שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 נתחי סלמון (600 ג’)

תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

ציפוי אגוזים: חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים את חומרי התיבול (מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור) ומתבלים את נתחי הסלמון.

-מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי (אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה) ומניחים על החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.

הפעל טיימר (17 דק’)
+
טיימר פועל

סלמון בציפוי אגוזים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
רולדה ללא גלוטןרולדה ללא גלוטן
קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יהודית (20:23 24.07.2024)

אפרת שלום,
איך מוציאים את הריח מהסלמון? רק מיץ לימון?
ותודה על כל המתכונים הקלים והטעימים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:34 25.07.2024)

כן. השרייה במיץ לימון:)

avatar
מירי (11:50 29.03.2024)

היי אפרת,
נראה מושלם!
אפשר לשים בזיליקום מיובש במקום? או עדיף לקצוץ כוסברה טריה?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 29.03.2024)

שימי קצת כוסברה קצוצה.

avatar
רות הלר (19:34 2.11.2023)

ככנתי את זה ועכשיו אני מכינה שוב,
קל בטרוף וטעים!!!!!!!!!!!!!!
שווה לכל אחת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:39 2.11.2023)

איזה כיף שאהבת🙂

avatar
ברכה (20:02 16.10.2023)

ואוו!הכנתי לשבת
יצא מלכותי
םשוט מתכון קל שנראה יוקרתי ברמותתתת

וטעים בטירוף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 16.10.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אמא (20:11 21.05.2023)

כתוב לשים אגוזי מלך טחונים. בתמונה נראה שהם גרוסים.
מה את ממליצה לשים שלא יהיה מר?
תודה רבה על מתכונים טעימים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 21.05.2023)

היי
בתמונה מעורבבים אגוזים טחונים עם גרוסים.
עדיף להשתמש באגוזים טחונים אבל לא דק מדי.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
רינת (02:22 7.04.2023)

אין לי שמן זית כרגע שכשר לפסח.
אפשר שמן קנולה או שעדיף שארכוש שמן זית דווקא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 7.04.2023)

אפשר שמן קנולה(:

avatar
ברכי (02:05 7.04.2023)

הי אפרת,
מתכון טעייםםם ברמות!!!!! יצא יפה ומוצלח ממש!! תודה!!
אני רוצה להכין שוב אך הפעם דג סלמון שלם …איך אני מכפילה כמויות?
רוצה שיצא שוב ככה מוצלח….
תודה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 7.04.2023)

היי,
שמחה שיצא מוצלח!
סלמון שלם הוא במשקל של כ-2 קילו, אז תכפילי את כמויות התיבול פי 3.
חג שמח!

avatar
מרים (23:31 11.02.2023)

יצא מושלם!!! גם למפונקים וגם למבינים.
השראתי את הדג ברוטב כל הלילה ולפני האפיה הוספתי את האגוזים.
כיצד אני מכינה את זה בדג שלם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:54 11.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
לציפוי דג שלם יש לעבוד באותו אופן- לצפות היטב את כל הצדדים ולאפות על 190 מעלות כחצי שעה או יותר לפי הצורך.
לפני הציפוי יש לעשות חיתוך בדג ולתבל היטב גם מבפנים וגם מבחוץ.

avatar
מרים (00:48 12.02.2023)

מה הכוונה לחיתוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:28 12.02.2023)

ליצור עם סכין חתך לאורך הדג כמו במתכון הזה.

avatar
גילה (11:08 3.02.2023)

הי
האם אפשר לשים שקדים במקום אגוזים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 3.02.2023)

היי,
אפשר(:

avatar
תמר (10:15 23.01.2023)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין ולהקפיא ללא אפיה למשך כשבועיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 23.01.2023)

כן, אפשר.

avatar
מירי (18:27 22.11.2022)

מתכון מוצלח ביותר!!!
הכנתי אותו כבר מספר פעמים,כל מי שטעם מיד ביקש מתכון
תודה על המתכון הזה וכל שאר המתכונים הנפלאים באתר הזה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 22.11.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון❤️
תודה שחזרת לפרגן(:

avatar
שרון (22:43 27.06.2022)

היי
יצא ממש טוב.
תודה רבה על מתכון מצוין.

