שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

לבצק:

3 כוסות (420 ג’) קמח לבן או קמח לחם

כפית מלאה שמרים יבשים

כפית סוכר

¾  כוס (180 מ”ל) מים חמימים

4 כפות (40 מ”ל) שמן

כפית שטוחה מלח

*במקום להכין את הבצק ניתן להשתמש בבצק פיצה מצונן. 

למילוי:

רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים

לציפוי:

ביצה טרופה, שומשום

אופן ההכנה

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה).  אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית שטוחה מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לחצי ומכל חצי בצק יוצרים 4 כדורים שווים (סה”כ 8 כדורים).

-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ. מורחים מעל כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה (יש להשאיר שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור למשולש). מפזרים כ-2 כפות גבינה צהובה מגורדת וחצי כף פרוסות זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים ו”צובטים” היטב את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מחממים תנור ל180 מעלות במשך 10-12 דקות (בינתיים נותנים למשולשים לנוח בצד). לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה.

מתכון לסמבוסק פיצה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת פרג ושקדים
לחמניות במילוי שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דינה (06:06 10.09.2021)

יש לי חצי ק”ג קמח למאפי שמרים. זה 3.5 כוסות. אפשר בבקשה כמויות בהתאם? תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (10:11 10.09.2021)

היי דינה,
אין צורך לשים שמרים אם משתמשים בקמח כזה. שימי כפית ורבע סוכר, 3/4 כוס+ 3 כפות מים, 5 כפות שמן, וכפית גדושה מלח.

דינה (17:01 10.09.2021)

תודה רבה! שבת שלום

ליטל (16:39 25.08.2021)

היי אפרת אני רוצה להכין כמות קצת יותר גדולה שיצאו 10-12 חתיכות ….תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות מתאימות …..תודה רבה 🙏❤️

מתכונים ב-10 דקות (17:09 25.08.2021)

היי ליטל,
ממליצה להכין כמות כפולה אם את כבר מגדילה כמויות!
בכל מקרה, הנה כמויות ל10-12 יחידות:
4 וחצי כוסות קמח לבן או קמח לחם

כפית וחצי מלאה שמרים יבשים

כפית וחצי סוכר

כוס+ כף מים חמימים

6 כפות שמן

כפית וחצי שטוחה מלח

ליטל (17:25 25.08.2021)

תודה יקירה יש אפשרות אולי שתרשמי לי את הכמוית בגר'( אני עובדת עם משקל) ?
תודהההה

מתכונים ב-10 דקות (17:34 25.08.2021)

630 גרם קמח לבן או קמח לחם

10 גרם שמרים יבשים

9 גרם סוכר

270 מ”ל מים חמימים

60 מ”ל שמן

9 גרם מלח

שמואל (15:10 19.08.2021)

שלום אפרת.
תודה רבה על כל המתכונים, פשוט טירוף חושים.

יש לי 2 שאלות שאולי קשורות זו בזו:
1. כמה זה כפית שמרים טריים בשמרים יבשים בגרגרים?
2. קרה כמה פעמים שאחרי הלישה הבצק שלי מעולה ממש, אבל אחרי ההתפחה הבצק הופך לדביק…למה זה קורה ומה אפשר לעשות? יכול להיות שזה קשור לשימוש בשמרים יבשים?
תודה תודה🙏🏽

מתכונים ב-10 דקות (17:47 19.08.2021)

היי שמואל,
1. כפית שמרים טריים= שליש כפית שמרים יבשים.
2. בצק שנעשה דביק אחרי התפחה יכול לנבוע מהתפחה ממושכת או במקום חמים מדי ולעיתים גם מחוסר לישה מספקת.

אביטל (15:33 17.08.2021)

היי אפרת רציתי לשאול אם ניתן לעשות מהמתכון גם פיצות קטנות

מתכונים ב-10 דקות (15:52 17.08.2021)

היי אביטל,
כן, אפשר להכין מהבצק פיצות אישיות.

