זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי
לבצק:
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן או קמח לחם
כפית מלאה שמרים יבשים
כפית סוכר
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים
4 כפות (40 מ”ל) שמן
כפית שטוחה מלח
*במקום להכין את הבצק ניתן להשתמש בבצק פיצה מצונן.
למילוי:
רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים
לציפוי:
ביצה טרופה, שומשום
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית שטוחה מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-מחלקים את הבצק לחצי ומכל חצי בצק יוצרים 4 כדורים שווים (סה”כ 8 כדורים).
-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ. מורחים מעל כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה (יש להשאיר שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור למשולש). מפזרים כ-2 כפות גבינה צהובה מגורדת וחצי כף פרוסות זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים ו”צובטים” היטב את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מחממים תנור ל180 מעלות במשך 10-12 דקות (בינתיים נותנים למשולשים לנוח בצד). לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה.
תודה רבה על המתכון !
יצא מעולה
שמחה שיצא טעים❤️
היי, האם הולך טוב עם מילוי חומוס?
אני מודעת שיש לך מתכון אחר לחומוס, אבל אני מעדיפה את הבצק הזה
נראה לי שכן
אפרת יקרה, תודה רבה על עוד מתכון מעולה
קצת שיחקתי עם הבצק.. למרות שדייקתי בכמויות (עם משקל)הוא היה מאוד יבש כך שהוספתי כל פעם עוד מים ועוד קמח עד למרקם המדויק
אבל יצא בסוף באמת ממש טעים, השתמשתי במתכון שלך לרוטב פיצה מבושל ויצא ליגה
תודה רבה שיש אותך:)
היי תהילה,
שמחה שבסוף הסתדרת🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
אם אני קונה בצק פיצה, חבילה אחת מספיק?
ולחלק גם ל8 יחידות?
תודה
תלוי כמה גרם יש בחבילה.
אם זה קטן אפשר להכין אותם קטנים יותר.
הכנתי בסוף אני את הבצק
יצא טעים ממש
תודה על עוד מתכון מוצלח!!
ואו נראה מעולה!
הבצק יצא לי ממש דביק מה לעשות?
זה אומר שיש יותק קמח מנוזלים.
במקרה כזה יש להוסיף קמח
אפשר להכין את זה גם בטוסטר אובן?
אם כן, כמה זמן אפייה?
נראה לי שכן.
זמן אפיה עשוי להשתנות. יש לאפות לפי מה שרשום במתכון ולעקוב אחרי האפיה
אפשר בבקשה התאמה של המתכון שמתאים לקילו קמח?
כמויות לקילו קמח:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם
כף ורבע שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
¾ +1 (430 מ”ל) מים חמימים
שליש כוס + כף (90 מ”ל) שמן
כף מלח
למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים
*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
שלום! האם אפשר להתפיח את הבצק יום לפני?
כן אבל במקרר.
להניח את הבצק בקערה גדולה, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשים במקרר.
הי,
רציתי לשאול, האם אפשר למלא במשהו אחר, שילך ביחד? אולי משהו עם ירקות? על מה את יכולה להמליץ לי?
אפשר למלא בירקות כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי ירקות
אפשר להוסיף גם גבינות למילוי.
אפשר להכין את הסמבוסק עם הרוטב ןהגבינות ולאפות מחר???? תודה נהנת מאוד
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה ממשיך לתפוח גם במקרר.
אפשר להכין את הבצק ולהקפיא שיהיה מוכן למשלוחי מנות?
כן אפשר
בצק פיצה מצונן הכוונה לבצק של שימרית שרשום בצק פיצה?
נכון:)
הכנתי יצא מושלםם
תודה!!!
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
הי אפרת. אני רוצה לשיםבמקום מים מיץ תפוזים (אנחנו חרדים והמיץ משנה את הברכה על המאפה ל”מזונות”. נראה לך יתאים פה?
היי עדן,
בגדול אפשר. קחי בחשבון שיהיה לזה קצת טעם של תפוזים אבל לא משהו מאוד דומיננטי.
עשיתי עם מיץ תפוזים ויצא מצויין!!! תודה רבה לך!
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבת שלום ומבורך❤️
ערב טוב.
במידה ואין לי מיקסר. כמה זמן לישה ביד צריך? תודה
היי
את תרגישי בעצמך מתי הבצק אחיד, גמיש ורך. זה אמור לקחת כ-10-15 דקות.
היי, מה הכוונה מים חמימים?
אני מעוניינת להכין סמבוסק פרווה,
אם המילוי מורכב רק מפטריות ובצל זה לא יבש מידי?
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך.
היי
מים חמימים= מים חמים מעורבבים עם מעט מים קרים.
אפשר להוסיף למילוי פירה אבל הוא מוצלח גם כך.
