זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
דג:
3 נתחי פילה דג סלמון
1 כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור
גבעול בצל ירוק קצוץ
ירקות:
תפו”א, גזר, קישוא, חצי גמבה וחצי בצל
2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מתבלים את חתיכות הפילה בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 שיני שום כתושות.
-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט). מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות עם מכסה במשך 10-15 דקות עד שהם מתרככים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-במחבת נפרדת מחממים כף שמן. מניחים את הפילה על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.
-מגישים את הדג לצד הירקות.
שלום היום הכנתי דג סלמון .ורציתי לשאול למה דג שרוף.
היי ענת,
זאת המחבת שטיגנת בה? אם כן, זאת הסיבה.
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק (שאינו נדבק) אחרת זה נשרף.
מתאים עם סטייק טונה לבנה?
אני חושבת שכן.
הילד שלי שממש לא אוהב דגים בקש מנה נוספת!!!!
תודה רבה על המתכונים הקלים עם המוצרים הזמינים ❤
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
הכוונה לצרוב את הדג ביחד עם העור והקשקשים?🙈
בדר”כ אני מורידה את העור לפני הבישול ונשארת השכבה הכהה, אם לא הקשקשים יוצאים ומתערבבים עם כל התבשיל…
היי,
הפילה מגיע ללא קשקשים, יש מקומות שמשאירים עור על הפילה אבל אפשר להסיר אותו אם לא אוהבים.
מ-ו-ש-ל-ם-ם-ם-!!!!!
הכפלתי כמויות ויצא טעים ברמות
תודה אפרת האלופה!!🏆
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה פשוט מעולה! תודה שחזרת לשתף❤
היי, אפרת.
האם משרים במיץ לימון ומלח לפני התיבול?
היי,
אפשר להשרות לפני, לא חובה(:
תודה רבה!
אליפות המתכון הזה!! תודה רבה
אני לא אוהבת דגים, מכינה רק לבעלי, הפעם אכלנו ביחד ועפנו על זה
וגם- זה ממש כמה דקות הכנה… שווה!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון❤
מה כמות התבלון ל4-5 נתחים של פילה סלמון?
תבלון ל-5 פילטים:
2 כפות שמן זית, 5 כפות רוטב טריאקי, 3 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור, גבעול וחצי בצל ירוק קצוץ.
לירקות (להגדיל את כמות הירקות פי 1.5): 3 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל לפי הטעם.
אפשר עם התיבול הזה לאפות בתנור?
היי שרה,
אפשר:) תוסיפי לירקות 1-2 כפות שמן ותאפי בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות.
אח”כ תוסיפי את המושטים המתובלים ותאפי כ-15 דקות נוספות באותו חום.
היי אפרת, אני מכינה הרבה מתכונים מהאתר שלך ותמיד יוצא טעים!!
ראיתי שאפשר להכין ממושט – השאלה שלי מה הכמויות עבור 6 מושטים שמגיעים קפוא?
וגם – איך לאפות את הירקות עם הדג אם אני רוצה לעשות בתנור..
ממש תודה רבה!!
היי יעל,
יש להפשיר לגמרי את המושטים. אין צורך להגדיל את כמויות התיבול אך כדאי להוסיף כף מיץ לימון.
לירקות יש להוסיף 1-2 כפות שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
אח”כ להוסיף את המושטים המתובלים ולאפות כ-15 דקות נוספות (ב190 מעלות).
תודה רבה!!
עשיתי לפי מה שאמרת והירקות עדיין קשים וכבר הוספתי את הדג
מה כדאי לעשות?
אם הירקות עדיין לא יתרככו גם אחרי שהדג יהיה מוכן אז כדאי להחזיר אותם לתנור להמשך אפיה (את הדג להוציא כדי שלא יתייבש).
בסוף כיסיתי את התבנית ונתתי לזה עוד זמן.
יצא ממש ממש טעים!!
תודה רבה רבה!!!
איזה יופי יעל, שמחה לשמוע😃
תודה שחזרת לעדכן❤️
יש לי חתיכות סלמון קפואות, איך נכון להפשיר אותן? (אני מכירה פשוט מתכון אחר שאומר להשאיר במקרר ל-12 שעות)
ההפשרה במקרר היא באמת הדרך הכי טובה והכי בטוחה
שבת שלום🌸
רוצה להגיד שזאת הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר שלך, עברתי על עשרות מתכונים (ששמרתי בצד :)) וקראתי עשרות תגובות ואת פשוט מקסימה! תודה על האתר, שבת שלום 🙂
תודה רבה רחלי!
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️❤️
שבת שלום אהובה
צריך מחבת פסים?