שרית (15:33 17.08.2021)

היי
עשיתי את זה עם מילוי של פטריות ובצל ויצא שלימות- התלקקנו
תודה על הכל אין מילים!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:51 17.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤

אביטל (13:42 29.07.2021)

היי אפרת!
תודה רבה רבה על המתכון.
מתכון מושלם…

מתכונים ב-10 דקות (14:52 29.07.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון😊

. (07:35 27.07.2021)

היי אפרת, אם אני קונה את הבצק פיצה מצונן של שמרית
איך אני עובדת איתו? אני צריכה לרדד את הבצק לעיגול? ואז למלא כרגיל כפי שרשמת?
שאלה נוספת, האם ניתן לחמם את זה על הפלטה?
תודה מראש על התשובות שלך! האתר שלך מדהים

מתכונים ב-10 דקות (09:20 27.07.2021)

היי,
את הבצק יש לחלק ל-4 חתיכות ואז לרדד קלות, ליצור עיגולים ולמלא.
אפשר לחמם על הפלטה אבל חימום כזה מייבש מעט את המאפה.
בהצלחה😊

Moran (14:49 15.06.2021)

היי הכנתי עכשיו את הבצק ואני לא אספיק לאפות אולי רק בערב אני מכניסה למקרר וכשאוציא כמה זמן להתפיח?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 15.06.2021)

היי,
תכניסי למקרר ותתני התפחה של כחצי שעה-שעה אחרי ההוצאה מהמקרר😊

Moran (23:00 15.06.2021)

עשיתי בדיוק ככה אין אין התחסל!

מתכונים ב-10 דקות (00:36 16.06.2021)

מעולה, איזה כיף לשמוע❤

מיכל (12:24 30.05.2021)

אי אפשר להשתמש בקמח תופח נכון? רק קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 30.05.2021)

נכון, משתמשים כאן בשמרים🙂

אסתי (13:22 27.05.2021)

הי אפרת,
עשיתי היום את הסמבוסקין ואני חייבת להגיד לך שהמתכון פשוט מעולה! ההוראות מדויקות והתוצאות בהתאם ! יצאו סמבוסקים מושלמים ! אני משתמשת הרבה באתר וזה הזדמנות להגיד תודה רבה!

אסתי (13:23 27.05.2021)

הערה : זמן האפיה היה 15 דקות ולא 35 .

מתכונים ב-10 דקות (14:26 27.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף. יכול להיות שהתנור שלך קצת חזק, ולכן טוב שהקפדת להשגיח על הסמבוסק😊

עדי (14:03 12.05.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין. יש לך מתכון לרוטב פיצה ביתי?

מתכונים ב-10 דקות (14:17 12.05.2021)

היי עדי,
מצרפת מתכון לרוטב פיצה😊

רותי (19:19 30.04.2021)

הי אם אני רוצה לעשות ללא גלוטן מה הכמויות של הנוזלים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:09 1.05.2021)

היי רותי,
אם את משתמשת בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל- לא אמור להיות שינוי בנוזלים. ליתר ביטחון- כדאי להוסיף את כוס המים השלישית בהדרגה ולפי הצורך.
שבוע טוב😊

אלישבע (18:26 21.04.2021)

אמאלה אמאלה אמאלה אני סתם חשבתי שכולם מפרגנים ופתאום גיליתי שגם אני התמכרתי….
אין עלייך אפרת!!!
רק פליז באפליקציה של גוגל פליי שלא יהיה צורך באינטרנט…
תנסי לסדר לנו….
אוהבתתתת

מתכונים ב-10 דקות (19:27 21.04.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה😊
נ.ב- קצת בעייתי לעשות את האפליקציה ללא צורך באינטרנט, אבל נחשוב על זה…

אלישבע (20:34 21.04.2021)

תודה חיים
גם איך את עונה מהר
אין אין עלייך
מקומך במאסטר שף

מתכונים ב-10 דקות (21:29 21.04.2021)

בשמחה ובאהבה🙂

דינה (06:03 10.09.2021)

אם לא רוצים אינטרנט – הפתרון זה לקנות את הספרים של אפרת. 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:09 10.09.2021)

