זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 נתחי סלמון (600 ג’)
תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי אגוזים: חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-מערבבים את חומרי התיבול (מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור) ומתבלים את נתחי הסלמון.
-מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי (אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה) ומניחים על החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.
הפעל טיימר (17 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת צהריים
אפרת שלום,
איך מוציאים את הריח מהסלמון? רק מיץ לימון?
ותודה על כל המתכונים הקלים והטעימים!
כן. השרייה במיץ לימון:)
היי אפרת,
נראה מושלם!
אפשר לשים בזיליקום מיובש במקום? או עדיף לקצוץ כוסברה טריה?
תודה!
שימי קצת כוסברה קצוצה.
ככנתי את זה ועכשיו אני מכינה שוב,
קל בטרוף וטעים!!!!!!!!!!!!!!
שווה לכל אחת!
איזה כיף שאהבת🙂
ואוו!הכנתי לשבת
יצא מלכותי
םשוט מתכון קל שנראה יוקרתי ברמותתתת
וטעים בטירוף!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
כתוב לשים אגוזי מלך טחונים. בתמונה נראה שהם גרוסים.
מה את ממליצה לשים שלא יהיה מר?
תודה רבה על מתכונים טעימים!
היי
בתמונה מעורבבים אגוזים טחונים עם גרוסים.
עדיף להשתמש באגוזים טחונים אבל לא דק מדי.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין לי שמן זית כרגע שכשר לפסח.
אפשר שמן קנולה או שעדיף שארכוש שמן זית דווקא?
אפשר שמן קנולה(:
הי אפרת,
מתכון טעייםםם ברמות!!!!! יצא יפה ומוצלח ממש!! תודה!!
אני רוצה להכין שוב אך הפעם דג סלמון שלם …איך אני מכפילה כמויות?
רוצה שיצא שוב ככה מוצלח….
תודה וחג שמח!
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
סלמון שלם הוא במשקל של כ-2 קילו, אז תכפילי את כמויות התיבול פי 3.
חג שמח!
יצא מושלם!!! גם למפונקים וגם למבינים.
השראתי את הדג ברוטב כל הלילה ולפני האפיה הוספתי את האגוזים.
כיצד אני מכינה את זה בדג שלם?
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
לציפוי דג שלם יש לעבוד באותו אופן- לצפות היטב את כל הצדדים ולאפות על 190 מעלות כחצי שעה או יותר לפי הצורך.
לפני הציפוי יש לעשות חיתוך בדג ולתבל היטב גם מבפנים וגם מבחוץ.
מה הכוונה לחיתוך?
ליצור עם סכין חתך לאורך הדג כמו במתכון הזה.
הי
האם אפשר לשים שקדים במקום אגוזים?
תודה
היי,
אפשר(:
שלום אפרת,
האם אפשר להכין ולהקפיא ללא אפיה למשך כשבועיים?
כן, אפשר.
מתכון מוצלח ביותר!!!
הכנתי אותו כבר מספר פעמים,כל מי שטעם מיד ביקש מתכון
תודה על המתכון הזה וכל שאר המתכונים הנפלאים באתר הזה.
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤️
תודה שחזרת לפרגן(:
היי
יצא ממש טוב.
תודה רבה על מתכון מצוין.
לידיעה, הוספתי טימין והוסיף המון.
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף 🌺
האם יש לך מתכון לדג בסגנון מתוק?!
היי,
אין לי מתכון מתוק ספציפי, אבל את יכולה להכין את המתכון הזה לדג ברוטב עם שינוי קל:
במקום סלט חומוס תערבבי בקערה 5 כפות סילאן, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק, חמישית כפית שום כתוש ו-4 כפות שמן.
לאחר מכן תטבלי היטב את הדגים ברוטב ואז תעבירי אותם לתבנית ותאפי.
אפשר בלי תבלין פטרוזיליה/כוסברה?
או מה ניתן לשים כתחליף
היי,
אפשר לוותר על התבלין, ואפשר להמיר אותם בעלים טריים קצוצים דק (או פטרוזיליה/כוסברה או רוזמרין/טימין).
תודה רבה בסוף קניתי את התבלין יצאה מושלם אני לא סוגנון שטועמת מאכלים חדשים ובטח לא הסלמון אך הריח והמראה היה כל כך מגרה שלא התאפקתי ואכלתי והיה מושלם
תודה אין מילים
שמתי על השולחן לפני שהגיעו כמנת פתיחה
שמחה מאד לשמוע שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
היי
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האגוזים בצנוברים?
