שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

4 בצלים בינוניים/ 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים דקים

1 כף שטוחה סוכר חום כהה

1 כף גדושה קמח + 1/4 כוס מים קרים (לערבב עד לקבלת מרקם ללא גושים)

תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק בצל, מלח לפי הטעם

3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם שמן/חמאה ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ונותנים לבצלים להתרכך באידוי איטי. לאחר שהבצלים נעשים שקופים, מוסיפים את הסוכר החום, מכסים ומבשלים עד שהבצל משחים (זה קובע את צבע המרק).  בכל תהליך הבישול יש לערבב את הבצל מידי פעם.

-מוסיפים את בלילת הקמח ומתבלים. שופכים מים רותחים ומערבבים היטב.

-טוחנים את המרק עם מעבד מזון/ בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק/גס (לפי הטעם) ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

*מומלץ לאכול עם קרוטונים.

הערות וטיפים לקבלת מרק בצל מוצלח:

*חשוב לא לטגן את הבצלים על אש גבוהה אחרת ישרפו וטעם המרק ייצא מריר.

*להעשרת הטעמים אפשר להשתמש בשילוב של בצל לבן עם בצל סגול.

מרק בצל מתכון, מתכון למרק בצל, מרק בצל פשוט, מרק בצל פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ניוקי עם ירקות
מרק אפונה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (15:26 21.07.2021)

שלום
תודה על אתר מדהים!
כמה מלח להוסיף?
שמתי אבקת מרק עוף.

מתכונים ב-10 דקות (16:59 21.07.2021)

היי יעל,
זה תלוי אם אוהבים אצלכם קצת יותר מלוח, אבל אפשר לשים בערך כפית גדושה ואחר כך להוסיף לפי הטעם.

ברכה כהן (14:44 18.07.2021)

אפרת יקרה, ראשית- מתכון מושלם הכנתי צום קודם וגם היום אני מכינה. העברתי אותו גם לאחיינית שלי וכולם נהנו…
שנית, רציתי לשאול אני מנסה לפתוח ספר מתכונים באתר הטעים שלך ומישום מה הוא לא נותן לי כבר כמה פעמים. אולי לא הבנתי נכון מה צריך לעשות? אשמח אם תעזרי לי… תודה וצום קל!

מתכונים ב-10 דקות (16:46 18.07.2021)

היי ברכה,
שמחה שאהבתם את המתכון!
לגבי מחברת המתכונים- נסי להתנתק מהאתר ואז לרענן את הדף ולהתחבר שוב, ולאחר מכן תלחצי על מחברת המתכונים. אם הבעיה נמשכת כתבי לי😊

ברכה כהן (18:15 18.07.2021)

תודה על התשובה המהירה! מה צריך לרשום בשם משתמש? כל מה שניסיתי לא עבד. לא מייל לא שם ולא סיסמה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:48 18.07.2021)

אם נרשמת בעבר לאתר תכתבי את שם המשתמש (או המייל) שנרשמת איתם ואת הסיסמה. אם לא נרשמת או שאת לא זוכרת אחד מהפרטים- את יכולה להירשם מחדש עם מייל וסיסמה חדשים.

ריקי (19:41 13.07.2021)

אפרת,
המרק יצא מווושששששללללםםםםםם!!!!!!
פעם מישהי הביאה לי מתכון למרק בצל ועשיתי וזרקתי הכל לפח כי היה לזה טעם של מים
ועכשיו עשיתי את המתכון שלך ולא נשאר כלום!!!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים שאת מביאה

מתכונים ב-10 דקות (20:42 13.07.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ריקי🌺

אנונימי (11:42 17.06.2021)

כשהמרק מיתבשל מכסים ?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 17.06.2021)

היי,
רצוי לכסות עם מכסה, אך לא לסגור לחלוטין אלא להשאיר פתח קטן לאוויר.

ליאור (15:30 10.04.2021)

אפשר לשים סוכר לבן במקום החום ?

