שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר

50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)

רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה

1 ביצה גדולה

2-5 כפות מיץ תפוזים (או מים חמים)

למילוי: 3-4 כפות ממרח תמרים, כפית שטוחה אבקת קינמון, רבע כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ/מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20X30 ס”מ (אם הבצק קשה או מתפרק מומלץ להוסיף עוד מים עד שהבצק נעשה רך ונוח לרידוד). מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון ואגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה).

-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).

-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין. רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות לפי הסימון.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

עוגיות תמרים

רולדת תמרים, עוגיות תמרים ואגוזים

ראו גם
סלט סלק חיסלט סלק חי
עוף מבושל ברוטב צהוב עוף מבושל ברוטב צהוב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מימ (13:35 23.08.2024)

היי אפרת :),
אפשר להשתמש בבצק הזה בשביל להכין עוגיות שושנים?
יש מצב שתפרסמי מתישהו מתכון לעוגיות שושנים?

אני מאוד אוהבת את האתר שלך והמתכונים בדרך כלל מוצלחים וקלים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:38 23.08.2024)

אני חושבת שכן.
אשתדל להכין ולפרסם:)

avatar
רחלי (21:10 31.07.2024)

היי אפרת,
1. איך אפשר לרדד לצורת מלבן? תמיד יוצא לי מעוות כזה
2. למה לא חותכים לפני האפיה את העוגיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:03 1.08.2024)

אפשר לרדד וליישר למלבן עם סכין
אפשר לחתוך לפני.

avatar
יסכה (14:39 10.05.2024)

היי אפרת. תודה רבה על המתכון! כל שבוע מכינה ויוצא מושלםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 10.05.2024)

תודה יסכה❤️

avatar
יעל (18:00 23.09.2023)

היי אפרת, האם יש לך מתכון לבצק פריך בלי חמאה/ מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 23.09.2023)

היי
כן, כמו במתכון לעוגיות פריכות. רק קחי בחשבון שהמרקם שלו שונה מבצק פריך רגיל.

avatar
ורד (21:49 6.09.2023)

שלום אפרת
תודה על המתכונים הקלים והטעימים
אני רוצה להכין ללא גלוטן מה לדעתך עדיף מולינו או תמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:13 7.09.2023)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין הבדל, שניהם טובים(: תשתמשי במה שזמין לך.

avatar
סיגי (14:07 31.07.2023)

אפרת הי, החיילת שלי רצתה להכין את העוגיות האלה והפניתי אותה לאתר שלך. הכינה בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה ממש !!! תודה רבה על עוד מתכון מוסבר היטב ומדויק 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 31.07.2023)

איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מז (01:26 18.07.2023)

היי אפרת האלופה – מה ההבדל בין המתכון הזה למגולגלות תמרים שלך? ומה יותר טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 18.07.2023)

היי
יש הבדל קטן במרקם, שני המתכונים מעולים-לבחירתך(:

avatar
רבקה (13:31 6.07.2023)

האם אפשר להחליף את התמרים בשוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 6.07.2023)

כן(:

avatar
צליל ממן (12:03 3.07.2023)

היי אפרת,
האם אני יכולה להחליף את הקמח הרגיל בכוס קמח כוסמין מלא 100% וכוס קמח כוסמין לבן?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 3.07.2023)

היי
אפשר, המרקם יהיה קצת יותר כבד.

avatar
אורי ממן (17:04 3.07.2023)

כן, בדיעבד, אני מבינה זאת אך הן יצאו מהממות!!!
עשיתי עם קמח לבן עוד עוגיות במילוי ריבת דובדבנים שחורים ושוקולד וקרה דבר מוזר- עוגיות השוקולד התפוררו מעט לאחר האפייה. נתתי להן מספיק זמן להתקרר ואת הבצק שהיה בתחילה פירורי לשתי המון עד שהתגבש.
מצרפת תמונות. אני מכינה מתכונים רק שלך. כל הבית פה מבסוט בזכותך 😆😆🤣🤣😂😘😘😘😘😘🙂

מתכונים מנצחים!!!!

צליל

עוגיות תמרים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 3.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אסנת (07:37 29.06.2023)

בוקר טוב
אפשר להשתמש במיץ תפוזים לא טבעי ( הכוונה מבקבוק של משקאות קלים )
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:59 29.06.2023)

היי
אם אין תפוזים אפשר(:

avatar
מוריה (13:31 12.05.2023)

יצא טעים מאד (עם שמן קוקוס)!!
תודה רבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 12.05.2023)

כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
מיכל (00:06 10.02.2023)

שלום אפרת.
שאלה:
אני רואה שלא כתוב למרוח בביצה.
האמנם?

ואם באמת אין צורך, אז אחרי האפייה זה לא יוצא מחוספס?
אפשר למרוח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 10.02.2023)

אין צורך למרוח ביצה. הביצה בד”כ נחוצה בעוגיות/מאפי שמרים.

avatar
מירה (12:16 9.02.2023)

שלום ותודה לך אפרת,
האם אפשר לוותר על השמן ולהוסיף עוד חמאה במקום?
כדאי? (אם כבר חמאה אז…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 9.02.2023)

היי
אפשר לשים 100 גרם חמאה סה”כ🙂

avatar
אודליה (11:20 9.02.2023)

כמה רולדות יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 9.02.2023)

יוצאת רולדה אחת גדולה (כ-25 עוגיות).

avatar
ברורית דויד (09:12 9.02.2023)

הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות פרוה,
ישמצב להמיר את המרגרינה? אם כן, באילו יחסים?
תודה על אתר מדהים, הכל יוצא מוצלח פה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 9.02.2023)

היי,
אפשר לשים מרגרינה או מזולה באותה כמות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤️

avatar
נעמה נתן (08:11 18.12.2022)

המתכון השני:
חצי קילו קמח
2 סוכר וניל
1 א אפיה
1 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים חם
לערבב
לחלק ל3

לפזר ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים

כ- 30 דקות על חום של 180
או עד שזה מזהיב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 18.12.2022)

תודה על השיתוף❤

avatar
נעמה נתן (20:36 17.12.2022)

אפרת השפית והקונדטורית המעולה !!
אני כל פעם מסתכלת אצליך באתר , מתכונים עם מצרכים שנמצאים בבית , מדוייקים , ובעיקר יוצאים טוב .
אלופהה ממש.
לגבי המתכון הזה – פחות יצא לי טוב ( לא נורא – קורה) ואם את מעוניינת לנסות יש לי מתכון מיוחד וקל שיוצא מעדן ובלי מרגרינה או חמאה .
אשמח לשתף בשמחה אם תיהיי מעונינת …

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 17.12.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אשמח שתפרטי מה היה לא מוצלח בעוגיות (טעם? מרקם פירורי או קשה מדי?…) על מנת שנסה להבין מה הסיבה לכך.
לגבי המתכון שלך- את מוזמנת לפרסם כאן בתגובה נפרדת וגולשים שירצו יוכלו לנסות את המתכון🌺

avatar
נעמה נתן (08:10 18.12.2022)

יצא לי באמת קשה מידי , ומתפורר אבל אני מניחה שזה באמת בגלל ששמתי שמן במקום חמאה

avatar
ליאת (09:23 12.10.2022)

אשמח לדעת איזה מילויים נוספים אפשר לשים בפנים במקום תמרים?
ממרח חלווה/נוטלה לדוגמה זה ייצא טוב?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 12.10.2022)