לידיעה, הוספתי טימין והוסיף המון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 27.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף 🌺

avatar
ריקי (10:15 11.03.2022)

האם יש לך מתכון לדג בסגנון מתוק?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 11.03.2022)

היי,
אין לי מתכון מתוק ספציפי, אבל את יכולה להכין את המתכון הזה לדג ברוטב עם שינוי קל:
במקום סלט חומוס תערבבי בקערה 5 כפות סילאן, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק, חמישית כפית שום כתוש ו-4 כפות שמן.
לאחר מכן תטבלי היטב את הדגים ברוטב ואז תעבירי אותם לתבנית ותאפי.

avatar
רחי רוזנפלד (15:42 23.11.2021)

אפשר בלי תבלין פטרוזיליה/כוסברה?
או מה ניתן לשים כתחליף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 23.11.2021)

היי,
אפשר לוותר על התבלין, ואפשר להמיר אותם בעלים טריים קצוצים דק (או פטרוזיליה/כוסברה או רוזמרין/טימין).

avatar
רחי רוזנפלד (00:41 28.11.2021)

תודה רבה בסוף קניתי את התבלין יצאה מושלם אני לא סוגנון שטועמת מאכלים חדשים ובטח לא הסלמון אך הריח והמראה היה כל כך מגרה שלא התאפקתי ואכלתי והיה מושלם
תודה אין מילים
שמתי על השולחן לפני שהגיעו כמנת פתיחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:33 28.11.2021)

שמחה מאד לשמוע שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
תהילה (15:49 22.09.2021)

היי
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האגוזים בצנוברים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 22.09.2021)

היי תהילה,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם זה יצא מוצלח.
חג שמח!

avatar
שושנה (16:02 5.08.2021)

הכנתי את זה כדג שלם,
יצא מרשים, רך וטעיםםםםם.

תודה

סלמון בציפוי אגוזים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 5.08.2021)

נראה מושלם😊שמחה שיצא מוצלח!

avatar
עדי (08:59 16.07.2021)

אחד המתכונים המושלמים!!! הצלחה אדירה!! טעים ברמות מתחסל תוך שנייה!!!!
שאלה- מה עדיף לכסות או לא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 16.07.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם התנור שלך חזק יחסית- כדאי לכסות.
שבת שלום🌺

avatar
תמר (09:16 13.05.2021)

הי אפרת,
אם אני מכינה יום לפני מתי כדאי לאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 13.05.2021)

היי תמר,
אם את יכולה לאפות סמוך להגשה- עדיף. אם לא- תאפי יום לפני, תשמרי במקרר ולפני ההגשה תחממי בתנור/על פלטה.
בהצלחה וחג שמח🌺

avatar
ארז (01:27 10.05.2021)

היי אפרת.
יצא מושלם, אמא שלי ואישתי אהבו מאוד 🙂
רציתי לציין שהדג נאפה במשך 20 דק כאשר גוף חימום עליון פועל בלבד…מוזר אבל הדג יצא טעים בטירוף.

חשוב מאוד לטחון אגוזים לגרגירים, אחרת זה לא יוצא טעים מניסיון.

avatar
ארז (01:32 10.05.2021)

שכחתי לציין שחתיכות הדג הושרו בתיבול לפחות 10 דק בקערה ורק לאחר מכן העברתי לתבנית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 10.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ארז😊

avatar
מיכל (12:46 26.03.2021)

נראה מדהים! הדג במקרר מאתמול, ליל הסדר מחר. מה עדיף: להכין עכשיו ולחמם, יש איך לחמם בלי שיתייבש? או להכין מחר הדג יהיה בסדר במקרר, או בכלל להגיש קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 26.03.2021)

היי מיכל,
לא כדאי להגיש קר… אפשר לחמם מכוסה בתבנית על פלטה או בתנור מחומם ל180 מעלות במשך כ10 דקות, או במיקרוגל.

avatar
ליאורה (08:31 26.03.2021)

הי אפרת, ניתן להקפיא אחרי ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 26.03.2021)

היי ליאורה,
אפשר להקפיא, אך הכי כדאי להגיש ביום ההכנה🙂.

avatar
ליאורה (09:31 26.03.2021)

אנחנו לא מכינים בחג (: תודה על כל המתכונים הנהדרים

avatar
רחלי (19:35 25.03.2021)

וואווו יצא מושלם!!! תודה רבה! באמת חסרים מתכונים שווים לפסח. אולי יש המלצה על מתכון קליל למנה אחרונה פיסחית למדי?

