זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13-15 דקות
מס’ מנות: 30-40 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית שטוחה (2 ג’) אבקת אפיה
2 כפות (8 ג’) אבקת נס קפה
שליש כוס (65 ג’) סוכר
1 ביצה (רצוי גדולה)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
*אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ומעט שומני (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.
-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה עד לבצק בעובי כחצי ס”מ (פורשים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך). קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (העוגיות תופחות מעט במהלך האפיה).
-אופים בתנור במשך 13-15 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
-מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’ החדר.
עוגיות קפה פרווה, מתכון לעוגיות קפה
העוגיות יצאו בוטיק !!!!!!!!!!!!
אבל יש בעיה אחת -שאי אפשר להפסיק לאכול אותם!!!!!!!!!
שמחה שיצאו טעימות❤️
הי אפרת
יצא מושלם!! בדיוק כמו בתמונה 🙂
פריך ובטעם קפה עדין אבל מורגש.. והחומרים זמינים
הכמות יותר מ 40 עוגיות חמודות (קרצתי עם פקק קצת גדול של בקבוק)
תודה על כל המתכונים והאתר המהמם והשימושי!
שמחה שיצא טעים:)
תודה שירה❤️
תודה לכל מי ששיתפה בתגובה כי בזכותכן ובזכות ההערות – והתשובות – הכנתי בצק טוב וראוי לרידוד. תחילה לגבי הכמות 2.5 כוסות קמח (לפי כוס מדידה) לא שוקלים 210 גרם אלא פחות. העדפתי להכין לפי כמות הכוסות ולא לפי המשקל. גם אצלי הבצק הפך לפירורי ודי שומני והוספתי מעט מיץ תפוזים (מבקבוק) ולשתי בידיים (עם כפפת לטקס מאוד נוח ללוש והבצק לא נדבק ליידים) . לפני הרידוד ,פיזרתי מעט קמח על נייר האפייה התחתון,הנחתי את הבצק ופיזרתי מעליו מעט קמח ,ומעליו הנחתי את נייר האפייה העליון ,ורדדתי. בקלות שחררתי עם פלטה/מרחן צר כל עוגיה והנחתי בתבנית האפייה. כמות : 21 עוגיות לפי חותכן של 6 ס”מ..וכן הן טעימות מאוד.
תודה שחזרת לשתף❤️
שמים את הקפה ככה כמו שהוא בלי להמיס במים? פשוט במתכונים אחרים שלך לעוגיות/עוגות קפה כתוב לערבב את הנס קפה עם מים רותחים. אז לא ברור לי מה שונה במתכון הזה
היי לילך,
זו אבקת נס קפה (לא מגורען) אז אין בעיה להוסיף מבלי להמיס במים.
בעוגות יש נוזלים אז אפשר להמיס עם המים. בעוגיות אין נוזלים למעט שמן וביצה.
אני מאוד אוהדת את המתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח!
לצערי, הפעם לא הצליח לי.
הוספתי לפי הכמויות והבצק היה מאוד דביק ואי אפשר היה לא לרדד ולא לקרוץ.
היי, בטוח שהשתמשת בכוס נכונה? כוס בנפח 240 מ”ל?
היי, כן שקלתי 210 גרם של קמח לבן, כמו במתכון.
מוזר שיצא כל כך דביק. השתמשת בשמן קנולה או בשמן אחר?
מה עשית בסוף? אפית אותן?
להבא במקרה שהבצק יוצא דביק (בכל עוגיות), אפשר לשמן את הידיים וליצור כדורים קטנטנים ולמעוך לעוגיה.
בסוף שמתי עם כף מהבלילה על תבנית אפייה, כי אי אפשר היה לכדרר בכלל, כל עוגיה יצאה בצורה שונה ואפיתי ככה ויצא בסדר.
תודה על הטיפ. כן השתמשתי בזמן קנולה.
אם אין לי נס קפה אני יכולה לעשות עם אספרסו? במידה וכן אספרסו ארוך או קצר?
תודה!
היי כרמל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאת יכולה להשתמש בתוכן של הקפסולה, הכוונה מבלי להכין במכונה כי אז יהיה עודף נוזלים בתערובת.
למי שלא אוהב ללוש ביד ולא אוהב רידודים (כמוני😝) –
הכנתי עכשיו את העוגיות האלה.
ערבבתי הכל במיקסר עם וו גיטרה, עשיתי מהבצק נקניק, עטפתי בניילון נצמד והכנסתי לפריזר.
אחרי 45 דקות בפריזר פתחתי את הנקניק ופרסתי פרוסות בעובי חצי ס”מ.
הנחתי על נייר אפיה ואפיתי לפי המתכון.
יצא מעולה!!👌
שמחה שיצא מוצלח, תודה על הטיפ ועל השיתוף😊
כמה ימים לפני אפשר להכין?
מומלץ עד 4 ימים לפני.
היי. אפשר להקפיא את העוגיות?
היי, אפשר(:
היי אפרת.
אני מכינה עכשיו את העוגיות והבצק ממש דביק ואני לא מצליחה לקרוץ צורות. מה אפשר לעשות?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
אפשר וכדאי לקמח את הבצק ואת הכלים שמשתמשים בהם כדי להקל על העבודה.
השתמשתי בכוס מדידה אוניברסלית, לקמח השתמשתי במשקל מטבח. הבעיה היא שקרצתי את העוגיות וכשרציתי להעביר את העוגיה לתבנית, זה ממש נמתח ואיבד מהצורה.
בסוף עשיתי עיגולים בידיים ומעכתי ויצא ממש טעים, אבל הטעם של הקפה פחות מורגש. שמתי כפית גדושה של טסטר צ’ויס עם כף מים רותחים. פעם הבאה לשים יותר?
חשוב לעבוד על משטח מקומח כדי שיהיה אפשרי להעביר את העוגיות לתבנית.
בנוסף יש להעביר את העוגיות לתבנית בעדינות ואפשר להיעזר בסכין להרמת העוגיות.
אם את רוצה טעם מודגש יותר של קפה את יכולה להגדיל מעט את הכמות(:
ננסה בפעם הבאה. תודה
מתאים גם לקורצן כמו בתמונה המצורפת? (שיוצר עוגיה בולטת)
הקורצן מתאים יותר לבצקים על בסיס חמאה, אבל אפשר לנסות.
יש לך מתכון מתאים לכזה קורצן?
ואת יודעת איך משתמשים איתו- מרדדים את הבצק למשטח עבה או שמכניסים לקורצן כדור בצק וכך מעצבים את הצורה?
תוכלי לנסות להכין את המתכון לעוגיות חמאה. יש לרדד ולקרוץ צורות כמו שעושים עם כל קורצן רגיל.
העוגיות תפחו ולא היו דקות כל כך.
והם היו קצת תפלות…
מה אפשר לעשות פעם הבאה?
יכול להיות ששמת קצת יותר אבקת אפייה ו/או נס קפה מהדרוש? האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
בפעם הבאה ניתן להגדיל מעט את כמות הסוכר וכן לשטח יותר את העוגיות.
שלום אפרת
מאד נהנית מהמתכונים המעניינים שלך
רציתי לשאול – האם אמורות לצאת דקות ודחוסות או שלא הוספתי מספיק א. אפיה….
היי לאה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
העוגיות אמורות לצאת פריכות ודי דקות.
עוגיות ממש מושלמות טעימות, פריכות ,וקלות להכנה
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
מתכון מושלם! מכינה שוב ושוב!!!
