זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חלבון (הלבן)
קורט מלח
1.5 כוסות קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
2 כפות סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 170 מעלות.
-מקציפים במשך כדקה את החלבון עם המלח.
-מוסיפים את הסוכר, אח"כ את אבקת השקדים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
-יוצרים עיגולים קטנים בעזרת הידיים, משטחים אותם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים ומצננים.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*יש להניח לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות בתוכנן אך נעשות קצת יותר פריכות לאחר שמתקררות בטמפרטורת החדר).
*העוגיות יוצאות במתיקות מעודנת ובמרקם פריך-רך.
עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים ללא קמח, עוגיות ללא גלוטן
תגובות
היי רשום להקציף את הביצה עם מלח אבל אין מלח במתכון .. אז כמה מלח ?
קורט מלח.
תודה רבה
היי, אם נניח אני רוצה לטחון שקדים שלמים, כמה צריך כדי שייצא לי כוס וחצי שקדים טחונים?
אני משערת שבערך 2 כוסות.
לצערי העוגיות לא יצאו פריכות.. וגם חסר סוכר 🙁
עקבתי אחרי ההוראות, היו 17 דק' בתנור, ונתתי להן להתקרר. לא עבות מידי ולא דקות מידי, ניסיתי לדייק בעובי על פי התמונה המצורפת…
לא יצא דומה לתמונה, וגם המרקם וגם הטעם איכזבו לצערי
היי לילי,
צר לי שהתאכזבת. העוגיות אמורות להיות במתיקות מאוד מעודנת. כמובן שמי שאוהב מתוק יותר אפשר להוסיף סוכר.
המרקם לא אמור לצאת ממש פריך אלא משהו באמצע (בין פריך לרך).
הי, שאלה דחופה-
האם ניתן להשתמש עם שקדים טחונים במקום קמח שקדים?
תודה מראש!!
כן.
תודה רבה לך על התשובה המהירה!!
שבת שלום
יצא מאוד טעים, אבל מרקם העוגיה הוא כמו של עוגת טורט ולא עוגיה פריכה. מה עשיתי לא נכון? האם זה בגלל שזה עם קמח שקדים? מציינת שהעוגיות התקררו לגמרי וזה לא שהכנסתי לקופסה בעודן חמות.
היי הדס,
העוגיות יצאו עבות או שטוחות?
כמה דקות אפית?
כ 15 דקות עד שהזהיבו
ומבחינת עובי?
האם ניתן לערבב בעזרת המזלג או חובה להקציף?
אפשר לטרוף עם מזלג במשך כדקה.
מה הכוונה בלשטח את העוגיות?שיהיה ממש דק כמו דיקט,קרקר?
ואת מורחת ביצה על העוגיות?
היי אושרה,
לשטח מעט, לא דק ממש.
אין צורך למרוח ביצה.
תודה רבה על מתכונים מוצלחים אני כבר בת בית אצלך באתר.
והשאלה שלי האם אפשר לשים ביצה שלימה או שיש חשיבות לחלבון בנפרד?
היי עדי 🙂
במקרה הזה כדאי לשים רק חלבון.
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים?
כן.
יצאו מאוד טעימות .אבל לא יצא לי 20 עוגיות ועשיתי אותם לא גדולות בכלל.
כמה עוגיות יצאו לך?
השתמשת בחלבון של ביצה גדולה?
לאבקת השקדים השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
הי
מה החשיבות בשימוש רק בחלבון? בכלל באפיה יש מתכונים שמפרידים ביצים, למה?
החלבון מדביק את החומרים.
הפרדת ביצים בעוגות נועדה להעניק אווריריות.
יש לי שקדים טחונים האם ניתן להשתמש? לא נראה לי שהם מולבנים
כן, אפשר.
הי האם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס?
כן, למה לא 🙂
עם אלרגיה לשומשום וביצים
מה אפשר לעשות במקום הביצה?
היי ענבל,
לצערי במקרה הזה זה בעייתי להחליף את החלבון מאחר והוא זה שמחבר ומדביק את השקדים הטחונים.
היי האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש או סילאן?? מישהו ניסה?? מה דעתכם ואיזה כמות?
היי שגית,
לדעתי מספיק כף דבש אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי.
מה צריך להיות משקל השקדים הטחונים כדי לקבל כוס וחצי?
היי סמדר,
בסביבות 120 גרם שקדים טחונים דק.