סלמון בציפוי אגוזים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 25.03.2021)
avatar
לאה (09:40 25.03.2021)

הי אפרת רציתי לשאול בקשר למתכון הזה ולסלומון באופן כללי- האם אפשר לבשל בסיר/מחבת?
(אין לי תנור לפסח), ואם כן האם יש הערה מיוחדת בנוגע לבישול.
תודה רבה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 25.03.2021)

היי לאה,
תוכלי לקרוא את אופן הכנת סלמון במחבת במתכון הזה – סלמון בטריאקי.
לגבי המתכון הזה, בגלל שמדובר בציפוי עם אגוזים, קחי בחשבון שזה עלול להתפורר אם מכינים במחבת.
חג שמח 🌺

avatar
ענת (10:04 11.03.2021)

היי אפרת . רוצה להכין מחר. אפשרי ללא אגוזים למעלה? לא יאהבו אצלי.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 11.03.2021)

היי ענת,
האגוזים מוסיפים מאד אבל אפשר לוותר:)

avatar
הדס (22:57 9.03.2021)

היי אפרת
לפי התגובות נראה מתכון אש
אשמח אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות שאגוזים לא ישרפו ויקבלו טעם מר… אולי לשים מעל שמן זית??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:14 9.03.2021)

היי הדס,
את יכולה לטפטף קצת שמן זית או דבש או סילאן מעל האגוזים.
השימוש באגוזים טחונים מונע את הטעם המריר.

avatar
הדס (20:50 14.10.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין פילה סלמון שלם (גדול) במתכון הזה. יודעת להגיד לי האם כמות המצרכים תשתנה? וגם, האם זמן האפייה ישתנה?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 15.10.2020)

היי הדס,
אם זה נתח של בערך 600 גרם אז אין שינוי בכמויות.
כדאי לאפות 15 דקות ב200 מעלות ואח”כ להוריד ל180 מעלות במשך 12-15 דקות נוספות.

avatar
בר (16:33 25.09.2020)

היי, תודה על המתכונים הנהדרים והשימושיים במיוחד בתקופה זו…
אני מחפשת מתכון לדג סלמון עם תיבול עדין כמו זה, אבל על מחבת ולא אפוי בתנור, יש לך רעיון?
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 25.09.2020)

היי בר,
אפשר להכין את התיבול הזה במחבת.
אופן ההכנה כמו במתכון הזה- סלמון בטריאקי.

avatar
סימה (15:48 23.09.2020)

נראה נהדר
אפשר להשתמש באגוזי פקאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 24.09.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
תמר (18:54 22.09.2020)

במתכון כתוב אגוזים טחונים לא קצוצים. זה הסיבה שיוצא טעם מריר כי הקצוצים נשרפים מהר…
בתאבוןן

avatar
נריה (20:49 7.09.2020)

יצא טעים ממש!!!
רק הייתי ממליצה להוסיף דבש מעל כי האגוזים יכולים לצאת קצת מרים..
עם הדבש זה יצא מנה מיוחדת שלדעתי מתאימה לחגים!😀

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 7.09.2020)

תודה נריה 🙂

avatar
סיוון (23:09 16.07.2020)

הכנתי היום ובעלי ואני עפנו על זה! פשוט מוושלם.רק הערה קטנה..שהאגוזים קצת השחימו בגלל שזה הרבה זמן בחום כזה גבוהה .ונתנו טעם קצת מר.אבל בכללי מנה שאני בטוח אעשה שוב.ורק מהתמונות עפו עליה ברשתות החברתיות

סלמון בציפוי אגוזים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 17.07.2020)

מהמם 😍
תודה שחזרת לשתף!

