זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות
מס’ מנות: 4 פוקצ'ות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ”ל)
3 כפות שמן זית (30 מ”ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
תוספות לפוקצ’ה (לפי הטעם):
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז’ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס”מ.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ’ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
-לאחר הפוקצ’ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ’ה כף שמן זית.
אלה הפוקצ’ות שאני הכנתי:
פוקצ’ה עם זיתים ירוקים, גבינת פרמז’ן ועלי טימין.
פוקצ’ה עם גמבה קצוצה, זיתים ירוקים, קוביות גבינה בולגרית ועלי טימין.
פוקצ’ה עם כפית שום כתושה, מוצרלה מגורדת, פרמז’ן מגורדת ועלי טימין.
פוקצ’ה עם עגבניות שרי, כדורי מוצרלה חתוכים ורבע כפית בזיליקום מיובש.
- חטיפי רויון |
- חטיפי גבינת טוב טעם |
- מאפה גבינות ותרד |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות |
- אצבעות פילו במילוי גבינה
תגובות
יצא מעולה!
שמחה שיצא טוב:) נראה מעולה😊
מתכון מצוין, הפוקצות יצאו מוצלחות וטעימות מאוד!
תודה ופורים שמח😊
שמחה שאהבת:)
נראה מעולה! מה הרוטב האדום שעשית על הפורצ’ה?
היי נגה,
רוטב פיצה 🙂
היי. הכנתי עכשיו
מתכון קל וכיף!!! מתאים לי לארוחה מהירה ומשביעה
היי איזה כיף לשמוע❤️
עושה אותן בפעם השנייה, פשוט בצק מהמם וכל כך קל להכנה. תודה!
מושלם 😍
תודה לך על השיתוף!
היי אפשר להחליף בקמח מלא ? אולי אפילו רק חצי מהקמח?
היי עדף חצי כוס קמח מלא וחצי קמח לבן. כדי שהמאפה לא ייצא דחוס מידי
תודה רבה
יצא מושלםםם כמו כל שאר המתכונים באתר!!!
תודה!
שמחה לשמוע רות, שבוע טוב❤️
הכנתי שוב איך לא???! יצא מהממם מאוד!!!! העונג בכול ביס וביס טעיים במיוחד לכול אלו שרוצות להכין משהו לערב חגיגי זה המתכון!!!! תודה לאפרת ישר כוח!!! (איפה אפשר לעלות תמונה?)
שמחה שיצא טעים ❤️
*לגבי העלאת תמונה, בתגובה עצמה יש כפתור של “בחרו תמונה” (ראי צילום מסך שצירפתי).
תודה רבה!!!
בשמחה 😘
המתכון מושלם טיפ שלי להגיע לפוקצה המשגעת להתפיח שנית אחרי שעושים צורות הפוקצה
ותודה לאפרת עשיתי בחנוכה ויצא מהממם אין מילה אחרת פשוט מהממם תודה על המתכון
תודה על הטיפ נווה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
תודה רבה יצא מדהים!
נראה מעולה יובל!!
שבת שלום🌸
בצק מעולה יצא ממש טעים תודה!
שמחה לקרוא שאהבת הודיה 🙂
שבת שלום❤️🌸
מושלם! טעים בטירוף❤
נראה מהמם אביטל!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
תודה על המתכון.
רציתי לשאול זה בסדר שהבצק יצא לי קצת דביק?
תודה רבה וחג שמח!
היי לימור, אם הבצק ממש דביק אז תוסיפי עוד קמח. אם הבצק דביק מעט זה בסדר.
חג שמח ❤️
היי, במידה ואני רוצה להשתמש בשמרים טריים על אותה כמות של קמח, בכמה עליי להשתמש?
תודה!
25 גרם שמרים טריים.
הי אפרת.
הכנתי את המתכון ויצא ממש טעים!
אבל מתחת לבטטות (זה מה ששמתי..) הבצק נשאר רטוב ולא נאפה טוב.
יש מה לעשות??
תודה רבה!!
היי שיראל,
אולי חתיכות הבטטה שהוספת היו גדולות/עבות מדי? לפעם הבאה תנסי לחתוך יותר דק או קטן
או להשתמש בבטטות שכבר בושלו/אפית אותן מראש ולהוסיף אותן 10 דק’ לפני סיום האפייה
להוסיף למעלה תפוז, כדי לי?
לא ניסיתי,
אבל אם אתה אוהב אני מניחה שאפשרי
יצא מהמם ממש טעימות תודה😍
נראה מעולה חני!
שמחה שאהבת ❤️
רציתי לשאול אם מכינה בבוקר את הפוקצות ומגישה בערב אפשר לחמם על הפלטה או שעלולות להתיבש?
אפשר, שימי בנתיים את הפוקצ’ות בשקית נייר או שקית רגילה כדי שלא יתייבשו
ותחממי בערב על הפלאנצ’ה
תודה רבה אשלח לך תמונה כשיהיו מוכנות😁
הפונקציה יצאה מאוד טעימה ממש מתכון מוצלח תודה על הכל❤️😁
נראה מעולה יעל!