הדס (17:44 19.04.2021)

וואו אפרתתתתת
בכללי כל המתכונים שלח שיא הקלים ומזה טעימים אז תודההה
וגם זה יצא פשוט מדהיםםם
אז תודה רבה רבה רבה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:52 19.04.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח, ושאת נהנית מהאתר! תודה הדס😊

ויקי (13:22 7.04.2021)

הכנתי ויצא מעולה!!! אז תודה על המתכון! רציתי לשאול האם יש הצעות/ רעיונות לעוד מילויים שווים? נגיד מילוי בשרי מומלץ?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 7.04.2021)

היי ויקי,
הסמבוסק נראים פשוט מעולה!!
למילוי בשרי את יכולה להיעזר במתכון הזה לאמפנדס במילוי בשר,
למילוי צמחוני את יכולה להיעזר במתכון הזה למאפה במילוי פטריות וגזר.
יום מקסים🌺

שרה כהן (11:33 19.03.2021)

חיבים לשים בפנים דברים

מתכונים ב-10 דקות (12:40 19.03.2021)

היי שרה,
לא חייב להוסיף, אבל אפשר לשים זיתים, גבינות ועוד…😊

מלכי gedalowiz (13:45 9.03.2021)

זה יצא לי קשה אבן
זה אמור לצאת קשה?

מתכונים ב-10 דקות (14:04 9.03.2021)

היי מלכי,
הבצק הזה אמור לצאת קצת יותר פריך אבל לא קשה כמו שאת מתארת.
האם דייקת בכמויות המצרכים? התפחת מספיק זמן? אפית בחום מתאים והוצאת בזמן?

מלכי (14:37 9.03.2021)

עשיתי כמות של קילו אולי בגלל זה
אבל בכל מקרה יצא מאוד טעים
שאפו

מתכונים ב-10 דקות (14:53 9.03.2021)

שמחה לשמוע😊

רחלי (12:50 8.03.2021)

בצק ממש נוח לעבודה. כבר פעם שנייה מכינה עכשיו!! בצורת חצי עיגול. המשולש מזכיר לי יותר מידי את פורים (;

מתכונים ב-10 דקות (13:53 8.03.2021)

שמחה שאהבת:)

ליטל (08:44 18.02.2021)

היי אפרת בוקר טוב הצורה מאד חשובה? אני רוצה להכין בצורת חצי עיגול ..

ליטל (08:50 18.02.2021)

ושאלה נוספת אני רוצה להכין קילו ואת הרוטב פיצה שלך (הלא מבושל) האם צריך לדעתך להכפיל את כמות הרוטב ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 18.02.2021)

בוקר טוב ליטל,
אין בעיה להכין בצורת חצי עיגול.
הרוטב אמור להספיק. לא חושבת שצריך להכפיל.

נפתלי ליטל (09:38 18.02.2021)

תודה 💗

יפעת (21:33 15.02.2021)

היי, האם גבינת חלומי או טוב טעם הולך? עם תפו”א?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:21 16.02.2021)

מומלץ לשלב גבינת טוב טעם עם בולגרית.
תפו”א מעוך לפירה מומלץ לשלב עם בצל מטוגן או פטריות מטוגנות.

יפעת (21:58 14.02.2021)

היי, את יכולה בבקשה לכתוב עוד רעיונות למילוי לבצק הזה? תפו” א עם גבינה הולך?

יפעת (22:04 14.02.2021)

סורי..ראיתי עכשיו תשובה לשאלה דומה

מורן (19:08 14.02.2021)

מעולה!
יש עוד תוספות שאפשר לשים חוץ מפיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 14.02.2021)

היי מורן,
בטח. ארשום לך כמה רעיונות:
אפשר לשים תערובת בצל ופטריות (לאחר טיגון), פירה תפו”א עם בצל מטוגן, סלט טונה עם ביצה קשה, גבינה צהובה, בולגרית וזיתים קצוצים, חציל קצוץ מטוגן עם גבינת פטה.

