מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
4 כפות גדושות קורנפלור
כף וחצי סוכר
כף מי ורדים
סירופ מלבי (ניתן לקנות בסופר), בוטנים קצוצים, קוקוס.
אופן ההכנה
-מרתיחים מים בסיר.
-בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור בחלב הקר (על מנת שלא ייווצרו גושים) ומוסיפים למים הרותחים.
-מוסיפים את הסוכר ומי הורדים ובוחשים במשך כ- 5 דקות עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.
-מוזגים את התערובת לכוסות הגשה אישיות, מצננים בחוץ עד לטמפרטורת החדר ומכסים בניילון נצמד.
-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.
-לפני ההגשה, מוזגים סירופ ומפזרים בוטנים וקוקוס לפי הטעם.
ראו גם
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
היי
אפשר לשים מים במקום החלב ?
פחות מומלץ.
אם את רוצה פרווה אפשר לשים קצפת צמחית במקום החלב.
אפשר חלב שקדים
נראה לי שכן
הי אפרת, תודה על המתכון
אני רוצה להכין, ולקחת את זה איתי למארחים שלי כשזה עדיין בסיר ולחלק את זה אצלהם כשזה כבר יהיה קר. אפשרי?
כן
ראשית תודה רבה על כל המתכונים והסבלנות לענות על כל תגובה
יש תחליף למי ורדים ?
מי הורדים נותנים ניחוח וטעם מיוחד למלבי אבל אפשר להכין גם בלי.
האם אפשר להמיר את הסוכר לדבש?
כן אפשר.
האם אפשר לשים בהקפאה? ואם כן, בלי התוספות מלמעלה נכון? רק הבלילה עצמה?
היי,
אפשר להקפיא את המלבי עצמו ללא התוספות(:
האם אני יכולה לשים את המלבי בקופסא ולסגור עם מכסה או שחובה להשתמש הניילון נצמד?
מומלץ לא לוותר על הניילון, אבל אם אין אפשר גם בלעדיו.
אשמח לדעת איך ממירים למלבי עם שמנת
תודה
היי,
אפשר לשים 2 כוסות שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב (במקום החלב והמים), ללא שינוי נוסף במתכון.
הכנתי ויצא מעולה.
התהליך מאוד פשוט עם ההדרכההמדויקת שלך.
אולי יש לך מתכון לסחלב לימי החורף? תודה רבה.
היי מילי,
אין לי מתכון לסחלב, אבל זה אמור להיות ממש פשוט- להרתיח חלב, קורנפלור, סוכר ומי ורדים. אני בטוחה שיש המון מתכונים ברשת(:
רציתי לדעת האם בשיטה השנייה שפותחים את הקורנפלור במים או בחלב ומוסיפים לסיר !!הקר!! שעוד לא הרתחתי האם זה ישנה את אופן ההסמכה ? בגלל שזאת שיטה מסורתית מאשר להכניס את הקורנפלור בסוף.
תודה אלופה
היי דינה,
השיטה הזו טובה בגלל שהיא מפחיתה היווצרות גושים של הקורנפלור.
למרות זאת, אופן ההכנה במתכון עדיף משום שגם החום עוזר למניעת גושים.
בהצלחה!
היי תודה על המתכונים שלך!
הכנתי את המלבי עם שמנת וחלב במקום מים, בבישול זה היה נראה שמתחיל להסמיך אבל כבר יום שלם במקרר ועוד לא התקשה.. נוצרו גושים בתוך הבלילה שכן התקשו אבל בסהכ זה עדיין נוזלי.. יש מה לעשות עם זה? או לפח?
היי שיר,
אם המלבי לא הסמיך גם אחרי קירור כנראה היה צריך לתת לו עוד כמה דקות בישול תוך כדי ערבוב(:
אני לא בטוחה אם זה יציל את המלבי, אבל שווה לנסות לבשל אותו על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עוד כ-5-10 דקות. בנוסף, היות ונוצרו גושים כדאי לסנן את המלבי אחרי הבישול עם מסננת.
דחווווווווף אני באמצע להכין…
שמתי את כל המרכיבים והמרקם מימי כמו מיים לא סמיך…. מה לעשות?
היי נעה,
במקרה שהתערובת לא מסמיכה אחרי 5 דקות בישול- יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
אפשר להרתיח מיים בקומקום?
אפשר אם רוצים לקצר את זמן הרתיחה על הגז🙂
ועוד משהו….
