שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

קופסת שימורים קטנה של תירס מתוק (יש לסנן את הנוזלים)

1-2 כפות שמיר קצוץ

1 גמבה קטנה קצוצה

פטריות קצוצות מקופסת שימורים / 2 מלפפונים חמוצים קצוצים (אפשר לוותר)

תיבול: 1 כף גדושה מיונז (ניתן להוסיף יותר לפי הטעם), מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

יש לערבב את כל החומרים בקערה, לתבל ולהגיש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קרמבו ביתי
חטיפי גבינה וזיתים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (21:48 17.12.2020)

יצא ממש טעים….
הורדתי את המיונז ושמתי שמן זית ולימון כמו שרשמת באחת התגובות
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (07:48 18.12.2020)

תודה שרה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️

Yael Cohen Herschkovitz (09:49 4.09.2020)

הי, האם אפשר לוותר על השמיר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 5.09.2020)

כן.

לירז (23:57 2.09.2020)

התכוונתי טרחנית…
חחח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 3.09.2020)

תתחילי מרבע כפית שטוחה.

לירז (23:56 2.09.2020)

היי
לא מתכוונת להיות רוחנית אבל אשמח אם תוכלי לומר כמה מלח לשים.

שלמה (10:05 23.07.2020)

שלום אפרת. נראה לך עגבניה במקום גמבה וכוסברה במקום שמיר? אני לא אוהב גמבה ואין לי שמיר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 23.07.2020)

כן, אפשר.

שלמה (13:45 23.07.2020)

תודה. הצלת אותי.

חני (14:16 8.07.2020)

ממליצה בחוםם
תודה אפרת יקירה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 8.07.2020)

תודה חני 🙂

עינת (15:02 2.06.2019)

היי אפרת [

נשמע טעים

על מה אפשר לוותר (ועדיין יצא טעים) על הוספת מלפפונים חמוצים או גם הוספת פיטריות ניתן לוותר ?
והאם הוספת פיטריות טריות גם הולך?
תודה ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 2.06.2019)

זה טעים גם בלי מלפפון חמוץ ובלי פטריות.
*אפשר להוסיף פטריות טריות אבל מומלץ לטגן אותן קודם כ-7 דקות במחבת.

ענת (22:43 23.10.2018)

אני הרבה זמן נמנעת מלהכין סלטים שיש בהם מיונז..
נכון שלא חובה להוסיף, אבל זה לא טעים בלי.
לכן, אנסה את מזלי ואשאל אולי יש לך מתכון להכנת מיונז ביתי (אפילו מביצה מבושלת)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 24.10.2018)

היי ענת,
אין לי מתכון. אשתדל להכין ולהעלות בהמשך.
יום מקסים 🙂

ענת (14:10 24.10.2018)

תודה!

חיה (11:08 2.12.2018)

הי
אני לא משתמש במיונז קנוי (אצלי מטעמי טעם 🙂 )
מתכון למיונז ביתי מוצלח ביותר:
ביצה
שמן
מלח ופלפל
לימון

שמים את הביצה בקופסא עם מלח ופלפל – אפשר להוסיף עוד בסוף לפי הטעם.
מתחילים לעבד בבלנדר ידני ומוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי בערך כוס שמן
בסוף מוסיפים את הלימון.

הסוד בלנדר חזר ולהוסיף את השמן לאט.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 2.12.2018)

תודה על השיתוף 🙂

עינת (20:03 8.12.2020)

היי חיה היי אפרת
לא הבנתי בדיוק מה חיה התכונה במשפט זה אשמח להבין
“הסוד בלנדר חזר ולהוסיף את השמן לאט”
תודה על המענה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 8.12.2020)

אני חושבת שהיא התכוונה שהסוד הוא שימוש בבלנדר חזק ושיש להוסיף את השמן לאט ובהדרגה.

דבי (13:19 22.10.2017)

הנה המתכון שיש לי ואגב, וודא שאבשל את התירס, רק דקה או לגמרי?

3 כוסות תירס ללא מים

3 מלפפון לקוביות

3 מלפפון חמוץ לקוביות

1 פלפל אדום או גמבה לקוביות

לערבב.

רוטב: 1 כף מיץ לימון, 2 כפות שמן רגיל ומלח.

לערבב לשפוך על הסלט ולערבב.

