שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

דלורית בינונית (כ-600 גרם)

אופציה 1: דלורית בצ’ילי וסויה

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

כף שטוחה רוטב סויה

מעט מלח ופלפל

אופציה 2: דלורית בסילאן ושום

2 כפות שמן זית

כף מלאה סילאן

2 שיני שום קצוצות

כפית עלי טימין

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מקלפים את הדלורית, חותכים אותה באמצע לאורכה ומרוקנים את החלק החלול מגרעינים. חותכים לפלחים.

-מערבבים את פלחי הדלורית עם חומרי התיבול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהדלורית מתרככת (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מקלות שום
עוגת שיש קינמון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפרים (10:23 25.09.2019)

אין לי טימין
מה כדאי במקום, או שאפשר לוותר עליו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 25.09.2019)

אפשר להכין גם בלי.

דבורה (09:40 1.02.2017)

הי אפרת
האם עלי טימין קונים יבש טו טרי?
תודה יום נעים

מתכונים ב-10 דקות (10:31 1.02.2017)

היי דבורה,
אפשר לקנות אותם טריים וכתבלין יבש.
במתכון הזה הכוונה לעלי טימין טריים.
יום מקסים 🙂

דנה מירק (12:53 10.12.2020)

אפשר גם ביבש? טימן יבש?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 10.12.2020)

אפשר 🙂

אירה (20:53 22.10.2016)

נהדר!גם טעים גם בריא

מתכונים ב-10 דקות (23:55 22.10.2016)

תודה אירה 🙂

זהבה (18:49 17.01.2017)

טעים להפליא אהבתי יותר את גרסת הסילאן מזכיר מאוד בטטה אפויה

מתכונים ב-10 דקות (20:22 17.01.2017)

תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂

שרה יוסף (10:18 16.06.2016)

האם אפשר להוסיף ירקות שונים כמו בטטה סלק זוקיני?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 16.06.2016)

כן שרה, אפשר בהחלט. לסלק ייקח קצת יותר זמן להתרכך אבל אפשר לחתוך אותו לקוביות קטנות ובכך לקצר את הזמן.
יום מקסים 🙂

הדסה (18:04 29.05.2016)

יצא פשוט מדהים!!! תודה רבה על מתכון מצויין.

מתכונים ב-10 דקות (19:39 29.05.2016)

שמחה לשמוע הדסה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אולגה (10:05 24.12.2015)

המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך שהכנתי. שאלה – אפשר לשים דבש או מייפל במקום סילאן? מה יותר טוב?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:08 24.12.2015)

תודה אולגה!
כן, אפשר לשים דבש או מייפל. הייתי הולכת על המייפל 😉

טובה (21:03 28.11.2015)

המתכון של הדלורית מעולה טעים יפה במראה, כל הכבוד
תענוג של אתר
טובה

מתכונים ב-10 דקות (21:55 28.11.2015)

תודה טובה!
שבוע טוב 🙂

לילי טל (05:57 28.11.2015)

בכל שנות חלדי, והן תודה לאל רבות, לא הכרתי מתכון כ”כ טעים. הכנתי קוביות גדולות של דלעת
(במקום דלורית) בסילאן ושום. לא הספקתי אפילו להעביר לכלי הגשה. זה נטרף as is מהמגש
כשבקושי הספיק להצטנן. תוך 10 דקות תבנית התנור הגדולה, נותרה ריקה ! תודה מקרב לב !

מתכונים ב-10 דקות (10:29 28.11.2015)

נכון, אפשר להכין גם עם דלעת 🙂
שמחה מאוד שנהנתם ותודה שחזרת לעדכן!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.