תודה על השיתוף יקירה 🌸
נראה מתכון מעולה.
איך זה יצא עם אמרח פסטו?
מעולה עם פסטו 🙂
היי אפרת בוקר טוב
אני רוצה להכין היום למוצאי שבת.
האם כדאי להקפיא או לשמור במקרר?
תכניסי לשקית ותקפיאי
שבת שלום❤️
תודה יקירה
שבת שלום❤️
למסיבת יומולדת של הבת שלי, הכנתי עם קמח קוסמין 80%. הוספתי עוד בערך חצי כוס מים
יצא מעולה!!!!!
מעולה דבורה! תודה על השיתוף 🙂
יום נפלא ❤️
אפרת תודה על תשובתך
האם ניתן להכין את הבצק ורק אחרי כמה שעות להכין
האם אפשרי להשאיר את הבצק במקרר?
תודה🙏
היי ליזה
אין בעיה לשים במקרר, תשימי בקערה גדולה (כדי שיהיה מקום לבצק לתפוח) ותכסי את הקערה בניילון נצמד.
בהצלחה 🌸
————
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח שמרים של אוסם לפיצה ופוקצה?
תודה🙏
היי ליזה
בטח אין בעיה 🙂
כמובן לוותר על השמרים במתכון
בהצלחה♥
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי, אפרת היקרה, אם אני רוצה לשמור את הבצק לילה במקרר( לפני האפיה) במה אני מכסה אותו, שלא יתפוס טעמים וריחות במקרר, בניילון נצמד? מגבת?
ולשאלתי השניה: מה כדאי לעשות בתוספת ליד הפוקצ’ה?
תשימי בקערה גדולה (כדי שיהיה מקום לבצק לתפוח) ותכסי את הקערה בניילון נצמד.
אפשר להגיש עם פסטה, ירקות בתנור (אנטיפסטי) או סלט עלים. האמת שזה הולך עם הרבה דברים.
מושלם!! אין על המתכונים באתר
הכנתי ויצאו מושלמות
תודה
תודה אורית 🙂
כהמשך להמשך
הכנתי חצי קמח כוסמין מלא חצי קמח כוסמין לבן עם שמן אבוקדו וללא תוספת
אפילו הבן הבררן שלי ציין שטעים מאוד מודה לך
העיניין הוא שלאחר זמן מה על השיש ניהיה יבש כמו ביסקויט קשה חיצונית
מה עליי לעשות בפעם הבאה שיצא רך מבחוץ לאורך זמן?(שמתי שמן על פי ההוראות)?
למען האמת השתמשתי בכפית שמרים טריים גרגרים.
גם לחמניות עם שמרים יצאו לי רכות בתנור מבפנים אך קשות ויבשות מבחוץ גם עם קמח כוסמין 70אחוז מלא .
אשמח להארות בנושא
ושוב תודה לך על העזרה לאורך כל הדרך .
ועל הסבלנות והיחס הרציני .
הבצק תפח כמו שצריך?
כפית שמרים גרגירים טריים?
אם המעטפת יוצאת קשה והבפנים קשה זה אומר שהאפיה היתה בטמפ’ גבוהה.
אם ידוע לך שהתנור שלך חזק יחסית כדאי לאפות ב180-190 מעלות.
היי, כדי ליצור רכות חיצונית מומלץ מאד לאפות בצקים עם אדים.
איך עושים זאת? בעודך מדליקה את התנור שימי תבנית (חד פעמית) בתחתית התנור האדים יתפזרו במהלך האפייה וזה משנה את כל הרכות והאיכות!
מנסיון 😉
כהמשך לתגובה הקודמת
הכנתי ללא תוספת בכלל(חוץ מכף וחצי שמן ומלח ) האם זה עדיין הכרחי הוספת כף השמן בפעם השנייה לאחר האפייה?
היי אפרת
כבר בתנור
סיקרן אותי מה תפקיד השמן לאחרשהפוקצה מוכנה ובעודה חמה לאחר האפייה?
והאם זה הכרחי?
בתודה מראש.
חג שמח .
לא חובה.
חג שמח 🌺
יש לי רק תנור טורבו מתאים?
היי יונתן,
הטורבו קצת מייבש את המאפה אבל אם זו התוכנית היחידה שיש לך כדאי לאפות ב180 מעלות כי זו תוכנית חזקה.
תודה
יצא מעולה
אין על האתר שלך!!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא לי קצת קשה ויבש. מה עשיתי לא בסדר? 🙁
הלכתי בדיוק לפי המתכון
באיזה תוכנית אפית בתנור וכמה זמן?
דרך אגב, הבצק תפח?
1. יש לי טוסטר אובן ונראה לי שייכנס כל פעם בתבנית רק פוקאצ’ה אחת. הבצק יכול להישמר בחוץ/במקרר לבינתיים בזמן שפוקאצ’ה אחת בתנור כל פעם? (מקווה שהבנת את השאלה).
2. אפשר לעשות חצי מכל הכמויות ואז יצאו לי רק 2 פוקאצ’ות?