היי ליאת,
אפשר למלא כל ממרח שאוהבים: חלווה, נוטלה, לוטוס, ריבת חלב…
חג שמח(:

avatar
רבקוש (19:28 6.10.2022)

יצא לי ממש מוצלח😀😀😀
לכמה זמן אפשר לאחסן בחוץ?
והאם ניתן להקפיא?
או שזה פוגע בטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 6.10.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(:
אפשר לאחסן בקופסה אטומה על השיש כ-4-5 ימים או להקפיא למשך כחודש.

avatar
‪haim (08:43 20.04.2022)

בוקר טוב אפרת ואנצל את ההזדמנות ואגיד לך חג שמח:)
האמת המתכונים הטעימים שלך הופכים כל יום לסוג של חג גם לבשלנים מתחילים
שאלה לגבי הרכיבים ה”בעייתים”
לגבי הסוכר-האם במקום הסוכר אפשר לשים דבש ואם כן כמה במקום ה30 גרם סוכר(בגלל שזה בעייתי למדוד במשקל שלי אז אם תגידי בכפות זה יקל עליי)
לגבי החמאה-יש לי שמן יד מרדכי עדין(דרגה 2) מותאם לעוגות אז כמה לשים שמן במקום החמאה(תגידי במ”ל יש לי משקל דיגיטלי)?
ובמקום הביצה איזה תחליף אפשר לשים(בפשטידה המלצת לי על חומוס וזה מושלם)במקום הביצה ובאיזה כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 20.04.2022)

היי,
שמחה שנהנית מהמתכונים באתר(:
1. לא ממליצה להמיר את הסוכר בדבש- זה ישנה את המרקם ויקשה על ההתעסקות בבצק. אם מעוניינים בכל זאת אפשר לשים 2 כפות דבש.
2. אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן (יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון- 120-80 מ”ל). עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.
3. הביצה תורמת לגמישות הבצק, אך אפשר לשים רבע כוס רסק תפוחים או מיץ תפוזים בהדרגה לפי הצורך.
בהצלחה וחג שמח

avatar
‪haim (13:04 20.04.2022)

שאלת תם אין פה צורך בהתפחה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 20.04.2022)

לא(:

avatar
‪haim (23:19 23.04.2022)

שאלה לגבי הרסק תפוחים?
רבע כוס זה 60 גרם/מ”ל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 23.04.2022)

רבע כוס= 60 מ”ל.

avatar
‪haim (13:03 24.04.2022)

לגבי ה5 כפות זה בערך 80 מ”ל מים חמים/מיץ תפוזים נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 24.04.2022)

כן, 75 מ”ל.

avatar
‪haim (14:39 24.04.2022)

תודה על הסבלנות:)

avatar
חן (16:57 21.03.2022)

הכנתי כפול,חצי קמח מלא כוסמין ,חצי קמח לבן רגיל.יצא טעים מאוד.יאמי.מתכון מעולה.

עוגיות תמרים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 21.03.2022)

שמחה שאהבת את המתכון, נראה משגע! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
שרית (18:24 17.02.2022)

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 17.02.2022)

היי שרית,
אפשר להשתמש בחלק המוצק של שמן קוקוס (לאחר קירור של לילה) באותה כמות.

avatar
ליאור (21:27 24.01.2022)

אם אני משתמשת בכוס חד פעמית חמה..
כמה גרם קמח יש בכוס אחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 24.01.2022)

היי,
כוס קמח= 140 גרם (כוס חד פעמית לשתייה חמה זהה לכוס מדידה).

avatar
חני (11:09 23.01.2022)

היי,
האם אפשר להמיר את החמאה/ מרגרינה בשמן? אם כן, בכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 23.01.2022)

היי,
אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון).
עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.

avatar
חני (12:10 23.01.2022)

תודה רבה!

avatar
קארין קוסנקו (21:37 21.01.2022)

אפרת ,תודה על מתקונים הכל יוצא ממש מושלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 22.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכונים! תודה על הפרגון🌺

avatar
אפרת (08:40 14.12.2021)

שלום אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!
אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות?
וגם האם יש לך מתכון לעוגיות דומות עם קמח שקדים?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 14.12.2021)

היי אפרת,
אפשר להקפיא את העוגיות.
אין לי מתכון דומה עם קמח שקדים (בעוגיות מגולגלות זה בעייתי כי הבצק יוצא פירורי עם קמח שקדים ולא ניתן לעצב ממנו את הצורה), אבל אני מניחה שאפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים.

avatar
אגם (23:44 11.12.2021)

היי, יש לי כמה שאלות בקשר למתכון.
ביצה גדולה הכוונה לגודל L או XL?
מה ההבדל אם אשים מיץ תפוזים במתכון לבין מים חמים רגילים?
הבצק במתכון הזה יוצא מספיק מתוק כדי להשתמש בממרח תמרים טבעי ללא תוספת סוכר?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:41 12.12.2021)

היי,
ביצה גדולה= L.
מומלץ לשים מיץ תפוזים כי הוא משדרג את הטעם.
הבצק יוצא די מתוק אבל לא מאד.
אם את משתמשת בממרח תמרים ללא סוכר זה עשוי להיות מתוק מספיק, ואם זה לא יצא מתוק לטעמך- אפשר לפזר כשעתיים לאחר האפייה אבקת סוכר על העוגיות.
בהצלחה!

avatar
מיטל (11:14 7.12.2021)

מתכון מנצח !! מכינה אותו המון ותמיד מקבלת פדבקים טובים.
אני מאוד אוהבת את הבצק הזה האם מתאים גם לעוגיות פרחי ריבה ועוגיות שושנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 7.12.2021)

היי מיטל,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הבצק עשוי להתאים אבל הוא קצת פחות נוח ליצירת הצורות וגם יש סיכוי שכעוגיות ולא כרולדה הן יתפרקו.
הייתי מכינה את המתכון הזה לעוגיות.

avatar
מיטל (12:08 7.12.2021)

בגלל שהכנתי את המתכוןמכבר מספר רב של פעמים, קודם כל אני חותכת ממש עוגיה עוגיה ולא ברולדה ודבר שני כשאני משתמדת במיקסר הבצר הרבה יותר נוח מאשר שאני לשה ידנית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 7.12.2021)

אם כך אז מעולה, תוכלי לנסות להכין את העוגיות מהבצק הזה(:

avatar
מוריה (05:05 1.12.2021)

שלום אפרת היקרה!
רציתי לשאול מה הההדל בין המתכון הזה למתכון “רולדת בצק פריך”? חוץ מהמילוי כמובן. אני מבינה שזה בעצם אותו עיקרון, רק שהמתכון שונה ואשמח לדעת למה הוא שונה:)
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 1.12.2021)

היי מוריה,
בצק פריך הוא מונח כללי לבצק על בסיס קמח, סוכר וחמאה. המרקם שלו ייחודי ויציב.
לעומת זאת, במתכון הנוכחי הבצק משודרג עם עוד דברים (מיץ תפוזים, שמן, ביצה…) שהופכים את טעמו ומרקמו לשונה ונימוח קצת יותר.

avatar
יעל (21:30 17.10.2021)