הוספתי עוד קורנפלור לתערובת ערבבתי מלאאאאא והוא נמס
אבל טעמתי קצת ויש לזה טעם גרגירי וקמצוץ של טעם של קורנפלור……
יכול להיות שהשתמשת בקורנפלור ישן יחסית ולכן יש לו קצת טעם מורגש, או שהוספת יותר מהדרוש.
כרגע את יכולה לנסות להוסיף כף אבקת סוכר מעורבבת בכף מים חמים ולערבב- אולי זה יעזור לטעם הקורנפלור.
מאדד מוצלח הכפלתי כמויות
וואו נראה פשוט מושלם!! תודה על השיתוף🌺
במידה ורוצה להכין כמות של 30 מה הכמויות ? ול 20 מה הכמויות? אשמח אם תרשמי לי בבקשה
כמויות ל-20:
8 כוסות מים, 8 כוסות חלב, 16 כפות גדושות קורנפלור, 6 כפות סוכר, 4 כפות מי ורדים, סירופ מלבי, בוטנים קצוצים, קוקוס.
כמויות ל- 30:
12 כוסות מים, 12 כוסות חלב, 24 כפות גדושות קורנפלור, 9 כפות סוכר, 6 כפות מי ורדים, סירופ מלבי, בוטנים קצוצים, קוקוס.
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בתמצית ורדים של מיימונס?ואם כן כמה למתכון?
כן אפשר. שימי כפית.
תודה רבה על התשובה המהירה . אין עליך ועל המתכונים . הכול תמיד מובן ומוצלח
יצא מאאללףף!!!! מושלם!!
ממש בכמה דקות עבודה:)
איך עושם את פרווה ?
היי מילי 🙂
לדעתי הכי מומלץ זה לשלב כוס חלב סויה עם כוס קצפת צמחית.
בהצלחה! ♥
שלום אפרת ותודה על מתכונים נהדרים.
אפשר להחליף את שתי כוסות המים (לא החלב) בחלב סויה/שקדים?
תודה מראש!
כן.
אני רוצה להכין את זה בתבנית גדולה וליופי לשים כבר סירופ מלבי. ניתן לייצב אותו עם ג׳לטין? אם כן מה הכמות נגיד לחצי כוס סירופ? כאילו אכין אשרה ג׳לטין עם מים אמיס במיקרו ואערבב עם החצי כוס ואז אשפוך לתבנית וישר למקרר או אפילו למקפיא לחצי שעה הוא יתייצב לדעתך?
היי שי,
האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי לייצב סירופ מלבי עם ג’לטין.
מכינה היום בפעם השניה השבוע. ממש ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה נאוה
הי אפרת , מתה על האתר שלך…מתכונים מעולים ומהירים👌הכנתי בהתלהבות את המלבי…לילה שלם במקרר והוא לא הסמיך…נשאר דחיל…הכנתי בדיוק לפי המתכון …יודעת למה אולי?🤗
היי מיכל 🙂
כנראה שהתערובת לא הסמיכה מספיק לפני שמזגת אותה לכוסות. במקרה כזה יש להוסיף קצת יותר קורנפלור ממה שרשום עד שהתערובת מסמיכה (זה קשור לסוג הקורנפלור. יש כאלה שמסמיכים פחות טוב).
בכל מקרה אפשר לנסות להחזיר את תערובת המלבי לסיר ולחמם על האש. לערבב 2 כפות קורנפלור עם 4-5 כפות חלב עד להמסה ורק אז להוסיף לתערובת. לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
אם תוך 5-7 דקות התערובת עדיין לא הסמיכה, לחזור על הפעולה עם הקורנפלור.
עדכני אותי..
ממש טעים. ממש. תודה
אפרת בוקר טוב ,
האם יכול להיות מצב של הסמכת יתר ? המלבי בקושי נזל לקעריות ושהתקשה היה ממש לא קרמי כזה. מה הגבול שמוציאים אותו מהאש?
כן, זה יכול להיות בגלל בישול יתר או יותר מידי קורנפלור.
היי אפרת , ראשית שאפו על המתכונים!
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את החלב בשמנת מתוקה כי אני קצת רגיש לחלב.
האם יצא מתכון טוב עם 3 מים ו1 שמנת ? או 2 ו2 ? מה דעתך? זה יפחית מהכמות? יפגע במרקם?
תודה
אפשר. כדאי לשים 2 כוסות שמנת מתוקה ו2 כוסות מים.
זה דווקא אמור לשפר את המרקם.
