זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
4 בצלים בינוניים/ 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים דקים
1 כף שטוחה סוכר חום כהה
1 כף גדושה קמח + 1/4 כוס מים קרים (לערבב עד לקבלת מרקם ללא גושים)
תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק בצל, מלח לפי הטעם
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם שמן/חמאה ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ונותנים לבצלים להתרכך באידוי איטי. לאחר שהבצלים נעשים שקופים, מוסיפים את הסוכר החום, מכסים ומבשלים עד שהבצל משחים (זה קובע את צבע המרק). בכל תהליך הבישול יש לערבב את הבצל מידי פעם.
-מוסיפים את בלילת הקמח ומתבלים. שופכים מים רותחים ומערבבים היטב.
-טוחנים את המרק עם מעבד מזון/ בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק/גס (לפי הטעם) ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
*מומלץ לאכול עם קרוטונים.
הערות וטיפים לקבלת מרק בצל מוצלח:
*חשוב לא לטגן את הבצלים על אש גבוהה אחרת ישרפו וטעם המרק ייצא מריר.
*להעשרת הטעמים אפשר להשתמש בשילוב של בצל לבן עם בצל סגול.
מרק בצל מתכון, מתכון למרק בצל, מרק בצל פשוט, מרק בצל פרווה
היי אפרת,
אני מכינה כעת את המתכון, מה אפשר להוסיף כדי שיהיה יותר משביע?
אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
תודה רבה!!
כן אפשר:)
איזה חברה של אבקת מרק בצל את שמה ?
של אסם (100% רכיבים טבעיים)
יצא פשוט טעים!!
שמחה שיצא טעים❤️
האם מתאים להוסיף ירקות – קישוא גזר, או שממש לא? 😬
זה דווקא יכול להיות מעניין וטעים:)
אפשר לשים סוכר לבן במקום חום?
אני רוצה שיצא צבע חזק
להפך. עם סוכר לבן זה ייצא בהיר.
יש לי רק אבקת מרק פטריות, זה קשור?
או שעדיף לוותר? וכמה מלח לשים ללא אבקת מרק?
כן אפשר לשים אבקת פטריות.
אם לא שמים אבקת מרק אז כדאי להתחיל מכפית גדושה ולשפר מליחות לפי הטעם.
תודה על התשובה
באמת יצא מעולה!!
ותודה ועל המתכונים המוצלחים!!
אני מאד נהנת מהאתר ומשתמשת הרבה!
היי, מדהים האתר האם ניתן לעשות תמרק עם 4 בצלים אך עם קומקום מים שלם? ללא הגדל כמויות
אפשר אבל המרק ייצא דליל יותר.
האם אפשר לשים קמח תמי, ללא גוטן במקום הקמח הרגיל?
אם יש לך קורנפלור אז עדיף.
אם לא, אפשר קמח תמי.
יצא טעים מאוד
אבל בצבע לבן דוחה…
היי שני,
מה שגורם למרק לצאת עם צבע זה שימוש בסוכר חום מהסוג הכהה (הסוכר הדביק) וטיגון הבצל עד להשחמה.
הכנתי את המרק יצא טעים אבל חריף
יש משהו לעשות כדי לעדן את החריפות?
מוזר, דווקא זה אמור לצאת מתקתק.
אם יש לך קרם קוקוס או שמנת לבישול/ שמנת למתוקה/ קצפת צמחית אז אפשר להוסיף.
הי אפשר לעשות מבצל סגול?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שצבע המרק יהיה סגלגל.
היי אפרת,
למה הצבע של המרק יצא לי ממש בהיר? עשיתי בדיוק לפי המתכון…
האם יש מה לעשות כדי שזה יהיה יותר חום
היי שרה,
מה שגורם למרק לצאת עם צבע זה שימוש בסוכר חום מהסוג הכהה (הסוכר הדביק) וטיגון הבצל עד להשחמה.
חייבים לשים קמח?
הקמח מסמיך את המרק. אפשר לשים קורנפלור במקום.
המרק יצא מושלם
הוספתי גם יין לבן ממש משפר
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי האם יש תחליפיפ לא. מרק בצל כי אין לי?
אפשר לשים אבקת מרק רגילה.
יצא מטורף!!!!! תודה
תמיד המתכונים שלך יוצאים פצצה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מעולה תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, תודה על המתכונים המוצלחים!!
