זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כפות שמן זית
חצי בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים אדומים קצוצים (גמבות)
2 פלפלים צהובים קצוצים
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות חומץ רגיל, שליש כפית סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כחצי דקה.
-מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, מוסיפים כף שמן זית, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש יש להוסיף מעט מים).
-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מתבלים בכף שמן זית, חומץ, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
*שומרים בצנצנת או קופסה סגורה במקרר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
אני מכינה את הסלט הזה כבר יותר מ-15 שנה… אבל לי יש סוד שמוציא אותו מושלם וטעים ברמות אחרות והוא מככב בכל חג. מתכון של אמי שתחיה ואני ממשיכה את המסורת
הכנתי שבת שעברה והיה מושלם. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא?
כן אפשר:)
האם ניתן להכין עם שמן קנולה?
הטעם משתנה?
כן אפשר:)
מעדן!!!
כרגיל….את לא מאכזבת❣
שבת שלום. ובשורות טובות
תודה דינה💜
שבת שלום!
אם אני אטגן עם חומץ תפוחים זה יהיה מוצלח?
הכוונה במקום חומץ רגיל? אם כן אפשר לשים כף אחת.
כן במקום, עשיתי- יצא טוב =]
יופי של מתכון.
אני חתכתי לרצועות רחבות, הכפלתי כמויות, הכנתי במחבת גדול הוספתי גם קצת מים ועוד כ 10 דק, כדי שיתרככו .
טעים וקל להכנה.
מרגיז ששכחתי לצלם….
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להחליף את הפלפלים הצהובים באדומים?
כן(:
תודה:)
יצא מוצלח ממש!! נאמץ את הסלט בחום❤
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🥰
היי, אני באמצע להכין כמות ממש גדולה (פי 4 אז בשתי סירים) ונוצר המון מים בזמן הבישול. האם לסנן את המים הזה לפני שאני מקררת ומוסיפה אחר כך את התיבול? תודה!
היי,
אם נוצרו די הרבה נוזלים כדאי להסיר חלק מהכמות ולהמשיך לבשל עוד קצת.
בהצלחה!
כבר התבשל איזה 10 דקות מעבר ל 25
אין חשש שיתבשל יותר מדי?
כל עוד יש מספיק נוזלים אין בעיה.
ולהמשיך עד שלגמרי מתאדים כל הנוזלים? תודה רבה!
תבשלי עד שאין כמעט נוזלים, לא לגמרי (כדי למנוע ייבוש וטעם לוואי של הפלפלים).
סלט מדהים, אני מכינה אותו כל שבת מאז שגילתי אותו.
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
יצא טעים וחמוד, אנחנו מכינים הרבה עמים פלפלים קלויים- מטוגנים, והמתכון הזה בהחלט מוסיף. תודה😋
רק שאלה- אחרי הטיגון יצא ממש מוצלח, עם טעם טוב, ומשום מה אחרי שהוספתי את החומץ, שמן הזית, הסוכר, המלח והפלפל זה קיבל איזהו טעם מוזר- מריר- מתוק, קצת קלקל את הסלט.
יש אולי הסבר לזה? תודה רבה.
היי נעמי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
האם הטעם שמשתנה אחרי התיבול הוא דבר עקבי או שקרה רק בפעם האחרונה? אם זה עקבי יתכן שאת לא מחבבת את סגנון התיבול הזה, תוכלי להפחית את כמות הסוכר והחומץ בפעם הבאה.
אם זה קרה רק עכשיו- יכול להיות שהוספת את התיבול לפני שנתת לתערובת להתקרר מעט? אם כן זו יכולה להיות הסיבה לטעם המריר-מתוק (החומץ שבא במגע עם משהו חם).
האם הסלט טוב בהקפאה?
היי,
אין בעיה להקפיא(:
תודה על התשובה המהירה.
נשמע מעולה, רוצה להכין לשבת… כדאי לתבל כבר עכשיו או לפני ההגשה? כמה זמן הסלט נשמר במקרר?
