שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

רכיבים

50 ג’ גרעיני דלעת (שליש כוס)

50 ג’ גרעיני חמניה (שליש כוס)

60 ג’ אגוזים טחונים (חצי כוס)

40 גרם שומשום (שליש כוס)

כף זרעי צ’יה (*אפשר לוותר)

2 חלבונים (הלבן) *רצוי מביצים גדולות

2 כפות שמן

4 כפות סירופ מייפל טבעי או דבש (*העוגיות יוצאות במתיקות מעודנת)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-160 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים החלבונים בקערה בעזרת מטרפה ידנית או כף במשך כ-30 שניות. מוסיפים מייפל או דבש, שמן ומערבבים.

-מוסיפים גרעינים, אגוזים, שומשום וזרעי צ’יה ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים בעזרת כפית עיגולים קטנים ומניחים במרווחים על נייר האפיה. משטחים מעט בעזרת הכפית.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-18 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בצדדים (חשוב לעקוב אחרי האפיה מאחר ולעוגיות יש נטייה להישרף בקלות ויכול להיות שיהיו מוכנות לפני).

הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי. שומרים בקופסא אטומה על השיש.

טיפים והערות

העוגיות מאבדות קצת מפריכותן יום למחרת אבל עדיין טעימות.

ראו גם
שעועית ירוקה פיקנטיתשעועית ירוקה פיקנטית
מלוואח מדפי אורז מלוואח מדפי אורז
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שיר (11:24 27.06.2024)

מה עדיף דבש או מייפל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 27.06.2024)

לדעתי מייפל אבל אין הרבה הבדל

avatar
דיקלה (14:16 10.03.2024)

הי אפרת, תודה רבה על המתכון! במידה ואני רוצה את העוגיות האלו מלוחות ולא מתוקות, כיצד לדעתך עלי לתבל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:43 10.03.2024)

היי דיקלה🙂
נראה לי שיותר טעים בגרסה המתוקה (העוגיות האלה במתיקות מעודנת).
אם בכל זאת את רוצה אותן מלוחות אז תוותרי על הדבש ותוסיפי רבע-שליש כפית מלח.

avatar
דיקלה (10:53 11.03.2024)

אעשה כפי שהצעת, מתוקות.. תודה רבה יקירה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 11.03.2024)

❤️

avatar
אריק (12:38 27.11.2023)

היי! תודה על מתכון פשוט וטעים♥️
יצא ממש ממש טעים
רשמת שהעוגיות יום למחרת פחות פריכות.. אני תוהה מה גורם לקראנצ׳יות של עוגיות כאלה שקונים ממאפייה?
הייתי ממש רוצה שיהיה קראנצ׳יות ☺️

עוגיות פיצוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:52 27.11.2023)

היי אריק,
קודם כל העוגיות נראות מעולה🙂
במאפיות מוסיפים להן הרבה יותר שמן ולכן הן יותר קראנצ’יות.
גם לעוגיות האלה אתה יכול להבא להגדיל את כמות השמן ל-6 כפות.
הן מתרככות גם בגלל הלחות. כדאי לקרר אותן היטב ולשמור בקופסה אטומה.

avatar
שמרית (13:13 14.06.2023)

בס”ד
תודהה אפרת יצא מעולה וטעים מאוד 🙂 פעם שעברה התערובת יצאה לי קצת דלילה אז הוספתי הפעם קצת שיבולת שועל דקה להסמכה ויצא פצצה

עוגיות פיצוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 14.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
סמדר לוזון (12:44 23.10.2022)

אפשר
לאפות את העוגיות בתוך מנג’טים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 23.10.2022)

היי,
אפשר לאפות בתוך תבניות מאפינס שבתוכן יש מנג’טים.

avatar
הודיה (09:54 29.07.2022)

לכמה זמן העוגיות נשמרות במצב טוב? רוצה להכין למשפחה אבל הם לא אכלנים גדולים אני רוצה שיישמר להם לכמה ימים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 29.07.2022)

היי,
כדי לשמור על העוגיות במצב טוב כדאי לאחסן במקרר בגלל החום…
במקרר העוגיות יישמרו כ-4-6 ימים.

avatar
אילנה (16:21 26.07.2022)

גאוני. יצא מדהים מהפעם הראשונה!
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 26.07.2022)

