זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, מלח, פלפל שחור גרוס גס.
אופן הכנה:
-מחממים במחבת רחבה כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את קוביות הירקות ומבשלים עם מכסה עד שהירקות מתרככים. מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
מתכון מוצלח מאוד מאוד ! – עונג שבת
תודה ברכה.
שבת שלום💜
יצא לי מאוד חריף (ניסיתי לעשות את זה פעמיים ובשתי הפעמים יצא לי חריף) האם ככה זה אמור להיות או שאני טועה אפשהוא?
איך אפשר להוריד את החריפות?
היי
לא אמור לצאת חריף מאד. אולי השתמשת בצילי חריף במקום מתוק?
בכל מקרה את יכולה לשים פחות פלפל שחור ואולי רק 2 כפות צילי במקום 3+ כף סילאן.
מתכון מעולה ומגוון
תודה רבה ממש אהבנו
עושה ריח טוב בבית (:
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
להגיש קר או חם
אפשר בטמפ’ החדר ואפשר גם חם.
יצא מושלם!!!!!
הכנתי שבוע שעבר לשבת, והיום כולם שאלו אם אני מכינה את זה שוב…
תודה!!!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤️
האם ניתן להקפיא סלט זה?
איזה סלטים יש לך שניתן להקפיאם??
היי,
אפשר להקפיא את הסלט.
כל עוד הסלט אינו מכיל ביצים או תפוחי אדמה- לרוב אין בעיה להקפיא.
תודה! את אלופה!!
אני מכינה מהאתר שלך מלא מלא
ואני משווקת אותך לכל החברות שלי, ויש לי כבר הרבה שממש נהיו מכורות לאתר שלך כמוני….
תצליחי תמיד
תודה על המילים החמות מקסימה!
לא היה לי קישוא אז שמתי בטטה וגזר ובצל ושום ויצא מעדן!
תודה רבה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נטע
הכנתי עם גזר, בטטה, גמבה ופטריות ויצא מעולה!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מצוין! אילתרתי והשתמשתי כבסיס לשקשוקה בנוסף לעוד עגבניות שבישלתי בשמן ושום ויצא משודרג!
תודה על כל המתכונים הנהדרים!
נשמע מעולה 🙂
תודה קרן
היי
במקום שמן שמה מים
ייצא גם טעים?
כדאי לנסות?
בתודה מראש על התגובה
כן אפשר.
ערב טוב אפרת
כמה סילאן לשים במקום רוטב הצ\’ילי?
תודה.
1.5-2 כפות סילאן.
זה דומה ללצ’ו?
ישלך מתכון ללצ’ו מקורי?
יש כל מיני סוגים של לצ’ו אבל בגדול לצ’ו זה שילוב של תבשיל ירקות עם שקשוקה כאשר הביצה מקושקשת בפנים.
אין לי מתכון.
זה סלט קר?
אפשר להגיש אותו חם או בטמפ’ החדר.
ערב טוב!
אפשר לשים רוטב צ’ילי חריף במקום מתוק? או שעדיף טריאקי? ואם כן באיזו כמות?
תודה רבה!
היי שירה,
צ’ילי חריף יהיה חריף מידי. עדיף לתבל ב2 כפות טריאקי.
כמה זמן בערך לוקח לירקות להתרכך?
עם אני שמה גם תפו”א
היי אפרת,
אם את מוסיפה תפו”א מומלץ לחתוך לקוביות קטנות ואז זמן הבישול אמור לקחת 20-30 דקות. מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה על המתכון. שאלתי איזה ירקות ניתן להוסיף או להחליף והאם צריך לרכך אותם לפני כן?
תודה חמה על השפע במתכונייך ועל האהבה והאיכפתיות שאת מעניקה לכולנו. ת ב ו ר כ י
היי ציפי,
אפשר להכין גם מתפו”א, פלפל צהוב, בטטה, דלורית, דלעת.
את הירקות יש לחתוך לקוביות קטנות בגודל של כ1 ס”מ ולבשל במחבת עד שהם מתרככים.
מומלץ לא לוותר על הבצל ואפשר להחליף את הירקות שבמתכון בירקות אחרים או לשלב עם ירקות אחרים, אין בעיה.
ערב נעים 🙂
האם את תפוחי האדמה יש לרכך לפני כן ? מתי מוספים את תפוחי האדמה?
אין צורך לרכך את תפוחי האדמה לפני אבל יש לחתוך אותם לקוביות קטנטנות ולבשל אותם יחד עם הירקות האחרים.
שלום!
במה אפשר להחליף את הקישוא? לא מתים על זה בבית…
היי יצחק,
אפשר לשלב קוביות קטנות של פלפל צהוב, בטטה, תפו”א, פטריות.
היי, הכנתי את הסלט ולאחר מכן הוספתי שקדים קלויים – טעים ופשוט וכלכך !
תודה, אין כמוך, זו ממש חוויה לנסות את המתכונים שלך !
שני
נשמע מעולה עם השקדים!
תודה שני ושבוע נפלא 🙂
וואי וואי איזה טעים!!!
לא היה לי קישוא אז שמתי במקום לפת ויצא כל כך טעים!
תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה! כבר פעם שלישית שאני מכינה 🙂
תודה רחלי, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
היי, האם יש תחליף לצ’ילי?
תודה
היי אירנה,
את יכולה לשים רוטב טריאקי או סילאן או 2 כפות סויה + כפית דבש או סילאן.
שלום אפרת
האם כמות של 3 כפות צ’ילי מתוק לא גורמת לתבשיל להיות חריף מידי שהרי כמות הירקות לא גדולה בכלל.
היי דורית,
מרגישים מעט את החריפות (חריפות מתוקה כזאת) אבל ניתן לשים פחות, לפי הטעם.
שבת שלום 🙂