חייבת לשתף מקרה שקרה לי כאילו בטעות-אבל מאז נצמדתי לשיטה הזאת והן פשוט יוצאות לי יותר טוב:))
אז נותר לי נייר אפיה אחד לשימוש, ובמקום לסוע לסופר או לשלם כפול במכולת השכונתית, עבדתי רק עם נייר אפייה אחד. את הבצק חילקתי לשלושה חלקים , וכל אחד בנפרד רדדתי באותו נייר אפייה מקופל לשניים.
העובי שמתקבל הוא ממש אחיד ומושלם!
משאיות הבצק איחדתי, רדדתי והכנתי נגלה נוספת…
כמובן שעל נוחות אי אפשר להתווכח, אבל הטעות הזאת ממש שידרגה לי את העוגיות אז הייתי חייבת לשתף:)
תודה רבה אפרת על מתכונים מושלמים!! אני גורפת מחמאות שוב ושוב !! מפנה את כל מי שטעם ואהב לאתר שלך3>
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח ושגילית שיטת עבודה נוחה! תודה על השיתוף ועל הפרגון❤
מתכון מעולה!!
החלפתי את הסוכר בסילאן וסירופ מייפל ויצא מושלם:))
תודה על עוד מתכון מוצלח👌
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
מתכון מעולה, תודה !!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
שלום!
זה יהיה בסדר להכין בלי אבקת סוכר?
תודה על כל המתכונים:)
היי רוחמה,
אפשר לוותר על אבקת הסוכר (העוגיות יהיו מעט פחות מתוקות).
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
הי,
אפשר להשתמש בכוס חד”פ?? אין לנו כוס מדידה…
היי,,
כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה(:
וואו עוגיות מושלמות!
אי אפשר להפסיק לאכול, ממכרות ממש!
תודה (:
שמחה שאהבת את המתכון! תודה אילה🙂
הקפדתי על ההוראות והבצק יצא יבש ומתפורר ואז הוספתי עוד שמן כאמור וצר לי, אך ממש לא יצא טעים. העוגיות לא פריכות ולא טעימות. גם לא היה ניחוח אפיה מגרה בבית.
לא ממליצה.
היי הילה,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח, כדאי שננסה להבין למה זה קרה:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? השתמשת בביצה גדולה?
בנוסף, באופן כללי כשהבצק יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים עד שהמרקם אחיד. הבצק במתכון הזה אמור לצאת אפילו מעט דביק…
עוגיות ממש טעימות ופריכות פצצה!!!
כיף לנשנש אותם(:
תודה רבה על המתכון!
שמחה מאד שאהבת! תודה על השיתוף🌷
יש לי רק קפה טסטרס צויס אפשר להשתמש?
היי שובל,
יכולה, להמיס כף קפה בכף מים חמים:)
יצא טעים מאוד! תודה (:
נראה מעולה נופר 🙂
תודה על השיתוף❤️
אשמח לדעת אם ניתן להמיר את הקמח לכוסמין מלא או שיפון מלא, אסור לי לבן, תודה
היי ליאור,
אפשר כוסמין מלא 🙂 שים לב שזמן האפייה קצת יתקצר
תודה גדולה, אני רק עם המתכונים שלך.
לא רק המתכונים נהדרים, גם התגובה שלך לכל אחד ואחת וכמובן האתר המושקע והנכון.
תודה רבה ליאור ❤️
יצא מדהים תודה על המתכונים אין עליךךךךךךךךךךךךךךךךךךך
שמחה שיצא טעים 🙂
ערב טוב!
עשיתי היום ויצא כרגיל מעולה!
עשיתי היום גם את הכדורי פקאן וגם את הדובשניות
(לא כל כך ניכר עליהן ששמו אבקת סוכר כשהן יוצאות מהתנור)
תודה רבה!!
תודה דבי 🙂
מושלם!
מדהים!
ממכר!
מה עוד
שמחה שאהבת 💗
מתכון מאוד טעים!! תודה רבה
תודה שרה 🙂
ממכר 🙂
תודה יעקב 🙂
תודה רבה יצא טעים בהתחלה הבצק היה מיתפורר הוספתי חלב ושמתי אותו במקרר ל20 דקות ויצא לי טוב גם היצלחתי לעשות אותו בצורות.
מעולה 🙂
תודה נטלי
תודה רבה ממש טעימות וכיף להכין טיפ ראיתי שלקרוץ היה קשה שימנתי את היד ממש מעט וגילגלתי ועשיתי עיגול מעכתי ועשיתי צורת עיגול כמו שאמרת ברווח ממש ממכר
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על המתכון אני לא חזקה כלל במיטבח אבל ברוך ה\’ יצא מעולה!!! מתכון קל, פשוט ( למרות החחששות). העם ניתן להחליף את הנס קפה בשוקולית? או בקקאו? אם כן באיזה כמות? ואיך זה משפיע על הבצק ( אם ביכלל)
כן, אפשר להחליף בכף וחצי-שתיים אבקת שוקולית. זה לא אמור להשפיע על המרקם.
לטובת מי שהתק\’ה עם הבצק – בהתחלה הבצק היה לי קשה ומתפורר. הוספתי מעט חלב, לפי העין והתחושה, ויצא מעולה! תודה 🙏🙏
תודה נוי 🙂
הי , ראשית כל יש לך אחלה אתר ומתכונים מעולים !! משתמשת מלא..! תודה ,
הכנתי את העוגיות הנל. במקום שמן שמתי 50 גרם חמאה. יצאו דחוסות ולא פריכות , רכות אבל לא משהו בכלל ):
יש לך מושג למה?
בנוסף, משתמשת בכוס רגילה עם ידית, במתכון כתוב 210 גרם קמח. יש מצב שכמות הקמח גדולה מידי לכוס סטנדרטית זו?
ממש התבאסתי ….תודה
ובנוסף,
למרות החמאה, הבצק לא יצא שמנוני.. היה נח לעבוד איתו ,
העוגיות יבשות להחריד…
היי שרה,
אם שמת כוס וחצי קמח זה בסדר (210 גרם זה למי שמשתמש במשקל).
לא שמת מספיק חמאה לכן זה יצא יבש ולא פריך. כדאי היה לשים לפחות 65 גרם החמאה. לטעמי דווקא העוגיות האלה טעימות יותר עם שמן. עם שמן הן יוצאות פריכות ובכלל לא רכות.
חייבת לנסות עם שמן!!
תודה רבה לך , אעדכן.
תודה על המענה המהיר
שלום אפרת,
קודם כל תודה רבה!!
הכנתי את העוגיות ויצא ממש טעים.
טעכשיו לשאלה, במתכון רשמת שתי כפות נס קפה (8 גרם) שזה כפול מהכמטת של אבקת אפייה (4 גרם). לא הייתי בטוחה לכמה התכוונת ולכן שמתי שמתי שתי כפיות נס קפה. האם יכול להיות שבגלל זה פחות מרגישים את הטעם של הקפה בעוגיות?התכוונת לכפות אחרי הכל?
כן, מדובר בכפות 🙂 אבקת הנס קפה שוקלת פחות מאבקת אפיה.
מתכון מעולה!!
במקום נס קפה הוספתי 2 כפיות קינמון.
את אלופה. תודה רבה תבורכי מפי עליון
תודה מורן ❤️
נהדרות! עוגיות קפה לוטוס
החלפתי את השמן בחמאה 65 גרם
והוספתי קינמון
14 דק בתנור 180 . יצא מדהים!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת אפשר להחליף את הקמח והאבקת אפיה בקמח תופח?
רק אם אין לך קמח רגיל ואבקת אפיה.