שמחה מאד שיצא טעים! תודה על השיתוף🌺

avatar
יפית (13:23 21.01.2022)

שלום.. האם ניתן להוסיף טחינה במקום חלבונים או חצי מהם? או הוספה או תחליף למשהו אחר? תודה רבה.. מתכונים מעולים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 21.01.2022)

היי,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להחליף את החלבונים ב 3-4 כפות מי חומוס או להשרות כף זרעי צ’יה בשליש כוס מים ולהשתמש ב3-4 כפות מהמים.

avatar
מיכל (23:16 12.11.2021)

האם אפשר לוותר על גרעיני חמניה ובמקום זה לשים עוד גרעיני דלעת? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 13.11.2021)

היי מיכל,
כן, אפשר(:

avatar
אביטל (21:08 13.09.2021)

האם אפשר במקום 2 חלבונים לשים ביצה אחת גודל L?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 13.09.2021)

היי אביטל,
במתכון הזה לא ניתן להשתמש בביצה שלמה.

avatar
אילה בן עמי (02:39 25.02.2021)

הכנתי את העוגיות בגירסה טבעונית. המקום חלבונים השתמשתי ברסק תפוחים ובמי חומוס. הן יצאו מצויינות. תודה רבה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:25 25.02.2021)

היי אילה,
שמחה שיצא טוב🙂 תודה על העדכון

avatar
רחלי (14:54 23.11.2020)

שלום אפרת. תודה על עוד מתכון מעולה. על איזה שמן את ממליצה במקום קנולה (למישהו שמטעמי בריאות לא יכול שמנים מזוקקים, אלא רק בכבישה קרה). לשמן קוקוס לפעמים יש טעם לוואי בעוגות או עוגיות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 23.11.2020)

היי רחלי
באפיית עוגות ועוגיות תוכלי להמיר את השמן ברסק תפוחים,
לדוג’ אם במתכון רשום רבע כוס שמן אז תמירי לרבע כוס רסק תפוחים
הרסק מעניק לחות לעוגה במקום השמן

avatar
רחלי (15:35 23.11.2020)

רעיון מעולה, אנסה בע\”ה. תודה רבה על התשובה המהירה. זה מתאים בעוגות בחושות? וגם במתכון זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 23.11.2020)

בעוגות בחושות זה עובד מעולה, לא ניסיתי עם העוגיות אבל מניחה שגם יצא טוב 🙂
בהצלחה 🌸

avatar
ח.ל (18:55 1.10.2020)

היי, כמה קלוריות לכל עוגיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 1.10.2020)

60-70 קלוריות.

avatar
אודליה (00:49 1.09.2020)

היי אפרת, המתכון נראה מעולה ורוצה להכין השבוע. אפשר לשלב גם שקדים מולבנים פרוסים (אני מוותרת על הצ’יה)? בנוסף, אני דווקא מעדיפה שהעוגיות ייצאו קצת רכות/לעיסות, מה לדעתך צריך לשנות? תודה רבה ולילה טוב 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 1.09.2020)

כן אפשר.
העוגיות לא יוצאות קשות ויום למחרת הן מתרככות יותר.

avatar
עירית (15:23 18.06.2020)

היי אפרת, עקבתי אחרי המתכון (שקלתי את הכמויות) אבל התערובת יצאה מאוד נוזלית. חשבתי להכפיל את כמויות הרכיבים מלבד החלבונים ולהוסיף לתערובת הקיימת. מה את מציעה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 18.06.2020)

היי עירית,
התערובת אמורה לצאת קצת נוזלית. אפית את זה כבר? אם כן, איך זה יצא?
יכול להיות שתכפילי כמויות מלבד החלבונים ולא יהיו מספיק חלבונים שידביקו את החומרים.

avatar
עירית (15:23 22.06.2020)

היי אפרת,
מאחר שהתערובת היתה מאוד נוזלית הכנסתי כפית אחת למנז’טים ואפיתי. יצא נהדר. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:27 22.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אודיה (12:38 7.06.2020)

עוגיות מעולות כמו כל המתכונים של האתר השימושי הזה! אם נשים את העוגיות במקפיא ופשוט נשלוף משם זה לא ימנע את איבוד הפריכות למחרת? אגב לכאורה הברכה היא בורא פרי האדמה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 7.06.2020)

היי אודיה 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל זה יכול להיות רעיון.