דנה (18:44 27.01.2021)

היי אפרת,
האם ניתן להכין מהבצק הזה בורקס?
ואם כן, האם בבלילת הגבינה אפשר לשים גבינת פטה וגוטג’/גבינה לבנה? זה מה שיש לי בבית…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (07:29 28.01.2021)

היי כמובן, ניתן להכין בבצק הזה מגוון מאפים מלוחים.
ובהחלט את יכולה לשים בבלילה את הגבינות שציינת☺️
בהצלחה❤️

רחלי זרצקי (20:25 25.01.2021)

הי אפרת!
אין עליך!
המתכונים שלך אלופים גם הבנות שלי הקטנות מכינות מהאתר המון…
הכנו כמה פעמים את הסמבוסק בכמויות כפולות ומשולשות ופשוט טרפו את זה עד האחרון
וביקשו עוד..
תודה רבה רבה!!
רחלי

מתכונים ב-10 דקות (21:56 25.01.2021)

איזה כיף לשמוע❤️
תמשיכו להנות יחד😁

נהוראי חברוני (22:03 24.01.2021)

היי אפרת(:
הרבה זמן לא הייתי באתר בגלל הסגר):
הכנתי והבצק יצא די קטן…
מקווה שהתפיחה תעשה אותו טוב……
ניראלי כבר הכנתי את זה ויצא מעולההההה
בגלל שהאתר שלך מושלם בטוח שיצא מושלם גם הפעם(:
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (07:54 25.01.2021)

היי,
בטוחה שיצא מעולה😃 טיפ קטן ממני מעל המגבת שמכסה את הבצק לשים ראש שום, זה מזרז את ההתפחה בחורף.
בהצלחה❤️

נהוראי חברוני (13:18 25.01.2021)

תודה רבה(:
באמת יצא נפלא ומושלם כמו תמיד…
יש לך אולי המלצה לארוחת ערב? אני בן עשר
וכל הזמן מחפש משהו לאכול… אני הכי אוהב להשקיע באוכל שלי אז לא כלכך אכפת לי כמה זמן יקח…
אההה ואני צמחוני אז לא משהו בשרי…. חח סליחה אם זה שאלה חצופה
ותודה מראש..

מתכונים ב-10 דקות (14:01 25.01.2021)

בטח נהוראי,
שמחה לשמוע אהבת. יש לך באתר מגוון רחב של מתכונים לארוחת ערב:)
יש לך פה כמה לדוגמא:
מיני מאפים מהירים
פשטידת פסטה פיצה

נהוראי חברוני (14:07 25.01.2021)

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!
אכין ואשלח תגובה איך יצא( למרות שאני יודע שהולך לצאת פצצההה)

מתכונים ב-10 דקות (14:23 25.01.2021)

מחכה לעדכון, בהצלחה:))

חדוה (12:48 19.01.2021)

שלום אפרת הבצק יצא לי קצת טפל אפילו ששמתי את כל המרכיבים.
מה זה יכול להיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 19.01.2021)

היי חדוה,
השתמשת בקמח לבן רגיל?
אולי היה חסר מלח?

חדוה (16:36 19.01.2021)

אני השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא שמונים אחוז.
ואני שמתי מלח לפי מה שהיה רשום במתכון,אז אולי זה קשור לקמח מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:38 19.01.2021)

אני חושבת שכן.

קלרפלד אילה (21:50 18.01.2021)

הכנתי לארוחת ערב ויצא ממש טעיםםם

מתכונים ב-10 דקות (08:16 19.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 😍

מוריה (13:17 10.01.2021)

שמתי בבצק כפית שמרים טריים, וראיתי באחת התגובות שאם שמים שמרים טריים צריך לשים 3 כפיות. מה קורה עם הבצק כעט הוא התחיל התפחה. הבצק לא יצא טוב? לעשות מחדש?
תודה רבה! נהנית מאוד מהאתר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 10.01.2021)

היי מוריה,
סורי ראיתי עכשיו. הסתדרת בסוף?
אלה שמרים טריים בגרגירים?

