זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
2-3 סלקים מקולפים ומבושלים (ניתן לקנות מוכנים בסופר) חתוכים לרצועות/ קוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
הכנת הרוטב: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כף חומץ טבעי, כפית גדושה סוכר חום, מלח ופלפל.
אופן ההכנה
מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים. רצוי לשמור במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתמזגו.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
כמה ימים אפשר לשמור סלט סלק במקרר?
כ-4 ימים.
מתכון מצוין.
תודה רבה!
יש לי שאלה.
אני רוצה לבשל סלקים, האם טובים בהקפאה?
איך עדיף להקפיא?
רוצה להכין מראש לחגים ולהקפיא בקופסאות.
תודה רבה!
היי מיכל,
לא ניסיתי להקפיא.
יש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא ויש כאלה שאומרים שהמרקם משתנה.
אחלה מתכון אהבתי מאוד תודה לך 👍🏽
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
מתכון מעולה
יצא טעים ממש!
תודה רבה ושבת שלום ומבורך
שמחה שיצא טעים:)
תודה ושבת שלום
חג שמח אפרת:)
חושב על לקצר אבל לא יודע כמה זה ריאלי
אפשר לרכך את הסלק בסיר במיקרוגל?
זה יחסוך לי מיליניומים שלמים בסלט הסופר בריא והטעים הזה
לא יצא לי לבשל סלק במיקרוגל אבל נראה לי שאפשר לנסות.
אני ממליצה להוסיף קצת מים עד לגובה שליש או חצי מהסלק (לא לכסות אותו לגמרי במים).
כמה זמן?
אני לא יודעת כי לא יצא לי לרכך סלק במיקרוגל.
כדאי לבדוק מידי פעם עם מזלג.
היי אפרת שכתבת באחת התגובות שאם מבשלים את הסלק צריך לשים קצת מלח במיי הבישול אני בישלתי ושכחתי חשים מלח זה נורא?
לא נורא:)
את מבשלת את הסלק על אש גבוהה? נמוכה ? יש לי 5 סלקים בינוניים , כמה זמן לדעתך ייקח לבשל אותם ?
זה תלוי בטריות שלהם. ככל שהם טריים יותר הם מתבשלים מהר יותר.
יש לבשל על אש בינונית-גבוהה. בממוצע לוקח שעה.
האם הסוכר נמס? כי אני לא אוהבת שמרגישים את גרגרי הסוכר בפה..
כן, הסוכר נמס(:
אין על האתר שלך הוא פשוט מושלם!!!!
כל פעם שאני צריכה מתכון אני פותחת רק אותו, כי אני כבר יודעת שהאוכל יצא מושלם!!!!
נגמר לי השמן זית אני יכולה לשים שמן רגיל?
תודה רבה!
תודה על הפרגון!
אפשר(:
תודה על עוד מתכון מעולה הכנתי לשבת היו לי אורחים😍
בהחלט מוסיפה לרשימה שלי❤
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר בבקשה כמויות מדויקות של מלח פלפל? (לתיבול מעודן)
תתחילי מ3/4 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל ותוסיפי לפי הטעם.
היי אפרת
תודה על המתכונים, כל יום שישי לוקחת את המחשב למטבח ומכינה הכל…🙂
הייתי רוצה להדפיס את המתכונים אבל זה מדפיס לי רק דף אחד ויש מתכונים שזה קטוע באמצע
פעם זה כן היה מדפיס לי טוב
יש לך מושג מה הבעיה?
מצרפת צילום
תודה רבה ושבת שלום!
היי
התמונה ששלחת זה התצוגה מקדימה לפני הדפסה. תוכלי לשלוח מה יוצא לאחר הדפסה?
תודה
ככה יוצאת ההדפסה
בדקתי את העניין, נסי עכשיו שוב ותעדכני אותי🙂
עכשיו לא מדפיס בכלל. רק נפתח המתכון בכרטיסייה חדשה.☹
ותודה על התגובות!