לא חובה אבל רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה רבה על המתכון!!, אני התחלתי בזכות האתר שלך להכין דגים לאמא וזה יוצא מעולה!!!
שמחה לשמוע ❣️
אם אני מכינה את זה עם חזה עוף במקום סלמון. הולך? ולהוסיף פטריות טריות חתוכות. מה אומרת?
כן, אפשר להכין עם חזה עוף ולהוסיף פטריות.
היי, התיבול שונה ל6 חתיכות סלמון
מומלץ להכפיל את כמויות התיבול.
היי, הפשרתי דג היום ולא הכנתי בסוף. האם יכול להשאר במקרר ואבשל בשישי לכבוד שבת? או שעדיף לבשל מחר ולהגיש בשבת?
עדיף לבשל מחר לשבת.
תודה.
ועל איזה מתכון את יותר ממליצה זה או קוביות סלומון במחבת שלך?
האמת ששניהם טעימים. אם את מחפשת משהו שונה ויותר מיוחד אז לכי על קוביות הסלמון.
במה אפשר להחליף רוטב טריאקי?
אפשר לשים כף וחצי רוטב סויה וכף וחצי סילאן.
היי אפרת,
אשמח לעשות כמות קצת גדולה יותר של הירקות בצד שתספיק לבערך 5 מנות.
כמה ירקות צריך להוסיף? אפשרי לבשל את כולן בסוטאז’ או שצריך לעשות את זה בכמה נאגלות?
תודה!
היי עינב,
כמות מומלצת של ירקות: 2 תפו”א, 2 גזרים, 2 קישואים, גמבה ובצל.
זה תלוי מה גודל הסוטאז’. בכל מקרה אני חושבת שיהיה יותר קל לאפות את הירקות בתנור ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות.
שלום אפרת
אני רוצה להחליףאת הטריאקי במשהוא בריא מו דבש או סילאן, מה לדעתך את ממליצה ובאיזה כמות?
תודה
עדיף סילאן. שימי 2 כפות.
היי אפרת, אשמח לתשובה דחופה:
אפשר אבקת שום במקום שיני שום כתושות?
כן.
קצת דחוף!
אפשר לצרוב בתנור?
אפשר עם אמנון?
אפשר סויה במקום טריקי?
בשבת האחרונה אכלתי דג סלמון שעליו ירקות רכים (מבושלים או אפויים) וגם משהו פריך מתוק,(אולי פקאן מסוכר?!) יש לך מושג מה זה יכול להיות
ואיך מכינים?
תודה רבה!
אפשר לצרוב בתנור ואפשר להכין עם אמנון.
אפשר לשים 2 כפות סויה וכפית דבש. הייתי מוסיפה גם שום כתוש.
לגבי הדג, סורי אבל אני לא מכירה.
מתכון מעולה, כרגיל 🙂
תודה גיא:-)
חג שמח
שאלה נוספת: פעם ראשונה שמשתמשת בסלמון [קפוא]. האם יש צורך להשרות במלח ואחר כך בלימון או חומץ כדי שלא יהיה ריח של דג כמו שנהוג לעשות עם דגים?
היי אפרת, האם אפשר להכין בתנור? אם כן אנא תרשמי בזמנך הפנוי איך להכין שיצא מוצלח. תודה
היי אורנה,
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות (קו עליון וקו תחתון), להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אין צורך לכסות את הדג אבל אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
יש להפשיר לגמרי את הסלמון. אין צורך להשרות את הדג אלא אם כן יש לו ריח מאוד חזק וגם אז השריה של עד 5 דקות מספיקה (אחרת הדג יתבשל תוך כדי השרייה).
גמר חתימה טובה 🌺
מרגישה חייבת לחזור ולעדכן !! הכנתי לשבת האחרונה, קצת חששתי כי זה פעם ראשונה שהכנתי סלמון בגז ולא בתנור.. ופשוט יצא מושלם, הרוב עוד נאכל לפני שהוגש לשולחן לגמרי הייתי צריכה להכפיל כמיות! בהחלט הולכת לאמץ את המתכון הזה כמו מתכונים רבים מהאתר המושלם שלך, כל תחום המטבח עוד חדש לי יחסית ואת הופכת את כל ההתחלה הזו להרבה פחות מפחידה..בזכותך למדתי לבשל טוב יותר ולהבין יותר במטבח. איזה כיף שיש אותך!! פשוט תודה רבה!!!
תודה ברכה היקרה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא
מהיר,..קל,..פשוט,..והעיקר,..טעים טעים….
תודה יצחק 🙂
זה דחוף!!!!
אני יכולה להחליף את הטריאקי בציל’י מתוק?