תודה על המתכון. האם מכינים עם כף וידיים? במידה וכן..תמיד מרגישה שהחמאה לא עד הסוף מוטמעת שווה ומתערבבת על כל הבצק אם מבינה למה מתכוונת..האם יש טיפ לערבב את הבצק טוב? ) אין לי מעבד מזון..
והאם לא מומלץ להקפיא קצת את הבצק לפני שמורחים עליו את הממרח תמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 17.10.2021)

היי יעל,
עיבוד בצק פריך ידנית באמת מצריך קצת יותר מיומנות, אבל בכלל לא מסובך(:
יש להקפיד שהחמאה תהיה רכה (אם כי לא נוזלית), ואפשר לחתוך אותה לקוביות קטנות כדי להקל על העיבוד.
את הלישה כדאי לעשות במקום קריר יחסית, וללוש בעדינות עם קצות האצבעות ולא עם כל כף היד כמו בבצק שמרים.
אין צורך לקרר את הבצק (אלא אם כן הוא ממש בלתי ניתן לגלגול, ואז אפשר).
בהצלחה!

avatar
יעל (21:48 17.10.2021)

תודה רבה על המענה המהיר! כייף ולא מובן מאליו.
במידה ויש אפשרות לכך, האם את ממליצה לערבב קודם במעבד או מכרבל עם וו גיטרה או לא קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 17.10.2021)

זה לא נחוץ במתכון הזה, הבצק נעים ולא בעייתי כמו בצק פריך של פאי למשל.

avatar
יעל (22:47 17.10.2021)

תודה רבה

avatar
שמרית (08:43 26.09.2021)

היי אפרת הכנתי ..יצא מושלם
איך לאחסן אצ העוגיות
ולכמה זמן הם נשמרות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 26.09.2021)

היי שמרית,
העוגיות נשמרות במיטבן עד שבוע בקופסה אטומה במקום קריר.
שמחה שאהבת את המתכון🌺

avatar
תמר (12:32 13.08.2021)

מומלץ מאוד גם בריא וגם טעים בטירוף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 13.08.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון😊

avatar
מיכל (18:06 27.07.2021)

שלום אפרת
ניתן לשים נטורינה במקום המרגרינה?
אם כן יש לי 40 גרם כמה שמן צריך עוד להוסיף?
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 27.07.2021)

היי מיכל,
אפשר בהחלט להשתמש בנטורינה.
שימי סה”כ שליש כוס שמן (במקום רבע כוס)😊

avatar
לאה בואדנה (23:27 20.06.2021)

ראשית תודה רבה על המתכונים המאלפים שלך…
רציתי לשאול אם אפשר להחליף מרגרינה בשמן?ומה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 21.06.2021)

היי לאה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר להחליף את המחמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון).
עם זאת, מניסיוני זה פוגע בגמישות הבצק כך שהוא עלול להיקרע בגלגול.

avatar
מיטל (11:24 28.05.2021)

היי אפרת, המתכון המנצח שלי זה העוגיות האלו! ממש טעימות
האם ניתן להכין מאותו בצק את העוגיות פרחי ריבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 28.05.2021)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להכין עם הבצק עוגיות ריבה, אבל הוא קצת פחות נוח לרידוד ויצירת פרחים עם קורצן.
אפשר אולי ליצור עיגולים ולשטח אותם עם היד במקום לקרוץ, וכך זה יהיה נוח יותר😊

avatar
רבקה (20:16 11.05.2021)

עוגיות מאלפות!!
מלאתי בממרחים אחרים שהיו לי בבית, (נוגט וחלבה)
וזה היה מדהים!!
בצק שכייף להתעסק איתו ופשוט יאממייי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 11.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! נוגט וחלבה נשמע מעולה😊

avatar
עדי (13:31 5.03.2021)

עוגיות מעולות, מסוכן להכין אי אפשר להפסיק לאכול אותם.
קטפתי היום מחמאות בלי סוף ולעוגיות דווקא היה סוף למרות שמראש הכנתי כמות כפולה.
מתכון מומלץ (ויתרתי על הסוכר בבצק).
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 5.03.2021)

תודה עדי😊 שבת שלום

avatar
זהר (11:33 18.02.2021)

האם ניתן להוציא את הסוכר מהבצק ולפזר בסיום האפייה אבקת סוכר על העוגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 18.02.2021)

היי זהר,
מניחה שניתן להשמיט סוכר:)

avatar
נעמי (08:30 4.02.2021)

זהירות עוגיות מושלמות וממכרות.
הכנתי אותן קצת יותר בריאות עם קמח כוסמין, סוכר קוקוס, שמן זית ותמרים טחונים.
המתכון קליל ותוך חצי שעה העוגיות מוכנות.

עוגיות תמרים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 4.02.2021)

נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף ❤️

avatar
הילה עמר (17:38 19.01.2021)

היי אפרת
אין על המתכונים שלך
סומכת עלייך בעיניים עצומות
שאלה- אפשר עם קמח תופח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 19.01.2021)

היי הילה 🙂
אם יש לך קמח רגיל אז עדיף שתשימי כוס קמח תופח + כוס קמח לבן (אין צורך להוסיף אבקת אפיה).
אם אין לך אז שימי קמח תופח.

avatar
אורטל (21:15 20.12.2020)

היי אפרת
במה אפשר להשתמש במקום מרגרינה?
ושיהיה פרווה
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 21.12.2020)

בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה/מרגרינה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.

avatar
הדס מלול (17:18 16.12.2020)

האים אפשר לשים מיץ תפוזים מתפוזים רגילים או מציץ תפוזים גזוז

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 16.12.2020)

אפשר מיץ מתפוזים רגילים 🙂

avatar
מוהר (13:19 8.12.2020)

מודה שהייתי סקפטית לגבי הבצק , אבל יצא….. מושלם !! מושלם זו לא מילה!
הכי טעים שאי פעם אכלתי !

עוגיות תמרים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:33 8.12.2020)

נראה מעולה מוהר 🙂
שמחה שיצא מוצלח ❤️

avatar
ברכי (22:46 20.10.2022)

ואוו איך יצא לך כזה יפה ולא מתפורר?
כל פעם שאני מכינה מתפורר לי העוגיות ולא נחתך טוב …

avatar
מירב (18:14 2.12.2020)

ערב טוב,
אני רו1צה להכין עוגיות עם ממרח השחר אבל להוסיף לזה קצת טעם של שוקולד מריר האם מתאים להמיס שוקולד עם קנולה ולערבב עם שוקולד השחר?
אודה לתשובה בדחיפות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 3.12.2020)

היי מירב,
ראיתי רק עכשיו.
את רוצה להכין את המתכון הזה או להכין מתכון אחר לעוגיות?
אם זה המתכון הזה אז אין בעיה.

avatar
מירב (16:24 3.12.2020)

המתכון הזה, תודה

avatar
ענת (15:39 30.11.2020)

אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים במקום?
ובאיזה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:47 30.11.2020)

היי ענת,
אפשר 🙂 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק

avatar
קרן (14:19 25.11.2020)

היי איך מכפילה כמויות במידה ורוצה כמות גדולה יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 25.11.2020)

היי קרן מה כוונתך?
פשוט להכפיל כמויות, נניח במקום 2 כוסות קמח- 4

avatar
יפעת (16:54 18.11.2020)

מתכון מעולה. התמכרתי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 18.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יפעת 🙂
יום נפלא❤️

avatar
מוריה (19:36 16.11.2020)

