שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2-3 סלקים מקולפים ומבושלים (ניתן לקנות מוכנים בסופר) חתוכים לרצועות/ קוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס כוסברה קצוצה

הכנת הרוטב: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כף חומץ טבעי, כפית גדושה סוכר חום, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים. רצוי לשמור במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתמזגו.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טירמיסו מתכוןטירמיסו מתכון
חזה עוף חמוץ מתוק חזה עוף חמוץ מתוק

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ישראל (00:11 22.08.2021)

היי אפרת האם צריך להוסיף משהו למי הבישול או רק מים?

מתכונים ב-10 דקות (08:56 22.08.2021)

היי ישראל,
אם מבשלים את הסלק יש להוסיף מעט מלח למי הבישול.
בהצלחה!

ברוריה (23:28 29.07.2021)

יש לי סלק מבושל בשימורים האם זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (01:05 30.07.2021)

כן, זה גם בסדר.

מירי (09:45 29.07.2021)

אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 29.07.2021)

כן, אפשר(:

אורית (23:00 8.07.2021)

היי אפרת יקרה,
הכנתי עכשיו בשביל שבת, טעמתי וזה פשוט מושלם!!
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים והפשוטים להכנה,
אני יודעת שתמיד אמצא כאן משהו טוב (:
תודה רבה! תבורכי!!

מתכונים ב-10 דקות (23:19 8.07.2021)

תודה לך אורית יקרה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤

מירי (14:16 21.01.2021)

האם ניתן להקפיא סלט זה?

מתכונים ב-10 דקות (14:27 21.01.2021)

היי מירי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).

סיגל (16:57 30.12.2020)

עדיין לא ניסיתי להכין אבל אני רוצה שזה ייצא בערך כמו הסלט המוכן של “אחלה” שנראה כמו קוביות סלק מעט מתקתקות… המלצות? האם להכין לפי המתכון שלך ללא השום והכוסברה?
(לצורך השוואה – הרכיבים של הסלט הקנוי הם:
סלק מבושל 80%, מים, סוכר, מלח, מווסת חומציות (חומצת לימון), חומר משמר, מייצב)

מתכונים ב-10 דקות (21:10 30.12.2020)

היי סיגל 🙂
נכון, תוכלי לוותר על השום והכוסברה למרות שלטעמי הם מוסיפים המון
מה שכן אני מניחה שתצטרכי להוסיף יותר סוכר

מורן (18:52 3.12.2020)

שוב תודה רבה, כמו תמיד המתכונים שלך מנצחים וקלים. לא היה לי סוכר חום אז שמתי סילאן והיה מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:32 3.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת מורן 🙂
סופש נפלא✨

עינת (12:14 26.11.2020)

היי אפרת
אפשרי חומץ תפוחים כחומץ? או שלא מתאים ?
תודה מראש אלופה.

מתכונים ב-10 דקות (13:29 26.11.2020)

לא ניסיתי, אך אני חושבת שאפשר 🙂

לי (15:03 22.09.2020)

דבר ראשון תודה ענקית על כל המכונים! ושאלה- לכמה זמן הסלט טוב במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 22.09.2020)

כ-4 ימים.

אלינה (14:40 18.07.2020)

יצא מאד טעים. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 18.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

חזי (17:04 17.07.2020)

יצא מעולה תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 17.07.2020)

תודה חזי 🙂

אסתר (13:36 15.05.2020)

היי רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הסוכר או שהוא הכרחי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 15.05.2020)

אפשר.

שני (10:20 21.02.2020)

אפשר סוכר לבן רגיל במקום חום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 21.02.2020)

כן.

הדר (20:08 9.01.2020)

שלום, האם ניתן ללא חומץ ושום? או שזה ממש משפיע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 9.01.2020)

כן אפשר.

ליאת (17:07 26.12.2019)

אפשר לשים כפית דבש במקום סוכר חום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 26.12.2019)

אפשר לשים חצי כפית דבש.