היי,
כדאי לתבל לפני ההגשה.
הסלט נשמר במיטבו במקרר עד 3-4 ימים.
היי אפרת.בא לי שוב להכין.
אם אשים במקום הצהוב פלפל ירוק בהיר? זה יצא עדיין טעים? או שחייב צהוב?תודה
היי,
בוודאי אפשר גם פלפל צהוב🙂
היי אפרת .תודה ושוב יצא מעולה וטעים.
ממש מוצלח! אף פעם לא אהבתי סלט פלפלים וזה ממש ממש טעים
תןדה רבה על כל המתכונים המעוליםם
שמחה ממש שאהבת את המתכון😍
היי, איזה כמות יוצא?
היי מנוחה,
הסלט אמור להספיק ל-4 מנות.
הי! רציתי לברר אם ניתן לצלות אותם בתנור?
היי ברכה,
ניתן לאפות בתנור על 200 מעלות כ20-30 דקות או עד לריכוך והשחמה.
הכנתי אתמול וואוו סלט מושלם וטעים. מבלי הרבה עבודה וללא לכלוך. תודה אפרת
שמחה לשמוע ענת😊
ממש כיף, חיפשתי מתכון בלי לקלות קודם את הפלפלים… איזה כייף שמצאתי… הכנתי עם לימון במקום חומץ ולא שמתי סוכר. טעים!!! תודה על המתכון
נשמע מעולה דליה!
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
יום נפלא
היו לי כמה גמבות עייפות אז החלטתי להכין.. הוספתי פלפלים חריפים בשביל בעלי, יצא מעולה ממש, תודה רבה :*)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת
היי אפרת,האם חומץ בלסמי מתאים?
תודה
כן. תתחילי מכף אחת ותטעמי.
ערב טוב לך!
אפשר לקלות פלפלים על כיריים חשמליות מזכוכית?
יש טעם לקלות בשביל הסלט הזה?
תודה!
היי דבי,
מה הכוונה לקלות? ממש לשים אותם ישירות על כיריים חשמליות? אם כן, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
אפשר להכין כמו במתכון עם מחבת.
תודה אפרת, אבל טעם של קליה או צריבה, יוסיף?
את יודעת מה יכול להחליף טעם של 2 עלי מרווה שאין לי?
יש תבלין כזה?
שוב תודה ושבת שלום!
יוסיף אבל לא משהו משמעותי.
עלי מרווה הם בדר”כ רק לארומה ואפשר לוותר עליהם.
שבת שלום 🌺
ברכות ל\”פנים החדשות\”!
יצא מאד טעים.
מגישים חם או קר?
תודה!
תודה דבי 🙂
מומלץ להגיש בטמפ’ החדר.
שבת שלום
יצא מעולה,תודה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא מאוד טעים
אפשר להקפיא את זה??
תודה ושבת שלום
כן אפשר.
שבת שלום 🙂
שבוע טוב!
יתאים עם רצועות פלפלים?
תודה לך!
שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים עם פלפלים קלויים.
כן, אפשר להכין עם רצועות פלפלים.
הכנתי עם פלפלים קלויים שהיו לי בפריזר ויצא מעדן אמיתי! ממליצה בחום!
יצא מעדן מלכים
פרסתי לפרוסות במקום קוביות
ממש מעולה
תודה לך
תודה אלי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי לשבת והיה מעולה!
תודה!
שמחה לשמוע!
תודה יהודית ושבוע נפלא
נראה מעולה!
רק רציתי להבין אם לקצוץ את הגמבות או לחותכן כמו בתמונה?
גם אשמח לדעת מה אפשר במקום חומץ ואם הכרחי הסוכר?
תודה 🙂
היי שיר,
יש לחתוך את הפלפלים לריבועים קטנים כמו בתמונה.
עדיף לא לוותר על החומץ אבל אם אין אני חושבת שאפשר לתבל גם במיץ לימון. אפשר לוותר על הסוכר.