שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

3 כוסות (420 ג') קמח לבן או קמח לחם

כפית מלאה שמרים יבשים

כפית סוכר

¾  כוס (180 מ"ל) מים חמימים

4 כפות (40 מ"ל) שמן

כפית שטוחה מלח

למילוי: רוטב פיצה ביתי/קנוי, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים ירוקים

*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

אופן ההכנה

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה).  אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית שטוחה מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לחצי ומכל חצי בצק יוצרים 4 כדורים שווים (סה"כ 8 כדורים).

-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים מעל כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה (יש להשאיר שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור למשולש). מפזרים כ-2 כפות גבינה צהובה מגורדת וחצי כף פרוסות זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים ו"צובטים" היטב את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מחממים תנור ל180 מעלות במשך 10-12 דקות (בינתיים נותנים למשולשים לנוח בצד). לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה.

מתכון לסמבוסק פיצה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת פרג ושקדים
לחמניות במילוי שוקולד

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שם בדוי (18:35 23.03.2020)

תעשי אפליקציה של מתכונים ב10 דקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 23.03.2020)

בקרוב תהיה, עובדים על זה 🙂

Avatar
הכהן (20:18 22.03.2020)

וואוו הכנתי, יצא מעדןןן בשילוב ביצה קשה- טעם מושלם!!
דווקא קל להכנה, את אלופה!! תודה ענקיתת…..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 22.03.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך 🙂

Avatar
מארי (17:10 15.03.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק ידנית, אם אין לי מיקסר עם וו לישה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 15.03.2020)

כן אפשר. חשוב ללוש היטב.

Avatar
ורד (14:07 11.03.2020)

היי,
כמה גרם יוצא הכמות של השמרים?
האם יש אפשרות להכין במקום עם קמח קסם (של סוגת) שכבר יש בפנים שמרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 11.03.2020)

6 גרם שמרים יבשים.
אפשר להשתמש בקמח קסם באותו כמות ולוותר על השמרים.

Avatar
ענת (15:37 8.03.2020)

הכנתי לשבת ויצא טעים מאוד! הכנתי מקמח כוסמין.
הברשתי אותם בשמן אבל לא יצאו לי זהובים, למה?
גם השומשום ששמתי לא החזיק והכל נפל לאחר אפייה :/

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 9.03.2020)

היי ענת,
אולי לא שמת מספיק שמן.
השומשום נדבק טוב יותר עם ביצה אבל גם עם שמן אמור להדבק. אולי זה גם קשור בכמות ששמת.

Avatar
שלומית (15:33 6.03.2020)

האם אפשר להכין מהבצק הזה פיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 6.03.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
ספיר (08:35 6.03.2020)

אפשרי עם מלוואח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 6.03.2020)

כן.
אפשר לראות את אופן ההכנה וזמני האפיה במתכון הזה- בורקס בשר מבצק מלוואח.

Avatar
לילך (23:53 5.03.2020)

האם חייבים סוכר? או אפשר בלי סוכר בכלל?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 6.03.2020)

הסוכר עוזר להתפחה אבל אפשר לוותר.

Avatar
לילך (19:28 6.03.2020)

אז אפשר תחליף סוכר? כמו סטיביה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 7.03.2020)

אפשר אבל אפשר להכין גם בלי.

Avatar
ענת (18:39 2.03.2020)

כוסמין מלא מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 2.03.2020)

לדעתי כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר.

Avatar
אודליה (17:03 2.03.2020)

היי אפרת, וואו זה נראה ממש מעולה! רוצה באמת להכין בע\"ה למשלוח מנות ורציתי לשאול – יש לי בבית קמח שנקרא \"קמח חלה\" של שטייבל. האם זה מתאים למתכון זה? שאלה נוספת, אני תמיד מכינה את משלוחי המנות בערב פורים אחרי קריאת המגילה, ומאותו רגע אין לי אפשרות להכניס אותם למקרר עד הבוקר לקראת החלוקה. האם הסמבוסקים ישרדו לילה שלם (ועוד קצת!) מחוץ למקרר בלי להתקלקל? או אולי יש לך רעיון למילוי אחר(פרווה) שמתאים יותר לזמן ממושך מחוץ למקרר? תודה רבה יקירה והמשך \"יום בחירות\" שמח 🙂 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.03.2020)

כן, הקמח מתאים.
אפשר לשמור אותם מחוץ למקרר בקופסה סגורה במשך כ-12 שעות, אפילו שזה מכיל גבינה צהובה.
אפשר להכין גם מילוי שהוא לא חלבי כמו בצל ופטריות (יש לטגן לפני).

Avatar
רון (00:01 3.03.2020)

אודליה קמח שטיבל זה קמח רב תכליתי בתוספת אנזימים וגלוטן לדעתי אין בעיה להשתמש

Avatar
גליוש (15:43 2.03.2020)

היי הבצק עכשיו תופח ☺
האם ניתן למלא ברוטב לפיצה שמופיע באתר שלך ? או שחייב קנוי ?
תודה רבה 😗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 2.03.2020)

כן אפשר 🙂

Avatar
גליוש (17:02 3.03.2020)

היה צריך להוסיף עוד מים לבצק
אבל יצא סוף הדרך ..ליקקו את האצבעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 3.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.