זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
2 גזרים מגורדים בפומפיה
חצי קופסא של נבטים סיניים שטופים ויבשים.
100-150 גרם גרעיני דלעת וחמנייה קלויים מעט בתנור (160 מעלות במשך כ-5 דקות)
הכנת הרוטב: 4 כפות שמן, 4 כפות רוטב סויה, 1 כף סוכר חום.
אופן הכנה:
מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים רגע לפני ההגשה.
ראו גם
היי, אם אין לי סוכר חום במה ניתן להחליף את זה ?
סוכר לבן
היי, הוספתי חמוציות. יצא טעים מאד! תודה
שמחה מאד לשמוע😊
בוקר טוב
אפשר להחליף את הנבטים במשהו אחר?
היי שרה,
אפשר לשים כל ירק או גרעינים או אגוזים, למשל חסה, אגוזי מלך, בוטנים…
חג שמח!
האם אפשר לותר על זרעי החמניה והדלעת?
תודה
כן.
אפרת שלום.
האם ניתן ומומלץ להשתמש ברוטב סויה של קוקומן ?
בגלל שזה רוטב לסלט אפשר.
באופן כללי אני ממליצה על רוטב סויה בסגנון סיני של אסם.
שלום אפרת, אין לנו רוטב סויה בבית (הרגיל של אוסם זה לא בריא בעיניי והבריא לא כזה טעים, אלא אם יש לך המלצה לאחד איכותי וטעים, נשמח לשמוע). אז יש לך בינתיים רעיון לתחליף עבור הסויה בסלט? תודה
היי הדס,
אני משתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני של אסם שלטעמי הכי מעודן בטעם (לא מכיל מונוסודיום גלוטמט).
את יכולה להמיר במיץ לימון אבל אז זה ייצא רוטב פשוט (רוטב הסויה נותן את הטעם המיוחד).
מתאים גם צנונית מגורדת?
נראה לי שכן.
היי. האם אפשר להשתמש בכרוב הסיני כחסה??
היי,
לא הבנתי את השאלה.
קניתי כרוב סיני. לא מוצאת לו שימושים.. רעיונות?? תודה רבה
עכשיו הבנתי 🙂 את יכולה להשתמש בכרוב הסיני כמו בחסה. הוא יכול להחליף את החסה בכל סלט.
אפשר גם להוסיף אותו למוקפץ.
תודה רבה!! אנסה..
היי. הכוונה לשמן זית ?
היי רוזי,
עדיף להשתמש בשמן קנולה או שמן זית בטעם מעודן.
שבת שלום 🙂
הסלט ממש מצוין.מככב אצלנו כל ערב שבת.
תודה ויישר כח
תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂
היי.
לא צריך להוסיף שומשום קלוי?
היי שיר,
אפשר לשים שומשום קלוי אבל לא חובה 🙂