ואוו הכנתי את הסמבוסק למוצאי הצום וכולם טרפו
תודה רבה לך אפרת על כל המתכונים הנפלאים שלך
ממליצה לכולםם
שמחה כל כך לשמוע!
גמר חתימה טובה😊
וואי וואי , פחדתי לעשות שלא יצא לי בצק טוב .. או שיפתח לי באמצע האפיה..
יצא מהמם וטעים בטירוף..
אני לוקחת את כל המתכונים ממך , עוזרת לי ללמוד לבשל לפני חתונה ❤️❤️
נראה מעולה, שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף והפרגון❤
היי אפרת. יצא טעים מאוד אבל 3 שאחות בבקשה:
1. לא משנה כמה הדקתי- התפרים נפתחו הגבינה נזלה החוצה. למה?
2. הגבינה כאילו יורדת למטה למין שכבה ולא כזו אורירית כמו אצל אבולעפיה.
3. האם אפשר להקפיא? אם כן אז עדיף להקפיא לפני או אחרי האפיה?
תודה רבה!!
היי
יכול להיות ששמת הרבה מדי רוטב פיצה ולכן המילוי יצא.
המילוי כאן הוא מילוי בסיסי ולא כולל הרבה גבינות.
אפשר להקפיא לאחר אפייה.
שלום אפרת,
אם אני מכינה בצק לחלות, יש דרך לקחת חלק מהבצק ולשנות אותו לבצק לסמבוסק? להוסיף קצת שמן או משהו כזה?
המון תודה!
היי
לא, זה בצק קצת שונה. אבל אפשר להשתמש בו לסמבוסק בכל מקרה והמרקם יהיה מעט שונה.
אפרת יקרה,
הצליח בפעם הראשונה. הכנתי 16 בגודל בינוני עם מילוי של פסטו וגבינת עיזים. יצא נפלא.
נראה מדהים!
איזה כיף שיצא מוצלח❤️
היי אפרת
בדיוק עכשיו הכנתי את הבצק
אני רוצה להכין את הרוטב שלך
אני מכינה כמות של 16 סמבוסק
הכמות שיש במתכון לרוטב פיצה תספיק או שצריך להכפיל?
תודה מראש😊
לדעתי היא אמורה להספיק:)
הוצאתי עכשיו מהתנור את הנגלה השנייה
הכנתי עם רוטב פיצה וגבינה צהובה ועוד נגלה של בולגרית עם גבינה צהובה
יצא טעיםםם ברמות
תודה על האתר המושלם שאי אפשר בלעדיו💕
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחג שמח❤️
הפיצה ממש קשה להכנה!!!
הבצק דביקיייייייייייי
אבל יצא טעים
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל? כי הבצק אמור לצאת נעים ונוח יחסית לעבודה.
שמחה שיצא מוצלח!
יש לי במקפיא בצק עלים זה יתאים לזה?
היי,
אפשר אבל יצא שונה.
אפרת אפשר בבקשה לקבל מתכון לרוטב פיצה ביתי?
מצרפת מתכון לרוטב פיצה.
הכנתי, יצא טעייםם הבצק אוורירי מלאתי בארבע סוגי גבינות.
ללקק את האצבעות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הרוטב הרטיב קצת את הסמבוסק זה בסדר?
כן, זה בסדר אם נרטב מעט.
היי, עשיתי לפי קילו קמח, רק ששמתי שמן :כוס+ שלוש רבעים כוס. כמה זה נורא?
הבצק דווקא יצא גמיש
היי,
זו כמות של שמן גדולה מאד, יתכן ויצא לך שומני.
הי,
הכנתי לצאת הצום, הכנתי שתי כמויות ויצא טעיםםםם ברמות,
לא פעם ראשונה שאני מכינה ובכל פעם זה מושלםםםם
תודה על המתכונים ופורים שמח!
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף ופורים שמח🌺
האם אפשר לעשות מקמח כוסמין ומה לגבי הכמויות ? האם במקום מים אפשר לשים מיץ תפוזים(אני רוצה שזה יהיה מזונות ולא המוציא)
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ללא שינוי, רק את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
מיץ תפוזים לא מתאים כאן כי הוא ייתן טעם תפוזי לסמבוסק(:
מה לגבי חלב? יוגורט? אם זה עוזר את יכולה להשתמש בהם.
תודה רבה,עזר לי מאוד רק לגבי היוגורט אני לא רוצה חלבי האם יש פתרון למשהו אחר ?
חלב סויה גם מתאים.
היי, אפשר להחליף בבצק את המים בחלב? ואם כן יש שינויים נוספים שצריך לעשות? תודה!!
היי,
אפשר להשתמש בחלב חמים ללא שינוי נוסף.
תודה על המתכון יצא פשוט מושלםםםםםם😊😊😊
האם אפשר להקפיא את זה?
איזה כיף לשמוע! אפשר להקפיא😊
היי, האם בטטה ותפו”א עם בצל הולך?