ראיתי מתכונים אחרים שבחלקם מבשלים הכל בהתחלה עד לרתיחה וכאלה שמוסיפים את הקורנפלור רק בסוף. יש משמעות להרתיח הכל ביחד ? כמובן שקורנפלור אמיס בחוץ קודם. כלומר במתכון שלך אני יכול לשים מים שמנת להמיס קורנפלור להוסיף ולהרתיח. מבחינה טכנית יש בעיה לקורנפלור ?
תודה אלופה
זה לא משנה, העיקר שבסופו של דבר זה יסמיך. אם זה לא מסמיך, יש להוסיף עוד קורנפלור מעורבב במים קרים, עד שזה יסמיך.
הייי צהרים טובים חייבת קודם כל לומר שהמתכונים פשוט מושלמים מוצלחים ומקבלים עליהם הרבה הרבה תגובות חיוביות.
עשיתי את המתכון למבלבי מספר פעמים פרווה חלבי ותמיד יצא מוצלח ואפילו מוצלח מאוד.
שבוע שעבר הכנתי שוב את המלבי ובתגובות ראיתי שניתן להקפיא עשיתי כמות כי ממש אוהבים אצלי ןזה נגמר ממש מהר.
אך חייבת לציין שאחרי הקפאה המלבי איך שהוא נזרק לפח.
יצא ממש חולי גרגירי כאילו ברד.
היי רותם,
מוזר. המלבי היה מכוסה כמו שצריך? כמה זמן הוא היה בהקפאה?
המלבי היה טוב לפני ההקפאה? טעמת אותו?
המלבי היה מכוסה הייטב
הוא היה בהקפאה יום סך הכל
אחרי הבישול המלבי היה מעולה נתתי לו קירור קודם במקרר
אז לא יודעת למה 😐
כשאני מסתכלת על המרכיבים לא אמורה להיות בעיה להקפיא. פעם הבאה שאכין אנסה להקפיא ואחזור לדווח.
תודה רבה ..
מחכה לעידכון 3>
היי אפרת,
רוצה להכין את הסירופ מלבי והכול כמו אצלך המתכון אבל לא ראיתי אצלינו בעיר בסופר סירופ למלבי יש אולי תמונה שאני אראה איך ניראה הסירופ?
תודה רבה הקינוח נראה ממש טוב ורוצה להכין:)
היי קרינה,
יש כמה סוגים של סירופ למלבי. מה שתמצאי זה טוב.
שבוע טוב, בסוף הכנתי עם קמח תפוחי אדמה ויצא מצויין. תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן! 🙂
לאפרת המדהימה תודה רבה על המתכונים המוצלחים והמהירים 😊
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הקרונפלור בקמח תפוחי אדמה?
היי 🙂
לא ניסיתי באופן אישי אבל אמרו לי שאפשר.
הכנתי עם קמח תפו”א ויצא ב”ה מצוין!!
ממליצה להוסיף קצת יותר סוכר כי בכמות של המתכון הסוכר כמעט ולא מורגש..
תודה רבה על המתכון!! מוצלח ביותר, באמת ב 10 דקות 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי הכפלתי כמויות אחרי 3 שעות במקרר ועדיין זה דליל. מה אפשר לעשות?
שמת 8 כפות גדושות קורנפלור?
היה לזה מרקם סמיך לפני שהעברת לכוסות?
איך המרקם של זה היום בבוקר?
היי אפרת, תודה על כל המתכונים הטעימים
תמיד כשאני מכינה את המלבי הוא יוצא לי נוזלי רציתי לשאול אם כדאי הוסיף עוד קורנפלור וכמה?.
עוד שאלה מה אפשר להכין עוד ממי ורדים?
ושאלה אחרונה אם אני מוציאה מהמקפיא עוגת שמרים כמה זמן אפשר לאכול אותה?
תודה רבה
היי יערית,
במקרה שהתערובת לא מסמיכה אחרי 5 דקות בישול יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
מי ורדים אפשר להוסיף לסירופ סוכר שמכינים למתכונים כמו קדאיף, עוגות, לפתן פירות.
לגבי עוגת השמרים, לאחר שהיא מפשירה לגמרי (כמה שעות). מקווה שאת מפשירה על השיש, לא במקרר.
אפשר עם שמנת מתוקה לבשול?
כן אפשר.
מושלם, המתכונים שלך גם טעימים וגם קלים
תודה אור 🙂
בוקר טוב, אני רוצה להכין את זה פרווה ועשיר. ראיתי באחת התגובות שכתבת לשים כוס חלב סויה וכוס ריצ’. על זה צריך להוסיף 2 כוסות מים? תודה
כן.