מתכונים ב-10 דקות (20:22 10.04.2021)

היי ליאור,
כן, אפשר:)

ג'ני (12:34 30.03.2021)

שלום
הבנתי שיש מחסור בסוכר חום כהה ואין להשיג
ובכל מקרה חבל לי לקנות חבילה שלמה בשביל כף
האם יש משהו אחר שניתן להחליף בו?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 30.03.2021)

היי ג’ני,
אם אין אז אפשר גם סוכר חום רגיל (דמררה)

תמר (19:06 19.01.2021)

וואו, מתכון פגז. תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 19.01.2021)

שמחה שאהבת 🙂

דיני (15:08 16.12.2020)

שלום אפרת
היום הכנו סעודה שלמה לכבוד החנוכה והכל! מהאתר שלך:
מרק בצל לחמניות ביגל פשטידת גבינה ועוגת ביסקויטים
היה פשוטעים!!!
תודה לך ושד’ יתן לך כוחלהמשיך עם המתכונים המוצלחים

מתכונים ב-10 דקות (20:59 16.12.2020)

תודה רבה דיני!
שמחה לקרוא שנהנתם ❤️🙏

בתיה (11:08 9.11.2020)

אפשר לוותר על האבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 9.11.2020)

היי בתיה,
אפשר לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם. יש אבקות מרק טבעיות שאפשר להשתמש בהן.
הנה מתכון לאבקת מרק טבעית שתוכלי להכין בבית- לחצי כאן למתכון

בתיה הירשפלד (18:43 9.11.2020)

תודה אפרת!!!

דנית (15:32 5.10.2020)

הרגע גמרתי להכין
פשוט מעדןןןןןןן
הילדים אומרים ”עוד עוד”
אין על המתכונים שלך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 5.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דנית

אופיר (23:03 26.04.2020)

המרק טעים מאוד!
יודעת להגיד כמה קלוריות יש בו בערך ? נגיג ב100 גרם של המרק מוכן.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 27.04.2020)

כ-90 קלוריות ל100 גרם.

מורן (12:53 16.04.2020)

היי האם אפשר לוותר על הקמח, סוכר ואבקת מרק או שיש לך רעיון לתחליף כדי שיהיה דל קלוריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 16.04.2020)

אפשר אבל זה ייצא פחות טעים.
אם את ממש רוצה לוותר על המרכיבים האלה אז אולי כדאי להכין מרק אחר שיש בו גם בצל אבל משלב ירקות נוספים שנותנים את הטעם.

מאיה (23:42 11.04.2020)

הי,
המרק יצא מדהים!
כמובן שהכנו גם את הקרוטונים המצויינים.
לא טחנו.
טיפ לקיצור תהליך הקרמול- אחרי שהבצלים התאדו, להוסיף כף של ריבת חלב ( כן, כן) במקום כף הסוכר החום. זה מיד מעניק את הצבע והטעם הרצוי, ומקצר משמעותית את תהליך הכנת המרק.
תודה על המתכונים המעולים❣️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 12.04.2020)

תודה מאיה 🌺

אילנה (20:46 29.12.2019)

היי אפרת וחג חנוכה שמח 😁
תודה רבה לך על האתר! מתה עליו!
יש לי רק דמררה קלאסי (הבהיר)
עדיין הבצל ישחים? כמה זמן בערך זה אמור לקחת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 30.12.2019)

היי אילנה,
המרק יהיה קצת פחות שחום אבל מבחינת הטעם אין בעיה עם זה.
הבצל עדיין אמור להשחים. זה משתנה ויכול לקחת בסביבות 25-30 דקות.
יום מקסים 🙂

אהובה (14:10 26.12.2019)

בס’ד
היי אפרת,
חנוכה שמח
תודה על האתר הקסוםםםם!
הכנתי את המרק משום מה יצא לי מידי מימי וצריך לצאת סמיך
איך אפשר לתקן שיהיה סמיך יותר ולא מימי.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 26.12.2019)

היי אהובה,
תערבבי כף קורנפלור (או קמח) עם 4 כפות מים קרים ותוסיפי למרק. תבשלי אותו על אש בינונית בלי מכסה כמה דקות, עד שהמרק מסמיך.

טל (19:42 17.12.2019)

יצא מטורף
שמתי סוכר לבן וממש טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 17.12.2019)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

חני (19:21 17.12.2019)

תודה רבה על האתר!!!! אפשר לשים מרק עוף במקום בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 17.12.2019)

כן אפשר.