אפשר להוסיף גבינה צהובה? אם כן אז איך בדיוק.
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לפזר גבינה צהובה מעל המרק החם בצלחת ההגשה.
תודה!! יצא ממש טעים!
שמחה לשמוע😊
תודה רבה על המתכונים המצויינים שלך!
מעונינת להכין בערך 30 מנות, לערב לביבות.
תוכלי לכתוב לי כמויות?
תודה רבה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לכ-30 מנות כדאי להכפיל כמויות פי 9.
תודה רבה!
הכנתי ויצא מעולה!
כולם שיבחו והיללו….
תמשיכי להצליח, ותצליחי להמשיך 😉
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, אני סוכרתית ונאלצת לוותר על הסוכר החום וגם על הקמח. האם כדאי לנסות בלי המרכיבים הנ”ל?
תודה על התשובות בסבלנות שלא נגמרת….
היי,
הסוכר מקרמל את הבצל ומשפר את הטעם, והקמח מסמיך.
אפשר לנסות לוותר על המרכיבים האלו, אך יהיה שינוי במרקם.
תודה!
היי, נראה טעים!
לכמות של בערך 20 איש להכפיל ב4 או 5?
תודה רבה
היי,
כדאי להכפיל כמויות פי 5 על מנת שיהיה מספיק לכולם(:
הכנתי את המרק לארוחת ערב. אחרי הביקורות הכנתי ישר כמות כפולה שחוסלה על ידי שלושת הבנים שלי ובעלי. תודה רבה על ארוחת ערב מצוינת 😃
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת
חייבת לשתף שיצא טעים מאד
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה❤️
תודה שחזרת לשתף(:
הי נשמה
אנחנו מנסים לעבור לאט לאט לאוכל יותר טבעוני
אני רגילה להכין בשרי על בסיס יומי ואני לא ממש יודעת איך להרכיב ארוחות שלא כוללות בשר/עוף…
אם מה יכול ללכת המרק הזה?
אשמח לרעיונות
קצת נואשת…
היי,
כל הכבוד על היוזמה!
אפשר להכין כל מנה של ירקות, אפשר גם תוספת משביעה יותר כמו אורז, אטריות, בורגול…
ואם אתם לא נמנעים מדגים אפשר גם להכין מנת דג.
היי אפרת האם חייבים לטחון או שאפשר גם ככה?
היי,
הטחינה משפרת את מרקם המרק ומדגישה את טעם הבצל, אך אם אין אפשרות אפשר לוותר עליה.
יצא מעולה!!! תודה אפרת על כל המתכונים.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
היי,
אפשר להשתמש בסוכר דמררה במקום סוכר חום?
היי,
אפשר(:
תודה רבה
על כל המתכונים המעולים
אני משתמשת קבוע באתר
אין עליו 🙂
טוב, כמובן יצא ליגה!!!!!
רק רציתי לעדכן… ולהודות…. אפרת את הקללת לנו ת’חיים עם המתכונים שלך!!!!!
אלופה!!!!
יאאלה ממשיכה בהכנות!!!!!
מרק מווווששששלם!!!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון(:
הי אפשר להוסיף סילאן במקום סוכר חום כהה ?
היי,
אפשר(:
היי,
אין לי אבקת מרק.
אבקת בצל זה גם טוב (לא אבקת מרק בצל)? אם כן מה הכמות?
תודה רבה 🙂
היי,
אפשר לשים אבקת מרק בצל אם מוותרים על אבקת מרק.
כמות של שליש כפית מספיקה(:
טיגנתי כמעט שעה ולא יצא חום כמו שרציתי… עכשיו הוספתי מים ואני מתבאסת מהצבע… יש דרך להשחים אותו אחרי שכבר הוספתי מים? לטגן בצל בנפרד ולהוסיף אולי?
ממש מוזר, שעה שלימה והבצל לא השחים??😂 אולי היו במחבת מים או נוזלים רבים מדי מהבצל?
בכל אופן, אני לא בטוחה שהוספת עוד בצל תהיה יעילה כי הטעם עשוי להיות מרוכז מדי. אבל אפשר לנסות.
בסוף השארתי את זה ככה ויצא טעים… תודה
נהדר, שמחה לשמוע! חנוכה שמח(:
מושלם!!!!! תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון(:
מעדן !!
תודה רבה
שמחה שאהבת את המתכון😊
מרק מווושלם..
