זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כוסות פתיתים מכל סוג
2.5-2 כוסות מים רותחים (ראו לפי הוראות לפי אריזה)
2 כפות קטשופ
2 עגבניות מגורדות
כפית אבקת מרק עוף, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
-מוסיפים את העגבניות המגורדות והקטשופ, מתבלים ומערבבים 2 דקות נוספות.
-מוזגים את המים, מערבבים היטב, מכסים ומשאירים על אש נמוכה למשך 10 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
*אם מכינים לילדים שלא אוהבים להרגיש את הבצל אפשר לוותר על הבצל או לגרד אותו בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.
ראו גם
- פתיתים עם נקניקיות |
- ריזוטו פתיתים ופטריות |
- פתיתים ברוטב סויה וירקות |
- פתיתים עם ברוקולי וגזר |
- פתיתים פיקנטיים |
- פתיתים עם פרגיות
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
אפרת היקרה, יש לך לתת לי מתכון פשוט לפתיתים עם פטרוזיליה?
אני רוצה להגיש עם חזה עוף בטריאקי מהאתר שלך וחצאי בטטות צלויות. תודה!
בצל קטן קצוץ דק
2 כוסות פתיתים (מכל סוג שאוהבים)
2.5 כוסות מים רותחים
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך 1-2 דקות.
-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.
-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
-לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.
תודה! תודה רבה!!
היי
אפשר לוותר עם אבקת מרק?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק.
לא זה נותן טעם וככה זה מיתבשל טוב
אפרת שלום רב שלום רב ,
הכנתי שקית פתיתים שלמה של 500 גרם
ההכנה בדיוק לפי אופן ההכנה במתכון .
במקום קטשופ השתמשתי בקופסה קטנה של 100 גרם רסק עגבניות +
1 קופסה שלמה של עגבניות מרוסקות ( 400 גרם )
תיבול : כף וחצי אבקת מרק עוף , כפית גדושה מלח , מעט פלפל שחור
4 כוסות מים רותחים
יצא מעולה וטעים מאוד .
תודה רבה על מתכון קל ומוצלח .
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
אפשר להוסיף במקום העגבניות קופסא קטנה של רוטב עגבניות?
היי אורנית,
אפשר לשים רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות משימורים במקום העגבניות.
האם אפשר להוסיף חצי או כוס שלמה של אפונה רפואה של סנפרוסט?
היי גלית,
את יכולה להוסיף חצי כוס- כוס אפונה:
אחרי טיגון הבצל תוסיפי את האפונה ואת שאר המרכיבים חוץ מהפתיתים ובשלי כ-5 דקות עם מכסה, אחר כך תוסיפי את הפתיתים ובשלי עוד כ10 דקות עם מכסה.
אפשר להחליף את העגבניות ביותר קטשופ או לוותר?
אפשר לוותר על העגבניות ולהוסיף עוד 2-3 כפות קטשופ.
אפרת יקרה,
תמיד ידעתי שאני ברוגז עם הפתיתים, כנראה הם לא אוהבים אותי, אף פעם לא הצלחתי איתם (ורק איתם…) רוב הפעמים יצאו גוש, לפעמים חריף מדי, מלוח מידי, תפל וכו’ וכו’.
אני כמעט לא מכינה….
היום, ראיתי את המתכון והחלטתי לנסות- מקסימום לא יצליח כמו תמיד…
אבל הפתעה, יצא מדהים!!!!!
הילדים רבו על הגרגר האחרון, ומיד הזמינו שוב בדיוק כזה!!!
תודה ענקית
אלישבע
איזה כיף לשמוע!
תודה אלישבע
היי אפרת האם אפשר להכין עם פסטה ? ואם כן האם יש לשנות משהו בתהליך ההכנה ?
היי ליטל,
אם מכינים עם פסטה אני ממליצה להכין את המתכון הזה- פסטה לילדים.
האם זה יוצא מעט מתוק בגלל הקטשופ?
בעיקרון הייתי מעדיפה להשתמש בעגבניות מרוסקות כתחליף לקטשופ ולעגבניות שבמתכון.
זה אפשרי? ואם כן מה הכמות?
תודה! המתכונים שלך מעולים!!!
זה יוצא מתקתק.
אפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות.