avatar
בתיה (22:17 9.07.2020)

הי אפרת!
יש לי שני נתחי סלמון, והשאר מושטים רגילים… יתאים לדעתך להכין את שני סוגי הדגים עם התיבול הזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 10.07.2020)

כן.

avatar
בתיה (15:44 10.07.2020)

תודה רבה!!! זה הדג הכי טעים שאי פעם הכנתי!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:55 10.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
Danit (20:51 24.06.2020)

יש לי סלמון חתוך רגיל עם עצמות ולא פילה, זה מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 25.06.2020)

עדיף פילה כי יותר נוח לאכול אבל אפשר להכין גם פילה חתוך עם העצמות אם זה מה שיש לך.

avatar
יורם (12:25 24.06.2020)

מתאים להוסיף פה סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 24.06.2020)

אפשר להוסיף כף סילאן לתיבול של הדג.

avatar
רינת (12:09 24.06.2020)

אני רוצה להכין את המתכון אבל משתמשת בסלמון חתוך עם עצמות ולא פילה, זו בעיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 24.06.2020)

אפשר.

avatar
יפית (09:45 7.06.2020)

הכנתי לשבת , נגמר בדקות ספורות לא נשאר פירור!!

סלמון בציפוי אגוזים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 7.06.2020)

נראה מעולה 😍
תודה יפית

avatar
אמא (13:35 5.06.2020)

אפרת יקרה,
האם לאפות על תבנית תנור עם נייר אפיה או שאפשר לאפות בפיירקס?
תודה!
נהנת מאד מהמתכונים שלך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 5.06.2020)

אפשר גם בתבנית עם נייר אפיה וגם בפיירקס.

avatar
מוטי (11:54 19.05.2020)

מצוין לסתם ארוחת צהרים
יצא לי פצצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 19.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוטי

avatar
גל (13:30 16.05.2020)

יצא מעולה!! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 16.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מוטי (11:59 15.05.2020)

מצוין

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 15.05.2020)

תודה מוטי 🙂

avatar
מוטי (12:27 15.05.2020)

מצוין

avatar
רן (21:05 14.05.2020)

היי, נגמר הלימון.. עד כמה הכרחי? או האם ניתן להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 14.05.2020)

זה יותר טעים עם לימון אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
בתיה (17:08 8.05.2020)

מתכון פצצה!! טעים טעים.. כולם אהבו כולל בת השנתיים.. תודה♥️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה בתיה

avatar
ganit1972 (02:54 18.04.2020)

הדג יצא מדהים!!!
וכולם התלהבו
והבן הקטן ביקש שאכין רק את הדג הזה
תודה רבה על מתכון מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 18.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
רות (11:06 17.04.2020)

מתכון מושלם!!! מושלם!!! מושלם!!!

שאלה –
אפשר להשים שקדים במקום אגוזים?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 17.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשים שקדים.

avatar
חיה (11:41 14.04.2020)

תודה רבה על התכון המעולה!!! מתאים במיוחד לפסח וכבר שנה שלישית שאני מכינה אותו בפסח..
הפעם הכנתי אותו גם על קלופס של וויטפיש ויצא מהמם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 15.04.2020)

מעולה 🙂
תודה חיה

avatar
רינה (13:16 3.04.2020)

פשוט נפלא! הכנתי לשבת ונאכל מיד. תודה רבה רבה! שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 3.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רינה ושבת שלום

avatar
מיכל (13:25 26.03.2020)

יצא מעולה מעולה!
חיפשתי גיוון לדג של שבת יצא ממש טעים – תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:27 26.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אוריאל (19:30 19.02.2020)

הכנתי עם פירורים של אגוזי קשיו במקום אגוזי מלך.
יצא טעים מאוד
תודה רבה אפרת 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 19.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

avatar
רינת (12:16 26.12.2019)

אפרת היקרה
מזה זמן שאני אוהבת להשתמש באתר שלך – מתכונים נפלאים, פשוטים ומפורטים היטב כך שאין מצב לא להצליח!

