שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

3 כוסות (420 ג') קמח לבן או קמח לחם

כפית מלאה שמרים יבשים

כפית סוכר

¾  כוס (180 מ"ל) מים חמימים

4 כפות (40 מ"ל) שמן

כפית שטוחה מלח

למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים

*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

אופן ההכנה

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה).  אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית שטוחה מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לחצי ומכל חצי בצק יוצרים 4 כדורים שווים (סה"כ 8 כדורים).

-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים מעל כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה (יש להשאיר שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור למשולש). מפזרים כ-2 כפות גבינה צהובה מגורדת וחצי כף פרוסות זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים ו"צובטים" היטב את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מחממים תנור ל180 מעלות במשך 10-12 דקות (בינתיים נותנים למשולשים לנוח בצד). לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה.

מתכון לסמבוסק פיצה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת פרג ושקדים
לחמניות במילוי שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
גפן (23:09 14.06.2020)

טיפ מדהים להתפחה מהירה ששווה לדעת: בעלי ראה באיזה מקום ואני ניסיתי בהמלצתו וזה הכן עובד מדהים!!!

כשמתפיחים בצק שמרים לעטוף אותו בניילון נצמד ולפזר מעל ציפורן, כן כן ציפורן זה מתפיח את הבצק תוך 30 דקות בערך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.06.2020)

תודה גפן, אנסה 🙂

Avatar
גפן (21:53 14.06.2020)

היי אפרתוש, אני די חדשה בבצקים ובלי ידע קודם אשמח שתעני לי על השאלה שלי שממש מביכה אותי אבל אני רוצה ללמוד.

אני רוצה להכין את הבצק ולהקפיא אחרי ההתפחה הראשונה, כשאני מוציאה מהמקפיא אני יכולה מיד לעבוד על הבצק או שאני צריכה לחכות שיגיע לטמפרטורת החדר?
אשמח לתשובה, אני ממש לא יודעת איך עליי לעבוד אחרי ההקפאה.

תודה רבה על האתר שעוזר לי להתקדם במטבח🙂 במתכונים גם מעולים! ממש כייף שגם לי יוצא אוכל טעים😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.06.2020)

היי גפן,
לאחר ההתפחה הראשונה יש להוציא את האוויר מהבצק ורק אז להקפיא.
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או להוציא החוצה לשיש. לאחר שהבצק מפשיר לגמרי לטמפ' החדר אפשר להכין איתו צורה ולהתפיח התפחה שניה.
בהצלחה ❤️

Avatar
עינת (08:03 10.06.2020)

בוקר אור אפרת

אפשרי שמרים טריים גרגרים אותה כמות ?

אם מנסה יותר השמרים מורגשים

תודה ויום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 10.06.2020)

אם זה שמרים בגרגירים יש לשים 3 כפיות.

Avatar
רותם (18:54 7.06.2020)

תודה רבה על המתכון הזה ובכלל!!
נהנת מאוד מהאתר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 7.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
אסתי (22:22 2.06.2020)

מושלם!!!
שמתי יותר גבינה צהובה והוספתי בצל, זיתים, תירס… יצא מעדן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 3.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסתי

Avatar
שני (17:34 2.06.2020)

היי(:
רציתי לשאול איך מכינים מקמח חיטה מלא, או קמח כוסמין מלא?
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 2.06.2020)

ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן עם חצי כמות קמח מלא כדי שלא ייצא דחוס מידי (הכוונה כוס וחצי מכל קמח).
מעבר לזה אין שינוי בהכנה.

Avatar
רבקי (20:34 25.05.2020)

הסמבוסק יצא מושלם
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 25.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
חן (17:50 25.05.2020)

ניתן להקפיא לאחר שעושים עיגולים מהבצק ולשמור בהקפאה יומיים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 25.05.2020)

עדיף להקפיא את הבצק שלם לאחר ההתפחה הראשונה.
הכוונה להוריד ממנו את האוויר ולעטוף אותו היטב בניילון נצמד.