אם יש לך קמח רגיל אז עדיף לשים 3/4 כוס קמח רגיל + 3/4 כוס קמח תופח.
היי אפרת, אפשר להמיר את הסוכר בסטיביה ממתיק נוזלי? (על פי טבלת ההמרה שעל תוית המוצר)
אני חושבת שכן.
היי אפרת האם אפשר להחליף את הנס קפה בשוקולית ? ואם כן האם באותה כמות ?
תודה ….
כן אפשר להחליף ב 1-2 כפות אבקת שוקולית.
גמר חתימה טובה 🌺
אין לי מושג גם אני שואלת את אותה שאלה
היי אפרת האם צריך להמיס את אבקת הנס קפה או פשוט להוסיף אותה האבקה?
אם זו אבקה אז אין צורך להמיס.
שלום אפרת!
אפשרי להחליף את הביצה עם קמח תפוחי אדמה מהול במים, או במשהו אחר שיהיה טוב לעוגיות יבשות?
תודה רבה, האתר שלך נהדר (:
היי תהילה,
קמח תפו”א מהול במים פחות מתאים כאן.
אני מניחה שאם תמירי את הסוכר בסירופ מייפל, זה ידביק את החומרים במקום הביצה.
שלום אפרת,
אפשר לעשות את העוגיות עם קמח מלא 80%?
אני חושבת שכן.
הי אפרת היקרה,
הכנתי ויצא ממש ממש טעים!!!!
שאלה: את האבקת סוכר שמים אחרי האפיה או לפני ההגשה?
אני מאכסנת שיהיה למחר בקופסא של לוק אנד לוק, אז לשים אבקת סוכר היום או מחר סמוך להגשה?
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
את אבקת הסוכר רצוי לשים לפני ההגשה.
פעם קודמת הגבתי על כשלון עם עוגת השיש…אבל כעת אני חייבת להגיב על הצלחה מהממת עם עוגת וניל המוצלחת והאוורירית, ועם עוגיות הקפה המדהימות!!! הבצק דורש סבלנות ועבודה מעט, אך הכל שווה!!!
אגב, אני פיזרתי לפני האפיה על העוגיות כפית קפה ושתי כפיות סוכר, ערבבתי ופיזרתי, (תחליף לא. סוכר) יצא מהמם!!! פריכות וטעימות. האמת- בדרך מהתבנית לקופסא- חצי התחסל…
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
רק עכשו גיליתי את האתר הזה ומסתבר שהוא בדיוק בשבילי… מתכונים קלילים מגוונים ומחמרים פשוטים!
הכנתי את העוגיות הנ”ל בתור התחלה ויצא מעולה!בתוך כמה דקות…
רציתי לשתף שהכנתי מקמח מלא והטעם מצוין, רק הייתי צריכה להוסיף שמן ומים [לא זוכרת כמויות פשוט הוספתי עד שנהיה בצק טוב]
תודה רבה לך!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
העוגיות האלו הן אסון!!! וואו הן יצאו מושלמות במרקם וגם בטעם! חוסל בשנייה!
לצערי הרוב נאכל על ידי ועל ידי בעלי, כך שלא נשאר מספיק לילדים 😛
חייבת להכין היום נגלה נוספת לילדים לפני שחוזרים מבית הספר והגנים חחחח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הבצק היה נורא קשה לעיבוד, לשתי ביד, אע”פ שהוספתי שמן ע”פ הכמויות שנתת הוא לא התאחד בצורה חלקה היה שומני אבל לא אחיד…
היה קשה לעבוד איתו, לקח קצת יותר מ10 דק’ P:….
באיזה כוס השתמשת?
השתמשת בביצה גדולה?
כוס גדולה זכוכית (הגבוהות וצרות יחסית)
גן בביצה גדולה, הוא ממש התפורר כל רגע
כנראה שהכוס היתה גדולה מידי והיה יותר מידי קמח בבצק.
פעם הבאה כדאי להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם הידית.
שלום לך,
האם אמורים להרגיש את הגרגירים של הסוכר בעוגיות?אפילו רואים אותם.איך אפשר להמיס אותם?
תודה מראש.
אמורים להרגיש ממש מעט. אם העוגיות כבר אפויות אז אין כל כך מה לעשות. השתמשת בסוכר לבן רגיל?
פעם הבאה אפשר להשתמש באבקת סוכר ואז המרקם יהיה חלק לגמרי.
יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😃😃😃😃😃🎂🎂!
שמחה שאהבת 🙂
מה לגבי הסוכר.האם אפשר להחליף בדבש או סילאן?
זה לא לסוכרתיים ככה שאין בעיה.
אני פחות אוהבת את התחליפים הקנויים.
אפשר אבל בגלל שהדבש נוזלי לדעתי הוא ירטיב את הבצק והבצק עלול לצאת דביק מידי. אולי אפשר לשלב 2 כפות סוכר ו3 כפות דבש.
וואו עוגיות מעולות! והאתר מצוין! תמיד כשאני מחפשת מתכון זה רק אצלך, הכל יוצא לי מוצלח.
כל הכבוד מתכונים עשרררר!!
שמחה לשמוע!
תודה 💜
שלום אפרת,
העוגיות הללו ממש להיט אצלנו, אנחנו מחליפות את הקפה בשוקולית והילדים עפים על זה.
אשמח אם תוכלי לכתוב כמויות ל1 ק”ג קמח
היי תמר,
כיף לשמוע 🙂
לגבי כמויות לקילו, ההמלצה שלי הוא להכין בפעמיים את הכמות הזאת מהסיבה שככל ומכינים כמות גדולה יותר, משהו במרקם הבצק נפגע.
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
5 כפות אבקת נס קפה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
3/4 כוס שמן קנולה
כמה כפות מים לפי הצורך.
*אבקת סוכר לקישוט
אפרת, בדיוק! זה אכן מה שקרה. העוגיות היו קצת גדולות/עבות מידי, וזמן האפיה רק רבע שעה. ממש תודה על העזרה. בטוחה שפעם הבאה יצא מושלם.
את נהדרת שאת עונה לתגובות כל כך מהר. מתה על האתר שלך.המתכונים פשוטים ומאפשרים לי לנסות דברים חדשים מבלי לחשוש. 🙂
תודה אורנה ❤️
לא הכנתי לפי מידת כוס, אלא לפי המשקל המפורט במתכון. אפיתי בעובי כחצי ס”מ.
אז אני לא מצליחה להבין מדוע. הדבר היחיד שאני חושבת זה שזמן האפיה לא הספיק ביחס לגודל העוגיות. זמן האפיה שבמתכון מתאים לעוגיות קטנות (כ-35 עוגיות בממוצע מהכמות שבמתכון). יכול להיות שהכנת אותן גדולות יותר ויצאה לך כמות קטנה יותר של עוגיות?
היי אפרת.
העוגיות יצאו שמנוניות גם לאחר האפיה. אפיתי רגע שעה, אפילו קצת יותר. יצאו רכות. לא פריכות ולא קשות בכלל. מה הטעות שלי?
באיזה כוס השתמשת?
באיזה עובי הכנת את העוגיות?
היי.
עשיתי את העוגיות ויצאו שומניות מידי.השתמשתי בביצה XL ואת כל הכמויות במתכון לקחתי בול לפי המשקל הכתוב. מה עשיתי לא נכון? ממש רציתי שיצאו פריכות.
תודה מראש🌸
היי אורנה,
באיזה מרקם העוגיות יצאו לאחר אפיה? לא במרקם קשה-פריך? באיזה עובי הכנת אותן וכמה זמן אפית?