מירי (19:33 15.10.2019)

תודה על האתר המיוחד.
עשיתי את המרק והיה טעים מיוחד

רציתי לשאול האם המרק טוב בהקפאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.

רותם (22:56 7.10.2019)

הכנתי את המרק, לקח לי 40 דקות להגיע לקירמול הבצל, השתמשתי ב3 בצלים לבנים ואחד אדום, החלפתי קמח בקורנפלור. המרק טעים מאוד, אחלה ארוחת ערב, הכנתי גם קורטונים איתו.
אבל רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האבקות מרק בצל במשהו אחר שהוא לא אבקת מרק (מכל סוג שהוא)? משהו שהוא טבעי…?

תודה לך 🙂
הוספתי תמונות להנאתכם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 8.10.2019)

היי רותם,
אפשר לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם. יש אבקות מרק טבעיות שאפשר להשתמש בהן.
גמר חתימה טובה 🌺

דנה (21:53 1.08.2019)

הכנתי ויצא לדעתי טעם מאוד “פשוט” של בצל מטוגן (לא מפתיע בהתחשב בזה שזה מרכיב הטעם היחיד…)
חבל לי על הטיגון של כל כך הרבה בצל. יש לך הצעה למתכון/דרך שאוכל להשתמש במרק הבצל (שהוא תכלס כמעט בצל מטוגן) עבור מתכונים אחרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 2.08.2019)

היי דנה,
אפשר להשתמש במרק כבסיס לכל מרק אחר ולהוסיף לו ירקות/קטניות. אפשר גם לסנן אותו ולהקפיא ולהשתמש בו כציר לכל תבשיל (במקום מים).

תמר (11:57 23.07.2019)

היי
אפשר אבקת מרק בטעם אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 23.07.2019)

כן.

רחלי (18:46 8.05.2019)

שלום אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים
אם אני מוסיפה בסוף תהליך הבישול יין אדום יבש, זה יכול להשביח?
אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 9.05.2019)

זה עניין של טעם. אני ממליצה לנסות על כמות קטנה של מרק ולטעום.

לאה (20:53 10.02.2019)

שלום אפרת

המרק בצל מעולה !!! הכנתי כמות כפולה.
אהבנו מאוד! ממש מוצלח.
טעם עדין ועמוק גם יחד. יותר טעים מהרבה מסעדות… מניסיון… וכל זה בלי יין.
אני לא טחנתי בסוף. אנחנו אוהבים את זה ככה.

תודה רבה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 11.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

יעקב (12:36 6.02.2019)

שלום שפית
יש לי אבקת מרק עוף או פטריות.
במה עדיף להשתמש ?
תודה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 6.02.2019)

הייתי הולכת על שילוב של שניהם 🙂

חן (11:01 30.12.2018)

אפרת היקרה(: אם אין לי אבקת מרק בצל מה אפשר לשים במקום? זה ישנה אם לא אשים אבקת מרק בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 30.12.2018)

היי חן,
אפשר לשים אבקת מרק רגילה.

שלי (12:59 27.12.2018)

מרק פשוט מצויין! כל כך מעט חומרים וכלום עבודה והטעם עשיר וממכר.
מכינים את זה על בסיס שבועי כמעט בחורף. אוכלים יחד עם גבינה צהובה מגורדת וקרוטונים. יאמי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 27.12.2018)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂

אירית (15:00 19.12.2018)

שלום אפרת,
ראיתי במתכון הזה ובעוד מתכון של מרק שאת עותבת לשים מים רותחים.
זה משנה אם אשים מים מהברז וארתיח?
שאלה מצחיקה, אבל מנסה להבין אם יש עניין מאחורי המים הרותחים שתורם לבישול 🙂
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 19.12.2018)

זה סתם כדי לזרז עניינים 🙂
אפשר להוסיף גם מי ברז ולהביא לרתיחה.