שלום אפרת היקרה!
האם אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 17.11.2020)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשרי, שימי לב להוסיף את הנוזלים בהדרגה ולפי הצורך

avatar
מוריה (23:56 29.11.2020)

יצא מעולה!
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:48 30.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
טל (12:29 8.11.2020)

מתכון מושלם ! החלפתי חצי מהקמח בכוסמין מלא ויצא מהמם. כל בני המשפחה התלהבו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 8.11.2020)

תודה רבה על העדכון יקירה 🙂
שבוע נפלא

avatar
יפעת (20:22 5.11.2020)

טעים ביותר,אבל כל פעם הבצק יוצא לי מעט מתפורר ונוקשה , מה עושים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 5.11.2020)

תוסיפי יותר מיץ/מים.

avatar
רונה (14:25 6.10.2020)

מדהים מדהים מדהים, מכינה בפעם השניה כי זה ממכר.
נגמר הסוכר הלבן, אפשר להשתמש בסוכר חום ? ייצא מספיק מתוק ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 6.10.2020)

כן אפשר. המילוי מתוק אז לא אמורה להיות בעיה.

avatar
הודיה (18:53 28.07.2020)

אפרת שלום
במתכון הזה כמה רולדות זה יוצא ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 28.07.2020)

רולדה אחת גדולה.

avatar
Liad Shalev (00:04 17.07.2020)

תקשיבי אפרת שאת פשוט גאונה
מה זה האתר המושלם הזה הגאונות נמצאת בפרטים הכי קטנים בפרט ובכלל! אני מכורה לאתר ומאוהבת קשות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 17.07.2020)

שמחה לשמוע! תודה רבה ❤️

avatar
נעמה (22:48 20.10.2022)

מסכימה עם כל מילה 🙂
באמת מאז אני מכינה מתכונים מפה – אני מבינה יותר באפיה ויוצא לי רק דברים מוצלחים .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 20.10.2022)

איזה כיף! תודה על הפרגון🌺

avatar
רעות (21:25 13.07.2020)

אפרת,
מתכון מדהים, פעם שניה שאני מכינה ויצא פצצה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 13.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות

avatar
מיכל (21:42 25.06.2020)

הכנתי רק עם שמן כי אני לא משתמשת במרגרינה בכלל ויצא פשוט מדהים תודה על המתכונים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 25.06.2020)

מעולה 🙂
תודה מיכל

avatar
אפי (15:31 25.06.2020)

עוגיות טעימות ומוצלחות. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 25.06.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שרה (00:03 7.06.2020)

אחלה עוגיות!!!!
תבורכי הכנתי לשבת קודש ,10 דקות ולתנור בלי הרבה עבודה יצא ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:48 7.06.2020)

שבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 💜
תודה שרה

avatar
אפרת (16:14 26.04.2020)

עוגיות טעימות בטירוףףףףף
קלות להכנה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 26.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שרי (15:34 20.04.2020)

שאלה האם לשם ביצה לפני האפיה אי לא????

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.04.2020)

את הביצה יש לערבב עם יתר החומרים. אין צורך למרוח ביצה מעל הרולדה.

avatar
ללי (17:42 19.03.2020)

מתכון מעולה. במקום חמאה שמן קוקוס, והשתמשתי בשמן זית לכמות של חצי כוס שמן. יצא מדהים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 19.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מזל (11:22 18.03.2020)

היי אפרת הכנתי את עוגיות התנאים ויצא נהדר. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 18.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
קרן (16:55 1.03.2020)

היי אפרת,
החמאה כבר שעתיים בחוץ ולא הפשירה, יש אפשרות לחמם אותה טיפה במיקרו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 1.03.2020)

היי קרן,
מספיק שהחמאה תתרכך מעט. היא לא צריכה להיות נוזלית.
תחתכי אותה לקוביות קטנטנות ותערבבי עם יתר המצרכים.

avatar
קרן (18:31 1.03.2020)

היי אפרת,
אז בסוף הכנתי אני אנסה להעלות תמונה זה מבחוץ נראה אפוי אבל מבפנים קצת רטוב. השאלה אם ברגע שזה יתקרר זה יהיה בסדר או שזה צריך עוד זמן אפיה?

עוגיות תמרים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 1.03.2020)

אם זה עדיין לא אפוי לגמרי מבפנים גם אחרי קירור אני ממליצה לפרוס לעוגיות, לשים על נייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות ולאפות במשך 15-20 דקות.

avatar
קרן (01:57 2.03.2020)

יצא פשוט מושלם ! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 2.03.2020)

מעולה 🙂

avatar
עינת (14:14 6.02.2020)

היי אפרת
אפשרי להשרות תמרים במים ולמעול במזלג בתור ממרח תמרים
וגם קמח כוס מין לבן או 80 אחוז או חצי רמח כוס מין לבן וחצי כיסמין מלא או חצי כיסמין 80 אחוז וחצי כוס מין לבן יכולים להתאים מה עדיף
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:56 6.02.2020)

אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.
רצוי לשלב כוס קמח כוסמין 80% + כוס קמח כוסמין לבן.

avatar
אביגיל (13:29 4.01.2020)

הכנתי את העוגיות. שמתי כוס קמח מלא וכוס קמח רגיל. יצאו מעולה!!!
תודה רבה .מתכון קל וטעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 4.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל

avatar
גילה גרבי (09:49 20.11.2019)

היי אפרת הכנתי השבוע כמות כפולה יצא מ ע ו ל ה הכל חוסל הולכת להכין שוב .אני חתכתי את הרולדה מראש לעוגיות ואחכ שמתי אבקת סוכר. תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 20.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גילה

avatar
שרית (16:55 31.10.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות אבל עם שוקולד.
איך מכינים את השוקולד? או שזה יהיה טעים גם עם ממרח שוקולד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 31.10.2019)

הכי טעים עם ממרח שוקולד 🙂

avatar
זוהר סלם (07:39 8.10.2019)

היי תודה על מתכון מדהים אבל למה הן נשברות לי באפיה ?.
תמיד הכנתי ולא קרה למה הפעם כן ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 10.10.2019)

הבצק היה מספיק אחיד?

avatar
ליזה (12:06 21.09.2019)

היי אפרת, השתמשתי בכוס עם ידית כמו שאת משתמשת והשתמשתי בקמח לבן שפניתי אליך
לאחר מכן השתמשתי גם מבקמח כוסמין מלא דווקא היה יותר קל פתחתי אותו עם הידיים ולא עם מערוך הוספתי הפעם עוד כף תפוזים סה”כ 3 כפות.
ב2 הפעמים העוגיות היו מאוד טעימות אבל הפתיחה והגלגול היו קצת קשים.
אשמח לדעתך. אגב החמאה לא אמורה להיות רכה מאוד?
אגב איזה חמאה מומלצת החמאות הישראליות ירדו מהמדפים מה את ממליצה?
תודה מראש🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 21.09.2019)

היי ליזה,
החמאה צריכה להיות רכה אבל לא מומסת.
ניסית לרדד על נייר אפיה? אם הבצק נדבק למערוך אפשר לשמן את המערוך או לשים מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעל הנייר.
עד היום השתמשתי בחמאה של תנובה כך שלצערי אין לי המלצה.

avatar
ליזה (14:37 13.09.2019)