תלחצי שוב על הדפסה בכרטיסיה החדשה.
אם הבעיה נמשכת עדכני אותי🙂
תודה על העזרה
גם בכרטיסייה החדשה אי אפשר להדפיס
אם אני לוחצת על האייקון של המדפסת, נפתחת כרטיסייה חדשה
CTRL+P מדפיס כמו בצילום ששלחתי בתגובות הקודמות.
בוקר טוב:)
שלחתי לך למייל צילום מסך.
שבוע טוב אפרת 🙂
אפשר לוותר על החומץ?
ובמקום הסוכר לשים דבש או סילאן או בכלל לוותר?
והאם אפשר לוותר על השום?
במילים אחרות אפשר להשאר עם השמן והלימון בלבד ברוטב של המוצר?
היי,
מומלץ לא לוותר על חומץ, אבל אפשר.
במקום סוכר- דבש/סילאן.
אפשר לוותר על שום אך הוא מוסיף מאד לטעם.
אפשר להישאר עם שמן ולימון אם מעדיפים פחות תיבול.
יצא אש
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
מתכון פשוט מעולה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
היי לכמה זמן הסלק מחזיק מעמד במקרר?
תיבלתי אותו בשישי שהיה -עמיד לשבת הקרובה ?
היי,
הסלט נשמר במיטבו למשך כ-4 ימים. היות ויעבור יותר משבוע משישי שעבר ועד לשבת לא הייתי לוקחת סיכון.
היי אפרת,
ראיתי שציינת באחת התגובות כי ניתן לוותר על הסוכר החום האם גם ניתן לוותר על החומץ הטבעי?
תודה.
היי,
אפשר לוותר על החומץ.
חג שמח(:
פעם ראשונה שהתיבול בדיוק לטעמי, ממש טעים וגרף הרבה מחמאות. ממליצה במקום סוכר, כפית מייפל טבעי.
תודה על המתכון
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:
היי אפרת האם צריך להוסיף משהו למי הבישול או רק מים?
היי ישראל,
אם מבשלים את הסלק יש להוסיף מעט מלח למי הבישול.
בהצלחה!
יש לי סלק מבושל בשימורים האם זה בסדר?
כן, זה גם בסדר.
אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה?
כן, אפשר(:
האם אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת?
תודה!
כן, אפשר (אם כי תמיד עדיף להשתמש בעלים טריים).
היי אפרת יקרה,
הכנתי עכשיו בשביל שבת, טעמתי וזה פשוט מושלם!!
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים והפשוטים להכנה,
אני יודעת שתמיד אמצא כאן משהו טוב (:
תודה רבה! תבורכי!!
תודה לך אורית יקרה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
האם ניתן להקפיא סלט זה?
היי מירי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).
עדיין לא ניסיתי להכין אבל אני רוצה שזה ייצא בערך כמו הסלט המוכן של “אחלה” שנראה כמו קוביות סלק מעט מתקתקות… המלצות? האם להכין לפי המתכון שלך ללא השום והכוסברה?
(לצורך השוואה – הרכיבים של הסלט הקנוי הם:
סלק מבושל 80%, מים, סוכר, מלח, מווסת חומציות (חומצת לימון), חומר משמר, מייצב)
היי סיגל 🙂
נכון, תוכלי לוותר על השום והכוסברה למרות שלטעמי הם מוסיפים המון
מה שכן אני מניחה שתצטרכי להוסיף יותר סוכר
שוב תודה רבה, כמו תמיד המתכונים שלך מנצחים וקלים. לא היה לי סוכר חום אז שמתי סילאן והיה מעולה!!
שמחה לקרוא שאהבת מורן 🙂
סופש נפלא✨
היי אפרת
אפשרי חומץ תפוחים כחומץ? או שלא מתאים ?
תודה מראש אלופה.
לא ניסיתי, אך אני חושבת שאפשר 🙂
דבר ראשון תודה ענקית על כל המכונים! ושאלה- לכמה זמן הסלט טוב במקרר?
