שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ דק

2 כוסות פתיתים מכל סוג

2.5-2 כוסות מים רותחים (ראו לפי הוראות לפי אריזה)

2 כפות קטשופ

2 עגבניות מגורדות

כפית אבקת מרק עוף, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

-מוסיפים את העגבניות המגורדות והקטשופ, מתבלים ומערבבים 2 דקות נוספות.

-מוזגים את המים, מערבבים היטב, מכסים ומשאירים על אש נמוכה למשך 10 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

*אם מכינים לילדים שלא אוהבים להרגיש את הבצל אפשר לוותר על הבצל או לגרד אותו בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לרביולימתכון לרביולי
פרנץ טוסט פרנץ טוסט
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה לוי (18:54 28.02.2024)

אפרת היקרה, יש לך לתת לי מתכון פשוט לפתיתים עם פטרוזיליה?
אני רוצה להגיש עם חזה עוף בטריאקי מהאתר שלך וחצאי בטטות צלויות. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 28.02.2024)

בצל קטן קצוץ דק
2 כוסות פתיתים (מכל סוג שאוהבים)
2.5 כוסות מים רותחים
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך 1-2 דקות.
-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.
-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
-לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.

avatar
ברכה לוי (23:39 28.02.2024)

תודה! תודה רבה!!

avatar
אמבר (18:02 8.11.2022)

היי
אפשר לוותר עם אבקת מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 8.11.2022)

היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק.

avatar
הטבחית תמרי (14:17 28.01.2024)

לא זה נותן טעם וככה זה מיתבשל טוב

avatar
דדי (13:10 12.05.2021)

אפרת שלום רב שלום רב ,
הכנתי שקית פתיתים שלמה של 500 גרם
ההכנה בדיוק לפי אופן ההכנה במתכון .
במקום קטשופ השתמשתי בקופסה קטנה של 100 גרם רסק עגבניות +
1 קופסה שלמה של עגבניות מרוסקות ( 400 גרם )
תיבול : כף וחצי אבקת מרק עוף , כפית גדושה מלח , מעט פלפל שחור
4 כוסות מים רותחים
יצא מעולה וטעים מאוד .
תודה רבה על מתכון קל ומוצלח .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 12.05.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
אורנית (03:26 29.03.2021)

אפשר להוסיף במקום העגבניות קופסא קטנה של רוטב עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 29.03.2021)

היי אורנית,
אפשר לשים רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות משימורים במקום העגבניות.

avatar
גלית (20:34 28.02.2021)

האם אפשר להוסיף חצי או כוס שלמה של אפונה רפואה של סנפרוסט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 28.02.2021)

היי גלית,
את יכולה להוסיף חצי כוס- כוס אפונה:
אחרי טיגון הבצל תוסיפי את האפונה ואת שאר המרכיבים חוץ מהפתיתים ובשלי כ-5 דקות עם מכסה, אחר כך תוסיפי את הפתיתים ובשלי עוד כ10 דקות עם מכסה.

avatar
רבקה (21:52 16.12.2020)

אפשר להחליף את העגבניות ביותר קטשופ או לוותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 16.12.2020)

אפשר לוותר על העגבניות ולהוסיף עוד 2-3 כפות קטשופ.

avatar
אלישבע (15:41 7.10.2020)

אפרת יקרה,
תמיד ידעתי שאני ברוגז עם הפתיתים, כנראה הם לא אוהבים אותי, אף פעם לא הצלחתי איתם (ורק איתם…) רוב הפעמים יצאו גוש, לפעמים חריף מדי, מלוח מידי, תפל וכו’ וכו’.
אני כמעט לא מכינה….
היום, ראיתי את המתכון והחלטתי לנסות- מקסימום לא יצליח כמו תמיד…
אבל הפתעה, יצא מדהים!!!!!
הילדים רבו על הגרגר האחרון, ומיד הזמינו שוב בדיוק כזה!!!
תודה ענקית
אלישבע