היי אפרת,
בהמשך לתגובה הקודמת שכחתי לציין השתמשתי בחמאה ולא במחמאה והיא היתה מחוץ למקרר.כ- 3 שעות לפני שהתחלתי להכין את הבצק.
היא לא היתה מומסת אבל ממש ממש רכה.
מציינת שאולי יעזור לך לתת לי מענה.
תודה

avatar
ליזה (14:17 13.09.2019)

היי אפרת,
הכנתי את הבצק והוא הרגיש נוח לעבודה.
ושהתחלתי לרדד הבצק התחיל להתפרק ולהדבק למערוך.
מציינת הוספתי 2 כפות מיץ תפוזים לשאר כל המרכיבים מה דעתך? למה זה קרה ומה אני צריכה לעשות להבא?
מה שעשיתי זה בעצם למתוח את הבצקים עם הידים הוספתי את התוספת וגם בגלול לא היה קל מקווה שיצא משהו בסוף.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 16.09.2019)

היי ליזה,
השתמשת בקמח רגיל או בקמח כוסמין מלא?
השתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית?

avatar
ליזה (11:16 30.08.2019)

היי אפרת,
העוגיות יצאו טעימות אך שחתכתי חלקן קצת התפרקו לי.חיכית שהתקררו אולי לא מספיק?
יש לך המלצה?
אגב מרחתי עליהן ממרח השחר ופיזרתי אגוזי המלח גרוסים יצא ממש טוב.
תודה ושבת שלום🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 30.08.2019)

יש פעמים שהן יוצאות קצת מתפוררות. גם לי זה קורה.
שבת שלום 🙂

avatar
ליזה (13:17 27.08.2019)

היי אפרת,
המיץ תפוזים לא להוסיף מראש בכלל לא ממש הבנתי?
תודה שאת מתייחסת תמיד לכל פניה🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 27.08.2019)

תתחילי מ-2 כפות מיץ ותוסיפי יותר לפי הצורך.

avatar
דבורה (18:02 11.08.2019)

היי
התנור אמור להיות על מצב טורבו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 11.08.2019)

לא. חום עליון וחום תחתון.

avatar
lea_s (11:20 5.08.2019)

היי אפשר להמיר לשמן קוקוס וכמה בסה”כ במקום החמאה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 5.08.2019)

אפשר להמיר את החמאה ב-2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר לפני השימוש).

avatar
דנה (12:10 4.08.2019)

היי
אפשר לוותר על הסוכר והלחליף לקמח ללא גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 4.08.2019)

בלי סוכר בכלל אולי ייצא חסר טעם. כדאי לשים לפחות כף אחת.
לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן.

avatar
רוני (17:22 25.07.2019)

או דבש במקום סוכר? מה עדיף? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 25.07.2019)

היי רוני,
אפשר להמיר באבקת סוכר באותה כמות.
עדיף קמח רגיל ואבקת אפיה אבל אם אין לך אז אפשר להכין עם קמח תופח.

avatar
רוני (17:19 25.07.2019)

היי האם אפשר להחליף את הסוכר באבקת סוכר? ואם כן מה הכמות
ואפשר במקום קמח רגיל ואבקת אפיה פשוט להשתמש בקמח תופח ? תודה!

avatar
אסתר (09:45 5.07.2019)

היי בוקר טוב…הכנתי את העוגיות האלה….אבל במקום לשים 1/4 כוס שמן שמתי 1/3 הוספתי קמח לייצב את הבצק מקווה שיצא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 5.07.2019)

מאמינה שייצא בסדר 🙂

avatar
עדי (22:07 27.06.2019)

יוצא לי בצק לא אחיד ומתפרק. למה? מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 28.06.2019)

סורי ראיתי עכשיו. במקרה כזה יש להוסיף עוד כמה כפות מיץ תפוזים עד שהבצק מתגבש.

avatar
אפרת (21:52 9.07.2019)

המתכונים מדהימים, ואמשיך ליהנות מהם. תודה, אפרת!
גם לי יצא את אותו הבצק. קצת נלחמתי איתו אבל בסוף יצא טוב, על אף הבצק המתפרק.
עכשיו אני יודעת כיצד להבא.
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 9.07.2019)

מעולה 🙂

avatar
הילה (23:45 25.06.2019)

העוגיות יצאו מעולה הימרתי לרכיבים טבעיים כגון , קמח כוסמין מלא ,שמן קוקוס , סוכר קוקוס, במקום תמרים מרחתי שוקולד ועליו שקדים טחונים כפי בקשת בני הבית .תודה על מתכונים נהדרים תמשיכי לעשות חייל .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 26.06.2019)

מעולה 🙂
תודה הילה

avatar
תמר (09:33 24.05.2019)

יש אפשרות לשים מילוי של שוקולד ואם כן איזה?
אני רוצה להכין לשבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 24.05.2019)

כן. כל ממרח שוקולד יכול להתאים.
אם אין לך ממרח אז אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.

avatar
טלאור (17:26 8.05.2019)

אפשר להחליף את החמאה בשמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 9.05.2019)

בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.

avatar
levy (19:54 17.03.2019)

עוגיות מוצלחות. יש לי מתכון אחר לבצק אבל אני בהחלט מאמצת מהיום והלאה את הבצק הזה.
מחר אני ינסה אם אותו בצק להכין אזני המן.
תודה על האתר המוצלח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 17.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נועה (01:05 17.03.2019)

עוגיות מעולות! הכנה מהירה בטירוף. תוך רבע שעה הכל היה בתנור.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 17.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
מעיין (09:51 5.03.2019)

עוגיות מדהימות מכינה אותן בקביעות. יש לי שאלה, האם ניתן להשתמש בבצק הזה להכנת אוזני המן? הכנתי את המתכון הרגיל לאוזני המן ופחות אהבתי. לאוזני המן של אמא שלי היה טעם ומרקם בדיוק כמו של העוגיות האלו. אשמח לתשובה תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 5.03.2019)

כן אפשר 🙂

avatar
דנה (13:23 3.03.2019)

היי
האם אפשר להחליף תקמח ללא גלוטן
דבש במקום סוכר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 3.03.2019)

היי דנה,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח כרגיל או תמי באותה כמות.
אפשר לשים דבש. לדעתי יהיה צורך בפחות מיץ כי הדבש נוזלי.

avatar
מאיר (19:33 24.02.2019)

מתכון קל ופעם ראשונה שאני מכין את זה(חדש יחסית במטבח).
יצא מוצלח מאד…..
תודה רבה ואשמח להמשיך להנות מהאתר גם בעתיד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 24.02.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה מאיר.

avatar
שיר (07:38 13.02.2019)

הי אפרת,

אני ממש רוצה לנסות את המתכון הזה. יש במקרה דרך להמיר את ממרח התמרים בסילאן ועוד משהו שיסמיך את הסילאן? אין לי ממרח תמרים כרגע. כן יש תמרים. תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 13.02.2019)

בוקר טוב שיר,
פחות מוצלח עם סילאן. אפשר לשים במקום ממרח שוקולד או ריבה.
אם את רוצה להכין ממרח תמרים בעצמך אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.

avatar
שיר (13:20 13.02.2019)

נהדר. אנסה עם תמרים. כמה תמרים יתאימו לרולדה ועם איזו כמות מים להשרות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 13.02.2019)

תכיני עם כ-15 תמרים ואם תשאר לך תערובת את יכולה לשמור במקרר או להקפיא.

avatar
שיר (18:48 14.02.2019)