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה…
את מעוניינת למלא את הסמבוסק במחית של תפו”א ובטטה? אפשר.
האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני?
אפשר להתפיח לילה במקרר ובבוקר להמשיך בהכנה.
אם מדובר במשך ארוך יותר- כדאי להקפיא לפני ההתפחה ולהפשיר כמה שעות לפני המשך ההכנה.
אפשר להכין עם בצק חלות קלאסי?
היי,
אפשר, התוצאה תהיה שונה מעט (יותר בצקית ופחות פריכה כמו סמבוסק).
יצא מושלם!!! וזה תלוי איזה גודל עושים אם עושים כל כדור 30ג’ אז יוצא איזה 20 סמבוסקים
שמחה ממש שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף🌺
אפרת יקרה מה אפשר למרוח על הבצק במקום ביצה?
שמן אפשרי ושומשום
היי,
אפשר למרוח שמן ולפזר שומשום.
היי, תודה על מתכון מוצלח!! אשמח להתייעץ עימך, אם ברצוני לארח ארוחה סביב הסמבוסק. אילו תוספות יכולות להתאים לבד מסלט עגבניות שום או סלט רגיל?
היי,
אפשר להשקיע בסלטים- למשל סלט חלומי.
אפשר להכין מנות נוספות כמו תפו”א מוקרם או פסטה ברוטב גבינות.
שלום, ראיתי את המתכון וזה נראה טעים מאוד! רק שאין לנו תנור חלבי בבית. האם אפשר לעשות את זה במילוי אחר או לעשות את זה במיקרוגל?
היי,
אפשר להכין מילוי אחר (למשל פירה תפו”א, פטריות ובצל, או רק רוטב פיצה וזיתים.
שבוע טוב ומבורך! התחלתי להכין את המתכון וגיליתי שאין לי גבינה צהובה אכילה 🙁 אשמח להמלצה למילוי אחר בבצק
היי,
אפשר להמיר את הגבינה הצהובה בגבינה בולגרית או כל גבינה קשה אחרת.
אפשר גם להכין מילוי אחר- תערובת בצל ופטריות (לאחר טיגון), פירה תפו”א עם בצל מטוגן, סלט טונה עם ביצה קשה, בולגרית וזיתים קצוצים, חציל קצוץ מטוגן עם גבינת פטה.
יצא טעים בטירוף!! הכנתי מיד כמות כפולה 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
היי
אין על המתכונים שלך , תודה רבה😊
רציתי לשאול יש בעיה להשתמש בבצק אם הוא היה מאתמול בערב במקרר?
ז”א שכמעט יוצא 24שעות במקרר
היי,
איזה כיף שאת נהנית ממתכונים(:
אם הבצק היה במקרר ולא במקפיא יתכן שהמרקם יצא שונה מעט, אבל עדיין אמור להיות בסדר.
הי אפרת
הכנתי את הסמבוסק ויצא פשוט מושלם!!
כולם טרפו את זה
תוך שניה התבנית נגמרה
תודה רבה!
ושבת שלום!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה ששיתפת❤
שלום אפרת תודה על המתכון.
ניסתי להכין את הסמבסוק פיצה ,אך ללא הצלחה. הבצק ייצא מאוד מאוד דביק גם אחרי שהוספתי עוד קמח . מה יכולה להיות הסיבה? תודה. אני מאוד אוהבת להכין מתכונים מהאתר שלך
היי עדי,
הסיבה הכי שכיחה היא שימוש בכוס לא נכונה. האם את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
סיבה נוספת היא לישה לא מספיקה.
מקווה שעזרתי(:
יש לי חצי ק”ג קמח למאפי שמרים. זה 3.5 כוסות. אפשר בבקשה כמויות בהתאם? תודה מראש.
היי דינה,
אין צורך לשים שמרים אם משתמשים בקמח כזה. שימי כפית ורבע סוכר, 3/4 כוס+ 3 כפות מים, 5 כפות שמן, וכפית גדושה מלח.
תודה רבה! שבת שלום
היי אפרת אני רוצה להכין כמות קצת יותר גדולה שיצאו 10-12 חתיכות ….תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות מתאימות …..תודה רבה 🙏❤️
היי ליטל,
ממליצה להכין כמות כפולה אם את כבר מגדילה כמויות!
בכל מקרה, הנה כמויות ל10-12 יחידות:
4 וחצי כוסות קמח לבן או קמח לחם
כפית וחצי מלאה שמרים יבשים
כפית וחצי סוכר
כוס+ כף מים חמימים
6 כפות שמן
כפית וחצי שטוחה מלח
תודה יקירה יש אפשרות אולי שתרשמי לי את הכמוית בגר'( אני עובדת עם משקל) ?
תודהההה
630 גרם קמח לבן או קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
9 גרם סוכר
270 מ”ל מים חמימים
60 מ”ל שמן
9 גרם מלח
האם מ”ל נשקל במשקל כמו גרם?