אפרת יקרה! תודה רבה על המתכון המעולה, האתר שלך הוא האתר הטוב ביותר! יישר כוח וחג שמח
תודה רבה ענבר ❤️
חג שמח!
אפרת יקרה! הכנתי את העוגיות עם בתי והן יצאו טעימות מאוד. אני משתמשת רבות באתר שלך , המתכונים טעימים להפליא, ההוראות ברורות והיחס שלך לשאלות הגולשים ראוי להערכה. תודה רבה מקרב לב על השיתוך וחג שמח
וואוו יצא פשוט מדהיייםםם!! המתיקות מספיקה בולל. מתכון מדהים תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים!
תודה על הכל אפרת וסליחה שאני משגעת אותך
האם יש לך מתכון של עוגת גבינה שאת מאוד מאוד ממליצה עליה?
עוגת גבינה אפויה או ללא אפיה?
ללא אפיה וקלה להכנה
תודה רבה את עוזרת לי מאוד!!
עוגת גבינה פירורים או עוגת גבינה ואוראו.
פירורים
אז תכיני את עוגת הפירורים. היא מעולה 🙂
ערב טוב אפרת
יש לי שאלה דחופה
אני הכנתי את העוגיות והם יצאו פצצה
השאלה היא האם כדאי להקפיא אותם או להשאיר אותם בארון
לי זה לא משנה העיקר שישארו הכי טריות ןפריכות שיכולות להיות
העוגיות נשארות פריכות במשך 5 ימים לפחות אם שומרים אותן בקופסה אטומה על השיש או בארון.
אם את רוצה שיישארו ליותר זמן אפשר להקפיא.
אם אפשר בבקשה תשובה כמה שיותר זריזה כי זה מאוד דחוף לי
תודה רבה לך
אין על המתכונים שלך!!!!!!!!!!!!!!!
עניתי כבר 🙂
תגללי למטה.
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות נס קפה בכמות כפולה
תקשיבי!!!!!! הם יצאו נדירות, מושיות ,יפות ומינייטוריות!!
בקיצור חבל על הפוני!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום
האם אפשר לשים גרגירי נס קפה במקום אבקת נס
אפשר אבל צריך להמיס לפני עם 1-2 כפות מים רותחים (עדיף לשים כמה שפחות מים כדי שהבצק לא יתרכך מידי).
שלום, חסרה מתיקות בעוגיות
כוס וחצי קמח ו 2 כפות נס קפה
אולי תריך להוסיך סוכר?
היי שרון,
מדדת 65 גרם? העוגיות אמורות לצאת במתיקות מעודנת. אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר וזה מוסיף למתיקות.
הי אפרת, כן הוספתי 65 גרם סוכר ופיזרתי מעל אבקת סוכר ובכל זאת חסרה מתיקות
חבל…
לטעמי זה מספיק מתוק אבל מתיקות היא עניין של טעם.
לעוגיות שכבר הכנת אפשר להוסיף יותר אבקת סוכר ופעם הבאה כדאי להגדיל את כמות הסוכר.
האם אפשר להחליף את הסוכר במשו אחר?
כמו דבש?
היי רחל,
בגלל שהדבש נוזלי לדעתי הוא ירטיב את הבצק והבצק עלול לצאת דביק מידי. אולי אפשר לשלב 2 כפות סוכר ו3 כפות דבש.
תודה על המתכון המעולה! ממש נהניתי להכין, זריז וקל…
ובמיוחד נהניתי שאת מפרסמת מתכוני עוגיות בלי מרגרינה!
תודה ריקי, שמחה שאהבת 🙂
נדירות!!!!!!
התחסל במהירות
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🌷
שלום,
המתכונים שלך נהדרים אחד אחד!!!!!!
מנסה המון, תודה.
רוצה לאפות את העוגיות הללו ולצפות אותם בחצים בשוקולד,
יש לך מתכון לציפוי שוקולד לאחר האפיה עם קקאו וללא ביצים??
אם לא, אשמח למתכון אחר.
תודה!!!!!
היי מלכי,
הכוונה לצפות חצי מהעוגיות בשוקולד לאחר האפיה? בסופו של דבר השוקולד אמור להתקשות, נכון?
מתכון פגז אבל אני ברוב חוכמתי שכחתי להמיס את הקפה
אוי חבל. מקווה שזה לא מורגש יותר מידי.
היי אני ואישתי עכשיו הכנו את העוגיות האלה…
בשביל שאם יבואו אוריחים יהיה מה להגיש…
מה אני יגיד לכם… לא נשאר לאורחים כלום…
אפילו לילדים בקושי הצלחנו לשמור 2 לכל ילד.. חח מדהימות קיצר…
שמחה שאהבתם! 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעולה!
אני יודעת כבר שהכי כדאי זה לחפש מתכון באתר שלך.. תמיד יוצא נפלא:)
תודה רבה!
נראה מעולה!
תודה 🙂
אני מכינה עם הילדים שוב ושוב ושוב….
מתכון מדהים!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה מירי 🙂
וואו, בטח, סליחה! צודקת, מתנצלת!
הכל בסדר! 🙂
תודה על תשובתך,
את כתבת במתכון כפית שטוחה= 4. אז איך 2 כפות =8?
לשיפוטך!
שבת שלום!
כפית שטוחה מדובר באבקת סוכר ובשני מדובר באבקת נס קפה. אבקת הסוכר שוקלת יותר מאבקת נס קפה.
כרגע שקלתי שוב וכף אבקת נס קפה של עלית היא אכן 4 גרם.
שבת שלום 🙂
בוקר אור!
אלו עוגיות סופר מדהימות!
השאלה היא איך אפשר להכינם מקפה גרגרים (ללא קופאין)?
משום מה הפעם בנגלה הראשונה אני מרגישה טעם חזק מדי אולי של הקפה, מה להוסיף לשארית התערובת?
לדעתי יש טעות במתכון: 2 כפות קפה = 8 גר?!
שוב תודה לך!
היי דבי,
במתכון הזה השתמשתי באבקת נס קפה של עלית שהיא יחסית עדינה.
לגבי המשקל, שקלתי בעצמי ויצא שכף אחת אבקת נס קפה = 4 גרם. אין לזה הרבה משקל.
באיזה נס קפה השתמשת שהטעם היה חזק?
לשארית התערובת את יכולה להוסיף מעט אבקת סוכר או אפילו חצי כפית-כפית אבקת שוקולית.
אפשר להכין מנס קפה גרגירים ללא קפאין ופשוט להמיס לפני עם 1-2 כפות מים רותחים (עדיף לשים כמה שפחות מים כדי שהבצק לא יתרכך מידי).
שלום אפרת,
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
אם כן,איך כדאי להפשיר אותן?
כן עדי, אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר על השיש.
אפרת המקסימה!
האם ניתן- במקום לרדד- לעשות גליל מהבצק, להקפיא ולחתוך פרוסות?
תודה!
אני חושבת שכן.
שבוע טוב 🌺
שלום, אפשרי להכניס 2 תבניות לתנור ביחד?
לא מומלץ.
מה כמות של כוס?
כמה מ”ל?
היי לאה,
ראי תשובתי בתגובה הקודמת.
מה כמות של כוס?
זה משמעותי אם זה כוס מדידה או כוס ח”פ?
תודה
כוס בנפח של 240 מ”ל.