המתכון של הסלמון הזה פשוט אש, וכל פעם שאני מכינה אותו הטועמים מתלהבים כאילו זה מינימום מנת שף ואני נמנעת מלגלות להם שהוא כזה קל!!!

קיצר תודה לך !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 26.12.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רינת וחנוכה שמח 💖

avatar
ישראל (21:14 21.11.2019)

שלום אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים.

רציתי מזמן לדעת האם כזה סוג של סלמון כדאי לאפות יום לפני הארוחה. ולשמור במקרר? או שזה בעיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.11.2019)

היי ישראל,
עדיף לאפות באותו יום, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מראה.

avatar
אושרה (12:21 16.11.2019)

היי אפרת יצא מעולה אהבו אצלי, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 16.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרה

avatar
שולמית (10:41 23.10.2019)

שלום
אפשר להכין את המתכון עם דג מושט? מתאים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 23.10.2019)

כן.

avatar
טוהר (11:05 11.10.2019)

היי. אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום אגוזים? אם כן מה הכמות? ולשים רק בחלק העליון או לצפות את כל הנתח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 11.10.2019)

אני חושבת שכן, רק בחלק העליון. בסביבות שליש כוס.

avatar
נחמה (09:28 27.08.2019)

בקר טוב,
אני צריכה להכין סלמון ל25 סועדים.
בכמה להכפיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 27.08.2019)

בוקר טוב,
אם מוגשות מנות עיקריות נוספות אז מספיק להכין כ-15 חתיכות (ולהכפיל את כמויות התיבול והציפוי ב-5). אבל אם את יודעת שכולם אוכלים דג אז צריך להכין 25 חתיכות.

avatar
חופית (16:47 25.08.2019)

היי אפרת,
אם אני עושה אץ זה עם נתח גדו ושלם של סלמון – מה זמן האפייה והאם לכסות את הדג במהלך האפייה שלא יתייבש? והאם אפשר לקצוץ פטרוזיליה/כוסברה טרייה במקום המיובשת או שעדיף מיובשת?
וגם, איזו תוספת תלך טוב עם הדג? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 25.08.2019)

היי חופית,
נתח שלם מומלץ לאפות ב200 מעלות במשך 15 דקות. אח”כ להוריד ל180 מעלות ולאפות 10-15 דקות נוספות.
אין צורך לכסות.
אם יש לך פטרוזיליה/כוסברה מיובשת אז עדיף במקרה הזה אבל אם אין לך אפשר לקצוץ בסביבות 1-2 כפות כוסברה/פטרוזליה טרייה.
תוספות מומלצות:
תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
קישואים ועגבניות בתנור
ירקות שורש בשמן זית
קישואים מבושלים עם גזר
פרוסות ירקות בתנור
סלט ירקות אפויים

avatar
מיטל (19:19 18.07.2019)

היי אפרת, האם אפשר להכין את המתכון עם לברק? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.07.2019)

כן אפשר. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-17 דקות.

avatar
אסנת (22:04 16.07.2019)

שלום אפרת ,
האם ניתן להכין את הדג בלי האגוזים ( אני פשוט לא אוהבת ) הוא ייצא טעים בלעדיהם ? או שזה כל הטעם במתכון ?

תודה רבה !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 16.07.2019)

האגוזים נותנים מרקם מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
שירה (19:18 11.06.2019)

יצא מושלם,
אני רוצה לעשות את הדג גם לשבת ואני שמה על הפלטה, צריך להוסיף משהוא כדי שלא ישרף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 11.06.2019)

תשימי בתבנית על נייר אפיה ותכסי את התבנית.

avatar
דבי (23:49 29.05.2019)

אני מאד נהנת מהמתכונים שלך , משתמשת הרבה באתר … תודה..
מה הכוונה טחונים? קונים את זה טחון?
תודה רבה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 30.05.2019)

כן, אפשר לקנות את זה טחון לפירורים קטנטנים או לטחון לבד עם מעבד מזון.

avatar
נטלי (17:30 22.05.2019)

אפרת היקרה ממליצה להחליף את שם האתר ל- שלום בית ב-10 דקות!

