מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

4 כפות גדושות קורנפלור

כף וחצי סוכר

כף מי ורדים

סירופ מלבי (ניתן לקנות בסופר), בוטנים קצוצים, קוקוס.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מרתיחים מים בסיר.

-בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור בחלב הקר (על מנת שלא ייווצרו גושים) ומוסיפים למים הרותחים.

-מוסיפים את הסוכר ומי הורדים ובוחשים במשך כ- 5 דקות עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.

-מוזגים את התערובת לכוסות הגשה אישיות, מצננים בחוץ עד לטמפרטורת החדר ומכסים בניילון נצמד.

-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.

-לפני ההגשה, מוזגים סירופ ומפזרים בוטנים וקוקוס לפי הטעם.

ראו גם
עוגת דבש ושוקולדעוגת דבש ושוקולד
פרגיות בסילאן ובטטות פרגיות בסילאן ובטטות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
קרן (15:13 4.05.2022)

אשמח לדעת איך ממירים למלבי עם שמנת
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 4.05.2022)

היי,
אפשר לשים 2 כוסות שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב (במקום החלב והמים), ללא שינוי נוסף במתכון.

avatar
מילי (01:38 12.12.2021)

הכנתי ויצא מעולה.
התהליך מאוד פשוט עם ההדרכההמדויקת שלך.
אולי יש לך מתכון לסחלב לימי החורף? תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (03:06 12.12.2021)

היי מילי,
אין לי מתכון לסחלב, אבל זה אמור להיות ממש פשוט- להרתיח חלב, קורנפלור, סוכר ומי ורדים. אני בטוחה שיש המון מתכונים ברשת(:

avatar
דינה (18:14 20.09.2021)

רציתי לדעת האם בשיטה השנייה שפותחים את הקורנפלור במים או בחלב ומוסיפים לסיר !!הקר!! שעוד לא הרתחתי האם זה ישנה את אופן ההסמכה ? בגלל שזאת שיטה מסורתית מאשר להכניס את הקורנפלור בסוף.

תודה אלופה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 21.09.2021)

היי דינה,
השיטה הזו טובה בגלל שהיא מפחיתה היווצרות גושים של הקורנפלור.
למרות זאת, אופן ההכנה במתכון עדיף משום שגם החום עוזר למניעת גושים.
בהצלחה!

avatar
שיר (18:34 17.08.2021)

היי תודה על המתכונים שלך!
הכנתי את המלבי עם שמנת וחלב במקום מים, בבישול זה היה נראה שמתחיל להסמיך אבל כבר יום שלם במקרר ועוד לא התקשה.. נוצרו גושים בתוך הבלילה שכן התקשו אבל בסהכ זה עדיין נוזלי.. יש מה לעשות עם זה? או לפח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 17.08.2021)

היי שיר,
אם המלבי לא הסמיך גם אחרי קירור כנראה היה צריך לתת לו עוד כמה דקות בישול תוך כדי ערבוב(:
אני לא בטוחה אם זה יציל את המלבי, אבל שווה לנסות לבשל אותו על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עוד כ-5-10 דקות. בנוסף, היות ונוצרו גושים כדאי לסנן את המלבי אחרי הבישול עם מסננת.

avatar
נעה (13:08 12.07.2021)

דחווווווווף אני באמצע להכין…
שמתי את כל המרכיבים והמרקם מימי כמו מיים לא סמיך…. מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 12.07.2021)

היי נעה,
במקרה שהתערובת לא מסמיכה אחרי 5 דקות בישול- יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).

avatar
נעה (11:00 6.07.2021)

אפשר להרתיח מיים בקומקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 6.07.2021)

אפשר אם רוצים לקצר את זמן הרתיחה על הגז🙂

avatar
נעה (13:38 12.07.2021)

ועוד משהו….
הוספתי עוד קורנפלור לתערובת ערבבתי מלאאאאא והוא נמס
אבל טעמתי קצת ויש לזה טעם גרגירי וקמצוץ של טעם של קורנפלור……

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 12.07.2021)

