זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 30 עוגיות קטנות
סוג: פרווה
רכיבים
כוס וחצי (210 ג’) קמח כוסמין (*אפשר להכין גם עם קמח לבן רגיל)
כף סוכר
3 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
1 ביצה קטנה
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה.
-אופים במשך כ-15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).
*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
היי, האם שמן קוקוס ילך פה? רוצה להפוך אותן ליותר בריאות וראיתי שכתבת ששמן זית פחות מומלץ בגלל הטעם..?
כן:)
היי, הכנתי ויצא טעים, אך העוגיות יצאו מאוד דחוסות. שבוע שעבר הכנתי את העוגיות מקמח כוסמין מהאתר וגם הן יצאו לי דחוסות. ראיתי שבמתכון שם כתבת שאפשר להוסיף ביצה אחת אולי זה יותר יאוורר אותן. האם ישנה עוד עצה? אולי אבקת אפיה תוסיף לעניין? (יש לציין שהשתמשתי בקמח כוסמין מלא, אך שבוע שעבר השתמשתי בלבן והתוצאה הייתה דומה). דייקתי בכמויות ואף שקלתי עם משקל, עשיתי הכל ‘לפי הספר’, חוץ מההחלפה משמן רגיל לשמן קוקוס וסוכר רגיל לסוכר קנים. אנא עזרתך!
אשמח להבין מה הכוונה דחוסות?
איך היית רוצה שהמרקם יהיה?
הוספת ביצה קטנה וחצי כפית אבקת אפיה תגרום להן להיות קצת פחות קשות.
היי, רציתי לקבל עוגיות יותר אווריריות, הן יצאו כבדות ודחוסות כאלה, לא יודע בדיוק איך להסביר.. כמו עוגיות בוטנים של פסח אולי? אפילו יותר חחח..
ד”א עוד שאלה מהצד (ואשמח שלא תשכחי להגיב לי גם על הקודמת בנוסף): עשיתי כבר איזה 3 מתכונים של עוגיות מהאתר ובשלושתם העוגיות נהיות מוכנות טרם הזמן הקצוב (אע”פ שאני מכין אותם בתכנית פס למעלה פס למטה ללא טורבו). כנראה שהתנור שלי חזק או משהו.. האם במצב כזה עדיף לאפות בטמפרטורה יותר נמוכה ממה שכתבת או פשוט לאפות פחות זמן מהמצוין?
להבא תנסה להוסיף אבקת אפיה וביצה.
וכן, כדאי לאפות ב10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
הכנתי:)
יצא טעים!
קצת דחוס…
השתמשת בקמח כוסמין מלא?
בכל מקרה שמחה שיצא טעים:)
יצאו לי שמנונים וקשים נראה לי במקום שמן אפשרי חמאה
אם רוצים אותן במרקם יותר פריך ורך אפשר להמיר את השמן בחמאה.
יצא בלי טעם ומאוד שומני
זה כמו שניצל
היי אלה,
הבצק אמור לצאת קצת שומני.
באיזה קמח השתמשת ובאיזה כוס השתמשת?
שמת שמן קנולה?
אמור לצאת לזה טעם עדין של חלבה במתיקות מעודנת.
העוגיות יצאו טעימות מאוד, אבל גם קשות מאוד.
הקפדתי על האיזון המדוייק בין החומרים כפי שהופיעו בהנחיות של המתכון, והבצק טרום האפייה היה אכן אחיד, רך ונוח מאוד לעבודה.
כמו כן הקפדתי על משך וטמפרטורת האפייה, כך שאלו לא היו הגורמים.
אכין שוב, והפעם בתוספת אבקת אפייה.
יכול להיות שאבקת האפייה נשמטה בטעות מרשימת הרכיבים?
היי
העוגיות אמורות לצאת פריכות.
אם הקפדת על הכל כנראה שהיה צריך לאפות טיפה פחות.
היי.
אם הייתי אופה טיפה פחות, העוגיות היו יוצאות מהתנור לא אפויות. זו לא הייתה הבעיה.
הכנתי שוב, והפעם בתוספת כפית אבקת אפייה. יצא מושלם (על הדרך הוספתי גם כפית קליפת לימון מגורדת)..
