זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חבילה של בצק מלוואח
2 כפיות סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל 200 מעלות.
-מניחים בצק מלוואח על משטח חיתוך וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של כ-2 ס”מ.
-מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומפזרים על כל רצועת בצק.
-ביד אחת מחזיקים קצה רצועה ובעזרת היד השניה מסובבים אותה לצורת בורג.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
זה הבצק בתמונה?
כן(:
כמה זמן לפני ההכנה להשאיר בחוץ? כי לפי מה שכתוב אין צורך להפשיר
כ-5 דקות או עד לריכוך חלקי.
תודה אפרת!
המתכונים שלך מדהימים- קלים וטעימים!
מנסה הרבה פעמים מתכונים שלך
אף פעם לא התאכזבתי
תודה רבה וחג שמח:)
שמחה שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון וחג שמח🌺
היי!
אני בת 12 והמתקון שלך פשוט מטורף וטעים במיוחד
מנסיון
נראה מעולה 🙂
כל הכבוד!
תודה על השיתוף וחג שמח 🌺
כפית קינמון לכל החבילה או לכל עלה
הכמות אמורה להספיק לכ- 2 יחידות, תלוי בגודל המלוואח.
האם ניתן לעשות עם בצק עלים שנשאר לי
בטח:)
היי כמה מקלות בערך יוצא ?
ממלוואח אחד אמורים לצאת כ-8 יחידות.
הי לאפות עם טורבו?
לא. תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
הי ועוד שאלה בבקשה, האם יש לך עוד מתכון דומה שמחליף את הקינמון, פשוט אני רוצה לעשות שני סוגים..
היי יפעת,
זה נשמר בקופסה אטומה מחוץ למקרר כ-4 ימים.
אפשר להכין עם ממרח שוקולד במקום הקינמון והסוכר.
אפשר להכין בגרסה מלוחה עם זעתר, גבינת פרמזן או קצח.
היי, כמה זמן אפשר לאחסן מחוץ למקרר בתוך קופסה סגורה?
מושלם
כאחת שניסתה הרבה מתכונים עם מלווח זה הכי מוצלח!!
עכשיו איך לאחסן?? אני ממש רוצה גם למחר
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לשים בתוך קופסה סגורה מחוץ למקרר.
יש מתכון כזה במלוח?????
סורי אין לי.
הכנתי את המקלות לאירוע בר מצווה. הכנתי סידור של ירקות, מקלות מלפפון, זגר, פלפל בשלל צבעים. הוספתי כוסיות טיבול של רוטב אלף האיים. וליד גם את המקלות- זה היה שילוב מנצח. כולם התלהבו והחמיאו. זה רעיון טוב לבר של שומרי משקל.
נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להחליף את בצק המלווח בבצק פילו
היי חנוך,
בצק פילו פחות מתאים. אפשר להשתמש בבצק עלים במקום מלוואח.
:)….אתר מדהים וגם מתכונים קלים אני מכינה מפה הרבה ארוחות ובעלי פשוט התלהב…עד שגיליתי לו שמדובר באתר הזה 10 דקות הוא היה פשוט המום….
תודה דינה, איזה כיף לשמוע!
הכנתי עכשיו…תקשיבו זה פשוט מעולללללהההההה וגם טעיםם בטירוףףףףף ולא מתוק
תודה דינה, שמחה שאהבת!
רוצה להכין מבצק ביתי. האם תוכלי להמליץ על מתכון לבצק שיתאים? תודה 🙂
היי נאוה,
הבצק המתאים ביותר למתכון הוא בצק עלים ולצערי אין לי מתכון לבצק כזה.
יש באתר מתכון לעוגיות קינמון רגילות אם בא לך להכין 🙂
יום מקסים!
שלום,
האם אפשר מילוי אחר יותר “רטוב” ?
תודה רבה
היי מירה,
מניסיון כל מילוי אחר שתשימי על המקלות יתייבש במהלך האפיה מאחר והוא חשוף לחום התנור (אם המילוי היה בתוך הבצק, כמו בורקס או רולדה, אז זה היה אחרת).
שלום!
ראשית האתר מקסים וכל כך כיף להכין מתכונים כ”כ קלים אבל טעימים…(:
אני מעוניינת להכין את מקלות הקינמון ורוצה לדעת איך מתקבל המרקם הסופי?
האם קריספי או רך?
תודה רבה!
הי לירז,
כיף לשמוע שאת נהנת מהאתר 🙂
המרקם אמור לצאת קריספי.