שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

רכיבים
  • 2-3 סלקים מקולפים ומבושלים (ניתן לקנות מוכנים בסופר) חתוכים לרצועות/ קוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • הכנת הרוטב: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כף חומץ טבעי, כפית גדושה סוכר חום, מלח ופלפל.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה
  1. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים.
  2. רצוי לשמור במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתמזגו.
טיפים והערות

טיפים להכנת סלט סלק מושלם:

  1. בחירת סלק איכותי: בחרו סלק בינוני בגודלו עם קליפה חלקה וללא פגמים. אם קונים סלק טרי, העלים הירוקים צריכים להיראות טריים.
  2. שיטות בישול סלק:
    • בישול סלק במים: שטפו היטב את הסלק והניחו בסיר עם מים (אפשר עם הקליפה). בשלו למשך 40-60 דקות עד שהסלק רך.
    • בישול סלק בסיר לחץ: בשלו למשך 20-25 דקות לקבלת תוצאה מהירה יותר.
    • אפיית סלק בתנור: עטפו כל סלק בנייר אלומיניום ואפו בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-45-60 דקות.
  3. טיפ לחיסכון בזמן: השתמשו בסלק מבושל מוכן בשקית ואקום מהסופר.
  4. חיתוך הסלק: חתכו את הסלק לקוביות קטנות יחסית לספיגה טובה יותר של הרוטב והתיבול.
  5. למניעת כתמים: השתמשו בכפפות חד פעמיות בזמן הטיפול בסלק למניעת צביעת הידיים.

ערכים תזונתיים של סלק אדום: סלק אדום עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמיני B, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הסלק מכיל גם בטלאינים, אנטיאוקסידנטים ייחודיים התורמים לבריאות הלב וכלי הדם.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

לעוד מתכוני סלק באתר

שאלות נפוצות אודות סלט סלק מבושל

האם אפשר להקפיא סלט סלק?

כן, ניתן להקפיא סלק מבושל עד חודשיים, אך עדיף להקפיא רק את הסלק לפני התיבול.

הסלק המבושל שומר על איכותו במקפיא. מומלץ לחתוך את הסלק לקוביות לפני ההקפאה ולארוז בשקיות או מיכלים אטומים לאוויר. שימו לב שהקפאת סלט מתובל עלולה לשנות את המרקם של הירקות והרוטב, לכן עדיף להקפיא רק את הסלק המבושל ולהוסיף את התיבול אחרי ההפשרה.

כמה זמן סלט סלק נשמר במקרר?

סלט סלק מבושל ומתובל נשמר במקרר 4-5 ימים בכלי אטום.

הסלט אף משתבח לאחר יום-יומיים במקרר כשהטעמים מתמזגים היטב. שמרו את הסלט בקופסה אטומה היטב כדי למנוע ספיגת ריחות מהמקרר. כדאי לטעום את הסלט לפני ההגשה ואם צריך, לרענן אותו עם מעט מיץ לימון טרי.

איך מבשלים סלק טרי בצורה הטובה ביותר?

יש שלוש שיטות מומלצות: בישול במים (40-60 דקות), בסיר לחץ (20-25 דקות) או בתנור בחום של 200 מעלות (45-60 דקות).

בישול במים: שטפו היטב את הסלקים והניחו בסיר עם מים שיכסו אותם (רצוי לבשל עם הקליפה). הוסיפו מעט מלח למי הבישול והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו למשך 40-60 דקות, תלוי בגודל הסלקים. הסלק מוכן כאשר ניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

בישול בסיר לחץ: הניחו את הסלקים עם מעט מים בסיר הלחץ ובשלו למשך 20-25 דקות לאחר שהסיר מגיע ללחץ.

אפייה בתנור: עטפו כל סלק בנייר אפיה ואז בנייר אלומיניום ואפו בתנור בחום של 200 מעלות למשך 45-60 דקות.

האם אפשר להחליף את הכוסברה במתכון?

כן, אפשר בהחלט להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או בעשבי תיבול אחרים.

פטרוזיליה היא התחליף הנפוץ ביותר לכוסברה, ומתאימה מצוין למתכון זה. אפשר גם להשתמש בשמיר, בצל ירוק קצוץ, או אפילו להשמיט לגמרי את העשבים אם אינכם אוהבים. כל אחד מהתחליפים ייתן לסלט אופי מעט שונה אך עדיין טעים.

האם חובה להשתמש בסוכר חום במתכון?

לא, אפשר לוותר על הסוכר או להחליפו בחלופות טבעיות כמו דבש, מייפל או סילאן.

