זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 16-20 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
2 כפות סוכר
1 ביצה קטנה
2 כפות דבש
25 גרם חמאה/ מרגרינה
3 כפות שמן קנולה
*לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות (אם הבצק יבש/מתפורר- ניתן להרטיב ידיים). מניחים במרווחים על נייר אפיה.
-אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בשוליים.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).
*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
מתכון פשוט וטעים.תודה!
נראה מעולה:)
תודה על השיתוף
היי רצתי לשאול האם ניתן להמיר בשמן קוקוס את המרגרינה ומה היחס?
כן באותו יחס
וואי באלי להכין נראה ממש טובבב
שאלה נוספת, האם אפשר להשתמש בסוכר חום במקום הסוכר הלבן
תודה על המתכונים המעולים שבאתר
רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות את העוגיות עבות יותר ולצפות באבקת סוכר לפני האפיה (כמו עוגיות מושלגות)
את יכולה לנסות אבל נראה לי שאבקת הסוכר תימס.
אפשר סוכר חום.
יצא טעיםםםם!! את אלופה!!
הוספתי כף שמן וכף מים כמו שראיתי שכתבת באחת התגובות.
ומשתפת טיפ לקריצת כדורים… גלגלתי את הבצק לגליל ואז פשוט פרסתי אותו, וכל חתיכה כדררתי ושיטחתי לעוגיה. חוסך זמן ועבודה וגם ככה הם יוצאים אותו גודל.
תודה ושבת שלום!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
שיטת עבודה מהירה ויעילה(:
תודה שחזרת לשתף❤
יש לי ביצה L, אפשר להשתמש במקום ביצה קטנה ?
היי רחלי,
זה פחות כדאי. עדיף שתטרפי את הביצה ותשתמשי ברוב הכמות אבל לא בכולה.
חג שמח!
תו, כמה להוציא כף , שתי כפות?
תטרפי את הביצה בכוס ותשתמשי רק ב3/4 מהכמות, כך שיישאר רבע.
היי,
איך את יוצרת את הפסים לאורך העוגיות ?
היי נירה,
הכי קל ופשוט- עם מזלג(:
יצא יבש 😕 מה גם הכפלתי כמויות ויצא רק 17
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? הקפדת על חום אפייה נכון ולא אפית מעבר לדרוש?
הבצק יוצא יבש מאוד וצריך להרטיב אותו עם מים בשביל שיהיה אפשר לעבוד איתו
לא כל כך הבנתי..
כמה כוסות קמח צריך לשים ?
כוס וחצי קמח.
היי
אני הכנתי אותם, הבצק מאד קל להכנה אבל הטעם יצא לי קצת מוזר…. אני חושבת שצריכים להוסיף קצת דבש…
הרגשת שחסרה מתיקות? העוגיות אמורות להיות במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אז אפשר להוסיף סוכר או דבש.
תודה אפרת, יצא מעולה. ישר הכנתי כפול כי המתכונים שלך תמיד הצלחה.
אפשר במקום להכין עיגולים ולשטח, אפשר לרדד את הבצק (לעובי חצי ס”מ אני מניחה) ולקרוץ עוגיות בצורות או שזה ישנה את המרקם?ה
כן אפשר.
הבצק יצא נפלא, העוגיות לא כל כך: למרות שהכמות הספיקה ליותר עוגיות, והגודל יצא כמו בתמונה, הן פריכות מידי ולא מספיק קשות לטעמי, מצד שני הן מוכנות, ואי אפשר לשים עוד זמן בתנור.
באיזה כוס השתמשת?
כמה זמן אפית אותן?
אפשר להחליף את המרגרינה במשהו אחר פרווה? תודה רבה ושנה טובה!!!
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן קנולה לכל המתכון ואז אין צורך במרגרינה.