רציתי לעדכן שהרולדה יצא מצוין יחד עם ממרח התמרים הביתי שהצעת. השתמשתי גם בקמח כוסמין. נהננו מאוד. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 14.02.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ניר (13:30 2.02.2019)

הכנתי. עוגיות מעולות יופי של (עוד) מתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 3.02.2019)

תודה ניר 🙂

avatar
גל (17:08 31.01.2019)

עוגיות פשוט מושלמות!! כמו כל המתכונים שבאתר:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 31.01.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה גל

avatar
יעל (17:21 17.01.2019)

אפרת יקרה,
כצה רולדות יוצאות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 17.01.2019)

רולדה אחת שאותה חותכים לעוגיות בסוף האפיה.

avatar
חנה (20:02 10.01.2019)

היי! איך לשמור את העוגיות אחרי האפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 10.01.2019)

בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

avatar
לי (18:05 6.01.2019)

העוגיות יצאו מעולות אבל היה מאוד קשה לרדד את הבצק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 6.01.2019)

העיקר שבסוף יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
שימרית (19:11 5.01.2019)

אפשר לוותר על ביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 5.01.2019)

היי שימרית,
הביצה תורמת לגמישות הבצק. יכול להיות שאפשר לשים קרם קוקוס במקום הביצה או מיץ התפוזים, בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
מרינה משה (17:04 28.12.2018)

גם אני הכנתי יצא מאוד טעים. תודה על כל מתכונים מעולים. שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 29.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרינה

avatar
זוהר (18:44 27.12.2018)

הכנתי ויצא ממש טעים , מומלץ! ותודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה זוהר

avatar
שנפי (12:24 28.11.2018)

האם אפשר לשים מילוי של תפוחים חלוטים ומגורדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 28.11.2018)

כן. מומלץ לפזר עליהם סוכר ולהוסיף קצת אבקת קינמון.

avatar
שירה (09:44 22.11.2018)

היי האם אפשר למלא במילוי שוקולד שעשוי משוקולד מריר ולא קקאו? אשמח למתכון. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 22.11.2018)

היי שירה,
עדיף למלא בממרח שוקולד.
אם לא, אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.

avatar
אוריה (09:00 23.10.2018)

בוקר טוב אפרת, אפשר לשים קמח כוסמין במקום קמח לבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 23.10.2018)

כן אפשר. את המיץ יש להוסיף רק במידת הצורך ובהדרגה.

avatar
סיון (16:31 1.10.2018)

היי

האם ניתן לעשות את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 1.10.2018)

כן.

avatar
שיר (13:26 23.09.2018)

היי, ניסיתי להכין את העוגיות, והבצק שיצא לא מצא חן בעיני.. הוא היה מעין נמס ומתפרק ולא נוח לעבודה..מציינת ששמתי 2 כפות מיץ תפוזים ואת כל שאר המתכון עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב.. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שהוא יהיה יותר נוח לעבודה? או שהוא אמור להיות כך.. תודה. (ד.א, אתר מהמם אוהבת מאוד את המתכונים כאן!)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 23.09.2018)

היי שיר,
החמאה היתה בטמפ’ החדר או מומסת?
ממליצה להוסיף ביצה נוספת. עדיף קטנה אם יש לך.

avatar
חני (15:31 16.09.2018)

הי אפרת
אפשר שמן במקום מרגרינה?
אפשר שוקולד במקום התמרים?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 16.09.2018)

היי חני,
כשניסיתי להכין את המתכון עם שמן בלבד הוא נקרע לי ולא הצלחתי לגלגל אותו.
אפשר ממרח שוקולד במקום ממרח תמרים.

avatar
זהר (12:38 16.09.2018)

האם אפשר להוציא לגמרי את הסוכר מהבצק ולאחר האפייה לפזר אבקת סוכר על העוגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 16.09.2018)

אני מניחה שאפשר כי המילוי עצמו מתוק.

avatar
עדי (23:08 8.09.2018)

היי אפרת רציתי לשאול אם אפשרי לחתוך את הרולדה גם לפני האפייה ? כלומר שהעוגיות יכנסו כבר חתוכות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 8.09.2018)

אפשר פשוט המילוי נשאר עסיסי יותר כשאופים שלם. כשהעוגיות נאפות כשהן חתוכות המילוי עשוי להתייבש.
שנה טובה 🌺

avatar
אור (11:24 29.06.2018)

הבצק התפורר לי והיה בלתי ניתן לשימוש. ממש התאכזבתי… ת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 29.06.2018)

זה אומר שיש יותר מידי קמח ביחס לנוזלים. פשוט צריך להוסיף עוד קצת מיץ תפוזים עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.

avatar
עדיאל (16:37 4.06.2018)

עוגיות טעימות

avatar
ליאורה (12:15 27.04.2018)

תודה רבה על המתכון! יצא טעים ממש:)
במקום החמאה השתמשתי ברבע כוס שמן קוקוס, ויצא מעולה!
שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 27.04.2018)

תודה ליאורה 🙂
שבת שלום

avatar
אסף (19:45 22.04.2018)

הי אפרת,
תודה על המתכונים המעולים. עשיתי את המתכון הזה כבר הרבה פעמים, והוא תמיד יוצא מוצלח מאוד.
רציתי לשאול אם יש לך הצעה למלית תפוחים במקום התמרים. אני פשוט לא יודע איך להכין מלית תפוחים מתאימה, והייתי מאוד רוצה לנסות את המתכון זה עם מלית תפוחים.
תודה,
אסף.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 23.04.2018)

היי אסף,
מלית תפוחים:
2 תפוחים גדולים קלופים מגורדים (מומלץ לסחוט מנוזלים לאחר הגירוד)
חצי כפית שטוחה אבקת קינמון
כפית מיץ לימון
2 כפות סוכר
רבע כוס אגוזי מלך טחונים
*מערבבים את כל החומרים ומורחים על הבצק בצורה שווה.

avatar
אסף (20:24 2.05.2018)

הי אפרת,
ראשית, תודה רבה על התשובה.
ניסיתי לעשות את המלית שהצעת.
בהתחלה השארתי את התפוחים לאחר הגירוד במסננת, אחרי זה ניסיתי לסחוט אותם פשוט עם הידיים ויצאו די הרבה נוזלים. אני לא יודע אם התכוונת ממש לסחוט כמו שעשיתי או רק לתת לנוזלים לטפטף קצת.
בכל מקרה, כששמתי את המלית על הבצק, אז בגלגול הבצק התפרק לי ל-ג-מ-ר-י. נראה לי שפשוט התפוחים באמת מכילים יחסית הרבה נוזלים והם פירקו את הבצק.
יש לך רעיון איך אפשר להתגבר על זה? איך נכון או כדאי לסחוט אותם? האם לדעתך הבצק באמת התפרק בגלל עודף הנוזלים בתפוחים (עם התמרים זה אף פעם לא התפרק לי, ועשיתי כבר הרבה פעמים עם תמרים)? אולי כדאי לעשות את הבצק יותר יבש, כלומר לשים יותר קמח, כדי שהנוזלים של התפוחים יוכלו להספג בו? אם כן, כמה קמח להוסיף?