הכל תמיד כ”כ מדויק וטעייייים תודה על כל הטוב שאת מפיצה פה ה’ יצליח דרכך בכל!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 22.05.2019)

תודה נטלי ❤️

avatar
אביבית (17:02 28.03.2019)

היי אפרת אם אני מכינה את הסלומון הקפוא שמוכרים בסופר זה מגיע באריזה גדולה לא יודעת מה בדיוק הכמות אבל דג גדול…. איך מתנהגים עם כמות הרוטב? הציפוי ובכלל מכפילים בכמה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 28.03.2019)

היי אביבית,
כעקרון הכמויות מתאימות ל-3 חתיכות. רשום על השקית כמה גרם זה?

avatar
ויוי (23:24 20.03.2019)

היי,

המתכונים שלך מדהימים וקלים להכנה.

קניתי סלומון טרי. שמעתי פעם שצריך להשרות בלימון/חומץ להוציא את הטעם לואי או הריח, האם צריך לעשות זאת במרשם הזה? אם כן- איך?

ממש ממש תודה
ויוי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 21.03.2019)

אין צורך להשרות, במיוחד אם הסלמון טרי.
פורים שמח 🙂

avatar
ויוי (14:40 20.03.2019)

היי,
המתכונים שלך מדהימים וקלים!

קניתי סלומון טרי, האם לפני שאני מתבלת אותו, צריך להשרות בלימון/מלח/חומץ כדי שייצא טעם לואי או ריח של הדג? (כך שמעתי פעם) אם כן- איך וכמה זמן?

תודה
ויוי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 20.03.2019)

אין צורך. במיוחד אם הוא טרי.

avatar
ניצן (10:15 27.11.2018)

היי, אפשר להוסיף מעל סילאן או דבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 27.11.2018)

לתיבול עצמו אפשר להוסיף כף סילאן או דבש.

avatar
מישל (10:12 24.11.2018)

הכנתי את המתכון ויצא מעולה! תודה רבה
אבל הטעם של התיבול לא הורגש במיוחד. האם אפשר להשרות את הדג בתיבול ? אם כן אז כמה זמן ?
תודה 💓

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 24.11.2018)

נראה מעולה 🙂
אפשר להשרות את הדג כ-10 דקות עם התיבול.

avatar
אודליה (17:24 21.11.2018)

הי אפרת! אין לי אגוזים, אפשר שקדים במקום? או תחליף אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 21.11.2018)

כן, אפשר לשים שקדים טחונים במקום האגוזים.

avatar
אתי (11:22 18.11.2018)

הכנתי לשבת- יצא מעולה!

תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 18.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי ושבוע נפלא!

avatar
אני (22:02 10.11.2018)

שבוע טוב לאפרת ולכולם הכנתי לכבוד שבת ויצא טעים מאוד 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 11.11.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!

avatar
צופיה (21:37 24.10.2018)

הי אפרת
אני לא מפסיקה להנות מהאתר הזה.
שבוע שעבר הכנתי את הדג עשיתי אותו ביום חמישי בלילה ואפיתי בשישי.
הדג יצא מרשים מאוד אך גם חמוץ מאוד השאלה שלי האם משהו לא היה תקין או שזה בגלל שזה ישב ברוטב כל הלילה?
בדר”כ האוכל משתבח כשהו יושב ברוטב הרבה זמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 25.10.2018)

היי צופיה,
זה נכון לעוף ובשר אבל לא לדגים. דגים לא מומלץ לתבל יום לפני כי הם “מתבשלים” עם הלימון והמלח.
יום מקסים 🌺

avatar
אביגיל (20:22 11.10.2018)

הי, אפשר להכין את המתכון הזה עם דג טונה? אם כן כמה זמן לאפות בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 11.10.2018)

לדעתי זה פחות מתאים.

avatar
שלומית (16:47 10.09.2018)

היי ושנה טובה
קניתי דג סלמון טרי והקפאתי אותו.כמה זמן צריך להפשיר את הדג ואיך להפשיר את הדג?
את יכולה להסביר לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 11.09.2018)

שנה טובה 🙂
מומלץ להפשיר את הדג במקרר (אפשר להעביר למקרר לילה לפני).
אם את רוצה לקצר את זמן ההפשרה אפשר לשים את הדג במי ברז כשהוא בתוך שקית אטומה.