יכול להיות שהשתמשת בקורנפלור ישן יחסית ולכן יש לו קצת טעם מורגש, או שהוספת יותר מהדרוש.
כרגע את יכולה לנסות להוסיף כף אבקת סוכר מעורבבת בכף מים חמים ולערבב- אולי זה יעזור לטעם הקורנפלור.

avatar
ציפי (22:04 12.05.2021)

מאדד מוצלח הכפלתי כמויות

מלבי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 12.05.2021)

וואו נראה פשוט מושלם!! תודה על השיתוף🌺

avatar
ס (08:37 7.05.2021)

במידה ורוצה להכין כמות של 30 מה הכמויות ? ול 20 מה הכמויות? אשמח אם תרשמי לי בבקשה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 7.05.2021)

כמויות ל-20:
8 כוסות מים, 8 כוסות חלב, 16 כפות גדושות קורנפלור, 6 כפות סוכר, 4 כפות מי ורדים, סירופ מלבי, בוטנים קצוצים, קוקוס.
כמויות ל- 30:
12 כוסות מים, 12 כוסות חלב, 24 כפות גדושות קורנפלור, 9 כפות סוכר, 6 כפות מי ורדים, סירופ מלבי, בוטנים קצוצים, קוקוס.

avatar
עדי (21:04 31.01.2021)

רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בתמצית ורדים של מיימונס?ואם כן כמה למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 31.01.2021)

כן אפשר. שימי כפית.

avatar
עדי (09:39 1.02.2021)

תודה רבה על התשובה המהירה . אין עליך ועל המתכונים . הכול תמיד מובן ומוצלח

avatar
Mili Mor (11:10 12.11.2020)

יצא מאאללףף!!!! מושלם!!
ממש בכמה דקות עבודה:)
איך עושם את פרווה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 12.11.2020)

היי מילי 🙂
לדעתי הכי מומלץ זה לשלב כוס חלב סויה עם כוס קצפת צמחית.
בהצלחה! ♥

avatar
אור (08:47 12.11.2020)

שלום אפרת ותודה על מתכונים נהדרים.
אפשר להחליף את שתי כוסות המים (לא החלב) בחלב סויה/שקדים?

תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 12.11.2020)

כן.

avatar
שי (22:32 3.09.2020)

אני רוצה להכין את זה בתבנית גדולה וליופי לשים כבר סירופ מלבי. ניתן לייצב אותו עם ג׳לטין? אם כן מה הכמות נגיד לחצי כוס סירופ? כאילו אכין אשרה ג׳לטין עם מים אמיס במיקרו ואערבב עם החצי כוס ואז אשפוך לתבנית וישר למקרר או אפילו למקפיא לחצי שעה הוא יתייצב לדעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:24 4.09.2020)

היי שי,
האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי לייצב סירופ מלבי עם ג’לטין.

avatar
נאוה (08:58 24.07.2020)

מכינה היום בפעם השניה השבוע. ממש ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 24.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נאוה

avatar
מיכל (08:34 12.07.2020)

הי אפרת , מתה על האתר שלך…מתכונים מעולים ומהירים👌הכנתי בהתלהבות את המלבי…לילה שלם במקרר והוא לא הסמיך…נשאר דחיל…הכנתי בדיוק לפי המתכון …יודעת למה אולי?🤗

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 12.07.2020)

היי מיכל 🙂
כנראה שהתערובת לא הסמיכה מספיק לפני שמזגת אותה לכוסות. במקרה כזה יש להוסיף קצת יותר קורנפלור ממה שרשום עד שהתערובת מסמיכה (זה קשור לסוג הקורנפלור. יש כאלה שמסמיכים פחות טוב).
בכל מקרה אפשר לנסות להחזיר את תערובת המלבי לסיר ולחמם על האש. לערבב 2 כפות קורנפלור עם 4-5 כפות חלב עד להמסה ורק אז להוסיף לתערובת. לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
אם תוך 5-7 דקות התערובת עדיין לא הסמיכה, לחזור על הפעולה עם הקורנפלור.
עדכני אותי..

avatar
נאוה (14:28 22.07.2020)

ממש טעים. ממש. תודה

avatar
אבי (09:36 10.01.2020)