בעיקרון העוגיות הללו לא צריכות אבקת אפייה, יש הרבה סוגי עוגיות כאלו…
בכל מקרה אם אבקת האפייה גרמה לעוגיות להיות במרקם שהיה לטעמך זה מצוין😊
היי
העוגיות יצאו ממש טעימות
קריספיות עם טעם עדין של חלבה
מה שכן המרקם יצא קצת דחוס
והבצק היה באמת מאוד שומני עד כדי כך שלא יכולתי לרדד.
הייתי צריכה להניח נייר אפיה שני מעל ולרדד מעליו וגם אז לא הצלחתי להפריד בין העיגולים הקרוצים לבין הבצק מסביב כך שבסוף התייאשתי ויצרתי עיגולים ביד. מעכתי אותם ורידדתי מעל נייר אפיה.
הם יצאו דקים כנדרש אבל לא יפים כלכך😕
(הנואשים יכולים לקרוץ את העיגולים שיצאו ובכך לשוות להם צורה יפה יותר אבל בעלי ואני נשרוד יפה מאוד עם עוגיות מכוערות😅)
הטחינה עצמה מאוד שומנית אולי אין צורך בתוספת שמן במתכון או הפחתה בכמות…🤔
אבל עדיין המתכונים שלך מעולים!
זה האתר הראשון שאני פונה אליו לרעיונות באופן יום יומי והוא אף פעם לא מאכזב!!
תודה ענקית
היי
שמחה שיצא טעים בסופו של דבר🙂
רק כדי לוודא- את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל?
זה חשוב כדי שכמות הקמח תתאים לכמויות השמן במתכון.
שישי שמח
אפשר להחליף את הדבש בסוכר?
היי,
אפשר לשים 3 כפות סוכר(:
השתמשתי בדבש מגובש,הבצק יצא דביקי והיה קשה לעבוד איתו והשאריות בקערה נזרקו . בכל אופן זה בתנור מקווה שיצא טוב
היי,
דבש גבישי פחות מתאים לאפייה(:
מקווה שיצא מוצלח.
יצא לי ממש טעים!
אם כי העוגיות יצאו מרקם קצת דחוס, לא פריכות..
מענין אם ככה אמור לצאת..
ותודה רבה לך על כל המתכונים, קלים פשוטים וטעימים!!
אני נהנית מאד!
נראה טעים ומזמין, שמחה שיצא מוצלח!
העוגיות אמורות לצאת פריכות(:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? שמת ביצה קטנה? יכול להיות גם שהיה צריך עוד דקה-שתיים אפייה.
תודה על השיתוף והמילים הטובות🌺
אפיתי ויצא מצויין, במקום לרדד יצרתי כדורים קטנים ופחסתי אותם בתבנית.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
טעיםםםם ממש!!!
אבל יוצא כמות נורא קטנה והחומרים יקרים וטעם חזק של דבש..אז למי שאןהב זה טוב!
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
הכמות במתכון דווקא סבירה יחסית למתכוני עוגיות- כמו רוב המתכונים…
תודה על השיתוף יקירה🌺
האם אפשר להשתמש בשמן זית?
היי,
טעמו של שמן זית דומיננטי יחסית ולא כולם יאהבו את הטעם הזה בעוגיות. אפשר לנסות בכל מקרה אם רגילים להשתמש בשמן זית🙂
היי אפרת, האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן?
היי,
אני מניחה שאפשר, אבל המרקם יצא שונה.
האם אפשר לשים חמאה במקום שמן? האם יצא יותר טעים / יותר בריא?
היי,
אפשר להשתמש ב-80 גרם חמאה קרה. התוצאה חמאתית ונימוחה קצת יותר(:
הכנתי את העוגיות, נתקעתי בלי מערוך אז עשיתי כדורים ביד ושיטחתי, יצא ממש טוב.
לצערי התנור שלי חזק, וגם כשאפיתי ב-155 מעלות, למשך 10 דקות הן יצאו חרוכות מעט.
בנוסף, הפחתתי את כמות הדבש ל- 2 כפות, והאמת שבמחשבה שניה לא הייתי עושה את זה.