מושלם! כמויות מדויקות וטעים!
תודה לך
נראה מעולה 🙂
תודה נלי
תודה על המתכון, הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!
חסר קצת סוכר, אבל הסירופ מפצה על זה.
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את המלבי חלבי עם שמנת מתוקה לכמות כמו המתכון בין 4-6 יחידות מה אני צריכה להוסיף או להוריד ולשים מקום שמנת אשמח לדעת(:
2 כוסות שמנת מתוקה ו2 כוסות חלב.
היי,
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות חצי מתכון יחס של כוס שמנת מתוקה וכוס חלב יהיה מוצלח?
תודה רבה על האתר הנהדר!
כן, זה ייצא עשיר וטעים יותר.
היי, אני רוצה לשאול אם אפשר למזוג את המלבי לכוסות של מוסים? פלסטיק. זה אפשרי? מקווה שכן.
תודה
אם זה פלסטיק קשיח אז אפשר.
היי,אני צריכה להכין 16 כוסות כאלה של מלבי להיום.
מה הכמויות שאני צריכה?
תודה רבה.
ואני רוצה שיהיה גם שמנת מתוקה.
אז כמה שמנת מתוקה אני צריכה בשביל 16 כוסות?
היי ענת,
כדי שזה ייצא מוצלח עדיף להכין את זה בשתי פעמים. כל פעם את הכמות הזאת:
3 כוסות שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
6 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות מלאות סוכר
כף וחצי מי ורדים
*אם את רוצה לשים פחות שמנת מתוקה את יכולה לשנות את היחס ל-2 כוסות שמנת מתוקה + 4 כוסות חלב.
תודה רבה🤗
וכמה כוסות של מים להרתיח בשביל הכמות הזאת גם 2 כוסות?
אין מים במתכון. המתכון שרשמתי לך הוא על בסיס שמנת וחלב (יותר טעים ועשיר).
תרתיחי 3 כוסות שמנת מתוקה + 2 כוסות חלב.
כוס חלב נוספת תערבבי עם הקורנפלור ותוסיפי לסיר ותמשיכי כרגיל..
הי אפרת בוקר טוב,
לא מוצאת את הסירופ ברשתות מה השם שלו ? של איזה חברה?
תודה רבה רבה מחכה להכין כבר..
היי שלי,
זה בקבוק (לרוב מזכוכית) שרשום עליו “סירופ מלבי”.
ניתן למצוא את זה גם בחנויות תבלינים.
אם לא מצאת, אפשר להשתמש גם בתרכיז פטל רגיל.
היי אפרתי ערב מקסים,במידה ואני רוצה למזוג את התערובת לתבנית ולא לכוסות אישיות איזו תבנית תתאים?אינגליש קייק?
היי רינת,
לדעתי התערובת תמלא תבנית אינגליש קייק עד הסוף. מקסימום תמלאי אינגליש קייק ואם נשארת תערובת שימי אותה בכוס זכוכית אחת.
ערב נעים 🙂
לא, הוא לא הסמיך ועדיין נוזלי.. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. איך אפשר לתקן? או להשאיר אותו לילה שלם במקרר?
היי מור,
כנראה שהתערובת לא הסמיכה מספיק לפני שמזגת אותה לכוסות. לפעמים קורה שיש להוסיף קצת יותר קורנפלור ממה שרשום מאחר והוא לא עושה את העבודה. כרגע אין הרבה מה לעשות. אני ממליצה להשאיר עד הבוקר ולקוות שזה יסמיך.
היי, המלבי היה במקרר כמעט ארבע שעות. מה אפשר לעשות כדי לתקן?
היי מור,
מה הבעיה? המלבי לא הסמיך?
בוקר טוב
כמה זמן זה נשמר במקרר? והאם אפשר להקפיא.
תודה ויום טוב
זה יכול להשמר מכוסה במקרר 4-5 ימים. אין בעיה להקפיא.
המלבי נראה משגע
אני רוצה להשתמש רק בחלב אז להרתיח 3 כוסות חלב ותוך כדי לערבב כום רבעית עם הקורנפלור ולשפוך?והאם אפשר לוותר על המי ורדים?
תודה
היי יערית,
אפשר להכין עם חלב בלבד. להעשרת הטעם אפשר אפילו לשלב חצי כמות שמנת מתוקה.
