זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מצרכים:
2-3 חתיכות של חזה עוף חתוכות לרצועות
רוטב טריאקי
1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 גזר קטן חתוך לגפרורים
1/2 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1/2 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)
1/2 קופסה פטריות שמפיניון חתוכות גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
חופן נבטים
תיבול: מלח, פלפל
רוטב מומלץ לסלט: צ’ילי מתוק
אופן הכנה:
-מחממים מחבת (רצוי פסים) עם מעט שמן, מתבלים חזה עוף ברוטב טריאקי ומטגנים כדקה מכל צד (להקפיד שלא יתייבש). מוציאים לצלחת.
-לאותה מחבת מוסיפים את הכרוב, הגמבה, הגזר, הפטריות והשעועית הירוקה, ממליחים, מפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב 5-7 דקות. מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים עוד כדקה נוספת. מעבירים לצלחת ומוסיפים את חזה העוף.
*מומלץ לאכול עם רוטב צ’ילי מתוק.
סלט חזה עוף, סלט עוף חם, סלט עם חזה עוף, סלט עוף מתכון
ערב שבת שלום,
תודה!!! כמו תמיד יצא משובב עין…
שאלה – קניתי קרטון עוף מחולק. בין החלקים יש גם שקית מ”השאריות”, עצמות, וכדו’. אפשר לעשות איתם משהו משמעותי? (חוץ מלהכניס למרק עוף או חמין לשבת).
אשמח לתגובתך
היי אסתר,
קודם כל זה נראה מעולה 🙂
בדר”כ משתמשים בשאריות כמו עצמות וכו’ כדי לתת טעם בתבשילים שיש בהם הרבה נוזלים לכן מרקים וחמין מתאימים.
כל תבשיל שיש בו הרבה נוזלים תוכלי להשתמש בזה.
קל ממש להכנה, בכלום זמן. יוצא מדהים!
שמחה לקרוא שאהבת דבורה 🙂
שלום אפרת, במה אפשר להחליף רוטב טריאקי?
אפשר לשים כף וחצי רוטב סויה + כף סילאן.
היי אפרת! כל מתכון שלך מנצח ואני סוחפת עליהם מלאאאא מחמאות! כל הכבוד לך תענוג של אתר נגיש 😁
אם יש לי שעועית ירוקה טרייה אפשר להשתמש בה במקום בירק קפוא אחר?
כן, אפשר להשתמש בשעועית במקום השעועית הירוקה הקפואה. מומלץ לבשל אותה קודם 6-7 דקות במים רותחים ולסנן.
היי אפרת,
יש לך מתכון לסלט חזה עוף כמו במסעדות?
למרות שרשמת אותי אני עדיין לא מקבלת מתכונים במייל…
תודה רבה.
היי אסתי,
אין לי אבל בקרוב אני מתכננת להכין ולהעלות.
הניוזלטרים נשלחים מידי יום חמישי. מחר את אמורה לקבל.
יום נפלא 🙂
היי יש כבר מתכון של זה?
היי,
הנה מתכון לסלט עוף קר(:
שלום אפרת.
כרגיל תפריט החג מתבסס על האתר המדהים שלך!
אני מחפשת מתכון לסלט עוף קר (על בסיס חסה וקוביות פרגית צלויה)
יש לך המלצות מה להוסיף/איך לתבל?
תודה רבה מאד ותבורכי!
היי מלכי,
אפשר להוסיף לסלט מלפפון, גזר, בצל סגול.
התיבול של סלט עלי בייבי יכול להתאים וגם התיבול של סלט חסה עם רימונים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, רוצה בע”ה להכין בקרוב – את חושבת שמתאים פה קוביות סלמון במקום חזה עוף, כך שיהיה פרווה? ואם כן, אז להכין את הסלמון באותו אופן שמכינים את העוף? תודה ולילה טוב 🙂
היי אודליה,
לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי. את הסלמון את חותכת לקוביות ומטגנת באותו אופן עד שהסלמון מבושל כמו שצריך.
יום מקסים 🙂
הי,
כמה רוטב טריאקי צריך לשים?
אפשר לותר על הנבטים?
תודה על האתר 🙂
היי חיה,
בסביבות 3-5 כפות טריאקי, לפי הטעם.
אפשר לוותר על הנבטים.
יום נפלא 🙂
רציתי בבקשה לדעת לכמה מנות זה?
כ-2 מנות.
פשוט מעדן, כמו לאכול במסעדה בבית.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאורה ושבת שלום
אפשרי להכין לערב שבת ולשים על הפלטה?
תודה רבה
כן יוכבד, אפשר.
המשך יום נפלא 🙂
אם אני מכינה את זה מראש, שמה במקרר ולפני הגשה מחממת במיקרו, זה יצא טוב? או שזה סלט שרצוי לאכול על המקום?
אין שום בעיה. אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרו לפני שאוכלים.
יום נפלא 🙂
המתכונים שאני ניסיתי מעולים קלים וכל הכבוד לאפרת. אשמח שתפרסמי עוד מתכונים בקלילות כזו .
תודה רבה מלי!
כמובן שאמשיך לפרסם 🙂
היי, האם אפשר להשתמש בירקות קפואים?? נראה לי שיחסוך הרבה זמן… מה דעתך?
הי לירן, אפשר בהחלט. רעיון מצוין 🙂
אתר נהדר!! מתכונים נפלאים וקלים!! כל הכבוד
תודה שרית 🙂