יוכוש (19:55 4.12.2018)

אני רוצה להכין את המרק הזה, אבל לא בצבע כהה, איך?
וכן בלי לרסק אח”כ בבלנדר,
זה עדיין יצא לי טעים ומיוחד כמו שכותבים כאן כמו שכולם כותבים כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 5.12.2018)

אם תשתמשי בסוכר לבן ותטגני את הבצל 15-20 דקות, הצבע ייצא בהיר.
לגבי הריסוק בבלנדר, אין ספק שזה תורם למרקם ולטעם אבל אפשר להכין גם בלי לרסק (קחי בחשבון שחתיכות הבצל יורגשו).

אסתי (15:04 4.12.2018)

היי אפרת,
האם ניתן לשים במקום אבקת מרק בצל אבקה לרוטב פטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 4.12.2018)

כן אפשר.

עטרה (07:49 30.11.2018)

היי תודה רבה על המתכונים הטובים!
אם אין לי סוכר חום זה קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 30.11.2018)

מבחינת הטעם אין בעיה פשוט המרק יהיה פחות שחום.

ליאור (20:37 26.11.2018)

ואו אפרת, המרק יצא מדהים! מודה שאידינו וכירמלנו את הבצל במשך שעה (!) עד שהתקבל הצבע המבוקש, אבל הבישול שאחרי כבר היה ממש עניין קצר. הכנו קרוטונים לפח המתכון שכתבת פה וקצת גבנ”צ מגורדת מעל. תענוג

ליאור (20:39 26.11.2018)

תמונה להמחשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 26.11.2018)

נראה מושלם 😍
תודה על השיתוף!

מימי (13:11 25.11.2018)

מרק טעים השילוב של הסוכר חום נותן לזה טון מעניין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 25.11.2018)

תודה מימי 🙂

נועה (20:57 8.11.2018)

היי תודה על המתכונים המדהימים❤
יש לי בבית רק סוכר לבן אז שמתי עם הבצל אבל עכשיו לא יודעת כמה זמן יקח עד שזה ישחים?
תודה מראש
נועה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 9.11.2018)

היי נועה,
הסתדרת בסוף? איך יצא?

גיא אורן (01:13 8.11.2018)

טיגנתי בשמן קוקוס ודבש במקום סוכר חום.
בהגשה הוספתי שמנת חמוצה – יצא מעולה תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 8.11.2018)

מעולה 🙂
תודה גיא

אביה (20:55 29.10.2018)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 29.10.2018)

היי אביה,
אם הקמח מתערבב טוב עם המים ולא נשארים גושים אז כן.

אלישבע (20:49 17.10.2018)

האם אפשר להקפיא את המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 17.10.2018)

לא רואה בעיה להקפיא.

מיכל (10:32 8.09.2018)

הי אפרת,
יצא טעים מאוד! תודה על המתכון! מצרפת תמונה 🙂
שאלה לפעם הבאה: המרק יצא מצד אחד בהיר ומצד שני מתוק (לא יודעת אם זה קשור, אבל הכפלתי כמויות). יש לך רעיון איך אפשר להפחית את המתיקות אבל גם להרוויח צבע חום יותר? השתמשתי בסוכר חום קלאסי של סוגת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 8.09.2018)

היי מיכל,
נראה טוב 🙂
למעשה ככל שתשחימי את הבצל לפני זה מה שיוסיף צבע למרק. אני ממליצה פעם הבאה להפחית מכמות הסוכר החום ולטגן את הבצל עד להשחמה של ממש, כמה זמן שזה ייקח.
שנה טובה 🌺

רחלי (22:44 1.09.2018)

מה אפשר לשים במקום הקמח (בעיה של גלוטן)
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 1.09.2018)

אפשר לשים קורנפלור.

חיים ברגר (20:29 28.08.2018)

לכמה אנשים מספיק המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 28.08.2018)

מהכמות יוצאות 3-4 מנות.

רותי (12:34 15.07.2018)

הי
תודה על המתכון כמה מים צריך להוסיף למרק?
תודה!
רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 15.07.2018)

3 כוסות מים.

לונה (22:21 20.06.2018)

המתכון הכי מוצלח למרק בצל שיצא לי להכין.
גם אניני הטעם שבמשפחה, שיצא להם לאכול אחד בצרפת ואחד במסעדת פקהפקה,
אמרו שהמרק מעולה.
ואני, כמובן, לא גיליתי את המתכון(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 21.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

עזרא (20:33 15.04.2018)

היי אפרת,
אנחנו אוהבים פטרוזיליה במרק.
האם ניתן להוסיף פטרוזיליה למרק הבצל?