מוריה (18:09 10.01.2021)

כן. גרגירים
בסוף תפח, שמתי מול מפזר חום כמה שעות,
אבל מעניין לשמוע אם תופח פחות בגלל הכמות הפחותה של השמרים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 10.01.2021)

מעולה 🙂
*אם היית שמה יותר שמרים, זה היה תופח יותר.

נופר (17:10 6.01.2021)

השתמשתי במתכון שלך לרוטב פיצה ויצא סמבוסק טעים מאוד!!! תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (19:19 6.01.2021)

נראה מעולה נופר!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

בת שבע (21:32 31.12.2020)

מתכון מצויין! בצק הסמבוסק מאד מוצלח!
אני עשיתי עם מילוי שונה (אצלי לא אוהבים רסק…):
טיגנתי בצל והוספתי פטריות ותירס, מלח ופלפל.
יצא פצצה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:33 1.01.2021)

תודה לך בת שבע ❤️
שבת שלום 🙂

ליטל (17:02 24.12.2020)

היי אפרת איזה קוטר בערך יש לרדד את העיגול ?

מתכונים ב-10 דקות (18:21 24.12.2020)

היי ליטל,
זה תלוי בעובי הבצק שאת אוהבת ובגודל התבנית שברשותך.

דידוש (18:59 11.11.2020)

היי אפרת,
חייבת לציין שאין על המתכונים שלך(לרוב עושה מתכונים של בצקים/עוגות)
רציתי לשאול נניח עושה היום את הבצק מכינה את הסמבוסק אבל רוצה לאפות רק למחרת, האם אחרי שהסמבוסקים מוכנים ניתן לבשאיר בתבניק במקרר עד למחרת במקום להקפיא.
דבר נוסף זה מתאים להכנה בטאבון?

מתכונים ב-10 דקות (21:37 11.11.2020)

אין בעיה להשאיר במקרר, תכסי עם ניילון נצמד
ולא ניסיתי בטאבון, חושבת שיכול לצאת מעולה
תעדכני אותנו!
בהצלחה, ערב נעים 🙂

אור (22:43 7.11.2020)

יש חשיבות לדבר שאיתו מכסים את הבצק להתפחה? מכסים במגבת? ניילון נצמד? שקית? מגבת לחה? (ראיתי כל מיני דעות באינטרנט ומעניין אותי מה דעתך בנושא)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:53 8.11.2020)

רצוי במגבת יבשה (שהבצק ינשום).
אם מתפיחים במקרר כדאי להתפיח עם ניילון נצמד.

ענת (15:10 21.10.2020)

היי אפרת,
נשארה לי תערובת שהכנתי לבורקס גבינה (גבינה בולגרית+לבנה+טוב טעם) אפשר להוסיף לסמבוסק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 21.10.2020)

כן.

אודליה (18:48 15.10.2020)

סוף סוף הגעתי למתכון הזה – הכנתי היום ויצא נפלא! תודה רבה אפרת ושבת שלום 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 15.10.2020)

נראה מעולה!
תודה אודליה ושבת שלום 🌺

נטע (22:00 24.09.2020)

היי אפרת ,
הכנתי ויצא מושלם , תודה לך על כל המתכונים האלופים !!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 25.09.2020)

תודה נטע 🙂

פריאל (11:53 24.09.2020)

היי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המוצלחים.
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את הסמבוסקים הממולאים לפני האפיה, במידה וכן איך לנהוג איתם כשרוצים לאפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 24.09.2020)

כן אפשר להקפיא.
לפני האפיה יש להפשיר לגמרי, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום.

ברכי (01:40 22.09.2020)

הכנתי היום למשפחה שלי ויצא מושלם!!
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 22.09.2020)

נראה מעולה!
תודה ברכי 🙂

אופיר (12:29 21.09.2020)

שלום אפרת 🙂
האם אני יכולה לשים בפנים גם טונה ותירס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 21.09.2020)

כן 🙂

Dorin (10:33 28.08.2020)

ניסינו גם ויצא מושלם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:43 28.08.2020)

נראה מושלם 🙂
תודה דורין

יובל בוחבוט (19:43 12.08.2020)

יצא מהמם ,פשוט קל וטעים .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:31 12.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה יובל

