שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 16-20 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1.5 כוסות קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה אבקת קינמון

2 כפות סוכר

1 ביצה קטנה

2 כפות דבש

25 גרם חמאה/ מרגרינה

3 כפות שמן קנולה

*לקישוט: אבקת סוכר




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת בצק אחיד ורך.

-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות (אם הבצק יבש/מתפורר- ניתן להרטיב ידיים). מניחים במרווחים על נייר אפיה.

-אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בשוליים.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.

מתכונים נוספים לראש השנה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט חסה עם רימוניםסלט חסה עם רימונים
עוגת דבש עסיסית עוגת דבש עסיסית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (21:26 3.11.2024)

מתכון פשוט וטעים.תודה!

עוגיות דבש וקינמון
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 4.11.2024)

נראה מעולה:)
תודה על השיתוף

avatar
הדס (18:27 29.09.2024)

היי רצתי לשאול האם ניתן להמיר בשמן קוקוס את המרגרינה ומה היחס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 29.09.2024)

כן באותו יחס

avatar
חסוי (12:09 27.09.2024)

וואי באלי להכין נראה ממש טובבב

avatar
מרים (11:16 23.09.2024)

שאלה נוספת, האם אפשר להשתמש בסוכר חום במקום הסוכר הלבן

avatar
מרים (11:14 23.09.2024)

תודה על המתכונים המעולים שבאתר
רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות את העוגיות עבות יותר ולצפות באבקת סוכר לפני האפיה (כמו עוגיות מושלגות)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:46 23.09.2024)

את יכולה לנסות אבל נראה לי שאבקת הסוכר תימס.
אפשר סוכר חום.

avatar
מירי (14:04 3.02.2023)

יצא טעיםםםם!! את אלופה!!
הוספתי כף שמן וכף מים כמו שראיתי שכתבת באחת התגובות.
ומשתפת טיפ לקריצת כדורים… גלגלתי את הבצק לגליל ואז פשוט פרסתי אותו, וכל חתיכה כדררתי ושיטחתי לעוגיה. חוסך זמן ועבודה וגם ככה הם יוצאים אותו גודל.
תודה ושבת שלום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 3.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
שיטת עבודה מהירה ויעילה(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
רחלי (09:15 22.09.2021)

יש לי ביצה L, אפשר להשתמש במקום ביצה קטנה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 22.09.2021)

היי רחלי,
זה פחות כדאי. עדיף שתטרפי את הביצה ותשתמשי ברוב הכמות אבל לא בכולה.
חג שמח!

avatar
רחלי (15:32 22.09.2021)

תו, כמה להוציא כף , שתי כפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 22.09.2021)

תטרפי את הביצה בכוס ותשתמשי רק ב3/4 מהכמות, כך שיישאר רבע.

avatar
נירה (08:47 14.09.2021)

היי,
איך את יוצרת את הפסים לאורך העוגיות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:18 14.09.2021)

היי נירה,
הכי קל ופשוט- עם מזלג(:

avatar
מיכל (20:04 5.09.2021)

יצא יבש 😕 מה גם הכפלתי כמויות ויצא רק 17

עוגיות דבש וקינמון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 5.09.2021)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? הקפדת על חום אפייה נכון ולא אפית מעבר לדרוש?

avatar
יפעת (18:19 4.10.2020)

הבצק יוצא יבש מאוד וצריך להרטיב אותו עם מים בשביל שיהיה אפשר לעבוד איתו

avatar
גלית (13:44 24.09.2020)

לא כל כך הבנתי..
כמה כוסות קמח צריך לשים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:47 24.09.2020)

כוס וחצי קמח.

avatar
נטלי (15:40 21.09.2020)

היי
אני הכנתי אותם, הבצק מאד קל להכנה אבל הטעם יצא לי קצת מוזר…. אני חושבת שצריכים להוסיף קצת דבש…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 21.09.2020)

הרגשת שחסרה מתיקות? העוגיות אמורות להיות במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אז אפשר להוסיף סוכר או דבש.

avatar
אור (13:49 14.09.2020)

תודה אפרת, יצא מעולה. ישר הכנתי כפול כי המתכונים שלך תמיד הצלחה.