avatar
עומר (09:20 8.04.2020)

אפשר גם במיקרו בתוכנית הפשרה! לי זה עובד מעולה ומפשיר אותו תוך 5 דק\’

avatar
מרגלית (03:41 10.09.2018)

הכנתי פעם ראשונה לחג, כמנה ראשונה ,יצא מעדן כל כך טעים. שנה טובה ומתוקה אפרת ולכל עם ישראל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 11.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה ומבורכת ❤️

avatar
תמר (23:02 25.08.2018)

הכנתי ויצא מעולה. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 26.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר ושבוע נפלא 🌷

avatar
דנה (22:36 20.08.2018)

וואו! איזה מתכון!
הכנתי עם מיקס של אגוזים ושקדים. יצא מושלם!!! אי אפשר להפסיק לאכול!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 20.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה דנה 🙂

avatar
מיכל (17:26 27.07.2018)

היי,הכנתי את הדג ונראה מעולה.שמתי אותו 20 דק בתנור..אבל מגישה אותו רק עוד כמה שעות בשבת בערב..האם יכול להתייבש?מה אפשר לעשות שלא יתייבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 27.07.2018)

תעטפי אותו בנייר כסף.

avatar
הדס (12:46 20.07.2018)

הי אפרת, ממש נהנית מהאתר המדהים שלך….
יש לי שאלה..האם אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם דג מושט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 20.07.2018)

היי הדס,
אני מניחה שאפשר.

avatar
לימ1ר דוד (17:07 4.07.2018)

יצא מדהיםםםם, ברמה גבוהה מאוד וממש כלום הכנה. אני מבסוטית על האתר שלך!! תודה ענקית!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 4.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נדב (23:37 30.06.2018)

הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח, התבלינים קלעו למטרה, שמתי את זה על פלטת שבת ובזמן האוכל הדג היה קצת יבש, אשמח לדעת אם יש אפשרות לשמור על מרקם לח לדג.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 1.07.2018)

היי נדב,
להבא אם לא אוכלים את הדג באותו רגע מומלץ להוציא אותו מהתנור כ 3-4 דקות לפני הזמן.

avatar
רבקי (15:00 22.06.2018)

תנסו עם דג טרי. הטעם מטורףףף . תודה אפרת אין עלייך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 22.06.2018)

תודה רבקי! ❤️

avatar
אמא (11:32 22.06.2018)

כמו בכל ערב שבת אני על האתר…
אם אין לי כוסברה ופוטרוזיליה אפשר לוותר או להחליף?
תודה על כל המתכונים המדהימים!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 22.06.2018)

תכיני בלי.
שבת שלום! 🌷

avatar
שולי (11:27 17.06.2018)

הכנתי לשבת.
יצא מושלםם!!!
טעים בטירוף,
הכנתי כמות מטורפת והכל נגמררררררר.
אין על המתכונים שלך!!!!
ואגב,
גם במראה הדג יוצא מרשים ומגרה….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 17.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבוע נפלא 🌷

avatar
יעל (07:41 25.05.2018)

האם המתכון מתאים לנתח סלמון שלם או צריך לחלק אותו לפני התיבול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 25.05.2018)

היי יעל,
הכמויות מתאימות לכ-600 גרם, לא משנה אם זה נתח שלם. בכל מקרה אני כן ממליצה לחלק אותו כדי שיאפה כמו שצריך.

avatar
מיטל (03:31 24.05.2018)

הי! תודה על האתר הנפלא! הוא אצלי במועדפים
🙂
האם צריך לכסות את הדג באפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 24.05.2018)

היי מיטל,
אין צורך לכסות.
יום מקסים 🙂

avatar
אסתר (16:21 13.05.2018)

תודה רבה

שאלה: בד”כ אני מפזרת מלח גס על הסלמון חצי שעה או יותר ואח”כ שוטפת (לפעמים גם משרה בלימון)
האם זה באמת משדרג את הטעמים?
כי לאחרונה התחלתי לחשוב שזה (בעיקר הלימון) מקשה את הדג קצת, לעומת הרכות ההתחלתית שלו.