המתיקות במתכון נועדה לאזן את החמיצות של הלימון והחומץ. אם אתם מעדיפים להימנע מסוכר, אפשר פשוט להשמיט אותו, במיוחד אם הסלק עצמו מתוק דיו. חלופות טבעיות כמו כפית דבש, סילאן או מייפל יכולות לתת גם הן איזון טעמים מצוין ומתיקות עדינה יותר.

איזה חומץ הכי מתאים לסלט סלק?

חומץ רגיל 5% או חומץ תפוחים הם האפשרויות המומלצות ביותר.

אם אין ברשותכם חומץ, אפשר לוותר על החומץ.

כיצד למנוע את צביעת הידיים באדום בזמן הטיפול בסלק?

השתמשו בכפפות חד פעמיות בזמן חיתוך וטיפול בסלק ובשטיפה מיידית במים וסבון במקרה של מגע.

אם נצבעו ידיכם, שפשפו אותן במיץ לימון או חומץ ושטפו מיד במים וסבון. אפשר גם לשפשף עם מלח לימון או סודה לשתייה מעורבבים במעט מים ליצירת משחה. לחילופין, אפשר לקלף את הסלק מתחת למים זורמים להפחתת הכתמים.

האם אפשר להכין את הסלט מראש לאירוח?

כן, זהו סלט מושלם להכנה מראש והוא אף משתבח אחרי שהטעמים מתמזגים במקרר.

מומלץ להכין את הסלט כמה שעות לפני האירוח ולשמור אותו במקרר בכלי אטום. כך הטעמים יתמזגו היטב והסלט יהיה מוכן להגשה.

ראו גם
עוגת קרמבו לפסחעוגת קרמבו לפסח
פשטידת כרישה פשטידת כרישה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יאיר המהיר (16:11 19.05.2025)

יצא טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 19.05.2025)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
‪haim (19:31 4.02.2025)

ערב טוב אפרת:)
אפשר להקפיא סלט סלק בכללי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 5.02.2025)

לא יצא לי לנסות אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים.
בגדול עדיף להקפיא לפני שמתבלים.

avatar
לאה (09:22 10.01.2025)

יש לי בבית פטרוזיליה, האם אני יכולה להחליף במקום הכוסברה?
תודה על כל המתכונים המאלפים שלך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 10.01.2025)

כן:)
שבת שלום

avatar
אירית (21:17 26.09.2024)

כמה ימים אפשר לשמור סלט סלק במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:14 26.09.2024)

כ-4 ימים.

avatar
מיכל (13:58 12.09.2024)

מתכון מצוין.
תודה רבה!
יש לי שאלה.
אני רוצה לבשל סלקים, האם טובים בהקפאה?
איך עדיף להקפיא?
רוצה להכין מראש לחגים ולהקפיא בקופסאות.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:18 13.09.2024)

היי מיכל,
לא ניסיתי להקפיא.
יש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא ויש כאלה שאומרים שהמרקם משתנה.

avatar
שחר (10:20 17.01.2025)

לא

avatar
טלי (20:59 12.03.2025)

אני כן מקפיאה סלק מבושל באופן קבוע, לפעמים בהפשרה ניגר המיץ אז אפשר פשוט לסנן. יצא לי להקפיא כשהם מתובלים בלימון בלבד. יצא מושלם

avatar
יקרת (10:53 5.06.2024)

אחלה מתכון אהבתי מאוד תודה לך 👍🏽

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 5.06.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן🙂

avatar
מימי (12:05 10.05.2024)

מתכון מעולה
יצא טעים ממש!
תודה רבה ושבת שלום ומבורך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 10.05.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה ושבת שלום

avatar
ריקי (19:26 25.04.2024)

חג שמח אפרת:)
חושב על לקצר אבל לא יודע כמה זה ריאלי
אפשר לרכך את הסלק בסיר במיקרוגל?
זה יחסוך לי מיליניומים שלמים בסלט הסופר בריא והטעים הזה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:37 25.04.2024)

לא יצא לי לבשל סלק במיקרוגל אבל נראה לי שאפשר לנסות.
אני ממליצה להוסיף קצת מים עד לגובה שליש או חצי מהסלק (לא לכסות אותו לגמרי במים).

avatar
ריקי (22:25 29.04.2024)

כמה זמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 30.04.2024)

אני לא יודעת כי לא יצא לי לרכך סלק במיקרוגל.
כדאי לבדוק מידי פעם עם מזלג.

avatar
ישראל (11:22 5.04.2024)

היי אפרת שכתבת באחת התגובות שאם מבשלים את הסלק צריך לשים קצת מלח במיי הבישול אני בישלתי ושכחתי חשים מלח זה נורא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 5.04.2024)

לא נורא:)

avatar
רוני (12:27 1.12.2023)

