שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חלבון (הלבן)

קורט מלח

1.5 כוסות קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)

2 כפות סוכר




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 170 מעלות.

-מקציפים במשך כדקה את החלבון עם המלח.

-מוסיפים את הסוכר, אח”כ את אבקת השקדים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

-יוצרים עיגולים קטנים בעזרת הידיים, משטחים אותם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

-אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים ומצננים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות בתוכנן אך נעשות קצת יותר פריכות לאחר שמתקררות בטמפרטורת החדר).

*העוגיות יוצאות במתיקות מעודנת ובמרקם פריך-רך.

עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים ללא קמח, עוגיות ללא גלוטן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות חומוסקציצות חומוס
פסטה פסטו פסטה פסטו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דנה (10:45 13.06.2023)

לאחר ההכנה האם אפשר לשים אותן בצנצנת סגורה ולתת אותן מתנה רק יום למחרת או שזה יתקלקל ויקבל לחות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 13.06.2023)

היי
אפשר(:

avatar
אריק (17:54 24.04.2023)

ווואו זה יצא טעים בקטע אחר!!!
הוספתי כף שומשום וכף צ׳יה
עשיתי בצורת נקניק וחתכתי ממנה עוגיות
יצאו לא פחות ממושלמות
למה אני לא לומדת ושוכחת להכפיל כמויות מראש 🫢😅
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 24.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
רבקה (20:50 3.04.2023)

לאחר הוספת הסוכר, צריך להמשיך להקציף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 3.04.2023)

לא, רק לערבב.

avatar
תמר (07:28 1.06.2022)

שלום אפרת נראה נהדר.
יש לי רק חצי כוס שקדים ואני רוצה להכין אפילו שזה כמות קטנה.
האם אני צריכה ממש לחלק את החלבון ולקחת ממנו שליש או לשים כבר את כולו? זה חשוב? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:51 1.06.2022)

היי,
את יכולה לשלב אגוזים טחונים כדי להכין את הכמות המקורית במתכון.
אם אין לך- כדאי להשתמש בחצי מכמות החלבון (היות ואת מקטינה את הכמות פי 3 ולא פי 2 שזה יחס שונה יותר).

avatar
תמר (08:45 1.06.2022)

תודה רבה!גם על המענה המהיר והיחס האדיב שאת נותנת כל פעם! ממש כיף להכין את המתכונים שלך גם כי הם פשוטים ומוצלחים וגם כי תמיד אפשר לשאול אם מסתבכים, ואת לא מייבשת את הקוראים. תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 1.06.2022)

איזה כיף לשמוע, תודה תמר❤️

avatar
חגית זאדה (10:17 4.05.2021)

אפשר להקפיא את העוגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 4.05.2021)

היי,
אפשר וכדאי לסיים את ההפשרה בחימום כמה דקות בתנור על 180 מעלות, כדי להחזיר לעוגיות את המרקם המקורי😊

avatar
TAMAR (21:40 29.03.2021)

יצא מושלםםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 29.03.2021)

שמחה מאוד לשמוע:)

avatar
ציפורה (15:51 3.03.2021)

אפשר להשתמש באגוזים טחונים או לשלב עם שקדים או רק שקדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 3.03.2021)

היי ציפורה,
את יכולה לשלב אגוזים טחונים:)

avatar
ענבל (15:27 24.01.2021)

היי רשום להקציף את הביצה עם מלח אבל אין מלח במתכון .. אז כמה מלח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 24.01.2021)

קורט מלח.

avatar
ענבל (21:42 25.01.2021)

תודה רבה

avatar
סיגלית כהן (13:43 30.06.2020)

היי, אם נניח אני רוצה לטחון שקדים שלמים, כמה צריך כדי שייצא לי כוס וחצי שקדים טחונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 30.06.2020)

אני משערת שבערך 2 כוסות.

avatar
לילי (18:15 29.06.2020)

לצערי העוגיות לא יצאו פריכות.. וגם חסר סוכר 🙁
עקבתי אחרי ההוראות, היו 17 דק’ בתנור, ונתתי להן להתקרר. לא עבות מידי ולא דקות מידי, ניסיתי לדייק בעובי על פי התמונה המצורפת…
לא יצא דומה לתמונה, וגם המרקם וגם הטעם איכזבו לצערי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 30.06.2020)