אורטל (21:50 11.08.2020)

רציתי לשתף שהכנתי וזה יצא בדיוק כמו בתמונה בצק מדהים והרוטב פיצה (הלא מבושל )יצא טוב הילדים ובעלי טרפו הכל וביקשו שוב למחר.
מתכון מעולההה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 11.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל

רלי (20:39 29.07.2020)

אפרת, פשוט וואוו, עשיתי עם המתכון של רוטה הפיצה המבושל שלך והבת שלי (6+) פשוט התמוגגה מכל ביס, אמרה שזה הדבר הכי טעים שאיי פעם הכנתי ושמושלם לה 🙂
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 30.07.2020)

נראה מעולה 😍
תודה רלי

שרית (12:03 27.07.2020)

האם ניתן להכין כפיצות עגולות פתוחות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 27.07.2020)

אני מניחה שכן.

עתרת (22:29 20.07.2020)

הכנתי פעמיים ואני חייבת לחזור להגיד שיצא ממש טעים! יותר טעים מהחנויות! שווה לנסות!! ממש ממליצה גם על המתכון הזה וגם בכללי על האתר! תודה רבה אפרת!♥

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 20.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

גפן (23:09 14.06.2020)

טיפ מדהים להתפחה מהירה ששווה לדעת: בעלי ראה באיזה מקום ואני ניסיתי בהמלצתו וזה הכן עובד מדהים!!!

כשמתפיחים בצק שמרים לעטוף אותו בניילון נצמד ולפזר מעל ציפורן, כן כן ציפורן זה מתפיח את הבצק תוך 30 דקות בערך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.06.2020)

תודה גפן, אנסה 🙂

גפן (21:53 14.06.2020)

היי אפרתוש, אני די חדשה בבצקים ובלי ידע קודם אשמח שתעני לי על השאלה שלי שממש מביכה אותי אבל אני רוצה ללמוד.

אני רוצה להכין את הבצק ולהקפיא אחרי ההתפחה הראשונה, כשאני מוציאה מהמקפיא אני יכולה מיד לעבוד על הבצק או שאני צריכה לחכות שיגיע לטמפרטורת החדר?
אשמח לתשובה, אני ממש לא יודעת איך עליי לעבוד אחרי ההקפאה.

תודה רבה על האתר שעוזר לי להתקדם במטבח🙂 במתכונים גם מעולים! ממש כייף שגם לי יוצא אוכל טעים😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.06.2020)

היי גפן,
לאחר ההתפחה הראשונה יש להוציא את האוויר מהבצק ורק אז להקפיא.
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או להוציא החוצה לשיש. לאחר שהבצק מפשיר לגמרי לטמפ’ החדר אפשר להכין איתו צורה ולהתפיח התפחה שניה.
בהצלחה ❤️

עינת (08:03 10.06.2020)

בוקר אור אפרת

אפשרי שמרים טריים גרגרים אותה כמות ?

אם מנסה יותר השמרים מורגשים

תודה ויום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 10.06.2020)

אם זה שמרים בגרגירים יש לשים 3 כפיות.

רותם (18:54 7.06.2020)

תודה רבה על המתכון הזה ובכלל!!
נהנת מאוד מהאתר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 7.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️

אסתי (22:22 2.06.2020)

מושלם!!!
שמתי יותר גבינה צהובה והוספתי בצל, זיתים, תירס… יצא מעדן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 3.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסתי

שני (17:34 2.06.2020)

היי(:
רציתי לשאול איך מכינים מקמח חיטה מלא, או קמח כוסמין מלא?
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 2.06.2020)

ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן עם חצי כמות קמח מלא כדי שלא ייצא דחוס מידי (הכוונה כוס וחצי מכל קמח).
מעבר לזה אין שינוי בהכנה.

רבקי (20:34 25.05.2020)

הסמבוסק יצא מושלם
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 25.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

חן (17:50 25.05.2020)

ניתן להקפיא לאחר שעושים עיגולים מהבצק ולשמור בהקפאה יומיים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 25.05.2020)

עדיף להקפיא את הבצק שלם לאחר ההתפחה הראשונה.
הכוונה להוריד ממנו את האוויר ולעטוף אותו היטב בניילון נצמד.