את מבשלת את הסלק על אש גבוהה? נמוכה ? יש לי 5 סלקים בינוניים , כמה זמן לדעתך ייקח לבשל אותם ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 1.12.2023)

זה תלוי בטריות שלהם. ככל שהם טריים יותר הם מתבשלים מהר יותר.
יש לבשל על אש בינונית-גבוהה. בממוצע לוקח שעה.

avatar
טל (14:31 30.08.2023)

האם הסוכר נמס? כי אני לא אוהבת שמרגישים את גרגרי הסוכר בפה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 30.08.2023)

כן, הסוכר נמס(:

avatar
לאה (15:10 25.08.2023)

אין על האתר שלך הוא פשוט מושלם!!!!
כל פעם שאני צריכה מתכון אני פותחת רק אותו, כי אני כבר יודעת שהאוכל יצא מושלם!!!!
נגמר לי השמן זית אני יכולה לשים שמן רגיל?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 25.08.2023)

תודה על הפרגון!
אפשר(:

avatar
Miriam (16:33 20.07.2023)

תודה על עוד מתכון מעולה הכנתי לשבת היו לי אורחים😍
בהחלט מוסיפה לרשימה שלי❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 20.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
נעמי (22:41 14.05.2023)

אפשר בבקשה כמויות מדויקות של מלח פלפל? (לתיבול מעודן)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:59 15.05.2023)

תתחילי מ3/4 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל ותוסיפי לפי הטעם.

avatar
אביגיל (13:19 5.05.2023)

היי אפרת
תודה על המתכונים, כל יום שישי לוקחת את המחשב למטבח ומכינה הכל…🙂
הייתי רוצה להדפיס את המתכונים אבל זה מדפיס לי רק דף אחד ויש מתכונים שזה קטוע באמצע
פעם זה כן היה מדפיס לי טוב
יש לך מושג מה הבעיה?
מצרפת צילום
תודה רבה ושבת שלום!

סלט סלק מבושל
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 5.05.2023)

היי
התמונה ששלחת זה התצוגה מקדימה לפני הדפסה. תוכלי לשלוח מה יוצא לאחר הדפסה?

avatar
אביגיל (01:29 7.05.2023)

תודה
ככה יוצאת ההדפסה

סלט סלק מבושל
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 7.05.2023)

בדקתי את העניין, נסי עכשיו שוב ותעדכני אותי🙂

avatar
אביגיל (20:25 7.05.2023)

עכשיו לא מדפיס בכלל. רק נפתח המתכון בכרטיסייה חדשה.☹
ותודה על התגובות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 9.05.2023)

תלחצי שוב על הדפסה בכרטיסיה החדשה.
אם הבעיה נמשכת עדכני אותי🙂

avatar
אביגיל (22:38 9.05.2023)

תודה על העזרה
גם בכרטיסייה החדשה אי אפשר להדפיס
אם אני לוחצת על האייקון של המדפסת, נפתחת כרטיסייה חדשה
CTRL+P מדפיס כמו בצילום ששלחתי בתגובות הקודמות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:29 11.05.2023)

בוקר טוב:)
שלחתי לך למייל צילום מסך.

avatar
Haim (16:00 23.04.2023)

שבוע טוב אפרת 🙂
אפשר לוותר על החומץ?
ובמקום הסוכר לשים דבש או סילאן או בכלל לוותר?
והאם אפשר לוותר על השום?
במילים אחרות אפשר להשאר עם השמן והלימון בלבד ברוטב של המוצר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 23.04.2023)

היי,
מומלץ לא לוותר על חומץ, אבל אפשר.
במקום סוכר- דבש/סילאן.
אפשר לוותר על שום אך הוא מוסיף מאד לטעם.
אפשר להישאר עם שמן ולימון אם מעדיפים פחות תיבול.

avatar
משה (13:17 25.09.2022)

יצא אש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 25.09.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח❤

avatar
ליאת (13:31 15.09.2022)

מתכון פשוט מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 15.09.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
חיה (20:27 25.05.2022)

היי לכמה זמן הסלק מחזיק מעמד במקרר?
תיבלתי אותו בשישי שהיה -עמיד לשבת הקרובה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:24 25.05.2022)

היי,
הסלט נשמר במיטבו למשך כ-4 ימים. היות ויעבור יותר משבוע משישי שעבר ועד לשבת לא הייתי לוקחת סיכון.

avatar
Rivka Avraham (16:10 19.04.2022)

היי אפרת,
ראיתי שציינת באחת התגובות כי ניתן לוותר על הסוכר החום האם גם ניתן לוותר על החומץ הטבעי?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 19.04.2022)

היי,
אפשר לוותר על החומץ.
חג שמח(:

avatar
הדס (22:30 5.11.2021)

