זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
18-20 צנוניות חתוכות לעיגולים דקים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות כוס עלי חסה קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ 5%, כחצי כפית מלח (להוסיף בהדרגה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מניחים את הצנונית, פטרוזיליה וחסה בקערה ומתבלים כ-10 דקות לפחות לפני ההגשה (טועמים ומשפרים מליחות).
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
היי, מעוניינת שלאול- איזה חומץ? האם תפוחים, או רגיל ? תודה
היי
חומץ רגיל(:
הכנתי את הסלט הזה לפני שלושה חודשים ואין מצב שאנו בלי מתכון הזה פשוט פצצה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, מה שלומך?
מה ניתן לשים במקום החסה?
בתודה 🙂
היי,
אפשר לשים כל עלי ירק שאוהבים- קייל, מנגולד, אם אוהבים- רוקט (טעם דומיננטי)…
ערב טוב
יש לי שמיר ועלי סלרי, מה מומלץ יותר במקום הפטרוזיליה?
היי דיני,
את יכולה לשים מה שיותר אוהבים אצלכם:)
היי, אני רוצה להכין מחר את הסלט לשבת והחג שקרב, עלי לטבל רגיל ממחר או שיתקלקל לי וכמה זמן ניתן להחזיק?
תודה
אפשר לחתוך את הירקות אבל כדאי לתבל לפני ההגשה.
שנה טובה 💝
רוצה להכין את הסלט הזה כדי לקח לעבודה אבל הבעיה שאין שם מקרר. נראה לך שבימים קרים כאלה זה בסדר לקחת את הסלט לעבודה בלי קרור? ישרוד 5 שעות?
כמו כן כשאת כותבת שתי כוסות עלי סה קצוצים את מתכוונת לחסה חתוכה כמו שחותכים לסלט?
היי ריבקי,
אפשר.
כן.
שבוע מקסים 🌷
אפרת שלום לך
אם אני מכין את הסלט לארוחת הצהריים ומתבל אותו ואז משאיר אותו על השיש עד ארוחת הערב זה בסדר?
או שעדיף לתבל חצי כמות לצהריים ואז בערב לתבל את חצי הכמות השנייה?
אפשר לתבל הכל בצהריים?
אפשר לתבל את כל הסלט בצהריים. רצוי לשמור במקרר עד הערב.
שלום אפרת,
למתכון הזה חייבים פטרוזיליה טרייה? אי אפשר להשתמש ביבשה או בקפואה?
איך קוצצים חסה? למה הכוונה חסה קצוצה?
המיץ לימון חייב להיות טרי או שאפשר משומר?
למה הכוונה להוסיף את המלח בהדרגה?
רק טריה.
קוצצים בעזרת סכין.
עדיף מיץ לימון טרי.
הכוונה להתחיל מרבע כפית ולטעום. אם חסרה מליחות להוסיף עוד מלח.
אפשר עם חומץ בלסמי?
היי גיל,
אפשר להוסיף כף אחת אבל יכול להיות שיהיה כדאי לאזן את הטעמים על ידי הוספה של קצת דבש או סילאן. מומלץ לטעום את הרוטב.
המתכונים שלך נהדרים וטעימים,
סלט הצנוניות מושלם (שמתי לימון במקום חומץ)
תודה מכל הלב
יפעת
תודה יפעת 🙂
האם אפשר גם בלי החומץ?
אני לא סובלת חומץ, הריח גורם לי להקיא.
תודה.
שימי לימון במקום החומץ (סה”כ 5-6 כפות מיץ לימון, לפי הטעם).
הי,
נראה לי שאתגבר ואתמקד בסלט במקום בעוגת הגבינה המיוחדת שאת מציעה.
אפשר לשים את הרוטב יום קודם?
תודה רבה!
החלטה אמיצה 🙂
אפשר אבל אם את רוצה שהמראה יהיה יותר רענן עדיף לתבל סמוך להגשה.