איתמר (13:59 10.05.2020)

זה בסדר אם אין לי מיקסר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 10.05.2020)

כן. אפשר ללוש עם הידיים.

שלי כהן (16:06 7.05.2020)

שלום, אשמח לדעת את הכמויות של 1 ק\”ג {20 יחידות בערך}?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 7.05.2020)

כמויות לקילו קמח:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם
כף ורבע שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
¾ +1 (430 מ”ל) מים חמימים
שליש כוס + כף (90 מ”ל) שמן
כף מלח
למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים
*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

יפעת (19:33 15.02.2021)

היי האם אפשר להכין יום לפני את הבצק(קילו), ולשים במקרר עם ניילון נצמד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 15.02.2021)

כן.

אנסטסיה (10:02 6.05.2020)

היי אפרת אם אני רוצה להוסיף לבפנים ביצה קשה כדאי להוסיף לפני האפייה או אחרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 6.05.2020)

עדיף אחרי האפיה.

דלית (13:17 30.04.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין ולהקפיא. את ממליצה להקפיא לפני או אחרי האפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:27 30.04.2020)

אפשר להקפיא אחרי אפיה, כמובן אחרי שזה התקרר לטמפ’ החדר.
לפני שרוצים לאכול יש להפשיר על השיש ואז להכניס לכמה דקות לתנור שחומם ל180-190 מעלות.

Nina Fitingov (14:51 25.04.2020)

תודה רבה על המתכון!
הוספתי עוד רבע כוס מים ושמתי קצת יותר מילוי ויצא מושלם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

רותם רוזנצוויג (19:53 5.04.2020)

ואו! יצא פשוט מעולה!
היה צריך להוסיף קצת מים לבצק אבל כל כך טעים !

רותם רוזנצוויג (19:55 5.04.2020)

ועוד תמונה 😋

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 5.04.2020)

זה נראה כל כך טוב!
תודה רותם 🙂

רותם רוזנצוויג (22:15 5.04.2020)

לא לא אפרת, תודה לך ⁦❤️⁩

חג שמח והרבה בריאות

אורית (22:17 2.04.2020)

האם אפשר להכין עם בצק פריך מלוח קנוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:22 2.04.2020)

אפשר אבל יותר מתאים להשתמש בבצק שמרים קנוי.

אבי (17:47 30.03.2020)

איך אפשר להכין את הסמבוסק עם קמח שמרים של אוסם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 30.03.2020)

אפשר לשים 3 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

ורד (23:02 29.03.2020)

הכנתי כבר פעמיים (פעם עם קמח קסם ופעם עם קמח לבן ושמרים) בדיוק לפי המתכון. התפחתי במשך שעה וחצי כמעט והבצק לא תפח לי כמו שצריך.
(אציין שעדיין יצא מאוד טעים) אבל מה אני עושה לא נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 30.03.2020)

היי ורד,
הבצק בכלל לא תופח או תופח אבל לא עד הכפלת הנפח?
ערבבת את כל החומרים לפי הסדר הרשום במתכון? כי מלח למשל מעכב תפיחה ולכן מוסיפים אותו בסוף.
גם לישה לא מספיק טובה יכולה להשפיע על ההתפחה. את לשה ידנית או במיקסר?

ורד (17:40 30.03.2020)

הבצק תפח מעט מאוד לא הכפיל את נפחו, וכן ערבבתי את כל החומרים לפי הסדר הרשום ולבסוף הוספתי את המלח.
לשתי כ-5 דקות לישה ידנית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 30.03.2020)

אז כנראה שזה בגלל הלישה. פעם הבאה כדאי ללוש יותר זמן את הבצק, אפילו 10 דקות.