פעם ראשונה שהתיבול בדיוק לטעמי, ממש טעים וגרף הרבה מחמאות. ממליצה במקום סוכר, כפית מייפל טבעי.
תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 6.11.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:

avatar
ישראל (00:11 22.08.2021)

היי אפרת האם צריך להוסיף משהו למי הבישול או רק מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 22.08.2021)

היי ישראל,
אם מבשלים את הסלק יש להוסיף מעט מלח למי הבישול.
בהצלחה!

avatar
ברוריה (23:28 29.07.2021)

יש לי סלק מבושל בשימורים האם זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:05 30.07.2021)

כן, זה גם בסדר.

avatar
מירי (09:45 29.07.2021)

אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 29.07.2021)

כן, אפשר(:

avatar
שירי (15:29 3.12.2021)

האם אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:46 3.12.2021)

כן, אפשר (אם כי תמיד עדיף להשתמש בעלים טריים).

avatar
אורית (23:00 8.07.2021)

היי אפרת יקרה,
הכנתי עכשיו בשביל שבת, טעמתי וזה פשוט מושלם!!
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים והפשוטים להכנה,
אני יודעת שתמיד אמצא כאן משהו טוב (:
תודה רבה! תבורכי!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 8.07.2021)

תודה לך אורית יקרה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤

avatar
מירי (14:16 21.01.2021)

האם ניתן להקפיא סלט זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 21.01.2021)

היי מירי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).

avatar
סיגל (16:57 30.12.2020)

עדיין לא ניסיתי להכין אבל אני רוצה שזה ייצא בערך כמו הסלט המוכן של “אחלה” שנראה כמו קוביות סלק מעט מתקתקות… המלצות? האם להכין לפי המתכון שלך ללא השום והכוסברה?
(לצורך השוואה – הרכיבים של הסלט הקנוי הם:
סלק מבושל 80%, מים, סוכר, מלח, מווסת חומציות (חומצת לימון), חומר משמר, מייצב)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 30.12.2020)

היי סיגל 🙂
נכון, תוכלי לוותר על השום והכוסברה למרות שלטעמי הם מוסיפים המון
מה שכן אני מניחה שתצטרכי להוסיף יותר סוכר

avatar
מורן (18:52 3.12.2020)

שוב תודה רבה, כמו תמיד המתכונים שלך מנצחים וקלים. לא היה לי סוכר חום אז שמתי סילאן והיה מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 3.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת מורן 🙂
סופש נפלא✨

avatar
עינת (12:14 26.11.2020)

היי אפרת
אפשרי חומץ תפוחים כחומץ? או שלא מתאים ?
תודה מראש אלופה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 26.11.2020)

לא ניסיתי, אך אני חושבת שאפשר 🙂

avatar
לי (15:03 22.09.2020)

דבר ראשון תודה ענקית על כל המכונים! ושאלה- לכמה זמן הסלט טוב במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 22.09.2020)

כ-4 ימים.

avatar
אלינה (14:40 18.07.2020)

יצא מאד טעים. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 18.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
חזי (17:04 17.07.2020)

יצא מעולה תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 17.07.2020)

תודה חזי 🙂

avatar
אסתר (13:36 15.05.2020)

היי רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הסוכר או שהוא הכרחי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 15.05.2020)

אפשר.

avatar
שני (10:20 21.02.2020)

אפשר סוכר לבן רגיל במקום חום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 21.02.2020)

כן.

avatar
הדר (20:08 9.01.2020)

שלום, האם ניתן ללא חומץ ושום? או שזה ממש משפיע

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 9.01.2020)

כן אפשר.

avatar
ליאת (17:07 26.12.2019)

אפשר לשים כפית דבש במקום סוכר חום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 26.12.2019)

אפשר לשים חצי כפית דבש.

avatar
שרון (16:07 28.09.2019)

לכמה מנות מיועד מתכון זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 28.09.2019)

כ-4 מנות.

avatar
רחלי (12:37 27.09.2019)

יש לי סלק טרי. מבשלים אותו מקולף שלם? כמה זמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 27.09.2019)

אפשר לבשל עם או בלי קליפה. לכסות במים ולהבא לרתיחה. לאחר מכן לבשל על אז בינונית עד שמזלג ננעץ בקלות בסלק. זמן בישול 45-60, תלוי בגודל ובסוג הסלק.
אגב יש סלט סלק חי מאוד טעים.

avatar
שרה (10:49 16.09.2019)

אפשר להכין מראש ולהקפיא עד לראש השנה?
ממש אבל ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 16.09.2019)

היי שרה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).
שנה טובה ❤️

avatar
דיתי (18:23 6.09.2019)