מושלם!!!!!!!אני בנגלה שניה מיום שישי ממש טעים התחסל במהירות שיא!!אין על האתר המדהים הזה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה ושבוע טוב 🙂
עוגיות טעימות , זולות ופרווה ! מעולה
תודה הילה 🙂
יצא מעולה! התמכרתי…
לא הפסקתי לנשנש אותן, תודה
תודה שרי, שמחה שאהבת 🙂
אליפות היוצר
נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף 🙂
אפשר לשלב עם שוקלציפס? אם כן כמה?
כן, אפשר להוסיף לבלילה כרבע כוס שוקולד צ’יפס.
כפות נס קפה או כפיות?
2 כפות.
הכנתי את העוגיותתהן מצאו חן בעיני וכעט אני מכינה אותן שוב לגמר הצום לתה
גמר חתימה טובה וצום קל
מעולה 🙂
גמר חתימה טובה
האם טורבו או רגיל בתנור?
רגיל. קו עליון וקו תחתון.
חסרה מתיקות וחסר טעם של קפה(ושמתי הרבה משניהם)
יצא טעים יחסית לעוגיות רגילות
היי רננה,
אפשר לפתור את זה בהוספת יותר קפה וסוכר.
יצאו מקסים!
בטעם שוקולית עם קמח 100% כוסמיו.
אני עושה אותם מאד דקים, זה נראה לי מוסיף לפריכות.
הרבה תודה!
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
שהעוגיות משהו מדהים, אני יודעת.
אך כדי להכין מקפה ללא קופאין, יש לי רק גרגרי קפה, מה עושים?
עוד שאלה: אם לא רוצים בטעם קפה, במה אפשר להחליף והפריכות תישאר?
הרבה תודה לך!
נראה לי שאת יכולה להמיס את נס הקפה עם כף מים רותחים ולהוסיף לתערובת.
אפשר להחליף בכפית אבקת קינמון או 1-2 כפות אבקת שוקולית.
אפשר להשתמש בקמח מנופה קנוי שיש בו כבר שמרים?
היי טל,
קמח עם שמרים לא מתאים למתכון הזה.
אם יש לך קמח תופח אז אפשר לוותר על אבקת האפיה ולשים כוס וחצי.
אפשר לוותר על האבקת אפיה או לשים במקום סודה לשתיה ?
אפשר לשים חצי כפית שטוחה סודה לשתיה.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בסוכר חום רגיל/מולסה?
תודה
אני חושבת שעדיף להשתמש בסוכר חום.
בגלל שמולסה נוזלית יכול להיות שהבצק יהיה דביק.
שבת שלום 🙂
אני בת 14 וחצי והכנתי אותם ויצא מעולה ממש טעים כולם אהבו ועכשיו אני מכינה עוד הפעם, כנתי את זה שבוע שעבר
כל הכבוד לך 🙂
שמחה מאוד לשמוע.
שבוע נפלא!
כרגיל, עוגיות מעולות!
עשיתי גם עם 100% כוסמין, וגם יצאו מצוין.
(נראה לי שבכוסמין צריך להוריד מהזמן, הגיוני בעיניך?)
אגב, אני לא מעבירה את החיתוכים, אלא מרדדת כשהנייר על התבנית, חותכת, מוציאה את מה
מיותר בין הצורות ומכניסה לתנור, הרבה יותר קל כך.
תודות רבות!
היי דבי,
שמחה שיוצא טעים גם עם קמח כוסמין. וכן, הגיוני שזמן האפיה משתנה בהתאם לסוג הקמח.
היי אפרת
מה אני יגיד לך אין מילים
הכנתי ויצא כ-50 עוגיות טעימות בטרוף
ויש לי הערה חשובה אפשרי לעשות 200 מעלות ולאפות כ10 דקות אם נשרף להפוך לצד השני הוא מעולה
יום נעים
מור
תודה מור 🙂
חובה נס קפה או שאפשר קפה רגיל?
נשמע אפשרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאין לי תשובה ודאית.
מאוד רוצה להכין את העוגיות האלו, האם ניתן להכין מקמח כוסמין וזה יצא אותו הטעם?
לדעתי כן.
אבקת נס קפה הכוונה לנס קפה רגיל..??
כן.
נראה דווקא טעים:)
תודה רבה לך!!
עוגיות הקפה הן פשוט מעדן אמתי!
תודה על עזרתך הרבה!
(הקינמון שהוספתי בחלק פחות מוצלח אבל נראה מה יגידו האחרים)
עוגיות פריכות, אחרות שלך, יוצאות גם כל כך פריכות, או שזה מיוחד באלו
תודה ושוב תודה!
שמחה שיצא טעים. הקינמון זה באמת עניין של טעם.
העוגיות האלה יוצאות קצת יותר פריכות מעוגיות אחרות.
תודה רבה!
אפשר להכין את התערובת המקורית ואז לחלק להוסיף את התוספות שהמלצת או שחייבים להוריד את הקפה? זה יקל לי על ההכנה, השאלה אם אפשר וכן איך לשער את המינון של התוספות?
שוב, תודה רבה על עזרתך!
לא חייבים להוריד את הקפה (טעם של קינמון ושוקולד דווקא יכולים להשתלב עם קפה) אבל אם את שמה תוספות אז כדאי להפחית בכמות הקפה ולשים רק כפית אחת.
את יכולה להכין את התערובת המקורית ולשים בה רק כפית אבקת נס קפה (במקום 2 כפות). לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. לחצי אחד להוסיף כפית נוספת של נס קפה ולחצי השני להוסיף חצי כפית (נדיבה) של אבקת קינמון או כף שטוחה אבקת שוקולית או כפית שטוחה אבקת קקאו.
בוקר אור!
זוכרת שזה מממש מעדן וחושבת להכין,
יש לך רעיןן איך לגוון חלק מהכמות בטעם לא של קפה?
יש דרך נוספת (מלבד מה שכתוב במתכון) ליצור עוגיות יותר בקלות ולא לקרוץ עיגול עיגול?
תודה רבה!
בוקר טוב 🙂
במקום נס קפה אפשר לשים כפית אבקת קינמון. יכול להיות שאפשר לשים גם 1-2 כפות אבקת שוקולית או 1-2 כפיות אבקת קקאו (אבל אז יהיה צורך אולי להוסיף קצת סוכר).
במקום לקרוץ עיגולים את יכולה לרדד את הבצק ולחתוך עם חותכן או סכין לריבועים, רק חשוב להפריד קצת בין הריבועים כדי שיהיה להם מקום לתפוח וכדי שייצאו פריכים.
אם במקרה קשה לך לרדד כי הבצק דביק, תרדדי את הבצק בין שני ניירות אפיה.
יום מקסים
שלום (:
אין לי אבקת אפיה, האם אפשר קמח תופח במקום?
תודה
כן, אפשר.
הכנתי היום למשלוחי מנות לגננות.
יצא מעולה. רק שזה נהיה מוכן בחצי מהזמן בערך. מזל ששמתי לב אחרת זה היה נשרף…
תודה שוב על מתכון פשוט וטעים
טוב שהוצאת בזמן, שמחה שיצא מוצלח.
תודה על העדכון 🙂
הי, תודה על הכל……
אפשר לעשות את העוגיות ע קמח כוסמין?
ולגבי שמן, אפשר שמן קוקוס?
תודה!
היי נופר,
אפשר להכין עם קמח כוסמין לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
שלום
העוגיות יצאו 100%!
דרך אגב
את יכולה לשלוח לי למייל מתכונים ללא גלוטן?
יומעולה!!
היי מור,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי אפשרות לשלוח רק מתכונים ללא גלוטן אבל אם את רשומה לניוזלטר כל שבוע נשלח לפחות מתכון אחד שהוא ללא גלוטן (זה גם מצוין במתכון עצמו).