3. אפשר לעשות מהמתכון הזה פוקאצ’ות אישיות?
1. כן. אם את רואה שהוא במקרה תופח יותר מידי אפשר להכניס למקרר.
2. כן.
3. כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ב 5-8 דקות.
אפרת יצא ממש מושלם תודה רבה על כול המתכונים הטעימים שלך
שמחה לשמוע ❤️
תודה על ההמלצה!!
אני ינסה מחר כשכל המשפחה תשב בסוכה, יטעמו.
שלום:)
אם אני רוצה להכין את הפוקאצות לשבת בבוקר.. ואכין אותם ביום שישי..האם ניתן לשמור במקרר או שכדאי להקפיא?
בנוסף-האם ילך בלחמם על הפלטה?
היי רינת,
אפשר לעטוף היטב ולשמור בשקית אטומה במקום קריר על השיש או במקרר אבל הפוקצ’ות נוטות להתייבש מעט יום למחרת.
אם את רוצה שזה יישמר כמו טרי אז אפשר להקפיא ולהפשיר על השיש כשעה-שעתיים לפני ההגשה ואח”כ לחמם על הפלטה.
תבורכי מפי עליון!! הכנתי למוצאי הצום ויצא מ ע ו ל ה! אני משתמשת באתר שלך המון! בזכותך גיליתי בתוכי כשרונות חבויים…
שמחה לשמוע ❤️
תודה רחל
היי אפרת באיזה מהירות את שמה את המיקסר בהכנה
בינונית-גבוהה.
האם אפשר להחיף את השמן זית? ואפשר להישתמש בשמרים טרים?, אפשר לפעיל את התנור על מעלות נמוכות ובמידה והבצק לא מוכן להגביר אם אני לא יודעת את החוזק של תנור?, וכמה זמן לשים בנור אם אני לא יודעת חוזק?
אפשר לשים שמן רגיל ולשים 25 גרם שמרים טריים.
אם את לא יודעת את חוזק התנור אז כדאי להתחיל את החימום על 200 מעלות ואחרי 10 דקות להוריד ל190 מעלות ולאפות עוד כ-15 דקות.
תודה רבה, יש אפשרות למתכון לפוקצה אחת?
ממליצה להכין לפחות חצי מהכמות. זה יספיק לפוקצ’ה אחת גדולה או 2 קטנות יותר:
250 גרם קמח לחם או קמח לבן
שני שליש כף שמרים יבשים (6 גרם)
חצי כפית סוכר
שני שליש כוס מים חמימים (150 מ”ל)
כף וחצי שמן
חצי כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
היוש אפרת
נראה לך מתאים לשים בצל, עגבניות, גמבה, זיתים וגבינה צהובה-
הכל ביחד?
ותודה על מתכונים מעוליםם
כן, בפוקצ’ה הכל הולך 🙂
תודה
יצא מעולההה!!
שמחה לשמוע ❣️
היי אפרת
אני לא יכולה בלי המתכונים שלך:)
שאלה- נראה לך מתאים לשים חתיכות חמאה מעל?
נראה לי שאפשר 🙂
זה כמובן יימס.
באיזה גובה בתנור להשים את התבנית עם הפוקצות?
תודה רבה!!!!!
במדף השני מלמטה.
האם אפשר להכין גם מבצק שמרים קנוי? הענתי עוגה ונשאר לי הבצק
אם זה בצק שמרים שהוא לא מתוק אז אפשר.
מעולה, תודה!
היי אפרת
הכנתי את הפוקצות, הבצק יצא רך למגע אך באפייה הפוקצות התקשו, הבצק נהיה קשה ולא רך ואוורירי. יש לציין שלפני האפייה הבצק תפח נהדר .
אם כך מה הסיבה לכך שהבצק התקשה בזמן האפייה?
תודה
היי מירי,
באיזה תוכנית אפית? כמה זמן אפית?
מהמם הכנתי יצא מושלם
באמת מושלם 🙂
תודה נחי
וואו איזה טעים 🙂 🙂 🙂
זה טוב?
כן ואז יש לוותר על השמרים.
אפרת,אין עליך!
ניסיתי כמה מתכונים מהאתר וזה יצא אלוף!!!!!
תודה רבה!
תודה אסתי 💜
אפרת את אלופה!!!!!
תודה על המתכונים!!!!!!!!!
הי אפרת,
האם ניתן להקפיא את הפוקצות?
כן.
אפיתי הפוקצות יצאו מושלמות וטעימות הבצק נדיר כייף לעבוד איתו
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
זאת הפעם השניה שאני מכינה את זה. יוצא מושלם כל פעם. הבצק כל כך קל נוח לשימוש. תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
אמאל\’ה יצא מווושלם.. תמיד שאני מנסה להכין פוקצ\’ה היא לא יוצאת לי מוצלחת… הפעם החלטתי להיצמד להוראות ויצא פשוט טעים!!
בגזרת התוספות עשיתי את זה בנוסח סנויץ\’ תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, ציירשי וזיתים.. ויצא סופר טעים.
תודה רבה על כול המתכונים המעולים
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה עטרת
יצא מושלם!!
