זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי ס”מ וחצי
2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, כפית שטוחה תבלין גריל עוף, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה (אש בינונית). מעבירים לצלחת.
-מתבלים את רצועות חזה העוף בפפריקה, מלח, תבלין גריל כורכום ופלפל שחור.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן זית או קנולה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים כ-3 דקות מכל צד (אש גבוהה-בינונית, ללא מכסה).
-מוסיפים את הבצל המטוגן ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות (אש בינונית, ללא מכסה).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי אפרת. ראיתי באחת התגובות שניתן להוסיף פטריות. גם טריות? לקילו של נתחים מספיקה חבילה אחת? עוד דבר: בתור תוספת, אורז עם קישואים יתאים או עדיף משהו אחר? המון תודות.
ובנוסף, רוצה לאחל לך ולמשפחתך שנה טובה בהרבה מזו שמסתיימת.
כן אפשר טריות. חבילה אחת מספיקה.
כן, זה מתאים עם אורז עם קישואים.
שנה טובה ומבורכת❤️
אני מכינה את המתכון הזה באופן קבוע, בדרך כלל יוצא מאוד טעים, אבל לפעמים יוצא לי צמיגי ולא לעיס(מוכן לגמרי!) למה זה יכול להיות קשור? אני מכינה בדיוק אותו דבר!
היי לאה,
זה קשור לטריות של העוף או לבישול יתר או לבישול בטמפ’ נמוכה מידי.
יצא טעים מאוד תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים!!!!
יבורכו ידייך ❤️
תודה אסתר, שמחה שיצא טעים❤️
איך עושים בנינג’ה גריל/ אייר פריי?
בנינג’ה גריל- מצב גריל
טמפרטורה HIGH
5-6 דקות זמן צליה (להפוך באמצע)
כאשר מוסיפים את הבצל לחזה המטוגן
האם יד להוסיף מיים או שמן למחבת?
או להמשיך לטגן ככה?
בגדול אין צורך. רק אם זה יבש אפשר להוסיף כמה כפות מים.
שלום אפרת, מה שלומך?
תודה על האתר שאני כ”כ נהנית ממנו ומפרסמת אותו לאחרים.
האם ניתן לעשות את התבשיל הזה בסיר(לא טפלון) ולא במחבת? תודה ובשורות טובות לעם ישראל!
היי יעל🙂
אפשר אבל תצטרכי לשים מספיק שמן כדי שלא ידבק לתחתית או יישרף.
היי אפרת, אני מכינה עכשיו ומתחשק לי להוסיף פטריות משימורים מתאים להוסיף באמצע הבישול?
ראיתי רק עכשיו.
את יכולה להוסיף באמצע הבישול.
היי אפרת אני רוצה להכין את המתכון עם מרינדה להשרות במרינדה ואז לטגן? ומתי אני מוסיפה את השאריות של המרינדה?
היי
כן, משרים ואז מטגנים.
יש לשפוך את רוב נוזלי המרינדה, להשאיר כשליש מהכמות שלה ולהוסיף לחזה העוף לאחר דקה שתיים של טיגון.
היי אפרת ותודה רבה על המתכונים!
האם ניתן להקפיא ?
ואם לא, יש לך מתכון לחזה עוף שילדים אוהבים שניתן להקפיא למנות ?
היי
אפשר להקפיא(:
היי אפרת המתכונים שלך מדהימים ממך אני לוקחת את כל הגיוונים שלי לארוחת צהריים, כל המתכונים שלך מצליחים,קלים וטעימים
תודה רבה!!מ.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, אם ארצה להכין קילו חזה עוף, מנסיונך להכפיל בהתאם את התבלינים או בפעם וחצי? תודה.
היי
תכפילי כמויות פי 2.
היי, אפשר מתכון לחצי מהכמות של החזה עוף?
תודה מראש 🙂
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי ס”מ וחצי
בצל בינוני
תיבול: רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, חצי כפית שטוחה תבלין גריל עוף, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור.
כמה פשוט ככה טעים. פשוט מושלם
תודה על מתכון להיט
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכמויות האלה מתאימות ל 500 גרם רצועות עוף? התיבול מכסה היטב את הרצועות? והאם אפשרי מחבט פסים? יש לך מתכון לחזה עוף על מחבט פסים?תודה
הכמויות מתאימות(:
אפשר להכין על מחבת פסים.