כ-4 ימים.
יצא מאד טעים. תודה
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה תודה
תודה חזי 🙂
היי רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הסוכר או שהוא הכרחי?
אפשר.
אפשר סוכר לבן רגיל במקום חום?
כן.
שלום, האם ניתן ללא חומץ ושום? או שזה ממש משפיע
כן אפשר.
אפשר לשים כפית דבש במקום סוכר חום?
אפשר לשים חצי כפית דבש.
לכמה מנות מיועד מתכון זה?
כ-4 מנות.
יש לי סלק טרי. מבשלים אותו מקולף שלם? כמה זמן?
אפשר לבשל עם או בלי קליפה. לכסות במים ולהבא לרתיחה. לאחר מכן לבשל על אז בינונית עד שמזלג ננעץ בקלות בסלק. זמן בישול 45-60, תלוי בגודל ובסוג הסלק.
אגב יש סלט סלק חי מאוד טעים.
אפשר להכין מראש ולהקפיא עד לראש השנה?
ממש אבל ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה
היי שרה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).
שנה טובה ❤️
תודה אפרת על המתכון יצא ממש טעים.
שבת שלום. דיתי
שמחה לשמוע:)
שבת שלום ❤️
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?
כן.
ממש מדויק כל הכבוד לך
תודה רחל 🙂
כמה זמן אפשר לשמור במקרר את הסלק בתחמיץ הזה? אני שואלת, כי כמות הסלק בוואקום היא די גדולה, ואחרי שפותחים אותה, רצוי להשתמש בכל כמות הסלק שבה, נכון? ניסיתי פעמים אחדות להקפיא חצי הכמות, אבל נדמה לי שאחרי ההפשה הירק כבר לא כל כך טעים ורענן. תודה.
4-5 ימים בקופסה סגורה.
לא חייבים להשתמש בכל כמות הסלק. הוא יכול להשמר גם 3-5 ימים אחרי פתיחה בתנאי שעוטפים אותו היטב.
היי 🙂
הכנתי את הסלט והתיבול יצא לי יותר מדי ביחס לכמות של הסלק. אין לי יותר סלק.. יש לך רעיון מה אפשר להוסיף כדי לדלל את התיבול ביחס לסלט?
אפשר לשטוף במים חלק מהסלק, לסנן היטב, להחזיר לסלט ולערבב.
הי אפרת היקרה,
יש לי סלק קצוץ דק לא מבושל, אפשרי לבשל אותו בצורה כזאת?
תודה
היי,
כעקרון עדיף לבשל סלק כשהוא שלם כי כשאת מבשלת אותו כשהוא קצוץ דק כל הערכים התזונתיים שלו נפגעים.
אם הוא כבר קצוץ דק אז אפשר להכין את הסלט סלק חי או סלט סלק וגזר.
תודה!
איך מבשלים סלק?
במים? כמה זמן?
פעם ראשונה בחיים שאני קונה סלק.. דיאטה.. (אני בת 30)
סלק רצוי לבשל כשהוא שלם. אפשר לקלף אותו ואפשר שלא. הקליפה שומרת יותר על הערכים שלו וגם על הצבע שלו.
שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה עד שהסלק מתרכך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
זמן הבישול משתנה לפי גדול הסלק ולפי הטריות שלו (עדיף לבחור סלקים קטנים). יכול לקחת מ-45 דקות ועד 3 שעות. אם יש סיר לחץ זה מקצר את הזמן באופן משמעותי.
שבוע מקסים 🙂
תודה רבה!!!
עזרת לי ממש!
שלום! תודה על המתכונים המהממים!! אחד אחד!!
רציתי לדעת כמה זמן זה נורמלי לבשל סלק בשביל סלט. והאם זה צריך להיות ממש רך אחרי הבישול?
מומלץ בסיר לחץ?
תודה רבה רבה!!!
היי אביגיל,
הסלק צריך להיות רך באופן כזה שמזלג ננעץ בו בקלות. מומלץ בסיר לחץ.