אפשר במקום להכין עיגולים ולשטח, אפשר לרדד את הבצק (לעובי חצי ס”מ אני מניחה) ולקרוץ עוגיות בצורות או שזה ישנה את המרקם?ה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 14.09.2020)

כן אפשר.

avatar
גבריאלה (13:30 5.10.2019)

הבצק יצא נפלא, העוגיות לא כל כך: למרות שהכמות הספיקה ליותר עוגיות, והגודל יצא כמו בתמונה, הן פריכות מידי ולא מספיק קשות לטעמי, מצד שני הן מוכנות, ואי אפשר לשים עוד זמן בתנור.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 6.10.2019)

באיזה כוס השתמשת?
כמה זמן אפית אותן?

avatar
יאיר (11:13 9.09.2018)

אפשר להחליף את המרגרינה במשהו אחר פרווה? תודה רבה ושנה טובה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.09.2018)

אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן קנולה לכל המתכון ואז אין צורך במרגרינה.
שנה טובה 🌺

avatar
אורנה (18:33 7.09.2018)

היי אפרת. הבצק רך ונוח לעבודה. יצרתי כדורים והשטחתי עם הידיים. אפיתי בדיוק 12 דקות ויצא טעיםםם.לא התאפקנו וטעמנו אפילו שהן היו מעט חמימות. מתיקות מעודנת של קינמון ודבש. הילדים עפו על זה. מבחינת צורה- שלי יצאו מעט שמנמנות ולא שטוחות ויפות כמו שלך. השטחת עם מערוך? יצרת צורה עם מזלג?
תודה על מתכונים נפלאים, טעימים וקלים להכנה.
שנה טובה לך ולמשפחתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 8.09.2018)

היי אורנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יצרתי כדורים, השטחתי לעיגולים דקים עם הידיים ואח”כ עם מזלג (לא השתמשתי במערוך).
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
ריבקה (20:09 13.08.2018)

היי!
רציתי לשאול אותך מה הבדל הטעם בין העוגיות הקינמון לעוגיות הדבש וקינמון?
ועל מה את יותר ממליצה?
תודה רבה אפרת ואם את יכולה לענות כמה שיותר מהר כי יש לי התלבטות מאוד גדולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 13.08.2018)

לגבי הטעם, בעוגיות האלה מרגישים את השילוב של הדבש עם הקינמון. בעוגיות הקינמון מרגישים יותר את הטעם של הקינמון.
ושאלה קשה, שתיהן ממש מעולות ופריכות. האמת? ממליצה להכין את שתיהן 🙂 תכיני היום את אלה ובהזדמנות הבאה את עוגיות הקינמון.

avatar
ריבקה (20:27 13.08.2018)

תודה רבההההההההההההההההה

avatar
ריבקה (20:35 13.08.2018)

תודההההה

avatar
לנה (18:36 3.07.2018)

שלום אפרת, אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך אז קודם כל המון תודה לך!!! שאלה קטנה לגבי החמאה במתכון- האם צריך להמיס אותה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 3.07.2018)

כן, יש להמיס את החמאה.
ערב נעים 🙂

avatar
הדס (09:07 22.04.2018)

איך אני יודעת מתי אני יכולה להמיר במתכונים סוכר בדבש או סילאן?
והאם כדאי במצבים כאלה להשאיר הכל זאת את הביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 22.04.2018)

היי הדס,
ממליצה לקרוא מדריך שפרסמתי בנושא – תחליפי סוכר טבעיים.
הביצה צריכה להשאר, רצוי רק להפחית מכמות הנוזלים במתכון. אם אין נוזלים והתערובת יוצאת רטובה או דביקה מידי יש להוסיף 1-2 כפות קמח.

