זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
50 ג’ גרעיני דלעת (שליש כוס)
50 ג’ גרעיני חמניה (שליש כוס)
60 ג’ אגוזים טחונים (חצי כוס)
40 גרם שומשום (שליש כוס)
כף זרעי צ’יה (*אפשר לוותר)
2 חלבונים (הלבן) *רצוי מביצים גדולות
2 כפות שמן
4 כפות סירופ מייפל טבעי או דבש (*העוגיות יוצאות במתיקות מעודנת)
-מחממים תנור מראש ל-160 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מערבבים החלבונים בקערה בעזרת מטרפה ידנית או כף במשך כ-30 שניות. מוסיפים מייפל או דבש, שמן ומערבבים.
-מוסיפים גרעינים, אגוזים, שומשום וזרעי צ’יה ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים בעזרת כפית עיגולים קטנים ומניחים במרווחים על נייר האפיה. משטחים מעט בעזרת הכפית.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-18 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בצדדים (חשוב לעקוב אחרי האפיה מאחר ולעוגיות יש נטייה להישרף בקלות ויכול להיות שיהיו מוכנות לפני).
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי. שומרים בקופסא אטומה על השיש.
העוגיות מאבדות קצת מפריכותן יום למחרת אבל עדיין טעימות.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מה עדיף דבש או מייפל?
לדעתי מייפל אבל אין הרבה הבדל
הי אפרת, תודה רבה על המתכון! במידה ואני רוצה את העוגיות האלו מלוחות ולא מתוקות, כיצד לדעתך עלי לתבל?
היי דיקלה🙂
נראה לי שיותר טעים בגרסה המתוקה (העוגיות האלה במתיקות מעודנת).
אם בכל זאת את רוצה אותן מלוחות אז תוותרי על הדבש ותוסיפי רבע-שליש כפית מלח.
אעשה כפי שהצעת, מתוקות.. תודה רבה יקירה!
❤️
היי! תודה על מתכון פשוט וטעים♥️
יצא ממש ממש טעים
רשמת שהעוגיות יום למחרת פחות פריכות.. אני תוהה מה גורם לקראנצ׳יות של עוגיות כאלה שקונים ממאפייה?
הייתי ממש רוצה שיהיה קראנצ׳יות ☺️
היי אריק,
קודם כל העוגיות נראות מעולה🙂
במאפיות מוסיפים להן הרבה יותר שמן ולכן הן יותר קראנצ’יות.
גם לעוגיות האלה אתה יכול להבא להגדיל את כמות השמן ל-6 כפות.
הן מתרככות גם בגלל הלחות. כדאי לקרר אותן היטב ולשמור בקופסה אטומה.
בס”ד
תודהה אפרת יצא מעולה וטעים מאוד 🙂 פעם שעברה התערובת יצאה לי קצת דלילה אז הוספתי הפעם קצת שיבולת שועל דקה להסמכה ויצא פצצה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר
לאפות את העוגיות בתוך מנג’טים
היי,
אפשר לאפות בתוך תבניות מאפינס שבתוכן יש מנג’טים.
לכמה זמן העוגיות נשמרות במצב טוב? רוצה להכין למשפחה אבל הם לא אכלנים גדולים אני רוצה שיישמר להם לכמה ימים…
היי,
כדי לשמור על העוגיות במצב טוב כדאי לאחסן במקרר בגלל החום…
במקרר העוגיות יישמרו כ-4-6 ימים.
גאוני. יצא מדהים מהפעם הראשונה!
תודה רבה.
שמחה מאד שיצא טעים! תודה על השיתוף🌺
שלום.. האם ניתן להוסיף טחינה במקום חלבונים או חצי מהם? או הוספה או תחליף למשהו אחר? תודה רבה.. מתכונים מעולים 🙂
היי,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להחליף את החלבונים ב 3-4 כפות מי חומוס או להשרות כף זרעי צ’יה בשליש כוס מים ולהשתמש ב3-4 כפות מהמים.
האם אפשר לוותר על גרעיני חמניה ובמקום זה לשים עוד גרעיני דלעת? תודה מראש
היי מיכל,
כן, אפשר(:
האם אפשר במקום 2 חלבונים לשים ביצה אחת גודל L?
היי אביטל,
במתכון הזה לא ניתן להשתמש בביצה שלמה.
הכנתי את העוגיות בגירסה טבעונית. המקום חלבונים השתמשתי ברסק תפוחים ובמי חומוס. הן יצאו מצויינות. תודה רבה אפרת
היי אילה,
שמחה שיצא טוב🙂 תודה על העדכון
שלום אפרת. תודה על עוד מתכון מעולה. על איזה שמן את ממליצה במקום קנולה (למישהו שמטעמי בריאות לא יכול שמנים מזוקקים, אלא רק בכבישה קרה). לשמן קוקוס לפעמים יש טעם לוואי בעוגות או עוגיות.
היי רחלי
באפיית עוגות ועוגיות תוכלי להמיר את השמן ברסק תפוחים,
לדוג’ אם במתכון רשום רבע כוס שמן אז תמירי לרבע כוס רסק תפוחים
הרסק מעניק לחות לעוגה במקום השמן
רעיון מעולה, אנסה בע\”ה. תודה רבה על התשובה המהירה. זה מתאים בעוגות בחושות? וגם במתכון זה?