שבוע נפלא
עוגיות מצוינות, אני מתאפקת לא לחסל אותן…
עם זאת… יש משהו בסוג הזה של העוגיות שתמיד גורם לי לתחושת יובש בפה וצמא. אולי זה השמן? (השתמשתי בשמן קנולה).
יש רעיון איך להתגבר על זה? חשבתי על חמאה אבל אני לא בטוחה בכמויות ולא בטוחה האם זה בכלל הכיוון..
תודה 🙂
היי אילנה,
לדעתי זה הטעם של הקפה.
בכל מקרה, את יכולה לנסות להכין את העוגיות עם 75 גרם חמאה ולבדוק אם זה קשור לשמן.
יום מקסים 🙂
אם אני רוצה כפול זה פשוט להכפיל את הכל בדיוק?
זה פשוט נחטף עוד לפני שהתחלנו לאכול…
כן יהודית, להכפיל את כל החומרים ב-2.
שזה אומר כמה אבקת אפיה?
היי,
אני רושמת לך את כל הכמויות:
3 כוסות קמח לבן
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
4 כפות אבקת נס קפה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
2/3 כוס שמן קנולה
נהנתי מאד מהעוגיות הקלות והטעימות.
אולי יהיה לך עוד רעיון בשבילי? – אני מחפשת מתכון לעוגיות / עוגה קלה קלה ומשביעה [משביע ברמה של בצק שמרים וכו’] שיהיה אפשר לקחת לעבודה ולשבוע מזה.
\המון תודות מראש.
היי יהודית,
יש עוגת שמרים שוקולד אם מעניין אותך להכין (קחי בחשבון שהיא קצת יותר מורכבת להכנה).
יש עוגיות שוקולד מבצק עלים, עוגיות קינמון מבצק עלים, כעכים מתוקים</strong>, סהרוני גבינה (הם מלוחים אבל טעימים ומשביעים).
משהו טוב לא מבצק עלים אבל קל
אז יש עוגות בחושות שהן מעולות וקלות להכנה.
שלום
האם אפשר לשים קמח מלא?אם כן איך הכמויות של המצרכים?
תודה
היי צילה,
אני ממליצה לשלב כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי. מעבר לזה, הכמויות של יתר החומרים אינן משתנות.
שלום, הכנתי את הבצק ורידדתי אותו, אבל הוא נדבק לשני ניירות האפייה, מה עושים ?
היי הללי,
אם עדיין אפשר לקרוץ ממנו עיגולים אז זה לא נורא שהוא דביק.
יצא טעים וקראה י
תודה רבה.
תודה תמרי, שמחה שאהבת 🙂
עוגיות נהדרות וקלות להכנה, לדעתי אפשר להפחית בסוכר ואף להוסיף טיפונת קינמון, מאוד מזכירות ככה את העוגיות לוטוס. תודה לכם על מתכונים קלים ומעולים.
תודה אפרת 🙂
יצא מצוין אני ממש אהבתי התחסל בשניות
תודה עילי, שמחה שאהבת 🙂
1. במה אפשר להחליף את הביצה?
2. אני משתמש בנס קפה גבישי של ג’ייקובס. להפוך אותו לאבקה זאת לא בעיה, השאלה היא אם הכמות צריכה להשתנות (האם המסה של שתי הכפות משתנה באופן משמעותי)
היי אור,
1. בלי ביצה הבצק יוצא מתפורר. אני מניחה שאפשר לשים במקום חצי בננה מעוכה (הבננה תייצב את התערובת). אפשרות נוספת היא להוסיף 2 כפות טחינה גולמית (הבצק לא ייצא גמיש לגמרי אבל זה ישפר את המרקם שלו). אם יהיה קשה לך לרדד את הבצק אפשר פשוט ליצור עוגיות עם הידיים ולשטח אותן דק לעובי של כחצי ס”מ.
2. לגבי נס קפה, אם אתה טוחן אותו לאבקה תשתמש בכף וחצי אבקה. אם אתה מתכוון להמיס את נס הקפה אז כדאי להמיס כף מלאה של נס קפה מגורען עם כף אחת של מים רותחים.
בהצלחה 🙂
במקום ביצה שמתי כף גדולה של זרעי פשתן טחונים עם שליש כוס מים. יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!
מצוין! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היה קשה לעבוד עם הבצק, אך השתלם..
מעט גרגירי וטעים ביותר!
היי מוריה,
שמחה שבסוף זה יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
חוזרת לעדכן לאחר שהכנתי שוב עם שינוי קל, במקום שליש כוס שמן שמתי רבע שמן רבע טחינה, המרקם היה יותר קל לעבודה והטעם, שוב, נפלא! 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
גם לי היה קשה מאוד גרגירי . שימנתי את הידיים והצלחתי . יצא נהדר
שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב
אפשר להשתמש בשמן חמניות ?
כן, אפשר.
הכנתי את העוגיות הם יצאו פשוט מושלמותת.
תודה רבה על המתכונים 🙂
שמחה לשמוע!
תודה מרים והמשך יום נפלא 🙂
תודה יצא מושלם! התחסל בשניות!! מה העובי של העוגיות?
היי אורית,
שמחה שיצא טעים 🙂
העוגיות בעובי 5-6 מ”מ.
מה עם מים לא שמים?
היי נטע,
שמים כמה כפות מים מים בהדרגה רק אם הבצק יבש או מתפורר.
הי אפרת,
יש מצב להחליף לקמח תופח? מה תהיה ההשפעה אם כך?ֿ
תודה,
מוניקה
היי מוניקה,
בכוס וחצי קמח תופח יש יותר אבקת אפיה מהמינון שבמתכון (כפית שטוחה).
אני חושבת שאת יכולה לשים וכמובן לוותר על אבקת האפיה. אולי העוגיות יותר יתפחו אבל אני לא חושבת שזה אמור לפגוע במרקם הפריך.
כמה ביצי small צריך?
היי עדן,
אפשר לשים ביצה קטנה אחת ובמידה והבצק יהיה יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק הופך לאחיד.
פשוט מושלם! האתר שלך נפלא- תמיד מציל אותי כמגיעים אורחים בהתראה קצרה…תודה רבה!
תודה ליאת 🙂
עוגיות נהדרות פריכות וקלית להכנה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
העוגיות האלו פשוט סוףףף!
הן הפכו להיות עוגיות הבית שלנו!
נהנים מאוד מהאתר!
תודה תודה!!
איזה כיף לשמוע! תודה חני 🙂
היי אפרת
העוגיות מעולות ופריכות!כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון לעוגיות טעימות ועם מרקם טוב ושיהיו ללא מרגרינה
תודה רבה טרפנו הכל 🙂
תודה נורית, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!
בס”ד
יצאו מקסימות לא מתוקות ולא שומניות הוספתי קצת שמן ומים לפי הטיפ.
עשיתי עם הילדים יחד מאוד נהננו לעשות וגם לאכול….
תודה רבה.
תודה אורטל! שמחה שנהניתם מההכנה ומהטעם 🙂
עוגיות מושלמות!!!! הבעיה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תודה על המתכון.
תודה לירז, שמחה שאהבת 🙂
קשות מתוקות ושומניות חבל על ההשקעה למה לתת מתכון כזה למה
היי מאיה,
צר לי שהתאכזבת. אלה עוגיות דווקא מאוד מוצלחות ויעידו על כך כל התגובות החיוביות. בכל אופן, על טעם אני לא יכולה להתווכח.
תגובה מגעילה.
מעניין!!!