אפרת בוקר טוב ,
האם יכול להיות מצב של הסמכת יתר ? המלבי בקושי נזל לקעריות ושהתקשה היה ממש לא קרמי כזה. מה הגבול שמוציאים אותו מהאש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 10.01.2020)

כן, זה יכול להיות בגלל בישול יתר או יותר מידי קורנפלור.

avatar
שי (12:48 13.12.2019)

היי אפרת , ראשית שאפו על המתכונים!
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את החלב בשמנת מתוקה כי אני קצת רגיש לחלב.
האם יצא מתכון טוב עם 3 מים ו1 שמנת ? או 2 ו2 ? מה דעתך? זה יפחית מהכמות? יפגע במרקם?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 13.12.2019)

אפשר. כדאי לשים 2 כוסות שמנת מתוקה ו2 כוסות מים.
זה דווקא אמור לשפר את המרקם.

avatar
שי (15:02 13.12.2019)

ראיתי מתכונים אחרים שבחלקם מבשלים הכל בהתחלה עד לרתיחה וכאלה שמוסיפים את הקורנפלור רק בסוף. יש משמעות להרתיח הכל ביחד ? כמובן שקורנפלור אמיס בחוץ קודם. כלומר במתכון שלך אני יכול לשים מים שמנת להמיס קורנפלור להוסיף ולהרתיח. מבחינה טכנית יש בעיה לקורנפלור ?

תודה אלופה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 13.12.2019)

זה לא משנה, העיקר שבסופו של דבר זה יסמיך. אם זה לא מסמיך, יש להוסיף עוד קורנפלור מעורבב במים קרים, עד שזה יסמיך.

avatar
רותם (16:23 25.11.2019)

הייי צהרים טובים חייבת קודם כל לומר שהמתכונים פשוט מושלמים מוצלחים ומקבלים עליהם הרבה הרבה תגובות חיוביות.
עשיתי את המתכון למבלבי מספר פעמים פרווה חלבי ותמיד יצא מוצלח ואפילו מוצלח מאוד.
שבוע שעבר הכנתי שוב את המלבי ובתגובות ראיתי שניתן להקפיא עשיתי כמות כי ממש אוהבים אצלי ןזה נגמר ממש מהר.
אך חייבת לציין שאחרי הקפאה המלבי איך שהוא נזרק לפח.
יצא ממש חולי גרגירי כאילו ברד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 25.11.2019)

היי רותם,
מוזר. המלבי היה מכוסה כמו שצריך? כמה זמן הוא היה בהקפאה?
המלבי היה טוב לפני ההקפאה? טעמת אותו?

avatar
רותם (19:45 4.12.2019)

המלבי היה מכוסה הייטב
הוא היה בהקפאה יום סך הכל
אחרי הבישול המלבי היה מעולה נתתי לו קירור קודם במקרר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 4.12.2019)

אז לא יודעת למה 😐
כשאני מסתכלת על המרכיבים לא אמורה להיות בעיה להקפיא. פעם הבאה שאכין אנסה להקפיא ואחזור לדווח.

avatar
רותם (09:34 5.12.2019)

תודה רבה ..
מחכה לעידכון 3>

avatar
קרינה (10:00 5.11.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין את הסירופ מלבי והכול כמו אצלך המתכון אבל לא ראיתי אצלינו בעיר בסופר סירופ למלבי יש אולי תמונה שאני אראה איך ניראה הסירופ?
תודה רבה הקינוח נראה ממש טוב ורוצה להכין:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 5.11.2019)

היי קרינה,
יש כמה סוגים של סירופ למלבי. מה שתמצאי זה טוב.

avatar
אושר (23:19 5.10.2019)

שבוע טוב, בסוף הכנתי עם קמח תפוחי אדמה ויצא מצויין. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 6.10.2019)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

avatar
אושר (15:16 4.10.2019)

לאפרת המדהימה תודה רבה על המתכונים המוצלחים והמהירים 😊
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הקרונפלור בקמח תפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 4.10.2019)

היי 🙂
לא ניסיתי באופן אישי אבל אמרו לי שאפשר.

avatar
מור (23:13 18.08.2019)

היי הכפלתי כמויות אחרי 3 שעות במקרר ועדיין זה דליל. מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 19.08.2019)