מאמצת אותו לתמיד:)
תודה על המתכונים…
שמחה מאד שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף!
האם אפשר להכין את המרק יום לפני ההגשה ולשמור אותו במקרר?
כן, אפשר.
לפני ההגשה יש לחמם כמה דקות על הגז והטעם יהיה כמו ברגע הבישול(:
אפשר להכין מבצל סגול??????
היי נעמי,
אפשר להשתמש בבצל סגול, רק שצבע המרק יהיה כהה ומעט נוטה לסגול.
שלום
תודה על אתר מדהים!
כמה מלח להוסיף?
שמתי אבקת מרק עוף.
היי יעל,
זה תלוי אם אוהבים אצלכם קצת יותר מלוח, אבל אפשר לשים בערך כפית גדושה ואחר כך להוסיף לפי הטעם.
אפרת יקרה, ראשית- מתכון מושלם הכנתי צום קודם וגם היום אני מכינה. העברתי אותו גם לאחיינית שלי וכולם נהנו…
שנית, רציתי לשאול אני מנסה לפתוח ספר מתכונים באתר הטעים שלך ומישום מה הוא לא נותן לי כבר כמה פעמים. אולי לא הבנתי נכון מה צריך לעשות? אשמח אם תעזרי לי… תודה וצום קל!
היי ברכה,
שמחה שאהבתם את המתכון!
לגבי מחברת המתכונים- נסי להתנתק מהאתר ואז לרענן את הדף ולהתחבר שוב, ולאחר מכן תלחצי על מחברת המתכונים. אם הבעיה נמשכת כתבי לי😊
תודה על התשובה המהירה! מה צריך לרשום בשם משתמש? כל מה שניסיתי לא עבד. לא מייל לא שם ולא סיסמה. תודה!
אם נרשמת בעבר לאתר תכתבי את שם המשתמש (או המייל) שנרשמת איתם ואת הסיסמה. אם לא נרשמת או שאת לא זוכרת אחד מהפרטים- את יכולה להירשם מחדש עם מייל וסיסמה חדשים.
אפרת,
המרק יצא מווושששששללללםםםםםם!!!!!!
פעם מישהי הביאה לי מתכון למרק בצל ועשיתי וזרקתי הכל לפח כי היה לזה טעם של מים
ועכשיו עשיתי את המתכון שלך ולא נשאר כלום!!!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים שאת מביאה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ריקי🌺
כשהמרק מיתבשל מכסים ?
היי,
רצוי לכסות עם מכסה, אך לא לסגור לחלוטין אלא להשאיר פתח קטן לאוויר.
אפשר לשים סוכר לבן במקום החום ?
היי ליאור,
כן, אפשר:)
שלום
הבנתי שיש מחסור בסוכר חום כהה ואין להשיג
ובכל מקרה חבל לי לקנות חבילה שלמה בשביל כף
האם יש משהו אחר שניתן להחליף בו?
היי ג’ני,
אם אין אז אפשר גם סוכר חום רגיל (דמררה)
וואו, מתכון פגז. תודה רבה!!
שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת
היום הכנו סעודה שלמה לכבוד החנוכה והכל! מהאתר שלך:
מרק בצל לחמניות ביגל פשטידת גבינה ועוגת ביסקויטים
היה פשוטעים!!!
תודה לך ושד’ יתן לך כוחלהמשיך עם המתכונים המוצלחים
תודה רבה דיני!
שמחה לקרוא שנהנתם ❤️🙏
אפשר לוותר על האבקת מרק?
היי בתיה,
אפשר לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם. יש אבקות מרק טבעיות שאפשר להשתמש בהן.
הנה מתכון לאבקת מרק טבעית שתוכלי להכין בבית- לחצי כאן למתכון
תודה אפרת!!!
הרגע גמרתי להכין
פשוט מעדןןןןןןן
הילדים אומרים ”עוד עוד”
אין על המתכונים שלך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנית
המרק טעים מאוד!
יודעת להגיד כמה קלוריות יש בו בערך ? נגיג ב100 גרם של המרק מוכן.
כ-90 קלוריות ל100 גרם.
היי האם אפשר לוותר על הקמח, סוכר ואבקת מרק או שיש לך רעיון לתחליף כדי שיהיה דל קלוריות?
אפשר אבל זה ייצא פחות טעים.
