זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס קמח מלא
רבע כוס קמח לבן תופח
2 כפות גדושות שיבולת שועל
2 כפות גדושות קוקוס
1/3 כוס סוכר/ “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר
1 ביצה
4 כפות שמן קנולה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף דבש
2 כפות מים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת פירורית, מומלץ להרטיב את האצבעות מידי פעם).
-יוצקים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומשטחים אותם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-אופים בתנור 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו מהתנור מעט רכות בתוכנן, הן מתקשות בחוץ.
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
הי,
תודה על המתכונים המצויינים שלך!!
כל פעם שאני צריכה להכין משהו אני מחפשת אצלך דבר ראשון…. 😀
אני רוצה להכין את העוגיות האלו לקרוב משפחה שצריך לטוס, שיהיה לו מה לנשנש בטיסה… האם זה עוגיות שיכולות להשמר לא בקרור יום יומיים או שהן תאבדנה את הטריות?
היי
אפשר לשמור יום יומיים ללא קירור בקופסה אטומה ובמקום מוצל.
מכינה עכשיו כמה דברים שנראים מעולים ללא סוכר. כמה מ”ל זה כוס? אצלך זה 240 מ”ל בכל המתכונים? יש לי חד פעמית של 180 מ”ל כמו שיש לכולם…אפשר להכין בערך? אין להשיג בכל מקום את הגודל הגדול. ממש חשוב לי לדעת כדי שיצא טעים לסוכרתיים.
היי,
בכל המתכונים שלי (כמו גם בהרבה מהמתכונים בארץ) כוס מדידה היא בנפח 240 מ”ל. שימוש בכוס קטנה יותר עלול לפגוע בהצלחת המתכון.
יש לך כוס חד פעמית לשתייה חמה? כי גם היא בנפח המתאים. אם לא- תוכלי להשתמש בכוס זכוכית לשתייה חמה כמו בתמונה המצורפת.
בהצלחה!
תודה. עשיתי אתמול כדורי תמרים, טעיםםםםםםם, עוגת בראוניז, עוד יותר טעיםםםםםםם
אשלח בעז”ה תמונות.
כיף לשמוע😊
מתכון מעולה, טעים ופשוט.
שמחה שאהבת את המתכון😊
תודה על השיתוף🌺
טעים לי 🤤 במקום שיבולת שועל וממתיק שמתי אבקת חלבון. תודה על המתכון
שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת אורטל❤
שבולת שועל דקה או עבה?
היי לינוי,
מומלץ שיבולת שועל עבה- מתאימה יותר למרקם העוגיות.
היי
איך אפשר לדעת מספר קולוריות עוגיה ?
כ-70 קלוריות לעוגיה.
הי אפרת, האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש או סילאן? כמה לשים אם כן? תודה!
אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות דבש (ולוותר על המים שהבצק לא יהיה רטוב מידי).
ואווו תקשיבי ייצאו מעולה!! התחלתי לשמור לאחרונה ואני משתמשת הרבה באתר שלך.. בתור חובבת עוגות/עוגיות זה החלק הקשה שלי בשמירה. ואצלך מצאתי פורקן.. אינלי מילים!! כבר ניסיתי הרבה מתכונים מעולים מהאתר שלך.. כדורי תמרים. כדורי קוואקר מאפינסים תבורכי. בטוחה שמחר אני מכפילה כמויות הילדים יצטרפו לי אתזה. חג שמח
תודה אפרת, שמחה לשמוע ❤️
חג שמח!
היי אפרת, האם ניתן לוותר על הסוכר? תודה רבה! שירה
אני חושבת שכדאי לשים תחליף סוכר כדי שיהיה לזה טעם.
היי אפרת, ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל במקום הקמח המלא? תודה רבה על כל המתכונים והאתר העשיר מתוכן 🙂
כן אפשר.
וואו אפרת יצא מדהיםםםםם!!!! המון המון תודה לך על האתר המושקע והמדהים.
שמחה שיצא טעים ❤️
היי! יש לי רק קמח מלא, מה הכמויות שאני צריכה לשים? תודה רבה!
¾ כוס קמח מלא לכל המתכון.
יצא מושלם! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה- תודה רבה. שיניתי את המתכון קצת ועשיתי בלי סוכר/ ממתיקים כמעט (עקב סוכרת הריון) וגם לא היה לי קוקוס. שמתי כף סוכר על הכל והספתי כנמון ועדיין יצא נפלא. תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירן ושנה טובה 🌺
היי
יש לי רק קמח כוסמין
מה הכמות שצריך לשים?
שימי 3/4 כוס קמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפיה.
הי יקרה, אין לי קמח מלא ולא תופח רק רגיל
מה הכמות? לענים הא. אפיה אני יודעת שצריך לשים כפית
אין בעיה, שימי 3/4 כוס קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה. אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי 1-2 כפות קמח.
