זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות
3 שיני שום פרוסות
כף עלי פטרוזיליה קצוצה
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כפית גדושה דבש או סילאן, מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה. מוסיפים את הפלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומטגנים על אש בינונית במשך כ-5 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפטריות והשום ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בסויה, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות.
*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
יצא מעולה את כל המתכונים שלי אני לוקח מכאן
כיף לשמוע🙂
היי
אם אני רוצה להוסיף בצל לבן
לטגן קודם בצל ואז להוסיף פלפלים?
היי,
נכון(:
לכמה סועדים מספיקה הכמות שכתבת?
בהנחה שיש עוד סלטים על השולחן…
אני צריכה לסעודה של 60 אנשים בערך
היי שירה,
הכמות מספיקה לכ-5 אנשים. לארוחה של 60 אנשים ובהנחה שיש עוד סלטים על השולחן הייתי מכפילה כמויות פי 10.
זה הסלט הקבוע שלנו…
הכי טעים והכי אהוב
תודה עליו ועל כל השאר!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה מירי🌺
אפשר להכין את הפלפלים קלויים בתנור?
יש לך מתכונים מקסימים. אני אוהבת להיכנס לאתר שלך.
התגובות. הטיפים. והסבלנות כל הכבוד ותודה רבה
היי טובי,
אפשר לקלות את הפלפלים בתנור עד להשחמה.
תודה לך על המילים החמות:)
סלט מעולה!!
קל להכנה וקוצר מלא מחמאות..
תודה רבה שירה❤️
שמחה לקרוא שאהבת
תודה רבה על המתכון, האם אפשר להקפיא את הסלט?
היי רותי,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק קחי בחשבון שירקות שהם אחרי הקפאה והפשרה הופכים קצת ל”סמרטוטיים”.
הכנתי רק עם פלפלים ויצא ממש טוב!! תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב אפרת.
הסלט מעולה!
נהנינו ממנו בשבת (:
תודה לך!
שבוע טוב רותי 🌷
שמחה שנהניתם!
תודה 🙂
מתכון מושלם. טעים ברמות, מפנק ועשיר בטעמים. הילדים טרפו בעשר דקות, ואת השאריות הכלבה שלנו זללה. שבוע טוב!!!!!
אה, ורציתי לשאול, האם אפשר להשתמש בסויה דלת נתרן?
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הסויה, לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
הי, אחה”צ מצויינים!
תודה (שוב!!) על אתר פנטסטי ומתכונים מעולים (רק האל יודע כמה אני משתמשת באתר).
רציתי לדעת – אם זה פסח ואין לי רוטב סויה או רוטב צ’ילי בבית – מה אפשר לשים במקום, או שאפשר לוותר על הקטע של הסויה?
היי 🙂
אפשר לוותר על הסויה ולהוסיף מלח לפי הטעם. כדאי לשים כף סילאן במקום כפית.
תודה, יוצא טעים אבל קצת קטן יחסית לזמן ההשקעה, שהוא גבוה מהממוצע כאן לפי מה שראיתי…
שלום אפרת. תודה למתכונים נהדרים. אני רוצה להכין את המתכון לא מתוק מה אפשר לתחליף?
היי אהובה,
את יכולה להכין בלי הדבש או הסילאן ולטעום. אם לדעתך צריך לאזן את המליחות של הסויה אפשר להוסיף ממש מעט סילאן/דבש (תתחילי מרבע כפית).
🤗🤗🤗יצא מעולה הסלט. הוספתי מעט מיים לרוטב על מנת שיהיה דליל יותר מבחינת הסויה. תודה רבה🏆
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא 🌷
יצא נחמד מאוד.הוספתי לפלפלים בצל מטוגן.הפטריות היו מקופסת שימורים.הגשתי קר.כולם אהבו והתחסל.מכינה שוב לשבת.
מעולה 🙂
תודה צאלה.
שבת שלום 🌺
היי אפשר לשים כוסברה במקום פטרוזליה?
תודה!!
כן אפשר.