אם את ממש רוצה לוותר על המרכיבים האלה אז אולי כדאי להכין מרק אחר שיש בו גם בצל אבל משלב ירקות נוספים שנותנים את הטעם.
הי,
המרק יצא מדהים!
כמובן שהכנו גם את הקרוטונים המצויינים.
לא טחנו.
טיפ לקיצור תהליך הקרמול- אחרי שהבצלים התאדו, להוסיף כף של ריבת חלב ( כן, כן) במקום כף הסוכר החום. זה מיד מעניק את הצבע והטעם הרצוי, ומקצר משמעותית את תהליך הכנת המרק.
תודה על המתכונים המעולים❣️
תודה מאיה 🌺
היי אפרת וחג חנוכה שמח 😁
תודה רבה לך על האתר! מתה עליו!
יש לי רק דמררה קלאסי (הבהיר)
עדיין הבצל ישחים? כמה זמן בערך זה אמור לקחת?
היי אילנה,
המרק יהיה קצת פחות שחום אבל מבחינת הטעם אין בעיה עם זה.
הבצל עדיין אמור להשחים. זה משתנה ויכול לקחת בסביבות 25-30 דקות.
יום מקסים 🙂
בס’ד
היי אפרת,
חנוכה שמח
תודה על האתר הקסוםםםם!
הכנתי את המרק משום מה יצא לי מידי מימי וצריך לצאת סמיך
איך אפשר לתקן שיהיה סמיך יותר ולא מימי.
תודה
היי אהובה,
תערבבי כף קורנפלור (או קמח) עם 4 כפות מים קרים ותוסיפי למרק. תבשלי אותו על אש בינונית בלי מכסה כמה דקות, עד שהמרק מסמיך.
יצא מטורף
שמתי סוכר לבן וממש טעים!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
תודה רבה על האתר!!!! אפשר לשים מרק עוף במקום בצל?
כן אפשר.
תודה על האתר המיוחד.
עשיתי את המרק והיה טעים מיוחד
רציתי לשאול האם המרק טוב בהקפאה
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.
הכנתי את המרק, לקח לי 40 דקות להגיע לקירמול הבצל, השתמשתי ב3 בצלים לבנים ואחד אדום, החלפתי קמח בקורנפלור. המרק טעים מאוד, אחלה ארוחת ערב, הכנתי גם קורטונים איתו.
אבל רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האבקות מרק בצל במשהו אחר שהוא לא אבקת מרק (מכל סוג שהוא)? משהו שהוא טבעי…?
תודה לך 🙂
הוספתי תמונות להנאתכם
היי רותם,
אפשר לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם. יש אבקות מרק טבעיות שאפשר להשתמש בהן.
גמר חתימה טובה 🌺
הכנתי ויצא לדעתי טעם מאוד “פשוט” של בצל מטוגן (לא מפתיע בהתחשב בזה שזה מרכיב הטעם היחיד…)
חבל לי על הטיגון של כל כך הרבה בצל. יש לך הצעה למתכון/דרך שאוכל להשתמש במרק הבצל (שהוא תכלס כמעט בצל מטוגן) עבור מתכונים אחרים?
היי דנה,
אפשר להשתמש במרק כבסיס לכל מרק אחר ולהוסיף לו ירקות/קטניות. אפשר גם לסנן אותו ולהקפיא ולהשתמש בו כציר לכל תבשיל (במקום מים).
היי
אפשר אבקת מרק בטעם אחר?
כן.
שלום אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים
אם אני מוסיפה בסוף תהליך הבישול יין אדום יבש, זה יכול להשביח?
אם כן כמה?
זה עניין של טעם. אני ממליצה לנסות על כמות קטנה של מרק ולטעום.
שלום אפרת
המרק בצל מעולה !!! הכנתי כמות כפולה.
אהבנו מאוד! ממש מוצלח.
טעם עדין ועמוק גם יחד. יותר טעים מהרבה מסעדות… מניסיון… וכל זה בלי יין.
אני לא טחנתי בסוף. אנחנו אוהבים את זה ככה.
תודה רבה !!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום שפית
יש לי אבקת מרק עוף או פטריות.
במה עדיף להשתמש ?
תודה על הכל 🙂
הייתי הולכת על שילוב של שניהם 🙂
אפרת היקרה(: אם אין לי אבקת מרק בצל מה אפשר לשים במקום? זה ישנה אם לא אשים אבקת מרק בצל?