שנה טובה 🌺
היי אפרת. הבצק רך ונוח לעבודה. יצרתי כדורים והשטחתי עם הידיים. אפיתי בדיוק 12 דקות ויצא טעיםםם.לא התאפקנו וטעמנו אפילו שהן היו מעט חמימות. מתיקות מעודנת של קינמון ודבש. הילדים עפו על זה. מבחינת צורה- שלי יצאו מעט שמנמנות ולא שטוחות ויפות כמו שלך. השטחת עם מערוך? יצרת צורה עם מזלג?
תודה על מתכונים נפלאים, טעימים וקלים להכנה.
שנה טובה לך ולמשפחתך
היי אורנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יצרתי כדורים, השטחתי לעיגולים דקים עם הידיים ואח”כ עם מזלג (לא השתמשתי במערוך).
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ❤️
היי!
רציתי לשאול אותך מה הבדל הטעם בין העוגיות הקינמון לעוגיות הדבש וקינמון?
ועל מה את יותר ממליצה?
תודה רבה אפרת ואם את יכולה לענות כמה שיותר מהר כי יש לי התלבטות מאוד גדולה!
לגבי הטעם, בעוגיות האלה מרגישים את השילוב של הדבש עם הקינמון. בעוגיות הקינמון מרגישים יותר את הטעם של הקינמון.
ושאלה קשה, שתיהן ממש מעולות ופריכות. האמת? ממליצה להכין את שתיהן 🙂 תכיני היום את אלה ובהזדמנות הבאה את עוגיות הקינמון.
תודה רבההההההההההההההההה
תודההההה
שלום אפרת, אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך אז קודם כל המון תודה לך!!! שאלה קטנה לגבי החמאה במתכון- האם צריך להמיס אותה?
כן, יש להמיס את החמאה.
ערב נעים 🙂
איך אני יודעת מתי אני יכולה להמיר במתכונים סוכר בדבש או סילאן?
והאם כדאי במצבים כאלה להשאיר הכל זאת את הביצה?
היי הדס,
ממליצה לקרוא מדריך שפרסמתי בנושא – תחליפי סוכר טבעיים.
הביצה צריכה להשאר, רצוי רק להפחית מכמות הנוזלים במתכון. אם אין נוזלים והתערובת יוצאת רטובה או דביקה מידי יש להוסיף 1-2 כפות קמח.
שלום אפרת.
אני משתמשת “סמויה” כמעט קבועה באתר שלך ושולפת ממנו מתכונים נהדרים.
תודה רבה לך!!
כל מתכון עובר “גיור” לגירסא בריאה יותר 🙂 עד עתה עבר בהצלחה. שאלתי לגבי המתכון הזה כמה כפות שמן קוקוס אני צריכה במקום השמן והמרגרינה במתכון?
והאם אפשר להחליף את הסוכר גם בדבש? את הקמח הלבן אחליף בכוסמין. והאם אפשר לוותר על הביצה או לשים במקומה משהו “טבעוני” מבלי להרוס את הטעם?
היי יעל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי המתכון זה, אפשר להמיר את השמן והמרגרינה בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
אפשר להמיר את הסוכר בדבש, את הקמח הלבן לכוסמין.
לגבי הביצה, אני מניחה שאם את שמה דבש במקום סוכר זה עשוי לסייע בהדבקת החומרים. אם התערובת מתפוררת ולא יציבה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.
האם אפשר מחמאה במקום חמאה?
כן, אפשר.
יצא טעים ממש, הדבר היחיד שקצת מבאס הוא הקינמון..הכפלתי כמויות כדי שיצאו יותר עוגיות ונראה לי שזה יותר מידי קינמון..
הכפלת כמויות ושמת 2 כפיות שטוחות אבקת קינמון?
בכל מקרה זה באמת עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים טעם חזק של קינמון ויש כאלה שפחות. פעם הבאה מראש תפחיתי את כמות הקינמון.
שנה טובה 🙂
יש מצב להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?
כן, אפשר.
תודה רבה עזרת לי מאד!
