זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: חלבי
כוס (140 ג’) קמח לבן
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
30 ג’ גבינת מנצ’גו מגורדת גס
50 גרם גבינת בושה עיזים מפוררת
חצי כפית מלח
חצי כפית תבלין צ’ילי חריף
חלמון ביצה
2 כפות שומשום
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
2-3 כפות מים
לציפוי (לא חובה): כף גדושה שומשום, חצי כף קצח
-מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח עם החמאה (את החמאה יש לחתוך לקוביות קטנות). מוסיפים מלח, תבלין צ’ילי, שומשום, אגוזים מלך, חלמון, גבינות ומים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
-יוצרים מהבצק גליל בקוטר של כ-4 ס”מ. שמים בצלחת שטוחה שומשום וקצח ומגלגלים את הגליל, כך שהגליל מצופה בשומשום. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 דקות (על מנת שיהיה קל לחתוך לפרוסות).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ ומסדרים על נייר האפייה. אופים במשך 14 דקות. הופכים את העוגיות צד ואופים 3 דקות נוספות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
לאיזה גבינות ניתן להחליף?
לגבינה צהובה ובולגרית או פרמז’ן.