שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

סלט צנוניות עם חסה ופטרוזיליה בכמה דקות הכנה.. טעים ובריא.

סלט צנוניות

מצרכים (4-5 מנות):

18-20 צנוניות חתוכות לעיגולים דקים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כוסות כוס עלי חסה קצוצים

תיבול: 2 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ 5%, כחצי כפית מלח (להוסיף בהדרגה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מניחים את הצנונית, פטרוזיליה וחסה בקערה ומתבלים כ-10 דקות לפחות לפני ההגשה (טועמים ומשפרים מליחות).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת פקאן ומייפל
פרגיות במחבת

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
lea_s (22:33 26.09.2019)

היי, אני רוצה להכין מחר את הסלט לשבת והחג שקרב, עלי לטבל רגיל ממחר או שיתקלקל לי וכמה זמן ניתן להחזיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 27.09.2019)

אפשר לחתוך את הירקות אבל כדאי לתבל לפני ההגשה.
שנה טובה 💝

Avatar
ריבקי (21:10 24.11.2018)

רוצה להכין את הסלט הזה כדי לקח לעבודה אבל הבעיה שאין שם מקרר. נראה לך שבימים קרים כאלה זה בסדר לקחת את הסלט לעבודה בלי קרור? ישרוד 5 שעות?
כמו כן כשאת כותבת שתי כוסות עלי סה קצוצים את מתכוונת לחסה חתוכה כמו שחותכים לסלט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 25.11.2018)

היי ריבקי,
אפשר.
כן.
שבוע מקסים 🌷

Avatar
ידידיה בר (19:11 24.11.2018)

אפרת שלום לך
אם אני מכין את הסלט לארוחת הצהריים ומתבל אותו ואז משאיר אותו על השיש עד ארוחת הערב זה בסדר?
או שעדיף לתבל חצי כמות לצהריים ואז בערב לתבל את חצי הכמות השנייה?
אפשר לתבל הכל בצהריים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 24.11.2018)

אפשר לתבל את כל הסלט בצהריים. רצוי לשמור במקרר עד הערב.

Avatar
גילה (00:32 24.11.2018)

שלום אפרת,
למתכון הזה חייבים פטרוזיליה טרייה? אי אפשר להשתמש ביבשה או בקפואה?
איך קוצצים חסה? למה הכוונה חסה קצוצה?
המיץ לימון חייב להיות טרי או שאפשר משומר?
למה הכוונה להוסיף את המלח בהדרגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 24.11.2018)

רק טריה.
קוצצים בעזרת סכין.
עדיף מיץ לימון טרי.
הכוונה להתחיל מרבע כפית ולטעום. אם חסרה מליחות להוסיף עוד מלח.

Avatar
גיל (21:43 11.11.2018)

אפשר עם חומץ בלסמי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 12.11.2018)

היי גיל,
אפשר להוסיף כף אחת אבל יכול להיות שיהיה כדאי לאזן את הטעמים על ידי הוספה של קצת דבש או סילאן. מומלץ לטעום את הרוטב.

Avatar
יפעת (18:55 9.11.2018)

המתכונים שלך נהדרים וטעימים,
סלט הצנוניות מושלם (שמתי לימון במקום חומץ)
תודה מכל הלב
יפעת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 10.11.2018)

תודה יפעת 🙂

Avatar
לילך (18:29 1.11.2018)

האם אפשר גם בלי החומץ?
אני לא סובלת חומץ, הריח גורם לי להקיא.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 1.11.2018)

שימי לימון במקום החומץ (סה"כ 5-6 כפות מיץ לימון, לפי הטעם).

Avatar
דבי (16:18 1.11.2018)

הי,

נראה לי שאתגבר ואתמקד בסלט במקום בעוגת הגבינה המיוחדת שאת מציעה.

אפשר לשים את הרוטב יום קודם?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 1.11.2018)

החלטה אמיצה 🙂
אפשר אבל אם את רוצה שהמראה יהיה יותר רענן עדיף לתבל סמוך להגשה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.