כל מתכון לחזה עוף ללא הרבה רוטב ניתן להכין במחבת פסים, אין לי מתכון ספציפי.
תודה רבה אפרת יקרה על כל המתכונים הנפלאים. המתכון הזה ממש טעים תודה רבה! ❤
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
טעים מאוד!
שמחה שאהבת(:
האם אפשר להכין בבוקר ואחכ לחמם לקראת הערב לפני שאוכלים?? נשאר עדיין רך?
אין בעיה להכין ולחמם שוב לפני ההגשה.
יצא טעים בטירוףףףף
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אפרת היקרה
אי רוצה להוסיף תפוחי אדמה
איך את ממליצה להוסיף?
היי לאה,
ממליצה לך להכין את המתכון הזה לחזה עוף עם תפו”א.
היי אפרתוש היקרה
קניתי כמות גדולה של פילה עוף.
האם עדיף לטבל את הפליטים, להקפיא ולהפשיר כל פעם מנות מדודות או להקפיא אחרי שזה כבר נצלה על המחבת? ואם אחרי שכבר נצלה, אז איך לחמם?
היי,
עדיף להכין את המתכון כרגיל, להקפיא ולהוציא להפשרה בכל פעם את הכמות הרצויה.
אפשר לחמם במחבת או במיקרוגל או בתנור.
גם אם אני מכינה בלי הבצל?
תודה על תגובתך המהירה יקירה🥰
הבצל מאד מוסיף, לא ממליצה לוותר עליו.
בכל מקרה כדאי להקפיא לאחר טיגון גם אם תכיני ללא בצל.
תודה! מקסימום אוסיף את הבצל לאחר ההקפאה…
האם מתאים לשלב את נתחי העוף האלו בסלט חסה?
היי,
אפשר לשלב את העוף בסלט, מצרפת לך מתכון לסלט עוף חם ועוד אחד לסלט עוף קר(:
מנה מהירה וטעימה…
הכנתי כבר כמה פעמים, מגוונת קצת בתבלינים, מושלם!!
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
אפרת היקרה!! אלופה זו מילה קטנה בשבילך! המתכונים שלך כל כך מוצלחים! כל המתכונים שהכנתי מהאתר היו הצלחה גדולה. יש מגוון כזה גדול ועם זאת מתכונים פשוטים ולא מורכבים מדי להכנה. ממש לטעמי. את מסבירה את הכל בצורה מאד ברורה, מה שהופך את הכנת המאכל לקלה וחוויתית. והסבלנות שלך לתגובות של אנשים מעוררת התפעלות. תמשיכי להצליח ולשמח אנשים!
איזה כיף שאת נהנית מהאתר ומהמתכונים! תודה על המילים החמות❤
ואווו יצא מושששלם וטעים ברמותתת
תודה רבה על האתר המושלם ועל המתכונים.♥️
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
האם אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא(:
ואוווווו אפרת יצא שלימותתתת!!!
אני פשוט עומדת וזוללת מהמחבת…
מקווה שישאר משו לצהריים!!
אלופה.
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח, ותודה שחזרת לשתף(:
יצא מושלם!!!
מתה על האתר שלך, לוקחת מתכונים רק ממנו
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
שאלת תם: לשם מה צריך להוציא את הבצל לפני שאני מכניסה את החזה עוף? לא עדיף להשאיר את הבצל שייתן עוד טעם לעוף…?
היי מעיין,
טיגון העוף על מחבת ללא בצל מאפשר לנו להיפטר מעודפי נוזלים וכך המנה יוצאת קריספית ולא ‘רטובה’.
אפשר לוותר על השלב הזה אם אין זמן(:
האם המתכון מתאים גם לחימום חוזר ? האם החזה עוף יהיה אכיל ולא יבש ? אני מכין לפעמים בערב לטובת הצהרים של הילדים…
היי אורן,
אפשר לחמם במיקרוגל או במחבת. רצוי להוסיף כרבע כוס מים בטיגון החוזר כדי שהעוף לא יתייבש(:
אפשר לאפות בתנור? צריך להוסיף נוזלים כלשהם?
לכסות אם נייר כסף או לא?
תודה רבה!
בפעם הקודמת עשיתי במחבת ויצא מושלם 🙂
(עכשיו אין לי מחבת)
היי לאה,
אני מצרפת לך מתכון לחזה עוף בתנור (אפשר גם לוותר על הבטטה אם לא מעוניינים).