Avatar
איתמר (13:59 10.05.2020)

זה בסדר אם אין לי מיקסר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 10.05.2020)

כן. אפשר ללוש עם הידיים.

Avatar
שלי כהן (16:06 7.05.2020)

שלום, אשמח לדעת את הכמויות של 1 ק\"ג {20 יחידות בערך}?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 7.05.2020)

כמויות לקילו קמח:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם
כף ורבע שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
¾ +1 (430 מ"ל) מים חמימים
שליש כוס + כף (90 מ"ל) שמן
כף מלח
למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים
*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

Avatar
אנסטסיה (10:02 6.05.2020)

היי אפרת אם אני רוצה להוסיף לבפנים ביצה קשה כדאי להוסיף לפני האפייה או אחרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 6.05.2020)

עדיף אחרי האפיה.

Avatar
דלית (13:17 30.04.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין ולהקפיא. את ממליצה להקפיא לפני או אחרי האפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:27 30.04.2020)

אפשר להקפיא אחרי אפיה, כמובן אחרי שזה התקרר לטמפ' החדר.
לפני שרוצים לאכול יש להפשיר על השיש ואז להכניס לכמה דקות לתנור שחומם ל180-190 מעלות.

Avatar
Nina Fitingov (14:51 25.04.2020)

תודה רבה על המתכון!
הוספתי עוד רבע כוס מים ושמתי קצת יותר מילוי ויצא מושלם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
רותם רוזנצוויג (19:53 5.04.2020)

ואו! יצא פשוט מעולה!
היה צריך להוסיף קצת מים לבצק אבל כל כך טעים !

Avatar
רותם רוזנצוויג (19:55 5.04.2020)

ועוד תמונה 😋

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 5.04.2020)

זה נראה כל כך טוב!
תודה רותם 🙂

Avatar
רותם רוזנצוויג (22:15 5.04.2020)

לא לא אפרת, תודה לך ⁦❤️⁩

חג שמח והרבה בריאות

Avatar
אורית (22:17 2.04.2020)

האם אפשר להכין עם בצק פריך מלוח קנוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:22 2.04.2020)

אפשר אבל יותר מתאים להשתמש בבצק שמרים קנוי.

Avatar
אבי (17:47 30.03.2020)

איך אפשר להכין את הסמבוסק עם קמח שמרים של אוסם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 30.03.2020)

אפשר לשים 3 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

Avatar
ורד (23:02 29.03.2020)

הכנתי כבר פעמיים (פעם עם קמח קסם ופעם עם קמח לבן ושמרים) בדיוק לפי המתכון. התפחתי במשך שעה וחצי כמעט והבצק לא תפח לי כמו שצריך.
(אציין שעדיין יצא מאוד טעים) אבל מה אני עושה לא נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 30.03.2020)

היי ורד,
הבצק בכלל לא תופח או תופח אבל לא עד הכפלת הנפח?
ערבבת את כל החומרים לפי הסדר הרשום במתכון? כי מלח למשל מעכב תפיחה ולכן מוסיפים אותו בסוף.
גם לישה לא מספיק טובה יכולה להשפיע על ההתפחה. את לשה ידנית או במיקסר?

Avatar
ורד (17:40 30.03.2020)

הבצק תפח מעט מאוד לא הכפיל את נפחו, וכן ערבבתי את כל החומרים לפי הסדר הרשום ולבסוף הוספתי את המלח.
לשתי כ-5 דקות לישה ידנית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 30.03.2020)

אז כנראה שזה בגלל הלישה. פעם הבאה כדאי ללוש יותר זמן את הבצק, אפילו 10 דקות.

Avatar
שם בדוי (18:35 23.03.2020)

תעשי אפליקציה של מתכונים ב10 דקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 23.03.2020)

בקרוב תהיה, עובדים על זה 🙂

Avatar
Ploopit (18:36 5.04.2020)

ביג לייק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 5.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
הכהן (20:18 22.03.2020)

וואוו הכנתי, יצא מעדןןן בשילוב ביצה קשה- טעם מושלם!!
דווקא קל להכנה, את אלופה!! תודה ענקיתת…..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 22.03.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך 🙂

Avatar
מארי (17:10 15.03.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק ידנית, אם אין לי מיקסר עם וו לישה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 15.03.2020)

כן אפשר. חשוב ללוש היטב.

