שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כפות שמן זית

חצי בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות דק

2 פלפלים אדומים קצוצים (גמבות)

2 פלפלים צהובים קצוצים

תיבול: כף שמן זית, 2 כפות חומץ רגיל, שליש כפית סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, מוסיפים כף שמן זית, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש יש להוסיף מעט מים).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מתבלים בכף שמן זית, חומץ, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

*שומרים בצנצנת או קופסה סגורה במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אצבעות ביסקוויטים ושוקולדאצבעות ביסקוויטים ושוקולד
פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אני (20:18 12.09.2024)

אני מכינה את הסלט הזה כבר יותר מ-15 שנה… אבל לי יש סוד שמוציא אותו מושלם וטעים ברמות אחרות והוא מככב בכל חג. מתכון של אמי שתחיה ואני ממשיכה את המסורת

avatar
אפרת (10:46 21.02.2024)

הכנתי שבת שעברה והיה מושלם. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 21.02.2024)

כן אפשר:)

avatar
תמר (21:26 7.02.2024)

האם ניתן להכין עם שמן קנולה?
הטעם משתנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 8.02.2024)

כן אפשר:)

avatar
דינה (09:56 29.12.2023)

מעדן!!!
כרגיל….את לא מאכזבת❣
שבת שלום. ובשורות טובות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 29.12.2023)

תודה דינה💜
שבת שלום!

avatar
א.א (20:26 21.12.2023)

אם אני אטגן עם חומץ תפוחים זה יהיה מוצלח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 21.12.2023)

הכוונה במקום חומץ רגיל? אם כן אפשר לשים כף אחת.

avatar
א.א (22:36 21.12.2023)

כן במקום, עשיתי- יצא טוב =]

avatar
רביד (09:43 18.10.2023)

יופי של מתכון.
אני חתכתי לרצועות רחבות, הכפלתי כמויות, הכנתי במחבת גדול הוספתי גם קצת מים ועוד כ 10 דק, כדי שיתרככו .
טעים וקל להכנה.
מרגיז ששכחתי לצלם….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 18.10.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
יהודית (14:01 5.05.2023)

אפשר להחליף את הפלפלים הצהובים באדומים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 5.05.2023)

כן(:

avatar
יהודית (09:58 7.05.2023)

תודה:)
יצא מוצלח ממש!! נאמץ את הסלט בחום❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 7.05.2023)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🥰

avatar
תמר (09:29 6.01.2023)

היי, אני באמצע להכין כמות ממש גדולה (פי 4 אז בשתי סירים) ונוצר המון מים בזמן הבישול. האם לסנן את המים הזה לפני שאני מקררת ומוסיפה אחר כך את התיבול? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 6.01.2023)

היי,
אם נוצרו די הרבה נוזלים כדאי להסיר חלק מהכמות ולהמשיך לבשל עוד קצת.
בהצלחה!

avatar
תמר (11:11 6.01.2023)

כבר התבשל איזה 10 דקות מעבר ל 25
אין חשש שיתבשל יותר מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 6.01.2023)

כל עוד יש מספיק נוזלים אין בעיה.

avatar
תמר (11:43 6.01.2023)

ולהמשיך עד שלגמרי מתאדים כל הנוזלים? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 6.01.2023)

תבשלי עד שאין כמעט נוזלים, לא לגמרי (כדי למנוע ייבוש וטעם לוואי של הפלפלים).

avatar
אלישבע (14:30 11.11.2022)

סלט מדהים, אני מכינה אותו כל שבת מאז שגילתי אותו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 11.11.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
נעמי (02:04 25.09.2022)

יצא טעים וחמוד, אנחנו מכינים הרבה עמים פלפלים קלויים- מטוגנים, והמתכון הזה בהחלט מוסיף. תודה😋
רק שאלה- אחרי הטיגון יצא ממש מוצלח, עם טעם טוב, ומשום מה אחרי שהוספתי את החומץ, שמן הזית, הסוכר, המלח והפלפל זה קיבל איזהו טעם מוזר- מריר- מתוק, קצת קלקל את הסלט.
יש אולי הסבר לזה? תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:18 25.09.2022)

היי נעמי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
האם הטעם שמשתנה אחרי התיבול הוא דבר עקבי או שקרה רק בפעם האחרונה? אם זה עקבי יתכן שאת לא מחבבת את סגנון התיבול הזה, תוכלי להפחית את כמות הסוכר והחומץ בפעם הבאה.
אם זה קרה רק עכשיו- יכול להיות שהוספת את התיבול לפני שנתת לתערובת להתקרר מעט? אם כן זו יכולה להיות הסיבה לטעם המריר-מתוק (החומץ שבא במגע עם משהו חם).

avatar
דבורה (22:45 4.07.2022)

האם הסלט טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 4.07.2022)

היי,
אין בעיה להקפיא(:

avatar
דבורה (02:01 5.07.2022)

תודה על התשובה המהירה.

avatar
דבורה (17:46 6.01.2022)

נשמע מעולה, רוצה להכין לשבת… כדאי לתבל כבר עכשיו או לפני ההגשה? כמה זמן הסלט נשמר במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 6.01.2022)