היי,
ממליצה להוסיף גם סילאן, זאת אומרת כף וחצי סילאן וכף חצי צ’ילי מתוק.
מתכון פשוט מצוין ! תודה רבה!
תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂
קודם כל, הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר שלך, וכולם פשוטים וממש טעימים, אז תודה:)
לא הבנתי משהו לגבי הבישול של הירקות… זה נעשה רק בשמן? (לא מוסיפים מים?)
היי יוסי,
בישול הירקות הוא רק בשמן אבל חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון או ברזל יצוק). אם במקרה התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
שבוע טוב 🙂
הבנתי, תודה רבה!!
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון:)
שמחה לשמוע גילי 🙂
תודה ויום נפלא!
הסלמון הכי טוב שאכלתי אי פעם. פשוט וטעים.
הירקות יוצאים מעט “פשוטים”, אפשר לחשוב על איזו דרך לשדרג אותם.
אחלה מנה!
היי ניר,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ההכנה היא כל- כך פשוטה, הכנתי את המתכון לפני כמה שבועות ועדין הטעם של הסלמון והירקות עדין נשאר לי בפה, פשוט מתכון מעולה 🙂
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
אני מכינה דגי סלמון רק עם רוטב טריאקי וזה יוצא מאד טעים!
שווה לי לנסות את המתכון הנ”ל? או להישאר עם הישן והבטוח טעים?
היי דבורי,
המתכון הזה פשוט וטעים אבל אם יש לך מתכון בטוח שגם הוא עם טריאקי ושאת יודעת שהדג יוצא עסיסי ומוצלח אז תשארי איתו 🙂
שלום ותודה רבה על המתכונים. רציתי לשאול היכן מוסיפים רוטב טריאקי בבישול של הדג? כי כתוב רק על הירקות. תודה רבה
היי אסף,
את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.
המשך יום נפלא:)
אפרת היקרה,
אני מתכוונת מחר להכין את המתכון הנ”ל לשבת, ברצוני לציין שהכנתי שני מתכונים שלך השבוע ופשוט יצאו טעימים מאוד , עוגת תפוזים ,ותבשיל של בורגול ועדשים שחורים…מומלץ לכולם בחום…
תודה מגי! אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
סופשבוע נפלא!
היי, המתכון נשמע לי מעולה ואני אכין אותו!
תמיד שאני מכינה דג סלומון אני מוציאה את העור אני לא אוהבת אותו על הצלחת,
השאלה אם אני יוציא את העור לפני התיגון זה יהיה בסדר ואני יעשה הכל בדיוק לפי המתכון?
ובנוסף אני חייבת לציין כי המתכונים פה מהממים אתמול הכנתי את הלביבות ירק והפיתות ולא הפסקנו ללעוס עד שניגמר הכל!!!
תודה רבה!
היי סיוון,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לגבי הדג, בגדול אפשר לטגן את הדג גם בלי עור אבל פחות מומלץ מאחר והעור שומר על העסיסיות של הדג ובלי העור הוא יכול להתייבש מהר לכן עדיף שתסירי את העור אחרי הטיגון.
יום נעים!
אני רוצה להכין בתנור – האם ניתן להחליף את רוטב הטריאקי בסילאן? תודה רבה!
היי,
לגבי התנור ראי תגובה קודמת שהתייחסתי לזה (לגבי המעלות ואופן ההכנה).
לגבי הסילאן- אפשרי בהחלט 🙂 רק לדעתי כדאי לשים רק 2 כפות כי הסילאן סמיך ומרוכז יותר מהטריאקי.
יום נעים!
במקום במחבת אפשר בתנור? ואם כן׳ אז איך?
היי איריס,
אין בעיה להכין בתנור. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות, להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
שבת שלום 🙂
מתי שמים את הרוטב?
את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.
אפשר עם סטייק סלמון במקום?
כן בועז, אפשר בהחלט.
פשוט ומעולה!!!יצא טוב ממש
מעולה! תודה על העדכון ספיר 🙂
אפשר לעשות את זה עם פילה?
היי ספיר,
אפשר להכין עם פילה של כל דג.
הרי זה מתכון לפילה (של סלמון ).
מקווה שאת לא חושבת שפילה זה שם של דג 🙂
נראה מתכון טעים 🙂
יש לי רק שאלה אחת-
באיזה שלב שמים את הטריאקי והשום בדג?
תודה!!
היי אורנה,
קודם מתבלים את הדג בכף שמן זית, 2 שיני שום כתושות ו3 כפות רוטב טריאקי ורק אחר כך מבשלים אותו במחבת.
יום נפלא 🙂