היי חן,
אפשר לשים אבקת מרק רגילה.
מרק פשוט מצויין! כל כך מעט חומרים וכלום עבודה והטעם עשיר וממכר.
מכינים את זה על בסיס שבועי כמעט בחורף. אוכלים יחד עם גבינה צהובה מגורדת וקרוטונים. יאמי!
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת,
ראיתי במתכון הזה ובעוד מתכון של מרק שאת עותבת לשים מים רותחים.
זה משנה אם אשים מים מהברז וארתיח?
שאלה מצחיקה, אבל מנסה להבין אם יש עניין מאחורי המים הרותחים שתורם לבישול 🙂
תודה
זה סתם כדי לזרז עניינים 🙂
אפשר להוסיף גם מי ברז ולהביא לרתיחה.
אני רוצה להכין את המרק הזה, אבל לא בצבע כהה, איך?
וכן בלי לרסק אח”כ בבלנדר,
זה עדיין יצא לי טעים ומיוחד כמו שכותבים כאן כמו שכולם כותבים כאן?
אם תשתמשי בסוכר לבן ותטגני את הבצל 15-20 דקות, הצבע ייצא בהיר.
לגבי הריסוק בבלנדר, אין ספק שזה תורם למרקם ולטעם אבל אפשר להכין גם בלי לרסק (קחי בחשבון שחתיכות הבצל יורגשו).
היי אפרת,
האם ניתן לשים במקום אבקת מרק בצל אבקה לרוטב פטריות?
כן אפשר.
היי תודה רבה על המתכונים הטובים!
אם אין לי סוכר חום זה קריטי?
מבחינת הטעם אין בעיה פשוט המרק יהיה פחות שחום.
ואו אפרת, המרק יצא מדהים! מודה שאידינו וכירמלנו את הבצל במשך שעה (!) עד שהתקבל הצבע המבוקש, אבל הבישול שאחרי כבר היה ממש עניין קצר. הכנו קרוטונים לפח המתכון שכתבת פה וקצת גבנ”צ מגורדת מעל. תענוג
תמונה להמחשה
נראה מושלם 😍
תודה על השיתוף!
מרק טעים השילוב של הסוכר חום נותן לזה טון מעניין.
תודה מימי 🙂
היי תודה על המתכונים המדהימים❤
יש לי בבית רק סוכר לבן אז שמתי עם הבצל אבל עכשיו לא יודעת כמה זמן יקח עד שזה ישחים?
תודה מראש
נועה
היי נועה,
הסתדרת בסוף? איך יצא?
טיגנתי בשמן קוקוס ודבש במקום סוכר חום.
בהגשה הוספתי שמנת חמוצה – יצא מעולה תודה.
מעולה 🙂
תודה גיא
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
היי אביה,
אם הקמח מתערבב טוב עם המים ולא נשארים גושים אז כן.
האם אפשר להקפיא את המרק?
לא רואה בעיה להקפיא.
הי אפרת,
יצא טעים מאוד! תודה על המתכון! מצרפת תמונה 🙂
שאלה לפעם הבאה: המרק יצא מצד אחד בהיר ומצד שני מתוק (לא יודעת אם זה קשור, אבל הכפלתי כמויות). יש לך רעיון איך אפשר להפחית את המתיקות אבל גם להרוויח צבע חום יותר? השתמשתי בסוכר חום קלאסי של סוגת.
היי מיכל,
נראה טוב 🙂
למעשה ככל שתשחימי את הבצל לפני זה מה שיוסיף צבע למרק. אני ממליצה פעם הבאה להפחית מכמות הסוכר החום ולטגן את הבצל עד להשחמה של ממש, כמה זמן שזה ייקח.
שנה טובה 🌺
מה אפשר לשים במקום הקמח (בעיה של גלוטן)
תודה רבה
אפשר לשים קורנפלור.
לכמה אנשים מספיק המתכון
מהכמות יוצאות 3-4 מנות.
הי
תודה על המתכון כמה מים צריך להוסיף למרק?
תודה!
רותי
3 כוסות מים.
המתכון הכי מוצלח למרק בצל שיצא לי להכין.
גם אניני הטעם שבמשפחה, שיצא להם לאכול אחד בצרפת ואחד במסעדת פקהפקה,
אמרו שהמרק מעולה.
ואני, כמובן, לא גיליתי את המתכון(:
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
אנחנו אוהבים פטרוזיליה במרק.