בצק נוח וכיף לעבוד איתו
אני ממש אוהבת את האתר שלך תמיד יוצא טוב המתכונים ואני לא כזה טובה בלבשל ולאפות🙂
שמחה לשמוע ❤️
יצא מושלםם!!
בצק מעולה!!
נראה מעולה 😍
תודה ליאת
הי,
הכנתי אתמול בערב עם מגוון ירקות קלויים. יצא מעולה. בצק קל ונוח לעבודה.
תודה
מהמם 😍
תודה מירב
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים? אם כן אז אותה הכמות?
25 גרם שמרים טריים.
היי, רציתי לשאול אם אני משתמשת בקוביית שמרים מה הכמויות במקום השמרים היבשים?
25 גרם שמרים (חצי קוביה).
שלום, אם אין לי מיקסר – אני יכולה ללוש ידנית? משהו משתנה בלישה ידנית? הרבה תודה
כן אפשר. אין שינוי.
היוש,
אפשר פוקצה בלי כלום מעל? זה יוצא עדיין טעים?
אפשר.
היי אפרת, האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
ואז להוציא ולחמם לפני ההגשה?תודה ואם אני מקפיאה עדיין לשים על הפוקצה שמן זית כשהיא יוצאת מהתנור?תודה
כן אפשר.
אם את מקפיאה תוסיפי שמן זית לאחר הפשרה וחימום בתנור.
אם אני מתכננת להקפיא את הפוקצ\’ות, אפשר לשים עגבניות שרי או שלא (הם ירטיבו את הפוקצ\’ה)?
אפשר אבל עדיף לשים תוספות יותר יבשות כמו זיתים וכו’.
שלום וברכה, מתכננת אירוע רב משתתפים. האם ניתן להקפיא פוקצ’ות אפויות ומוכנות ולחמם רק ביום האירוע?
כן אפשר.
תודה, יצא טעים ומעולה
שמתי בצל , פלפלים ועגבניה (מאודים במחבת עם שמן זית)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
היי אפרת ,
איך אפשר להכין את המתכון מכוסמין מלא
תודה🙏
כן אבל קחי בחשבון שהמרקם ייצא קצת דחוס.
הי זו חיה…בהמשך לשאלתי על האירוע ל50 בנות..
תודה על תשובתך.
אני מתכננת גם סלט חי מתבל או שניים ופסטה אולי גם פשטידות. אני שליחה של חבד בחו”ל כך שהאפשרויות די מוגבלות.. אין חלבי…
היי חיה,
אם כך אז לדעתי מספיק להכין כמות של 2.5 קילו:
2.5 קילו קמח לחם או קמח לבן
6.5 כפות מלאות שמרים יבשים (65 גרם)
2 כפות גדושות סוכר
6 ורבע כוסות מים חמימים (1.5 ליטר)
שני שליש כוס שמן (150 מ”ל)
5 כפיות מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
הי שלום,
רציתי לשאול:
אני מתכוננת לאירוע של 50 בנות+ בעוד שבועיים בעזרת השם.
אשמח אם תוכלי לעזור לי בהכפלת הכמויות שיהיה מספיק פוקצה לכולן..אכין אותן עיגולים אישיים..
ואני רוצה להקפיא את זה. אז צריך להפשיר ואז לחמם? או שאפשר להכניס לתנור יש מההקפאה?
תודה רבה רבה!!
היי חיה,
הכמות במתכון אמורה להספיק ל-10 פוקצ’ות אישיות. אם מוגש אוכל נוסף באירוע אני חושבת ש2.5 קילו יספיקו. אם לא, אפשר להכין 3 קילו. תגידי לי מה את חושבת וארשום לך כמויות.
את רוצה להקפיא את הבצק לפני האפיה או לאחר האפיה?
הי קהילת המבשלות “מתכונים בעשר דקות. המנה יצא אוד טעימה רק בתהליך ההכנה הבצק לא היה הכי קל לעבוד איתו (היה דביק לכן הייתי חייבת להוסיף עוד קמח וגם אז הבצק היה רך והיה קושי לרדד אותו) אבל בסוף איכשהו הצלחתי.
ועוד הערה, לשתי את הבצק בידיים ולא במיקסר אז אולי זו הסיבה לכך!??
תודה ושבת נעימה!
היי אלה,
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת,
אני עושה עכשיו את הפוקאצ’ות סיימתי להתפיח את הבצק, אני רק מוציאה את המגבת ומול העיניים שלי כל הנפח יורד בחזרה למה שהוא היה…
למה זה קרה?
ומה אני עושה עכשיו?
הפוקצ’ות צנחו לאחר ההתפחה השניה (לאחר עיצוב צורה?) או לאחר התפחה ראשונה?
באיזה קמח השתמשת? כמה זמן לשת את הבצק? השתמשת במיקסר או לשת ידנית?
אפשר להכין את הבצק לילה קודם במקרר?
כן. לשים את הבצק בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. זה אמור לתפוח עד הבוקר.
היי אפרת,
תודה על התגובה.
250 גרם בכוסות?