שרון (16:07 28.09.2019)

לכמה מנות מיועד מתכון זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 28.09.2019)

כ-4 מנות.

רחלי (12:37 27.09.2019)

יש לי סלק טרי. מבשלים אותו מקולף שלם? כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 27.09.2019)

אפשר לבשל עם או בלי קליפה. לכסות במים ולהבא לרתיחה. לאחר מכן לבשל על אז בינונית עד שמזלג ננעץ בקלות בסלק. זמן בישול 45-60, תלוי בגודל ובסוג הסלק.
אגב יש סלט סלק חי מאוד טעים.

שרה (10:49 16.09.2019)

אפשר להכין מראש ולהקפיא עד לראש השנה?
ממש אבל ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 16.09.2019)

היי שרה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).
שנה טובה ❤️

דיתי (18:23 6.09.2019)

תודה אפרת על המתכון יצא ממש טעים.
שבת שלום. דיתי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 6.09.2019)

שמחה לשמוע:)
שבת שלום ❤️

טלי (15:20 23.08.2019)

אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 23.08.2019)

כן.

רחל ברוורמן (11:15 23.04.2019)

ממש מדויק כל הכבוד לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 23.04.2019)

תודה רחל 🙂

טובה ב (21:01 25.12.2018)

כמה זמן אפשר לשמור במקרר את הסלק בתחמיץ הזה? אני שואלת, כי כמות הסלק בוואקום היא די גדולה, ואחרי שפותחים אותה, רצוי להשתמש בכל כמות הסלק שבה, נכון? ניסיתי פעמים אחדות להקפיא חצי הכמות, אבל נדמה לי שאחרי ההפשה הירק כבר לא כל כך טעים ורענן. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 25.12.2018)

4-5 ימים בקופסה סגורה.
לא חייבים להשתמש בכל כמות הסלק. הוא יכול להשמר גם 3-5 ימים אחרי פתיחה בתנאי שעוטפים אותו היטב.

Reut (21:39 15.11.2018)

היי 🙂
הכנתי את הסלט והתיבול יצא לי יותר מדי ביחס לכמות של הסלק. אין לי יותר סלק.. יש לך רעיון מה אפשר להוסיף כדי לדלל את התיבול ביחס לסלט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 15.11.2018)

אפשר לשטוף במים חלק מהסלק, לסנן היטב, להחזיר לסלט ולערבב.

שישי (21:32 11.10.2018)

הי אפרת היקרה,
יש לי סלק קצוץ דק לא מבושל, אפשרי לבשל אותו בצורה כזאת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 11.10.2018)

היי,
כעקרון עדיף לבשל סלק כשהוא שלם כי כשאת מבשלת אותו כשהוא קצוץ דק כל הערכים התזונתיים שלו נפגעים.
אם הוא כבר קצוץ דק אז אפשר להכין את הסלט סלק חי או סלט סלק וגזר.

shishi (23:31 13.10.2018)

תודה!
איך מבשלים סלק?
במים? כמה זמן?
פעם ראשונה בחיים שאני קונה סלק.. דיאטה.. (אני בת 30)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 14.10.2018)

סלק רצוי לבשל כשהוא שלם. אפשר לקלף אותו ואפשר שלא. הקליפה שומרת יותר על הערכים שלו וגם על הצבע שלו.
שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה עד שהסלק מתרכך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
זמן הבישול משתנה לפי גדול הסלק ולפי הטריות שלו (עדיף לבחור סלקים קטנים). יכול לקחת מ-45 דקות ועד 3 שעות. אם יש סיר לחץ זה מקצר את הזמן באופן משמעותי.
שבוע מקסים 🙂

shishi (21:39 16.10.2018)

תודה רבה!!!
עזרת לי ממש!