ז”א 60 מ”ל שמן, זה 60 גרם?
אשמח לדעת, תודה רבה
היי,
מ”ל זו מידת נפח בעוד שגרם זו מידת משקל, לכן יש שוני ביניהם.
כוס אחת היא תמיד בנפח 240 מ”ל, לעומת זאת אם מתייחסים למשקל בגרם- לכל חומר יש משקל אחר (למשל כוס סוכר= 200 גרם, וכוס קמח= 140 גרם).
שלום אפרת.
תודה רבה על כל המתכונים, פשוט טירוף חושים.
יש לי 2 שאלות שאולי קשורות זו בזו:
1. כמה זה כפית שמרים טריים בשמרים יבשים בגרגרים?
2. קרה כמה פעמים שאחרי הלישה הבצק שלי מעולה ממש, אבל אחרי ההתפחה הבצק הופך לדביק…למה זה קורה ומה אפשר לעשות? יכול להיות שזה קשור לשימוש בשמרים יבשים?
תודה תודה🙏🏽
היי שמואל,
1. כפית שמרים טריים= שליש כפית שמרים יבשים.
2. בצק שנעשה דביק אחרי התפחה יכול לנבוע מהתפחה ממושכת או במקום חמים מדי ולעיתים גם מחוסר לישה מספקת.
היי אפרת רציתי לשאול אם ניתן לעשות מהמתכון גם פיצות קטנות
היי אביטל,
כן, אפשר להכין מהבצק פיצות אישיות.
היי
עשיתי את זה עם מילוי של פטריות ובצל ויצא שלימות- התלקקנו
תודה על הכל אין מילים!!!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת!
תודה רבה רבה על המתכון.
מתכון מושלם…
שמחה ממש שאהבת את המתכון😊
היי אפרת, אם אני קונה את הבצק פיצה מצונן של שמרית
איך אני עובדת איתו? אני צריכה לרדד את הבצק לעיגול? ואז למלא כרגיל כפי שרשמת?
שאלה נוספת, האם ניתן לחמם את זה על הפלטה?
תודה מראש על התשובות שלך! האתר שלך מדהים
היי,
את הבצק יש לחלק ל-4 חתיכות ואז לרדד קלות, ליצור עיגולים ולמלא.
אפשר לחמם על הפלטה אבל חימום כזה מייבש מעט את המאפה.
בהצלחה😊
היי הכנתי עכשיו את הבצק ואני לא אספיק לאפות אולי רק בערב אני מכניסה למקרר וכשאוציא כמה זמן להתפיח?
היי,
תכניסי למקרר ותתני התפחה של כחצי שעה-שעה אחרי ההוצאה מהמקרר😊
עשיתי בדיוק ככה אין אין התחסל!
מעולה, איזה כיף לשמוע❤
אי אפשר להשתמש בקמח תופח נכון? רק קמח רגיל?
נכון, משתמשים כאן בשמרים🙂
הי אפרת,
עשיתי היום את הסמבוסקין ואני חייבת להגיד לך שהמתכון פשוט מעולה! ההוראות מדויקות והתוצאות בהתאם ! יצאו סמבוסקים מושלמים ! אני משתמשת הרבה באתר וזה הזדמנות להגיד תודה רבה!
הערה : זמן האפיה היה 15 דקות ולא 35 .
שמחה שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף. יכול להיות שהתנור שלך קצת חזק, ולכן טוב שהקפדת להשגיח על הסמבוסק😊
היי אפרת,
אני רוצה להכין. יש לך מתכון לרוטב פיצה ביתי?
היי עדי,
מצרפת מתכון לרוטב פיצה😊
הי אם אני רוצה לעשות ללא גלוטן מה הכמויות של הנוזלים? תודה
היי רותי,
אם את משתמשת בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל- לא אמור להיות שינוי בנוזלים. ליתר ביטחון- כדאי להוסיף את כוס המים השלישית בהדרגה ולפי הצורך.
שבוע טוב😊
אמאלה אמאלה אמאלה אני סתם חשבתי שכולם מפרגנים ופתאום גיליתי שגם אני התמכרתי….
אין עלייך אפרת!!!
רק פליז באפליקציה של גוגל פליי שלא יהיה צורך באינטרנט…
תנסי לסדר לנו….
אוהבתתתת
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה😊
נ.ב- קצת בעייתי לעשות את האפליקציה ללא צורך באינטרנט, אבל נחשוב על זה…
תודה חיים
גם איך את עונה מהר
אין אין עלייך
מקומך במאסטר שף
בשמחה ובאהבה🙂
אם לא רוצים אינטרנט – הפתרון זה לקנות את הספרים של אפרת. 🙂
❤
וואו אפרתתתתת
בכללי כל המתכונים שלח שיא הקלים ומזה טעימים אז תודההה
וגם זה יצא פשוט מדהיםםם
אז תודה רבה רבה רבה רבה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח, ושאת נהנית מהאתר! תודה הדס😊
הכנתי ויצא מעולה!!! אז תודה על המתכון! רציתי לשאול האם יש הצעות/ רעיונות לעוד מילויים שווים? נגיד מילוי בשרי מומלץ?