האם ניתן להוסיף פטרוזיליה למרק הבצל?
תודה…
אם אתם אוהבים אז כן.
הי אפרת!
אתמול הייתה לנו פה חגיגת יומולדת לחברה ממש טובה,הכנתי את המתכון וכולם ממש התלהבו…
יצא משגע!!
תודה לך
שמחב לשמוע 🙂
תודה שרה.
שלום לך.
אני רוצה להכין את המרק ל40 מנות בערך, את יכולה לומר לי מה הכמות?
וגם ניראה לך שאם אני ישים שמנת צמחית (אני צריכה אותו חלבי) זה יוסיף הקרמה? אם כן, באיזה שלב להוסיף?
תודה רבה!!
היי דבורי,
זה מיועד לארוחה של 40 אנשים בה יוגשו גם מנות נוספות או שאת רוצה ממש כמות של 40 מנות? כי אם כן זה המון. יהיה צורך להכפיל כמויות בכ- 10.
אפשר להוסיף שמנת מתוקה לקראת סוף הבישול, כ5-7 דקות לפני הסוף. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.
לא
זה מיועד להיות עוד מנה בסעודה שבעיקר יש בה לחמים ותוספות והמרק זה תוספת שיהיה משהו חם.
אז לכמה כדאי להכפיל? זה מיועד לבערך 40 אנשים.
מאחר ומוגשות תוספות נוספות וקרוב לוודאי שלא כולם יאכלו מרק (או שאני טועה? 🙂 ) אז תכפילי בערך ב 6-7 ואם את רוצה להוסיף שמנת בסוף שימי בערך 2-3 מיכלים (את השמנת כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום תוך כדי). אם זה אמור להיות חלבי אז כדאי להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית.
שימי לב שאת משתמשת בסיר מספיק גדול.
בהצלחה 🙂
היי אפרת, אני רוצה לשלב עם מרק פטריות כי אני לא ממש אוהבת מרק בצל ואני גם רוצה שיהיה חלבי, מה את אומרת על לטגן את הבצל עם פטריות, להוסיף את התיבול שלך ולהוסיף שמנת ומים והשאר כרגיל ומלמעלה להוסיף גבינה צהובה, כל זה בלי לטחון, מה את אומרת?
וכרגיל תודה רבה על האתר הנפלא ועל המתכונים המושלמים!האתר הראשון לחיפושים!!!!
נשמע טוב. תכיני כמו שרשמת ולפני שאת מוסיפה גבינה צהובה תטעמי כדי לוודא שלא צריך לתקן תיבול.
בהצלחה 🙂
תודה! אחזור לעדכן…
וואו .פשוט מושלם לסערה…
הוספתי גם קצת פטריות בשימורים וזה יצא מושלם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי, יש תחליף לאבקת מרק בצל?
היי אירית,
אם אין אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.
יצא פשוט נהדר! כרגע מתבשל בפעם השנייה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
המרק יצא מוצלח וטעים.
לא טחנתי כי אנחנו אוהבים את חתיכות הבצל…
הוספתי קרוטונים שהכנתי וגם גבינה צהובה מגוררת מעל.
תודה רבה על המתכון. היה חשוב לי שיהיה ללא יין לבן כי הוא מיועד לילד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אילנית
יצא מרק מאוד טעים, אבל אשכנזי לגמרי. ניסיתי לדמיין שהוא מוקרם, וזה עוזר…:)
תודה!!
שמחה שהדמיון עזר 🙂
תודה שחזר לעדכן.
שבוע טוב
הכנתי אתמול ויצא מצוין.
במקום לערבב את הקמח עם מים קרים ערבבתי עם יין לבן חצי יבש.
וגם לא טחנתי כי המעבד מזון נורא מסורבל להפעלה ולא הייתה לי סבלנות להתעסק עם זה.
הוספתי קרוטונים שהכנתי, והנחתי פרוסת גבינה צהובה בתחתית כל קערה לפני המזיגה.
יצא מעולה ונהנינו מאד.
תודה,
על המתכון הזה ועל כל המתכונים.
נשמע מצוין 🙂
תודה אשירה ושבת שלום
יצא מעולה אבל לא יצא לי הצבע כמו אצלך למה?
היי דני,
טיגנת את הבצל עם סוכר חום עד שהוא השחים?
כן טיגנתי ביחד אבל לא קיבל את הצבע
מוזר, כי זה מה שאמור להשפיע על צבע המרק.