אביגיל (22:43 18.06.2018)

שלום! תודה על המתכונים המהממים!! אחד אחד!!
רציתי לדעת כמה זמן זה נורמלי לבשל סלק בשביל סלט. והאם זה צריך להיות ממש רך אחרי הבישול?
מומלץ בסיר לחץ?
תודה רבה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 19.06.2018)

היי אביגיל,
הסלק צריך להיות רך באופן כזה שמזלג ננעץ בו בקלות. מומלץ בסיר לחץ.
אגב, יש בסופרים סלקים מבושלים בוואקום. זה ממש חוסך עבודה.
יום מקסים 🙂

אביגיל (20:00 19.06.2018)

תודה!
זה לא הרבה יותר יקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 19.06.2018)

חבילה של סלק בואקום (חצי קילו) עולה 7-8 ש”ח.

איריס (12:31 26.05.2018)

וואווווו,
זה טעים ממש,
תודה על המתכון!
🥗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 26.05.2018)

תודה איריס, שמחה שאהבת 🙂

ריקי (14:51 11.04.2018)

האם אפשר להחליף את הסוכר בכף סילאן טבעי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 11.04.2018)

נראה לי שמספיק לשים כפית סילאן כדי שהטעם לא ישתלט.

שרה גוטפלד (21:54 30.03.2018)

הכנתי את סלט הסלק לסדר , ויצא מעולה !!!!
מיליון מחמאות.
כבר העברתי אותו הלאה.
בדיוק כמו במתכון , רק את הכוסברה החלפתי בפטרוזיליה.
תודה רבה !
חג שמח !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 31.03.2018)

מעולה 🙂
תודה שרה, חג שמח!

מרים (09:25 28.03.2018)

את הרוטב צריך לבשל לפני שמוסיפים את הסלקים המוכנים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.03.2018)

היי מרים,
את הרוטב לא מבשלים, רק מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הסלקים המוכנים.
חג שמח 🙂

אלדד (20:50 10.12.2017)

כרגיל באתר הזה, המתכון יצא מעולה!!!
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 10.12.2017)

תודה אלדד 🙂

רינת (13:32 23.11.2017)

היי

אתר מעניין ומועיל

בעיניין הסלט הזה אם לא אשתמש בחומץ האם זה ישנה לטעם ?וגם בלי סוכר האם זה ישנה הרבה?

ואם אשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל זה ישנה לטעם?

אשמח לתגובה אני עכשיו מכינה את הסלט .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 23.11.2017)

היי רינת,
אפשר לוותר על החומץ. אם יש לך חומץ תפוחים אני חושבת שאפשרי להשתמש בו.
כדאי להוסיף סוכר כי הוא מאזן את הטעמים.

מלחי ניצה (11:10 11.10.2017)

אפשר בלי חומץ?

צופיה (19:39 4.10.2017)

תודה על המתכון הפשוט והטעים.
הכנתי לראש השנה ועכשיו אני מכינה לזוגות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 5.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂

עדו (18:45 3.10.2017)

הכנתי ועבדתי בדיוק ע”פ המתכון, יצא ממש טעים.
הכנתי כמות יפה לחג הסוכות, עדיין לא נכנס החג וכבר שליש כמות חוסלה.
תודה רבה.
אני הייתי אומר שכדאי לטעום קודם כל את הסלק, לי הסלקים יצאו ממש מתוקים כך שבהחלט היה ניתן לוותר על הסוכר אבל מי שאוהב מתוק לא חייב לוותר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 3.10.2017)

תודה עדו וחג שמח 🙂

מלה (14:04 18.09.2017)

בשלתי את הסלק.
מתכוונת להכין לערב החג.
האם ניתן לשמור את הסלק המבושל ולהכין יום לפני החג או בבוקר?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 18.09.2017)

כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
חג שמח ושנה טובה!

עמרי בת (13:05 20.08.2017)

ואאאווו מממש מממש טעים
אליפות !
תווודה רבה רבה
צילמתי ושמרתי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:11 20.08.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אתי (10:03 4.08.2017)

אני מוסיפה גם כמון לפי כמות הסלט

שלהבת (10:02 28.07.2017)

טעייים! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 28.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום

עמית (08:43 23.06.2017)

אפשר פטרוזיליה או בזיליקום במקום כוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (08:46 23.06.2017)

אפשר לשים קצת פטרוזיליה.
שבת שלום 🙂

אנה (16:10 18.03.2017)

סלט מצויין. טעים ועיפה. מחסלים אותו מיד. הפך להיות סלט קבוע אצלי באירוח.