שמת 8 כפות גדושות קורנפלור?
היה לזה מרקם סמיך לפני שהעברת לכוסות?
איך המרקם של זה היום בבוקר?

avatar
יערית (16:41 24.07.2019)

היי אפרת, תודה על כל המתכונים הטעימים
תמיד כשאני מכינה את המלבי הוא יוצא לי נוזלי רציתי לשאול אם כדאי הוסיף עוד קורנפלור וכמה?.
עוד שאלה מה אפשר להכין עוד ממי ורדים?
ושאלה אחרונה אם אני מוציאה מהמקפיא עוגת שמרים כמה זמן אפשר לאכול אותה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 24.07.2019)

היי יערית,
במקרה שהתערובת לא מסמיכה אחרי 5 דקות בישול יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
מי ורדים אפשר להוסיף לסירופ סוכר שמכינים למתכונים כמו קדאיף, עוגות, לפתן פירות.
לגבי עוגת השמרים, לאחר שהיא מפשירה לגמרי (כמה שעות). מקווה שאת מפשירה על השיש, לא במקרר.

avatar
ציפי (14:16 3.07.2019)

אפשר עם שמנת מתוקה לבשול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 3.07.2019)

כן אפשר.

avatar
אור (09:18 28.06.2019)

מושלם, המתכונים שלך גם טעימים וגם קלים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 28.06.2019)

תודה אור 🙂

avatar
קרן (05:54 20.06.2019)

בוקר טוב, אני רוצה להכין את זה פרווה ועשיר. ראיתי באחת התגובות שכתבת לשים כוס חלב סויה וכוס ריצ’. על זה צריך להוסיף 2 כוסות מים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 20.06.2019)

כן.

avatar
נלי (11:47 13.04.2019)

מושלם! כמויות מדויקות וטעים!
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 13.04.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה נלי

avatar
באזיל (16:43 9.03.2019)

תודה על המתכון, הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!
חסר קצת סוכר, אבל הסירופ מפצה על זה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 9.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
לינוי (16:59 13.02.2019)

היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את המלבי חלבי עם שמנת מתוקה לכמות כמו המתכון בין 4-6 יחידות מה אני צריכה להוסיף או להוריד ולשים מקום שמנת אשמח לדעת(:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 13.02.2019)

2 כוסות שמנת מתוקה ו2 כוסות חלב.

avatar
שירה (16:32 7.08.2018)

היי,
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות חצי מתכון יחס של כוס שמנת מתוקה וכוס חלב יהיה מוצלח?
תודה רבה על האתר הנהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 7.08.2018)

כן, זה ייצא עשיר וטעים יותר.

avatar
אילנה. (15:29 11.06.2018)

היי, אני רוצה לשאול אם אפשר למזוג את המלבי לכוסות של מוסים? פלסטיק. זה אפשרי? מקווה שכן.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 11.06.2018)

אם זה פלסטיק קשיח אז אפשר.

avatar
ענת (09:38 30.04.2018)

היי,אני צריכה להכין 16 כוסות כאלה של מלבי להיום.
מה הכמויות שאני צריכה?
תודה רבה.

avatar
ענת (09:48 30.04.2018)

ואני רוצה שיהיה גם שמנת מתוקה.
אז כמה שמנת מתוקה אני צריכה בשביל 16 כוסות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 30.04.2018)

היי ענת,
כדי שזה ייצא מוצלח עדיף להכין את זה בשתי פעמים. כל פעם את הכמות הזאת:
3 כוסות שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
6 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות מלאות סוכר
כף וחצי מי ורדים
*אם את רוצה לשים פחות שמנת מתוקה את יכולה לשנות את היחס ל-2 כוסות שמנת מתוקה + 4 כוסות חלב.

avatar
ענת (12:37 30.04.2018)

תודה רבה🤗

avatar
ענת (13:46 30.04.2018)

וכמה כוסות של מים להרתיח בשביל הכמות הזאת גם 2 כוסות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 30.04.2018)

אין מים במתכון. המתכון שרשמתי לך הוא על בסיס שמנת וחלב (יותר טעים ועשיר).
תרתיחי 3 כוסות שמנת מתוקה + 2 כוסות חלב.
כוס חלב נוספת תערבבי עם הקורנפלור ותוסיפי לסיר ותמשיכי כרגיל..