היי תהילה,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם זה יצא מוצלח.
חג שמח!
הכנתי את זה כדג שלם,
יצא מרשים, רך וטעיםםםםם.
תודה
נראה מושלם😊שמחה שיצא מוצלח!
אחד המתכונים המושלמים!!! הצלחה אדירה!! טעים ברמות מתחסל תוך שנייה!!!!
שאלה- מה עדיף לכסות או לא ?
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם התנור שלך חזק יחסית- כדאי לכסות.
שבת שלום🌺
הי אפרת,
אם אני מכינה יום לפני מתי כדאי לאפות?
היי תמר,
אם את יכולה לאפות סמוך להגשה- עדיף. אם לא- תאפי יום לפני, תשמרי במקרר ולפני ההגשה תחממי בתנור/על פלטה.
בהצלחה וחג שמח🌺
היי אפרת.
יצא מושלם, אמא שלי ואישתי אהבו מאוד 🙂
רציתי לציין שהדג נאפה במשך 20 דק כאשר גוף חימום עליון פועל בלבד…מוזר אבל הדג יצא טעים בטירוף.
חשוב מאוד לטחון אגוזים לגרגירים, אחרת זה לא יוצא טעים מניסיון.
שכחתי לציין שחתיכות הדג הושרו בתיבול לפחות 10 דק בקערה ורק לאחר מכן העברתי לתבנית.
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ארז😊
נראה מדהים! הדג במקרר מאתמול, ליל הסדר מחר. מה עדיף: להכין עכשיו ולחמם, יש איך לחמם בלי שיתייבש? או להכין מחר הדג יהיה בסדר במקרר, או בכלל להגיש קר?
היי מיכל,
לא כדאי להגיש קר… אפשר לחמם מכוסה בתבנית על פלטה או בתנור מחומם ל180 מעלות במשך כ10 דקות, או במיקרוגל.
הי אפרת, ניתן להקפיא אחרי ההכנה?
היי ליאורה,
אפשר להקפיא, אך הכי כדאי להגיש ביום ההכנה🙂.
אנחנו לא מכינים בחג (: תודה על כל המתכונים הנהדרים
וואווו יצא מושלם!!! תודה רבה! באמת חסרים מתכונים שווים לפסח. אולי יש המלצה על מתכון קליל למנה אחרונה פיסחית למדי?
היי רחלי,
מצרפת מתכונים:
כדורי תמרים,
כדורי שוקולד לפסח,
קינוח שכבות שוקולד וקוקוס,
ממתק שוקולד ופקאן.
חג שמח😊
הי אפרת רציתי לשאול בקשר למתכון הזה ולסלומון באופן כללי- האם אפשר לבשל בסיר/מחבת?
(אין לי תנור לפסח), ואם כן האם יש הערה מיוחדת בנוגע לבישול.
תודה רבה מראש.
היי לאה,
תוכלי לקרוא את אופן הכנת סלמון במחבת במתכון הזה – סלמון בטריאקי.
לגבי המתכון הזה, בגלל שמדובר בציפוי עם אגוזים, קחי בחשבון שזה עלול להתפורר אם מכינים במחבת.
חג שמח 🌺
היי אפרת . רוצה להכין מחר. אפשרי ללא אגוזים למעלה? לא יאהבו אצלי.תודה
היי ענת,
האגוזים מוסיפים מאד אבל אפשר לוותר:)
היי אפרת
לפי התגובות נראה מתכון אש
אשמח אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות שאגוזים לא ישרפו ויקבלו טעם מר… אולי לשים מעל שמן זית??
היי הדס,
את יכולה לטפטף קצת שמן זית או דבש או סילאן מעל האגוזים.
השימוש באגוזים טחונים מונע את הטעם המריר.
היי אפרת, אני רוצה להכין פילה סלמון שלם (גדול) במתכון הזה. יודעת להגיד לי האם כמות המצרכים תשתנה? וגם, האם זמן האפייה ישתנה?
תודה!
היי הדס,
אם זה נתח של בערך 600 גרם אז אין שינוי בכמויות.
כדאי לאפות 15 דקות ב200 מעלות ואח”כ להוריד ל180 מעלות במשך 12-15 דקות נוספות.