avatar
יעל אברהם (17:04 22.02.2018)

שלום אפרת.
אני משתמשת “סמויה” כמעט קבועה באתר שלך ושולפת ממנו מתכונים נהדרים.
תודה רבה לך!!
כל מתכון עובר “גיור” לגירסא בריאה יותר 🙂 עד עתה עבר בהצלחה. שאלתי לגבי המתכון הזה כמה כפות שמן קוקוס אני צריכה במקום השמן והמרגרינה במתכון?
והאם אפשר להחליף את הסוכר גם בדבש? את הקמח הלבן אחליף בכוסמין. והאם אפשר לוותר על הביצה או לשים במקומה משהו “טבעוני” מבלי להרוס את הטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 22.02.2018)

היי יעל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי המתכון זה, אפשר להמיר את השמן והמרגרינה בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
אפשר להמיר את הסוכר בדבש, את הקמח הלבן לכוסמין.
לגבי הביצה, אני מניחה שאם את שמה דבש במקום סוכר זה עשוי לסייע בהדבקת החומרים. אם התערובת מתפוררת ולא יציבה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.

avatar
רעות (08:21 26.11.2017)

האם אפשר מחמאה במקום חמאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 26.11.2017)

כן, אפשר.

avatar
shaked (11:45 18.09.2017)

יצא טעים ממש, הדבר היחיד שקצת מבאס הוא הקינמון..הכפלתי כמויות כדי שיצאו יותר עוגיות ונראה לי שזה יותר מידי קינמון..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 18.09.2017)

הכפלת כמויות ושמת 2 כפיות שטוחות אבקת קינמון?
בכל מקרה זה באמת עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים טעם חזק של קינמון ויש כאלה שפחות. פעם הבאה מראש תפחיתי את כמות הקינמון.
שנה טובה 🙂

avatar
אפי (14:05 15.09.2017)

יש מצב להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 15.09.2017)

כן, אפשר.

avatar
אפי (14:26 15.09.2017)

תודה רבה עזרת לי מאד!
שבת שלום

avatar
נאוה (21:14 23.09.2017)

הי אפי, רציתי לשאול אם הכנת עם כוסמין ואיך יצא. תודה ושנה טובה 🙂

avatar
דבי (20:59 28.08.2017)

בין העוגיות שאת מביאה באתר? (מלבד עם אגוזים, סולת וכאלו)

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 28.08.2017)

עוגיות הקפה הכי פריכות לדעתי.
העוגיות שבעמוד הזה.
עוגיות מייפל
עוגיות קינמון
עוגיות פרג
עוגיות קצח

avatar
דבי (18:29 28.08.2017)

ערב טוב לך,

למה הכוונה במרגרינה מומסת?

מי מהעוגיות הכי פריכות?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 28.08.2017)

היי דבי,
הכוונה להמיס 25 גרם מרגרינה (במיקרו או על הגז).
העוגיות האלה הן פריכות. מבין אילו עוגיות את מתלבטת?

avatar
מרים (14:35 20.06.2017)

יצא ממש מוצלח!, צריך להקפיד לא לאפות אותן יותר מדי כדי שיהיו פריכות
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 20.06.2017)

היי מרים,
אני חושבת שזה יעבוד גם עם סילאן. הסילאן פשוט יצבע יותר את העוגיות והטעם יהיה קצת יותר חזק (הדבש יותר עדין).
יום מקסים 🙂

avatar
מרים (12:48 21.06.2017)

תודה רבה לך
האתר ממש מוצלח אני לא מפסיקה להכין מתכונים ממנו טעימים וקלים להכנה!
את אלופה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 21.06.2017)

תודה מרים 🙂

avatar
מיכל (21:18 29.09.2016)

הכנתי הרבה דברים מכאן. ותמיד יוצא מעולה אבל הפעם…אכזבה קשה. יצא טפל.סתם ללא טעם ןהלכתי בול לפי המתכון.. והכל לפח…:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:41 30.09.2016)