מתכונים ב-10 דקות (18:26 18.03.2017)

תודה אנה, שמחה לשמוע 🙂

רונית (18:44 16.12.2016)

מתכון מצוין
תודה!
אפשר להוסיף חופן אגוזי לוז אפילו במקןם כף שמן
אני הוספתי גם שני גזרים

מתכונים ב-10 דקות (00:36 17.12.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה רונית

דימה (16:06 24.09.2016)

מתקון טעים מאוד, תודה רבה. עשיתי כבר כמה פעמים ממש טוב!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:51 24.09.2016)

תודה דימה, שמחה שאהבת 🙂

מור (10:08 23.09.2016)

אפשר לוותר על החומץ?

מתכונים ב-10 דקות (10:10 23.09.2016)

כן אפשר.

יעל (16:48 26.08.2016)

היי,
נתקעתי בלי לימון..
יש דרך לתבל סלק מבושל בלי? או אם תחליף כלשהו?(אין גם מיץ לימון..)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:50 26.08.2016)

היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות חומץ במקום.
שבת שלום 🙂

מורן (12:44 11.08.2016)

היי. סליחה, אבל לא יצא כל כך מוצלח לצערי…

מתכונים ב-10 דקות (12:48 11.08.2016)

היי מורן,
לא יצא מוצלח מבחינת טעם? יכול להיות שכדאי לשחק קצת עם התיבול ולהוסיף יותר ממה שחסר.
יש לקחת בחשבון שהטעמים נספגים רק אחרי שעה ורק אז מומלץ לאכול מזה.

ניקול (17:35 30.07.2016)

היי, רציתי לשאול אם ניתן להכין ערב לפני ההגשה

מתכונים ב-10 דקות (19:03 30.07.2016)

כן ניקול, אפשר וכמובן לשמור בקופסה סגורה למקרר עד להגשה.

שולמית (13:06 28.04.2016)

סלט הסלק יצא מעולה!
פשוט מאוד להכנה וטעים ביותר.

תודה רבה וחג שמח.
שולמית

מתכונים ב-10 דקות (13:09 28.04.2016)

שמחה לשמוע שולמית 🙂
תודה וחג שמח!

יעל קציר (00:17 29.05.2016)

סלט הסלק מצוין.יופי של מתקון.תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:30 29.05.2016)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

מתכוננת לסדר שני (02:22 27.04.2016)

היי,
ראיתי מתכונים דומים לסלט הזה שההבדל היחיד הוא שמתבלים את סלט הסלק גם בכמון, האם את ממליצה על זה? או שזה יותר מדי?

תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (10:20 27.04.2016)

היי,
זה עניין של טעם.
את יכולה להכין את הסלק כמו שהוא ולעשות ניסוי על כמות קטנה 🙂 העבירי כף מהסלט לצלחת, פזרי מעל קמצוץ כמון ותטעמי. אם זה מוצא חן בעיניך תוסיפי לכל הסלט.
בהצלחה וחג שמח!

מתכוננת לסדר שני (16:17 27.04.2016)

אני מודה לך!

רציתי לדעת גם אם ניתן להשתמש בסוכר דמררה (חום בהיר), במקום בסוכר חום?

והאם חומץ טבעי זה חומץ בן יין לבן?

שוב פעם,תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:35 27.04.2016)

היי,
אפשר להשתמש בסוכר דמררה.
חומץ טבעי הכוונה לחומץ רגיל. את יכולה להשתמש בחומץ בן יין אם זה מה שיש לך.
בהצלחה 😉

באפיסת כוחות אחרי הסדר השני (01:12 2.05.2016)

היי,
רק רציתי להודות לך ולומר שהסלט יצא מדהים!
כל כך פשוט אך כל כך טעים!
פשוט נפלא.

תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (08:29 2.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא!

אנה (13:29 6.04.2016)

התיבול הכי טוב אבר לסלק .
יוצא ממש מעולה ,לפעמים חוטאת ומוסיפה לי קצת אגוזי מלך.

אנה (13:30 6.04.2016)

אגב,לילדים מכינה אותה הדבר,משאירה לילדים בצד עם התיבול אבל בלי הכוסברה שאינם אוהבים.

מתכונים ב-10 דקות (14:09 6.04.2016)

שמחה לשמוע אנה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

לינוי (14:48 26.03.2016)

הכנתי בלי הכוסברה (לא אוהבת) ויצא נהדר!
הכנתי מפה כבר כמה מתכונים ולא התאכזבתי. אתר מקסים!
המון תודה:)
לינוי

מתכונים ב-10 דקות (16:21 26.03.2016)

תודה לינוי! כיף לשמוע 🙂

רוני שי (11:23 11.03.2016)

סלט הסלק יצא נהדר ממומלץ

מתכונים ב-10 דקות (11:36 11.03.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!

רחל פסרמן (09:52 1.01.2016)

האם יש לשטוף פטרוזיליה,שמיר או כוסברה לפני שקוצצים ומוסיפים לסלטים.כאשר צופים והביצועים לא טוביםבתכניות הבישול , פשוט לוקחים את הצרור וקוצצים. אני מעדיפה לשטוף אבל אז הירק רטוב.

מתכונים ב-10 דקות (10:26 1.01.2016)

היי רחל,
כדאי לשטוף את העלים לפני שמשתמשים בהם, לנער אותם משאריות המים ולייבש היטב בעזרת מגבת או נייר מגבת.
אני שוטפת את כל העלים מראש ומניחה במסננת או על מגבת לייבוש. כשהעלים יבשים לגמרי אני מכניסה אותם למקרר ואז כשאני רוצה להשתמש בהם אני קוצצת אותם שהם נקיים ויבשים.
שבת שלום 🙂

טל (17:52 30.12.2015)

היי, כמה זמן הסלט נשמר במקרר? האם ניתן להכין יומיים לפני ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 30.12.2015)

היי טל,
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים אבל אם הוא מיועד להגשה כדאי להכין אותו באותו יום או לפחות יום לפני כדי שגם יראה טוב 🙂

סאקרה (14:58 11.11.2015)

מצויין!
החלפתי את הסוכר בסילאן והוספתי אוכמניות יבשות.
אבל גם בלי התוספת, שילוב הטעמים פשוט מעולה.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (15:00 11.11.2015)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

טירונית במטבח (10:31 4.11.2015)

בוקר טוב
אני רוצה להכין לילדים הקטנים שלי, האם אפשר לוותר על הכוסברה? כמה בערך מלח ופלפל? תודה רבה ואחלה מתכונים קלים!

מתכונים ב-10 דקות (10:43 4.11.2015)

כן אפשר לוותר על הכוסברה. מלח ופלפל ממש מעט, תפזרי קצת עם המלחייה ותטעמי. אגב, הטעמים מתמזגים הרבה יותר טוב אחרי כשעה.
יום נפלא!

ציפי (20:24 6.10.2015)

אני מבשלת בלי לטרוח – עם הקליפה וכל הבוץ שעל הסלקים.
הלכלוך שוקע במים, הקילוף קליל ופשוט ושטיפונת מתחת לזרם בסיום הקילוף מספיקה. אפשר גם: להוסיף גם תפוח גרני סמיט – ואם אוהבים – לתבל במיונז. בתאבון.

אורנה (08:08 4.10.2015)

אם אין לי סוכר חום מה אפשר לשים במקום? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:40 4.10.2015)

היי אורנה,
את יכולה לשים כפית רגילה סוכר לבן.
חג שמח 🙂

שרה דוד (20:37 2.10.2015)

המתכון הכי טעים לסלט סלק. תודה רבה לכם!