יצא טעים ברמות תודה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
איך אפשר להכין את הפתיתים בצורה יותר פקנתית (האם יש אפשרות לוותר על העגבניות
היי רחל,
יש מתכון לפתיתים פיקנטיים
מאוד פשוט ומאוד טעים. הכנתי חבילה שלמה של פתיתים, חתכתי לקוביות 6 נקניקיות עוף רגילות (סליחה שאני לא זורמת עם ההתנגדות), טיגנתי אותן באותו הסיר והוצאתי לקערה, לצערי ויתרתי על הבצל, אך הכנתי את שאר המתכון כפי שכתבת והוספתי כפית גריל עוף. יצא מעולה!
נשמע ממש טעים 🙂
תודה שחזרת לשתף.
מתכון מעולה. פשוט וטעים!
שמחה שאהבת 🙂
היי אם אני עושה חבילת פתיתים של בערך כ400 גרם אחרי שמוזגים את המים ומערבבים היטב מכסים ומשאירים על אש נמוכה כ10 דקות-האם לעלות את מס’ הדקות יותר מ10? כמה דקות לחכות ל400 גרם? תודה!
אין שינוי בזמנים גם אם הכמות גדולה יותר.
שלום לך.
את יודעת אולי אם יש כזה דבר לבשל פתיתים במיקרוגל?
איך עושים את זה? זמן, כמות מים?
אשמח לתגובה מהירה.
היי דבורי,
אני חושבת שאת יכולה לערבב כוס פתיתים עם כוס מים רותחים, לכסות ולהכניס למיקרוגל ל4-5 דקות. כל 2 דקות תוציאי ותערבבי.
הבצל לא התבשל ויצא קריספי ולא טעים
היי יונתן,
אם אין לך בעיה להרגיש את הבצל פעם הבאה אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן כמה דקות לפני שמוסיפים את הפתיתים.
מתכון מעולה מומלץ מומלץ מומלץץץ !!!!
תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂
היי,
האם ניתן להחליף את הקטשופ והעגבנייה המגורדת ברוטב עגבניות/ עגבניות מרוסקות?
אם כן מה הכמויות?
תודה
היי יעל,
במקום קטשופ אפשר לשים כף רסק עגבניות.
היי אפרת הכנתי עכשיו יצא לי טעים 🙂 אבל טיפה חמצוני וטיפה נדבקו .. מה אפשר לעשות פעם הבאה?
היי ספיר,
אם זה יצא קצת חמוץ אפשר פעם הבאה להוסיף כפית סוכר או סילאן כדי לאזן את החמיצות של העגבניות.
הפתיתים אכן יוצאים קצת דביקים. כמה מים שמת על 2 כוסות פתיתים? טיגנת את הפתיתים לפני עם השמן?
שמתי 2.5 כוסות .. והוספתי פפריקה מרוקאית מתוקה.. יצא טעים פעם הבאה אני אוסיף סילאן… אני פשוט לומדת לבשל דרכך איזה כיף 🙂 אם חסר מים סביר להניח שבגלל זה זה יוצא דביק?
היי ספיר,
דווקא נראה לי שאם זה יצא עיסתי ודביקי כדאי לנסות לשים פעם הבאה קצת פחות מים. נסי לשים 2 כוסות.
היי 🙂 המתכון נראה מעולה והתמונה מגרה ממש 😉 ננסה ונראה מה יצא… תודה רבה על כל האתר הזה! מציל אותי כל פעם מחדש ואני מקבלת מחמאות בשפע! אין עליך אפרת !!
תודה אורוש! 🙂
האם מרק עוף הכרחי? מה עושים אם אין ?
עד כמה זה יפגום בטעם ?
היי נגה,
אם אין לך את יכולה להכין בלי ולשים כפית מלח.
היי, הפתיתים יצאו טעימים אבל זה מרגיש שהבצל לא התבשל מספיק טוב (מרגישים אותו והוא קשה) , מה לעשות בפעם הבאה ?
היי אלונה,
גירדת את הבצל בפומפיה או שקצצת אותו? פעם הבאה אפשר לגרד אותו בפומפיה דקה ואז לא ירגישו אותו או לטגן אותו בהתחלה עם 2 כפות שמן במשך 2-3 דקות, עד להזהבה קלה.
היי,שבוע טוב ומבורך אם אין לי שתי עגבניות יש עגבניה אחת גדולה האם זה מספיק אני צריכה לשנות בכמויות של שאר המרכיבים שיהיה יותר אדום?
היי רינת,
את יכולה להשתמש בעגבניה אחת גדולה (הכמויות של שאר המרכיבים נשארות כמו שהן).