היי, תודה על המתכונים הנהדרים והשימושיים במיוחד בתקופה זו…
אני מחפשת מתכון לדג סלמון עם תיבול עדין כמו זה, אבל על מחבת ולא אפוי בתנור, יש לך רעיון?
תודה!!
היי בר,
אפשר להכין את התיבול הזה במחבת.
אופן ההכנה כמו במתכון הזה- סלמון בטריאקי.
נראה נהדר
אפשר להשתמש באגוזי פקאן?
אני חושבת שכן.
במתכון כתוב אגוזים טחונים לא קצוצים. זה הסיבה שיוצא טעם מריר כי הקצוצים נשרפים מהר…
בתאבוןן
יצא טעים ממש!!!
רק הייתי ממליצה להוסיף דבש מעל כי האגוזים יכולים לצאת קצת מרים..
עם הדבש זה יצא מנה מיוחדת שלדעתי מתאימה לחגים!😀
תודה נריה 🙂
הכנתי היום ובעלי ואני עפנו על זה! פשוט מוושלם.רק הערה קטנה..שהאגוזים קצת השחימו בגלל שזה הרבה זמן בחום כזה גבוהה .ונתנו טעם קצת מר.אבל בכללי מנה שאני בטוח אעשה שוב.ורק מהתמונות עפו עליה ברשתות החברתיות
מהמם 😍
תודה שחזרת לשתף!
הי אפרת!
יש לי שני נתחי סלמון, והשאר מושטים רגילים… יתאים לדעתך להכין את שני סוגי הדגים עם התיבול הזה?
כן.
תודה רבה!!! זה הדג הכי טעים שאי פעם הכנתי!
שמחה שיצא טעים 🙂
יש לי סלמון חתוך רגיל עם עצמות ולא פילה, זה מתאים?
עדיף פילה כי יותר נוח לאכול אבל אפשר להכין גם פילה חתוך עם העצמות אם זה מה שיש לך.
מתאים להוסיף פה סילאן?
אפשר להוסיף כף סילאן לתיבול של הדג.
אני רוצה להכין את המתכון אבל משתמשת בסלמון חתוך עם עצמות ולא פילה, זו בעיה?
אפשר.
הכנתי לשבת , נגמר בדקות ספורות לא נשאר פירור!!
נראה מעולה 😍
תודה יפית
אפרת יקרה,
האם לאפות על תבנית תנור עם נייר אפיה או שאפשר לאפות בפיירקס?
תודה!
נהנת מאד מהמתכונים שלך!
אפשר גם בתבנית עם נייר אפיה וגם בפיירקס.
מצוין לסתם ארוחת צהרים
יצא לי פצצה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוטי
יצא מעולה!! תודה
שמחה לשמוע 🙂
מצוין
תודה מוטי 🙂
מצוין
היי, נגמר הלימון.. עד כמה הכרחי? או האם ניתן להחליף במשהו אחר?
זה יותר טעים עם לימון אבל אפשר להכין גם בלי.
מתכון פצצה!! טעים טעים.. כולם אהבו כולל בת השנתיים.. תודה♥️
שמחה לשמוע 🙂
תודה בתיה
הדג יצא מדהים!!!
וכולם התלהבו
והבן הקטן ביקש שאכין רק את הדג הזה
תודה רבה על מתכון מעולה!
שמחה לשמוע ❤️
מתכון מושלם!!! מושלם!!! מושלם!!!
שאלה –
אפשר להשים שקדים במקום אגוזים?
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשים שקדים.
תודה רבה על התכון המעולה!!! מתאים במיוחד לפסח וכבר שנה שלישית שאני מכינה אותו בפסח..
הפעם הכנתי אותו גם על קלופס של וויטפיש ויצא מהמם!
מעולה 🙂
תודה חיה
פשוט נפלא! הכנתי לשבת ונאכל מיד. תודה רבה רבה! שבת שלום
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רינה ושבת שלום
יצא מעולה מעולה!
חיפשתי גיוון לדג של שבת יצא ממש טעים – תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי עם פירורים של אגוזי קשיו במקום אגוזי מלך.
יצא טעים מאוד
תודה רבה אפרת 🙏
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
אפרת היקרה
מזה זמן שאני אוהבת להשתמש באתר שלך – מתכונים נפלאים, פשוטים ומפורטים היטב כך שאין מצב לא להצליח!
המתכון של הסלמון הזה פשוט אש, וכל פעם שאני מכינה אותו הטועמים מתלהבים כאילו זה מינימום מנת שף ואני נמנעת מלגלות להם שהוא כזה קל!!!