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 7.10.2020)

איזה כיף לשמוע!
תודה אלישבע

avatar
ליטל (16:43 19.08.2020)

היי אפרת האם אפשר להכין עם פסטה ? ואם כן האם יש לשנות משהו בתהליך ההכנה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 19.08.2020)

היי ליטל,
אם מכינים עם פסטה אני ממליצה להכין את המתכון הזה- פסטה לילדים.

avatar
מיקי (12:05 20.07.2020)

האם זה יוצא מעט מתוק בגלל הקטשופ?
בעיקרון הייתי מעדיפה להשתמש בעגבניות מרוסקות כתחליף לקטשופ ולעגבניות שבמתכון.
זה אפשרי? ואם כן מה הכמות?
תודה! המתכונים שלך מעולים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:41 20.07.2020)

זה יוצא מתקתק.
אפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות.

avatar
מיקי (13:39 20.07.2020)

יצא טעים ברמות תודה

מתכון לפתיתים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:25 20.07.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רחל (20:53 31.03.2020)

איך אפשר להכין את הפתיתים בצורה יותר פקנתית (האם יש אפשרות לוותר על העגבניות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 1.04.2020)

היי רחל,
יש מתכון לפתיתים פיקנטיים

avatar
גורית (14:11 30.03.2020)

מאוד פשוט ומאוד טעים. הכנתי חבילה שלמה של פתיתים, חתכתי לקוביות 6 נקניקיות עוף רגילות (סליחה שאני לא זורמת עם ההתנגדות), טיגנתי אותן באותו הסיר והוצאתי לקערה, לצערי ויתרתי על הבצל, אך הכנתי את שאר המתכון כפי שכתבת והוספתי כפית גריל עוף. יצא מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 30.03.2020)

נשמע ממש טעים 🙂
תודה שחזרת לשתף.

avatar
תהילה (11:39 12.12.2019)

מתכון מעולה. פשוט וטעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 12.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שיר (09:00 8.02.2019)

היי אם אני עושה חבילת פתיתים של בערך כ400 גרם אחרי שמוזגים את המים ומערבבים היטב מכסים ומשאירים על אש נמוכה כ10 דקות-האם לעלות את מס’ הדקות יותר מ10? כמה דקות לחכות ל400 גרם? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 8.02.2019)

אין שינוי בזמנים גם אם הכמות גדולה יותר.

avatar
דבורי (12:47 26.09.2017)

שלום לך.
את יודעת אולי אם יש כזה דבר לבשל פתיתים במיקרוגל?
איך עושים את זה? זמן, כמות מים?
אשמח לתגובה מהירה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 26.09.2017)

היי דבורי,
אני חושבת שאת יכולה לערבב כוס פתיתים עם כוס מים רותחים, לכסות ולהכניס למיקרוגל ל4-5 דקות. כל 2 דקות תוציאי ותערבבי.

avatar
יונתן (14:23 6.03.2017)

הבצל לא התבשל ויצא קריספי ולא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 6.03.2017)

היי יונתן,
אם אין לך בעיה להרגיש את הבצל פעם הבאה אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן כמה דקות לפני שמוסיפים את הפתיתים.

avatar
שיר (15:48 20.02.2017)

מתכון מעולה מומלץ מומלץ מומלץץץ !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 20.02.2017)

תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יעל (17:26 15.01.2017)

היי,
האם ניתן להחליף את הקטשופ והעגבנייה המגורדת ברוטב עגבניות/ עגבניות מרוסקות?
אם כן מה הכמויות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 15.01.2017)

היי יעל,
במקום קטשופ אפשר לשים כף רסק עגבניות.

avatar
ספיר (14:10 29.11.2016)

היי אפרת הכנתי עכשיו יצא לי טעים 🙂 אבל טיפה חמצוני וטיפה נדבקו .. מה אפשר לעשות פעם הבאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 29.11.2016)