תודה אפרת על המתכון יצא ממש טעים.
שבת שלום. דיתי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:31 6.09.2019)

שמחה לשמוע:)
שבת שלום ❤️

avatar
טלי (15:20 23.08.2019)

אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:35 23.08.2019)

כן.

avatar
רחל ברוורמן (11:15 23.04.2019)

ממש מדויק כל הכבוד לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:23 23.04.2019)

תודה רחל 🙂

avatar
טובה ב (21:01 25.12.2018)

כמה זמן אפשר לשמור במקרר את הסלק בתחמיץ הזה? אני שואלת, כי כמות הסלק בוואקום היא די גדולה, ואחרי שפותחים אותה, רצוי להשתמש בכל כמות הסלק שבה, נכון? ניסיתי פעמים אחדות להקפיא חצי הכמות, אבל נדמה לי שאחרי ההפשה הירק כבר לא כל כך טעים ורענן. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 25.12.2018)

4-5 ימים בקופסה סגורה.
לא חייבים להשתמש בכל כמות הסלק. הוא יכול להשמר גם 3-5 ימים אחרי פתיחה בתנאי שעוטפים אותו היטב.

avatar
Reut (21:39 15.11.2018)

היי 🙂
הכנתי את הסלט והתיבול יצא לי יותר מדי ביחס לכמות של הסלק. אין לי יותר סלק.. יש לך רעיון מה אפשר להוסיף כדי לדלל את התיבול ביחס לסלט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 15.11.2018)

אפשר לשטוף במים חלק מהסלק, לסנן היטב, להחזיר לסלט ולערבב.

avatar
שישי (21:32 11.10.2018)

הי אפרת היקרה,
יש לי סלק קצוץ דק לא מבושל, אפשרי לבשל אותו בצורה כזאת?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:32 11.10.2018)

היי,
כעקרון עדיף לבשל סלק כשהוא שלם כי כשאת מבשלת אותו כשהוא קצוץ דק כל הערכים התזונתיים שלו נפגעים.
אם הוא כבר קצוץ דק אז אפשר להכין את הסלט סלק חי או סלט סלק וגזר.

avatar
shishi (23:31 13.10.2018)

תודה!
איך מבשלים סלק?
במים? כמה זמן?
פעם ראשונה בחיים שאני קונה סלק.. דיאטה.. (אני בת 30)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 14.10.2018)

סלק רצוי לבשל כשהוא שלם. אפשר לקלף אותו ואפשר שלא. הקליפה שומרת יותר על הערכים שלו וגם על הצבע שלו.
שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה עד שהסלק מתרכך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
זמן הבישול משתנה לפי גדול הסלק ולפי הטריות שלו (עדיף לבחור סלקים קטנים). יכול לקחת מ-45 דקות ועד 3 שעות. אם יש סיר לחץ זה מקצר את הזמן באופן משמעותי.
שבוע מקסים 🙂

avatar
shishi (21:39 16.10.2018)

תודה רבה!!!
עזרת לי ממש!

avatar
אביגיל (22:43 18.06.2018)

שלום! תודה על המתכונים המהממים!! אחד אחד!!
רציתי לדעת כמה זמן זה נורמלי לבשל סלק בשביל סלט. והאם זה צריך להיות ממש רך אחרי הבישול?
מומלץ בסיר לחץ?
תודה רבה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:06 19.06.2018)

היי אביגיל,
הסלק צריך להיות רך באופן כזה שמזלג ננעץ בו בקלות. מומלץ בסיר לחץ.
אגב, יש בסופרים סלקים מבושלים בוואקום. זה ממש חוסך עבודה.
יום מקסים 🙂

avatar
אביגיל (20:00 19.06.2018)

תודה!
זה לא הרבה יותר יקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 19.06.2018)

חבילה של סלק בואקום (חצי קילו) עולה 7-8 ש”ח.

avatar
איריס (12:31 26.05.2018)

וואווווו,
זה טעים ממש,
תודה על המתכון!
🥗

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:40 26.05.2018)

תודה איריס, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ריקי (14:51 11.04.2018)

האם אפשר להחליף את הסוכר בכף סילאן טבעי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 11.04.2018)

נראה לי שמספיק לשים כפית סילאן כדי שהטעם לא ישתלט.

avatar
שרה גוטפלד (21:54 30.03.2018)

הכנתי את סלט הסלק לסדר , ויצא מעולה !!!!
מיליון מחמאות.
כבר העברתי אותו הלאה.
בדיוק כמו במתכון , רק את הכוסברה החלפתי בפטרוזיליה.
תודה רבה !
חג שמח !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:16 31.03.2018)

מעולה 🙂
תודה שרה, חג שמח!

avatar
מרים (09:25 28.03.2018)

את הרוטב צריך לבשל לפני שמוסיפים את הסלקים המוכנים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.03.2018)

היי מרים,
את הרוטב לא מבשלים, רק מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הסלקים המוכנים.
חג שמח 🙂

avatar
אלדד (20:50 10.12.2017)

כרגיל באתר הזה, המתכון יצא מעולה!!!
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 10.12.2017)

תודה אלדד 🙂

avatar
רינת (13:32 23.11.2017)

היי

אתר מעניין ומועיל

בעיניין הסלט הזה אם לא אשתמש בחומץ האם זה ישנה לטעם ?וגם בלי סוכר האם זה ישנה הרבה?