תודה מראש
¾+1 כוסות = 250 גרם
*יש להשתמש בכוס זכוכית עם ידית.
הי לכולם,
ללא ציפוי בשמן המוצר יצא עם מרקם יותר אוורירי. אם כבר, אז שימון מינימלי בריסוס ולא במריחה.
בהצלחה
היי אפרת,
אפשר לקבל מתכון ל2 פוקצות.
תודה מראש
היי ליזה,
כמות ל-2 פוקצ’ות:
250 גרם קמח לחם או קמח לבן
שני שליש כף שמרים יבשים (6.5 גרם)
חצי כפית סוכר
בין חצי לשני שליש כוס מים חמימים (150 מ”ל)
כף וחצי שמן זית
חצי כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
היי אפרת,
רציתי לדעת איך את ממליצה להכין את הרוטב בו טובלים את הפוקצ’ה כמו במסעדות?
ואיזה צירוף של תוספות מלמעלה את הכי ממליצה?
היי,
את מתכוונת למטבלים או לרוטב עם שמן זית וחומץ הבלסמי?
זה באמת יוצא טעים עם כל התוספות. כדאי לשים מה שהכי אוהבים. כדאי להוסיף גם גבינות כמו כדורי מוצרלה, פרמזן או מוצרלה מגורדת. עלי טימין מאוד מוסיפים.
הכנתי את המתכון והוא נראה נהדר.
כרגע אני מתפיחה את הצבק אך הוא יצא דביק. הוספתי עוד שמן וקמח ועדיין יוצא דביק. למה זה יצא דביק ואיך אפשר להימנע מזה? תודה
היי הדר,
באיזה כוס השתמשת?
אם הבצק ממש דביק אז תוסיפי עוד קמח. אם הבצק דביק מעט זה בסדר.
היי,
קודם כל רציתי להגיד תודה על האתר המדהים שלך!
הכנתי עכשיו את הבצק, אחרי שהנחתי בצד להתפחה – בדקתי את התאריך של השמרים 17/07/2019..
והיום אנחנו ב11/08..
רציתי לדעת,
מה הסיכוי שהבצק אכן יתפח?
תודה
ציפי
היי ציפי,
אלה שמרים טריים או יבשים?
הבצק תפח בסוף?
היי אפרת
הרגע הכנתי בצק במיקסר
יצא מעט יבש ולא כ”כ רך
תקין? או שצריך להוסיף משהו
תודה רבה
תוסיפי קצת מים.
היי, אפשר להמיר מלח גס במלח רגיל?
אפשר אבל כדאי לשים ממש קמצוץ.
היי,
1. הולך עם קמח מלא?
2. האם ניתן להוסיף לבצק מעט גבינה/קוטג’ שהיה טעם חלבי לבצק?
כדי שהמאפה לא ייצא דחוס מידי מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן.
אפשר להוסיף גבינה/יוגורט במקום חלק מכמות המים.
נשמע טעים במיוחד….
מנסיון בעבר הכנתי כמה בצקים מהאתר ויצא מושלם!!!
יש לי שאלה-אם אני רוצה להוסיף ירקות כמו חציל, בטטה,בצל, עגבניה ועוד… האם אני צריכה לטגן אותם קודם?
תודה!!!
חציל, בטטה ובצל כדאי לטגן קודם.
עגבניה אין צורך.
500 גר’= 3.5 כוסות?
כן.
שכנו לשים סוכר מה קורה?
לא נורא.
הכנתי ויצא מושלם כמו כל המתכונים שלך…
אם אני הכנתי היום וצריכה את זה למחר בבוקר איך ניתן לשמור את זה???
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר בתוך שקית סגורה ולחמם לפני ההגשה.
הכנו את הפוקצ’ה ואכלנו אותה, הייתה ממש ממש טעימה(: תודה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה הדס
אם אני רוצה להכין עם בשר טחון, זה אותו הדבר?
היי קרן,
מצרפת מתכון ללחמג’ון (פוקצ’ה עם בשר טחון).
מתכון קליל ונראה מעולה.
לא הייתה לי שעה להתפחה ובכל זאת יצא נהדר!
הכנתי עם בולגרית ובזיליקום, גבינה צהובה ושום, בצל מטוגן ואחת רק עם שמן זית ומלח.
תודה!
נראה מצוין!
תודה לך 🙂
הלכתי לפי כול השלבים , פעלתי לפי כול ההוראות ( אפילו השמרים היבשים הגיעו מאריזה חדשה ) ו… כלום .
הבצק לא תפח בכלל . לא אחרי שעה ולא אחרי שעתיים. נשאר כמו שהוא מונח בקערה מתחת למגבת . מה יכול להיות שעשיתי לא נכון ?
היי אבי,
מה התאריך שרשום על השמרים?
לשת את הבצק ידנית או במיקסר? כמה זמן?
מתכון מעולה הכנתי לחג לשבועות
ממליצה בחום, חשוב להכין בדיוק לפי ההוראות
יצא מושלם!!
תודה מור, שמחה שיצא טעים 🙂
כמה זמן ניתן לשמור את הפוקאצ’ות במקפיא?