סוכר חום כהה או בהיר?
עם השתמשתי בסוכר חום בהיר?
מבחינת הטעם אין בעיה פשוט המרק יהיה פחות שחום.
היי,
חשבתי להוסיף שמנת מתוקה כדי לתת למרק טעם מוקרם,יהיה שייך להוסיף או שזה פחות מתאים למרק?אם שייך באיזה שלב להוסיף?
אפשר להוסיף שמנת מתוקה כ-5 דקות לפני סוף הבישול. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.
היי,
אתר מדהים!!
מבלה בו המון..תודה !!!
שאלה לי אליך,אין באפשרותי לטחון את המרק,
האם כדאי להכין אותו?
שוב תודה על הכל.
אני מתבלטת כי הטחינה של המרק מסמיכה אותו ומדגישה את הטעם של הבצל.
בגדול אפשר לא לטחון ואם המרק דליל מידי אז אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת כף נוספת של קמח או קורנפלור מעורבבים עם מים קרים אבל צריך לקחת בחשבון שיהיו חתיכות של בצל (אם אין בעיה עם זה).
אפשר בבקשה מתכון לקרוטונים?
ותודה על האתר המוצלח שלך. לפניו הייתי גרועה בבישול ונתת לי בטחון וכלים לשדרוג המטבח. כל מתכון שלך קוצר מחמאות
היי רות,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מתכון לקרוטונים:
5 פרוסות לחם או חלה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה או טימין או בזיליקום (מומלץ לשלב)
רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
מתבלים את קוביות הלחם בתערובת השמן והתבלינים באופן אחיד.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מניחים את קוביות הלחם המתובלות על נייר אפיה ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה קלה.
שבת שלום!
שאלה
האם הטעם משתבח או נהרס
אם מכינים יום קודם ושומרים במקרר?
היי שולה,
בדר”כ מרק הכי טעים כשהוא טרי. במקרה הזה יכול להיות שדווקא הטעמים מתחזקים לאחר יום במקרר. בכל אופן, אצלי המרק חוסל באותו יום כך שאני לא יודעת לומר בוודאות 🙂
תודה! יצא טעים! כיף בליל חורף כשקפוא בחוץ..,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
fhstnfh svm
תודה רבה המתכון מאוד פשוט וגם טעים
תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
אם רוצים להוסיף גם יין, באיזה שלב להוסיף?
היי נעמה,
יין מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול, לאחר טחינת המרק.
היי. האם ניתן להוסיף הקרמה למרק ע”י הוספת גבינה צהובה? אם כן איזה סוג גבינה שמים ובאיזה שלב מוסיפים את הגבינה למרק
היי לאה,
אפשר לפזר גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת על המרק. מומלץ לשלב גם גבינת פרמז’ן.
לאחר שמוזגים את המרק לקערית מפזרים את הגבינה. אפשר גם לפזר את הגבינה ולהכניס את הקערה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה.
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
היי נוי,
אבקת המרק מוסיפה טעם. אם אין לך אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.
אם אין לך, אפשר פשוט לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם.
הי ,אפשר בבקשה הסבר יותר מפורט על אופן האידוי של הבצל ?
היי אנה,
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבצלים להתבשל מהאדים שמצטברים בתוך הסיר. באיזשהו שלב הבצלים הופכים לשקופים. אז מוסיפים את הסוכר החום.
בהצלחה 🙂
ולא צריך לערבב כל הזמן שלא יישרף ?
סליחה על הבורות
כן, צריך לערבב מידי פעם. מבשלים על אש נמוכה ולכן אין חשש שיישרף.
חשוב גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או מתכת יציקה.
מרק מוצלח מאד וקל להכנה, הוספתי אגוז מוסקט וזה שיבח את הטעם.ממליצה בחום.
תודה רעות 🙂
טעים מאוד, אפילו שהמרק יצא בהיר. ממש ברמה של מסעדה 🙂
תודה שחר 🙂
האם חובה לטחון את המרק?
היי,
לא מומלץ לוותר על טחינת המרק מאחר וזה מגבש את כל הטעם של המרק למרקם אחד.
תודה רבה על המתכון!