שם בדוי (18:35 23.03.2020)

תעשי אפליקציה של מתכונים ב10 דקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 23.03.2020)

בקרוב תהיה, עובדים על זה 🙂

Ploopit (18:36 5.04.2020)

ביג לייק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 5.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

הכהן (20:18 22.03.2020)

וואוו הכנתי, יצא מעדןןן בשילוב ביצה קשה- טעם מושלם!!
דווקא קל להכנה, את אלופה!! תודה ענקיתת…..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 22.03.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך 🙂

מארי (17:10 15.03.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק ידנית, אם אין לי מיקסר עם וו לישה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 15.03.2020)

כן אפשר. חשוב ללוש היטב.

ורד (14:07 11.03.2020)

היי,
כמה גרם יוצא הכמות של השמרים?
האם יש אפשרות להכין במקום עם קמח קסם (של סוגת) שכבר יש בפנים שמרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 11.03.2020)

6 גרם שמרים יבשים.
אפשר להשתמש בקמח קסם באותו כמות ולוותר על השמרים.

ענת (15:37 8.03.2020)

הכנתי לשבת ויצא טעים מאוד! הכנתי מקמח כוסמין.
הברשתי אותם בשמן אבל לא יצאו לי זהובים, למה?
גם השומשום ששמתי לא החזיק והכל נפל לאחר אפייה :/

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 9.03.2020)

היי ענת,
אולי לא שמת מספיק שמן.
השומשום נדבק טוב יותר עם ביצה אבל גם עם שמן אמור להדבק. אולי זה גם קשור בכמות ששמת.

שלומית (15:33 6.03.2020)

האם אפשר להכין מהבצק הזה פיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 6.03.2020)

אני חושבת שכן.

ספיר (08:35 6.03.2020)

אפשרי עם מלוואח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 6.03.2020)

כן.
אפשר לראות את אופן ההכנה וזמני האפיה במתכון הזה- בורקס בשר מבצק מלוואח.

לילך (23:53 5.03.2020)

האם חייבים סוכר? או אפשר בלי סוכר בכלל?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 6.03.2020)

הסוכר עוזר להתפחה אבל אפשר לוותר.

לילך (19:28 6.03.2020)

אז אפשר תחליף סוכר? כמו סטיביה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 7.03.2020)

אפשר אבל אפשר להכין גם בלי.

ענת (18:39 2.03.2020)

כוסמין מלא מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 2.03.2020)

לדעתי כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר.

אודליה (17:03 2.03.2020)

היי אפרת, וואו זה נראה ממש מעולה! רוצה באמת להכין בע\”ה למשלוח מנות ורציתי לשאול – יש לי בבית קמח שנקרא \”קמח חלה\” של שטייבל. האם זה מתאים למתכון זה? שאלה נוספת, אני תמיד מכינה את משלוחי המנות בערב פורים אחרי קריאת המגילה, ומאותו רגע אין לי אפשרות להכניס אותם למקרר עד הבוקר לקראת החלוקה. האם הסמבוסקים ישרדו לילה שלם (ועוד קצת!) מחוץ למקרר בלי להתקלקל? או אולי יש לך רעיון למילוי אחר(פרווה) שמתאים יותר לזמן ממושך מחוץ למקרר? תודה רבה יקירה והמשך \”יום בחירות\” שמח 🙂 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.03.2020)

כן, הקמח מתאים.
אפשר לשמור אותם מחוץ למקרר בקופסה סגורה במשך כ-12 שעות, אפילו שזה מכיל גבינה צהובה.
אפשר להכין גם מילוי שהוא לא חלבי כמו בצל ופטריות (יש לטגן לפני).

רון (00:01 3.03.2020)

אודליה קמח שטיבל זה קמח רב תכליתי בתוספת אנזימים וגלוטן לדעתי אין בעיה להשתמש

גליוש (15:43 2.03.2020)

היי הבצק עכשיו תופח ☺
האם ניתן למלא ברוטב לפיצה שמופיע באתר שלך ? או שחייב קנוי ?
תודה רבה 😗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 2.03.2020)

כן אפשר 🙂

גליוש (17:02 3.03.2020)

היה צריך להוסיף עוד מים לבצק
אבל יצא סוף הדרך ..ליקקו את האצבעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 3.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.