היי מיכל,
העוגיות צריכות לצאת פריכות וטעימות. יכול להיות שהייתה חסרה מתיקות (אולי 2 כפות סוכר ו2 כפות דבש לא הספיקו)? בכל אופן מצטערת שהתאכזבת.
שנה טובה

avatar
טל (22:09 21.07.2016)

היי נראה ממש מעולה ומהתגובות אני מבינה שזה להיט … 🙂
יש לי כמה שאלות : אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן ? ומה לגבי קמח כוסמין ?
אין לי שמן קנולה … אפשר לשים שמן אחר במקום ? זית ? חמניות ? …
כמה קלוריות יש בכל עוגיה ?
תודה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 21.07.2016)

היי טל,
עדיף קמח כוסמין. הוא בדר”כ נותן תוצאה טובה יותר מהקמח המלא הרגיל.
את יכולה לשים שמן חמניות.
אני משערת שבסביבות 80-90 קלוריות לעוגיה.
בהצלחה 😉

avatar
דבי (18:31 21.07.2016)

אפשר להוריד את הקינמון?

האם שילוב של שמן ומרגרינה/חמאה עדיף לפריכות מאשר רק שמן?

אפשר לעשות את העוגיות האלו רק עם שמן?

תודה רבה וערב טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:46 21.07.2016)

היי דבי,
אפשר לוותר על הקינמון ואפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה/מרגרינה אבל לדעתי כדאי לשלב כי אז התוצאה תהיה יותר טעימה.

avatar
ספיר (22:13 16.04.2016)

הכנתי את העוגיות האלה פעם אחת,ואחרי הפעם ההיא לא יכולתי להפסיק להכין אותן שוב ושוב! עוגיות טעימות בטירוףףףףף,מתה עליהן מומלץ בחום!♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 16.04.2016)

תודה ספיר, שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂

avatar
מאיה (17:43 25.03.2016)

היי, אפיתי את העוגיות, יצאו טעימות, אך נורא קשות, פעלתי לפי ההוראות ובכמויות ?!?!?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 25.03.2016)

היי מאיה,
יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי (לפעמים 2-3 דקות אפית יתר יכולות לעשות את ההבדל). הן אמורות לצאת כשהן רכות מעט ולהתקשות לאחר צינון בחוץ.
שבת שלום 🙂

avatar
חלי (22:02 18.02.2016)

הי, הכנתי עכשיו 2 כמויות ויצא מושלם! נראה צה הבנות יאמרו בבוקר… תודה על מתכון נהדר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 19.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

avatar
יהודית (00:34 18.01.2016)

היי..
הכנתי את העוגיות והן יצאו לי ללא טעם.. מוזר..למה את חושבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 18.01.2016)

מוזר, כי דווקא הן אמורות לצאת מתוקות ובטעם של קינמון.
אולי הייתה חסרה מתיקות. שמת 2 כפות סוכר לבן ו2 כפות דבש? אולי סוג הדבש שהשתמשת בו הוא פחות מתוק?

avatar
גלית (16:49 15.09.2015)

יצא מעולה הבצק בגלל המרגרינה משומן היטב והעוגיות קלות להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 15.09.2015)

תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!

avatar
מיקי (22:21 9.09.2015)

אפשר עם קמח תופח??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 9.09.2015)

כן מיקי. כמובן שיש לוותר על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂

avatar
אילנית (14:28 5.09.2015)

הבצק יצא מתפורר לגמרי ואין אפדרות להכין את העוגיות אז הוספתי ביצה וקמח ולא יצא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 5.09.2015)

היי אילנית,
אם הבצק יצא מתפורר כנראה שהשתמשת בכוס יחסית גדולה למדידת הקמח. מה שהי צריך לעשות זה להוסיף לבצק מעט מים ועוד כף שמן. פעם הבאה ממליצה לך לשאול אותי 🙂 . זה שהוספת ביצה וקמח זה שינה את כל המתכון.