שבת שלום
הי אפי, רציתי לשאול אם הכנת עם כוסמין ואיך יצא. תודה ושנה טובה 🙂
בין העוגיות שאת מביאה באתר? (מלבד עם אגוזים, סולת וכאלו)
הרבה תודה!
עוגיות הקפה הכי פריכות לדעתי.
העוגיות שבעמוד הזה.
עוגיות מייפל
עוגיות קינמון
עוגיות פרג
עוגיות קצח
ערב טוב לך,
למה הכוונה במרגרינה מומסת?
מי מהעוגיות הכי פריכות?
תודה רבה!
היי דבי,
הכוונה להמיס 25 גרם מרגרינה (במיקרו או על הגז).
העוגיות האלה הן פריכות. מבין אילו עוגיות את מתלבטת?
יצא ממש מוצלח!, צריך להקפיד לא לאפות אותן יותר מדי כדי שיהיו פריכות
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?
תודה רבה
היי מרים,
אני חושבת שזה יעבוד גם עם סילאן. הסילאן פשוט יצבע יותר את העוגיות והטעם יהיה קצת יותר חזק (הדבש יותר עדין).
יום מקסים 🙂
תודה רבה לך
האתר ממש מוצלח אני לא מפסיקה להכין מתכונים ממנו טעימים וקלים להכנה!
את אלופה!
תודה מרים 🙂
הכנתי הרבה דברים מכאן. ותמיד יוצא מעולה אבל הפעם…אכזבה קשה. יצא טפל.סתם ללא טעם ןהלכתי בול לפי המתכון.. והכל לפח…:(
היי מיכל,
העוגיות צריכות לצאת פריכות וטעימות. יכול להיות שהייתה חסרה מתיקות (אולי 2 כפות סוכר ו2 כפות דבש לא הספיקו)? בכל אופן מצטערת שהתאכזבת.
שנה טובה
היי נראה ממש מעולה ומהתגובות אני מבינה שזה להיט … 🙂
יש לי כמה שאלות : אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן ? ומה לגבי קמח כוסמין ?
אין לי שמן קנולה … אפשר לשים שמן אחר במקום ? זית ? חמניות ? …
כמה קלוריות יש בכל עוגיה ?
תודה !!
היי טל,
עדיף קמח כוסמין. הוא בדר”כ נותן תוצאה טובה יותר מהקמח המלא הרגיל.
את יכולה לשים שמן חמניות.
אני משערת שבסביבות 80-90 קלוריות לעוגיה.
בהצלחה 😉
אפשר להוריד את הקינמון?
האם שילוב של שמן ומרגרינה/חמאה עדיף לפריכות מאשר רק שמן?
אפשר לעשות את העוגיות האלו רק עם שמן?
תודה רבה וערב טוב!
היי דבי,
אפשר לוותר על הקינמון ואפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה/מרגרינה אבל לדעתי כדאי לשלב כי אז התוצאה תהיה יותר טעימה.
הכנתי את העוגיות האלה פעם אחת,ואחרי הפעם ההיא לא יכולתי להפסיק להכין אותן שוב ושוב! עוגיות טעימות בטירוףףףףף,מתה עליהן מומלץ בחום!♥
תודה ספיר, שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂
היי, אפיתי את העוגיות, יצאו טעימות, אך נורא קשות, פעלתי לפי ההוראות ובכמויות ?!?!?
היי מאיה,
יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי (לפעמים 2-3 דקות אפית יתר יכולות לעשות את ההבדל). הן אמורות לצאת כשהן רכות מעט ולהתקשות לאחר צינון בחוץ.
שבת שלום 🙂
הי, הכנתי עכשיו 2 כמויות ויצא מושלם! נראה צה הבנות יאמרו בבוקר… תודה על מתכון נהדר.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
היי..
הכנתי את העוגיות והן יצאו לי ללא טעם.. מוזר..למה את חושבת?
מוזר, כי דווקא הן אמורות לצאת מתוקות ובטעם של קינמון.
