זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
דלורית בינונית (כ-600 גרם)
אופציה 1: דלורית בצ’ילי וסויה
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף שטוחה רוטב סויה
מעט מלח ופלפל
אופציה 2: דלורית בסילאן ושום
2 כפות שמן זית
כף מלאה סילאן
2 שיני שום קצוצות
כפית עלי טימין
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מקלפים את הדלורית, חותכים אותה באמצע לאורכה ומרוקנים את החלק החלול מגרעינים. חותכים לפלחים.
-מערבבים את פלחי הדלורית עם חומרי התיבול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהדלורית מתרככת (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק).
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
האם אפשר להוסיף על אותו מתכון גם קולורבי?
כן:)
לא נוטה להגיב, אבל חייבת להגיד שהמתכון הזה גרם לי ולבן זוגי להתאהב בדלורית! יצא מקורמל ומדהים, סיימנו את כל התבנית
איזה כיף לשמוע❤️
תודה שי
היי אפרת, אין לי טימין. אורגנו גם מתאים?
אפשר אבל שימי ממש מעט שלא ישתלט על הטעם.
היי אפרת
בלי סילאן ובלי תחליפיו
יצא טעים?
תודה מראש על העזרה .
כן:)
בוקר טוב
כמה טימין לשים אם אני משתמשת במיובש?
היי,
חצי כפית תספיק(:
אין לי טימין
מה כדאי במקום, או שאפשר לוותר עליו
אפשר להכין גם בלי.
הי אפרת
האם עלי טימין קונים יבש טו טרי?
תודה יום נעים
היי דבורה,
אפשר לקנות אותם טריים וכתבלין יבש.
במתכון הזה הכוונה לעלי טימין טריים.
יום מקסים 🙂
אפשר גם ביבש? טימן יבש?
אפשר 🙂
נהדר!גם טעים גם בריא
תודה אירה 🙂
טעים להפליא אהבתי יותר את גרסת הסילאן מזכיר מאוד בטטה אפויה
תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להוסיף ירקות שונים כמו בטטה סלק זוקיני?
כן שרה, אפשר בהחלט. לסלק ייקח קצת יותר זמן להתרכך אבל אפשר לחתוך אותו לקוביות קטנות ובכך לקצר את הזמן.
יום מקסים 🙂
יצא פשוט מדהים!!! תודה רבה על מתכון מצויין.
שמחה לשמוע הדסה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך שהכנתי. שאלה – אפשר לשים דבש או מייפל במקום סילאן? מה יותר טוב?
תודה רבה!
תודה אולגה!
כן, אפשר לשים דבש או מייפל. הייתי הולכת על המייפל 😉
המתכון של הדלורית מעולה טעים יפה במראה, כל הכבוד
תענוג של אתר
טובה
תודה טובה!
שבוע טוב 🙂
בכל שנות חלדי, והן תודה לאל רבות, לא הכרתי מתכון כ”כ טעים. הכנתי קוביות גדולות של דלעת
(במקום דלורית) בסילאן ושום. לא הספקתי אפילו להעביר לכלי הגשה. זה נטרף as is מהמגש
כשבקושי הספיק להצטנן. תוך 10 דקות תבנית התנור הגדולה, נותרה ריקה ! תודה מקרב לב !
נכון, אפשר להכין גם עם דלעת 🙂
שמחה מאוד שנהנתם ותודה שחזרת לעדכן!