avatar
מיכל (17:12 5.06.2020)

איך בלי סוכר? דבש , מייפל סוכר טהור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 6.06.2020)

ללא תוספת סוכר.
רצוי להשתמש במייפל טבעי.

avatar
m (02:02 7.06.2020)

היכן ניתן לקנות מיפל טבעי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 7.06.2020)

היום ניתן למצוא כמעט בכל סופר. אמור להיות רשום עליו מייפל אמיתי 100%.

avatar
ל (11:57 5.06.2020)

היי.
איך אני הופכת את העוגיה לטבעונית?
מה אףשר לשים במקום ביצים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 5.06.2020)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להחליף את החלבונים ב 3-4 כפות מי חומוס או להשרות כף זרעי צ’יה בשליש כוס מים ולהשתמש ב3-4 כפות מהמים.
בכל אופן לא כדאי לוותר על המייפל כי הוא מדביק את החומרים.

avatar
מלכה (11:42 5.06.2020)

המתכון טעים מאד, אכן למחרת הוא מא מתרכך
האם תוכלי לומר לי איזו ברכה מברכים על העוגיות פיצוחים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 5.06.2020)

היי מלכה,
נכון, יום למחרת העוגיות מאבדות מפריכותן.
לגבי שאלתך, לא בטוחה ולא רוצה להטעות.

avatar
ר (21:43 4.06.2020)

האם אפשר לשים במקום מייפל תחליף סוכר? (סוויטאנגו)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 4.06.2020)

אני מניחה שכן.

avatar
הדס (19:23 4.06.2020)

אפשר להפוך את זה לריבועים של חטיפי בריאות? או שיש לך מתכון דומה לחטיפים כאלה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 4.06.2020)

התערובת יוצאת נוזלית אז קשה ליצור ממש ריבועים אבל אולי אפשר לנסות לצקת עם כפית צורה אחרת במקום עיגול.

avatar
אביטל (15:32 4.06.2020)

היי אפרת, תודה רבה על אתר נהדר, אני מעריצה של המתכונים שלך ורכשתי גם את חמשת הספרים שלך. שאלה, האם יש אפשרות לוותר על הסומסום או להחליפו במשהו אחר, קוקוס לדוגמא? הבת שלי אלרגית לסומסום ואגוזים, את האגוזים הטחונים אני מחליפה בשקדים טחונים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 4.06.2020)

כן, אפשר לשים קוקוס במקום ושקדים טחונים 🙂

avatar
אביטל (10:11 4.06.2020)

בוקר טוב. יש לי תערובת מוכנה של החומרים שכתבת . כמה לשים? כוס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 4.06.2020)

היי אביטל,
אם זו תערובת של כל החומרים (גרעינים, אגוזים טחונים ושומשום) יש לשים בסביבות כוס ושליש- כוס וחצי.

avatar
שירה (09:39 4.06.2020)

מתכון מעולה! מה אפשר לשים במקום מייפל או דבש? סילאן יכול להיות טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 4.06.2020)

אני מניחה שאפשר לשים סילאן פשוט עם מייפל או דבש זה יותר מוצלח כי הטעם יותר מעודן.
אפשר גם לשלב 2 כפות סילאן עם 2 כפות סוכר.

avatar
שירה (09:54 4.06.2020)

תודה על המענה המהיר!! אין לי מייפל או דבש לכן אני שואלת , סילאן עם סוכר יספיק רק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 4.06.2020)

כן.

avatar
צפנת (08:52 4.06.2020)

תודה רבה. מאוד טעים ופשוט לביצוע. מה ניתן לעשות עם החלמונים שנותרו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 4.06.2020)
avatar
שרי (08:43 4.06.2020)

שלום, האם אפשר לשים קמח במקום אגוזים טחונים? או כל תחליף אחר… לא חייב להיות נטול גלוטן. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 4.06.2020)

היי שרי,
לא בטוחה איך זה יוצא עם קמח.
אני מניחה שאפשר לשים קמח שקדים או עוגיות/ביסקוויטים מפוררים דק.

avatar
אביגיל (08:38 4.06.2020)

תודה על מתכונים נפלאים. האם אפשר להוסיף צימוקים / שוקולד צ\’יפס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 4.06.2020)

היי אביגיל,
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
אם שמים צימוקים כדאי לקצוץ ולשים מעט.

לקריאת כל התגובות