קיצר תודה לך !
שמחה לשמוע!
תודה רינת וחנוכה שמח 💖
שלום אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים.
רציתי מזמן לדעת האם כזה סוג של סלמון כדאי לאפות יום לפני הארוחה. ולשמור במקרר? או שזה בעיה?
היי ישראל,
עדיף לאפות באותו יום, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מראה.
היי אפרת יצא מעולה אהבו אצלי, תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרה
שלום
אפשר להכין את המתכון עם דג מושט? מתאים?
תודה
כן.
היי. אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום אגוזים? אם כן מה הכמות? ולשים רק בחלק העליון או לצפות את כל הנתח?
אני חושבת שכן, רק בחלק העליון. בסביבות שליש כוס.
בקר טוב,
אני צריכה להכין סלמון ל25 סועדים.
בכמה להכפיל?
בוקר טוב,
אם מוגשות מנות עיקריות נוספות אז מספיק להכין כ-15 חתיכות (ולהכפיל את כמויות התיבול והציפוי ב-5). אבל אם את יודעת שכולם אוכלים דג אז צריך להכין 25 חתיכות.
היי אפרת,
אם אני עושה אץ זה עם נתח גדו ושלם של סלמון – מה זמן האפייה והאם לכסות את הדג במהלך האפייה שלא יתייבש? והאם אפשר לקצוץ פטרוזיליה/כוסברה טרייה במקום המיובשת או שעדיף מיובשת?
וגם, איזו תוספת תלך טוב עם הדג? תודה
היי חופית,
נתח שלם מומלץ לאפות ב200 מעלות במשך 15 דקות. אח”כ להוריד ל180 מעלות ולאפות 10-15 דקות נוספות.
אין צורך לכסות.
אם יש לך פטרוזיליה/כוסברה מיובשת אז עדיף במקרה הזה אבל אם אין לך אפשר לקצוץ בסביבות 1-2 כפות כוסברה/פטרוזליה טרייה.
תוספות מומלצות:
תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
קישואים ועגבניות בתנור
ירקות שורש בשמן זית
קישואים מבושלים עם גזר
פרוסות ירקות בתנור
סלט ירקות אפויים
היי אפרת, האם אפשר להכין את המתכון עם לברק? תודה!
כן אפשר. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-17 דקות.
שלום אפרת ,
האם ניתן להכין את הדג בלי האגוזים ( אני פשוט לא אוהבת ) הוא ייצא טעים בלעדיהם ? או שזה כל הטעם במתכון ?
תודה רבה !!!
האגוזים נותנים מרקם מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.
יצא מושלם,
אני רוצה לעשות את הדג גם לשבת ואני שמה על הפלטה, צריך להוסיף משהוא כדי שלא ישרף?
תשימי בתבנית על נייר אפיה ותכסי את התבנית.
אני מאד נהנת מהמתכונים שלך , משתמשת הרבה באתר … תודה..
מה הכוונה טחונים? קונים את זה טחון?
תודה רבה !!
כן, אפשר לקנות את זה טחון לפירורים קטנטנים או לטחון לבד עם מעבד מזון.
אפרת היקרה ממליצה להחליף את שם האתר ל- שלום בית ב-10 דקות!
הכל תמיד כ”כ מדויק וטעייייים תודה על כל הטוב שאת מפיצה פה ה’ יצליח דרכך בכל!!!
תודה נטלי ❤️
היי אפרת אם אני מכינה את הסלומון הקפוא שמוכרים בסופר זה מגיע באריזה גדולה לא יודעת מה בדיוק הכמות אבל דג גדול…. איך מתנהגים עם כמות הרוטב? הציפוי ובכלל מכפילים בכמה
היי אביבית,
כעקרון הכמויות מתאימות ל-3 חתיכות. רשום על השקית כמה גרם זה?
היי,
המתכונים שלך מדהימים וקלים להכנה.
קניתי סלומון טרי. שמעתי פעם שצריך להשרות בלימון/חומץ להוציא את הטעם לואי או הריח, האם צריך לעשות זאת במרשם הזה? אם כן- איך?
ממש ממש תודה
ויוי
אין צורך להשרות, במיוחד אם הסלמון טרי.
פורים שמח 🙂
היי,
המתכונים שלך מדהימים וקלים!