בקיצור אין לי מושג מה לעשות כדי שזה יצליח. לאור התיאור שכתבתי תוכלי להציע פתרון?
תודה,
אסף.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 3.05.2018)

היי אסף,
יכול להיות שהבצק התפרק כי הוא נעשה דביק ורך כתוצאה מהרטיבות של התפוחים. אם כן אז אפשר להכין את הבצק שיהיה קצת יותר יבש השאלה אם זה לא ישפיע על הגמישות שלו כי בכל זאת צריך לרדד אותו ואח”כ לגלגל. חשוב גם לעבוד מהר ברגע ששמים את המילוי.
אם זה לא קריטי לך שזה יהיה ברולדה אפשר להכין את הבצק בצורת עוגיות ממולאות. לקרוץ לעיגולים, למלא במלית תפוחים ולסגור. כמו במתכון של אוזני המן, רק שאפשר לסגור את המשולש לגמרי או להשאיר קצת פתוח.
ואגב, זה בסדר שסחטת עם הידיים.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂

avatar
מאיה (20:38 21.03.2018)

היי אפרת, האם אפשר להגין עוגיות תמרים מהבצק של ‘מיני אזני המן’? פשוט הכנתי בפורים אזני המן עם ממרח תמרים ויצא מעולה ממש.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 21.03.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.

avatar
מאיה (16:11 22.03.2018)

תודה,
ואפשר להמיר את המרגרינה בשמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 22.03.2018)

היי מאיה,
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה פגע בגמישות הבצק. הוא נקרע לי בגלגול.

avatar
נטלי (01:43 3.03.2018)

המתכון הכי מדוייק והכי מוצלח שיש!!!
הכנתי אותו כבר עשרות פעמים וזה פשוט מושלם!
תודה אהובה❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 3.03.2018)

תודה נטלי יקרה! 🌺

avatar
שירה (20:50 31.01.2018)

אהלן,
דבר ראשון המוןתודה,
העוגיות מעולות.
הבעיה היחידה שהצורה אףפעם לא יוצאת לי כמו שצריך.
אני מכניסה לתנור והגליל ממש מתרחב בתנור ומאבד את הצורה.
שמה את התנור בתוכנית רגילה ולא טורבו.
יש לך רעיון מה זה יכול להיות?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 31.01.2018)

היי שירה,
נסי פעם הבאה לשים חצי כפית אבקת אפיה (במקום כפית) ולאפות ב170 מעלות.

avatar
מעיין (17:40 29.01.2018)

הכנתי הרגע,כל כך קל להכנה וכל כך טעים! סיימו הכל בעשר דקות. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 29.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מעיין.

avatar
מרווה (21:26 21.01.2018)

שלום …העוגה יצאה מאוד טעימה ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה…פשוט עוגת רולדה במילוי תמרים סוף הדרך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 21.01.2018)

תודה מרווה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
ריקה (18:19 24.12.2017)

כן,גלגלתי את בצק העוגיות והקצה היה בתחתית התבנית.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 24.12.2017)

אז יכול להיות כשתוצאה מטמפ’ גבוהה מידי הבצק נפתח. אם אפית בתוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולא בטורבו או תוכנית אחרת אז יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק ופעם הבאה כדאי לנסות לאפות ב10-15 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

avatar
ריקה (21:05 23.12.2017)

תודה על מתכונים המקסימים,
המתכון יצא אלוף!! הבצק יצא פריך ונהננו מאוד לאכול את העוגיות!
רציתי לשאול,כשאפיתי הבצק נפתח לשניים והעוגיה לא יצאה עגולה שלמה,והיה חתך כזה לאורך פס העוגיות,
מה צריך לעשות כדי שכל פס העוגיות יצא שלם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 23.12.2017)

היי ריקה,
קודם כל שמחה שיצא טעים.
לאחר שגלגלת את הבצק לרולדה, הנחת את החלק הפתוח בתחתית? הכוונה לפס שסוגר את הרולדה.

avatar
שירן (20:16 2.11.2017)

היי אפשר לשים קמח תופח??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 2.11.2017)

אם זה מה שיש לך אז כן. שימי 2 כוסות וותרי על אבקת האפיה.

avatar
יקי (19:13 8.10.2017)

תודה למי שנתן את המתכון,קל וכייפי להכנה וגם טעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 8.10.2017)

תודה יקי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ורדה (20:27 2.10.2017)

היי אפרת
עוד מתכון מנצח!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 2.10.2017)

תודה ורדה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענתי (15:39 1.10.2017)

נראה מעולההה. האם אין צורך לקרר את הבצק לאחר הכנתו? וכך יהיה קל יותר לרדד אותו?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 1.10.2017)

מומלץ לקרר אבל לא חובה.

avatar
אפי (19:52 26.09.2017)

עוגיות מצויינות. תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.09.2017)

תודה אפי 🙂

avatar
מאיה (19:32 23.09.2017)

היי,
האם ניתן להכין את הבצק במעבד מזון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 23.09.2017)

כן אפשר.

avatar
הדס (15:05 18.09.2017)

כמה עוגיות יוצאות בערך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 18.09.2017)

בסביבות 15-20 עוגיות.
שנה טובה 🙂

avatar
הילה גולן (23:12 2.09.2017)

יצא מעולה תודה!
איפה כדאי לאכסן אותם? במקרר או בקופסא בחוץ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 3.09.2017)

היי הילה,
עדיף לשים בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר במטבח).
שבוע נפלא 🙂

avatar
רות (19:10 28.08.2017)

תודה רבה על המתכון העוגיות יצאו מצויין!
רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות קילו קמח כמה אצתרך מכל מרכיב? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 28.08.2017)

היי רות,
1 קילו קמח
3.5 כפיות אבקת אפיה
7 כפות מלאות סוכר
175 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
3/4 כוס שמן קנולה
3 ביצים גדולות
רבע-חצי כוס מיץ תפוזים (או מים חמים) – להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
למילוי: 12-14 כפות ממרח תמרים, 3 כפיות אבקת קינמון, 3/4 כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

avatar
אלה זינגרמן (22:43 23.08.2017)

חוזרת על שאלתי כי לא הבנתי משהו. במתכון הזה יש גם חמאה וגם שמן קנולה. אז, לפי ההסבר שלך, זה אומר שאני יכולה במקום חמאה ובמקום קנולה להוסיף את שמן קוקוס, נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 23.08.2017)

חשבתי ששאלת באופן כללי.
לגבי המתכון הזה ספציפי אפשר להמיר את החמאה ב-2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (במקרה הזה עדיף דווקא להשתמש בשמן קוקוס מוצק).
אם את רוצה להמיר גם את השמן אז אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס בנוסף ל2 הכפות.
זאת אומרת לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס מוצק + רבע כוס שמן קוקוס מומס.

avatar
אלה זינגרמן (13:59 23.08.2017)

שלום חברי קהילת מתכון בעשר דקות! היום קניתי שמן קוקוס. אף פעם לא השתמשתי בו אבל רציתי לשאול כשמשתמשים בו צריכים להמיס אותו ואז לעשות את המדידות לפי השמן הנוזלי? ועוד האם אפשר לשים את השמן קוקוס במקום חמאה גם בבצק של העוגיות? אם כן, מהי כמות? ובכללי האם אפשר להחליף את שמן קוקוס במקום חמאה בכל מתכון? כנראה שהשמן הזה יותר בריא מחמאה, לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 23.08.2017)

היי אלה,
אפשר להמיר את השמן הרגיל בשמן קוקוס מומס באותה כמות (לדוג’ חצי כוס שמן קנולה = חצי כוס שמן קוקוס מומס).
כתחליף לחמאה זה יוצא ש50 גרם חמאה = רבע כוס שמן קוקוס מומס. אפשר להמיר כמעט בכל מתכון את החמאה/מחמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.
שמן קוקוס אכן מאוד בריא.

avatar
ריקי (10:40 17.08.2017)

היי, אני מאוד רוצה להכין כמות כפולה של העוגיות(המתכון ניראה ממש טוב/בלי מרגרינה)

ומה שכן רוצה להמיר את הקמח הלבן, בקמח כוסמין.