תודה רבה שוב

אסתר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 13.05.2018)

היי אסתר,
מספיק להשרות כ-10 דקות. מעבר לזה , זה כבר “מבשל” את הדג.

avatar
עמית קידר (08:57 12.05.2018)

בוקר טוב אפרת,
אני מנויה ותיקה של השבועון “לאשה”, ומידי שבוע אני עוקבת אחרי מדור האוכל.
ראיתי שמידי פעם את מפרסמת שם מתכון שלך.הכנתי מס’ מתכונים מוצלחים שלך שהתפרסמו שם.
מידי פעם כשאני רואה מתכון שהוא לטעמי, אני מסתכלת גם מי פרסם אותו, ואני מגלה את שמך.
כל הכבוד! המשיכי לפרסם מתכונים מוצלחים.
תודה
עמית קידר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 12.05.2018)

תודה רבה עמית!
כיף לשמוע 🙂

avatar
דנה (18:45 6.05.2018)

אם נתחי הסלמון היו במקפיא, צריך להפשיר אותם לפני שמתבלים ואופים אותם? אם כן, כמה זמן בערך לתת להם להפשיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 6.05.2018)

כן. הם צריכים להפשיר לגמרי.

avatar
adi (20:43 26.04.2018)

היי, זה נראה מדהים.
סליחה אם השאלה נשמעת מפגרת אבל איך מתבלים את נתחי הסלמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 26.04.2018)

היי עדי,
מערבבים את חומרי התיבול בקערית ובעזרת כפית מורחים על החלק העליון של הסלמון באופן שווה.

avatar
אוראל (11:42 26.04.2018)

צהריים טובים אפרת.
הייתי חייבת לשוב ולעדכן.
אני צמחונית שלא אוכלת דגים אבל בעלי כן.
ואם הוא אמר שהמנה היא ברמה מאוד גבוהה אז המנה היא אליפות.
הרגשתי כאילו קיבלתי כוכב מישלן 😉.
תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 26.04.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה אוראל 🙂

avatar
אירית (13:55 31.03.2018)

נאם יש אפליקציה לאייפון לאתר שלכם? תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 31.03.2018)

היי אירית,
אין כרגע אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך.

avatar
הדס (13:07 30.03.2018)

אפשרי להחליף את הפטרוזליה\הכוסברה המיובשת בכוסברה או פטרוזליה רגילה{כביכול העלים}?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 30.03.2018)

כן, אפשר לשים 1-2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים דק.
חג שמח 🙂

avatar
הדס (16:55 30.03.2018)

תודה
חג שמח:)

avatar
אורית (08:20 29.03.2018)

שלום אפרת. אפשר כוסברה טריה? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 29.03.2018)

כן, אפשר לקצוץ בסביבות 1-2 כפות כוסברה טריה.
חג שמח 🙂

avatar
מרים (22:29 27.03.2018)

אני רוצה להכין את זה בעז”ה לליל הסדר לנו ולאורחים, ממש תודה רבה! חיפשתי מתכון טוב לסלמון!
והמתכונים שלך תמיד יוצאים מעולים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 28.03.2018)

תודה מרים 🙂
חג שמח! 🌷

avatar
מרים (13:24 9.04.2018)

הי חזרתי לעדכן שיצא מעולה!
עשיתי פעמיים וכולם התלקקו וביקשו עוד..
מתכון גאוני בפשטותו…
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 9.04.2018)

תודה מרים, איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים.

avatar
Zipi (20:02 25.03.2018)

מחפשת מתכון קל ומוצלח לגפילטע פיש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 25.03.2018)

אין לי מתכון אבל אם ייצא לי להכין אשלח לך מתכון למייל.

avatar
Zipi (19:50 25.03.2018)

למורתי והמדריכה במשך כל השנה במתכונים נפלאים🍮בהעשרה ובידע ובמענה לכל שאלה 🍷חג פסח אביבי🍾כשר🍷🍷ותודה רבה💐💐

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 25.03.2018)

תודה רבה יקירה!
חג שמח! 🌷💐

לקריאת כל התגובות