היי ספיר,
אם זה יצא קצת חמוץ אפשר פעם הבאה להוסיף כפית סוכר או סילאן כדי לאזן את החמיצות של העגבניות.
הפתיתים אכן יוצאים קצת דביקים. כמה מים שמת על 2 כוסות פתיתים? טיגנת את הפתיתים לפני עם השמן?

avatar
ספיר (17:05 29.11.2016)

שמתי 2.5 כוסות .. והוספתי פפריקה מרוקאית מתוקה.. יצא טעים פעם הבאה אני אוסיף סילאן… אני פשוט לומדת לבשל דרכך איזה כיף 🙂 אם חסר מים סביר להניח שבגלל זה זה יוצא דביק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 29.11.2016)

היי ספיר,
דווקא נראה לי שאם זה יצא עיסתי ודביקי כדאי לנסות לשים פעם הבאה קצת פחות מים. נסי לשים 2 כוסות.

avatar
אורוש :) (20:31 26.10.2016)

היי 🙂 המתכון נראה מעולה והתמונה מגרה ממש 😉 ננסה ונראה מה יצא… תודה רבה על כל האתר הזה! מציל אותי כל פעם מחדש ואני מקבלת מחמאות בשפע! אין עליך אפרת !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:59 27.10.2016)

תודה אורוש! 🙂

avatar
נגה (15:12 27.07.2016)

האם מרק עוף הכרחי? מה עושים אם אין ?
עד כמה זה יפגום בטעם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 27.07.2016)

היי נגה,
אם אין לך את יכולה להכין בלי ולשים כפית מלח.

avatar
אלונה (16:41 26.07.2016)

היי, הפתיתים יצאו טעימים אבל זה מרגיש שהבצל לא התבשל מספיק טוב (מרגישים אותו והוא קשה) , מה לעשות בפעם הבאה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 26.07.2016)

היי אלונה,
גירדת את הבצל בפומפיה או שקצצת אותו? פעם הבאה אפשר לגרד אותו בפומפיה דקה ואז לא ירגישו אותו או לטגן אותו בהתחלה עם 2 כפות שמן במשך 2-3 דקות, עד להזהבה קלה.

avatar
רינת (10:57 8.05.2016)

היי,שבוע טוב ומבורך אם אין לי שתי עגבניות יש עגבניה אחת גדולה האם זה מספיק אני צריכה לשנות בכמויות של שאר המרכיבים שיהיה יותר אדום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 8.05.2016)

היי רינת,
את יכולה להשתמש בעגבניה אחת גדולה (הכמויות של שאר המרכיבים נשארות כמו שהן).
שבוע נפלא 🙂

avatar
לי (08:55 25.03.2016)

היי אני עושה עם 400 גרם פתיתים ובמקום קטשופ ועגבניות מגורדות מחליפה ברסק עגבניות.
אשמח לכמויות מדויקות של כוסות מים,שמן,תבלינים וכמה לפי גרם להשים רסק עגבניות במקום הקטשופ והעגבניות?
וגם אם אפשר לציין מתי להוסיף את הרסק בבישול,באותו הזמן כמו הקטשופ והעגבניות,לפני הוספת המים?
תודה רבה מראש.

avatar
לי (08:56 25.03.2016)

* התכוונתי לכמה לפי גרם רק לגבי הרסק,השאר בכוסות.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 25.03.2016)

היי לי,
400 גרם פתיתים
3 כוסות מים רותחים (ממליצה לבדוק מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לשקית שלמה).
2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)
בצל קטן-בינוני מגורד דק
כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
*את הרסק מוסיפים בזמן שמוסיפים את הקטשופ והעגבניות המגורדות.
שבת שלום 🙂

avatar
eyhקטי (17:54 18.02.2016)

עכשיו הכנתי יצא ממש טעים !!! תודה |:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 18.02.2016)

תודה קטי, שמחה לשמוע!

avatar
שרון (14:09 14.10.2015)

הי רוצה להכין כמות כפולה ועם רסק עגבניות במקום קטשופ – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 14.10.2015)