ההמלצה שלי עד שבועיים. מעבר לזה הטעם כבר מתחיל להיפגע.
הכנתי עם הילדים לארוחת ערב, והם בחרו מה לשים למעלה. יצא מעולה!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום נפלא
היי אפרת
הכנתי היום את הפוקצ’ה ואני פשוט חייבת לחזור ולעדכן שיצא מדהיםםם!!!!
ההוראות שלך ברורות ומפורטות, בצק מושלם שתפח והיה נוח כל כך לעבודה, טעם נפלא ומראה מגרה! ממש כמו במסעדות.
ואולי זה הזמן לווידוי קטן באופן כללי, שתמיד כשמחפשת מתכון למאכל מסויים, אני עושה סבב קצר בין האתרים ותמיד בסוף איכשהו אני אקח את שלך ואהיה מרוצה מהתוצאה!
אז רק אגיד מילה אחת אחרונה,
תודה!!
כיף לשמוע! תודה לך ❤️
שלום, המתכון עובד ויוצא טעים גם עם קמח מלא 100% או רק עם לבן?
תודה
כדי שהמאפה לא ייצא דחוס מידי מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן.
יצא מושלם
מתכון מעולה!!!
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
מושלם באמת !!!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🌷
הכנתי לארוחת ערב והחלפתי חלק מהקמח בקמח כוסמין מלא (כוס וחצי קמח כוסמין מסך כל כמות הקמח) ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון המצויין וממש קל להכנה! האתר שלך מעולה וכל המתכונים יוצאים מושלמים, תודה!:)
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 💜
שלום וברכה,
אפשר להכין בערב, לשמור במקרר ולאפות רק בבקר..?
אפשר להכין את הבצק בערב והתפיח כל הלילה במקרר. יש לשמור בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.
הי אפרת,
רוצה להכין את זה למלשוח מנות. אבל לא רוצה להכין באותו יום. אם אכין את הופצקות עם היקרות, כשזה יפשיר זה לא ירטב מהירקות על זה? או שעדיף לאפות 3/4 אפיה ולהוסיף?
היי שרה,
את מתכוונת להקפיא את זה?
כן
היי שרה,
הירקות לא אמורים להרטיב את הבצק בהפשרה כי הם כבר אפויים ודי יבשים.
בכל מקרה אם מקפיאים כדאי להכין תוספות כמו גבינות, זיתים פטריות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. יכול להיות שירקות טריים אחרים ייראו קצת “סמרטוטיים” לאחר הפשרה.
יצא נפלא! תודה רבה!
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
הי, תודה על המתכון!
אני רוצה להכין ולהקפיא,
איזה תוספות לדעתך יהיו מוצלחות בהקפאה?
תודה!
היי מירי,
כעקרון אפשר להקפיא הכל. תוספות הכי מוצלחת בהקפאה – גבינות, זיתים פטריות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול.
יצא מוצלח מאוד, זרקתי המון ירקות וגבינות.
נראה מעולה 🙂
תודה אלעד
היי
אם מכינים פוקצות אישיות זמני האפייה משתנים?
תודה
כדאי יהיה לבדוק כבר אחרי 15 דקות.
יצא מדים, פשוט מוווווושלם
שמחה שאהבת 🙂
אפרת שלום, המתכונים שלך נפלאים!
האם את אופה בתנור בטורבו? חום עליון+תחתון בלי טורבו?
תודה! יפעת
חום עליון וחום תחתון (בלי טורבו).
כמה כוסות קמח זה 500 גרם?
3.5 כוסות (יש להשתמש בכוס זכוכית עם ידית בנפח 240 מ”ל).
יצא מדהים!! המתכונים שלך בהחלט מושלמים
תודה ענקית
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
האם אפשר להשתמש הקמח תופח? ומה הכמות?
אפשר להשתמש בקמח תופח באותה כמות אבל יש להוסיף שמרים.
מה עוד אפשר לעשות מהבצק המוצלח… מומלץ!!
שלום אפרת,
הכנתי כמות כפולה של בצק- מחלק עשיתי את הפוקצ’ות הטעימות וחלק רידדתי לעיגול ומרחתי שמן זיתולה, אבקת שום ועלי שמיר, חתכתי למשולשים וגלגלתי לקוראסונים טעימים…
כולם אהבו! הבצק יוצא רך וטעים שכל מה שנדחוף בו ישתלב נפלא… כמו כל המתכונים המושלמים שלך;)
מצרפת תמונות.
תודה על הכל!!
אפרת
נראה מושלם!! 😍
תודה אפרת 🙂
האם אפשר לעשות את זה עם קמח כוסמין ? אם כן, יש שינויים שצריך לבצע ?
כן אפשר. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
אפרת שלום,
עשיתי בדיוק לפי ההוראות עם משקל והבצק יצא כל כך רך ועסיסי, הפוקאצ׳ות יצאו מושלמות! (יצאו לי 4 גדולות מאוד)
תודה רבה על המתכון, מדויק כמו שאר המתכונים שלך באתר. 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מרין ויום מקסים 🌺
אפשר להכין את הבצק ולהשאיר אותו להתפחה בלילה במקרר ולמחרת בבוקר לאפות את הפוקצ’ות?