אולי הייתה חסרה מתיקות. שמת 2 כפות סוכר לבן ו2 כפות דבש? אולי סוג הדבש שהשתמשת בו הוא פחות מתוק?
יצא מעולה הבצק בגלל המרגרינה משומן היטב והעוגיות קלות להכנה
תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
אפשר עם קמח תופח??
כן מיקי. כמובן שיש לוותר על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂
הבצק יצא מתפורר לגמרי ואין אפדרות להכין את העוגיות אז הוספתי ביצה וקמח ולא יצא טעים
היי אילנית,
אם הבצק יצא מתפורר כנראה שהשתמשת בכוס יחסית גדולה למדידת הקמח. מה שהי צריך לעשות זה להוסיף לבצק מעט מים ועוד כף שמן. פעם הבאה ממליצה לך לשאול אותי 🙂 . זה שהוספת ביצה וקמח זה שינה את כל המתכון.
יצא מעולה תודה
שמחה לשמוע אילנית 🙂
שבוע טוב
הי אפרת , אתר נהדר .
כמו כן, רציתי לדעת האם יש תחליף למרגרינה / חמאה ? האם במקום זאת ניתן להשתמש בשמן ואם כן אז מה הכמות ?
תודה רבה .
תודה זיוית 🙂
החמאה או המרגרינה מעניקים פריכות קלה לעוגיות. אפשר לשים במקום 3 כפות שמן, אני מניחה שהעוגיות פשוט יצאו מעט קשות יותר.
תודה על המתכון!
האם אפשר לשטח בתבנית ולחתוך לאחר האפייה?
היי שבות,
אני לא יודעת אם העוגיות יהיו אפויות באופן שווה. אולי עדיף לרדד ולחתוך עם סכין לפני האפיה.
אכן עוגיות קלות וטעימות!
האם אפשר להחליף את הקינמון בקפה נמס…?
תודה נגה 🙂
וכן, אפשר לשים אבקת נס קפה במקום הקינמון.
האם אפשר במקום קמח לבן קמח מלא? במידה וכן, האם אותה כמות?
היי אורנה,
ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי (הכוונה 3/4 כוס קמח מלא+ 3/4 קמח לבן). אם בסוף הבצק יבש ופירורי תוסיפי 1-3 כפות מים בהדרגה כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
בהצלחה 😉
שאלה אחרונה ברשותך למתכון זה:
אי אפשר להסתפק רק בשמן במקום בחמאה?
אפשר להוסיף עוד שמן במקום החמאה/מרגרינה?
אפשר להוסיף עוד 3 כפות שמן במקום החמאה אך המקרם של העוגיות ייצא פחות פריך, הכוונה שעם 25 גרם חמאה העוגיות ייצאו טעימות יותר.
אה הבנתי.
קודם כל תודה על התשובה המהירה!
אז אם הבנתי נכון, העוגיות יצאו דחוסות וחנק כאלה?
לא, במקרה הזה הן עדיין ייצאו טעימות, פשוט עם אבקת אפיה ייצאו יותר טעימות 🙂
העוגיות נראות קלות וטעימות ברמות!!
חייבת לנסות אבל שאלה קטנה:
האם חייב אבקת אפיה? מה התפקיד שלו בכלל?
תודה רבה רבה על האתר הפשוט מתוק! 🙂
הי אילנה,
אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה אבל מומלץ יותר עם מאחר ואבקת האפיה מתפיחה מעט את העוגיות ובכך תורמת לאווריריות שלהן.
סופשבוע נעים 🙂
מתכון מעולה,תודה רבה
תודה נופר 🙂
תודה רבה על המתכון…העוגיות יצאו ממש טעימות!!!!
מעולה!
תודה לך על העדכון ויום נפלא 🙂
התחשק לי נשנוש של ערב וזה היה הפתרון!
העוגיות יצאו ממש טעימות ופריכות. כל הבית התמלא ריח של קינמון וזה היה תענוג !
אתר מעולהההה נהנית מכל רגע
איזה כיף לשמוע ירדן!
תודה על העדכון 😉