אגב, יש בסופרים סלקים מבושלים בוואקום. זה ממש חוסך עבודה.
יום מקסים 🙂
תודה!
זה לא הרבה יותר יקר?
חבילה של סלק בואקום (חצי קילו) עולה 7-8 ש”ח.
וואווווו,
זה טעים ממש,
תודה על המתכון!
🥗
תודה איריס, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להחליף את הסוכר בכף סילאן טבעי?
נראה לי שמספיק לשים כפית סילאן כדי שהטעם לא ישתלט.
הכנתי את סלט הסלק לסדר , ויצא מעולה !!!!
מיליון מחמאות.
כבר העברתי אותו הלאה.
בדיוק כמו במתכון , רק את הכוסברה החלפתי בפטרוזיליה.
תודה רבה !
חג שמח !
מעולה 🙂
תודה שרה, חג שמח!
את הרוטב צריך לבשל לפני שמוסיפים את הסלקים המוכנים ?
היי מרים,
את הרוטב לא מבשלים, רק מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הסלקים המוכנים.
חג שמח 🙂
כרגיל באתר הזה, המתכון יצא מעולה!!!
תודה רבה.
תודה אלדד 🙂
היי
אתר מעניין ומועיל
בעיניין הסלט הזה אם לא אשתמש בחומץ האם זה ישנה לטעם ?וגם בלי סוכר האם זה ישנה הרבה?
ואם אשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל זה ישנה לטעם?
אשמח לתגובה אני עכשיו מכינה את הסלט .
היי רינת,
אפשר לוותר על החומץ. אם יש לך חומץ תפוחים אני חושבת שאפשרי להשתמש בו.
כדאי להוסיף סוכר כי הוא מאזן את הטעמים.
אפשר בלי חומץ?
תודה על המתכון הפשוט והטעים.
הכנתי לראש השנה ועכשיו אני מכינה לזוגות.
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי ועבדתי בדיוק ע”פ המתכון, יצא ממש טעים.
הכנתי כמות יפה לחג הסוכות, עדיין לא נכנס החג וכבר שליש כמות חוסלה.
תודה רבה.
אני הייתי אומר שכדאי לטעום קודם כל את הסלק, לי הסלקים יצאו ממש מתוקים כך שבהחלט היה ניתן לוותר על הסוכר אבל מי שאוהב מתוק לא חייב לוותר.
תודה עדו וחג שמח 🙂
בשלתי את הסלק.
מתכוונת להכין לערב החג.
האם ניתן לשמור את הסלק המבושל ולהכין יום לפני החג או בבוקר?
תודה וחג שמח
כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
חג שמח ושנה טובה!
ואאאווו מממש מממש טעים
אליפות !
תווודה רבה רבה
צילמתי ושמרתי 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אני מוסיפה גם כמון לפי כמות הסלט
טעייים! תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום
אפשר פטרוזיליה או בזיליקום במקום כוסברה?
אפשר לשים קצת פטרוזיליה.
שבת שלום 🙂
סלט מצויין. טעים ועיפה. מחסלים אותו מיד. הפך להיות סלט קבוע אצלי באירוח.
תודה אנה, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מצוין
תודה!
אפשר להוסיף חופן אגוזי לוז אפילו במקןם כף שמן
אני הוספתי גם שני גזרים
נשמע מעולה 🙂
תודה רונית
מתקון טעים מאוד, תודה רבה. עשיתי כבר כמה פעמים ממש טוב!!!!
תודה דימה, שמחה שאהבת 🙂
אפשר לוותר על החומץ?
כן אפשר.
היי,
נתקעתי בלי לימון..
יש דרך לתבל סלק מבושל בלי? או אם תחליף כלשהו?(אין גם מיץ לימון..)
תודה
היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות חומץ במקום.
שבת שלום 🙂
היי. סליחה, אבל לא יצא כל כך מוצלח לצערי…
היי מורן,
לא יצא מוצלח מבחינת טעם? יכול להיות שכדאי לשחק קצת עם התיבול ולהוסיף יותר ממה שחסר.