בס”ד
יצא טעים
הן יצאו כהות ולא כמו בתמונה, בגלל הנס קפה
הבצק היה מאוווד שמנוני והוספתי המון קמח ועדיין נזל ממנו שמן… בסופו של דבר יצא טעים
היי הילה,
העיקר שבסופו של דבר יצא טעים 🙂
תודה על כל העדכונים, גם במתכונים האחרים!
היי אפרת,
עשיתי את העוגיות ויצאו נחמדות מאד. רציתי לדעת אם אני רוצה להכין את זה לילדים מה לשים במקום שתי כפות הקפה, חשבתי אולי שתי כפות של ממרח שוקולד, מה דעתך?
תודה ושבת שלום
היי צילה,
לילדים את יכולה לשים במקום נס קפה כפית אבקת קינמון או 2-3 כפות אבקת שוקולית.
יכול להיות שגם עם 2 כפות ממרח שוקולד ייצא מוצלח.
שבת שלום 🙂
הכנתי את המתכון בכמות כפולה, אך יצא לי ממש דביק שממש אי אפשר לעבוד, לא הבנתי למה..יתכן בגלל ששמתי ש3 ביצים קטנות? למרות שבמתכון היה רשום אחד ורצוי גדולה אז שמתי 3 קטנות…אשמח לדעת מה אפשר לעשות לבצק כדי לשפר אותו.. ניסתי להוסיף מח מים שמן אך עדין דביק ממש השתגעתי מזה…
היי,
אם הבצק יצא מאוד דביק יש להוסיף עוד קמח (שמן ומים אין להוסיף יותר). כדאי להוסיף עד חצי כוס קמח ולערבב (הבצק אמור לצאת מעט דביק). לאחר מכן אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות ואז לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה. אם אין לך כבר זמן היום אפשר לשים במקרר עד מחר, להוציא ולהניח לבצק כמה דקות להתרכך מעט בחוץ ואז לרדד אותו.
בהצלחה 🙂
ב”ה עצתך עזרה מאוד! תודה רבה יצא די מוצלח, אך בגלל כל השינוים הטעם הומתיקות ירדה..עשיתי בעבר את הקינמון ויצא ממזה מעולה! תודה רבה!
נכון, שכחתי להמליץ לך להוסיף סוכר. תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
היי
מכיוון שאין לי נס קפה בבית. שמעתי אספרסו ארוך של קפסולת וניל של נספרסו, ויצא נהדר.
ממליץ בחום
תודה על עוד מתכון נפלא 🙂
אין שבת שאין משהו שלך על השולחן שלנו 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה רועי ושבת שלום!
כמובן שההקלדה עיוורת קצת שיבשה
שמעתי = שמתי 🙂
ערב טוב אפרת,
אני מחפשת רעיונות למאכלים ועוגה כדי שיהיה לי חשק להכין.
האם יש כזה דבר עוגה שהבצק שלה פריך? (הבנתי ממך שאם הבצק לא חתוך אז הוא לא יוצא פריך)
יש לך מתכון?
יש לך מתכון שמתאים לחזה עוף חתוך לקוביות?
היי דבי,
את מתכוונת לעוגה או לעוגיות מבצק פריך? יש את המתכון של החתוכיות שוקולד צ’יפס שאמנם חותכים עם סכין אבל משאירים בתבנית ואין צורך לרווח בין החתיכות.
לגבי מתכונים לחזה עוף חתוך לקוביות, מצרפת לינק לכל המתכונים עם חזה עוף (ראי בעיקר בעמוד הראשון- חזה עוף עם פלפלים, חזה עוף עם גזר ושזיפים, מוקפץ עם ירקות, ברוטב תפוזים, באננס, חמוץ מתוק וכו’).
תודה. התכוונתי לעוגה. יש לך שיוצא בצק ממש פריך?
שוב תודה!
אגב,
אפשר לשמור את הבצק של העוגיות קפה במקרר ולאפות למחרת?
אפשר להקפיא את הבצק?
תודה לך.
אז נראה לי שאין לי מתכון כזה או לעוגה כזאת. אבל אשמח להבין על מה בדיוק חשבת. על עוגה עם תחתית פריכה ומעל מה יש? או שכל העוגה היא פריכה?
וכן, אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד ולאפות למחרת. אם הוא מתקשה, תני לו כמה דקות בחוץ כדי שהוא יתחמם ויתרכך ואז תוכלי לרדד אותו יותר בקלות.
לא אמורה להיות בעיה גם להקפיא.
שהתחתית פריכה ומרגישים את זה למרות מה שיש למעלה. מה שיהיה….
כששמרתי במקרר קצת הופרש שמן אבל אפיתי ויצא טעים.
תודה על תשובותיך.
היי
האם אפשר לנסות בלי ניר אפייה האם זה מסתדר?
היי דנה,
יכול להיות שהעוגיות יידבקו לתבנית. ממליצה לפחות לשמן את התבנית לפני.
ערב טוב
נסיתי לעשות את העוגיות
יש לי כמה שאלות
התנור אצלי נדלק מלמטה רק
האם יש צורך אחר כל להדליק התנור מלמעלה .
השאלה השנייה איך הבצק צריך להיות כמו בצק רגיל
כי בהתחלה היה יבש ומתפורר הוספתי שמן )השתמשתי בשמן צמחי)
אחר כך נסיתי לרדד את הבצק אבל לא הולך כמו שצריך לכן החלטי לעשות קדורים ביד
השאלה השלישית מתי מוספית אבקת סוכר האם אחרי להתקרר
השאלה האחרונה איך הטעם צריך להיות כי העוגיות שלי לא טועמת בהן טעם הקפה
וגם לא מותקות
היי דנה,
איך יצאו העוגיות כשאפית אותן רק בחום תחתון? הן יצאו פריכות ואחידות באפיה?
הבצק אמור לצאת נוח לעבודה ומעט שמנוני. זה בסדר שהוספת שמן. אפשר היה גם להוסיף מעט מים בנוסף לשמן (1-2 כפות).
הרידוד צריך להיות בין 2 ניירות אפיה אחרת קשה קצת לרדד.
אבקת סוכר מוסיפים לאחר האפיה ורק אחרי שהעוגיות מתקררות לגמרי.
אם את לא מרגישה את הקפה, פעם הבאה את יכולה להגדיל מעט את כמות נס הקפה ולשים 2.5 כפות. אם העוגיות לא מספיק מתוקות, שימי פעם הבאה חצי כוס סוכר או 2/3 כוס סוכר.
היי
בהתחלה חום תחתון:
העוגיות מזהיבות בדפנות
לא הייתי בטוחה שמספיק לכן הדלקתי חום מלמעלה קצת נשרף לי
במתכונים שלך את עובדת עם תנור שבו מלמעלה ומלמטה עובדים באותו זמן ?
כן, אני אופה תמיד בתוכנית שבה שני הגופים (עליון ותחתון) עובדים.
יש לך טורבו? אם כן, כשהוא מופעל שני הגופים פועלים או רק תחתון?
היי
יש לי תנור כמו מה שבתמונה http://www.ret.co.il/m/163365
לא יודעת אם יש טורבו
היי דנה,
רשום שיש לתנור 6 תוכניות אפיה ובישול אבל אני לא מוצאת את המפרט של התנור. אם קיבלת חוברת כשקנית את התנור את יכולה למצוא את הפירוט שם וכך תוכלי לדעת אם יש לתנור גם טורבו.
שלום רב
רציתי לשאול איך אוכל להכין עוגיות למי שיש צליאק?תודה מראש
היי אירה,
אני מניחה שבמקום קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור) + חצי כוס קמח אורז.