קניתי סלומון טרי, האם לפני שאני מתבלת אותו, צריך להשרות בלימון/מלח/חומץ כדי שייצא טעם לואי או ריח של הדג? (כך שמעתי פעם) אם כן- איך וכמה זמן?
תודה
ויוי
אין צורך. במיוחד אם הוא טרי.
היי, אפשר להוסיף מעל סילאן או דבש?
לתיבול עצמו אפשר להוסיף כף סילאן או דבש.
הכנתי את המתכון ויצא מעולה! תודה רבה
אבל הטעם של התיבול לא הורגש במיוחד. האם אפשר להשרות את הדג בתיבול ? אם כן אז כמה זמן ?
תודה 💓
נראה מעולה 🙂
אפשר להשרות את הדג כ-10 דקות עם התיבול.
הי אפרת! אין לי אגוזים, אפשר שקדים במקום? או תחליף אחר?
כן, אפשר לשים שקדים טחונים במקום האגוזים.
הכנתי לשבת- יצא מעולה!
תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי ושבוע נפלא!
שבוע טוב לאפרת ולכולם הכנתי לכבוד שבת ויצא טעים מאוד 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!
הי אפרת
אני לא מפסיקה להנות מהאתר הזה.
שבוע שעבר הכנתי את הדג עשיתי אותו ביום חמישי בלילה ואפיתי בשישי.
הדג יצא מרשים מאוד אך גם חמוץ מאוד השאלה שלי האם משהו לא היה תקין או שזה בגלל שזה ישב ברוטב כל הלילה?
בדר”כ האוכל משתבח כשהו יושב ברוטב הרבה זמן
היי צופיה,
זה נכון לעוף ובשר אבל לא לדגים. דגים לא מומלץ לתבל יום לפני כי הם “מתבשלים” עם הלימון והמלח.
יום מקסים 🌺
הי, אפשר להכין את המתכון הזה עם דג טונה? אם כן כמה זמן לאפות בתנור?
לדעתי זה פחות מתאים.
היי ושנה טובה
קניתי דג סלמון טרי והקפאתי אותו.כמה זמן צריך להפשיר את הדג ואיך להפשיר את הדג?
את יכולה להסביר לי?
שנה טובה 🙂
מומלץ להפשיר את הדג במקרר (אפשר להעביר למקרר לילה לפני).
אם את רוצה לקצר את זמן ההפשרה אפשר לשים את הדג במי ברז כשהוא בתוך שקית אטומה.
אפשר גם במיקרו בתוכנית הפשרה! לי זה עובד מעולה ומפשיר אותו תוך 5 דק\’
הכנתי פעם ראשונה לחג, כמנה ראשונה ,יצא מעדן כל כך טעים. שנה טובה ומתוקה אפרת ולכל עם ישראל
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה ומבורכת ❤️
הכנתי ויצא מעולה. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר ושבוע נפלא 🌷
וואו! איזה מתכון!
הכנתי עם מיקס של אגוזים ושקדים. יצא מושלם!!! אי אפשר להפסיק לאכול!
שמחה שיצא טעים!
תודה דנה 🙂
היי,הכנתי את הדג ונראה מעולה.שמתי אותו 20 דק בתנור..אבל מגישה אותו רק עוד כמה שעות בשבת בערב..האם יכול להתייבש?מה אפשר לעשות שלא יתייבש?
תעטפי אותו בנייר כסף.
הי אפרת, ממש נהנית מהאתר המדהים שלך….
יש לי שאלה..האם אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם דג מושט?
היי הדס,
אני מניחה שאפשר.
יצא מדהיםםםם, ברמה גבוהה מאוד וממש כלום הכנה. אני מבסוטית על האתר שלך!! תודה ענקית!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח, התבלינים קלעו למטרה, שמתי את זה על פלטת שבת ובזמן האוכל הדג היה קצת יבש, אשמח לדעת אם יש אפשרות לשמור על מרקם לח לדג.
היי נדב,
להבא אם לא אוכלים את הדג באותו רגע מומלץ להוציא אותו מהתנור כ 3-4 דקות לפני הזמן.
תנסו עם דג טרי. הטעם מטורףףף . תודה אפרת אין עלייך
תודה רבקי! ❤️
כמו בכל ערב שבת אני על האתר…
אם אין לי כוסברה ופוטרוזיליה אפשר לוותר או להחליף?
תודה על כל המתכונים המדהימים!!!
תכיני בלי.
שבת שלום! 🌷
הכנתי לשבת.
יצא מושלםם!!!