יש לקחת בחשבון שהטעמים נספגים רק אחרי שעה ורק אז מומלץ לאכול מזה.
היי, רציתי לשאול אם ניתן להכין ערב לפני ההגשה
כן ניקול, אפשר וכמובן לשמור בקופסה סגורה למקרר עד להגשה.
סלט הסלק יצא מעולה!
פשוט מאוד להכנה וטעים ביותר.
תודה רבה וחג שמח.
שולמית
שמחה לשמוע שולמית 🙂
תודה וחג שמח!
סלט הסלק מצוין.יופי של מתקון.תודה
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
היי,
ראיתי מתכונים דומים לסלט הזה שההבדל היחיד הוא שמתבלים את סלט הסלק גם בכמון, האם את ממליצה על זה? או שזה יותר מדי?
תודה רבה.
היי,
זה עניין של טעם.
את יכולה להכין את הסלק כמו שהוא ולעשות ניסוי על כמות קטנה 🙂 העבירי כף מהסלט לצלחת, פזרי מעל קמצוץ כמון ותטעמי. אם זה מוצא חן בעיניך תוסיפי לכל הסלט.
בהצלחה וחג שמח!
אני מודה לך!
רציתי לדעת גם אם ניתן להשתמש בסוכר דמררה (חום בהיר), במקום בסוכר חום?
והאם חומץ טבעי זה חומץ בן יין לבן?
שוב פעם,תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש בסוכר דמררה.
חומץ טבעי הכוונה לחומץ רגיל. את יכולה להשתמש בחומץ בן יין אם זה מה שיש לך.
בהצלחה 😉
היי,
רק רציתי להודות לך ולומר שהסלט יצא מדהים!
כל כך פשוט אך כל כך טעים!
פשוט נפלא.
תודה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא!
התיבול הכי טוב אבר לסלק .
יוצא ממש מעולה ,לפעמים חוטאת ומוסיפה לי קצת אגוזי מלך.
אגב,לילדים מכינה אותה הדבר,משאירה לילדים בצד עם התיבול אבל בלי הכוסברה שאינם אוהבים.
שמחה לשמוע אנה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!
הכנתי בלי הכוסברה (לא אוהבת) ויצא נהדר!
הכנתי מפה כבר כמה מתכונים ולא התאכזבתי. אתר מקסים!
המון תודה:)
לינוי
תודה לינוי! כיף לשמוע 🙂
סלט הסלק יצא נהדר ממומלץ
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!
האם יש לשטוף פטרוזיליה,שמיר או כוסברה לפני שקוצצים ומוסיפים לסלטים.כאשר צופים והביצועים לא טוביםבתכניות הבישול , פשוט לוקחים את הצרור וקוצצים. אני מעדיפה לשטוף אבל אז הירק רטוב.
היי רחל,
כדאי לשטוף את העלים לפני שמשתמשים בהם, לנער אותם משאריות המים ולייבש היטב בעזרת מגבת או נייר מגבת.
אני שוטפת את כל העלים מראש ומניחה במסננת או על מגבת לייבוש. כשהעלים יבשים לגמרי אני מכניסה אותם למקרר ואז כשאני רוצה להשתמש בהם אני קוצצת אותם שהם נקיים ויבשים.
שבת שלום 🙂
היי, כמה זמן הסלט נשמר במקרר? האם ניתן להכין יומיים לפני ההגשה?
היי טל,
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים אבל אם הוא מיועד להגשה כדאי להכין אותו באותו יום או לפחות יום לפני כדי שגם יראה טוב 🙂
מצויין!
החלפתי את הסוכר בסילאן והוספתי אוכמניות יבשות.
אבל גם בלי התוספת, שילוב הטעמים פשוט מעולה.
תודה.
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
בוקר טוב
אני רוצה להכין לילדים הקטנים שלי, האם אפשר לוותר על הכוסברה? כמה בערך מלח ופלפל? תודה רבה ואחלה מתכונים קלים!