ואם אשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל זה ישנה לטעם?

אשמח לתגובה אני עכשיו מכינה את הסלט .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:16 23.11.2017)

היי רינת,
אפשר לוותר על החומץ. אם יש לך חומץ תפוחים אני חושבת שאפשרי להשתמש בו.
כדאי להוסיף סוכר כי הוא מאזן את הטעמים.

avatar
מלחי ניצה (11:10 11.10.2017)

אפשר בלי חומץ?

avatar
צופיה (19:39 4.10.2017)

תודה על המתכון הפשוט והטעים.
הכנתי לראש השנה ועכשיו אני מכינה לזוגות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 5.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עדו (18:45 3.10.2017)

הכנתי ועבדתי בדיוק ע”פ המתכון, יצא ממש טעים.
הכנתי כמות יפה לחג הסוכות, עדיין לא נכנס החג וכבר שליש כמות חוסלה.
תודה רבה.
אני הייתי אומר שכדאי לטעום קודם כל את הסלק, לי הסלקים יצאו ממש מתוקים כך שבהחלט היה ניתן לוותר על הסוכר אבל מי שאוהב מתוק לא חייב לוותר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 3.10.2017)

תודה עדו וחג שמח 🙂

avatar
מלה (14:04 18.09.2017)

בשלתי את הסלק.
מתכוונת להכין לערב החג.
האם ניתן לשמור את הסלק המבושל ולהכין יום לפני החג או בבוקר?
תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 18.09.2017)

כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
חג שמח ושנה טובה!

avatar
עמרי בת (13:05 20.08.2017)

ואאאווו מממש מממש טעים
אליפות !
תווודה רבה רבה
צילמתי ושמרתי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:11 20.08.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אתי (10:03 4.08.2017)

אני מוסיפה גם כמון לפי כמות הסלט

avatar
שלהבת (10:02 28.07.2017)

טעייים! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 28.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום

avatar
עמית (08:43 23.06.2017)

אפשר פטרוזיליה או בזיליקום במקום כוסברה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:46 23.06.2017)

אפשר לשים קצת פטרוזיליה.
שבת שלום 🙂

avatar
אנה (16:10 18.03.2017)

סלט מצויין. טעים ועיפה. מחסלים אותו מיד. הפך להיות סלט קבוע אצלי באירוח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 18.03.2017)

תודה אנה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רונית (18:44 16.12.2016)

מתכון מצוין
תודה!
אפשר להוסיף חופן אגוזי לוז אפילו במקןם כף שמן
אני הוספתי גם שני גזרים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:36 17.12.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה רונית

avatar
דימה (16:06 24.09.2016)

מתקון טעים מאוד, תודה רבה. עשיתי כבר כמה פעמים ממש טוב!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 24.09.2016)

תודה דימה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מור (10:08 23.09.2016)

אפשר לוותר על החומץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 23.09.2016)

כן אפשר.

avatar
יעל (16:48 26.08.2016)

היי,
נתקעתי בלי לימון..
יש דרך לתבל סלק מבושל בלי? או אם תחליף כלשהו?(אין גם מיץ לימון..)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 26.08.2016)

היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות חומץ במקום.
שבת שלום 🙂

avatar
מורן (12:44 11.08.2016)

היי. סליחה, אבל לא יצא כל כך מוצלח לצערי…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 11.08.2016)

היי מורן,
לא יצא מוצלח מבחינת טעם? יכול להיות שכדאי לשחק קצת עם התיבול ולהוסיף יותר ממה שחסר.
יש לקחת בחשבון שהטעמים נספגים רק אחרי שעה ורק אז מומלץ לאכול מזה.

avatar
ניקול (17:35 30.07.2016)

היי, רציתי לשאול אם ניתן להכין ערב לפני ההגשה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:03 30.07.2016)

כן ניקול, אפשר וכמובן לשמור בקופסה סגורה למקרר עד להגשה.

avatar
שולמית (13:06 28.04.2016)

סלט הסלק יצא מעולה!
פשוט מאוד להכנה וטעים ביותר.