היי ויקי,
הסמבוסק נראים פשוט מעולה!!
למילוי בשרי את יכולה להיעזר במתכון הזה לאמפנדס במילוי בשר,
למילוי צמחוני את יכולה להיעזר במתכון הזה למאפה במילוי פטריות וגזר.
יום מקסים🌺
חיבים לשים בפנים דברים
היי שרה,
לא חייב להוסיף, אבל אפשר לשים זיתים, גבינות ועוד…😊
זה יצא לי קשה אבן
זה אמור לצאת קשה?
היי מלכי,
הבצק הזה אמור לצאת קצת יותר פריך אבל לא קשה כמו שאת מתארת.
האם דייקת בכמויות המצרכים? התפחת מספיק זמן? אפית בחום מתאים והוצאת בזמן?
עשיתי כמות של קילו אולי בגלל זה
אבל בכל מקרה יצא מאוד טעים
שאפו
שמחה לשמוע😊
בצק ממש נוח לעבודה. כבר פעם שנייה מכינה עכשיו!! בצורת חצי עיגול. המשולש מזכיר לי יותר מידי את פורים (;
שמחה שאהבת:)
היי אפרת בוקר טוב הצורה מאד חשובה? אני רוצה להכין בצורת חצי עיגול ..
ושאלה נוספת אני רוצה להכין קילו ואת הרוטב פיצה שלך (הלא מבושל) האם צריך לדעתך להכפיל את כמות הרוטב ?
בוקר טוב ליטל,
אין בעיה להכין בצורת חצי עיגול.
הרוטב אמור להספיק. לא חושבת שצריך להכפיל.
תודה 💗
היי, האם גבינת חלומי או טוב טעם הולך? עם תפו”א?
מומלץ לשלב גבינת טוב טעם עם בולגרית.
תפו”א מעוך לפירה מומלץ לשלב עם בצל מטוגן או פטריות מטוגנות.
היי, את יכולה בבקשה לכתוב עוד רעיונות למילוי לבצק הזה? תפו” א עם גבינה הולך?
סורי..ראיתי עכשיו תשובה לשאלה דומה
מעולה!
יש עוד תוספות שאפשר לשים חוץ מפיצה?
היי מורן,
בטח. ארשום לך כמה רעיונות:
אפשר לשים תערובת בצל ופטריות (לאחר טיגון), פירה תפו”א עם בצל מטוגן, סלט טונה עם ביצה קשה, גבינה צהובה, בולגרית וזיתים קצוצים, חציל קצוץ מטוגן עם גבינת פטה.
היי אפרת,
האם ניתן להכין מהבצק הזה בורקס?
ואם כן, האם בבלילת הגבינה אפשר לשים גבינת פטה וגוטג’/גבינה לבנה? זה מה שיש לי בבית…
תודה!
היי כמובן, ניתן להכין בבצק הזה מגוון מאפים מלוחים.
ובהחלט את יכולה לשים בבלילה את הגבינות שציינת☺️
בהצלחה❤️
הי אפרת!
אין עליך!
המתכונים שלך אלופים גם הבנות שלי הקטנות מכינות מהאתר המון…
הכנו כמה פעמים את הסמבוסק בכמויות כפולות ומשולשות ופשוט טרפו את זה עד האחרון
וביקשו עוד..
תודה רבה רבה!!
רחלי
איזה כיף לשמוע❤️
תמשיכו להנות יחד😁
היי אפרת(:
הרבה זמן לא הייתי באתר בגלל הסגר):
הכנתי והבצק יצא די קטן…
מקווה שהתפיחה תעשה אותו טוב……
ניראלי כבר הכנתי את זה ויצא מעולההההה
בגלל שהאתר שלך מושלם בטוח שיצא מושלם גם הפעם(:
תודה.
היי,
בטוחה שיצא מעולה😃 טיפ קטן ממני מעל המגבת שמכסה את הבצק לשים ראש שום, זה מזרז את ההתפחה בחורף.
בהצלחה❤️
תודה רבה(:
באמת יצא נפלא ומושלם כמו תמיד…
יש לך אולי המלצה לארוחת ערב? אני בן עשר
וכל הזמן מחפש משהו לאכול… אני הכי אוהב להשקיע באוכל שלי אז לא כלכך אכפת לי כמה זמן יקח…
אההה ואני צמחוני אז לא משהו בשרי…. חח סליחה אם זה שאלה חצופה
ותודה מראש..