בנוסף, איזה מטבלים אפשר להגיש ליד הפוקצ’ות?
אפשר. יש להניח את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.
אפשר להגיש עם שמן זית ובלסמי, ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד (ממרח זיתים). מצרפת לינק למטבלים.
יצא מעולה!!! המתכונים שלכם מעולים!! תמיד יוצא מוצלח
נראה מעולה 🙂
תודה מורן.
הי
המתכון נראה ממש מוצלח
רציתי לדעת כמה כוסות קמח שוות ל500 גרם?
3.5 כוסות בנפח של 240 מ”ל.
מתכון פשוט אליפות!!!! הילדים ובעלי אכלו ואמרו:”ואוווו”, הבצק יצא מעולה,מתכון מדוייק וקל מאוד.כל המתכונים שחך מצויינים.תודה רבה😊👌
שמחה שכולכם אהבתם!
תודה ענת ויום מקסים 🌺
הי.
רציתי לשאול אם אני יכולה לשמור חלק מהבצק במקרר או במקפיא ואז להשתמש בו עוד כמה ימים.
תודה
אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהקפיא.
היי אפרת,
יש לי קמח שמרים של אוסם תוכלי לומר לי מה צריך להוסיף לו?
יש לי גמבה אדומה,עגבניות שרי, קישוא וחלומי האם מתאים יחד?
היי רותם,
כמות הקמח אינה משתנה. ההבדל היחיד הוא שיש לוותר על השמרים.
וכן, יכול לעבוד יחד.
תודה על התשובה..
לא הצלחתי לראות את התגובה שלי או מענה כל היום.
בסוף הכנתי עם מה שיש בבית ויצא מושלם כיאה למתכונים שלך,תודה רבה.
גם הבת שלי בת 3.8 הצטרפה והכינה גם חח (האמצעי שלה)
מצרפת תמונה
יצאו סך הכל 5
תודה רותם, נראה מצוין 🙂
הייי רוצה להכין את המתכון , אפשר עם קמח תופח או קמח חיטה?
אפשר להכין עם קמח חיטה לבן (יש להוסיף שמרים לפי מה שרשום במתכון).
יצא פשוט מושלם!! חברים שבאו להתארח פשוט חיסלו הכל! פעם ראשונה שאני עושה משהו עם שמרים, ואין ספק שבזכותך זה יצא מוצלח. תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
תודה קורל 🙂
היי אפרת, שנה טובה. כמנהגי בקודש, כשרוצה להכין משהו חדש – בודקת קודם אם יש לך המתכון… האם אפשר להמיר חלק מכמות הקמח לקוואקר או לשיבולת שועל עבה?
היי פנינה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשלב כוס קוואקר עם 2.5 כוסות קמח. כמות המים עשויה להשתנות מעט לכן את המים מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
גמר חתימה טובה 🌺
אני הכנתי רק עם ירקות בלי גבינה וזה טעים ברמות.
בחנות כל יחידה עולה 17 ש”ח.
ובמתכון הזה זה גרושים.
תודה רבה.
נ.ב. כדאי לקחת בחשבון הזמן את ההתפחה והאפייה לכל הממהרים
תודה מירי, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא טעים בטירוף!
הכנתי עם עגבניות+זיתים וגבינת מוצרלה! יצא מוושלם!
מאוד מומלץ!!!
תודה רבה ויום נהדר!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש באותו בצק להכנת לחם שום?
כן.
ואגב יש מתכון ללחם שום.
ממש יצא לי טעים הילדים רצו שהכין עוד פעם ממש מתכון מעולה כמו כל המתכונים פו באתר
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל.
הי אפרת
אני רוצה להכין היום את הפוקצו’ת לסוף הצום 🙂
ורציתי לדעת אם אפר להכין אותם גם מקמח 70 אחוז? (זה מה שיש לי)
תודה רבה!
כן, אפשר.
אפשר להכין בלי הגבינות?ועם כן יש משהו שאפשר להכין במכום?
כן. אפשר לשים רק שמן זית ומלח גס. זה טעים גם ככה.
אם רוצים לגוון אפשר להוסיף גם שום כתוש ועלי רוזמרין או תבלינים מיובשים של אורגנו וביזליקום.
היי!
הכנתי את הפוקצ’ות ויצא טעים בטירוף!
אם אני רוצה להכפיל את כמות הפוקצ’ות (ל-8) מה היחס של המצרכים?
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
לכמות של 8 פוקצ’ות יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
רעיון נהדר לארוחת ערב
ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
האם ניתן ללוש היום את הבצק להתפיח אותו ולהקפיא אותו.
ומחר להפשיר אותו ולאפות אותו?
כן.
כמה זמן יקח לבצק להפשיר לאחר הקפאה והאם צריך להתפיח אותו אחרי הפשרה כדי שיהיה אפשר ליצור צורה של פוקאצ׳ה? תודה
לבצק לוקח כשעה להפשיר.