תודה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 15.04.2018)

אם אתם אוהבים אז כן.

שרה (15:31 22.02.2018)

הי אפרת!
אתמול הייתה לנו פה חגיגת יומולדת לחברה ממש טובה,הכנתי את המתכון וכולם ממש התלהבו…
יצא משגע!!
תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 22.02.2018)

שמחב לשמוע 🙂
תודה שרה.

דבורי (16:13 14.02.2018)

שלום לך.
אני רוצה להכין את המרק ל40 מנות בערך, את יכולה לומר לי מה הכמות?
וגם ניראה לך שאם אני ישים שמנת צמחית (אני צריכה אותו חלבי) זה יוסיף הקרמה? אם כן, באיזה שלב להוסיף?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 14.02.2018)

היי דבורי,
זה מיועד לארוחה של 40 אנשים בה יוגשו גם מנות נוספות או שאת רוצה ממש כמות של 40 מנות? כי אם כן זה המון. יהיה צורך להכפיל כמויות בכ- 10.
אפשר להוסיף שמנת מתוקה לקראת סוף הבישול, כ5-7 דקות לפני הסוף. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.

דבורי (19:15 14.02.2018)

לא
זה מיועד להיות עוד מנה בסעודה שבעיקר יש בה לחמים ותוספות והמרק זה תוספת שיהיה משהו חם.
אז לכמה כדאי להכפיל? זה מיועד לבערך 40 אנשים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.02.2018)

מאחר ומוגשות תוספות נוספות וקרוב לוודאי שלא כולם יאכלו מרק (או שאני טועה? 🙂 ) אז תכפילי בערך ב 6-7 ואם את רוצה להוסיף שמנת בסוף שימי בערך 2-3 מיכלים (את השמנת כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום תוך כדי). אם זה אמור להיות חלבי אז כדאי להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית.
שימי לב שאת משתמשת בסיר מספיק גדול.
בהצלחה 🙂

מרגלית (17:58 25.01.2018)

היי אפרת, אני רוצה לשלב עם מרק פטריות כי אני לא ממש אוהבת מרק בצל ואני גם רוצה שיהיה חלבי, מה את אומרת על לטגן את הבצל עם פטריות, להוסיף את התיבול שלך ולהוסיף שמנת ומים והשאר כרגיל ומלמעלה להוסיף גבינה צהובה, כל זה בלי לטחון, מה את אומרת?
וכרגיל תודה רבה על האתר הנפלא ועל המתכונים המושלמים!האתר הראשון לחיפושים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 25.01.2018)

נשמע טוב. תכיני כמו שרשמת ולפני שאת מוסיפה גבינה צהובה תטעמי כדי לוודא שלא צריך לתקן תיבול.
בהצלחה 🙂

מרגלית (23:01 25.01.2018)

תודה! אחזור לעדכן…

ספיר (23:42 4.01.2018)

וואו .פשוט מושלם לסערה…
הוספתי גם קצת פטריות בשימורים וזה יצא מושלם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 4.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אירית (15:39 24.12.2017)

הי, יש תחליף לאבקת מרק בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 24.12.2017)

היי אירית,
אם אין אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.

ויפי (21:02 11.12.2017)

יצא פשוט נהדר! כרגע מתבשל בפעם השנייה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 11.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂

אילנית כהן (17:05 28.11.2017)

המרק יצא מוצלח וטעים.
לא טחנתי כי אנחנו אוהבים את חתיכות הבצל…
הוספתי קרוטונים שהכנתי וגם גבינה צהובה מגוררת מעל.
תודה רבה על המתכון. היה חשוב לי שיהיה ללא יין לבן כי הוא מיועד לילד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 28.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אילנית

יודית (22:07 25.11.2017)

יצא מרק מאוד טעים, אבל אשכנזי לגמרי. ניסיתי לדמיין שהוא מוקרם, וזה עוזר…:)
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 25.11.2017)

שמחה שהדמיון עזר 🙂
תודה שחזר לעדכן.
שבוע טוב

אשירה. (08:43 27.10.2017)