טעים בטירוף,
הכנתי כמות מטורפת והכל נגמררררררר.
אין על המתכונים שלך!!!!
ואגב,
גם במראה הדג יוצא מרשים ומגרה….
שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבוע נפלא 🌷
האם המתכון מתאים לנתח סלמון שלם או צריך לחלק אותו לפני התיבול?
היי יעל,
הכמויות מתאימות לכ-600 גרם, לא משנה אם זה נתח שלם. בכל מקרה אני כן ממליצה לחלק אותו כדי שיאפה כמו שצריך.
הי! תודה על האתר הנפלא! הוא אצלי במועדפים
🙂
האם צריך לכסות את הדג באפייה?
היי מיטל,
אין צורך לכסות.
יום מקסים 🙂
תודה רבה
שאלה: בד”כ אני מפזרת מלח גס על הסלמון חצי שעה או יותר ואח”כ שוטפת (לפעמים גם משרה בלימון)
האם זה באמת משדרג את הטעמים?
כי לאחרונה התחלתי לחשוב שזה (בעיקר הלימון) מקשה את הדג קצת, לעומת הרכות ההתחלתית שלו.
תודה רבה שוב
אסתר
היי אסתר,
מספיק להשרות כ-10 דקות. מעבר לזה , זה כבר “מבשל” את הדג.
בוקר טוב אפרת,
אני מנויה ותיקה של השבועון “לאשה”, ומידי שבוע אני עוקבת אחרי מדור האוכל.
ראיתי שמידי פעם את מפרסמת שם מתכון שלך.הכנתי מס’ מתכונים מוצלחים שלך שהתפרסמו שם.
מידי פעם כשאני רואה מתכון שהוא לטעמי, אני מסתכלת גם מי פרסם אותו, ואני מגלה את שמך.
כל הכבוד! המשיכי לפרסם מתכונים מוצלחים.
תודה
עמית קידר
תודה רבה עמית!
כיף לשמוע 🙂
אם נתחי הסלמון היו במקפיא, צריך להפשיר אותם לפני שמתבלים ואופים אותם? אם כן, כמה זמן בערך לתת להם להפשיר?
כן. הם צריכים להפשיר לגמרי.
היי, זה נראה מדהים.
סליחה אם השאלה נשמעת מפגרת אבל איך מתבלים את נתחי הסלמון?
היי עדי,
מערבבים את חומרי התיבול בקערית ובעזרת כפית מורחים על החלק העליון של הסלמון באופן שווה.
צהריים טובים אפרת.
הייתי חייבת לשוב ולעדכן.
אני צמחונית שלא אוכלת דגים אבל בעלי כן.
ואם הוא אמר שהמנה היא ברמה מאוד גבוהה אז המנה היא אליפות.
הרגשתי כאילו קיבלתי כוכב מישלן 😉.
תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך❤
איזה כיף לשמוע!
תודה אוראל 🙂
נאם יש אפליקציה לאייפון לאתר שלכם? תודה וחג שמח
היי אירית,
אין כרגע אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך.
אפשרי להחליף את הפטרוזליה\הכוסברה המיובשת בכוסברה או פטרוזליה רגילה{כביכול העלים}?
כן, אפשר לשים 1-2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים דק.
חג שמח 🙂
תודה
חג שמח:)
שלום אפרת. אפשר כוסברה טריה? תודה רבה!
כן, אפשר לקצוץ בסביבות 1-2 כפות כוסברה טריה.
חג שמח 🙂
אני רוצה להכין את זה בעז”ה לליל הסדר לנו ולאורחים, ממש תודה רבה! חיפשתי מתכון טוב לסלמון!
והמתכונים שלך תמיד יוצאים מעולים!!
תודה מרים 🙂
חג שמח! 🌷
הי חזרתי לעדכן שיצא מעולה!
עשיתי פעמיים וכולם התלקקו וביקשו עוד..
מתכון גאוני בפשטותו…
תודה!!
תודה מרים, איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים.
מחפשת מתכון קל ומוצלח לגפילטע פיש.
אין לי מתכון אבל אם ייצא לי להכין אשלח לך מתכון למייל.
למורתי והמדריכה במשך כל השנה במתכונים נפלאים🍮בהעשרה ובידע ובמענה לכל שאלה 🍷חג פסח אביבי🍾כשר🍷🍷ותודה רבה💐💐
תודה רבה יקירה!
חג שמח! 🌷💐