מתכונים ב-10 דקות (22:29 2.10.2015)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

תמר (21:06 17.09.2015)

היי! מקלפים את הסלק לפני הבישול או לאחריו?
תודה ושנה טובה!

מתכונים ב-10 דקות (21:20 17.09.2015)

היי תמר,
עדיף לבשל עם הקליפה ולקלף אחר כך (כך הצבע והערך התזונתי נשמרים יותר טוב 🙂 ).

תמר (22:09 17.09.2015)

אוקיי תודה! וכמה זמן בישול פחות או יותר?

מתכונים ב-10 דקות (22:26 17.09.2015)

מבשלים עד שהסלקים רכים (אם מזלג ננעץ בהם בקלות).
זמן הבישול תלוי בגודל של הסלקים ואם הם טריים או לא.
אם הסלקים קטנים, זה לוקח בין 45 דקות לשעה. אם הסלקים גדולים זה יכול לקחת גם 2-3 שעות.
אם יש לך סיר לחץ – זה לוקח כ-30 דקות לכן זה עדיף.

אמיר (21:28 18.09.2015)

לקיצור זמן הבישול של סלק גדול ניתן לחתוך אותו לכמה חלקים.
אם מבשלים עם הקליפה צריך לשטוף היטב כי לפעמים זה מלא חול ובוץ או סתם מלוכלך.
אני מעדיף לקלף לפני הבישול.
לפעמים מסתפק בתוספת לימון מלח ובצל קצוץ

קסניה (21:58 12.09.2015)

האם ניתן להכין יום קודם לשמור במקרר

מתכונים ב-10 דקות (22:08 12.09.2015)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

נורית (11:17 25.07.2015)

תודה על המתכונים הנפלאים!
את חושבת שאפשר להוריד את הסוכר מהרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 25.07.2015)

בשמחה נורית 🙂
הסוכר מאזן מעט את הטעמים. את יכולה לנסות להכין את הרוטב בלי סוכר ולטעום. אם תרגישי שזה חסר את יכולה להוסיף במקום חצי כפית דבש או כל ממתיק אחר.

ילנה (09:09 13.06.2015)

סלט סלק מבושל-פשוט בהכנה וטעים מאוד.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:35 13.06.2015)

תודה ילנה 🙂

מרים (23:50 21.04.2015)

למי שלא אוהב כוסברה, ניתן להשתמש בפטרוזיליה קצוצה או במקלות סלרי חתוך במקום?

מתכונים ב-10 דקות (10:26 22.04.2015)

היי מרים,
את יכולה לשים פטרוזיליה קצוצה במקום.

אורלי (00:58 12.07.2014)

טיפ חשוב!! עדיף לאדות את הסלק ולא לבשל במים על מנת שהויטמינים ישתמרו כמה שיותר.כחלופה,ניתן גם לאפות את הסלק בתנור כשהוא עטוף בנייר אלומיניום.בתאבון!

מתכונים ב-10 דקות (09:46 12.07.2014)

תודה אורלי 🙂

שמעון (12:48 6.03.2015)

זה נכון הבעיה שניר אלומיניום לא כל כך בריא בגלל ההפרשה של כסף לאוכל(;

נטלי (13:13 20.03.2014)

כמה זמן בישול לסלק?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 20.03.2014)

היי נטלי, ניתן לקנות בסופר סלק מקולף ומבושל בתוך שקית ואקום וזה חוסך את משך ההכנה.
אם את רוצה לבשל בעצמך, זה יכול לקחת עד שעה של בישול במים רותחים. מומלץ לבדוק עם מזלג. הסלק מוכן לאכילה ברגע שהמזלג ננעץ בקלות בסלק.

איבון (04:03 16.06.2015)

אפשר לבשל בסיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול.

דני (18:13 7.03.2014)

יצא מעולה דני

מתכונים ב-10 דקות (19:29 7.03.2014)

תודה דני ושבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:32 1.03.2014)

תודה נתן, שמחה לשמוע 🙂

נתן רונן (08:51 1.03.2014)

יצא מאד טעים
תודה רבה
נתן רונן

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.