שמחה מאד שאהבת את המתכון ומקווה שתאהבי גם את המתכון השני!
פשוט מתכון מעולה,
את האמת ששיניתי את הסדר,
טיגנתי את הבצל עד להזהבה והוספתי את החזה ולאחר מכן תיבלתי והשארתי על האש בערך 10 דקות,
יצא טעים ברמות!!!
תודה על האתר המדהים שלך וחג שמח וטעים:)
שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח😊
שלום אפרת.
יש לי שאלה קצת טיפשית:
מה הכוונה בלתבל?
האם את מתכוונת לערבב את כל חומרי התיבול בקערה, להעביר את הנתחים לתוכה ולערבב עם הידיים, או לערבב את כל חומרי התיבול בקערה ולאחר מכן
לבזוק את התיבול מעל לנתחים?
היי ארז,
הכוונה לצורה הכי פשוטה- לשפוך את התיבול מעל לעוף ולערבב בתנועות עיסוי את הנתחים עם התבלינים בצורה אחידה.😊
אחלה!
תודה על ההסבר.
אגב, יצא טעים מאוד 🙂
שמחה לשמוע(:
היי לא צריך מרינדה? אם כן איזה?
היי תפארת,
לא חייב. אם את מעוניינת בכל זאת מצרפת לך מדריך למרינדות.
התבלינים נדבקים לחזה בלי שמן? או שכדאי לשים כף שמן כדי להדביק… תודה על מתכונים מעולים! מאז שגיליתי את האתר הפכתי להיות שפית:)
היי,
אין צורך להוסיף שמן לפני הטיגון, התבלינים נדבקים לעוף.
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
היי, שאלה דחופה!
אני רוצה להכין את העוף עכשיו (חמישי בלילה) לשבת, איך אני עושה את זה? מטגנת ואז מכניסה למקרר, או איך?
היי,
אפשר להכין את המנה, להכניס למקרר ולחמם מחר לפני ההגשה.
יצא מושששש….
הוספתי בסוף טיפה סילאן
נראה מעולה! כיף ששיתפת😊
היי אפרת
אפשר להשתמש המתכון בחזה עוף שפרוס לשניצלים?
כמו כן, האם ניתן להשרות את העוף עם כל התבלינים והשמן ללילה במקרר?
היי שלמה,
כן אפשר, לשתי השאלות😊
תודה!!
בע”ה אחזור לעדכן 🙂
הכנתי לכבוד שבת, יצא מצוין!
נראה ממש מעולה! שבת שלום(:
ואוווו עשיתי את המתכון של החזה עוף במחבת יצא סוףףףףףף
תודה רבה!!!!!!!
שמחה שאהבת❤
שלום אפרת.
בעלי והבן שלי הכינו את המתכון הזה היום. (אני הייתי בעבודה)
ממש נהנתי ממנו ורציתי לומר תודה על מתכון טעים מאוד למרות קלות ההכנה!
תודה לך שחזרת לשתף ולעדכן ❤️
אפרת, יצא ממש טעים.
תודה!
שמחה לקרוא שאהבת ♥
יום נפלא
הי,
איזה תוספת מומלצת עם זה?
האם ניתן להכין את המתכון בסיר טיגון ללא שמן?
תודה
היי שולמית 🙂
לא ניסיתי אני מניחה שניתן להכין את המתכון בסיר טיגון ללא שמן
תוכלי לבחור תוספת מהקטגוריה כאן תוספות למנות עיקריות 🙂
בתאבון❤️
מה הייתי עושה בלעדייךך מהההההההה הכנתי עכשיו את החזה עוף ואני לא מפסיקה לאכול מהמחבת מקווה שישאר משהו עד ארוחת צהרים😎
שמחה שנהנית ❤️
אפשר להכין עם שניצל הודו?
והם אפשר לוותר על הבצל?
כן אפשר.
אפשר לעשות במחבט רגילה ולא פסים?
כן. רצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
שלום אפרת
יש אצלי בבית רק חצי פרפר של חזה (של 350 גר’ בערך)
מה כמות התבלינים בבקשה?
תודה מראש 🙂
שליש כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, חצי כפית תבלין גריל עוף, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור.
הכנתי אתמול יצא פצצה. ממש טעים. תבורכי אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
נראה מושלם .האם בתמונה זה מחבט פסים?תודה
כן, מחבת פסים.