avatar
אילנית (21:03 29.08.2015)

יצא מעולה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 29.08.2015)

שמחה לשמוע אילנית 🙂
שבוע טוב

avatar
זיוית (15:30 27.08.2015)

הי אפרת , אתר נהדר .
כמו כן, רציתי לדעת האם יש תחליף למרגרינה / חמאה ? האם במקום זאת ניתן להשתמש בשמן ואם כן אז מה הכמות ?
תודה רבה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:39 27.08.2015)

תודה זיוית 🙂
החמאה או המרגרינה מעניקים פריכות קלה לעוגיות. אפשר לשים במקום 3 כפות שמן, אני מניחה שהעוגיות פשוט יצאו מעט קשות יותר.

avatar
שבות (17:45 11.05.2015)

תודה על המתכון!
האם אפשר לשטח בתבנית ולחתוך לאחר האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 11.05.2015)

היי שבות,
אני לא יודעת אם העוגיות יהיו אפויות באופן שווה. אולי עדיף לרדד ולחתוך עם סכין לפני האפיה.

avatar
נגה (09:20 25.03.2015)

אכן עוגיות קלות וטעימות!
האם אפשר להחליף את הקינמון בקפה נמס…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 25.03.2015)

תודה נגה 🙂
וכן, אפשר לשים אבקת נס קפה במקום הקינמון.

avatar
אורנה (22:22 11.02.2015)

האם אפשר במקום קמח לבן קמח מלא? במידה וכן, האם אותה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 12.02.2015)

היי אורנה,
ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי (הכוונה 3/4 כוס קמח מלא+ 3/4 קמח לבן). אם בסוף הבצק יבש ופירורי תוסיפי 1-3 כפות מים בהדרגה כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
בהצלחה 😉

avatar
אילנה (11:29 16.01.2015)

שאלה אחרונה ברשותך למתכון זה:
אי אפשר להסתפק רק בשמן במקום בחמאה?
אפשר להוסיף עוד שמן במקום החמאה/מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 16.01.2015)

אפשר להוסיף עוד 3 כפות שמן במקום החמאה אך המקרם של העוגיות ייצא פחות פריך, הכוונה שעם 25 גרם חמאה העוגיות ייצאו טעימות יותר.

avatar
אילנה (15:24 15.01.2015)

אה הבנתי.
קודם כל תודה על התשובה המהירה!
אז אם הבנתי נכון, העוגיות יצאו דחוסות וחנק כאלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 15.01.2015)

לא, במקרה הזה הן עדיין ייצאו טעימות, פשוט עם אבקת אפיה ייצאו יותר טעימות 🙂

avatar
אילנה (14:47 15.01.2015)

העוגיות נראות קלות וטעימות ברמות!!
חייבת לנסות אבל שאלה קטנה:
האם חייב אבקת אפיה? מה התפקיד שלו בכלל?
תודה רבה רבה על האתר הפשוט מתוק! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 15.01.2015)

הי אילנה,
אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה אבל מומלץ יותר עם מאחר ואבקת האפיה מתפיחה מעט את העוגיות ובכך תורמת לאווריריות שלהן.
סופשבוע נעים 🙂

avatar
נופר (20:40 2.12.2014)

מתכון מעולה,תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 2.12.2014)

תודה נופר 🙂

avatar
בתאל (11:38 24.11.2014)

תודה רבה על המתכון…העוגיות יצאו ממש טעימות!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 24.11.2014)

מעולה!
תודה לך על העדכון ויום נפלא 🙂

avatar
ירדן (23:26 1.10.2014)

התחשק לי נשנוש של ערב וזה היה הפתרון!
העוגיות יצאו ממש טעימות ופריכות. כל הבית התמלא ריח של קינמון וזה היה תענוג !
אתר מעולהההה נהנית מכל רגע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 1.10.2014)

איזה כיף לשמוע ירדן!
תודה על העדכון 😉

לקריאת כל התגובות