שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

מלפפון חתוך למקלות דקים

צנון חתוך למקלות דקים

חצי קולורבי קטן חתוך למקלות דקים

כוס וחצי נבטים סיניים

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

רוטב לסלט: 2-3 כפות שמן שומשום (או שמן זית בטעם מעודן/שמן קנולה), 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ רגיל, 2 כפיות מלאות דבש/סילאן, שן שום כתושה.

אופן הכנה:

-מניחים את הירקות בקערת סלט.

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומתבלים לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק קישואים
עוגת בננות וקוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אמיר (12:35 17.10.2020)

אני רואה נבטים בתמונה אך לא המצרכים ,. מדוע ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 17.10.2020)

רשום “כוס וחצי נבטים סיניים” מתחת לקולורבי.

אמיר (09:25 18.10.2020)

נכון , סליחה

רבקה קורן (20:19 7.10.2019)

היי , אפשר להוסיף סלק לא מבושל? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 7.10.2019)

כן אפשר אבל כדאי לחתוך אותו למקלות דקים (גפרורים).

אבישג (12:10 18.09.2016)

סלט פצצה!!!
פעם שניה שאני מכיה אותו ברציפות ,אני ובלי לא מפסיקים לאכול מרוב שטעים
תודה על המתכונים הנפלאים!!

מתכונים ב-10 דקות (13:08 18.09.2016)

תודה אבישג, שמחה לשמוע!
שבוע נפלא

מישל (19:07 28.03.2016)

מתכון פצצה כולם רק מחכים לסלט הזה .
ויש לי שאלה הרבה אומרים שחסר משהו חריף בסלט מה אפשר להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (20:45 28.03.2016)

היי מישל,
אם חסר חריף בתיבול עצמו אפשר להוסיף 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק או רבע כפית צ’ילי גרוס.
אם זה בירקות- אפשר להוסיף כמות גדולה יותר של החלק הלבן של הבצל הירוק או להוסיף פלפל ירוק חריף או פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ דק (בתור התחלה לא הייתי שמה יותר מחצי פלפל קטן).

neli (15:50 28.02.2016)

הי שבוע טוב ומבורך יש לי שאלה לגבי 3 כפות שמן שומשום האם זה לא המון??? זה הגיוני???? אודה למענה. בתודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (16:00 28.02.2016)

היי נלי,
מבחינת הטעם זה בסדר אבל אם את רוצה לשים פחות את יכולה להפחית ל 1-2 כפות שמן שומשום.
שבוע נפלא 🙂

שולי (14:37 25.02.2016)

היי,
תודה לך!
הצנון קריטי?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 25.02.2016)

לא, אפשר לוותר עליו 🙂

דבי (14:20 23.02.2016)

הי!

הגידי, לא נגמר לך?
מאחלת כמובן “שלא יגמר לעולם”!

אפשר להכין מראש? ממתי?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:35 23.02.2016)

גם אני לפעמים חושבת ככה אבל זה לא נגמר! 😉
אפשר להכין מראש את הסלט ואת הרוטב (אפילו יום לפני) ולשמור בנפרד במקרר. את הירקות החתוכים לעטוף בניילון נצמד ואת הרוטב לשמור בצנצנת סגורה או קערית עטופה. לתבל לפני ההגשה.

דבי (19:21 23.02.2016)

בטח אפשר פלפל ירוק במקום צהוב? חייב חומץ? חייב סויה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:42 23.02.2016)

כן אפשר פלפל ירוק.
לגבי חומץ וסויה, זה מה שעושה את הרוטב המיוחד בסגנון אסייתי אבל אם את פחות אוהבת את יכולה לתבל בכל רוטב אחר שאת אוהבת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.