הכנתי אתמול ויצא מצוין.
במקום לערבב את הקמח עם מים קרים ערבבתי עם יין לבן חצי יבש.
וגם לא טחנתי כי המעבד מזון נורא מסורבל להפעלה ולא הייתה לי סבלנות להתעסק עם זה.
הוספתי קרוטונים שהכנתי, והנחתי פרוסת גבינה צהובה בתחתית כל קערה לפני המזיגה.
יצא מעולה ונהנינו מאד.
תודה,
על המתכון הזה ועל כל המתכונים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 27.10.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה אשירה ושבת שלום

דני (20:04 25.10.2017)

יצא מעולה אבל לא יצא לי הצבע כמו אצלך למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 25.10.2017)

היי דני,
טיגנת את הבצל עם סוכר חום עד שהוא השחים?

דני (16:25 26.10.2017)

כן טיגנתי ביחד אבל לא קיבל את הצבע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 26.10.2017)

מוזר, כי זה מה שאמור להשפיע על צבע המרק.
סוכר חום כהה או בהיר?

הדס (18:18 27.12.2017)

עם השתמשתי בסוכר חום בהיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 27.12.2017)

מבחינת הטעם אין בעיה פשוט המרק יהיה פחות שחום.

נטע (19:27 28.09.2017)

היי,
חשבתי להוסיף שמנת מתוקה כדי לתת למרק טעם מוקרם,יהיה שייך להוסיף או שזה פחות מתאים למרק?אם שייך באיזה שלב להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 28.09.2017)

אפשר להוסיף שמנת מתוקה כ-5 דקות לפני סוף הבישול. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.

אפרת (22:04 14.06.2017)

היי,
אתר מדהים!!
מבלה בו המון..תודה !!!
שאלה לי אליך,אין באפשרותי לטחון את המרק,
האם כדאי להכין אותו?
שוב תודה על הכל.

מתכונים ב-10 דקות (23:29 14.06.2017)

אני מתבלטת כי הטחינה של המרק מסמיכה אותו ומדגישה את הטעם של הבצל.
בגדול אפשר לא לטחון ואם המרק דליל מידי אז אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת כף נוספת של קמח או קורנפלור מעורבבים עם מים קרים אבל צריך לקחת בחשבון שיהיו חתיכות של בצל (אם אין בעיה עם זה).

רות (09:32 17.03.2017)

אפשר בבקשה מתכון לקרוטונים?
ותודה על האתר המוצלח שלך. לפניו הייתי גרועה בבישול ונתת לי בטחון וכלים לשדרוג המטבח. כל מתכון שלך קוצר מחמאות

מתכונים ב-10 דקות (11:43 17.03.2017)

היי רות,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מתכון לקרוטונים:
5 פרוסות לחם או חלה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה או טימין או בזיליקום (מומלץ לשלב)
רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
מתבלים את קוביות הלחם בתערובת השמן והתבלינים באופן אחיד.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מניחים את קוביות הלחם המתובלות על נייר אפיה ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה קלה.
שבת שלום!

שולה (08:32 16.03.2017)

שאלה
האם הטעם משתבח או נהרס
אם מכינים יום קודם ושומרים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (09:28 16.03.2017)

היי שולה,
בדר”כ מרק הכי טעים כשהוא טרי. במקרה הזה יכול להיות שדווקא הטעמים מתחזקים לאחר יום במקרר. בכל אופן, אצלי המרק חוסל באותו יום כך שאני לא יודעת לומר בוודאות 🙂

עדי (21:04 16.02.2017)

תודה! יצא טעים! כיף בליל חורף כשקפוא בחוץ..,

מתכונים ב-10 דקות (21:21 16.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לועם (20:39 14.12.2016)

fhstnfh svm

גל (20:26 14.12.2016)

תודה רבה המתכון מאוד פשוט וגם טעים

מתכונים ב-10 דקות (20:29 14.12.2016)

תודה גל, שמחה שאהבת 🙂

נעמה (17:47 27.11.2016)

אם רוצים להוסיף גם יין, באיזה שלב להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 27.11.2016)

היי נעמה,
יין מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול, לאחר טחינת המרק.

