שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

דג:

3 נתחי פילה דג סלמון

1 כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור

גבעול בצל ירוק קצוץ

ירקות:

תפו”א, גזר, קישוא, חצי גמבה וחצי בצל

2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות הפילה בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 שיני שום כתושות.

-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט). מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות עם מכסה במשך 10-15 דקות עד שהם מתרככים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-במחבת נפרדת מחממים כף שמן. מניחים את הפילה על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.

-מגישים את הדג לצד הירקות.

דג סלמון במחבת, סלמון בטריאקי, מתכון לדג סלמון

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קפה ושוקולד
סורבה אננס ונענע

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Lilach Dekel (09:15 18.06.2021)

מה כמות התבלון ל4-5 נתחים של פילה סלמון?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 18.06.2021)

תבלון ל-5 פילטים:
2 כפות שמן זית, 5 כפות רוטב טריאקי, 3 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור, גבעול וחצי בצל ירוק קצוץ.
לירקות (להגדיל את כמות הירקות פי 1.5): 3 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל לפי הטעם.

שרה (14:31 28.02.2021)

אפשר עם התיבול הזה לאפות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (15:04 28.02.2021)

היי שרה,
אפשר:) תוסיפי לירקות 1-2 כפות שמן ותאפי בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות.
אח”כ תוסיפי את המושטים המתובלים ותאפי כ-15 דקות נוספות באותו חום.

יעל (01:27 5.02.2021)

היי אפרת, אני מכינה הרבה מתכונים מהאתר שלך ותמיד יוצא טעים!!
ראיתי שאפשר להכין ממושט – השאלה שלי מה הכמויות עבור 6 מושטים שמגיעים קפוא?
וגם – איך לאפות את הירקות עם הדג אם אני רוצה לעשות בתנור..
ממש תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:31 5.02.2021)

היי יעל,
יש להפשיר לגמרי את המושטים. אין צורך להגדיל את כמויות התיבול אך כדאי להוסיף כף מיץ לימון.
לירקות יש להוסיף 1-2 כפות שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
אח”כ להוסיף את המושטים המתובלים ולאפות כ-15 דקות נוספות (ב190 מעלות).

יעל (13:10 5.02.2021)

תודה רבה!!
עשיתי לפי מה שאמרת והירקות עדיין קשים וכבר הוספתי את הדג
מה כדאי לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 5.02.2021)

אם הירקות עדיין לא יתרככו גם אחרי שהדג יהיה מוכן אז כדאי להחזיר אותם לתנור להמשך אפיה (את הדג להוציא כדי שלא יתייבש).

יעל (23:23 6.02.2021)

בסוף כיסיתי את התבנית ונתתי לזה עוד זמן.
יצא ממש ממש טעים!!
תודה רבה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (07:31 7.02.2021)

איזה יופי יעל, שמחה לשמוע😃
תודה שחזרת לעדכן❤️

רחלי (01:28 27.11.2020)

יש לי חתיכות סלמון קפואות, איך נכון להפשיר אותן? (אני מכירה פשוט מתכון אחר שאומר להשאיר במקרר ל-12 שעות)

מתכונים ב-10 דקות (02:07 27.11.2020)

ההפשרה במקרר היא באמת הדרך הכי טובה והכי בטוחה
שבת שלום🌸

רחלי (09:27 27.11.2020)

רוצה להגיד שזאת הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר שלך, עברתי על עשרות מתכונים (ששמרתי בצד :)) וקראתי עשרות תגובות ואת פשוט מקסימה! תודה על האתר, שבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:08 27.11.2020)

תודה רבה רחלי!
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️❤️
שבת שלום אהובה

מוריה (21:41 4.09.2020)

צריך מחבת פסים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 5.09.2020)

לא חובה אבל רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

טל מועלם (16:18 21.07.2020)

תודה רבה על המתכון!!, אני התחלתי בזכות האתר שלך להכין דגים לאמא וזה יוצא מעולה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 21.07.2020)

שמחה לשמוע ❣️

שרית (12:29 10.07.2020)

אם אני מכינה את זה עם חזה עוף במקום סלמון. הולך? ולהוסיף פטריות טריות חתוכות. מה אומרת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:32 10.07.2020)

כן, אפשר להכין עם חזה עוף ולהוסיף פטריות.

יוליה (21:40 10.12.2019)

היי, התיבול שונה ל6 חתיכות סלמון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 11.12.2019)

מומלץ להכפיל את כמויות התיבול.

רעות (20:40 28.08.2019)

היי, הפשרתי דג היום ולא הכנתי בסוף. האם יכול להשאר במקרר ואבשל בשישי לכבוד שבת? או שעדיף לבשל מחר ולהגיש בשבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 28.08.2019)

עדיף לבשל מחר לשבת.

רעות (14:00 29.08.2019)

תודה.
ועל איזה מתכון את יותר ממליצה זה או קוביות סלומון במחבת שלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 29.08.2019)

האמת ששניהם טעימים. אם את מחפשת משהו שונה ויותר מיוחד אז לכי על קוביות הסלמון.

zahava (21:15 20.05.2019)

במה אפשר להחליף רוטב טריאקי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 20.05.2019)

אפשר לשים כף וחצי רוטב סויה וכף וחצי סילאן.

עינב (17:19 15.05.2019)

היי אפרת,
אשמח לעשות כמות קצת גדולה יותר של הירקות בצד שתספיק לבערך 5 מנות.
כמה ירקות צריך להוסיף? אפשרי לבשל את כולן בסוטאז’ או שצריך לעשות את זה בכמה נאגלות?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 15.05.2019)

היי עינב,
כמות מומלצת של ירקות: 2 תפו”א, 2 גזרים, 2 קישואים, גמבה ובצל.
זה תלוי מה גודל הסוטאז’. בכל מקרה אני חושבת שיהיה יותר קל לאפות את הירקות בתנור ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות.

יערית (23:17 17.04.2019)

שלום אפרת
אני רוצה להחליףאת הטריאקי במשהוא בריא מו דבש או סילאן, מה לדעתך את ממליצה ובאיזה כמות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 17.04.2019)

עדיף סילאן. שימי 2 כפות.

אסתי נוסבאום (17:25 29.03.2019)

היי אפרת, אשמח לתשובה דחופה:
אפשר אבקת שום במקום שיני שום כתושות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 29.03.2019)

כן.

דבי (20:16 14.03.2019)

קצת דחוף!

אפשר לצרוב בתנור?

אפשר עם אמנון?

אפשר סויה במקום טריקי?

בשבת האחרונה אכלתי דג סלמון שעליו ירקות רכים (מבושלים או אפויים) וגם משהו פריך מתוק,(אולי פקאן מסוכר?!) יש לך מושג מה זה יכול להיות

ואיך מכינים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 14.03.2019)

אפשר לצרוב בתנור ואפשר להכין עם אמנון.
אפשר לשים 2 כפות סויה וכפית דבש. הייתי מוסיפה גם שום כתוש.
לגבי הדג, סורי אבל אני לא מכירה.

גיא (15:36 30.09.2018)

מתכון מעולה, כרגיל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 30.09.2018)

תודה גיא:-)
חג שמח

אורנה (10:53 17.09.2018)

שאלה נוספת: פעם ראשונה שמשתמשת בסלמון [קפוא]. האם יש צורך להשרות במלח ואחר כך בלימון או חומץ כדי שלא יהיה ריח של דג כמו שנהוג לעשות עם דגים?

אורנה (10:50 17.09.2018)

היי אפרת, האם אפשר להכין בתנור? אם כן אנא תרשמי בזמנך הפנוי איך להכין שיצא מוצלח. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 17.09.2018)

היי אורנה,
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות (קו עליון וקו תחתון), להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אין צורך לכסות את הדג אבל אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
יש להפשיר לגמרי את הסלמון. אין צורך להשרות את הדג אלא אם כן יש לו ריח מאוד חזק וגם אז השריה של עד 5 דקות מספיקה (אחרת הדג יתבשל תוך כדי השרייה).
גמר חתימה טובה 🌺

ברכה (22:10 26.11.2017)

מרגישה חייבת לחזור ולעדכן !! הכנתי לשבת האחרונה, קצת חששתי כי זה פעם ראשונה שהכנתי סלמון בגז ולא בתנור.. ופשוט יצא מושלם, הרוב עוד נאכל לפני שהוגש לשולחן לגמרי הייתי צריכה להכפיל כמיות! בהחלט הולכת לאמץ את המתכון הזה כמו מתכונים רבים מהאתר המושלם שלך, כל תחום המטבח עוד חדש לי יחסית ואת הופכת את כל ההתחלה הזו להרבה פחות מפחידה..בזכותך למדתי לבשל טוב יותר ולהבין יותר במטבח. איזה כיף שיש אותך!! פשוט תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 26.11.2017)

תודה ברכה היקרה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא

יצחק גולן (08:32 25.08.2017)

מהיר,..קל,..פשוט,..והעיקר,..טעים טעים….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 25.08.2017)

תודה יצחק 🙂

אפרת ציפורה (19:10 11.07.2017)

זה דחוף!!!!

אפרת ציפורה (18:36 11.07.2017)

אני יכולה להחליף את הטריאקי בציל’י מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (19:25 11.07.2017)

היי,
ממליצה להוסיף גם סילאן, זאת אומרת כף וחצי סילאן וכף חצי צ’ילי מתוק.

תרצה ישראל (14:18 21.02.2017)

מתכון פשוט מצוין ! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:50 21.02.2017)

תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂

יוסי (17:16 10.12.2016)

קודם כל, הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר שלך, וכולם פשוטים וממש טעימים, אז תודה:)
לא הבנתי משהו לגבי הבישול של הירקות… זה נעשה רק בשמן? (לא מוסיפים מים?)

מתכונים ב-10 דקות (19:00 10.12.2016)

היי יוסי,
בישול הירקות הוא רק בשמן אבל חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון או ברזל יצוק). אם במקרה התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
שבוע טוב 🙂

יוסי (13:29 11.12.2016)

הבנתי, תודה רבה!!

גילי (13:01 11.07.2016)

יצא מעולה! תודה רבה על המתכון:)

מתכונים ב-10 דקות (13:15 11.07.2016)

שמחה לשמוע גילי 🙂
תודה ויום נפלא!

ניר (18:56 14.06.2016)

הסלמון הכי טוב שאכלתי אי פעם. פשוט וטעים.

הירקות יוצאים מעט “פשוטים”, אפשר לחשוב על איזו דרך לשדרג אותם.

אחלה מנה!

מתכונים ב-10 דקות (19:53 14.06.2016)

היי ניר,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

גריגורי (17:23 20.03.2016)

ההכנה היא כל- כך פשוטה, הכנתי את המתכון לפני כמה שבועות ועדין הטעם של הסלמון והירקות עדין נשאר לי בפה, פשוט מתכון מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:34 20.03.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

דבורי (16:01 21.12.2015)

אני מכינה דגי סלמון רק עם רוטב טריאקי וזה יוצא מאד טעים!
שווה לי לנסות את המתכון הנ”ל? או להישאר עם הישן והבטוח טעים?

מתכונים ב-10 דקות (17:11 21.12.2015)

היי דבורי,
המתכון הזה פשוט וטעים אבל אם יש לך מתכון בטוח שגם הוא עם טריאקי ושאת יודעת שהדג יוצא עסיסי ומוצלח אז תשארי איתו 🙂

אסף (12:23 3.09.2015)

שלום ותודה רבה על המתכונים. רציתי לשאול היכן מוסיפים רוטב טריאקי בבישול של הדג? כי כתוב רק על הירקות. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:07 3.09.2015)

היי אסף,
את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.
המשך יום נפלא:)

מגי (21:16 23.07.2015)

אפרת היקרה,
אני מתכוונת מחר להכין את המתכון הנ”ל לשבת, ברצוני לציין שהכנתי שני מתכונים שלך השבוע ופשוט יצאו טעימים מאוד , עוגת תפוזים ,ותבשיל של בורגול ועדשים שחורים…מומלץ לכולם בחום…

מתכונים ב-10 דקות (21:25 23.07.2015)

תודה מגי! אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
סופשבוע נפלא!

סיוון (10:05 12.05.2015)

היי, המתכון נשמע לי מעולה ואני אכין אותו!
תמיד שאני מכינה דג סלומון אני מוציאה את העור אני לא אוהבת אותו על הצלחת,
השאלה אם אני יוציא את העור לפני התיגון זה יהיה בסדר ואני יעשה הכל בדיוק לפי המתכון?
ובנוסף אני חייבת לציין כי המתכונים פה מהממים אתמול הכנתי את הלביבות ירק והפיתות ולא הפסקנו ללעוס עד שניגמר הכל!!!
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:42 12.05.2015)

היי סיוון,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לגבי הדג, בגדול אפשר לטגן את הדג גם בלי עור אבל פחות מומלץ מאחר והעור שומר על העסיסיות של הדג ובלי העור הוא יכול להתייבש מהר לכן עדיף שתסירי את העור אחרי הטיגון.
יום נעים!

טירונית במטבח (11:37 21.04.2015)

אני רוצה להכין בתנור – האם ניתן להחליף את רוטב הטריאקי בסילאן? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:50 21.04.2015)

היי,
לגבי התנור ראי תגובה קודמת שהתייחסתי לזה (לגבי המעלות ואופן ההכנה).
לגבי הסילאן- אפשרי בהחלט 🙂 רק לדעתי כדאי לשים רק 2 כפות כי הסילאן סמיך ומרוכז יותר מהטריאקי.
יום נעים!

איריס טל (22:38 26.03.2015)

במקום במחבת אפשר בתנור? ואם כן׳ אז איך?

מתכונים ב-10 דקות (07:59 27.03.2015)

היי איריס,
אין בעיה להכין בתנור. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות, להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
שבת שלום 🙂

מורן (22:07 13.09.2018)

מתי שמים את הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 13.09.2018)

את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.

בועז (17:29 27.02.2015)

אפשר עם סטייק סלמון במקום?

מתכונים ב-10 דקות (17:36 27.02.2015)

כן בועז, אפשר בהחלט.

ספיר (22:51 17.11.2014)

פשוט ומעולה!!!יצא טוב ממש

מתכונים ב-10 דקות (22:59 17.11.2014)

מעולה! תודה על העדכון ספיר 🙂

ספיר (08:22 14.11.2014)

אפשר לעשות את זה עם פילה?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.11.2014)

היי ספיר,
אפשר להכין עם פילה של כל דג.

רונה (20:48 28.11.2014)

הרי זה מתכון לפילה (של סלמון ).
מקווה שאת לא חושבת שפילה זה שם של דג 🙂

אורנה (13:29 20.10.2014)

נראה מתכון טעים 🙂
יש לי רק שאלה אחת-
באיזה שלב שמים את הטריאקי והשום בדג?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (13:34 20.10.2014)

היי אורנה,
קודם מתבלים את הדג בכף שמן זית, 2 שיני שום כתושות ו3 כפות רוטב טריאקי ורק אחר כך מבשלים אותו במחבת.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.