תודה רבה וחג שמח.
שולמית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:09 28.04.2016)

שמחה לשמוע שולמית 🙂
תודה וחג שמח!

avatar
יעל קציר (00:17 29.05.2016)

סלט הסלק מצוין.יופי של מתקון.תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 29.05.2016)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מתכוננת לסדר שני (02:22 27.04.2016)

היי,
ראיתי מתכונים דומים לסלט הזה שההבדל היחיד הוא שמתבלים את סלט הסלק גם בכמון, האם את ממליצה על זה? או שזה יותר מדי?

תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 27.04.2016)

היי,
זה עניין של טעם.
את יכולה להכין את הסלק כמו שהוא ולעשות ניסוי על כמות קטנה 🙂 העבירי כף מהסלט לצלחת, פזרי מעל קמצוץ כמון ותטעמי. אם זה מוצא חן בעיניך תוסיפי לכל הסלט.
בהצלחה וחג שמח!

avatar
מתכוננת לסדר שני (16:17 27.04.2016)

אני מודה לך!

רציתי לדעת גם אם ניתן להשתמש בסוכר דמררה (חום בהיר), במקום בסוכר חום?

והאם חומץ טבעי זה חומץ בן יין לבן?

שוב פעם,תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.04.2016)

היי,
אפשר להשתמש בסוכר דמררה.
חומץ טבעי הכוונה לחומץ רגיל. את יכולה להשתמש בחומץ בן יין אם זה מה שיש לך.
בהצלחה 😉

avatar
באפיסת כוחות אחרי הסדר השני (01:12 2.05.2016)

היי,
רק רציתי להודות לך ולומר שהסלט יצא מדהים!
כל כך פשוט אך כל כך טעים!
פשוט נפלא.

תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:29 2.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא!

avatar
אנה (13:29 6.04.2016)

התיבול הכי טוב אבר לסלק .
יוצא ממש מעולה ,לפעמים חוטאת ומוסיפה לי קצת אגוזי מלך.

avatar
אנה (13:30 6.04.2016)

אגב,לילדים מכינה אותה הדבר,משאירה לילדים בצד עם התיבול אבל בלי הכוסברה שאינם אוהבים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 6.04.2016)

שמחה לשמוע אנה 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

avatar
לינוי (14:48 26.03.2016)

הכנתי בלי הכוסברה (לא אוהבת) ויצא נהדר!
הכנתי מפה כבר כמה מתכונים ולא התאכזבתי. אתר מקסים!
המון תודה:)
לינוי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:21 26.03.2016)

תודה לינוי! כיף לשמוע 🙂

avatar
רוני שי (11:23 11.03.2016)

סלט הסלק יצא נהדר ממומלץ

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:36 11.03.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!

avatar
רחל פסרמן (09:52 1.01.2016)

האם יש לשטוף פטרוזיליה,שמיר או כוסברה לפני שקוצצים ומוסיפים לסלטים.כאשר צופים והביצועים לא טוביםבתכניות הבישול , פשוט לוקחים את הצרור וקוצצים. אני מעדיפה לשטוף אבל אז הירק רטוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 1.01.2016)

היי רחל,
כדאי לשטוף את העלים לפני שמשתמשים בהם, לנער אותם משאריות המים ולייבש היטב בעזרת מגבת או נייר מגבת.
אני שוטפת את כל העלים מראש ומניחה במסננת או על מגבת לייבוש. כשהעלים יבשים לגמרי אני מכניסה אותם למקרר ואז כשאני רוצה להשתמש בהם אני קוצצת אותם שהם נקיים ויבשים.
שבת שלום 🙂

avatar
טל (17:52 30.12.2015)

היי, כמה זמן הסלט נשמר במקרר? האם ניתן להכין יומיים לפני ההגשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 30.12.2015)

היי טל,
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים אבל אם הוא מיועד להגשה כדאי להכין אותו באותו יום או לפחות יום לפני כדי שגם יראה טוב 🙂

avatar
סאקרה (14:58 11.11.2015)

מצויין!
החלפתי את הסוכר בסילאן והוספתי אוכמניות יבשות.
אבל גם בלי התוספת, שילוב הטעמים פשוט מעולה.
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 11.11.2015)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
טירונית במטבח (10:31 4.11.2015)

בוקר טוב
אני רוצה להכין לילדים הקטנים שלי, האם אפשר לוותר על הכוסברה? כמה בערך מלח ופלפל? תודה רבה ואחלה מתכונים קלים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 4.11.2015)

כן אפשר לוותר על הכוסברה. מלח ופלפל ממש מעט, תפזרי קצת עם המלחייה ותטעמי. אגב, הטעמים מתמזגים הרבה יותר טוב אחרי כשעה.
יום נפלא!

avatar
ציפי (20:24 6.10.2015)

אני מבשלת בלי לטרוח – עם הקליפה וכל הבוץ שעל הסלקים.
הלכלוך שוקע במים, הקילוף קליל ופשוט ושטיפונת מתחת לזרם בסיום הקילוף מספיקה. אפשר גם: להוסיף גם תפוח גרני סמיט – ואם אוהבים – לתבל במיונז. בתאבון.

avatar
אורנה (08:08 4.10.2015)

אם אין לי סוכר חום מה אפשר לשים במקום? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 4.10.2015)

היי אורנה,
את יכולה לשים כפית רגילה סוכר לבן.
חג שמח 🙂

avatar
שרה דוד (20:37 2.10.2015)

המתכון הכי טעים לסלט סלק. תודה רבה לכם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.10.2015)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
תמר (21:06 17.09.2015)

היי! מקלפים את הסלק לפני הבישול או לאחריו?
תודה ושנה טובה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 17.09.2015)

היי תמר,
עדיף לבשל עם הקליפה ולקלף אחר כך (כך הצבע והערך התזונתי נשמרים יותר טוב 🙂 ).

avatar
תמר (22:09 17.09.2015)

אוקיי תודה! וכמה זמן בישול פחות או יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 17.09.2015)

מבשלים עד שהסלקים רכים (אם מזלג ננעץ בהם בקלות).
זמן הבישול תלוי בגודל של הסלקים ואם הם טריים או לא.
אם הסלקים קטנים, זה לוקח בין 45 דקות לשעה. אם הסלקים גדולים זה יכול לקחת גם 2-3 שעות.
אם יש לך סיר לחץ – זה לוקח כ-30 דקות לכן זה עדיף.

avatar
אמיר (21:28 18.09.2015)

לקיצור זמן הבישול של סלק גדול ניתן לחתוך אותו לכמה חלקים.
אם מבשלים עם הקליפה צריך לשטוף היטב כי לפעמים זה מלא חול ובוץ או סתם מלוכלך.
אני מעדיף לקלף לפני הבישול.
לפעמים מסתפק בתוספת לימון מלח ובצל קצוץ

avatar
קסניה (21:58 12.09.2015)

האם ניתן להכין יום קודם לשמור במקרר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 12.09.2015)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
נורית (11:17 25.07.2015)

תודה על המתכונים הנפלאים!
את חושבת שאפשר להוריד את הסוכר מהרוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 25.07.2015)

בשמחה נורית 🙂
הסוכר מאזן מעט את הטעמים. את יכולה לנסות להכין את הרוטב בלי סוכר ולטעום. אם תרגישי שזה חסר את יכולה להוסיף במקום חצי כפית דבש או כל ממתיק אחר.

avatar
ילנה (09:09 13.06.2015)

סלט סלק מבושל-פשוט בהכנה וטעים מאוד.
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 13.06.2015)

תודה ילנה 🙂

avatar
מרים (23:50 21.04.2015)

למי שלא אוהב כוסברה, ניתן להשתמש בפטרוזיליה קצוצה או במקלות סלרי חתוך במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 22.04.2015)

היי מרים,
את יכולה לשים פטרוזיליה קצוצה במקום.

avatar
אורלי (00:58 12.07.2014)

טיפ חשוב!! עדיף לאדות את הסלק ולא לבשל במים על מנת שהויטמינים ישתמרו כמה שיותר.כחלופה,ניתן גם לאפות את הסלק בתנור כשהוא עטוף בנייר אלומיניום.בתאבון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 12.07.2014)

תודה אורלי 🙂

avatar
שמעון (12:48 6.03.2015)

זה נכון הבעיה שניר אלומיניום לא כל כך בריא בגלל ההפרשה של כסף לאוכל(;

avatar
נטלי (13:13 20.03.2014)

כמה זמן בישול לסלק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 20.03.2014)

היי נטלי, ניתן לקנות בסופר סלק מקולף ומבושל בתוך שקית ואקום וזה חוסך את משך ההכנה.
אם את רוצה לבשל בעצמך, זה יכול לקחת עד שעה של בישול במים רותחים. מומלץ לבדוק עם מזלג. הסלק מוכן לאכילה ברגע שהמזלג ננעץ בקלות בסלק.

avatar
איבון (04:03 16.06.2015)

אפשר לבשל בסיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול.

avatar
דני (18:13 7.03.2014)

יצא מעולה דני

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 7.03.2014)

תודה דני ושבת שלום 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 1.03.2014)

תודה נתן, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נתן רונן (08:51 1.03.2014)

יצא מאד טעים
תודה רבה
נתן רונן

לקריאת כל התגובות