זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-19 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
500 גרם ניוקי קנוי
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום פרוסות
30 עגבניות שרי חצויות (רצוי צבעוניות)
15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חצי כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
תיבול: 2 כפות שמן זית, רבע כפית מלח, פלפל שחור
*גבינת פרמז’ן מפוררת לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת רחבה בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את עגבניות השרי והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 8-10 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. מוסיפים את זיתי הקלמנטה ומבשלים עוד כ-3 דקות.
-בינתיים מכינים את הניוקי לפי הוראות אריזה (בדר”כ 2 דקות בישול במים רותחים, עד שהניוקי צפים).
-מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים ועלי הבזיליקום ומתבלים ב2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה וזה מוכן.
הערה: מי שלא טבעוני מומלץ לפזר מעל גבינת פרמזן.
אפרת ,תודה על מתכון מעולה
נראה מעולה!
תודה לך על השיתוף🙂
היי אפרת.
האם הכוונה לפסטה ניוקי צדפים של פרפקטו?
היי,
ניוקי שונה מפסטה, על האריזה צריך להיות רשום ‘ניוקי תפוחי אדמה’. לא משנה איזו חברה.
היי..נהנת מאוד מהאתר.
..אוכלים קר או חם?
היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
את הניוקי אוכלים חם:)
היי, אפשר זיתים ירוקים במקום זיתי קלמטה?
כן אפשר.
יצא טעים מאוד!!!
נראה מעולה! 🙂
אני לא כל כך אוהבת ניוקי. אפשר להחליף ברביולי?
כן.
יצא טעים מאוד תודה!!
הוספתי יותר שום וקצת עגבניות מיובשות
שמחה לשמוע 🙂
תודה ניר
עשיתי פעם ראשונה ויצא טעים תודה רבה על המתכון💖
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי עגבניות טריות. אפשר עגבניות חתוכות מקופסא?
אני חושבת שאפשר.
שבת שלום 🙂
המתכון מעולה!
עשיתי בלי זיתים, הוספתי טיפה אורגנו וכף של רסק עגבניות,יצא פשוט מדהים.
תודה רבה!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
מי שרוצה לשדרג אני ממליץ כך
עגבניות חתוכות קצת בצל שום טונה וזיתים
גבינה מעל יוצא מעדן!
תודה רון, נשמע מעולה 🙂
טעים
שמחה שאהבת 🙂
מה דעתך על הקישואים או הפלפל? או אולי גם וגם וגם?
האם מבשלים את הפטריות (או הקישוא/ פלפל) עם העגבניות כמו שכתוב במתכון לגבי בזיתים?
בהמשך לשאלת תחליף לזיתים: אולי קישואים או פלפל בצבע כלשהו?
מאחר ולזיתים יש טעם חזק ומיוחד, זה נותן נגיעות של טעם נוסף. ניסיתי לחשוב על תחליף עם טעם דומיננטי שיכול להשתלב ולא עלה לי רעיון (בינתיים..). אם את רוצה להוסיף קישואים או פלפלים אפשר בהחלט ואפשר גם וגם.
את הפטריות, קישואים, פלפלים יש לבשל יחד עם העגבניות כדי שהם יספיקו להתרכך.
היי אפרת
כמה שאלות:
1. ניוקי יבש או טרי?
2. אם מחליפים בזיליקום טרי בתבלין בזיליקום יבש אז כמה?
3. במה אפשר להחליף את הזיתים למי שלא אוהב זיתים? אולי פטריות? או אולי יש לך רעיונות נוספים?
דורית
היי דורית,
1. לא משנה. אפשר להשתמש גם בניוקי טרי וגם ביבש (אני השתמשתי בניוקי יבש של פרפקטו).
2. במקום בזיליקום טרי אפשר לשים בין חצי כפית לכפית שטוחה בזיליקום יבש.
3. פטריות זו אופציה מצוינת במקום הזיתים. אם את אוהבת גבינה פרמז’ן – אני ממליצה לא לוותר 🙂
יום נפלא!