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 22.10.2017)

בסדר גמור.
לגבי התירס, אפשר גם לבשל אותו במים רותחים, זה תלוי אם הוא עדיין קשה או לא. זה משתנה לפי סוג השקית הקפואה. יש פעמים שמספיקה השרייה של דקה במים רותחים ויש פעמים שהייתי צריכה לבשל גם כ-10 דקות במים רותחים. העיקר לא להוסיף אותו קפוא.

דבי (13:04 22.10.2017)

אולי צריך להוסיף משהו כשזה קפוא?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 22.10.2017)

היי דבי,
תירס משימורים הוא יותר מתקתק אבל אפשר להכין גם עם תירס קפוא. אני כן ממליצה להשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן.
על איזה תיבול חשבת?

דבי (11:10 22.10.2017)

בוקר אור, אפרת!

אני חושבת להכין סלט תירס בתיבול אחר, במקור זה משימורים יש בעיה להחליף לקפוא?

תודה לך, ויום נהדר!

שיר הר-כרמל (11:33 7.10.2017)

אפשר גם להוסיף מיונז למי שאוהב.

דוד (13:32 18.03.2017)

תודהההה
מתכון מעולההה

אהובה (13:28 28.02.2017)

שלום לך

אם לא מסיימים את הסלט איך אפשר לשמור אותו ולכמה זמן

תודה לך על אתר מקסים

מתכונים ב-10 דקות (13:48 28.02.2017)

היי אהובה,
הסלט נשמר במקרר בקופסה סגורה במשך 2-3 ימים.

גילה (00:37 30.09.2016)

היי,
חדשה באתר, המתכונים נראים מעולים…
שאלה אלייך:
האם אפשר לוותר על המיונז? ואם כן מה במקום?
תודה ולילה טוב
גילה

מתכונים ב-10 דקות (01:00 30.09.2016)

היי גילה,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
אני מניחה שבמקום מיונז אפשר לתבל בכף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שנה טובה!

מיכל וקסמן (14:52 16.08.2016)

צהריים טובים,
איפה עלים אפשר במקום שמיר?
תודה מראש,

מתכונים ב-10 דקות (15:06 16.08.2016)

היי מיכל,
אפשר להכין את הסלט גם בלי השמיר או להוסיף כף כוסברה קצוצה אם אוהבים.

קרן (10:28 1.07.2016)

סלט טעים וקליל. תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:34 1.07.2016)

תודה קרן 🙂

ענת (13:46 16.03.2016)

טעים ביותר!

מתכונים ב-10 דקות (14:02 16.03.2016)

תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂

קריסטינה (23:29 14.09.2015)

טוב…אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי הערב בתגובות שלי למתכונים.
גם הסלט הזה כיכב בשולחן החג.
תודה

קריסטינה (21:33 12.09.2015)

היי, שוב אני 🙂
את יכולה לכתוב לי כמה זה קופסת שימורים קטנה של תירס?
יש לי כאן(בחול) 300גרם. מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (21:38 12.09.2015)

קופסת שימורים קטנה זה 340 גרם כולל הנוזלים. לאחר סינון זה יוצא 285 גרם.
מה שיש לך זה בסדר גמור 🙂

קריסטינה (16:33 8.09.2015)

היי, שוב אני 🙂
אני בספק לגבי פטריות בשימורים אם יש כאן (בחו’ל), אפשר לטגן במקום? אם כן…מה הכמויות לדעתך?
שוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:05 8.09.2015)

כן, את יכולה לטגן פטריות טריות קצוצות. לא צריך לשים הרבה, מספיק לשים 3-4 פטריות קטנות ואפשר גם לוותר על הפטריות בכלל.

יפית (13:22 24.06.2015)

זה יעבוד לדעתך עם תירס קפוא?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 24.06.2015)

היי יפית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר רק כדאי להפשיר את התירס לפני ואם לדעתך חסרה המתקתקות שיש בתירס משימורים אז אפשר להוסיף לסלט מעט סוכר (רבע עד חצי כפית שטוחה).
יום נעים 🙂

אתי (10:29 28.05.2015)

אפשר לוותר על המיונז,וכן להוסיף מלפפון חמוץ קצוץ.

רינת חיים (16:40 2.01.2015)

וואו אחלה מתכון

רינת חיים (16:40 2.01.2015)

טעים

מתכונים ב-10 דקות (17:13 2.01.2015)

תודה רינת ושבת שלום 🙂

מרים (18:21 17.10.2014)

תודה. כל מתכון באתר הזה שווה זהב. הכל קל כל כך וטעים מאוד.
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (18:29 17.10.2014)

תודה מרים!
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.