avatar
שלי אבלי (10:32 5.12.2017)

הי אפרת בוקר טוב,
לא מוצאת את הסירופ ברשתות מה השם שלו ? של איזה חברה?
תודה רבה רבה מחכה להכין כבר..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 5.12.2017)

היי שלי,
זה בקבוק (לרוב מזכוכית) שרשום עליו “סירופ מלבי”.
ניתן למצוא את זה גם בחנויות תבלינים.
אם לא מצאת, אפשר להשתמש גם בתרכיז פטל רגיל.

avatar
רינת (20:32 23.11.2017)

היי אפרתי ערב מקסים,במידה ואני רוצה למזוג את התערובת לתבנית ולא לכוסות אישיות איזו תבנית תתאים?אינגליש קייק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 23.11.2017)

היי רינת,
לדעתי התערובת תמלא תבנית אינגליש קייק עד הסוף. מקסימום תמלאי אינגליש קייק ואם נשארת תערובת שימי אותה בכוס זכוכית אחת.
ערב נעים 🙂

avatar
מור (22:03 18.10.2017)

לא, הוא לא הסמיך ועדיין נוזלי.. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. איך אפשר לתקן? או להשאיר אותו לילה שלם במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 18.10.2017)

היי מור,
כנראה שהתערובת לא הסמיכה מספיק לפני שמזגת אותה לכוסות. לפעמים קורה שיש להוסיף קצת יותר קורנפלור ממה שרשום מאחר והוא לא עושה את העבודה. כרגע אין הרבה מה לעשות. אני ממליצה להשאיר עד הבוקר ולקוות שזה יסמיך.

avatar
מור (20:01 18.10.2017)

היי, המלבי היה במקרר כמעט ארבע שעות. מה אפשר לעשות כדי לתקן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 18.10.2017)

היי מור,
מה הבעיה? המלבי לא הסמיך?

avatar
יערית (11:22 16.08.2017)

בוקר טוב
כמה זמן זה נשמר במקרר? והאם אפשר להקפיא.
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 16.08.2017)

זה יכול להשמר מכוסה במקרר 4-5 ימים. אין בעיה להקפיא.

avatar
יערית (23:55 15.08.2017)

המלבי נראה משגע
אני רוצה להשתמש רק בחלב אז להרתיח 3 כוסות חלב ותוך כדי לערבב כום רבעית עם הקורנפלור ולשפוך?והאם אפשר לוותר על המי ורדים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 16.08.2017)

היי יערית,
אפשר להכין עם חלב בלבד. להעשרת הטעם אפשר אפילו לשלב חצי כמות שמנת מתוקה.
מי הורדים נותנים ניחוח למלבי אבל לא חייב להוסיף.
יום מקסים 🙂

avatar
שירי (08:34 17.04.2017)

היי, אני רוצה להכין עוגת מלבי ולא כקינוחים אישיים. זה דורש שינוי ברכיבים או רק משך קירור יותר ארוך לטעמך?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:04 17.04.2017)

היי שירי,
אפשר להכין באותו אופן רק לצקת לתבנית אחת במקום לכוסות.

avatar
חגית (20:20 15.04.2017)

היי אפרת,להעשרת הטעם (ולהימנעות משמנת מתוקה והקלוריות הרבות שיש בה..)אפשר להכין עם 2 כוסות חלב סויה ו 2כוסות חלב ?
*אגב, הכנתי את מאפינס הירקות. תודה על המתכון הקליל ! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 15.04.2017)

כן, אפשר בהחלט.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

avatar
הודי (14:06 30.03.2017)

היי אפרת, אני רוצה להכין כקינוח פרווה לפסח . במה ניתן להחליף את 2 כוסות החלב? חלב סויה זה אפשרי ? או בקצפת צמחית? על מה את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 30.03.2017)

היי,
לדעתי הכי מומלץ זה לשלב כוס חלב סויה עם כוס קצפת צמחית.

avatar
חגי (14:48 25.11.2016)

טעים מאוד ! וקל להכנה, מתכון מדוייק מבחינת הכמויות.
תמיד המתכונים שלך יוצאים טובים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 25.11.2016)