אבל סך הכול נראה מתכון טוב מאוד! אנסה שוב, ואראה איך ייצא.
היי קרן,
כנראה שהתנור שלך חזק מאד אם בחום כזה העוגיות נשרפו(:
תודה על השיתוף ובהצלחה❤
היי!
אני מאודד נהנית מהאתר המתכונים פשוטים וטעימים
רציתי לדעת אם יצא טעים להשתמש בסילאן במקום בדבש?
תודה על הכל
היי מירי,
אין בעיה להמיר את הדבש בסילאן(:
הכנתי את העוגיות כל שבוע נגמר שני כמויות
איזה כיף לשמוע! תודה שיר🌺
אני גם לא יודעת זה יצא מוזר בצק נוראי אבל עד שהצלחתי לעשות מזה עוגיות נשרף לי בתנור דווקא יצא טעים אלו שלא נשרפו
היי,
אם תכתבי לי מה היתה הבעיה בבצק (שומני? מתפורר? דביק?) נוכל להבין מה היתה הבעיה…
הבצק היה מאד שומני ולא אחיד אז הוספתי חתיכה קטנה של מרגרינה וזה גרם שהבצק התקשה אבל בלי קשר מהרגע ששמתי את הביצים הבצק נהיה ככה
האם השתמשת בביצה אחת קטנה?
דייקת בכמויות המרכיבים עם כוס מדידה?
השתמשת בקמח כוסמין מלא? לפעמים יש צורך להוסיף מעט קמח אם משתמשים בו.
העוגיות יצאו לי מזעזעות גם הבצק יצא שומני מידי וגם אחרי האפיה הן לא יצאו טעימות לה זה?
היי ברוריה,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? באיזו טחינה השתמשת והאם שמת 2 כפות לא גדושות?
לפעם הבאה, כדי שהבצק יהיה פחות שומני אפשר להכניס אותו למקרר כי ככל והוא חם מרגישים את השומניות שלו.
עוגיות טעימות בטירוף, קלות להכנה ובאמת לוקחות 10 דק!!!
איזה כיף שאהבת🙂
תודה לוטם
הכנתי,יצא מעולה!
שמתי את המצרכים לפי הסדר שרשמת.השתמשתי ב2 כפות מייפל טבעי+כף דבש.והוספתי כפית א.אפיה כהצעת אחת הממליצות וביצת לארג’ יחסית קטנה.
גילגלתי את הבצק לכדורים קטנים שמתי בתבנית התנור ומעכתי אותם.
אפיתי 10 דקות(כי התנור שלי חזק)ופיזרתי אבקת סוכר אחרי שהוצאתי מהתנור.
טעיייים וקללל!תודה לך!
היי רננה,
כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
תמונה
נראה מצויין😁
אולי הוספתי קצת פחות דבש לא מדדתי בדיוק 😬
תודה רבה! הילדים אכלו.. זה הכי חשוב חח
מה שנכון נכון ברור שהעיקר שהילדים יאכלו
טוב, הבצק היה קשה לעבודה..
הוא יצא לי מאוד פרורי.
הוספתי כשתי כפות מיים כדאי להצליח לאחד אותו ובכל זאת עדיין דיי יתפרק.
היה גם קשה פיזית לרדד אותו ולעבוד איתו.
לאחר האפייה העוגיות יצאו עם מרקם טוב, אך ללא האבקת סוכר פחות אהבתי את הטעם והן פחות מתוקות מהעוגיות “הרגילות”.
*השתמשתי בקמח לבן והוספתי קצת אבקת אפיה אך אין לי השוואה איך זה יוצא בלי..
ובלי קשר למתכון זה, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. תודה רבה!
היי 🙂
הוספת 3 כפות דבש, 2 כפות טחינה גולמית וביצה? כי אלה המרכיבים שמדביקים את החומרים.
באיזו כוס השתמשת?
לגבי המתיקות, העוגיות האלה במתיקות מעודנת. כמובן שאפשר להוסיף להוסיף סוכר מעל למה שרשום.