הוספתי כפית דבש ויצא היסטרי!! תודה על מתכונים קלים וטעימים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רות
היי , איזה תחליף יש לתבלין גריל עוף?
אפשר לשים חצי כפית אבקת מרק או להכין בלי.
בוקר טוב
אפשר פרגיות במקום חזה עוף?
כן אפשר.
תודה, האם עדיף מחבת פסים? או שאפשרי גם במחבת רגילה?
אם יש לך מחבת פסים אז עדיף אבל אם אין, אפשר להכין גם במחבת רגילה.
אפרת בוקר טוב.
כרגיל, מתכון מדויק ומוצלח. נטרף ולא נותר זכר.
אין על המתכונים שלך!!
תודה פנינה 🙂
הי אפרת, ראשית תודה על אתר מעולה!
האם אפשר להשתמש בפילה עוף במקום בחזה?
כן אפשר 🙂
היי
אפשר לשים במקום גריל עוף תבלין לקציצות?
אני חושבת שכן.
אני מוסיפה תבלין פילדלפיה.זה משדרג את התבשיל. .גם בכנפיים כרעיים ואפילו צ\’יפס
מעולה 🙂
תודה חן
תשרו את הנתחים בחומץ.
כן, חומץ. כרבע כוס. עם התבלינים, תוסיפו גם תבלין קארי.
יוצא נהדר.
היי תודה על המתכונים המעולים!
שאלה.. האם אפשר להכין גם מעוף שכבר מבושל?
ואם לא יש לך רעיון אחר שאפשר לעשות עם העוף?
כן אפשר. כמובן שאת העוף יש לפרק ולהוסיף לאחר טיגון הבצל, לתבל ולערבב במשך כ-2 דקות בלבד, כדי לא לייבש את העוף.
היי
מה קורה אם שמים מכסה?
אישיץ מכינה עם סילאן ושום כתוש ומרגישה שהכיסוי של המחבת מרטיבה טוב יותר את החזה ,מה דעתך?
אפשר לכסות פשוט כשמכסים אז העוף מפריש נוזלים ואז העוף מתבשל ברוטב ופחות נצרב במחבת.
אני מכין את זה פעם בשבוע לפחות, החבר’ה טורפים את זה ולא מפסיקים להחמיא.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסף
היי אפרת!
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא זה יהיה עדיין טעים מופשר מההקפאה ולא יתייבש? אם יש לך מתכונים שאפשר להקפיא לאחר הכנתם(בשביל התארגנות לטיול לחו”ל) אשמח שתכתבי לי
האתר שלך מעולה!!
היי שרית,
ניתן להקפיא את חזה העוף.
כמעט כל מתכון אפשר להקפיא למעט דברים בודדים. ממליצה לך להסתכל בפוסט הזה – הקפאת מזון.
היי! שוטטתי באתר המושלם שלך והגעתי לפה רק רציתי להגיד- שאת יכולה להוסיף שאפשר גם להשתמש ב”נתחי עוף” העושיים מסויה של חברת טבעול! זה עובד מעולה בדיוק עם אותם תבלינים ואותה טכניקה ופונה גם לצמחונים\טבעוניים\וכו’ 🙂
תודה דורית 🙂
ואווו יצא מממש מממש טטטעיייםםם !!
פשוט וקל להכנה !
והתוצאה ממש טובה 🙂
תודה על הכל
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעקב
הילדים טרפו! תודה רבה 🙂
שמחה שאהבו 🙂
תודה ענת
אני לא אוהבת להשתמש בתערובות תבלינים (כי לרוב הם מלאים במלח ומכילים בעיקר את התבלין הזול יותר מהיקר בלי קשר לטעם) לכן אם אפשר במקום לכתוב תיבול עוף אילו תבלינים בדיוק התערובת הזאת מכילה זה יהיה ממש ממש ממש נפלא.
(בעיקר אם תוסיפי במתכון עצמו כי אני אוהבת להדפיס את המתכונים – יש לי קלסר מיוחד בשבילם).
תודה.
היי לילך,
מדובר בתבלין שנקרא “גריל עוף” שניתן למצוא בקלות בכל סופר (לאור בקשות מגולשים הכנתי את המתכון עם התבלין הזה).
את יכולה להכין את התיבול שבמתכון הזה – חזה עוף עם בצל במחבת.
עוד מתכון מעולה, טעים וקל להכנה!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך