זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
קופסת שימורים קטנה של תירס מתוק (יש לסנן את הנוזלים)
1-2 כפות שמיר קצוץ
1 גמבה קטנה קצוצה
פטריות קצוצות מקופסת שימורים / 2 מלפפונים חמוצים קצוצים (אפשר לוותר)
תיבול: 1 כף גדושה מיונז (ניתן להוסיף יותר לפי הטעם), מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
יש לערבב את כל החומרים בקערה, לתבל ולהגיש.
ראו גם
היי אפרת
צריך להוסיף שמן זית?
אין צורך
שבוע טוב וחג אפרת:)
אפשר בשביל ההרפתקה/טויסט לשים את הגמבה באייר פריי ולרכך אותה והאם זה משנה את המתכון או שצריך להוסיף רכיבים נוספים?
תודה מראש על העזרה
כן נראה לי שאפשר:)
היי אפרת. יש לי קופסא גדולה של תירס, 335 אחרי סינון. בכמה מתוך זה להשתמש?
בערך ¾ קופסה.
היי אפרת,
כמה גרם השימורים של התירס? (איזה גודל חבילה)
היי
200 גרם.
תודה!
שבת שלום ובשורות טובות
מחפשת מתכונים בלי מלפפון חמוץ, כי הילד חזר מהתלמוד תורה ואמר שהרב’ה שלו אמר שאסור בראש השנה 😉 שלא תהיה שנה חמוצה…
לא חשבתי שאפשר להכין בלי!
הברקת לי עכשיו (יש לי 4 או 5 סלטים שאני מכינה כל שבת עם מלפפון חמוץ… אני די שוברת את הראש עכשיו מה לעשות בכל זאת לחג)
תודה ושנה טובה!
שמחה שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי , האם אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?
היי,
אפשר.
הכנתי את הסלט הזה והוא פשוט וואו!!!! קל בטירוף וטעים שאין לתאר!! תודה רבה!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת,
תוספת של מעט שום קצוץ משדרגים לדעתי את הסלט.
למי שאוהב כמובן -:)
תודה מירה🙂
היי יש מצב לשים במקום שמיר טימין או אורגנו או רוזמרין מה יכול יותר להתאים פשוט אין לי שמיר עכשיו?
היי ברוריה,
אפשר להכין את הסלט בלי השמיר או להוסיף כף כוסברה קצוצה אם אוהבים. שאר העלים שהזכרת לדעתי פחות ישתלבו טוב.
שבת שלום!
יצא ממש טעים….
הורדתי את המיונז ושמתי שמן זית ולימון כמו שרשמת באחת התגובות
תודה!
תודה שרה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️
הי, האם אפשר לוותר על השמיר?
כן.
התכוונתי טרחנית…
חחח
תתחילי מרבע כפית שטוחה.
היי
לא מתכוונת להיות רוחנית אבל אשמח אם תוכלי לומר כמה מלח לשים.
שלום אפרת. נראה לך עגבניה במקום גמבה וכוסברה במקום שמיר? אני לא אוהב גמבה ואין לי שמיר.
כן, אפשר.
תודה. הצלת אותי.
ממליצה בחוםם
תודה אפרת יקירה!
תודה חני 🙂
היי אפרת [
נשמע טעים
על מה אפשר לוותר (ועדיין יצא טעים) על הוספת מלפפונים חמוצים או גם הוספת פיטריות ניתן לוותר ?
והאם הוספת פיטריות טריות גם הולך?
תודה ויום נפלא.
זה טעים גם בלי מלפפון חמוץ ובלי פטריות.
*אפשר להוסיף פטריות טריות אבל מומלץ לטגן אותן קודם כ-7 דקות במחבת.
אני הרבה זמן נמנעת מלהכין סלטים שיש בהם מיונז..
נכון שלא חובה להוסיף, אבל זה לא טעים בלי.
לכן, אנסה את מזלי ואשאל אולי יש לך מתכון להכנת מיונז ביתי (אפילו מביצה מבושלת)?
היי ענת,
אין לי מתכון. אשתדל להכין ולהעלות בהמשך.
יום מקסים 🙂
תודה!
הי
אני לא משתמש במיונז קנוי (אצלי מטעמי טעם 🙂 )
מתכון למיונז ביתי מוצלח ביותר:
ביצה
שמן
מלח ופלפל
לימון
שמים את הביצה בקופסא עם מלח ופלפל – אפשר להוסיף עוד בסוף לפי הטעם.
מתחילים לעבד בבלנדר ידני ומוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי בערך כוס שמן
בסוף מוסיפים את הלימון.
הסוד בלנדר חזר ולהוסיף את השמן לאט.
תודה על השיתוף 🙂
היי חיה היי אפרת
לא הבנתי בדיוק מה חיה התכונה במשפט זה אשמח להבין
“הסוד בלנדר חזר ולהוסיף את השמן לאט”
תודה על המענה
אני חושבת שהיא התכוונה שהסוד הוא שימוש בבלנדר חזק ושיש להוסיף את השמן לאט ובהדרגה.
הנה המתכון שיש לי ואגב, וודא שאבשל את התירס, רק דקה או לגמרי?
3 כוסות תירס ללא מים
3 מלפפון לקוביות
3 מלפפון חמוץ לקוביות
1 פלפל אדום או גמבה לקוביות
לערבב.
רוטב: 1 כף מיץ לימון, 2 כפות שמן רגיל ומלח.
לערבב לשפוך על הסלט ולערבב.
תודה רבה!
בסדר גמור.
לגבי התירס, אפשר גם לבשל אותו במים רותחים, זה תלוי אם הוא עדיין קשה או לא. זה משתנה לפי סוג השקית הקפואה. יש פעמים שמספיקה השרייה של דקה במים רותחים ויש פעמים שהייתי צריכה לבשל גם כ-10 דקות במים רותחים. העיקר לא להוסיף אותו קפוא.
אולי צריך להוסיף משהו כשזה קפוא?
תודה רבה!
היי דבי,
תירס משימורים הוא יותר מתקתק אבל אפשר להכין גם עם תירס קפוא. אני כן ממליצה להשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן.
על איזה תיבול חשבת?
בוקר אור, אפרת!
אני חושבת להכין סלט תירס בתיבול אחר, במקור זה משימורים יש בעיה להחליף לקפוא?
תודה לך, ויום נהדר!
אפשר גם להוסיף מיונז למי שאוהב.
תודהההה
מתכון מעולההה
שלום לך
אם לא מסיימים את הסלט איך אפשר לשמור אותו ולכמה זמן
תודה לך על אתר מקסים
היי אהובה,
הסלט נשמר במקרר בקופסה סגורה במשך 2-3 ימים.
היי,
חדשה באתר, המתכונים נראים מעולים…
שאלה אלייך:
האם אפשר לוותר על המיונז? ואם כן מה במקום?
תודה ולילה טוב
גילה
היי גילה,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
אני מניחה שבמקום מיונז אפשר לתבל בכף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שנה טובה!
צהריים טובים,
איפה עלים אפשר במקום שמיר?
תודה מראש,
היי מיכל,
אפשר להכין את הסלט גם בלי השמיר או להוסיף כף כוסברה קצוצה אם אוהבים.
סלט טעים וקליל. תודה
תודה קרן 🙂
טעים ביותר!
תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂
טוב…אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי הערב בתגובות שלי למתכונים.
גם הסלט הזה כיכב בשולחן החג.
תודה
היי, שוב אני 🙂
את יכולה לכתוב לי כמה זה קופסת שימורים קטנה של תירס?
יש לי כאן(בחול) 300גרם. מספיק?
קופסת שימורים קטנה זה 340 גרם כולל הנוזלים. לאחר סינון זה יוצא 285 גרם.
מה שיש לך זה בסדר גמור 🙂
היי, שוב אני 🙂
אני בספק לגבי פטריות בשימורים אם יש כאן (בחו’ל), אפשר לטגן במקום? אם כן…מה הכמויות לדעתך?
שוב תודה
כן, את יכולה לטגן פטריות טריות קצוצות. לא צריך לשים הרבה, מספיק לשים 3-4 פטריות קטנות ואפשר גם לוותר על הפטריות בכלל.
זה יעבוד לדעתך עם תירס קפוא?
היי יפית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר רק כדאי להפשיר את התירס לפני ואם לדעתך חסרה המתקתקות שיש בתירס משימורים אז אפשר להוסיף לסלט מעט סוכר (רבע עד חצי כפית שטוחה).
יום נעים 🙂
אפשר לוותר על המיונז,וכן להוסיף מלפפון חמוץ קצוץ.
וואו אחלה מתכון
טעים
תודה רינת ושבת שלום 🙂
תודה. כל מתכון באתר הזה שווה זהב. הכל קל כל כך וטעים מאוד.
שבת שלום
תודה מרים!
שבת שלום 🙂