היי שרון,
אלה הכמויות:
4 כוסות פתיתים
4-5 כוסות מים חמים (ראי מה רשום על האריזה- אם על כל כוס פתיתים שמים כוס מים או כוס ורבע מים)
2 כפות רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
בצל גדול מגורד דק
כף שטוחה אבקת עוף, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

avatar
איריס (21:13 15.09.2015)

הי אפרת
הכנתי ויצא פשוט מדהים.
דבר יחיד קודם טיגנתי את הבצל ואז את הפתיתים בדיוק לפי המתכון.
יצא מעולה.
מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא יוצאת מהמטבח ועד עכשיו הכל הצליח לי.
חג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 15.09.2015)

אני ממש שמחה לשמוע איריס!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
דורית (01:28 27.08.2015)

היי אפרת
לפי ההוראות שעל שקית הפתיתים צריך כוס מים אחת על כל כוס פתיתים. המים צריכים להיות רותחים כאשר מוסיפים לפתיתים.
צריך לקחת בחשבון שיש גם נוזלים של העגבניות.
בישלתי את זה היום בכמות כפולה והוספתי רק 4 כוסות מים (לא רותחים) והייתי צריכה לבשל בערך 15 דקות אחרי הרתיחה עד שהמים נספגו היטב בפתיתים.
יצא טעים מאד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 27.08.2015)

היי דורית,
את צודקת, רשמתי בטעות 2.5-3 כוסות במקום 2-2.5 כוסות (כי יש סוגי פתיתים ששמים בהם כוס ורבע מים). בכל אופן, הטעות תוקנה 🙂
תודה רבה לך על תשומת הלב ועל עדכוני!
שיהיה לך יום נפלא

avatar
אבי (08:01 7.08.2015)

שלום,

אפשר לשים עגבניות מרוסקות או עגבניות מקולפות מקופסא? ואם כן איזו כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:14 7.08.2015)

היי אבי,
אם זו קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות- אפשר לשים כ-5 כפות.
אם זו קופסת שימורים של עגבניות שלמות מקולפות- אפשר לשים 2-3 עגבניות ולקצוץ אותן דק.
בהצלחה 😉

avatar
שרון (15:02 12.07.2015)

מה אפשר לשים במקום קטשופ וכמה מלח ופלפל לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 12.07.2015)

היי שרון,
במקום 2 כפות קטשופ תשימי כף אחת מלאה רסק עגבניות (כי הרסק יותר מרוכז).
מספיק רבע כפית מלח (כי יש כבר מלח באבקת המרק) ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).

avatar
יונתן (17:54 20.05.2015)

פתיתים או פסטה? כי בתמונה זה נראה פסטה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 20.05.2015)

אלה פתיתים בצורת טבעות 🙂

avatar
שני (14:56 3.05.2015)

מתכון מעולה!
בדיוק מה שהייתי צריכה לעצלנות שלי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 3.05.2015)

מצוין 😉

avatar
שלומית (12:44 11.01.2015)

האם יש פתיתים ללא גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 11.01.2015)

היי שלומית,
אני יודעת שיש פתיתים ללא גלוטן של חב’ “בר-אל” שניתן להכין אותם כמו פתיתים רגילים.

avatar
דנה (16:32 8.12.2014)

הכנתי אתמול עם פתיתים עם איטריות. יצא ככ מוצלח, שאפילו הבעל, ששונא פתיתים, אכל ונהנה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 8.12.2014)

איזה כיף לשמוע! תודה על כל העדכונים 🙂

avatar
גיא (20:22 20.10.2014)

מי היה מאמין שפתיתים יכולים להיות כאלה טעימים. אחלה מתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 20.10.2014)

תודה גיא, שמחה שנהנת מהפתיתים 😉

avatar
אירית מלול (13:44 5.03.2014)

מתכון מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 5.03.2014)

תודה אירית 🙂

לקריאת כל התגובות