בטח נהוראי,
שמחה לשמוע אהבת. יש לך באתר מגוון רחב של מתכונים לארוחת ערב:)
יש לך פה כמה לדוגמא:
מיני מאפים מהירים
פשטידת פסטה פיצה
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!
אכין ואשלח תגובה איך יצא( למרות שאני יודע שהולך לצאת פצצההה)
מחכה לעדכון, בהצלחה:))
שלום אפרת הבצק יצא לי קצת טפל אפילו ששמתי את כל המרכיבים.
מה זה יכול להיות?
היי חדוה,
השתמשת בקמח לבן רגיל?
אולי היה חסר מלח?
אני השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא שמונים אחוז.
ואני שמתי מלח לפי מה שהיה רשום במתכון,אז אולי זה קשור לקמח מלא?
אני חושבת שכן.
הכנתי לארוחת ערב ויצא ממש טעיםםם
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 😍
שמתי בבצק כפית שמרים טריים, וראיתי באחת התגובות שאם שמים שמרים טריים צריך לשים 3 כפיות. מה קורה עם הבצק כעט הוא התחיל התפחה. הבצק לא יצא טוב? לעשות מחדש?
תודה רבה! נהנית מאוד מהאתר!
היי מוריה,
סורי ראיתי עכשיו. הסתדרת בסוף?
אלה שמרים טריים בגרגירים?
כן. גרגירים
בסוף תפח, שמתי מול מפזר חום כמה שעות,
אבל מעניין לשמוע אם תופח פחות בגלל הכמות הפחותה של השמרים
מעולה 🙂
*אם היית שמה יותר שמרים, זה היה תופח יותר.
השתמשתי במתכון שלך לרוטב פיצה ויצא סמבוסק טעים מאוד!!! תודה על המתכון.
נראה מעולה נופר!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מתכון מצויין! בצק הסמבוסק מאד מוצלח!
אני עשיתי עם מילוי שונה (אצלי לא אוהבים רסק…):
טיגנתי בצל והוספתי פטריות ותירס, מלח ופלפל.
יצא פצצה!!!
תודה לך בת שבע ❤️
שבת שלום 🙂
היי אפרת איזה קוטר בערך יש לרדד את העיגול ?
היי ליטל,
זה תלוי בעובי הבצק שאת אוהבת ובגודל התבנית שברשותך.
היי אפרת,
חייבת לציין שאין על המתכונים שלך(לרוב עושה מתכונים של בצקים/עוגות)
רציתי לשאול נניח עושה היום את הבצק מכינה את הסמבוסק אבל רוצה לאפות רק למחרת, האם אחרי שהסמבוסקים מוכנים ניתן לבשאיר בתבניק במקרר עד למחרת במקום להקפיא.
דבר נוסף זה מתאים להכנה בטאבון?
אין בעיה להשאיר במקרר, תכסי עם ניילון נצמד
ולא ניסיתי בטאבון, חושבת שיכול לצאת מעולה
תעדכני אותנו!
בהצלחה, ערב נעים 🙂
יש חשיבות לדבר שאיתו מכסים את הבצק להתפחה? מכסים במגבת? ניילון נצמד? שקית? מגבת לחה? (ראיתי כל מיני דעות באינטרנט ומעניין אותי מה דעתך בנושא)
רצוי במגבת יבשה (שהבצק ינשום).
אם מתפיחים במקרר כדאי להתפיח עם ניילון נצמד.
היי אפרת,
נשארה לי תערובת שהכנתי לבורקס גבינה (גבינה בולגרית+לבנה+טוב טעם) אפשר להוסיף לסמבוסק?
כן.
סוף סוף הגעתי למתכון הזה – הכנתי היום ויצא נפלא! תודה רבה אפרת ושבת שלום 🙂
נראה מעולה!
תודה אודליה ושבת שלום 🌺
היי אפרת ,
הכנתי ויצא מושלם , תודה לך על כל המתכונים האלופים !!!
תודה נטע 🙂
היי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המוצלחים.
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את הסמבוסקים הממולאים לפני האפיה, במידה וכן איך לנהוג איתם כשרוצים לאפות?
כן אפשר להקפיא.
לפני האפיה יש להפשיר לגמרי, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום.
הכנתי היום למשפחה שלי ויצא מושלם!!
תודה רבה!!
נראה מעולה!
תודה ברכי 🙂
שלום אפרת 🙂
האם אני יכולה לשים בפנים גם טונה ותירס?
כן 🙂
ניסינו גם ויצא מושלם
נראה מושלם 🙂
תודה דורין
יצא מהמם ,פשוט קל וטעים .
נראה מעולה 🙂
תודה יובל
רציתי לשתף שהכנתי וזה יצא בדיוק כמו בתמונה בצק מדהים והרוטב פיצה (הלא מבושל )יצא טוב הילדים ובעלי טרפו הכל וביקשו שוב למחר.
מתכון מעולההה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
אפרת, פשוט וואוו, עשיתי עם המתכון של רוטה הפיצה המבושל שלך והבת שלי (6+) פשוט התמוגגה מכל ביס, אמרה שזה הדבר הכי טעים שאיי פעם הכנתי ושמושלם לה 🙂
תודה
נראה מעולה 😍
תודה רלי
האם ניתן להכין כפיצות עגולות פתוחות?
אני מניחה שכן.
הכנתי פעמיים ואני חייבת לחזור להגיד שיצא ממש טעים! יותר טעים מהחנויות! שווה לנסות!! ממש ממליצה גם על המתכון הזה וגם בכללי על האתר! תודה רבה אפרת!♥
תודה שחזרת לעדכן ❤️
טיפ מדהים להתפחה מהירה ששווה לדעת: בעלי ראה באיזה מקום ואני ניסיתי בהמלצתו וזה הכן עובד מדהים!!!
כשמתפיחים בצק שמרים לעטוף אותו בניילון נצמד ולפזר מעל ציפורן, כן כן ציפורן זה מתפיח את הבצק תוך 30 דקות בערך
תודה גפן, אנסה 🙂
היי אפרתוש, אני די חדשה בבצקים ובלי ידע קודם אשמח שתעני לי על השאלה שלי שממש מביכה אותי אבל אני רוצה ללמוד.
אני רוצה להכין את הבצק ולהקפיא אחרי ההתפחה הראשונה, כשאני מוציאה מהמקפיא אני יכולה מיד לעבוד על הבצק או שאני צריכה לחכות שיגיע לטמפרטורת החדר?
אשמח לתשובה, אני ממש לא יודעת איך עליי לעבוד אחרי ההקפאה.
תודה רבה על האתר שעוזר לי להתקדם במטבח🙂 במתכונים גם מעולים! ממש כייף שגם לי יוצא אוכל טעים😘
היי גפן,
לאחר ההתפחה הראשונה יש להוציא את האוויר מהבצק ורק אז להקפיא.
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או להוציא החוצה לשיש. לאחר שהבצק מפשיר לגמרי לטמפ’ החדר אפשר להכין איתו צורה ולהתפיח התפחה שניה.
בהצלחה ❤️
בוקר אור אפרת
אפשרי שמרים טריים גרגרים אותה כמות ?
אם מנסה יותר השמרים מורגשים
תודה ויום נפלא.
אם זה שמרים בגרגירים יש לשים 3 כפיות.
תודה רבה על המתכון הזה ובכלל!!
נהנת מאוד מהאתר
שמחה לשמוע ❤️
מושלם!!!
שמתי יותר גבינה צהובה והוספתי בצל, זיתים, תירס… יצא מעדן
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסתי
היי(:
רציתי לשאול איך מכינים מקמח חיטה מלא, או קמח כוסמין מלא?
תודה רבה!!
ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן עם חצי כמות קמח מלא כדי שלא ייצא דחוס מידי (הכוונה כוס וחצי מכל קמח).
מעבר לזה אין שינוי בהכנה.
הסמבוסק יצא מושלם
תודה רבה!
שמחה לשמוע ❤️
ניתן להקפיא לאחר שעושים עיגולים מהבצק ולשמור בהקפאה יומיים?
עדיף להקפיא את הבצק שלם לאחר ההתפחה הראשונה.
הכוונה להוריד ממנו את האוויר ולעטוף אותו היטב בניילון נצמד.
זה בסדר אם אין לי מיקסר?
כן. אפשר ללוש עם הידיים.
שלום, אשמח לדעת את הכמויות של 1 ק\”ג {20 יחידות בערך}?
כמויות לקילו קמח:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם
כף ורבע שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
¾ +1 (430 מ”ל) מים חמימים
שליש כוס + כף (90 מ”ל) שמן
כף מלח
למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים
*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
היי האם אפשר להכין יום לפני את הבצק(קילו), ולשים במקרר עם ניילון נצמד?
כן.
היי אפרת אם אני רוצה להוסיף לבפנים ביצה קשה כדאי להוסיף לפני האפייה או אחרי?
עדיף אחרי האפיה.
היי אפרת, אני רוצה להכין ולהקפיא. את ממליצה להקפיא לפני או אחרי האפייה?
אפשר להקפיא אחרי אפיה, כמובן אחרי שזה התקרר לטמפ’ החדר.
לפני שרוצים לאכול יש להפשיר על השיש ואז להכניס לכמה דקות לתנור שחומם ל180-190 מעלות.
תודה רבה על המתכון!
הוספתי עוד רבע כוס מים ושמתי קצת יותר מילוי ויצא מושלם!!!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
ואו! יצא פשוט מעולה!
היה צריך להוסיף קצת מים לבצק אבל כל כך טעים !
ועוד תמונה 😋
זה נראה כל כך טוב!
תודה רותם 🙂
לא לא אפרת, תודה לך ❤️
חג שמח והרבה בריאות
האם אפשר להכין עם בצק פריך מלוח קנוי?
אפשר אבל יותר מתאים להשתמש בבצק שמרים קנוי.
איך אפשר להכין את הסמבוסק עם קמח שמרים של אוסם?
אפשר לשים 3 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.
הכנתי כבר פעמיים (פעם עם קמח קסם ופעם עם קמח לבן ושמרים) בדיוק לפי המתכון. התפחתי במשך שעה וחצי כמעט והבצק לא תפח לי כמו שצריך.
(אציין שעדיין יצא מאוד טעים) אבל מה אני עושה לא נכון?
היי ורד,
הבצק בכלל לא תופח או תופח אבל לא עד הכפלת הנפח?
ערבבת את כל החומרים לפי הסדר הרשום במתכון? כי מלח למשל מעכב תפיחה ולכן מוסיפים אותו בסוף.
גם לישה לא מספיק טובה יכולה להשפיע על ההתפחה. את לשה ידנית או במיקסר?
הבצק תפח מעט מאוד לא הכפיל את נפחו, וכן ערבבתי את כל החומרים לפי הסדר הרשום ולבסוף הוספתי את המלח.
לשתי כ-5 דקות לישה ידנית
אז כנראה שזה בגלל הלישה. פעם הבאה כדאי ללוש יותר זמן את הבצק, אפילו 10 דקות.
תעשי אפליקציה של מתכונים ב10 דקות
בקרוב תהיה, עובדים על זה 🙂
ביג לייק
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואוו הכנתי, יצא מעדןןן בשילוב ביצה קשה- טעם מושלם!!
דווקא קל להכנה, את אלופה!! תודה ענקיתת…..
שמחה שיצא טעים!
תודה לך 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק ידנית, אם אין לי מיקסר עם וו לישה?
כן אפשר. חשוב ללוש היטב.
היי,
כמה גרם יוצא הכמות של השמרים?
האם יש אפשרות להכין במקום עם קמח קסם (של סוגת) שכבר יש בפנים שמרים?
6 גרם שמרים יבשים.
אפשר להשתמש בקמח קסם באותו כמות ולוותר על השמרים.
הכנתי לשבת ויצא טעים מאוד! הכנתי מקמח כוסמין.
הברשתי אותם בשמן אבל לא יצאו לי זהובים, למה?
גם השומשום ששמתי לא החזיק והכל נפל לאחר אפייה :/
היי ענת,
אולי לא שמת מספיק שמן.
השומשום נדבק טוב יותר עם ביצה אבל גם עם שמן אמור להדבק. אולי זה גם קשור בכמות ששמת.
האם אפשר להכין מהבצק הזה פיצה?
אני חושבת שכן.
אפשרי עם מלוואח?
כן.
אפשר לראות את אופן ההכנה וזמני האפיה במתכון הזה- בורקס בשר מבצק מלוואח.
האם חייבים סוכר? או אפשר בלי סוכר בכלל?
תודה
הסוכר עוזר להתפחה אבל אפשר לוותר.
אז אפשר תחליף סוכר? כמו סטיביה?
אפשר אבל אפשר להכין גם בלי.
כוסמין מלא מתאים?
לדעתי כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר.
היי אפרת, וואו זה נראה ממש מעולה! רוצה באמת להכין בע\”ה למשלוח מנות ורציתי לשאול – יש לי בבית קמח שנקרא \”קמח חלה\” של שטייבל. האם זה מתאים למתכון זה? שאלה נוספת, אני תמיד מכינה את משלוחי המנות בערב פורים אחרי קריאת המגילה, ומאותו רגע אין לי אפשרות להכניס אותם למקרר עד הבוקר לקראת החלוקה. האם הסמבוסקים ישרדו לילה שלם (ועוד קצת!) מחוץ למקרר בלי להתקלקל? או אולי יש לך רעיון למילוי אחר(פרווה) שמתאים יותר לזמן ממושך מחוץ למקרר? תודה רבה יקירה והמשך \”יום בחירות\” שמח 🙂 🙂
כן, הקמח מתאים.
אפשר לשמור אותם מחוץ למקרר בקופסה סגורה במשך כ-12 שעות, אפילו שזה מכיל גבינה צהובה.
אפשר להכין גם מילוי שהוא לא חלבי כמו בצל ופטריות (יש לטגן לפני).
אודליה קמח שטיבל זה קמח רב תכליתי בתוספת אנזימים וגלוטן לדעתי אין בעיה להשתמש
היי הבצק עכשיו תופח ☺
האם ניתן למלא ברוטב לפיצה שמופיע באתר שלך ? או שחייב קנוי ?
תודה רבה 😗
כן אפשר 🙂
היה צריך להוסיף עוד מים לבצק
אבל יצא סוף הדרך ..ליקקו את האצבעות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!