זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13-15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
3/4 כוס (100 ג’) קמח מצות לעוגות
3/4 כוס (105 ג’) קמח תפו”א
2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)
3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר
2 כף סילאן/ דבש
3 כפות טחינה גולמית
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
ביצה קטנה טרופה (לטבעונים: 2-5 כפות מים)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר בו הם רשומים. את הביצה הטרופה מוסיפים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפרק.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בקוטר של כ3 ס”מ, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 5 ס”מ.
-אופים בתנור במשך 13-15 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות ומתייצבות לאחר צינון).
*הערה: לטבעונים אפשר לוותר על הביצה הטרופה ולהוסיף במקום מים בהדרגה (בלי הביצה הבצק יותר מתפורר ופחות נוח לעבוד איתו אך התוצאה עדיין טעימה 🙂 )
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות סילאן לפסח |
- עוגיות מקמח תפוחי אדמה |
- עוגיות קוקוס
וואו, יצא מדהים.
אני לא הוספתי דבש/סילאן, אבל יצא ממש טעים!
ממליצה בחום(:
שמחה שאהבתם:) חג שמח
בצק לא נוח בכלל לעבודה הכל מתפרק עשיתי הכל לפי המתכון ואפילו בגרמים וכל הבצק התפרק ולא הצלחתי לשטח אותו מהכדור
היי נטלי,
נראה שהיו חסרים נוזלים בבצק. היה כדאי להוסיף כמה כפות מים.
נתקלתי באותה הבעיה והוספתי קופסה קטנה של רסק תפוחים (מאלה שנמכרות ברביעיה בסופר) ויצא מעולה. הרסק בכלל לא הורגש בטעם.
אפשר להמיר את הקמח תפוא בעוד קמח מצות?
לא מומלץ. זה לא ייצא טעים.
האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום קמח מצה??
לא יודעת, לא ניסיתי.
אפשר להכין את העוגיות האלה- עוגיות מקמח תפוחי אדמה.
היי אפרת תודה על המתכונים ועל הסבלנות לענות על השאלות
שמחתי לראות אותך גם בעיתון \’אביבים\’…
-שאלה האם חייב לשים סילאן/דבש ואם לא מה אפשר לשים במקום
תודה רבה וחג שמח.
היי אושר,
אם מכינים עם ביצה אז אפשר לשים סוכר במקום הסילאן/דבש ולהוסיף כמה כפות מים לתערובת.
חג שמח 🌺
האם אפשר להוריד בכמות הסוכר?
מתכונים מעולים אגב
כן. שימי כף אחת לפחות.
חג שמח 🌺
היי, אם אין לי קמח מצות לעוגות? לא מוצאת בשום מקום..
יש לי רק קמח מצות רגיל. אפשר להכין איתו?
. קמח מצות לעוגות זה קמח מצות שטחון יותר דק ואז המרקם פחות גרגירי אבל אפשר להשתמש גם בקמח מצות רגיל.
עוגיות מאוד טעימות. הכנתי שנה שעברה וגם עכשיו.
תודה וחג שמח!
תודה לימור 🙂
חג שמח
עוגיות ממש גרועות ולא טעימות . טעם של מצות ולא של עוגיות טחינה. חבל
דווקא יש קמח תפו”א שיאזן את הטעמים. בכל מקרה זה עניין של טעם.
חג שמח
מועדים לשמחה אפרת! האם לא צריך אבקת אפייה? אפילו כמשפר אפייה?
תודה רבה!
היי זמירה,
אפשר לשים חצי כפית אבקת אפיה אבל לא חובה.
חג שמח אפשר להכין בלי קמח תפוח אדמה?
היי אורה,
לא מומלץ, זה ייפגע במרקם.
חג שמח 🙂
בוקר טוב,
אני רוצה להכין העוגיות ולא בפסח,
כמה קמח עלי לשים?
תודה,
נגה
היי נגה,
אני חושבת שאת יכולה לשים כוס ושליש קמח רגיל. אם במקרה הבצק יוצא פירורי או יבש, יש להוסיף 1-3 כפות מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצא מעולה! שמתי במקום הקמחים קמח שקדים ובמקום השמן- שמן קוקוס והוספתי גם שברי שקדים
עוגיות מעולות לא רק לפסח
תודה!
נשמע מעולה!
תודה על העדכון וחג שמח 🙂
הי נוגה. אשמח להכין עם קמח שקדים האם הכמויות של הקמח זהות למתכון?
אני לא אוכלת בפסח טחינה .אפשר להחליף במשהו אחר?
היי שרית,
אולי אפשר לשים במקום ממרח כלשהו כשר לפסח כמו ממרח חלבה, ממרח שקדים וכו’.
האם ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?
היי צילה,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
היי צילה
האם החלפת את הקמח תפן’א בקרנפלור ?
אשמח לשמוע איך יצא
מועדים לשמחה ,,