לאה (16:57 20.11.2016)

היי. האם ניתן להוסיף הקרמה למרק ע”י הוספת גבינה צהובה? אם כן איזה סוג גבינה שמים ובאיזה שלב מוסיפים את הגבינה למרק

מתכונים ב-10 דקות (18:08 20.11.2016)

היי לאה,
אפשר לפזר גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת על המרק. מומלץ לשלב גם גבינת פרמז’ן.
לאחר שמוזגים את המרק לקערית מפזרים את הגבינה. אפשר גם לפזר את הגבינה ולהכניס את הקערה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה.

נוי (16:02 20.11.2016)

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (17:54 20.11.2016)

היי נוי,
אבקת המרק מוסיפה טעם. אם אין לך אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.
אם אין לך, אפשר פשוט לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם.

אנה (09:51 15.11.2016)

הי ,אפשר בבקשה הסבר יותר מפורט על אופן האידוי של הבצל ?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 15.11.2016)

היי אנה,
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבצלים להתבשל מהאדים שמצטברים בתוך הסיר. באיזשהו שלב הבצלים הופכים לשקופים. אז מוסיפים את הסוכר החום.
בהצלחה 🙂

אנה (22:25 16.11.2016)

ולא צריך לערבב כל הזמן שלא יישרף ?
סליחה על הבורות

מתכונים ב-10 דקות (22:28 16.11.2016)

כן, צריך לערבב מידי פעם. מבשלים על אש נמוכה ולכן אין חשש שיישרף.
חשוב גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או מתכת יציקה.

רעות (21:28 2.11.2016)

מרק מוצלח מאד וקל להכנה, הוספתי אגוז מוסקט וזה שיבח את הטעם.ממליצה בחום.

מתכונים ב-10 דקות (21:34 2.11.2016)

תודה רעות 🙂

שחר (14:38 23.10.2016)

טעים מאוד, אפילו שהמרק יצא בהיר. ממש ברמה של מסעדה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:56 23.10.2016)

תודה שחר 🙂

א (10:42 8.10.2016)

האם חובה לטחון את המרק?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 8.10.2016)

היי,
לא מומלץ לוותר על טחינת המרק מאחר וזה מגבש את כל הטעם של המרק למרקם אחד.

יעלי (12:53 10.08.2016)

תודה רבה על המתכון!
שילבתי בצל סגול ולבן כמו שהמלצתם, והמרק יצא ממש סגלגל…
יש מה לעשות עם הצבע? אפילו שטעים, המראה מוזר קצת

מתכונים ב-10 דקות (15:22 10.08.2016)

היי יעלי,
הבצל הסגול כנראה השפיע על הצבע מעבר למה שהוא אמור. בכל אופן, בשלב זה לא חושבת שיש כל כך מה לעשות עם הצבע, נשאר רק להנות מהטעם 🙂

שיר (17:17 6.05.2016)

ואו יצא לי מרק ממש מתוק! הוספתי הרבה מים ועדיין מאוד מתוק..מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (18:36 6.05.2016)

היי שיר,
שמת כף שטוחה סוכר חום או יותר?
נסי להוסיף למרק כף מיץ לימון או חומץ בלסמי.

נטע (16:53 23.03.2016)

לא כתוב כמה זמן אורך כל תהליך הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (17:14 23.03.2016)

היי נטע,
עיקר הבישול הוא עד שהבצל משחים. זה משתנה ויכול לקחת 25-30 דקות.

אליסה (11:06 18.03.2016)

אם אין לי אבקות מרק למיניהן…במה אפשר להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (11:25 18.03.2016)

היי אליסה,
את יכולה לתבל במלח בלבד.

הילה (13:28 23.02.2016)

בס”ד

מרק טעים מאוד
בזכותך קראו לי בשלנית 😉
תודה רבה תבורכי

מתכונים ב-10 דקות (13:31 23.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂

אינשם (10:26 23.12.2015)

לא ברור למה כל האבקות טעמים במקום צמחי תבלין ונותנים טעם בלי חומרים לא בריאים

שרון שטרן (12:56 22.02.2016)

לגמריי צודקת. אני גם מעדיפה תבלינים שנים שאני לא משתמשת בא. מרק למנהם! עדיף להשתמש בכורכום, מלח ופלפל הרבה יותר טעים, הרפה יותר בריא!