היי,
כדאי לתבל לפני ההגשה.
הסלט נשמר במיטבו במקרר עד 3-4 ימים.

avatar
ענת (14:18 18.11.2021)

היי אפרת.בא לי שוב להכין.
אם אשים במקום הצהוב פלפל ירוק בהיר? זה יצא עדיין טעים? או שחייב צהוב?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 18.11.2021)

היי,
בוודאי אפשר גם פלפל צהוב🙂

avatar
ענת (07:58 21.11.2021)

היי אפרת .תודה ושוב יצא מעולה וטעים.

avatar
מיכל (00:52 5.09.2021)

ממש מוצלח! אף פעם לא אהבתי סלט פלפלים וזה ממש ממש טעים
תןדה רבה על כל המתכונים המעוליםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:57 5.09.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון😍

avatar
מנוחה (21:25 29.07.2021)

היי, איזה כמות יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 29.07.2021)

היי מנוחה,
הסלט אמור להספיק ל-4 מנות.

avatar
ברכה כהן (19:32 13.07.2021)

הי! רציתי לברר אם ניתן לצלות אותם בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 13.07.2021)

היי ברכה,
ניתן לאפות בתנור על 200 מעלות כ20-30 דקות או עד לריכוך והשחמה.

avatar
ענת (08:16 4.03.2021)

הכנתי אתמול וואוו סלט מושלם וטעים. מבלי הרבה עבודה וללא לכלוך. תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:36 4.03.2021)

שמחה לשמוע ענת😊

avatar
דליה (00:43 21.12.2020)

ממש כיף, חיפשתי מתכון בלי לקלות קודם את הפלפלים… איזה כייף שמצאתי… הכנתי עם לימון במקום חומץ ולא שמתי סוכר. טעים!!! תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 21.12.2020)

נשמע מעולה דליה!
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
יום נפלא

avatar
איילת א (14:38 14.08.2020)

היו לי כמה גמבות עייפות אז החלטתי להכין.. הוספתי פלפלים חריפים בשביל בעלי, יצא מעולה ממש, תודה רבה :*)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 14.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת

avatar
אורית (04:33 2.08.2020)

היי אפרת,האם חומץ בלסמי מתאים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 2.08.2020)

כן. תתחילי מכף אחת ותטעמי.

avatar
דבי (17:50 18.06.2020)

ערב טוב לך!
אפשר לקלות פלפלים על כיריים חשמליות מזכוכית?
יש טעם לקלות בשביל הסלט הזה?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 18.06.2020)

היי דבי,
מה הכוונה לקלות? ממש לשים אותם ישירות על כיריים חשמליות? אם כן, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
אפשר להכין כמו במתכון עם מחבת.

avatar
דבי (09:09 19.06.2020)

תודה אפרת, אבל טעם של קליה או צריבה, יוסיף?
את יודעת מה יכול להחליף טעם של 2 עלי מרווה שאין לי?
יש תבלין כזה?
שוב תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 19.06.2020)

יוסיף אבל לא משהו משמעותי.
עלי מרווה הם בדר”כ רק לארומה ואפשר לוותר עליהם.
שבת שלום 🌺

avatar
דבי (23:08 9.01.2020)

ברכות ל\”פנים החדשות\”!

יצא מאד טעים.

מגישים חם או קר?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 10.01.2020)

תודה דבי 🙂
מומלץ להגיש בטמפ’ החדר.
שבת שלום

avatar
ריקי לוי (14:24 14.04.2019)

יצא מעולה,תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 14.04.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שלום (19:11 28.02.2019)

יצא מאוד טעים
אפשר להקפיא את זה??
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:45 1.03.2019)

כן אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (21:14 22.12.2018)

שבוע טוב!

יתאים עם רצועות פלפלים?

תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 22.12.2018)

שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים עם פלפלים קלויים.
כן, אפשר להכין עם רצועות פלפלים.

avatar
דבי (21:13 22.12.2018)

הכנתי עם פלפלים קלויים שהיו לי בפריזר ויצא מעדן אמיתי! ממליצה בחום!

avatar
אלי (19:12 9.11.2017)

יצא מעדן מלכים

פרסתי לפרוסות במקום קוביות
ממש מעולה

תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 9.11.2017)

תודה אלי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יהודית (23:53 28.01.2017)

הכנתי לשבת והיה מעולה!
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:36 29.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה יהודית ושבוע נפלא

avatar
Shir.C (18:00 7.09.2016)

נראה מעולה!
רק רציתי להבין אם לקצוץ את הגמבות או לחותכן כמו בתמונה?

avatar
Shir.C (18:02 7.09.2016)

גם אשמח לדעת מה אפשר במקום חומץ ואם הכרחי הסוכר?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 7.09.2016)

היי שיר,
יש לחתוך את הפלפלים לריבועים קטנים כמו בתמונה.
עדיף לא לוותר על החומץ אבל אם אין אני חושבת שאפשר לתבל גם במיץ לימון. אפשר לוותר על הסוכר.

לקריאת כל התגובות