בעוגות בחושות זה עובד מעולה, לא ניסיתי עם העוגיות אבל מניחה שגם יצא טוב 🙂
בהצלחה 🌸
היי, כמה קלוריות לכל עוגיה?
60-70 קלוריות.
היי אפרת, המתכון נראה מעולה ורוצה להכין השבוע. אפשר לשלב גם שקדים מולבנים פרוסים (אני מוותרת על הצ’יה)? בנוסף, אני דווקא מעדיפה שהעוגיות ייצאו קצת רכות/לעיסות, מה לדעתך צריך לשנות? תודה רבה ולילה טוב 🙂
כן אפשר.
העוגיות לא יוצאות קשות ויום למחרת הן מתרככות יותר.
היי אפרת, עקבתי אחרי המתכון (שקלתי את הכמויות) אבל התערובת יצאה מאוד נוזלית. חשבתי להכפיל את כמויות הרכיבים מלבד החלבונים ולהוסיף לתערובת הקיימת. מה את מציעה לעשות?
היי עירית,
התערובת אמורה לצאת קצת נוזלית. אפית את זה כבר? אם כן, איך זה יצא?
יכול להיות שתכפילי כמויות מלבד החלבונים ולא יהיו מספיק חלבונים שידביקו את החומרים.
היי אפרת,
מאחר שהתערובת היתה מאוד נוזלית הכנסתי כפית אחת למנז’טים ואפיתי. יצא נהדר. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
עוגיות מעולות כמו כל המתכונים של האתר השימושי הזה! אם נשים את העוגיות במקפיא ופשוט נשלוף משם זה לא ימנע את איבוד הפריכות למחרת? אגב לכאורה הברכה היא בורא פרי האדמה.
היי אודיה 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל זה יכול להיות רעיון.
איך בלי סוכר? דבש , מייפל סוכר טהור
ללא תוספת סוכר.
רצוי להשתמש במייפל טבעי.
היכן ניתן לקנות מיפל טבעי?
היום ניתן למצוא כמעט בכל סופר. אמור להיות רשום עליו מייפל אמיתי 100%.
היי.
איך אני הופכת את העוגיה לטבעונית?
מה אףשר לשים במקום ביצים?
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להחליף את החלבונים ב 3-4 כפות מי חומוס או להשרות כף זרעי צ’יה בשליש כוס מים ולהשתמש ב3-4 כפות מהמים.
בכל אופן לא כדאי לוותר על המייפל כי הוא מדביק את החומרים.
המתכון טעים מאד, אכן למחרת הוא מא מתרכך
האם תוכלי לומר לי איזו ברכה מברכים על העוגיות פיצוחים ?
היי מלכה,
נכון, יום למחרת העוגיות מאבדות מפריכותן.
לגבי שאלתך, לא בטוחה ולא רוצה להטעות.
האם אפשר לשים במקום מייפל תחליף סוכר? (סוויטאנגו)
תודה
אני מניחה שכן.
אפשר להפוך את זה לריבועים של חטיפי בריאות? או שיש לך מתכון דומה לחטיפים כאלה?
התערובת יוצאת נוזלית אז קשה ליצור ממש ריבועים אבל אולי אפשר לנסות לצקת עם כפית צורה אחרת במקום עיגול.
היי אפרת, תודה רבה על אתר נהדר, אני מעריצה של המתכונים שלך ורכשתי גם את חמשת הספרים שלך. שאלה, האם יש אפשרות לוותר על הסומסום או להחליפו במשהו אחר, קוקוס לדוגמא? הבת שלי אלרגית לסומסום ואגוזים, את האגוזים הטחונים אני מחליפה בשקדים טחונים.
כן, אפשר לשים קוקוס במקום ושקדים טחונים 🙂
בוקר טוב. יש לי תערובת מוכנה של החומרים שכתבת . כמה לשים? כוס ?
היי אביטל,
אם זו תערובת של כל החומרים (גרעינים, אגוזים טחונים ושומשום) יש לשים בסביבות כוס ושליש- כוס וחצי.
מתכון מעולה! מה אפשר לשים במקום מייפל או דבש? סילאן יכול להיות טוב?
אני מניחה שאפשר לשים סילאן פשוט עם מייפל או דבש זה יותר מוצלח כי הטעם יותר מעודן.
אפשר גם לשלב 2 כפות סילאן עם 2 כפות סוכר.
תודה על המענה המהיר!! אין לי מייפל או דבש לכן אני שואלת , סילאן עם סוכר יספיק רק?
כן.
תודה רבה. מאוד טעים ופשוט לביצוע. מה ניתן לעשות עם החלמונים שנותרו?
היי צפנת,
מתכונים עם חלמונים:
אלפחורס
עוגת גבינה בטעם שוקולד
בצק פריך
חיתוכיות שוקולד צ’יפס
עוגיות דבש וסוכר
כדורי עוף
שלום, האם אפשר לשים קמח במקום אגוזים טחונים? או כל תחליף אחר… לא חייב להיות נטול גלוטן. תודה
היי שרי,
לא בטוחה איך זה יוצא עם קמח.
אני מניחה שאפשר לשים קמח שקדים או עוגיות/ביסקוויטים מפוררים דק.
תודה על מתכונים נפלאים. האם אפשר להוסיף צימוקים / שוקולד צ\’יפס ?
היי אביגיל,
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
אם שמים צימוקים כדאי לקצוץ ולשים מעט.