Avatar
ורד (14:07 11.03.2020)

היי,
כמה גרם יוצא הכמות של השמרים?
האם יש אפשרות להכין במקום עם קמח קסם (של סוגת) שכבר יש בפנים שמרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 11.03.2020)

6 גרם שמרים יבשים.
אפשר להשתמש בקמח קסם באותו כמות ולוותר על השמרים.

Avatar
ענת (15:37 8.03.2020)

הכנתי לשבת ויצא טעים מאוד! הכנתי מקמח כוסמין.
הברשתי אותם בשמן אבל לא יצאו לי זהובים, למה?
גם השומשום ששמתי לא החזיק והכל נפל לאחר אפייה :/

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 9.03.2020)

היי ענת,
אולי לא שמת מספיק שמן.
השומשום נדבק טוב יותר עם ביצה אבל גם עם שמן אמור להדבק. אולי זה גם קשור בכמות ששמת.

Avatar
שלומית (15:33 6.03.2020)

האם אפשר להכין מהבצק הזה פיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 6.03.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
ספיר (08:35 6.03.2020)

אפשרי עם מלוואח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 6.03.2020)

כן.
אפשר לראות את אופן ההכנה וזמני האפיה במתכון הזה- בורקס בשר מבצק מלוואח.

Avatar
לילך (23:53 5.03.2020)

האם חייבים סוכר? או אפשר בלי סוכר בכלל?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 6.03.2020)

הסוכר עוזר להתפחה אבל אפשר לוותר.

Avatar
לילך (19:28 6.03.2020)

אז אפשר תחליף סוכר? כמו סטיביה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 7.03.2020)

אפשר אבל אפשר להכין גם בלי.

Avatar
ענת (18:39 2.03.2020)

כוסמין מלא מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 2.03.2020)

לדעתי כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר.

Avatar
אודליה (17:03 2.03.2020)

היי אפרת, וואו זה נראה ממש מעולה! רוצה באמת להכין בע\"ה למשלוח מנות ורציתי לשאול – יש לי בבית קמח שנקרא \"קמח חלה\" של שטייבל. האם זה מתאים למתכון זה? שאלה נוספת, אני תמיד מכינה את משלוחי המנות בערב פורים אחרי קריאת המגילה, ומאותו רגע אין לי אפשרות להכניס אותם למקרר עד הבוקר לקראת החלוקה. האם הסמבוסקים ישרדו לילה שלם (ועוד קצת!) מחוץ למקרר בלי להתקלקל? או אולי יש לך רעיון למילוי אחר(פרווה) שמתאים יותר לזמן ממושך מחוץ למקרר? תודה רבה יקירה והמשך \"יום בחירות\" שמח 🙂 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.03.2020)

כן, הקמח מתאים.
אפשר לשמור אותם מחוץ למקרר בקופסה סגורה במשך כ-12 שעות, אפילו שזה מכיל גבינה צהובה.
אפשר להכין גם מילוי שהוא לא חלבי כמו בצל ופטריות (יש לטגן לפני).

Avatar
רון (00:01 3.03.2020)

אודליה קמח שטיבל זה קמח רב תכליתי בתוספת אנזימים וגלוטן לדעתי אין בעיה להשתמש

Avatar
גליוש (15:43 2.03.2020)

היי הבצק עכשיו תופח ☺
האם ניתן למלא ברוטב לפיצה שמופיע באתר שלך ? או שחייב קנוי ?
תודה רבה 😗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 2.03.2020)

כן אפשר 🙂

Avatar
גליוש (17:02 3.03.2020)

היה צריך להוסיף עוד מים לבצק
אבל יצא סוף הדרך ..ליקקו את האצבעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 3.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.