שילבתי בצל סגול ולבן כמו שהמלצתם, והמרק יצא ממש סגלגל…
יש מה לעשות עם הצבע? אפילו שטעים, המראה מוזר קצת
היי יעלי,
הבצל הסגול כנראה השפיע על הצבע מעבר למה שהוא אמור. בכל אופן, בשלב זה לא חושבת שיש כל כך מה לעשות עם הצבע, נשאר רק להנות מהטעם 🙂
ואו יצא לי מרק ממש מתוק! הוספתי הרבה מים ועדיין מאוד מתוק..מה אפשר לעשות?
היי שיר,
שמת כף שטוחה סוכר חום או יותר?
נסי להוסיף למרק כף מיץ לימון או חומץ בלסמי.
לא כתוב כמה זמן אורך כל תהליך הבישול?
היי נטע,
עיקר הבישול הוא עד שהבצל משחים. זה משתנה ויכול לקחת 25-30 דקות.
אם אין לי אבקות מרק למיניהן…במה אפשר להשתמש?
היי אליסה,
את יכולה לתבל במלח בלבד.
בס”ד
מרק טעים מאוד
בזכותך קראו לי בשלנית 😉
תודה רבה תבורכי
איזה כיף לשמוע!
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
לא ברור למה כל האבקות טעמים במקום צמחי תבלין ונותנים טעם בלי חומרים לא בריאים
לגמריי צודקת. אני גם מעדיפה תבלינים שנים שאני לא משתמשת בא. מרק למנהם! עדיף להשתמש בכורכום, מלח ופלפל הרבה יותר טעים, הרפה יותר בריא!
יצא טעים מאוד! תודה על המתכון.
אני לא אוהבת אבקת מרק אז הוספתי כף רוטב סויה וזה הוסיף טעם טוב
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מדהים! הוספתי גם פטריות חתוכות וקוביות תבלון בטעם פטריות .
תודה !
מעולה! תודה רויטל ושבת שלום 🙂
שלום רב רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום סוכר ואבקת מרק בצל? תודה.
היי מיטל,
במקום סוכר את יכולה לשים כף סילאן או כף שטוחה דבש.
במקום אבקת מרק בצק תשימי אבקת מרק בטעם עוף.
זה לוקח יותר מעשר דקות (חחח) … שמתי את הסוכר החום , הבהיר , כי זה מה שיש לי ומחכה …. לא צובע לי את הבצל , יהיה לי מרק בהיר בגלל זה ?
היי לילי,
הצבע הכהה הוא גם מהסוכר החום כהה וגם מאידוי הבצל. גם אם זה יוצא בהיר לא נורא 🙂
יצא מרק פצצה, אני גם הוספתי סלרי ושום.יצא נהדר
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
סוכר חום בהיר או כהה?
היי חנה,
אם יש לך סוכר חום כהה אז עדיף כי הוא צובע את המרק אבל כמובן שאין בעיה להשתמש גם בבהיר יותר.
שבוע טוב 🙂
מה עם יין לבן? וכמה?
היי רינת,
אפשר להוסיף 1/3 כוס יין לבן.
שבת שלום 🙂
יאמי! יצא טעים!
מעולה! תודה דקלה על העדכון 🙂
ועוד שאלה קטנה – סוכר חום זה בוכר דמררה?
כן. יש את הסוכר החום הבהיר ויש את הכהה יותר. עדיף לשים את הכהה כי הוא צובע את המרק אבל אם יש לך את הבהיר זה גם בסדר.
הי, חייבים לטחון או שאפשר להשאיר לא טחון?
היי רחלי,
עדיף לטחון כי זה מסמיך את המרק והופך אותו ליותר טעים.
המרק יצא מאוד טעים!
אני שמחה לשמוע, תודה ענבר 🙂
כמה זמן מבשלים את המרק עד לטחינה במעבד המזון?
היי רוני,
כ-2 דקות לאחר שמוסיפים את המים ניתן לטחון את המרק במעבד מזון.
לאחר הטחינה, מבשלים עוד כ-5 דקות ומגישים.
רק 3 כוסות מים? לא יצא מרק קטן?
הי איציק,
הכמות במתכון מתאימה ל3-4 אנשים.
אם אתה רוצה כמות גדולה יותר, אתה יכול להוסיף יותר מים אבל תצטרך לטעום ולשפר טעם באמצעות הוספת יותר אבקת מרק בצל או מלח. אם תרצה להסמיך יותר את המרק, תוסיף 1/2 כף קמח מעורבב עם רבע כוס מים קרים.