הי! אני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך ואני כל הזמן מכינה המון מתכונים מכאן 🙂 יש לי שאלה, באמת יוצאות 30-40 עוגיות מכוס וחצי קמח? כי למשל בעוגיות דבש וקינמון הכמות אם אני לא טועה היא גם כוס וחצי קמח ויוצא לי מזה 16 עוגיות בדרך כלל.אשמח לתשובה ספיר 🙂
היי ספיר,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
בעוגיות דבש וקינמון יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות ולכן כמות העוגיות יוצאת קטנה יותר. במקרה הזה מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. כמובן שזה תלוי גם בקוטר העיגול אבל אם את קורצת עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ, יוצאת כמות גדולה.
עוגיות אליפותתתתת תודה!!!
תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂
שלום … ניסיתי את העוגיות האלה ואני יכולה לומר רק דבר אחד…
יאמיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!
תמשיכי להעלות מתכונים את מושלמתתתתתת
תודה רבה!! שמחה שאהבת 🙂
נשמע טעים,
רציתי לשאול לא צריך להוסיף מעט מלח ?
שהטעם לא יצא תפל?
אין צורך שרה.
כתבתי לך כבר במתכון אחר אבל חייבת לציין העוגיות האלו מעולות!! הפריכות שלהן בהחלט מתאימה לילדים קטנים יותר….
תודה נעמי! שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת!
אני מחפשת מתכון עוגיות כדי שיהיה אפשר להחליף לילדים את הפתי בר. ניסיתי את עוגיות הלימון והמבוגרים מתו עליהן ילדים פחות התלהבו… תוכלי להמליץ לי משהו? אפשר להכין את העוגיות האלה רק בלי קפה?
תודה מראש יום טוב
היי גלית,
ממליצה להכין את העוגיות האלה. את יכולה להכין את העוגיות האלה בלי הקפה בכלל.
אם הם אוהבים קינמון, את יכולה להוסיף כפית אבקת קינמון.
בהצלחה 😉
ניראה אחלה!!!!!!!!
אולי נכין…..
בהצלחה 😉
אני הולכת להכין עכשיו וחבל על הדיאטה…
יש לי ביצה S להכניס 2 ???
תודה
היי מירי,
ביצה אחת מספיקה. אם הבצק ייצא יבש או מתפורר תוסיפי קצת שמן ומים.
בהצלחה 😉
אלפי תודות!
יצא מאד מאד טוב. חבל שלא עשיתי כמות כפולה.
אפשר לאפות על תבנית שלמה ואז לחתוך ריבועים?
שמחה שהסתדרת בסוף 😉
במקום לקרוץ עיגולים את יכולה לרדד את הבצק ולחתוך עם חותכן או סכין לריבועים, להפריד בניהם קצת (כי הם צריכים מקום לתפוח) ואז לאפות. לא כדאי לאפות כחתיכה אחת שלמה כי אז זה ייצא רך ולא פריך.
אני סקרנית להבין מה המשמעות של “התגובה ממתינה לאישור”?
ומה כשהיא נעלמת מהמסך?
תנקיו!
זה כלי עבורי כדי שאני לא אפספס שאלות 🙂
אבל את אמורה להמשיך לראות את התגובה אפילו שאת מרעננת את הדף.
התכוונתי לשאול למה אחרי זמן מה התגובה שלי נעלמת ואחרי זמן מה חוזרת עם תשובתך.
יש לך עוד סוגי עוגיות פריכות?
אגב, מה עושה את הפריכות?
תודה על עזרתך!
התגובה לא אמורה להעלם 😐 אני אנסה לבדוק למה זה קורה.
הפריכות נוצרת בעיקר מהשמן וגם לסוכר יש תרומה קלה למרקם.
עוגיות שהן על בסיס שמן הן יותר פריכות וקשות. אם משלבים אותן עם קצת חמאה/מרגרינה זה משפר את התוצאה.
עוגיות פריכות נוספות (משלבות בין שמן לחמאה/מרגרינה): עוגיות קצח, עוגיות דבש וקינמון.
הי אפרת והצילו!
הכנתי את העיסה והיא די פרורית כך שאיך אפשר לקרוץ עיגולים?
אנא דחוף!!@!
תודה רבה ויום טוב!
יש ריח חזק של קפה. סביר? תודה!
היי דבי,
הבצק צריך להיות אחיד ואפילו מעט דביק. השתמשת בביצה קטנה?
תוסיפי כף שמן + כמה כפות מים בהדרגה ולושי את הבצק עד שהוא נעשה אחיד ונוח.
באיזה נס קפה השתמשת?
ביצה L
נס קפה עלית.
לעשות משהו בגלל הריח?
איך את מגדירה את המרקם של הבצק שצריך להגיע אליו?
תודה!
אז הכל עשית מצוין.
אני לא יודעת כמה הריח חזק אבל אמור להיות ריח של קפה. את יכולה להתעלם מהריח כי סביר להניח שאחרי האפיה הוא יתנדף.
המרקם צריך להיות אחיד ואפילו מעט שומני.
ניסית לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה?
הבצק יוצא מאוד יבש.מה להוסיף?
היי פנינה,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה או בביצה קטנה?
בכל אופן, אם הבצק יבש יש להוסיף 1-2 כפות שמן. אם הוא עדיין יבש, אפשר להוסיף 1-3 כפות מים.
בהצלחה 🙂
הי
מה קורה אם יש לי רק מגורען? כמה לשים?
תודה
היי דנה,
אם את משתמשת בנס קפה מגורען יש להמיס אותו קודם עם כף מים רותחים (לא כדאי לשים יותר מכף מים אחת כי זה ישנה את יחס הנוזלים בבצק והוא עלול לצאת דביק). אם כף מים לא מספיקה אפשר להמשיך לערבב אותו עם הביצה עד שהוא נמס לגמרי.
לדעתי יהיה כדאי להפחית את כמות הקפה לכף אחת גדושה (כי הוא יותר חזק בטעם).
2 כפות נס קפה נראה לי הרבה מדי מה דעתך
שאלה שניה איך אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
היי רחל,
מדובר באבקת נס קפה שהיא לא חזקה (כמו של עילית, לא המגורען החזק). בכל מקרה, את יכולה להפחית את הכמות לכף וחצי נס קפה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשלב כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז.
יום מקסים 🙂
ועוד שאלה כללית- יש לך רעיון איך אבקת הסוכר לא תיעלם אחרי כמה זמן?תודה
בוקר אור -נראה ואוו -מעולות ופריכות כמו שאני אוהבת .אפשרי להשתמש בקמח תופח?תודה רבה
בוקר טוב ענתי 🙂
במתכון יש פחות אבקת אפיה ממה שיש בקמח תופח, לכן רק אם אין לך קמח רגיל ואבקת אפיה שימי כוס וחצי קמח תופח.
את אבקת הסוכר יש לפזר מעל העוגיות לאחר שהן מתקררות לגמרי אחרת אבקת הסוכר נספגת מהר בעוגיות.
שמעתי על שיטה לערבב 2 כפות אבקת סוכר עם שליש כף קורנפלור או קמח תפו”א ורק אז לפזר על העוגיות וכך היא נשארת לאורך זמן (אישית לא ניסיתי).
יום נפלא!
תודה רבה על התשובה . יש לי גם קמח רגיל וגם תופח.אשתמש ברגיל .
המתכונים אצלך מעולים וקלים .
החלה והדגים קבועים אצלך.אז תודה רבה