זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
מלפפון חתוך למקלות דקים
צנון חתוך למקלות דקים
חצי קולורבי קטן חתוך למקלות דקים
כוס וחצי נבטים סיניים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
רוטב לסלט: 2-3 כפות שמן שומשום (או שמן זית בטעם מעודן/שמן קנולה), 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ רגיל, 2 כפיות מלאות דבש/סילאן, שן שום כתושה.
אופן הכנה:
-מניחים את הירקות בקערת סלט.
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומתבלים לפני ההגשה.
ראו גם
אני רואה נבטים בתמונה אך לא המצרכים ,. מדוע ?
רשום “כוס וחצי נבטים סיניים” מתחת לקולורבי.
נכון , סליחה
היי , אפשר להוסיף סלק לא מבושל? תודה.
כן אפשר אבל כדאי לחתוך אותו למקלות דקים (גפרורים).
סלט פצצה!!!
פעם שניה שאני מכיה אותו ברציפות ,אני ובלי לא מפסיקים לאכול מרוב שטעים
תודה על המתכונים הנפלאים!!
תודה אבישג, שמחה לשמוע!
שבוע נפלא
מתכון פצצה כולם רק מחכים לסלט הזה .
ויש לי שאלה הרבה אומרים שחסר משהו חריף בסלט מה אפשר להוסיף?
היי מישל,
אם חסר חריף בתיבול עצמו אפשר להוסיף 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק או רבע כפית צ’ילי גרוס.
אם זה בירקות- אפשר להוסיף כמות גדולה יותר של החלק הלבן של הבצל הירוק או להוסיף פלפל ירוק חריף או פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ דק (בתור התחלה לא הייתי שמה יותר מחצי פלפל קטן).
הי שבוע טוב ומבורך יש לי שאלה לגבי 3 כפות שמן שומשום האם זה לא המון??? זה הגיוני???? אודה למענה. בתודה מראש
היי נלי,
מבחינת הטעם זה בסדר אבל אם את רוצה לשים פחות את יכולה להפחית ל 1-2 כפות שמן שומשום.
שבוע נפלא 🙂
היי,
תודה לך!
הצנון קריטי?
לא, אפשר לוותר עליו 🙂
הי!
הגידי, לא נגמר לך?
מאחלת כמובן “שלא יגמר לעולם”!
אפשר להכין מראש? ממתי?
תודה!
גם אני לפעמים חושבת ככה אבל זה לא נגמר! 😉
אפשר להכין מראש את הסלט ואת הרוטב (אפילו יום לפני) ולשמור בנפרד במקרר. את הירקות החתוכים לעטוף בניילון נצמד ואת הרוטב לשמור בצנצנת סגורה או קערית עטופה. לתבל לפני ההגשה.
בטח אפשר פלפל ירוק במקום צהוב? חייב חומץ? חייב סויה?
תודה!
כן אפשר פלפל ירוק.
לגבי חומץ וסויה, זה מה שעושה את הרוטב המיוחד בסגנון אסייתי אבל אם את פחות אוהבת את יכולה לתבל בכל רוטב אחר שאת אוהבת.