זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות קטנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2/3 כוס (80 ג’) קמח מצה
1/3 כוס (45 ג’) קמח תפו”א
1/3 כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים
3 כפות (37 ג’) סוכר
1 חלמון ביצה (הצהוב)
50 גרם חמאה/ מרגרינה (בטמפ’ החדר)
6 קוביות שוקולד קצוצות דק (לא חובה)
2-4 כפות מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים את החומרים היבשים בקערה ומערבבים. מוסיפים את החלמון והחמאה ומערבבים בעזרת כף ואח”כ בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה. מוסיפים את כפות המים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה (אין ללוש יותר מידי על מנת שלא לפגוע בפריכות העוגיות).
-מרדדים את הבצק על משטח עבודה בעובי של כחצי ס”מ וקורצים צורות. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
-מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
עוגיות אגוזים לפסח, עוגיות לפסח, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות חמאה לפסח
מה אפשר לשים במתכון פרווה במקום מרגרינה? תודה
היי,
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לשים רבע כוס שמן אך המרקם ישתנה.
חצי כוסות שמן אגוזים
המתכון עם חלופות- חמאת קוקוס, כמו-סוכר, קונדיטור, תוספת אבקת חלבון ושוקו ציפס ♡ טעים ממש
נראה מעולה, התחליפים נשמעים טוב(: שמחה שיצא מוצלח!
אם אני ממירה שוקולד קצוץ בשוקולד ציפס-אפשרי? כמה לשים? תודה!
היי מני,
אפשר לשים שוקולד צ’יפס באותה כמות:)
מתכונים מושלמים תודה
תודה לאה 🙂
עוגיות ממש מעולות–מתכון מוצלח קל בריא וטעים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה על התגובה המהירה וחג שמח:)
לא אוכלת גלוטן(קמח מצה) במה אפשר להחליף?
אן שיש לך משהו אחר עם חלמון-פשוט נשארו לי מעוגיות אחרות:)
תכיני את העוגיות האלה עם חלמון במקום ביצה – עוגיות מקמח תפוחי אדמה.
אם במקרה התערובת יוצאת יבשה תוסיפי 1-2 כפות מים.
היי.
אפשר להמיר מרגרינה בשמן במתכון הזה?
היי ענבל,
בגדול אפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל לדעתי זה ישנה קצת את המרקם.
חג שמח 🙂
ראיתי את התגובות השליליות ובכל זאת החלטתי לנסות ויצא מושלם!!!!!! להכפיל כמויות!אני נאלצת להכין שוב כרגע.
תודה הילה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
תסלחי לי אבל יצא ממש ממש לא טעים !!!
אפיתי חצי מהבצק ואת השאר נאלצתי לזרוק.
אנסה מתכון אחר לפסח…
צר לי שהתאכזבת אבל אשמח לדעת מה יצא לא בסדר עם העוגיות כדי שאנסה להבין היכן הבעיה. שמת שני שליש קמח מצה ושליש כוס קמח תפו”א ואת יתר החומרים כפי שכתוב?
עוגיות מעולות! שנה שניה שאני מכינה אותן.
תודה עומר 🙂
לא יצא לי טעים סתם עוגיה לא משהו חבל שמתי אגוזים וקוקוס אבל לא משהו לא נורא.
תודה רבה. פנינה
היי פנינה,
הכנת בדיוק לפי המתכון? כמה קוקוס שמת?
היי איך מכינים את העוגיות בגרסת פרווה ?
היי שיר,
במקום חמאה יש להשתמש במחמאה או מרגרינה.
שבת שלום 🙂
חג שמח,
מעוניינת לאפות את העוגיות אך יש אלרגיה למצות, יש אפשרות להמיר את קמח המצה בקמח שקדים או רק קמח תפוחי אדמה?
היי נורית,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא עם קמחים אחרים.
ממליצה להכין את עוגיות שוקולד לפסח. הן ללא קמח מצה.
חג שמח 🙂
מועדים לשימחה,
האם ניתן להמיר את החלמון במשהו אחר? אולי טחינה?
היי רעות,
אני חושבת שכן. שימי 1-2 כפות מלאות טחינה גולמית.
חג שמח 🙂
המתכון נשמע מעולה (: ניתן להמיר את קמח תפוח האדמה?
היי ליאור,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר בקורנפלור או בקמח מצה דק.
חג שמח 🙂
העוגיות מעולות!!! אי אפשר להפסיק לנשנש.
שמחה לשמוע, חג שמח 🙂
הוספתי בסוף 6 כפות מים ויצאו לי עוגיות פריכות וטעימות, רב תודות.