שבוע נפלא 🙂
היי אני עושה עם 400 גרם פתיתים ובמקום קטשופ ועגבניות מגורדות מחליפה ברסק עגבניות.
אשמח לכמויות מדויקות של כוסות מים,שמן,תבלינים וכמה לפי גרם להשים רסק עגבניות במקום הקטשופ והעגבניות?
וגם אם אפשר לציין מתי להוסיף את הרסק בבישול,באותו הזמן כמו הקטשופ והעגבניות,לפני הוספת המים?
תודה רבה מראש.
* התכוונתי לכמה לפי גרם רק לגבי הרסק,השאר בכוסות.
תודה.
היי לי,
400 גרם פתיתים
3 כוסות מים רותחים (ממליצה לבדוק מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לשקית שלמה).
2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)
בצל קטן-בינוני מגורד דק
כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
*את הרסק מוסיפים בזמן שמוסיפים את הקטשופ והעגבניות המגורדות.
שבת שלום 🙂
עכשיו הכנתי יצא ממש טעים !!! תודה |:)
תודה קטי, שמחה לשמוע!
הי רוצה להכין כמות כפולה ועם רסק עגבניות במקום קטשופ – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?
היי שרון,
אלה הכמויות:
4 כוסות פתיתים
4-5 כוסות מים חמים (ראי מה רשום על האריזה- אם על כל כוס פתיתים שמים כוס מים או כוס ורבע מים)
2 כפות רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
בצל גדול מגורד דק
כף שטוחה אבקת עוף, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור
הי אפרת
הכנתי ויצא פשוט מדהים.
דבר יחיד קודם טיגנתי את הבצל ואז את הפתיתים בדיוק לפי המתכון.
יצא מעולה.
מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא יוצאת מהמטבח ועד עכשיו הכל הצליח לי.
חג שמח!
אני ממש שמחה לשמוע איריס!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי אפרת
לפי ההוראות שעל שקית הפתיתים צריך כוס מים אחת על כל כוס פתיתים. המים צריכים להיות רותחים כאשר מוסיפים לפתיתים.
צריך לקחת בחשבון שיש גם נוזלים של העגבניות.
בישלתי את זה היום בכמות כפולה והוספתי רק 4 כוסות מים (לא רותחים) והייתי צריכה לבשל בערך 15 דקות אחרי הרתיחה עד שהמים נספגו היטב בפתיתים.
יצא טעים מאד.
היי דורית,
את צודקת, רשמתי בטעות 2.5-3 כוסות במקום 2-2.5 כוסות (כי יש סוגי פתיתים ששמים בהם כוס ורבע מים). בכל אופן, הטעות תוקנה 🙂
תודה רבה לך על תשומת הלב ועל עדכוני!
שיהיה לך יום נפלא
שלום,
אפשר לשים עגבניות מרוסקות או עגבניות מקולפות מקופסא? ואם כן איזו כמות?
היי אבי,
אם זו קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות- אפשר לשים כ-5 כפות.
אם זו קופסת שימורים של עגבניות שלמות מקולפות- אפשר לשים 2-3 עגבניות ולקצוץ אותן דק.
בהצלחה 😉
מה אפשר לשים במקום קטשופ וכמה מלח ופלפל לשים?
היי שרון,
במקום 2 כפות קטשופ תשימי כף אחת מלאה רסק עגבניות (כי הרסק יותר מרוכז).
מספיק רבע כפית מלח (כי יש כבר מלח באבקת המרק) ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
פתיתים או פסטה? כי בתמונה זה נראה פסטה..
אלה פתיתים בצורת טבעות 🙂
מתכון מעולה!
בדיוק מה שהייתי צריכה לעצלנות שלי 🙂
מצוין 😉
האם יש פתיתים ללא גלוטן
היי שלומית,
אני יודעת שיש פתיתים ללא גלוטן של חב’ “בר-אל” שניתן להכין אותם כמו פתיתים רגילים.
הכנתי אתמול עם פתיתים עם איטריות. יצא ככ מוצלח, שאפילו הבעל, ששונא פתיתים, אכל ונהנה!
איזה כיף לשמוע! תודה על כל העדכונים 🙂
מי היה מאמין שפתיתים יכולים להיות כאלה טעימים. אחלה מתכון
תודה גיא, שמחה שנהנת מהפתיתים 😉
מתכון מעולה!
תודה אירית 🙂