זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: בשרי
לטחינה:
שליש כוס טחינה גולמית
שליש כוס מים קרים
3 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
שליש כפית מלח
לקציצת הבשר:
350 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף לבשר 20% שומן כבש, בקשו מהקצב)
בצל גדול קצוץ דק או מגורד
רבע כפית אבקת קינמון
שליש כפית כמון
כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור
לקישוט מעל: פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קצוצות
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערית: טחינה גולמית, מים, שום, מיץ לימון ומלח.
-בקערה נפרדת מערבבים: בשר טחון, בצל קצוץ, אבקת קינמון, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מעבירים את תערובת הבשר לתבנית מלבנית קטנה (בגודל 17*27) ומשטחים באופן אחיד (התערובת אמורה להיות נמוכה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.
-מוציאים מהתנור (אם הבשר הפריש נוזלים במהלך האפיה יש לשפוך אותם), שופכים את הטחינה מעל הבשר, מחזירים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות נוספות.
-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ועגבניות קצוצות.
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- עראיס מצה |
- טורטית בשר
יש לי נינג’ה פודי, איך להכין את המתכון בנינג’ה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר בתוכנית אפיה.
תודה רבה
ואנחנו בבית תמיד מכינים מתכונים שלך ותמיד יוצא פצצה
האם אפשר לשמור במקרר ליום אחרי?
כן
יצא טעים, אבל הבשר הרגיש דחוס מדי. השתמשתי ב500 גרם בשר, והוספתי 10 דקות לאפיה. מה נראה לך הסיבה?
דחוס הכוונה גושי ולא מפורר? כי זה לא אמור לצאת פירורי.
כן גושי, לא אוורירי
זה בגלל שמשטחים את הבשר בשכבה אחת.
אופציה נוספת היא לטגן את הבשר במחבת לפני ואז לשים בתבנית- כך זה יהיה מפורר ואווירירי יותר. ואז אפשר להתחיל מהשלב השני- להוסיף טחינה ולתנור.
אפשרי להכין בנינג׳ה?
כן אפשר.
היי,
אם אני רוצה לעשותעם 250 גרם בשר טחון מה הן הכמויות? ומהו גודל הכלי שאני צריכה להשתמש בו?
תודה.
היי
לטחינה:
רבע כוס טחינה גולמית
רבע כוס מים קרים
2 כפות מיץ לימון
חצי שן שום גדולה כתושה
רבע כפית מלח
לקציצת הבשר:
250 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף לבשר 20% שומן כבש, בקשו מהקצב)
בצל קטן קצוץ דק או מגורד
חמישית כפית אבקת קינמון
רבע כפית כמון
2/3 כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור
תשתמשי בתבנית בגודל כ20*20.
תודה!!!
היי, כמה זמן אפיה ל500 גרם בשר?
והאם אפשר להוסיף לבשר פטרוזיליה / כוסברה לאפיה?
היי
זמן האפייה עשוי להתארך בכ-7-10 דקות.
אפשר להוסיף את התבלינים לאפייה.
אפשר להכין מראש ולהקפיא? איך?
לדעתי ייצא פחות מוצלח לאחר הקפאה.
ואם אאפה כמעט עד הסוף, ואכניס למקרר ואחמם יום/יומיים אחרי, יצא טוב?
זאת אפיה קצרה.
עדיף להכין הכל בתבנית מבלי לאפות ולשמור במקרר יום-יומיים.
אני מכינה את זה עם בשר עוף טחון (חזה עוף) ואני מוסיפה לו שמן זית זה כי אני לא אוכלת בשר של יונקים (בקר, כבשים עזים וכו’) כי יש לי אלרגיה לבשרים האלו. זה יוצא טעים בעיקר אם מטבלים את הטחינה, אני לא שמה את הבשר בשכבה אלא במעין קציצות שטוחות כדי שהטחינה תעטוף אותם מכל כיוון ותכנס לבשר. וזה יוצא טעים. ולבישול מהיר אפשר לקנות חזה עוף חצי אפוי לטחון או לקצוץ במעבד מזון לעשות ממנו קציצות ולשים בתחתית ובפיירקס יוצא נפלא.
מעולה, תודה על השיתוף(:
חייב מים קרים? אפשר מים מבקבוק פושר
עדיף מים קרים ככל היותר כי כך הטחינה נהיית במרקם אחיד וטוב יותר.