אפשר לקבל מתכון בהתאם, עם השינויים?

תודה רבה לך, מאוד נהנהת מהאתר!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 17.08.2017)

היי ריקי,
אין בעיה להמיר את הקמח בקמח כוסמין. הכמויות אינן משתנות.
יום מקסים 🙂

avatar
שירן (12:40 14.09.2017)

הי אפרת.
אני רוצה לנסות לאפות עם קמח כוסמין וזאת הפעם הראשונה..אשמח לדעת האם זה יוצא זהה בטעם במרקם או שאין שינוי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 14.09.2017)

היי שירן,
זה לא יוצא בדיוק כמו עם קמח רגיל אבל זה יוצא טעים. עד שלא תנסי לא תדעי 🙂

avatar
שירלי (22:51 14.08.2017)

היי, הכנתי בשבת האחרונה את העוגיות והן יצאו מעולות. הכל חוסל. הפעם אני רוצה להכין כמות כפולה, חצי עם תמרים וחצי עם שוקולד, אבל לא רוצה להשתמש בממרח שוקולד נוטלה או השחר. יש מתכון למלית שהיא קצת יותר מרירה עם טעם של קקאו? כמו מלית של רוגלך למשל…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 15.08.2017)

היי שירלי,
אפשר להכין מלית קקאו:
כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת (אפשר לשים גם רבע כוס שמן קוקוס מומס).
מערבבים הכל ומורחים על הבצק באופן שווה.
יום מקסים 🙂

avatar
שירלי (13:17 15.08.2017)

מעולה! תודה רבה על התשובה 🙂 יום מקסים

avatar
עדנה (22:50 9.08.2017)

הי
איך אפשר לטבען את המתכון ובמה ניתן להחליף את הביצה. טחינה גולמית? קוואקר מושרה במים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 10.08.2017)

היי עדנה,
הביצה תורמת לגמישות הבצק. יכול להיות שאפשר לשים קרם קוקוס במקום הביצה ומיץ התפוזים, בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
שלומית (11:28 9.08.2017)

היי רציתי לשאול הכנתי את העוגיות עם קמח כוסמין ושאלה קטנה האם לאפות בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון.
וכמה זמן לצנן אותם לפני החיתוך
ובכלל עוגיות ועוגות כדאי בטורבו או תוכנית רגילה
אודה על התשובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 9.08.2017)

היי שלומית,
יש לאפות על חום עליון ותחתון (לא טורבו). אם אופים בתבנית אחת תמיד כדאי לאפות כך. טורבו יותר מתאים למצבים בהם אופים כמה תבניות בבת אחת (משהו שאני לא ממליצה עליו).
כדאי לתת לזה להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך. בסביבות חצי שעה-שעה מרגע שזה יוצא מהתנור.
בהצלחה 🙂

avatar
הדסה (17:37 8.08.2017)

אפרת אפשר לשים במקום הקמחים כאן קמח כוסמת או קמח שיבולת שועל????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 8.08.2017)

היי הדסה,
אין לי מושג, לא ניסיתי.

avatar
שרי (21:49 7.08.2017)

אליפות!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 8.08.2017)

תודה שרי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
טלי (13:31 7.08.2017)

פשוט מעולה!! קל להכנה וטעיםםםםם

IMG_9920

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 7.08.2017)

תודה על כל התמונות ששיתפת, הכל נראה מעולה 🙂

avatar
שלומית (13:45 6.08.2017)

אפשר לעשות עם מילוי ריבה ואם כן מה המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 6.08.2017)

היי שלומית,
אני מניחה שאפשר.
המתכון נשאר אותו דבר רק שבמקום ממרח תמרים וקינמון יש לשים ריבה. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים אם את אוהבת וגם קוקוס טחון יכול להתאים.

avatar
יוליה (18:04 3.08.2017)

שלום לך אפרת! האם אפשר במקום תמרים לקחת שוקולד?
ישר כוח על אתר נפלא!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 3.08.2017)

כן בטח, אפשר לשים ממרח שוקולד.

avatar
מינה (14:08 3.08.2017)

האם אפשר למלות את הבצק בפרג טחון במקום התמרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 3.08.2017)

היי מינה,
אפשר להכין מלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.

avatar
אילה (19:11 19.10.2024)

הי אפרת. הכנתי עם טיפה שינויים (קמח כוסמין וסוכר קנים) יצא מצוין ממש. תודה רבה רבה. יש מצב להכין בדיוק עם המלית המקורית שהראת במתכון פשוט להוסיף פרג? ואם כן באיזו כמות? מעדיפה בלי סוכר עד כמה שאפשר. שנית, האם אפשר להכין את המתכון הזה בגרסא מלוחה ואם כן איך לשנות את מרכיבי הבצק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:03 20.10.2024)

היי אילה,
אם תכיני לפי המתכון המקורי זה ייצא יבש. צריך נוזלים אם משתמשים בפרג טחון.
לגרסה מלוחה אל תשימי סוכר ותוסיפי לבצק חצי כפית מלח.

avatar
אילה (15:41 22.10.2024)

תודה אפרת. יש דרך אחרת להכין עם פרג וכמה שפחות להוסיף סוכר? וגם רציתי לשתף שאני לא יודעת למה אבל שנים פחדתי להכין את העוגיות האלה והן ממש הצליחו לי אז תודה רבה! 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:00 22.10.2024)

את יכולה להכין את המלית שרשמתי בתגובות ולהפחית את כמות הסוכר (את יכולה לטעום תוך כדי ולהחליט כמה את שמה).

avatar
שרי (13:17 3.08.2017)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 3.08.2017)

נראה לי שכן.

avatar
חנה (09:35 3.08.2017)

היי אפרת,
האם אפשר לוותר על המרגרינה או החמאה
ולשים רק שמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 3.08.2017)

היי חנה,
ראי תשובתי לאלייה (שתי תגובות קודמות).
יום נפלא 🙂

avatar
ענת (09:10 3.08.2017)

בקר טוב,

האם ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס? אם כן – מה היחס?

בברכה ותודה,
ענת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 3.08.2017)

היי ענת,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
יום מקסים 🙂

avatar
אלייה (08:07 3.08.2017)

בוקר טוב ! אני רוצה להמיר את החמאה / מחמאה בשמן קנולה . אזי , כמה שמן בסה״כ אני צריכה לשים ביחד עם השמן שרשמת למעלה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 3.08.2017)

היי אלייה,
כעקרון אפשר להמיר ב-4 כפות שמן קנולה (זה יוצא סה”כ בין שליש לחצי כוס שמן לכל המתכון) אך אני חייבת לציין שניסיתי וזה גרם לבצק לא להיות גמיש בגלגול, הוא פשוט נקרע.

avatar
קותי (09:32 19.11.2020)

אם רוצים להמיר מרגרינה לשמן , זה יחס של 90% ,כלומר 100גר\’ מרגרינה 90 גרם שמן

לקריאת כל התגובות