היי לילי,
צר לי שהתאכזבת. העוגיות אמורות להיות במתיקות מאוד מעודנת. כמובן שמי שאוהב מתוק יותר אפשר להוסיף סוכר.
המרקם לא אמור לצאת ממש פריך אלא משהו באמצע (בין פריך לרך).

avatar
רות (14:59 19.06.2020)

הי, שאלה דחופה-
האם ניתן להשתמש עם שקדים טחונים במקום קמח שקדים?
תודה מראש!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 19.06.2020)

כן.

avatar
רות (16:55 19.06.2020)

תודה רבה לך על התשובה המהירה!!
שבת שלום

avatar
הדס (14:20 14.06.2020)

יצא מאוד טעים, אבל מרקם העוגיה הוא כמו של עוגת טורט ולא עוגיה פריכה. מה עשיתי לא נכון? האם זה בגלל שזה עם קמח שקדים? מציינת שהעוגיות התקררו לגמרי וזה לא שהכנסתי לקופסה בעודן חמות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 14.06.2020)

היי הדס,
העוגיות יצאו עבות או שטוחות?
כמה דקות אפית?

avatar
הדס (21:24 14.06.2020)

כ 15 דקות עד שהזהיבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 15.06.2020)

ומבחינת עובי?

avatar
אביה (17:53 13.04.2020)

האם ניתן לערבב בעזרת המזלג או חובה להקציף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 13.04.2020)

אפשר לטרוף עם מזלג במשך כדקה.

avatar
אושרה (08:31 25.11.2019)

מה הכוונה בלשטח את העוגיות?שיהיה ממש דק כמו דיקט,קרקר?
ואת מורחת ביצה על העוגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.11.2019)

היי אושרה,
לשטח מעט, לא דק ממש.
אין צורך למרוח ביצה.

avatar
עדי גינסר (23:24 11.04.2019)

תודה רבה על מתכונים מוצלחים אני כבר בת בית אצלך באתר.
והשאלה שלי האם אפשר לשים ביצה שלימה או שיש חשיבות לחלבון בנפרד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 12.04.2019)

היי עדי 🙂
במקרה הזה כדאי לשים רק חלבון.

avatar
טלי מלכה (15:07 12.02.2019)

האם ניתן להשתמש בקמח שקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 12.02.2019)

כן.

avatar
ענתי (12:59 27.06.2018)

יצאו מאוד טעימות .אבל לא יצא לי 20 עוגיות ועשיתי אותם לא גדולות בכלל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 27.06.2018)

כמה עוגיות יצאו לך?
השתמשת בחלבון של ביצה גדולה?
לאבקת השקדים השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?

avatar
נטלי (22:59 14.06.2018)

הי
מה החשיבות בשימוש רק בחלבון? בכלל באפיה יש מתכונים שמפרידים ביצים, למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 15.06.2018)

החלבון מדביק את החומרים.
הפרדת ביצים בעוגות נועדה להעניק אווריריות.

avatar
רבקה (09:11 18.01.2018)

יש לי שקדים טחונים האם ניתן להשתמש? לא נראה לי שהם מולבנים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 18.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
שם *הילה (16:25 2.11.2016)

הי האם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 2.11.2016)

כן, למה לא 🙂

avatar
ענבל (23:31 14.10.2015)

עם אלרגיה לשומשום וביצים
מה אפשר לעשות במקום הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 15.10.2015)

היי ענבל,
לצערי במקרה הזה זה בעייתי להחליף את החלבון מאחר והוא זה שמחבר ומדביק את השקדים הטחונים.

avatar
שגית (12:37 27.07.2015)

היי האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש או סילאן?? מישהו ניסה?? מה דעתכם ואיזה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 27.07.2015)

היי שגית,
לדעתי מספיק כף דבש אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי.

avatar
סמדר (13:21 23.02.2015)

מה צריך להיות משקל השקדים הטחונים כדי לקבל כוס וחצי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 23.02.2015)

היי סמדר,
בסביבות 120 גרם שקדים טחונים דק.

לקריאת כל התגובות