העוגיות אמורות לצאת רכות? הן שונות במרקם ביחס לעוגיות ממתכונים אחרים שלך..הן יצאו לי במרקם דומה לדובשניות
העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות ולקבל פריכות לאחר קירור.
אולי הכנת אותן גדולות? כמה עוגיות יצאו לך? כמה זמן אפית?
הן יצאו דומות במרקם לעוגה. יצאו לי בערך 16 עוגיות ואפיתי אותן כמו שכתבת
אולי השתמשת בביצה גדולה? כמה מים הוספת?
יכול להיות שהיה כדאי לאפות עוד כמה דקות יותר.
אני חושבת שהוספת המים היתה מיותרת וזה אפוי ממש, זה פשוט המרקם שיצא🙄
בכל מקרה, יצאו שונות,אבל טעימות מאוד
תודה
נראה לי שעליתי על הבעיה מעבר למים..יכול להיות שבגלל שהוספתי רבע כוס קמח רגיל ואבקת אפייה במקום קמח תופח זה מה שיצר את הבעיה?
ראיתי שכתבת למישהי במתכון אחר
אולי הוספתי יותר מידי א. אפייה
זה בחלט יכול להשפיע. בגלל שרשמת שהכנת בדיוק לפי המתכון לא שאלתי על אבקת האפיה.
מתכון מעולה,
הבלילה יוצאת נוזלית והכמות הרבה יותר קטנה ממה שכתוב, למה זה יכול לקרות?
למרות זאת העוגיות טעימות
היי לילך,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה גודל הכנת את העוגיות? כי אמורות לצאת 20 עוגיות קטנות.
מצויינות!!! הצילו ממכר😊
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
האתר שלך מצוין פשוט ברור ומחומרים שנמצאים בבית, יש לי רק קמח רגיל אפשר להחליף בקמח התופח ובקמח מלא? ואם כן מה הכמויות?
היי אודליה,
אפשר לשים 3/4 כוס קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.
שנה טובה 🙂
תודה רבה ושנה טובה
הכנתי את העוגיות . גם התערובת וגם העוגיוץ עצמן ייצאו יבשות ?
אולי חסר נוזלים במתכון?
היי שלי,
העוגיות אמורות לצאת יבשות ופריכות.
אפשר לשים סילאן במקום דבש?וטחינה גולמית מלאה?
כן, אפשר. זה פשוט יהפוך את הטעמים ליותר חזקים.
נפלאות וממכרות!
הכנתי רק עם קמח תופח לבן – זה מה שהיה בבית – וקישטתי כל עוגיה בחצי שקד מולבן. טעים ממש. תודה רבה על מתכון פשוט ומוצלח מאוד.
מעולה!
תודה דנה שחזרת לעדכן 🙂
אנחנו טבעוניות
האם אפשר בלי הביצה ?
או שצריך תחליף אחר ?!
היי איריס,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף עוד 2 כפות טחינה גולמית ומים לפי הצורך (כל פעם להוסיף כף מים אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה).
תודה על המתכונים! האם תוכלי,לטובת הסוכרתיים,להציע מידי פעם גם תחליפים לקמחים,לפחמיימות שהן אוייבן של כל סובל מסוכרת???למשל,קמח שקדים או אפילו קמח קוקוס במתכונים מסויימים במקום קמח???
היי אבישי,
אשתדל להציע תחליפים (אם זה אפשרי מבחינת המתכון) או לפחות להעלות מתכונים שהם כבר עם התחליפים.
שבת שלום 🙂
היי,קודם כל שוב תודה על כל המתכונים הקלים והמעולים. 🙂
רציתי לשאול האם במקום הקמח הלבן והמלא אפשר לשים קמח כוסמין?
ושאלה נוספת, האם אפשר לעשות את העוגיות האלו ללא גלוטן?
תודה רבה
היי אלה,
במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין. אפשר להשתמש בו בכלל לכל המתכון ולשים 3/4 כוס (במקום הקמח הלבן+המלא).
לגבי גרסה ללא גלוטן, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ולשים כוס אחת (במקום קמח רגיל, מלא ושיבולת שועל).
בהצלחה 🙂
צהורים טובים
אפשר לא חשים דבש בגלל סכרת?
כן חני, אפשר לוותר על הדבש.
יום מקסים 🙂
אין לי קמח תופח..כמה א.אפייה שמיל לרבע כוס קמח?
היי,
תשימי רבע כוס קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.
במה אפשר להחליף את שיבולת השועל?
הי חיה,
את יכולה לוותר על שיבולת השועל.
אם התערובת שמתקבלת בסוף דביקה מידי, תוסיפי כף שטוחה קמח רגיל.
יום טוב 🙂