אני מניחה שהתפחת אותו כבר התפחה ראשונה לפני ההקפאה? אם כן, יש להתפיח כחצי שעה-שעה ואז ליצור צורה.
היי אפרת,
תודה על המענה המהיר. כן התפחתי התפחה ראשונה ואז הקפאתי (חילקתי את הבצק לשניים). תודה רבה אנסה אחזור לעדכן 🙂
איך עושים זאת? משאירים בקערה שהתפחנו במקרר? במקפיא?
הייי אפרת.. ראשית אני כל הזמן עושה את המתכונים שלך והם יוצאים מעולה אז תודה לך… שנית הבנתי שאפשר להקפיא את הבצק.. אני עכשיו בשלב שנותנת לו לתפוח שעה.. לאחר, שעה שהוא כבר תפח אפשר להשאיר בקערה ולשים אותו במקרר עד מוצאי שבת ולהכין אותו אז או שזה יהרוס אותו וצריכים להקפיא ?
היי רוזלין,
אם זה מיועד להכנה במוצאי שבת אז כדאי לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהקפיא (לאחר שהוא תפח והכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר על ידי לישה קצרה).
מומלץ להוציא אותו להפשרה בחוץ כשעה-שעתיים לפני ההכנה.
כמה כוסות חד פעמיות שקופות זה 500 גר קמח?
בכוס חד פעמית לשתיה קרה יש 110 גרם. את צריכה לשים בערך 4.5 כוסות.
היי אפרת
ראשית, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הוראות ברורות, קל לעשיה והכי חשוב טעים
שנית, רציתי לדעת מה המרקם שצריך לצאת, עשיתי והפוקצ’ה יצא מאוד קשה, למה? במה טעיתי?
אשמח לשמוע ממך תשובה
תודה סימה
היי סימה,
המרקם צריך להיות פריך מבחוץ אבל די רך מבפנים.
אם התפחת את הבצקים כמו שצריך אז אולי התנור שלך חזק יחסית או שאפית על טורבו?
יצא מעולה!!!, נראה ככה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
רציתי לדעת מה היחס בין שמרים יבשים לטריים?
תודה
היי איילת,
היחס הוא קוביית שמרים טריים (50 גרם) או שקית שמרים טריים גרגירים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
היי,
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ?
נראה לי שכן. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
האם אפשר ללוש ביד?
כן אפשר.
וואוו וואוו וואו עשיתי עם שמן זית רוזמרין ומלח גס ויצא פשוט אליפות!תודה רבה וחג שמח!!
שמחה שיצא טעים!
תודה יעל וחג שמח 🙂
אפרת שלום וברכה!
כהרגלי לא מתחילה בישולים לי לפשפש באתר שלך,תודה!מכינה בדיוק את הבצק..
איך יעבור הקפאה?במידה ואחרי האפיה מיד מכניסה למקפיא..החג רק במוצאי השבת..רוצה שיהיה כמה שאיפשר טרי..
היי יעל,
אין בעיה להקפיא. חשוב רק לצנן לפני את הפוקצ’ה לטמפ’ החדר.
מתי מומלץ להקפיא? לאחר שהפוקאצה אפויה ומוכנה עם הירקות עליה ?
אפשר להקפיא לאחר שהפוקצ’ה מוכנה (יש להמתין שתתקרר לטמפ’ החדר).
מתכון מהמם כולם התענגנו על זה
תודה רבה…
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
יצא לי מעלף ומאד מאד קל להכנה תודה רבה רבה
שמחה לשמוע!
תודה איה 🙂
היי אפרת. נראה טעים. מה ההבדל בין בצק פיצה לבצק פוקצה? נראה לי שזה אותם מרכיבים, לא?
אין הרבה הבדל בבצק מבחינת החומרים אבל אופן ההכנה קצת שונה.
היי אפרת,
מה אופן ההכנה אם רוצים להכין פיצה מבצק זה?
תודה!
אפשר להכין לפי אופן ההכנה במתכון לפיצה.
טעיייייייייייייים לנו!
אל תפסיקי!
חולים על המתכונים שלך!!
תודה יונית! 🌷
האם ניתן לשים שמן קנולה
עדיף שמן זית אבל אם אין אפשר לשים שמן קנולה.
היי אפרת
רוצה לשים בטטה מעל עם מה היית ממליצה לשים אותה והאם צריך לבשל אותה לפני
והאם ניתן להקפיא אחרי הכנה
אפשר לשים בטטה קלופה ופרוסה דק. זה יכול ללכת עם בצל סגול, גבינת פרמז’ן/בולגרית.
נשמע מעולה.
יכול ללכת עם קמח מלא?
יהיו שינויים במתכון?
תודה
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי להשתמש בקמח מלא 70% או לשלב כשליש כמות קמח לבן כדי שהבצק ייצא מוצלח יותר.
אין שינוי במתכון למעט אולי קצת יותר מים.
המתכון נראה מעולה!
האם ניתן להקפיא והטעם לא ייפגם??
כן, אין בעיה להקפיא.