ועלי סלרי? או עדיף פטרוזליה קצוצה יבשה?
אפשר להמיר את הפטרוזיליה בשמיר אם אוהבים, אבל היות ויש לו טעם דומיננטי כדאי לשים ממנו רק מעט.
אפשר גם להשתמש בפטרוזיליה יבשה.
האם אפשר לשים גם פטריות משמורים??
כן, אפשר.
האם אפשר להכין בלי גמבה?
כן אפשר.
מהמם טעייייים מאוד , בקשו ממנו שוב
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה ושבת שלום
שלום,
אלרגית לסויה. מה ניתן לשים במקום שישמור על הטעם?
את יכולה לשים קצת צ’ילי מתוק אם את אוהבת (1-2 כפות).
ואם שמים צ’ילי מתוק במקום סויה- עדיין לשים כפית דבש/סילאן?
לא חייב, אם אוהבים טעם מתקתק יותר אפשר לשים בכל זאת סילאן.
עם מה זה בא הסלט הזה? האם זה הולך עם לחם גם?
היי לאה,
אפשר לאכול עם לחם וטחינה או ממרח חומוס.
אפשר להגיש את זה לצד אורז או מנה בשרית.
יצא טעים תודה רבה !
תודה אסף, שמחה שאהבת 🙂
שלום,
תודה על האתר השימושי, נהנית ממנו מאד!
אפשר להקפיא את הסלט הזה?
היי חיה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק קחי בחשבון שירקות שהם אחרי הקפאה והפשרה הופכים קצת ל”סמרטוטיים”.
מי שלא רוצה לטגן יכול לאפות בגריל את הפלפלים עד שניהיה כתמים שחורים על הקליפה (את הקליפה שמים למעלה)
אח”כ אפשר לשים בשקית כדי שיזיע ואח”כ מקלפים את הקליפה. וממשיכים כרגיל.
שבת שלום!
תודה ריבי ושבת שלום 🙂
הכנתי לשבת יצא מעולה,
תודה
תודה על העדכון ושבוע נפלא 🙂
היי,אפשר במקום פטרוזיליה כוסברה?
כן עטרה, אפשר.
הכנתי לשבת.
יצא ממש טעים!!!
שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
שבוע טוב ותודה רבה!
יצא מאד טוב!
(גם פלפל כתום וירוק ומעט פטריות)
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת!
ואם אין פטריות?
תודה!
היי דבי,
את יכולה להכין את זה רק עם פלפלים. פשוט תוסיפי עוד 2 פלפלים צהובים או אדומים. אם יש לך פלפל ירוק את גם יכולה להוסיף אחד.
הכנתי לחג
במילה אחת מעולה!!!
שמחה לשמוע מלכי 🙂
תודה וחג שמח!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
כן שיר, אפשר.
הסלט יצא מעולה. כל מי שטעם מהסלט אמר שזה טעים מאוד. רק חבל שיצא כמות קטנה.
היי ויקי,
שמחה מאוד לשמוע 🙂
פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.
תודה ושבת שלום!
הי.
תודה על כל המתכונים.
אם אני רוצה לחמישי, אני יכולה כבאר להכין מחר?
הטעם יהיה טוב בקירור 3 ימים?
תודה מראש!
היי מירי,
אני חושבת שכן. הסלט אמור להישמר במקרר כ-3 ימים.
תודה!!!
אין עליכם!
simple, time saving and very tasty!
pashut toda raba:)
Thank you Liliana !
תודה! ועוד שאלה: יש לי פטריות בשימורים, האם זה בסדר? אם כן אז מה הכמות שצריך לשים.
תודה רבה על המענה היעיל והמהיר!
כן, אפשר להשתמש בקופסת שימורים אחת של פטריות (למרות שטריות יותר טעימות- בהזדמנות אחרת תכין 🙂 )
אפשר להחליף את הסויה והדבש בצילי מתוק? כמה כפות?
היי עופר,
בסביבות 3 כפות צ’ילי מתוק. ממליצה להוסיף גם כפית דבש או סילאן.
שבת שלום 🙂