יצא מתוק מדי לטעמי, בד’כ אני מפחיתה אוטומטית את כמויות הסוכר הפעם שכחתי 🙁
מקווה שבפעם הבאה הן יצאו לטעמך ❤️
האם אפשר להשתמש במכשיר מיוחד להכנת עוגיות. (כמו מזרק להכנת שושני קצף)?
אני מניחה שאפשרי 🙂
שאני אפיתי את העוגיות האלו בתנור על 170 מעלות הן יצאו שרופות. מה עשיתי לא נכון? והאם את יכולה לתת לי טיפ לגבי זה?
היי שלי,
לכמה זמן הן היו בתנור?
יכול להיות שהתנור היה על מצב טורבו?
כשעשיתי את העוגיות במדף השלישי יצאו לי כולן כמעט שרופות
אפשר להוריד לשני העליון
היי דבי, צריך להניח את התבנית במדף השני מלמטה.
איפה הנחת? יותר קרוב לחלק העליון?
אפית על חום עליון ותחתון? לא טורבו, נכון?
חטאתי בחטא הטורבו:)
בוקר טוב אפרת ושבוע נפלא וזורם:)
אפשר פחות שמן ?
היי דבי,
ככל שתפחיתי מכמות השמן העוגיות ייצאו פחות פריכות.
אם בכל זאת את רוצה לשים פחות שמן אני ממליצה לשים לפחות רבע כוס ולהוסיף עוד כף טחינה גולמית.
אפרת רבע כוס 60 מ”ל נכון?
נכון 🙂
ערב טוב וחג שמח אפרת:)
שתי שאלות בקטנה
אפשר להחליף את כף הסוכר ב3/4 כף דבש
והאם אפשר להמר על 105 קמח לבן ו105 קמח מלא?
היי דבי אפשר בשני האפשרויות 🙂
חג שמח❤️
thx u r a superstar:)
❤️
מתכון מדהים. הוספתי כפית שטוחה של אבקת אפיה והן יצאו יפות וטעימות.
שמחה לקרוא שאהבת נועה 🙂
סופ”ש נפלא❤️
הי אפרת
אפשר להחליף את הדבש במייפל או סילאן?
עדיף במייפל.
אפרת, עשיתי את המתכון אתמול, ויצא כל כך טעים, שעכשיו אני עושה אותו שוב,פשוט אלופה, טעיםםם!! ממכר!
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה
המשך יום מקסים ♥♥
היי אפרת, אם יש לי ביצה בגודל L ולא קטנה? זה בסדר?
תטרפי את הביצה בקערית ותוסיפי רק 3/4 כמות מהבלילה.
אם התערובת תצא יבשה/פירורית תוסיפי את רבע הבלילה שנותרה.
כתוב שצריך לערבב לפני כן את הטחינה.
לערבב עם מים או פשוט ככה?
הכוונה לערבב בתוך הקופסה (בלי מים).
אפשר במקום קמח כוסמין שיבולת שועל?
לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שזה ישנה לגמרי את העוגיות ואת המרקם.
אם משתמשים בקמח לבן – לשים את אותה כמות?
כן.
האם אפשר לוותר על הביצה כדי שיהיה טבעוני (וסילאן במקום דבש מן הסתם אינו מהווה בעיה)
אפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כף טחינה נוספות וכמה כמות מיץ תפוזים/מים במידת הצורך.
קחי רק בחשבון שהעוגיות ייצאו במרקם עדין וקצת מתפורר.
לאחר האפיה חשוב להניח להן להתקרר לגמרי לפני שנוגעים בהן.
תודה רבה!
תודה על המתכון. האם ייתכן שחסרה בו אבקת אפייה/סודה לשתייה?
לא, אין צורך להוסיף.
ניסיתי ללא אבקת אפיה, ועם אבקת אפיה, וההבדל הוא עצום לטובת הגירסה עם.. לדעתי מומלץ מאוד להוסיף כפית אבקת אפיה.
אשמח לדעת כמה קלוריות לעוגיה
כ-50 קלוריות.
קמח כוסמין מלא או לבן?
לא משנה.
הצילו! בדיוק מכינה את העוגיות והבצק יצא דביק ממש. הכל נדבק למערוך ולמשטח. מה עושים??
אולי השתמשת בכוס קטנה.
יש להוסיף עוד קמח.