כן אפשר לוותר על הכוסברה. מלח ופלפל ממש מעט, תפזרי קצת עם המלחייה ותטעמי. אגב, הטעמים מתמזגים הרבה יותר טוב אחרי כשעה.
יום נפלא!
אני מבשלת בלי לטרוח – עם הקליפה וכל הבוץ שעל הסלקים.
הלכלוך שוקע במים, הקילוף קליל ופשוט ושטיפונת מתחת לזרם בסיום הקילוף מספיקה. אפשר גם: להוסיף גם תפוח גרני סמיט – ואם אוהבים – לתבל במיונז. בתאבון.
אם אין לי סוכר חום מה אפשר לשים במקום? תודה
היי אורנה,
את יכולה לשים כפית רגילה סוכר לבן.
חג שמח 🙂
המתכון הכי טעים לסלט סלק. תודה רבה לכם!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
היי! מקלפים את הסלק לפני הבישול או לאחריו?
תודה ושנה טובה!
היי תמר,
עדיף לבשל עם הקליפה ולקלף אחר כך (כך הצבע והערך התזונתי נשמרים יותר טוב 🙂 ).
אוקיי תודה! וכמה זמן בישול פחות או יותר?
מבשלים עד שהסלקים רכים (אם מזלג ננעץ בהם בקלות).
זמן הבישול תלוי בגודל של הסלקים ואם הם טריים או לא.
אם הסלקים קטנים, זה לוקח בין 45 דקות לשעה. אם הסלקים גדולים זה יכול לקחת גם 2-3 שעות.
אם יש לך סיר לחץ – זה לוקח כ-30 דקות לכן זה עדיף.
לקיצור זמן הבישול של סלק גדול ניתן לחתוך אותו לכמה חלקים.
אם מבשלים עם הקליפה צריך לשטוף היטב כי לפעמים זה מלא חול ובוץ או סתם מלוכלך.
אני מעדיף לקלף לפני הבישול.
לפעמים מסתפק בתוספת לימון מלח ובצל קצוץ
האם ניתן להכין יום קודם לשמור במקרר
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
תודה על המתכונים הנפלאים!
את חושבת שאפשר להוריד את הסוכר מהרוטב?
בשמחה נורית 🙂
הסוכר מאזן מעט את הטעמים. את יכולה לנסות להכין את הרוטב בלי סוכר ולטעום. אם תרגישי שזה חסר את יכולה להוסיף במקום חצי כפית דבש או כל ממתיק אחר.
סלט סלק מבושל-פשוט בהכנה וטעים מאוד.
תודה.
תודה ילנה 🙂
למי שלא אוהב כוסברה, ניתן להשתמש בפטרוזיליה קצוצה או במקלות סלרי חתוך במקום?
היי מרים,
את יכולה לשים פטרוזיליה קצוצה במקום.
טיפ חשוב!! עדיף לאדות את הסלק ולא לבשל במים על מנת שהויטמינים ישתמרו כמה שיותר.כחלופה,ניתן גם לאפות את הסלק בתנור כשהוא עטוף בנייר אלומיניום.בתאבון!
תודה אורלי 🙂
זה נכון הבעיה שניר אלומיניום לא כל כך בריא בגלל ההפרשה של כסף לאוכל(;
כמה זמן בישול לסלק?
היי נטלי, ניתן לקנות בסופר סלק מקולף ומבושל בתוך שקית ואקום וזה חוסך את משך ההכנה.
אם את רוצה לבשל בעצמך, זה יכול לקחת עד שעה של בישול במים רותחים. מומלץ לבדוק עם מזלג. הסלק מוכן לאכילה ברגע שהמזלג ננעץ בקלות בסלק.
אפשר לבשל בסיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול.
יצא מעולה דני
תודה דני ושבת שלום 🙂
תודה נתן, שמחה לשמוע 🙂
יצא מאד טעים
תודה רבה
נתן רונן