שמן קוקוס מומס).
מערבבים הכל ומורחים על הבצק באופן שווה.
יום מקסים 🙂
מעולה! תודה רבה על התשובה 🙂 יום מקסים
הי
איך אפשר לטבען את המתכון ובמה ניתן להחליף את הביצה. טחינה גולמית? קוואקר מושרה במים?
תודה
היי עדנה,
הביצה תורמת לגמישות הבצק. יכול להיות שאפשר לשים קרם קוקוס במקום הביצה ומיץ התפוזים, בהדרגה ולפי הצורך.
היי רציתי לשאול הכנתי את העוגיות עם קמח כוסמין ושאלה קטנה האם לאפות בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון.
וכמה זמן לצנן אותם לפני החיתוך
ובכלל עוגיות ועוגות כדאי בטורבו או תוכנית רגילה
אודה על התשובה.
היי שלומית,
יש לאפות על חום עליון ותחתון (לא טורבו). אם אופים בתבנית אחת תמיד כדאי לאפות כך. טורבו יותר מתאים למצבים בהם אופים כמה תבניות בבת אחת (משהו שאני לא ממליצה עליו).
כדאי לתת לזה להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך. בסביבות חצי שעה-שעה מרגע שזה יוצא מהתנור.
בהצלחה 🙂
אפרת אפשר לשים במקום הקמחים כאן קמח כוסמת או קמח שיבולת שועל????
היי הדסה,
אין לי מושג, לא ניסיתי.
אליפות!!
תודה שרי, שמחה שאהבת 🙂
פשוט מעולה!! קל להכנה וטעיםםםםם
תודה על כל התמונות ששיתפת, הכל נראה מעולה 🙂
אפשר לעשות עם מילוי ריבה ואם כן מה המתכון?
היי שלומית,
אני מניחה שאפשר.
המתכון נשאר אותו דבר רק שבמקום ממרח תמרים וקינמון יש לשים ריבה. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים אם את אוהבת וגם קוקוס טחון יכול להתאים.
שלום לך אפרת! האם אפשר במקום תמרים לקחת שוקולד?
ישר כוח על אתר נפלא!
כן בטח, אפשר לשים ממרח שוקולד.
האם אפשר למלות את הבצק בפרג טחון במקום התמרים?
היי מינה,
אפשר להכין מלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
הי אפרת. הכנתי עם טיפה שינויים (קמח כוסמין וסוכר קנים) יצא מצוין ממש. תודה רבה רבה. יש מצב להכין בדיוק עם המלית המקורית שהראת במתכון פשוט להוסיף פרג? ואם כן באיזו כמות? מעדיפה בלי סוכר עד כמה שאפשר. שנית, האם אפשר להכין את המתכון הזה בגרסא מלוחה ואם כן איך לשנות את מרכיבי הבצק?
היי אילה,
אם תכיני לפי המתכון המקורי זה ייצא יבש. צריך נוזלים אם משתמשים בפרג טחון.
לגרסה מלוחה אל תשימי סוכר ותוסיפי לבצק חצי כפית מלח.
תודה אפרת. יש דרך אחרת להכין עם פרג וכמה שפחות להוסיף סוכר? וגם רציתי לשתף שאני לא יודעת למה אבל שנים פחדתי להכין את העוגיות האלה והן ממש הצליחו לי אז תודה רבה! 🙂
את יכולה להכין את המלית שרשמתי בתגובות ולהפחית את כמות הסוכר (את יכולה לטעום תוך כדי ולהחליט כמה את שמה).
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
נראה לי שכן.
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על המרגרינה או החמאה
ולשים רק שמן?
היי חנה,
ראי תשובתי לאלייה (שתי תגובות קודמות).
יום נפלא 🙂
בקר טוב,
האם ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס? אם כן – מה היחס?
בברכה ותודה,
ענת
היי ענת,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
יום מקסים 🙂
בוקר טוב ! אני רוצה להמיר את החמאה / מחמאה בשמן קנולה . אזי , כמה שמן בסה״כ אני צריכה לשים ביחד עם השמן שרשמת למעלה ?
היי אלייה,
כעקרון אפשר להמיר ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה גרם לבצק לא להיות גמיש בגלגול, הוא פשוט נקרע.
אם רוצים להמיר מרגרינה לשמן , זה יחס של 90% ,כלומר 100גר\’ מרגרינה 90 גרם שמן