מי הורדים נותנים ניחוח למלבי אבל לא חייב להוסיף.
יום מקסים 🙂
היי, אני רוצה להכין עוגת מלבי ולא כקינוחים אישיים. זה דורש שינוי ברכיבים או רק משך קירור יותר ארוך לטעמך?
תודה וחג שמח
היי שירי,
אפשר להכין באותו אופן רק לצקת לתבנית אחת במקום לכוסות.
היי אפרת,להעשרת הטעם (ולהימנעות משמנת מתוקה והקלוריות הרבות שיש בה..)אפשר להכין עם 2 כוסות חלב סויה ו 2כוסות חלב ?
*אגב, הכנתי את מאפינס הירקות. תודה על המתכון הקליל ! 🙂
כן, אפשר בהחלט.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
היי אפרת, אני רוצה להכין כקינוח פרווה לפסח . במה ניתן להחליף את 2 כוסות החלב? חלב סויה זה אפשרי ? או בקצפת צמחית? על מה את ממליצה?
היי,
לדעתי הכי מומלץ זה לשלב כוס חלב סויה עם כוס קצפת צמחית.
טעים מאוד ! וקל להכנה, מתכון מדוייק מבחינת הכמויות.
תמיד המתכונים שלך יוצאים טובים.
תודה חגי 🙂
שבת שלום!
שלום,
אני מעוניינת להכין את המלבי יום- יומיים מראש.
האם אפשר להכין את הסירופ בנפרד ולשמור אותו במקרר ולמזוג באותו יום על המלבי? או שאפשר לשמור במקרר את המלבי עם הסירופ?
היי חן,
עדיף לשמור במקרר בנפרד ולהוסיף על המלבי רק כשמגישים.
חג שמח 🙂
הי, הכנתי את המתכון בעבר ויצא מעולה. הפעם לא התקבל מרקם סמיך מספיק. את יודעת אולי למה זה קרה? אגב, השתמשתי ב-3 כוסות חלב וכוס אחת של מים.
היי ליבי,
זה בגלל הקורנפלור. לפעמים קורה שהוא לא מסמיך באותו אופן אפילו ששמים את אותה כמות (תעלומה שלא הצלחתי לפתור 🙂 )
במקרה כזה, אם רואים שלאחר 5 דקות של בישול, המרקם לא נעשה סמיך יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
יום נפלא!
האם ניתן להשתמש בתמצית אפייה בטעם ורדים ולא במי ורדים?
דרך אגב, כל מתכון מהאתר שלך ממש נוחל הצלחה!!! תודה!!!
היי ענבל,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בתמצית בטעם ורדים ולשים בסביבות חצי כפית כי אני חושבת שהיא יותר מרוכזת.
שלום לך. האם אפשר במקום סירופ מלבי להשתמש בסירופ פטל רגיל. תודה
היי לילי,
אני חושבת שאפשר.
הכנתי עם חלב סויה במקום חלב רגיל ויצא פצצה!!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
היי הכנתי את המלבי, יצא טוב אבל מרגיש שחסר בו מתיקות.. מה כדאי להוביף עוד לפעם הבאה? סוכר או מי ורדים ?
היי נטלי,
פעם הבאה תוסיפי עוד סוכר.
כדאי לאכול אותו עם סירופ מלבי, זה מוסיף מתיקות.
שבת שלום 🙂
כן זה היה עם סירופ מלבי, אבל למלבי עצמו היה חסר גם קצת מתיקות.. אבל תודה רבה, מתכון מעולה !
היי לא מצאתי חלב קוקוס וקניתי קרם קוקוס , האם אפשר לעשות עם זה גם ?
כן נטלי, אפשר 🙂
ובאיזה כמות להשים את הקרם קוקוס?
ובעצם איך בכלל להשתמש בו במתכון ?
החליפי את קרם הקוקוס במקום החלב באותו יחס (2 כוסות). תערבבי אותו לפני השימוש עם הקורנפלור ותוסיפי ל- 2 כוסות מים רתוחים.
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס והאם זה יוצא טעים תודה רבה
הי ריקי,
כן, אפשר להשתמש בחלב קוקוס וזה ייצא טעים 🙂
המלבי יצא לי נהדר תודה לכם
בשמחה ותודה על העדכון 😉
האם אפשרי במקום שתי כוסות המים להחליף בשתי כוסות חלב?
כן רונית, אפילו מומלץ 🙂
אפשר גם להעשיר את הטעם ולשים כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית ו-3 כוסות חלב.