טובה (19:47 1.11.2015)

יצא טעים מאוד! תודה על המתכון.
אני לא אוהבת אבקת מרק אז הוספתי כף רוטב סויה וזה הוסיף טעם טוב

מתכונים ב-10 דקות (23:33 1.11.2015)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

רויטל (16:54 13.02.2015)

יצא מדהים! הוספתי גם פטריות חתוכות וקוביות תבלון בטעם פטריות .

תודה !

מתכונים ב-10 דקות (17:24 13.02.2015)

מעולה! תודה רויטל ושבת שלום 🙂

מיטל (18:10 22.01.2015)

שלום רב רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום סוכר ואבקת מרק בצל? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:21 22.01.2015)

היי מיטל,
במקום סוכר את יכולה לשים כף סילאן או כף שטוחה דבש.
במקום אבקת מרק בצק תשימי אבקת מרק בטעם עוף.

לילי (20:26 15.01.2015)

זה לוקח יותר מעשר דקות (חחח) … שמתי את הסוכר החום , הבהיר , כי זה מה שיש לי ומחכה …. לא צובע לי את הבצל , יהיה לי מרק בהיר בגלל זה ?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 15.01.2015)

היי לילי,
הצבע הכהה הוא גם מהסוכר החום כהה וגם מאידוי הבצל. גם אם זה יוצא בהיר לא נורא 🙂

עמית (12:52 11.01.2015)

יצא מרק פצצה, אני גם הוספתי סלרי ושום.יצא נהדר

מתכונים ב-10 דקות (13:06 11.01.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

חנה ויצמן (19:40 10.01.2015)

סוכר חום בהיר או כהה?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 10.01.2015)

היי חנה,
אם יש לך סוכר חום כהה אז עדיף כי הוא צובע את המרק אבל כמובן שאין בעיה להשתמש גם בבהיר יותר.
שבוע טוב 🙂

רינת (12:02 12.12.2014)

מה עם יין לבן? וכמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:03 12.12.2014)

היי רינת,
אפשר להוסיף 1/3 כוס יין לבן.
שבת שלום 🙂

דקלה (21:38 1.12.2014)

יאמי! יצא טעים!

מתכונים ב-10 דקות (21:47 1.12.2014)

מעולה! תודה דקלה על העדכון 🙂

רחלי (19:10 22.10.2014)

ועוד שאלה קטנה – סוכר חום זה בוכר דמררה?

מתכונים ב-10 דקות (19:15 22.10.2014)

כן. יש את הסוכר החום הבהיר ויש את הכהה יותר. עדיף לשים את הכהה כי הוא צובע את המרק אבל אם יש לך את הבהיר זה גם בסדר.

רחלי (19:09 22.10.2014)

הי, חייבים לטחון או שאפשר להשאיר לא טחון?

מתכונים ב-10 דקות (19:13 22.10.2014)

היי רחלי,
עדיף לטחון כי זה מסמיך את המרק והופך אותו ליותר טעים.

ענבר (14:39 19.10.2014)

המרק יצא מאוד טעים!

מתכונים ב-10 דקות (15:15 19.10.2014)

אני שמחה לשמוע, תודה ענבר 🙂

רוני (22:05 16.10.2014)

כמה זמן מבשלים את המרק עד לטחינה במעבד המזון?

מתכונים ב-10 דקות (09:26 17.10.2014)

היי רוני,
כ-2 דקות לאחר שמוסיפים את המים ניתן לטחון את המרק במעבד מזון.
לאחר הטחינה, מבשלים עוד כ-5 דקות ומגישים.

איציק (23:54 15.06.2014)

רק 3 כוסות מים? לא יצא מרק קטן?

מתכונים ב-10 דקות (09:24 16.06.2014)

הי איציק,
הכמות במתכון מתאימה ל3-4 אנשים.
אם אתה רוצה כמות גדולה יותר, אתה יכול להוסיף יותר מים אבל תצטרך לטעום ולשפר טעם באמצעות הוספת יותר אבקת מרק בצל או מלח. אם תרצה להסמיך יותר את המרק, תוסיף 1/2 כף קמח מעורבב עם רבע כוס מים קרים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.