תודה חגי 🙂
שבת שלום!

avatar
חן (14:37 8.06.2016)

שלום,
אני מעוניינת להכין את המלבי יום- יומיים מראש.
האם אפשר להכין את הסירופ בנפרד ולשמור אותו במקרר ולמזוג באותו יום על המלבי? או שאפשר לשמור במקרר את המלבי עם הסירופ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 8.06.2016)

היי חן,
עדיף לשמור במקרר בנפרד ולהוסיף על המלבי רק כשמגישים.
חג שמח 🙂

avatar
ליבי (09:29 31.05.2016)

הי, הכנתי את המתכון בעבר ויצא מעולה. הפעם לא התקבל מרקם סמיך מספיק. את יודעת אולי למה זה קרה? אגב, השתמשתי ב-3 כוסות חלב וכוס אחת של מים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 31.05.2016)

היי ליבי,
זה בגלל הקורנפלור. לפעמים קורה שהוא לא מסמיך באותו אופן אפילו ששמים את אותה כמות (תעלומה שלא הצלחתי לפתור 🙂 )
במקרה כזה, אם רואים שלאחר 5 דקות של בישול, המרקם לא נעשה סמיך יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
יום נפלא!

avatar
ענבר (13:05 26.05.2016)

האם ניתן להשתמש בתמצית אפייה בטעם ורדים ולא במי ורדים?
דרך אגב, כל מתכון מהאתר שלך ממש נוחל הצלחה!!! תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 26.05.2016)

היי ענבל,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בתמצית בטעם ורדים ולשים בסביבות חצי כפית כי אני חושבת שהיא יותר מרוכזת.

avatar
לילי (16:51 18.02.2016)

שלום לך. האם אפשר במקום סירופ מלבי להשתמש בסירופ פטל רגיל. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 18.02.2016)

היי לילי,
אני חושבת שאפשר.

avatar
תמרה (18:12 13.02.2016)

הכנתי עם חלב סויה במקום חלב רגיל ויצא פצצה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 13.02.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

avatar
נטלי (14:11 25.09.2015)

היי הכנתי את המלבי, יצא טוב אבל מרגיש שחסר בו מתיקות.. מה כדאי להוביף עוד לפעם הבאה? סוכר או מי ורדים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 25.09.2015)

היי נטלי,
פעם הבאה תוסיפי עוד סוכר.
כדאי לאכול אותו עם סירופ מלבי, זה מוסיף מתיקות.
שבת שלום 🙂

avatar
נטלי (16:40 25.09.2015)

כן זה היה עם סירופ מלבי, אבל למלבי עצמו היה חסר גם קצת מתיקות.. אבל תודה רבה, מתכון מעולה !

avatar
נטלי (17:42 21.09.2015)

היי לא מצאתי חלב קוקוס וקניתי קרם קוקוס , האם אפשר לעשות עם זה גם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 21.09.2015)

כן נטלי, אפשר 🙂

avatar
נטלי (22:33 21.09.2015)

ובאיזה כמות להשים את הקרם קוקוס?

avatar
נטלי (23:30 21.09.2015)

ובעצם איך בכלל להשתמש בו במתכון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:06 22.09.2015)

החליפי את קרם הקוקוס במקום החלב באותו יחס (2 כוסות). תערבבי אותו לפני השימוש עם הקורנפלור ותוסיפי ל- 2 כוסות מים רתוחים.

avatar
ריקי (02:10 23.09.2014)

רציתי לדעת האם אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס והאם זה יוצא טעים תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:57 23.09.2014)

הי ריקי,
כן, אפשר להשתמש בחלב קוקוס וזה ייצא טעים 🙂

avatar
איתי (15:58 11.07.2014)

המלבי יצא לי נהדר תודה לכם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 11.07.2014)

בשמחה ותודה על העדכון 😉

avatar
רונית (17:07 12.05.2016)

האם אפשרי במקום שתי כוסות המים להחליף בשתי כוסות חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 12.05.2016)

כן רונית, אפילו מומלץ 🙂
אפשר גם להעשיר את הטעם ולשים כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית ו-3 כוסות חלב.

לקריאת כל התגובות